-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo94
veterán
Hatalmas különbség a 3.5-ös merevlemezes külső tár építgetésnél, hogy megveszed a hdd-t, a külső házat és mindenképpen kell az usb csatlakozás mellett egy 220-as külön táp a meghajtáshoz, ami kényelmetlen a plug &play szempontjából mint a 2.5-ös, ráadásul mindig sokkal hangosabb lesz ez a megoldás. Kedvenc movied drámai jeleneteinél fog seekelni mint az állat, meg morogni állandóan és árban sem sokkal leszel beljebb. Ezt a megoldást 2017-ben elvetném. Egy 2tb-os 2.5-ös merevlemez és egy 2.5-ös külső ház már hibátlan megoldás, de a WD mypassportjait is meg lehet venni pont innen PH-ról megbízható eladóktól olcsőn, és garantáltan tökéletes megoldás. Én pl. 23.000-ért vettem bontatlan újan itt hivatalos garanciával a 2tb-ost. Gyors, csendes, tökéletes.
Márkában a Seagate-t nem javaslom, inkább kerülendőnek mondanám. Leginkább a WD-t tudom ajánlani. Mozizáshoz a Green széria már tökéletes. Nem kell gyorsaság, elég az 5400-as fordulat, viszont nagyon csendes és eco is a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Új, MU-szériás TV-k: [link]
Hát.. van áruk..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
PuMbA
titán
válasz Motion_Blur #109003 üzenetére
Október környékén érik el a végleges árukat az adott évjáratú Samsung TV-k Érdekes, hogy az MU5502 PQI-ja a Samsung hivatalos oldalán duplája a K5500-nak, azaz lehet, hogy lesz 100Hz-es FullHD sík TV kínálatban...
[ Szerkesztve ]
-
MENDI
csendes tag
Sziasztok
tv cserén gondolkodom, jelenleg samsung plazma tv-m van Itt utána nézve úgy látom mintha nem lenne érdemes a plazmát lecserélni, habár elég sokat fogyaszt.
-
axxxl
csendes tag
Sziasztok!
Én tegnap beruháztam egy 49MU8002-re az egyik hivatalos forgalmazónál. Szerintem az ajándék órát is figyelembe véve nem volt vészes a 8-as sorozatért 365e (az óra maga 100e lenne min. Gear S3) Tegnap este csak a helyére tettem, a beállítások hétvégére várnak.
Egy 37'-os, 2005-ös Panasonic plazmát vált.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem itt írta valaki korábban, hogy a 2-esre végződő típusszámú TV-k nem a magyar piacra készülnek
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
PuMbA
titán
válasz Donki Hóte #109007 üzenetére
Most már a 2-es számúak lettek Magyarországra is bevezetve. Fent van az összes a hivatalos Samsung magyar honlapon. Csak az számít, hogy mi van ott
[ Szerkesztve ]
-
axxxl
csendes tag
válasz Donki Hóte #109007 üzenetére
A Média, az Euronics és az Edigitál-nál is minden idei Samsung (MU) 2-esre végződik. Tegnap mindháromba voltam megnézni is.
-
patow
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz Motion_Blur #109010 üzenetére
A KU széria is ilyen drága volt amikor megjelent Ez a szokásos dolog, hogy egy termék jó drága a megjelenéskor, hiszen aki az újdonság miatt megveszi, attól extra profitot szednek.
-
patow
senior tag
válasz Motion_Blur #109013 üzenetére
Akkor megnyugodtam, én 260e ért vettem az új meg 330e és semmi előre lépés
[ Szerkesztve ]
-
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 49" KU6400-as készülékem, aminek a HDMI1 portájra van csatlakoztatva a Telekomos set-top-box egy jó minőségű HDMI 2.0-ás kábellel.
01.
A probléma a következő: ha bekapcsolom a HDMI UHD Color képjavító opciót, elmegy a tv adás hangja, de kép az van. Mitől lehet ez? Mire való ez az opció pontosan?02.
Esetleg valaki tud adni tanácsot a kép beállítással kapcsolatban, hogy mit kapcsoljak ki/be, milyen értékekre állítsak a legjobb képélmény szempontjából. Film és TV-nézésre használom, nincs hozzá konzol vagy számítógép csatlakoztatva.Előre is köszönöm.
-
PuMbA
titán
válasz QuadRacer #109017 üzenetére
Nem az 1-es portba kell dugni az STB-t és felesleges hozzá HDMI 2.0 kábel, hiszen az STB csak FullHD-t tud (és a Telekom FullHD adás minősége is messze van egy normális FullHD filmétől, körülbelül HD Ready-nek, azaz 720p-nek felel meg) és így felesleges az UHD HDMI Color-t is bekapcsolni
Itt vannak a kalibrálthoz legközelebbi beállítások, a háttérvilágítást nem muszáj 4-re raknod és a kis képeken lévő beállításokat meg ne csináld meg, mert azok TV-ről TV-re változnak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz QuadRacer #109019 üzenetére
Tavalyi évben változtatták meg a matricázást Azért van így, mert külföldön már megjelentek az UHD STB-k és azokat csak oda szabad kötni, hogy legyen UHD felbontás és HDR. Magyarországon UHD TV adás nincs, szóval nem muszáj oda kötni.
A neten írják, hogy előfordulhat, de szerencsére Neked tök mindegy, hogy be van-e kapcsolva vagy nem Okozhatja HDMI kábel, STB, TV is...mást nem tudsz tenni, ha a TV firmware-je a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz PuMbA #109018 üzenetére
"és a Telekom FullHD adás minősége is messze van egy normális FullHD filmétől, körülbelül HD Ready-nek, azaz 720p-nek felel meg"
Telekomos vagyok és talán annyira nem értek hozzá mint te de, azért én nagy különbséget látok egy SD és egy HD film között. De ezek szerint ugyan azt a filmet meg kell nézzem blu-ray változatban is?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Van egy samsung ue40h6200 40" full hd tv-m. Majdnem 2 éves, gariból 1 hónap van hátra. Teljesen elégedett vagyok vele azt leszámítva, hogy elkezdett beégni a firefox címsora, mivel monitorként van használva elsődlegesen. Még nem teljes a beégés, csak gáz, hogy mondjuk nézem a youtube videót és ott a címsor csíkja a fent. Elsőre videó kódolási hibának gondoltam, de minden videónál ott van.
Tuti a TV a gond, a régi 32"-es TV-m anyóséknál volt, visszakértem, avval teljesen jó minden. Azt használtam 5 évig, azzal semmi gond nem volt soha, ma is teljesen jó.
Találkozott valaki ilyennel, mit lehet vele csinálni, javítják-e gariba, vagy a samsung leszarja az ilyen problémát? Bármi egyéb ötlet?
-
Gizmo94
veterán
válasz Attila0 #109021 üzenetére
Hamar nézd meg, csak előtte támaszd fel az állad, mert nagyon fogsz örülni a tévédnek. De már egy UPC-s ismerősnél is nagyságrendileg jelentkező különbséget fogsz tapasztalni. A Telekom "HD minősége" igen nagy jóindulattal megy el 720p-s nek is. Nálam a Dune boxon egy 720p-s movie agyonveri bármelyik T-s HD adást. Az 1080p meg nyalóka a szemnek. Té= tré. Sajna ez a helyzet. ;-)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Attila0 #109023 üzenetére
Blu-ray-en kívül ezer és egy más forrás van, ahol hasonlóan kíváló minőségű FullHD anyagok vannak. Például itt rákattintasz a Download gombra és kiválasztod a HD 1080p nevezetű sorban újra a Download-ot és máris 100x jobb képminőséget látsz, mint egy Telekom adás.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz Attila0 #109029 üzenetére
Igen, az a UPC-nál csoffadt. Viszont a tv adás minősége náluk jobb. Némi kompromisszum. De a T "HD" az erősen felejthető sajnos. Monnyuk a reklámok miatt amúgy sem igen nézek tv adást, így elvagyok vele. Három és fél órát nem áldozok egy másfél órás filmre. Meg ezerszer ismétlik a 20-30 éves mozikat.
-
tobias88888
őstag
Sziasztok! Szolgáltató váltás volt és az eddigi 60 csatorna helyett az új szolgáltató 130 csatornát tett be, minden hülyeség bent van. A probléma viszont az, hogy ahogy nézem az UE40F6100-as tv 100nál megáll és nem keres tovább. Ezt hogy lehetne kikerülni? Komolyan csak 100 csatornát tud kezelni? Egyenként állítsam be a csatornákat (ilyen opció nincs is...)
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #109033 üzenetére
Még annyit, hogy a másik noname lcd tv-n ami nem is led, azon bejön mind a 135 adás...
-
PuMbA
titán
válasz tobias88888 #109033 üzenetére
A net nem dob be ilyen hibát, szóval valami beállítás probléma lehet. Ország beállítás vagy pedig az analóg csatornákat kihagyja a Samsung vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz PuMbA #109004 üzenetére
De az a 800 PQI még így is bőven elmarad a legalapabb 6102 1300PQI-tól, ami meg szintén bőven elmarad a 7052 2000PQI-tól. Szerintem ne legyenek illúzióid, nem lesz az továbbra sem több, mint egy konyhába való főzés közben összetapicskolós "vacak". Már bocs
Ferde szemű barátaink megint trükköznek a számokkal, hogy jó nagy értéket lehessen kiírni.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
blakey
titán
válasz Attila0 #109029 üzenetére
Biztos van olyan akinek gondja van a UPC-vel, én pont nem az vagyok, 17 éve van náluk a tv és 4 éve a net + telefon, hibátlan, semmi gondom, mindig maxon megy a 240-es net. T-ről váltottam, mert elegem volt belőlük.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
bghistvan
senior tag
Visszaolvasva a topikot a konkrét típusoktól függetlenül ,volt pár panasz a tv-k hangzására és emiatt a soundbar vásárlással kapcsolatos témára reagálva(megjegyzem én 5.1 rendszeren hallgatok mindent) : kicsit tesztelgettem a hang menüben található opciókat.
A gyári beállításokkal valóban gyengébb a hangminőség,azok közül is a film mód a legjobb, de a normál beállításokon lehet állítani az equalizeren, és hát eléggé meglepődtem,annyira jól szól!!!
Elfogadható mélyek,szép magas,és nagyobb hangerőn sincs torzítás.
A múlt hétvégén mutatta haverom a soundbar-ját,valami philips volt 30akárhány ezerért, és azt kell mondjam,hogy a 60J6240 körberöhögi[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
Én arra lennék kíváncsi hogy a J 5100 hangjával ki van megelégedve mert, nem akarom elhinni hogy csak én vagyok ilyen "kényes" fülű! Ugyanis a laptopomon lévő 2.1-nek egész más hangja van. Sőt anyukám is megjegyezte, idézem: "Nem tudom mi bajod a tévé hangjával!"
[ Szerkesztve ]
-
Boost3er
tag
válasz PuMbA #109047 üzenetére
Nem feltétlen erre a témára szeretnék reagálni, csak tőled szeretném kérdezni, hogy te is észre vetted (vagy neked is olyan), hogy filmeknél sötét jeleneteknél viszonylag nagy mértékű az elmosódás vagy olyan mintha szellem képes lenne vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, ha viszont világos jelenetek vannak pl. kint vannak az utcán a filmben és jó a megvilágítás akkor semmi ilyesmi nem tapasztalható. Ilyennel találkoztál már te is?
Esetleg akinek van még KU6000 tv-je megoszthatná velem, hogy ő tapasztalt-e ilyet
Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest