Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisherhun
tag
Hát nem nagyon :S próbáltam párszor de semmi :S
-
fasirTTT
őstag
sziasztok
Telekomos netem van ezzel a kis "retikül" alakú fehér router. ebből megy 1 kábel a swichre és az lenne a kérdésem, hogy van 1 TL-WR340GD routerem amit szeretnék még pluszba használni, legalább csak arra, hogy wifit sugározza, mert az a Tmobilos 1 szutyokmit kellene beállítani vagy csinálnom?
-
Topikgazda
-
dzsanni7
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja net szolgáltatót váltottam, Invitelhez mentem át, iptv-t meg netet kötettem! Az a problémám hogy ahogy be lett kapcsolva a router,(ZTE ZXHN H168N) és felcsatlakoztam rá a telefonommal, ami egy vodafone smart III, egyfolytában újraindul a telefonom, és magától bekapcsolódik rajta a wifi és a bluetooth, és hiába kapcsolom ki, megint újraindul a telefon és ismét visszakapcsolódik a wifi és a bluetooth. Előtte Vác városi kábeltv, és routeres netem volt. A tv frankón megy, a laptopon is megy a net, minden gond nélkül, csak a telefonom indul sokszor újra, ahogy belépek a lakásba. Mi lehet a hiba? Invitelt hívtam, azt állítják nem az ő készülékükben van a hiba, felhívtam a vodát is, de segíteni ők sem tudtak! Valaki ha tud légyszi segítsen! Előre is köszi!
-
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy kis problémám egy ASUS RT-N10E Wireless-N150 routerrel.Frissítettem a firmware t a legújabbra és azóta "konyec" megvan halva.
Csak úgy tom használni a netet h a windows 7 által felkínált "csatlakozás az internethez" funkciót benyomom akkor csinál nekem egy vpn kapcsolatot.
Ezt csak egy gép tudja használni hiába osztom meg. De alapból nem tom elérni a routert.
Mintha agyhalott lenne. A netet még kiosztja egy címre de csak ennyi nem tudok vele semmit se alkotni.
Driverrel természetesen nem kommunikál :S
Valaki tud segíteni ?:/
Nem akarom kukába vágni mert eddig nagyon jó volt.(hülye ötletem h frissítsem ááá )
Amúgy a frissítés közbe nem szakadt meg nem volt semmi probléma a fájl is sérülés mentesen lejött az asus honlapjáról szal ezért se értem h mi lehet a gebasz -
Topikgazda
-
Dugos
tag
válasz Gubek-Einste #21888 üzenetére
Végig csináltam, ahogy leírtad, de nem jött össze.
Nem tudom az változtat-e valamit a felálláson, hogy az Asus router egy TP-Link routerre van rákötve, ami pedig egy Ubee modemre. Így nem változik valami a beállítások között? Nem kell a TP-Linken is megnyitni a portot?Köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
válasz Yiggdrasil #21891 üzenetére
A router logja mit mutat?
-
HoaryFox
őstag
válasz Gubek-Einste #21889 üzenetére
Oh, hogy van ilyen Köszi!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Gubek-Einste #21890 üzenetére
Routerben megadtam a PPPoE adatokat pontosan, gépről pedig töröltem a beállításokat. A hiba, hogy nincs internethozzáférés a routeren keresztül. Ha kikötöm a routert, és csak a gépet kötöm a modemre direkt, és újra hozzáadom a gépen a kapcsolatot, akkor sincs már internet.
-
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #21887 üzenetére
Pontosan mit is csináltál eddig?
A beállítás elvlegiben egyszerű: WAN beállításoknál PPPoE kiválasztása, user/pass megadás és kellene, hogy legyen net.
Mi a hiba pontosan?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz HoaryFox #21886 üzenetére
Inkább az OpenWRT témában tedd fel a kérdésedet.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Statikus IP osztás:
LAN/DHCP Server/Manually Assigned IP around the DHCP list - Itt kiválasztod a listából a MAC címet aminek IP-t akarsz adni, majd megadsz egy olyan IP címet amely nem esik IP Pool Starting Address és a IP Pool Ending Address közé, ha szükséges akkor csökkentsd ez a tartományt, nyomj rá az Add/Delete-re majd az Apply-ra.Port forward:
WAN/ Virtual Server / Port Forwarding - Basic Config/Enable Port Forwarding legyen Yes, majd a Port Forwarding List-ban ad meg az átirányítandó porthoz az adatokat:
Service Name - Bármilyen név jó lesz, ez mutatja mit is csináltál
Port Range - Mettől meddig legyen átirányítva a portok (neked 51200-51200 kell majd)
Local IP - A korábban kiosztott statikus IP cím
Local Port - Belső hálón milyen portra menjen (alapesetben ugyan az legyen mint a Port Range)
Protocol - BOTH
Nyomj rá az Add/Delete-re majd az Apply-ra.Elvlegiben ennyi.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Apósomnál kellene beszerelnem egy TP-Link TL-WR841N típusú routert a hálózatba, mert vettek okostelefonokat, és kellene a wifi. Digi netük van, és egy Huawei EchoLife HG865 a modem. Eddig a modemből jött egy kábel a gépbe, és ott mindig be kellett jelentkezni a netre (felhasználónév+jelszó) ha használni akarták, így állította be a szerelő, mikor lecserélte erre az új sz@rra a modemet. Eddig ment a router szépen, ezzel az újjal nem hajlandó működni, hiába állítom de PPPoE-re, user, pw, minden, de semmi.
A gépből kitöröltem a szerelő által beállított netkapcsolatot, mert olvastam valahol, hogy a routernek kellene feljelentkezni, de az sem oldotta meg, és most vissza se tudom állítani, mert hiába csinálok mindent a digi által adott leírás alapján, nem jelentkezik fel.Tudnátok segíteni? Eléggé kellemetlen helyzet
-
HoaryFox
őstag
Hello!
Lenne egy érdekes problémám: van egy TP-Link WR740N típusú router OpenWrt-vel felszerelve és valamiért nem tudok kapcsolódni a WiFi-n lévő laptopomról a LAN-ra kötött asztali gépemmel. Eredeti szoftverrel jól ment a dolog, csak volt egy idegesítő bugja, ami QoS nélkül is elosztotta a 6 Mbps-es netet annyi részre, amennyi eszköz van csatlakoztatva, tehát ha asztali és laptop is rajta volt, mindkettőn 3 Mbps, akármit csinál a másik, mindig annyi marad. /OFF. Pingelni sem tudom.
Valamit be kéne állítanom OperWrt-ben? Static Route kéne vagy esetleg UPnP?
Laptopon Win 8.1, asztalin Win 7.
Előre is köszöntem!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Dugos
tag
válasz Gubek-Einste #21884 üzenetére
Ilyen lehetőségek vannak. Nem tudom ezek közül miket kell.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-08/30/310678_v3b3fy7osopc597k_3.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-08/30/310678_cuspr6kraay6l8vw_2.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-08/30/310678_vlbll2mbcelzipx5_1.jpg[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
kenny123
addikt
válasz Gubek-Einste #21880 üzenetére
Köszi szépen, így már ok hogy csak egy helyre lehet bedobni.
Viszont, van itt valami más.
Telefonról wifin speedtest-el mérve simán megvan 40-50mbit letöltés sebesség, gépen, ethernettel (router-switch-laptop) alig 1-2mb/s a letöltés.
Lehet hogy belenyúltam, és eleve egy hibás switchet fogtam ki?yo
-
Topikgazda
válasz kenny123 #21877 üzenetére
A switch-nek nincsen WAN portja, minden portja egyenértékű.
Mivel egyszerre csak egy eszközzel lehet csatlakozni így mindenképpen a router után kell kötni a switch-et.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BlackPriest
őstag
válasz krealon #21864 üzenetére
tápot cseréltem, de semmi, univerzális táp, próbáltam 10V-al is, de nem segített, kondik ránézésre épek, mondjuk ez nem jelent semmit, megpróbálom kicserélni őket
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, ha esetleg tudnátok segíteni.
Digi startnet + tplink WR841N-es router, ami eddig gond nélkül tette a dolgát. A routeren lóg médialejászó, pc, xbox, illetve telefonok wifi-n.
A laptop és a médialejátszó közé kellett a gigabites hálózat, ezért beszereztem egy tplink tl-sg1005d switchet.
A probléma itt kezdődik.Switch wan portjába bedugtam a DIGI bejövő kábelt, majd a gépet. A többi portot elosztottam a fenti komponensek között, illetve az egyik portból egy kábelt a router WAN portjába ( ami már konfigurálva van felhasználónév - jelszó párossal).
A gépről megcsináltam a csatlakozást a felhaszn. név - jelszó párossal, viszont ethernettel egyáltalán nincs net. Wifire egyből ugrik, de ha repülő módba van a gép, az ethernetre azt írja hogy csak korlátozott, net nincs.Mi lehet a gáz, hogyan tudom rendbehozni?
Köszi.
Szerk:
Ha ethernettel megpróbálok csatlakozni, ezt az üzenetet kapom:
Hiba: 691: The remote connection was denied because the user name and password combination you provided is not recognized, or the selected authentication protocol is not permitted on the remote access server.[ Szerkesztve ]
yo
-
Dugos
tag
Sajnos időközben adódott egy másik problémám is.. A laptopomról nem tudok felcsatlakozni az internetre.. a hálózatra viszont igen, azt írja nem azonosított hálózat. Az intel proset wifi progi azt írta, hogy a ping teszten nem ment át. A router menüjébe se tudok belépni, ott azt írja ki, hogy: A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik. Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és az RT-AC52U közötti kapcsolat bontásra kerül. Az RT-AC52u beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz, és haszbálja a frissített IP-címet -és portszámot. Ez a probléma azok után jött fel, hogy megpróbáltam portot továbbítani a routeren. Lehet, hogy elnyomtam valamit? Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!
Üdv. D.
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus RTAC52u típusú router. Szeretnék rajta portot továbbítani (51200-at). Ehhez ugye statikus IP kell, de nem igazán tiszta nekem, hogy melyiket melyik fül alatt tudom beállítani és milyen adatok kellenek ehhez. Tudna nekem valaki segíteni? Leköltelezne.
Üdv. D.
-
krealon
veterán
válasz szlibud #21870 üzenetére
Ha visszaviszed, ugysem ugyanolyan modemmel es ugyanolyan 3G/4G tereroseggel probaljak ki a router-t, igy a problema nem fog jelentkezni, tehat siman visszakapod, hogy semmi baja.
Probalkozni persze lehet.A problema forrasa, hogy a modmek energiaszuksegletet a szabvanyos, az USB port altal biztositott szabvanyos ertek folott van. A PC-k es notebookoknal a gyartok eleve tultervezeik a portok terhelhetoseget, hogy a tranziens aramlokesek se okozzanak problemat, igy a modern modemek is problemamentesen mukodnek.
A router-ekben viszont fontos a fogyasztas, igy az USB portok terhelhetoseget a szabvanynak megfeleloen alkitjak ki, kicsi rahagyassal. Ezert van, hogy eleine hibatlanul mukodik a modem (kap eleg aramot), de miutan elkezdenek oregedni az alkatreszek es esik 10%-ot a kondenzatorok kapacitasa, mar nem lesz elegendo a lecsokkent aram mennyisege a hibatlan mukodeshez.Ha van azonos parameteru (csatlakozo, feszultseg, polaritas) masik tapegyseged, ami az eredetinel tobb aramot kepes biztositani, akkor egy proba megmutathatja, hogy ez-e a hiba forrasa.
-
Topikgazda
válasz kispredátor #21868 üzenetére
Okozhatja de elvlegiben nem lenne szabad előfordulnia.
-
kispredátor
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21798 üzenetére
Ujabb kérdés a gigahertzsámánokhoz: ma az történt, hogy hirtelen eltünt a netem, kicsit kutatva rájöttem hogy az egész hálózatom és összes beállitásom eltünt a routerről, teljesen beállt alaphelyzetbe (linksys wrt54gl). Ezt is okozhatja fáradt kondezátor?
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21866 üzenetére
Minden működik, sőt még annál is több. A penderive-ot a router-be bedugva látja a a ház összes pc-je,a torrent képes rá tölteni, az adatok frissítése villámgyors, wifi mindenhol van 2,4 és 5 GHz-en is kiváló jelerősséggel és sebességgel.
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21865 üzenetére
Hmmm, érdekes story! És akkor most elindult a WiFi is?
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21861 üzenetére
Remek kérdés, őszintén szólva nem néztem, ezt én vettem az meg már volt. A lényeg, hogy a 3rd party fw nem működött, így kénytelen voltam visszatenni a legfrissebb gyárit és közben meg is találtam a problémát. Nem a média szervert nem szerette, hanem az az fw amivel a boltból kijött nem is tartalmazott média szervert.
A legfrissebb igen, azonnal látta is a pendrive-ot, bármit másoltam szinte rögtön lejátszhatóvá vált. A kistesó pedig ment fel az emeletre reapeternek. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 11 óra szerelés után minden tökéletesen működik! -
krealon
veterán
válasz BlackPriest #21863 üzenetére
"adott egy tp-link tl-mr3220-as router, ami egy MF821D modemmel működött egy havernál. tegnap elhozta, hogy nem megy. a router elkezdi azonosítani a sticket, majd azt mondja nincs csatlakoztatva. a stick gépre dugva hibátlanul megy,"
Keves az aram, amit a router kepes biztositani az MF821D-nek.
Ez lehet attol, hogy faradnak a kondik a routerben vagy a dugasztapegysegben. Cserevel lehet diagnisztizalni.(#21862) szlibud
Nalad is az aram korlatot sejtem a teljesitmenykulonbseg okanak.[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
adott egy tp-link tl-mr3220-as router, ami egy MF821D modemmel működött egy havernál. tegnap elhozta, hogy nem megy. a router elkezdi azonosítani a sticket, majd azt mondja nincs csatlakoztatva. a stick gépre dugva hibátlanul megy, a saját huawei stickem hibátlanul megy a routerrel. frissítettem az uccsó firmware-re a routert, factory reset megvolt, de a jelenség ugyanaz. mitől utálhatták meg egymást?
köszi!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21860 üzenetére
És mi a kistesó?
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21859 üzenetére
Visszuk is vissza, a kistesó hibátlan.
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21858 üzenetére
Akkor ott valami hardveresen nem oké... Az RT-N66U topikban vannak többen RT-AC66U tulajok, Tomato fw-vel is, és eddig még senki sem említett ilyet!
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21857 üzenetére
Kapott egy resetet.. 2 telefon és két laptop egyformán képtelen csatlakozni rá, a gyári szoftverrel is.
Mostmár nem is látja egyik eszköz sem a 2,4-es hálózatot -
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21856 üzenetére
Reset-et nyomtál neki? Nézted több klienssel is?
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21854 üzenetére
Visszatöltve az eredeti fw-t sem működik a 2,4-es hálózat....
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21854 üzenetére
Ilyen beállítások mellett látják az eszközök csak képtelenek csatlakozni rá.
Az 5GHz-es hálózat működött hibátlanul egészen az NVRAM törléséig. -
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21853 üzenetére
Pedig ha a TomatoAnon-t megnézem, kismillióan használják ASUS RT-AC66U routeren a 121 K26AC USB AIO-64K fw-t, így nem hiszem, hogy nem menne benne a 2.4GHz-es rádió!
"Acces piont(csak ebben a beállításban látja bármilyen más eszköz)"
Kliens módban nyilván nem fog látszódni SSID, de most akkor mégis látja valami? -
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21852 üzenetére
Igen az NVRAM törlés megvolt, gyári beállításokon van, Acces piont(csak ebben a beállításban látja bármilyen más eszköz), A többi auto, még jelszót sem tettem rá.
Wireless Mode Access Point
Wireless Network Mode Auto
Interface Status Up (LAN)
Radio Enabled
SSID Tomato24
Broadcast Enabled
Security -
Channel 1 - 2.412 GHz
Channel Width 40 MHz
Interference Level Acceptable
Rate 450 MbpsAz 5GHz-es hálózat jó és az usb-t sem látja a TV, de már a hálózatot sem.
Update: törölve az NVRAM-ot eltűnik az 5GHz-es hálózat.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21851 üzenetére
Az NVRAM törlés megvolt flashelés után?
Milyen wifi beállítások vannak? Próbáld 1-11 közti fix csatornán!
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21819 üzenetére
Feltettem a cuccost el is indult a router, de 2,4 GHz-en nem lehet csatlakozni a hálózathoz...
-
kapi12
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a routerem Tp_Link WR1043ND 2.1-es verziójú, de olyan problémám akadt, hogy miután működésre bírtam a routert a nappalimba közel hozzá minden rendben működik. De ha kb 3-4 méterre lévő másik szobába átmegyek, ott már nagyon belassul, illetve nem is tölt be dolgokat. Pl utorrentnél a routerhez közel 5mb-al a másik szoba közepén már csak 100kb-al tölt. Ez mitől lehet? Ha kell Firmware-t frissíteni,mert még a gyári van rajta, akkor azt le tudná nekem írni valaki szájbarágósan, hogy, hogy is kell? (Ha lehet akkor a garit szeretném megtartani)
Próbáltam állítani a csatornákat, de sajnos nem javult a helyzet. Netem kábeles Digi100as.
Köszi előre is a segítséget: Kapi -
krealon
veterán
válasz szlibud #21839 üzenetére
"az új modemet (Huavei E3276) DHCP kliensnek ismeri fel, és így nem műkszik"
Ez a modem mar nem csak sima USB eszkokent viselkedik, hanem USB Ethernet adapeterkent.
http://ofmodemsandmen.com/supported.html
"Please note that several of the modems listed above, the E3131, E3276 and MF821D, are available in both Regular USB and Host-less versions.Host-less Modems
A host-less modem is a type of modem that, when plugged into your computer, appears as an Ethernet device rather than a USB device. Huawei calls this type of modem a Hilink modem.
See this page on Host-less modems for more information about this type of modem."
http://ofmodemsandmen.com/hostless.html
"A host-less modem is a type of modem that, when plugged into your computer, appears as an Ethernet device and is accessed using your web browser. These are known as web GUI host-less modems. Huawei Hilink modems are examples of this type of host-less modem."
...
"IP AddressWhen using this type of modem you must be aware of the IP address that you use to access the modem using the web browser. On ZTE host-less modems this address is 198.168.0.1, while Huawei host-less (Hilink) modems use 192.168.1.1.
This can cause a problem if the router uses the same IP address or subset as the modem does. By default a ROOter uses 192.168.1.1 to access the router's web interface and a conflict will happen if you are using a Hilink host-less modem."
Vagyis a megoldas, hogy a TL-MR3040 -es router LAN IP-jet atallitod masik tartomanyba, peldaul
192.168.5.1 -re. -
Redneck
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21846 üzenetére
Köszönöm nektek a segítséget! Ha kell a Wi-Fi majd akkor lesz újra bedugva.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Topikgazda
-
Redneck
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21843 üzenetére
Ne már! Akkor a 300mbites router valójában csak 100mbit körüli?
Szerk:
Igen Diginet100 PPoE. Már a routerben is számít mi van? Most utáltam meg végleg az egész hardver ipart.Szerk2:
Azért ez fasza Tudtam én hogy valami combos TP-Link kellett volna itthonra 3 b*szottnagy antennával.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
Redneck
nagyúr
válasz Gubek-Einste #21841 üzenetére
F5D8236-4 V3, Full gyári, évek óta megy. Most nyomták fel a netem 40/20-ról 100/50-re és nem értettem miért nem lett gyorsabb. A régi sebességet garantáltan tudta.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
szlibud
tag
válasz krealon #21825 üzenetére
Köszönöm
Most már működik elviekben, csak maradt egy olyan problémám, hogy a régi USB stickemet simán felismeri hogy 3G modem, és jön a wifijén a net a routernek, viszont az új modemet (Huavei E3276) DHCP kliensnek ismeri fel, és így nem műkszik, csak ha a network/interfacesnél kézzel beállítok mindent minden alkalommal újra. ha a régit dugom be simán megy.
Mondjuk egyébként a problémát amiért az egészet elkezdtem, hogy nincs 4G nem oldotta meg, szval nem tudom akkor mit kéne rátennem a routerre hogy legyen
Simán gépbe dugba volt pl 65Mbit, routerről meg ugyanakkor 13 MBit
Szval nem tudom mit csináljak.
-
Sl!MBoy
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21833 üzenetére
Igazad volt, tényleg a Nod32 az, hiába nincs telepítve a tűzfal része. Eléggé megzavart ezzel, hogy néha ment néha nem. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
lewis999
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21835 üzenetére
igen ...tényleg megtaláltam csak elfelejtettem hányadikán írtam
-
lewis999
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21738 üzenetére
reset?
a "gombbal"? nem
frissítés sem...
de az egy analfa-béta számára is megy?
valahol azt olvastam el lehet vele tolni a routert...??? -
MODERÁTOR
-
lewis999
csendes tag
Eltünt a hozzászólásom...hova lett??? (
-
MODERÁTOR
-
Sl!MBoy
csendes tag
válasz Intruder2k5 #21831 üzenetére
Amikor a fw frissítettem kikapcsoltam a tűzfalat és a vírus kergetőt is és azután is csinálta. Ráadásul ua. az ip címe mint a régi routernek volt és ott sem volt gond a tűzfal.
-
MODERÁTOR
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy az előző router bedöglött és szereztem egy SMC Barricade 108Mbps g (SMCWBR14T-G)routert. Beállítottam mindent működik a net is meg a többi is,egyetlen egy nagyon fontos dolgot kivéve. Édesapám Windows Live Mail-ban beálított 2 fiókjához nem fér hozzá. Mindekttő fióknál így néz ki a beállítás: kimenő levelekSMTP)25; bejövő levelek(POP3)110.
Próbáltam neten utánajárni,de nem sok használhatót találtam.Nagyon fontos lenne,mert így apum nem tud dolgozni és pénzt keresni.
Előre is köszi bárkinek aki segít
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Sl!MBoy
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21827 üzenetére
Kipróbáltam, így is csinálja. Bár hozzá kell tenni, hogy tomato alatt ezt ritkábban produkálja.
-
Mzombi
aktív tag
válasz Gubek-Einste #21820 üzenetére
nah, gondoltam bedugom a kábelt egyből a gépbe, ott 85Mbites letöltést mért, mondom akkor jól van..., visszadugtam a routerbe és így már ott is azt mérte..., nem is értem, de a lényeg, hogy most már jó
-
Topikgazda
-
Sl!MBoy
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám, remélem valaki tud segíteni. Tegnap lecseréltem a jó öreg Linksys WRT54GL (Tomato fw) routeremet egy Asus RT-AC66U-ra. Már az elején jelentkezett egy probléma, hogy a beállítás varázslója elég furán "működött". Hiába akartam szépen végig lépkedni rajta és beállítani az alap dolgokat, nem mindig volt hajlandó betölteni a következő oldalt, csak tölt a böngésző, de nem történik semmi. Máskor bejön a következő oldal félig, fejléc meg ilyenek vannak, de a középső tartalomi rész üres. Sűrű F5 nyomogatásra sikerült kb. 20-30 perc alatt végig mennem a varázslón, mivel többször az elejére dobott vissza egy refresh után és kezdhettem elölről. De végül sikerrel jártam és végre működött a net. Bár sokat nem teszteltem úgy tűnik alapvetően működik a router, viszont az admin felületen 3-4 kattintás után ha navigálok a menük között akkor megint nem tölti be az adott oldalt csak a végtelenségig tölt a böngésző. Persze refreshre betölti, de én nem hiszem, hogy ez normális. Vagy tévednék? Persze próbáltam frissíteni a fw a legújabb Asus verzióra, később a legújabb Merlin-re, majd Tomato-ra. De minegyik fw-el produkálta ezt. Mi lehet a gond? Én csináltam valamit rosszul? Rossz a router és vigyem vissza?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz szlibud #21824 üzenetére
http://ofmodemsandmen.com/conmodem.html
Az apn ertekek pedig innen puskazhatok:
https://git.gnome.org/browse/mobile-broadband-provider-info/tree/serviceproviders.xml -
krealon
veterán
válasz szlibud #21821 üzenetére
"Egy TP-Link MR3040 -es routeren akartam firmware frissíteni,...
http://ofmodemsandmen.com/downloads.html innen töltöttem le hozzá a frissítést"Ez nem frissites, hanem csere, tekintve, hogy ez nem gyari firmware.
Ha ezt WiFi-n vegezted a muveletet, akkor igazan szerencsesnek erezheted magadat, hogy nem lett papirnehezek a routeredbol.(#21822) szlibud
"Ill annyit módosítanék hogy a wifi hálózatok között megjelent egy OpenWrt nevű, de akkor ezt most hogy tudom kezelni?"Rakapcsolodsz az OpenWrt WiFi-re (de jobb lenne, ha kabeles kapcsolaton keresztul konfiguralnad) es megnyitod a
http://192.168.1.1
cimet. -
szlibud
tag
Sziasztok,
Egy TP-Link MR3040 -es routeren akartam firmware frissíteni, és utána nem jön be többet a kezelőfelület.Lehet ezzel valamit kezdeni vagy annyi neki? És mi a francért történt?
http://ofmodemsandmen.com/downloads.html innen töltöttem le hozzá a frissítést...
-
Topikgazda
válasz Mzombi #21810 üzenetére
Azért kérdeztem mert a sebesség emelés után a korábbi 100-as eszközöket cserélték gigabites és ekkor elő jött az a hiba, hogy nem szabályosan lett bekötve a kábeleken az érpárok. Korábban a 100-as link esetén még nem okozott gondot de most már igen. Van olyan eszköz amelyik jobban és van olyan amelyik rosszabbul tolerálja ezt a helyzetet, közvetlenül gépbe kötve nem szokott jelentkezni.
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21817 üzenetére
-
Pioneer71
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudna nekem valaki kölcsönözni egy ilyen CA-42-es kábelt Kecskemét vagy környékéről, míg helyrepofoznám a routeremet? Nem szeretnék ezért az egy alkalomért most kiadni több mint 3000ft-ot.
Előre is köszönöm: Pioneer71 -
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21816 üzenetére
Mi lenne velem ilyen segítőkész emberek nélkül! Ezer hála!
Ez a holnapi napom feladata lesz, de mindenképp jelzek hogy mit sikerült alkotni. -
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21815 üzenetére
Elsőként érdemes az NVRAM törléssel próbálkozni, hogy áramtalanítod a routert, és úgy kapcsolod vissza, hogy közben nyomva tartod a WPS/EZSETUP gombot, és tartod is még vagy 20-30mp-ig! Aztán megint áramtalanítod, és próba! Ha nem megy, akkor flasheld újra, és adj több időt neki, várd meg, amíg magától újraindul! Ekkor világítani fog a wireless led!
Én is leszek egyébként kb. éjfélig, kisebb nagyobb megszakításokkal, ha gond van, írj! De nem lesz...
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21814 üzenetére
Szuper! Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget, így gyerekjáték lesz és remélem azonnal működni fog
"Illetőleg még annyit érdemes tudni, hogy ha netán nem indulna el elsőre a router, nem szabad pánikolni, nincsen semmi baj!"
Ha nem indul el elsőre, akkor kikap majd bekapcs vagy csináljam megint végig a leírást?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21813 üzenetére
Nem, nincs semmi különös!
Az eredeti állapot természetesen bármikor visszaállítható, nyom nélkül!
Illetőleg még annyit érdemes tudni, hogy ha netán nem indulna el elsőre a router, nem szabad pánikolni, nincsen semmi baj! Mivel ezekben az ASUS routerekben van recovery mód (most is azt fogod használni), ami bármikor elérhető, még működő firmware nélkül is, így bármikor újra tudod flashelni! Nincsen gond ha véletlenül mp3-mat flashelsz rá, és akkor se, ha közbejön egy áramszünet! A művelet megismételhető tetszőleges számú alkalommal!
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21812 üzenetére
Ez igen! Köszönöm, nagyon részletes leírás. Kell tudnom valami különleges beállítást az usb működéséhez?
Illetve mivel garanciális a termék, megoldható az eredeti szoftver visszaállítása ha bármi történik? -
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21811 üzenetére
A neked kellő RT-AC66U firmware letölthető innen!
tomato-RT-AC66U_RT-AC6x--121-AIO-64K.trx
Sorrendben az 1, 2, 3/2, 4-es pontok!
-
david9999999
tag
válasz Intruder2k5 #21808 üzenetére
És ezt hogy tudnám rávarázsolni a routerre?
-
MODERÁTOR
válasz Kiscsőke #21807 üzenetére
Szia!
Elméletileg a soho routerek a kifelé menő forgalmat nem szűrik, tehát csak arra tudok gondolni, hogy a DNS szerver nem működik benne rendesen, és ezért nem elérhetők a címek routeren át! Javaslom próbálj meg a kliensen beállítani DNS szervert, Google félét, és teszteld azzal!
8.8.8.8
8.8.4.4Ha ez nem ad megoldást, akkor sajnos passz! Feltételezem reset-elni, és újra beállítani már próbáltad...
-
MODERÁTOR
válasz david9999999 #21806 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen médiaszerver van az ASUS-okban gyárilag, de gondolom akkor uShare, amivel elég sok TV-nek akad gondja! Megoldást erre csak a 3rd party fw (Tomato) használata hozhat, abban DLNA szerver van, amivel feltehetően nem lesz gondja a TV-nek!
-
Kiscsőke
aktív tag
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
david9999999
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: Adott egy ASUS RT-AC66U router, ami rendelkezik 2db usb porttal. Azt szerettem volna megoldani, hogy egy egyikbe USB-be bedugva valamilyen háttértárolót, egyből oda tölthessek le filmet ne kelljen a laptopról másolgatni és ide-oda dugdosni, hanem mindenféle macera nélkül nézhessem a TV-n (a TV internet képes a hálózatra is rá van kötve). Ahogy rádugtam az USB-t a routerre megjelent a hálózati eszközök között és nem is jelentett problémát a letöltés sem rá. Viszont amikor a tv-n kiválasztom az eszközt az nem látja a letöltött fájlokat. Ha laptopról másolok rá filmet és a routerbe dugom szintén nem látja, viszont ha közvetlenül a tv-be dugom akkor nincs probléma. Valaki találkozott már hasonlóval?
-
Mzombi
aktív tag
válasz Gubek-Einste #21803 üzenetére
Igen, Digi 100-as csomag
-
Topikgazda
-
Mzombi
aktív tag
válasz Gubek-Einste #21801 üzenetére
Kábel be routerbe, abból kábel be a PCbe, PC-n mértem.
Wifire egyetlen telefon csatlakozik, a router abban a szobában van, ahol 90%-ban vagyok, egyébként pici lakás és tégla falak... A többit majd este otthon tudom csak megnézni. -
Topikgazda
válasz Mzombi #21800 üzenetére
Wifi-n vagy kábelen mérted ezt?
Ha wifi-n akkor az inSSIDer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Milyen kliens eszközzel használod?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- PlayStation 5
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- EK Water Blocks EK-Quantum Vector2 FTW3 RTX 3080/90 ABP Set D-RGB - Nickel + Acetal - BeszámítOK!
- ASUS ROG XG Station 2 eGPU Thunderbolt 3 Dokkolóállomás - Ritkaság
- Lenovo Legion 5 slim (2024) 16" - i7, 1Tb, 32GB, Rtx 4060 8gb, 3 év garancia
- Apple Watch 10 GPS + Cellular 46mm - Silver - 36 hó gari
- Samsung B2230 Full HD monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest