Hirdetés
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Henna Virkkunen szerint minden tech cégnek tisztelnie kell az EU-s törvényeket
- Nincs elég NVIDIA AI-chip Kínában
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
nort_on #41728 üzenetére
Ok. Koszi!
Vegul ez lett. Igenyeltem egy fizikai kartyat, mert az OTP tajekoztatasa alapjan most ez az egyetlen megoldas. Virtualis kartyajuk Euros szamlahoz (jelenleg) nincs.Messze ez a legolcsobb megoldas, mert ha az elore befizetett eves dijat meg nem is kapom vissza, akkor is ~40 Eurora jon ki a mutatvany. Ami egy kicsit meg igy is eget, de legalabb annak tudok orulni, hogy ez volt a legutolso ilyen "lehuzas" a reszukrol.
A revolut oldalon nem hiszem, hogy gond lehet - mindent tudok igazolni. De koszi ezt az infot is es az egesz otletet!
-
kozeposztaly
csendes tag
-
kp78
addikt
válasz
nort_on #41628 üzenetére
Én sosem lépek át az Eur zsebre/fülre váltáskor.
Először ütök +1-et az Eur-hoz , kiírja mennyi az annyi, és ha jó, akkor váltok.
Ugyanazt az árfolyamot láttam Eur vétel HUF-ért, vagy HUF eladás Eur-ért esetén is. Legalábbis én még nem vettem észre különbséget, pedig néztem egyszerre két telefonon összehasonlítva. -
kress
aktív tag
válasz
nort_on #41430 üzenetére
metálrol ingyenesre, kártyát nem kértem, a nemrég volt akciós előfizut akartam megfogni, csak kicsúsztam az időkeretből 😃
itt nem írják hogy a kártyán kívül mást felszámolnának [link]
csak pénzt váltottam, lemondás után az előzőleg kimaxolt free-t is nullázta, és az lett az ingyenes új fordulónapja -
pictigjis
őstag
válasz
nort_on #41372 üzenetére
ha egyiket se változtattad volna meg, nem akadt volna meg semmi. az eltérés sokkal feltűnőbb
mellesleg a revoluton mindenféle ellenőrzés nélkül változtathatsz lakcímet, egy napon belül többször is, ha olyanod van. a kutyát nem érdekli. mint a példák is mutatják, a megváltozott személyi se nagyon érdekli őket, mert a leprogramozott folyamat nyilvánvalóan az, hogy bizonyos időközönként vannak automatikus ellenőrzések, és ha valakinél az jön vissza, hogy a megadott okmánya lejárt, akkor majd szólnak ők. felesleges ezzel a support felé is plusz munkát generálni
feleslegesen szopatjátok magatokat ezzel, részemről be is fejeztem
-
Titilla
újonc
válasz
nort_on #40439 üzenetére
Köszönöm, korábban én is váltottam simán minden probléma nélkül, bár nincs régen revolutom.
Itt az értesítő miatt volt a bukta, amit persze még most sem értek, és még próbálkozom a megfejtéssel, talán adnak rá normális választ
Hétvégén nem dolgoznak, talán hétfőnIgen, tanulópénz, nem egy öröm, de kibírható
Ezentúl csak limites, vagy nagyon résen leszek
És köszönöm a tanácsot!
-
-
axioma
veterán
válasz
nort_on #40242 üzenetére
rafinal a kartya mogotti szamla valtogatas ezres korul per irany, a kulon usd kartya eves dija 3600, ha nem egyszeri alkalom az jobban megerheti (erstenel meg asszem a szamla maga nem ingyenes, a rafinal meg az)
de csak eur es usd jo ott, a chf kenyszervalt usd-re chf fizetes eseten is, itt volt a forumban, nehogy mas is megszivja -
tamastoth
csendes tag
-
válasz
nort_on #40072 üzenetére
Először meg akartam próbálni 100 euróval, mert a kártyám eurós számlához van kapcsolva, de a Revolut rögtön át akarja váltani forintba, ezért úgy tűnik, hogy magyar kártyára csak forintba enged utalni. Amúgy nem számolt volna fel rá extra költséget.
Aztán áttettem a kártyát forintos számlára, és arra simán át tudtam küldeni 50 ezer forintot, bár 10 perccel később még nem írta jóvá a számlán az Erste, de már mutatja, hogy van egy olyan bejövő utalás. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz jóváírva. Lehet, hgy mivel 4 után történt, csak holnap? Erre sem számolt fel nekem extra költséget. A prémium tierben vagyok.Egy biztos, forinton kívül nem enged más pénznemet így magyar kártyára utalni.
mod: közben Erste jóváírta, de biztos, hogy volt legalább negyed óra. Persze ez sokkal gyorsabb, mint a napokig tartó forint utalás. Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi a maximum összeg, amit így lehet kártyára utalni (egyébként technikailag egy magyar számlaszámról jött a pénz).
-
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #39960 üzenetére
ERSTE-t hívtam, elvileg náluk nincs ilyen tiltás, lehet a gold MC a baj. Az ügyintéző mondta, hogy esetleg egy virtuális VISA-t érdemes rendelni. Ez marad a b-terv.
Revolut support-nak is írtam, már többen foglalkoztak vele, elvileg írnak, ha kiderült valami. A hiba egyébként náluk van, This card isn't supported. Csak jó lenne tudni, hogy miért, és hogy tudnak-e ezen változtatni.
-
-
pictigjis
őstag
válasz
nort_on #35426 üzenetére
de a banknál biztosítva van a pénzed, ők meg külön leírják, hogy nincs. ha éppen összeomlik esetleg a kriptopiac, akkor vajon mi van? nem állítom, hogy ez megtörténik holnap vagy holnapután, csak azt, hogy van ennek kockázata, és a 8 százalék is elég irreális, olyan túl szép, hogy igaz legyen
-
Major Lion
senior tag
válasz
nort_on #35418 üzenetére
Jaj de erzekeny, kerdeztem valamit, ugyanis erdekelt volna miert nem jo ott hosszabb tavon tartani penzt, de a bahamakon bejegyzett fx brokernel meg igen, csak ennyi erdekelt volna. Vilagos hogy a revolutnal nincs allampapir.
Ha segiteni akartam volna neki akkor neki valaszolok. -
vnorbi
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nort_on #35363 üzenetére
Nem volt "rendes" szerződés. Mostanában azt csinálja a Revolut, hogy a születésnapodon küld egy e-mailt egy egy hónapos ingyenes Premium próbaidőszak ajánlatával, amit csak aznap aktiválhatsz, hogy ne legyen olyan sok gondolkodási idő. A levélben írják, hogy ha az egy hónap letelte előtt felmondod, azt ingyen megteheted, valamint hogy az egy hónap után előfizetési díjat fognak szedni. Ennyi, nincs szó összegről és arról sem, hogy milyen előfizetési csomagba raknak (havi/éves). Arra nem emlékszem, hogy amikor az appban elfogadtam, ott volt-e ezen kívül plusz infó. Három hétig voltam így Premium planen, aztán lemondtam, ingyen volt.
-
-
DJMDJM
tag
válasz
nort_on #35321 üzenetére
Nem az unicredittel van a bajom, az céges partneri számla, úgyhogy a konszolidációm útján amin elindultam előbb az otp-t kellene megszüntetnem majd utána esetleg az unicreditet. Az OTP ami felejtős először, mert leszed mindennel, azért nem akartam utalni tőlük, kapják be. Megszüntettem egy lekötést takarékszámlámon 3,5m volt rajta és hogy áttudjam tenni a normál számlámra 3,5e-t még ezért is levont. Azért onnan próbálom most elhozni a pénzeket, de nem oly egyszerű egy ideje a top up probléma miatt.
Persze a forint gyengülés sem tölt el örömmel.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nort_on #35207 üzenetére
Erre jutottam én is. Sőt, talán még meg is törhetjük ezt az egész Premium rendszert azzal, hogy néhány naponta ki-be ugrálunk. Standardban elhasználjuk a limitet, egy nap Premium, amíg nem csinálunk semmit, másnap lemondjuk, pénz visszajön, és kezdődik a Standard plan újra nullázott limitekkel.
Gondolom, egyszer sikerülne, aztán jönne az e-mail a Revoluttól, hogy sajnos a továbbiakban nem tudnak szolgáltatás nyújtani a számunkra.
-
moma
őstag
válasz
nort_on #33873 üzenetére
vnorbinak is: Hú asszem szerencsém van, nagyon mesterei vagytok ennek!
hogy tudnám ezt én is megérteni ilyen szinten? pl ez a középár vs bankközi, hogy ez a tényleges gyakorlatban mi? Azt jól értem akkor ugye, hogy a revolut a jobb? (és összeghatártól függően simán vagy a premiummal)
meg amit írsz lejjebb vnorbi, hogy számíthat az is, hogy napközben mi történik.
most külföldön dolgozok és elég sokat kell váltanom majd és jó lenne értenem ezt. akár azt is, hogy hogy választja ki az ember melyik napon vált, hogy kell ezt okosan csinálni. de látom elég advanced téma ez. sok részlettel.
-
-
pictigjis
őstag
válasz
nort_on #31690 üzenetére
most komolyan, be akarsz tolni 10 milliót a revolutra, trükközni akarsz a csomagváltásokkal ÉS még a lehetséges ellenőrzést is meg akarod úszni? amire készülsz, azt úgy hívják, lutri, senki nem fog tudni ebben tanácsot adni neked
mellesleg semmi közöm hozzá, miért akarod euróba váltani, ha már mindenképp csinálni akarsz vele valamit, hogy ne álljon, told be az egészet máp+-ba. legális is, trükk sem kell hozzá, annyit pedig az is hoz, amennyit az árfolyamon esetleg nyernél
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #29197 üzenetére
Sziasztok, nagyobb összeget váltanék, konkrétan a babavárót euróra.
Még tavasszal néztem, de ilyen összegnél a legolcsóbb a következő megoldás lenne most is a terms&conditions szerint:
Előfizetek éves prémiumra havidíjason, ez 2500 per hó. Ha 14 napon belül mondom le és váltok vissza basic-re, akkor kifizettetnek minden basic csomag limit fölötti költséget (kp kivétel, fx váltás, premium/metal kártya, stb). Ha 14 napon túl, de még 30 napon belül, akkor használhatom a prémiumot az upgrade utáni rolling month-ig (pl április 9-én nyitod, akkor május 8-ig és május 9-től újra basic), DE van egy 16 eurós büntetés (breaking fee / early termination fee) a 2500 HUF mellé. Így kb 8100 forintért korlátlanul váltok.
Van history-m, rendszeresen használom mindenre, és 500e-1m körüli összeget is váltottam már, de ez most nagyobb.
Csinálta ezt már valaki? Hogyan érdemes ezt áttolni, hogy lehetőség szerint ne zároljanak? Kinek mi a tapasztalata? Esetleg több részletben? Pl 2*5M, vagy 5*2M?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Somatom
veterán
válasz
nort_on #29727 üzenetére
Ezért sem jó bankban tartani a megtakarítást. Hasitasi nem csak kódot nem kér, hanem felárat sem.
-
válasz
nort_on #29679 üzenetére
Egy 12 évvel ezelőtt beállított kedvezménykódom van náluk, pl. Revolut feltöltésnél 2%-ot ad, hazai vásárlásnál 1%-ot, limit nélkül. Havi néhányezer forint talált pénz - kb. 3 alkalommal ők fizetik az ebédemet. 🤫
A Revolut szerint a BB-nél a hiba, a BB szerint a Revolutnál.
-
spe88
senior tag
válasz
nort_on #29369 üzenetére
Nem erről van szó jelenleg. A kérdésem túlmutat a Revoluton.
A haveromnak utalnának Revoluton keresztül egy normál bankszámlára. És ehhez szükséges a haverom lakcíme is. Ez így 2021-ben több mint gáz szerintem.És nem csak a Revolut csinálja ezt, hogy egy külföldről érkező utalás esetén elkéri a te lakcímedet, hogy az utalás megtörténhessen.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- iPhone topik
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- Peugeot, Citroën topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), frissen tisztva, 6 hó garancia, Bp-i üzletből eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1650W SilverStone DA1650 Gold moduláris tápegység
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest