Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- JavaScript topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Igen, mindenhol az utazasmegosztas dumat akarjak elsutni, de nem csak nalunk nem jott be. (Lasd: Nemetorszag, Franciaorszag, Gorogorszag, Belgium, Dania) Ehhez meg torvenyt sem valtoztattak, mar a 0. pillanatban nem felelt meg. A kivonulasukat ertek el torvenymodositassal, azaz kotelezove tettek a diszpecserszolgalatot. Ez nyilvan egy pofon volt az eddigi huzavonaert, amit produkaltak. (Meg benne lehetett lobbierdek is, mert nehany (diszpecser)cegnek valahogy nagyon jo ez a hatosagi ar.)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Jon a taxify, ami ugyan az lesz mint az uber, csak a hatosagi arakkal. Elvileg penteken startoltak, de gonodolom meg nincs sok soforjuk. Majd itt el fog valni, hogy mennyi embernek szamitott a szolgaltatas es mennyi embernek az ar (ami amugy szerintem is pofatlanul magas, ezert megy most boldog-boldogtalan hiteles/kolcsonzott kocsival taxizni.)
(#40) Narxis: Ha megnezed ezt az oldalt, akkor lathato, hogy mindenhol ugyan azt a semat koveti az Uber. Nem csak nalunk tiltottak be hasonlo okok miatt. Persze a mindenkori kormanyrol sem tudok semmi jot elkepzelni, de az mas teszta.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Bluesummers #34 üzenetére
Engem az zavar, hogy idejon egy kulfoldi ceg es helybol arra apellal, hogy majd az o kenye kedve szerint megvaltoztatjak a torvenyeket, de addig is szarnak a szabalyokra. Normalis esetben ez forditva megy, tehat elobb lobbizik, targyal a kormannyal majd utana kezdi meg a tevekenyseget. En ertem, hogy neked(es meg itt joparnak) 100 forint sporolasert mar nincsenek elveid, csak - szerencsere - nem mindenki ilyen.
Taxival meg hiaba jossz, az egy mas tema, hogy azokkal is csak a problema van. De az nem azt jelenti, hogy egy ujabb problemat kell befogadni.
Az meg egyenesen szanalmas, hogy csak fekete feheren tudsz gondolkodni. Ha kijelentem, hogy nem tetszik amit az uber muvel, nem azt jelenti, hogy tetszik a taxi. De ezert vagyunk meg balkan es sajnos ez sokaig nem fog valtozni. A politikai palletta is pont ezert epul fel ugy ahogy. En a helyedben elgondolkodnek, hogy az a helyzet amit szidsz mennyire alapul az altalad is reprezentalt gondolkodasmodon.
(#36) Ghoosty: Tobb mint egy evig tartott mig rakenyszeritettek oket a szamlaadasra. Ezzel foleg azoknak volt problemajuk, akik ceges kartyaval fizettek, aztan nem tudtak elszamolni a munkaltato fele es vegen mehetet fizetesbol. Mert az uber olyan modern volt, hogy nem tudtak szamlat adni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nyilvan. A problema hogy keresre sem ad es nem is tud.
(#10) Uyuarasy: A hamis dilemma ott van, hogy senkivel sem szimpatizaltam, de te megis azt kepzeled. Ez egy olyan problema amit neked kell tudni feloldani, nem nekem, mert tolem fuggetlen. (Viszont ez az egysegsugaru gondolkodas az egyik oka a jelenlegi politikai berendezkedesnek.)
Az Irorszagban adozas meg abszolut nem erdekel, az legalis, max nem etikus(bar engem ez sem izgat, szokjak meg az allamok, hogy nekik is verseny van).[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem feltetlen az adooptimalizalasra gondoltam(az legalis), hanem arra, hogy nyilvanvaloan az o modelljuk nem illeszkedik a helyi jogi kornyezetbe. (A legtobb sofornek nem volt vallalkozasa, nem hogy nem adott szamlat az utasnak, de nem is tudott volna. Aztan jon a fix tarifa, ami elo van irva, igy nyilvanvalo volt, hogy a sofor nem tud a torvenynek es az ubernek egyszerre megfelelo szamlat kiallitani, plane, hogy a tranzakciot nem a sofor kontrolalja, igy vagy nem annyi szerepel a szamlan, mint amennyit vonnak, vagy annyi, csak nem a torvenyben eloirt osszeg.) Ez elore tudhato volt, csak annak ellenere elinditottak a szolgaltatast es biztak abban, hogy majd torvenyt modositanak miattuk. Azt hittek, hogy ok az erosebb kutya. Nem csak itthon nem lett igy. Sot volt ahol kimondtak, hogy a "szerzodeses soforok" valojaban alkalmazottak.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Es hogy jon ide a taxis? Az uber volt a tema, az allitasaim semmilyen tekintetben nem hozhatoak kapcsolatba a taxival.
A rogvalosagot nagyon is jol latom,viszont sajnos te nem tudsz gondolkodni, kulonben az elobbi mondatomban leirtak feltuntek volna neked magadtol. Az a te problemad, hogy nem tudod fuggetlenul vizsgalni a kettot, de elarulom, ha ellopsz a boltbol egy uveg palinkat, akkor nem fog felmenteni ha azzal ervelsz, hogy a szomszedod meg feketen fozi. Remelem igy mar erted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Parfüm topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest