- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenWRT topic
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
Kollégák!
Ez a gumi + felni jó Favira?
Retro
-
rob210
nagyúr
Nekem lenne egy felvetésem hátha tetszik valakinek valakiknek.
Legyen Párkányban a találkozó.
Ott olcsón lehet skoda alkatrészeket vásárolni.Bár nekem kuss a nevem a renaulttal
Renault power
-
Mágus2
Közösségépítő
Igaza van rob-nak eltértünk a témától. Akkor kérdzek én, csak, h ne offoljuk teljesen szét a topicot.
Urak, hol találom meg a színkódot egy favoriton? Sötétkék special-ról van szó.
-
Atuska75
tag
Ezt a kinek távol-kinek közel vitát baromi gyorsan rövidre lehet zárni. Legyen a tali Kecskeméten az mindenkinek messze van, akkor egyből kiderül ki az aki csak akkor akar ilyenen részt venni ha a szájában rendezik.
Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
rob210
nagyúr
Urak nagyon eltértünk a témától
Renault power
-
kasyka
csendes tag
Sajnos,hogy ebben az országban,mert ha csak 1-2km-rel odébb látom meg a napvilágot , akkor Osztrák lennék. S nem szaros 90.000,-forintért dolgoznák, hanem legalább 5x ennyiért.És akkor talán nem csak egy Favoritom lenne és nem lennének filléres napi gondjaink. (ti akkik máshol laktok nehogy azt higgyétek,hogy itt az osztrák határszélen élőknek minden arany,itt is vannak azért gondok sajnos)
-
kasyka
csendes tag
Hát akkor én mit szóljak, én meg itt lakom Szentgotthárdon az osztrák határnál.Tőlem minden eddig említett lehetséges helyszín messzinek mondható.
-
rob210
nagyúr
válasz Retro DJ #4785 üzenetére
Szia én maximálisan megértelek, én sem vagyok jó anyagi helyzetben de ez csak egy lehetőség nem kötelező rá elmenni.
Meg kell próbálni megszervezni és ha van elég érdeklődés akkor miért ne lehetne megcsinálni?
Az is lehet, hogy a környékedre szerveződik és neked nem is kerül sokba elmenni.
Amíg nincsenek konkrétumok addig kár rögtön a negatív szemlélettel hozzáállni a dologhoz.
Ne vitázzatok inkább találjátok ki kinek hol jó és egy közös pont létrehozásával meg lehet szervezni elég sok mindent.Renault power
-
Tomasso72
csendes tag
válasz Retro DJ #4782 üzenetére
Miskolc-Velence a legrövidebb úttal számolva, kis ráhagyással 250 km, azaz 500 odavissza. Ami 35 liter benzin 7 literrel kombinálva. az megszorozva 420-szal, ha átlagárral számolok, az felső hangon 15ezer forint. Egy évben egyszer, találkozván ismerősökkel illetve olyanokkal, akikkel csak csevegtél, plusz pl ha van valami elfekvő dolgod, ami mást érdekelne, és vice versa...
Soroljam még? Ez is akarat kérdése...Én is elmentem évente 1x Fiat találkozóra Lillafüredre, vagy Szombathelyre vagy akárhová Velencéről...
Mert akartam ott lenni!!!CsakakSkoda :)
-
-
Sanyo91
csendes tag
válasz Tomasso72 #4778 üzenetére
de mondjuk amire jarok egerbe az is ilye, favorit a legfiatalabb tag ami johet.
de mondjuk ott tavaly csodaltuk egymas autoit ,ilyen szethuzast nemereztem.szinte mint baratok ugy beszelgettunk.de mondjuk mink csak 1 napra mentunk el az ismerosommel,kozosen egy favorittal,de olyan nap volt hogy 180km tura,kozbe feladatok meg minden,ott meg az ember skoda ismerete is elojott.(bekotot szemmel vezetes az volt a legkemenyebb,foleg hog soha nem probaltam ) -
Tomasso72
csendes tag
válasz Sanyo91 #4776 üzenetére
Sanyo, az a baj, hogy voltam országos skoda talin is Fehérváron, és klikkesedtek az emberek, külön az orrmocisok, külön a farmocisok, aztán kicsit olyan széthúzás íze volt az egésznek...Az új tautó tulajok nem érdekelték a régieket és fordítva.
Ezért gondoltam, hogy mivel nálunk is volt a családban S105, Favó, Felicia, Octavia, legyen egy faros találkozó Favóig bezárólag, mint a csehszlovák ipar remekeiCsakakSkoda :)
-
Tomasso72
csendes tag
Sziasztok,
Én nagyon sok Skoda Orrmotor Fórumos találkozón ott voltam, sőt, szerveztem is egy 2 napos móri bortúrát, úgy 40 autóval és 60-70 fővel, anno 2005-ben Alapból Fiat és Skoda párti vagyok, de Fiatosoknak szerveztem pl 4 vagy 5 találkozót, amik nagyon jól sikerültek. És a Favorit is elvisz mindenkit oda, ahová mondjuk egy Fiat Seicento Én százhalombattai vagyok, Székesfehérváron születtem és éltem sokáig, majd a Velencei-tó mellé költöztem, ahová sok találkozót szerveztem, sütéssel-főzéssel-fürdéssel egybekötve, fehérvári városlátogatással pl. És ezen is vettek részt miskolciak, szolnokiak, győriek...
Szóval mindent lehet, csak akarni kell, meg idő i van mindenre, csak találni kell rá
CsakakSkoda :)
-
-
rob210
nagyúr
válasz Retro DJ #4774 üzenetére
Én már 2szer csináltam PH találkozót.
Egyszer Pécelen volt bográcsozás, ez nagyon jól sikerült úgy 32 emberrel (nem csak PH-ok)
Egyszer pedig egy azt hiszem 61főt számláló éttermes partyt szerveztem meg ami szerénytelenül állíthatom nagy siker volt. Bent van a Nagy PH-találkozó topikok archívumában
Szóval kizárólag skoda favorit talit még nem szerveztem, de azért azt is megoldhatónak érzem[ Szerkesztve ]
Renault power
-
Retro DJ
aktív tag
Az emberek pénze kevés -> csak "csóró" emberek vesznek üzemeltetnek ilyen autókat muszájból.
Innentől kezdve egy országos tali létrehozásának az esélye egyenlő a nullával. Azt inkább el tudnám képzelni, hogy több kisebb regionális tali létrejöjjön.
Egy kismotoros klubban tevékenykedtem, ott elsősorban szülőktől függő fiatalok volt a tagok nagy része. Sosem volt pénz semmire.
Azonban, ha rendbe lesz az autó, és tényleg megszerveződik egy ilyen (legalább 8-10 fővel) akkor én is megkockáztatnék 250 km hatósugarat (a kör egyik "vége" Románia közepe felé konvergál, a másik "vége" picit túlmutat a fővároson).
Retro
-
rob210
nagyúr
LE kell a lakott szedni vagy meg kell várni amíg szépen végig feljön és utánna lehet külön csak lakkot kapni amit betöltetsz spray-be és lefújod vele.
Nekem is ilyen a megane csomiajtaja de az nem látszik mert kis felület az üveg rendszámtábla lámpák miatt alig van fényezett felület szerencsére.
Én már kértem a metál fényhez lakkot, csak még időm nem volt elmenni, meg rátüsszögni a kocsiraRenault power
-
Tomasso72
csendes tag
Erről jut eszembe...Nem kellene valami Favorit és visszafelé találkozót csinálni?
-
kasyka
csendes tag
válasz Tomasso72 #4765 üzenetére
Lehet,hogy az lesz,de akkor azt én fogom elkövetni. A haverom azt mondta most a matt a menő. Le is fújta saját maga jó kis Tesco-s festékkel az egész kocsiját. És meg kell hagyni jól is néz ki a kis Puntoja matt feketében! A karbonozás túl drága és a matricázás is, úgyhogy lehet én is veszek 10flakon aeroszolos majestrot matt bordó színben azt agy neki. azzal könnyű dolgozni gyorsan szárad és nem folyik meg.
-
kasyka
csendes tag
A legnagyobb probléma,hogy a legtöbbet hársfák alatt áll,amikről állandóan csöpög valami gezemice ami aztán a napon ráég(természetesen ez májustól-szeptemberig értendő),állandóan meg nem mosogathatom mert akkor meg szétrohadna. és azaz érdekes hogy a belsején nem látszik a nap hatása, igaz ennek már hővédö zöld üvege van.talán azért. sajnos sem a munkahelyemen sem a lakásomnál nemigen van árnyékos hely.(ami van az meg álltalában" stipi-stop foglalt az enyém". Tudod az audinak meg a mercinek az jár.
-
kasyka
csendes tag
Fiúk tud valaki valami okosat vedlésre,hámlásra? Mert ugye sajnos az én Favoritom metál színű és hát pereg róla a lakkréteg de rendesen. Ráadásúl a nap is megszívta egy kicsit,főleg a teteje és a motorháztető csúnya. Tíz éve mióta nálam van nem állt garázsban,de főleg az elmúlt 2-3 évben lett ilyen. Szinte szemmel láthatóan napról-napra egyre rosszabb a helyzet. Próbáltam pasztázni és polírozni nem sok eredménnyel. Az újrafényezés szóba sem jöhet agyagi és egyéb okokból. minden ötletet szívesen veszek.
-
Tomasso72
csendes tag
Estét
Megjtettem a termosztát cserét, valami érdekes nevű, francia márka ment bele, Wahler volt benne. A régi is jó volt, mint kiderült, csak valamiért le volt tapadva, úgyhogy jó lesz tartaléknak...
-
manlions
tag
válasz Retro DJ #4733 üzenetére
szarka system gepallat2107@gmail.com ezen az email cimre irva válaszoltak itt vállaljak
Poliuretanbol a régi fajta silent legyártását max 4000ft egy silent annyi csak hogy pontos méretek kellenek vagy el kell küldeni a lengökart. ezt találtam ha estleg valakit érdekel közületek. -
Atuska75
tag
-
-
peti_s
addikt
Én is szívesen megcsinálok egy oldalt, ha a tartalmát biztosítjátok.
Mágus, nagyon szép a Favoritod, hol lehet ilyet venni?
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz Retro DJ #4732 üzenetére
Azért tuning oldalakat találsz mert kikeményíti a futóművet, írtam is.
Tartós kemény ezért is olyan drága.
Nekem a Megane alá 24.500píz lene, annyit nem adok érte.
Favoritra még nem kerestem megmondom a frankót de biztos van mert nem egy favoritból csináltak hobbi verseny autót.Renault power
-
Atuska75
tag
Vettem okosságot ma a kicsikémbe [link]
ahogy megjön rakom be. Kíváncsi vagyok hogy néz majd kiSzámolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
Marczi80
tag
Emberek... mi lenne, ha ezeket a dokumentumokat osszegyujtenenk egy szerverre, ahonnan nem törlik 3 nap utan?
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
-
Retro DJ
aktív tag
válasz Atuska75 #4703 üzenetére
Itt van neked egy hevenyészett tananyag! Ha bevágtad, akkor jöhet a gyakorlat!
Skoda Favorit fordulatszámmérő utólag!
Fogyaszd, fogyasszátok szeretettel!
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
Nézzétek már, ma reggelre mi fogadott a régi vekker helyet...
Hát nem frankó?
Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz manlions #4712 üzenetére
Fixa ideám, hogy egy öregebb autónál öregszenek a vezetékek, a csatlakozások, nő az átmeneti ellenállásuk.
Ez fokozottan érvényes a testpontokra is. Ezért megelőzés képen a vázon lévő gyári - kivezetésről egy vastag kábellel összekötöm a motorblokkot egy megfelelő ponttal. Ez ügyben még nem néztem szét, hogy hova lenne célszerű, az biztos, hogy a kábel az autóhifiben használatos tápkábel lesz. Ennek a kezdő keresztmetszete 10mm2, nekünk pont jó is lesz.
A többi kreativitás kérdése!Retro
-
Atuska75
tag
De gagyi, bele se lehet ülni?
Nagyon fasza, én is szerettem volna, de sokallottam érte az 5490Ft-ot. Pedig milyen jól is nézne ki a műszerfalonSzámolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Atuska75 #4703 üzenetére
Egyáltalán nem bonyolult. Kiveszed az órát, a testet és az óra helyéről veszed egy pozitívat húzol a kulcsszekrénytől, fordulatjelet meg a gyujtótekercs 15-ös oldaláról. Vagy szerzel egy fordulatmérős hátlapot is amiben minden be van kötve csak a csatlakozóig kell elhúzni a kábeleket.
-
Atuska75
tag
Uraim! Mint azt már régebben írtam az elektronika nem teljesen fekszik nekem . Ezért kérdezném: a fordulatszámmérőt betenni '90-es Faviba és bekötni mennyire lesz bonyolult? Gondolok itt csatlakozókra, ilyesmikre.
Számolj le a negatív hozzá állással mint: Nem fog sikerülni, légy pozitív: Úgyis el fogom rontani :D Ford a márka, Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
-
rob210
nagyúr
válasz vecsepapa #4701 üzenetére
Nem!!!
Illetve befér de nem tudsz majd kormányozni. Beleér a gömbfejbe hátul hozzáér a lengéscsillapítóhoz.
Ha csak nem negatív et-s de ezek nem azok.7" széles ne akarj tankor csinálni a favoritból.
Jobban jársz egy gyári golf vagy skoda aluval.
Ami 13"-os.Én nekem a 14"-os is csak pogácsával fért fel az viszont zabálja a kerékcsapágyat, így végül elcseréltem őket 13"-os golf felnikre.
Renault power
-
vecsepapa
csendes tag
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/gumi_felni_disztarcsa/felni/alessio_alufelni_felni_4x100_15_col_gumival_1ft_1559087789.html
Ezek beférnek a favorit alá?
[ Szerkesztve ]
"1.3, 8 szelep, 62 ló+1 marha :D"
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Futás, futópályák
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...