Új hozzászólás Aktív témák
-
pinpunka
csendes tag
Nem tudom volt-e már itt téma, de valakinek sikerült távolról bejelentkezni a Connect boxba? Én próbáltam, de nem sikerül, annak ellenére hogy bekapcsoltam a beállításokban ezt a lehetőséget, sőt olyan módon is, hogy a tűzfalat kikapcsoltam, de így sem sikerült. A böngészőbe beírtam a csatlakozási ip címet:portszámot. Vagy máshogy kellene?
-
válasz
yamoussouk #846 üzenetére
Nem esett véletlenül az eszköz? Mindenki panaszkodik rá minden bajjal, de a lefedettség az pont, hogy az egyik legjobb erélye... Nálam Bp-i belvárosi társasház 50 cm vastag falakkal, meg körfolyosós udvar, de én lent a kapuban ami ilyen 40m körül van, na ott még van egy vonalam a falak és a szomszéd több mint 80 hálózat ellenére... Beállítások rendben vannak? Futhatnál egy kört a fenti hsz-ben javasolt WiFi topikba...
-
woodworm
veterán
válasz
yamoussouk #846 üzenetére
Böngészőben bejelentkezel az adminfelületre, 192.168.100.1 és a Modem üzemmód menüpontban bejelölöd a Modem üzemmód bekapcsolása opciót.
Ha nincs Modem üzemmód menüpontod, akkor felhívod az ügyfélszolgálatot és kéred az ipv6 kikapcsolását.
Újraindítás után csatlakoztatod a saját routered. -
yamoussouk
csendes tag
válasz
woodworm #844 üzenetére
Szia. Regota szenvedunk ezzel a boxszal, szornyu a lefedettsege. Gyakorlatilag egy 65 negyzetmeteres lakasban kb a lakas kozepen van a box, de az egyik szobaban nagyon minimalis a jel. Probaltuk repeaterrel, minimalis a javulas. Van otthon router, azt meg nem probaltuk. Kiprobalnam a javaslatod. Tudnal segiteni a bridge modban a box kapcsan? Elore is koszi
-
Jelenleg csak ezt az eszközt tudják adni, nincs másik lehetőség sajnos. Van a másik régebbi verzió, a Technicolor amit vehetsz használtan pl. hardverapron és azt üzemeled be a CB helyett, de ha 500-as neted van, akkor nem a legjobb, mert a Technicolor csak 300-at tud...
Ha dobálja le az eszközöket, akkor egy másik eszközre kell cserélni, mert lehet valami baja van, de az is lehet, hogy semmi baja, hiszen a wireless téma az nagyon relatív, mert attól függ hol is laksz, hány környező hálózat van, mert ha telített egy csatorna, akkor zavarhatják egymást... Gondolom te sem álltál túl higgadtan a dologhoz amikor az ügyfélszolgálatossal beszéltél, ezért kaptál olyan gáláns választErősen javasolom, hogy látogass el ebbe a topikba és itt is tedd fel a kérdésed, mert segítőkészek nagyon a srácok...
Pl. itt és itt is van egy infó a connect box cseréről...
Nálam egyébként semmi gond a box-al, pedig 0 - 24 lóg a wifin egy Chromecast amire elég sűrűn át vannak dobálva videók, filmek meg mi egy más a telefonokról, illetve lóg még rajta 3 telefon, 1 tablet és egy okos aljzat ami 2.4 Ghz-en csatlakozik, illetve kábelesen egy NAS 0-24-ben 430 aktív torrentel (non stop tölt fel átlag 2 Mb/s-al) és egy asztali gép.
Tehát mint látod nálam aztán ki van használva rendesen, de állja a sarat... ja és a WiFree is működik, azt is tolja -
BaginZe
tag
Sziasztok! Van arra tapasztalata vkinek a topikban, hogyan lehet "kisirni" a cserejet? A kezdetek ota ilyenunk van, de az utobbi egy evben allandoan gond van a wifivel. Folyamatosan ledobalja az eszkozoket. Az ugyfelszolgalattol egy ido utan azt a "galans" uzenetet kaptam, hogy 0kb/sec a garantalt wifin.
Koszi.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #841 üzenetére
Köszi!
-
-
embe
nagyúr
Egyébként ha frissít fw-t a router, azt jelzi valahogy? Automatikusan frissül?
Nektek milyen fw van rajta?
Nekem ez:
Általános kompatibilitási leírás:DOCSIS 3.0
Hardver verzió:5.01
Szoftver verzió:CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH -
zolee001
őstag
Ahogyan irták modem modban minden port (53 és 25 amit blokkol az upc) nyitva van tehát amit rákötsz az direktben kint lóg a neten tüzfal és mindenféle védelem nélkül
Feltételezem saját routert használsz és az arra kötött ketyerén szeretnél vpn-t üzemeltetni
Ekkor a saját routereden kell a megfelelö portokat (vpn tipusától függönen) forwardolnod -
Ezekiel.
tag
válasz
Gubek-Einste #836 üzenetére
Áttettem router módba és már az alapértelmezett 192.168.0.1 -n keresztül is elérhető lett.
-
válasz
Ezekiel. #835 üzenetére
Na találtam egy linket ahol sikerült belépnem ( 192.168.100.1 ). Valszeg már akkor be tudom állítani.
Ha csak ezen a címen tudod elérni az eszközt akkor modem módban és a kliens eszközök publikus IP címet kapnak ami nem éppen a legjobb megoldás.Amúgy ha lemérem a netet akkor 250 körülit ír egy oldalon, ha a vodafone hivatalos oldalán akkor pedig 350 körülit. Ez nem fog felmenni amúgy 500-ra? Hogyha már 500Mbps netem van akkor elvárnám.
Függ a gépedtől és a környék terheltségétől is. -
Ezekiel.
tag
válasz
Ezekiel. #834 üzenetére
Na találtam egy linket ahol sikerült belépnem ( 192.168.100.1 ). Valszeg már akkor be tudom állítani.
Amúgy ha lemérem a netet akkor 250 körülit ír egy oldalon, ha a vodafone hivatalos oldalán akkor pedig 350 körülit. Ez nem fog felmenni amúgy 500-ra? Hogyha már 500Mbps netem van akkor elvárnám.
-
Ezekiel.
tag
Sziasztok, eddig routerral használtam a modememet viszont kihúztam a routert és sokkal gyorsabb lett az internet.
Jelenleg a gépen van internet gyors meg minden, viszont nem bírok belépni a modemnek az admin felületére ( 192.168.0.1 és az 1.1 végűt próbáltam). Azért akarok belépni, hogy be tudjam állítani a wifit. Reset már megvolt a modem hátulján de úgy se lett jó, mi lehet a probléma? CH7465LG-LC modemről van szó.
-
-
denko
senior tag
válasz
Gubek-Einste #831 üzenetére
VPN- szervert akarok futtatni itthon. Viszont kifelé nem publikus IP cimet használnám hanem a ddns-t.
VPN-hez ahhoz hogy kiengedjem a netre viszont ha jól értem portot kell nyitni az eszközön. -
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne ehhez a csodaboxal kapcsolatban.
Mivel használom a PiHole-t át álitottam Model módba hogy tudjak otthon saját routert használni és megváltoztatni dns beállitásokat, mert alajáratok ugye nem lehet. Na most gondoltam rakok mellé VPN -t láss csodát modem módban nem lehet állitani portforwardingot és ha jól értem itt megbukott az egész.
Van valami más megoldás esetleg hogy ne keljen a publikus IP cimem kilőni a "zinternetre" ddns helyett?
Egyébként miután átlátam vodafonhoz, sajnos nerm volt más válaztás, egyenlőre csak csalódás volt a voda és ez a box, semmi sem szabható, és a kapcsolat is botrányosan szar.
-
Od!3
tag
Illegal dropped foward package hibának mi lehet az oka és hogy Javítható?? Folyton szétdobja a netet miatta.
-
válasz
Gubek-Einste #827 üzenetére
Bitte-danke
-
válasz
Zwodkassy #826 üzenetére
Ha nincsen port forward és modem/bridged módba állítási lehetőség akkor az eszköz IPv6 módban van, telefonon kell kérni, rakjanak vissza IPv4-re és akkor már lesz mindkettőre lehetőség de inkább a modem/bridged mód használata lenne az ajánlott mert akkor teljes értékűen használható a saját eszköz.
-
Előre is elnézést kérek a kérdésért, de nem találtam össze foglalót, és nincs energiám több ezer hozzá szólást át nézni.
Port-Forward vagy Bridge-Mode beállítása hogyan megy?
Beugrottam egy helyre, és ott ez a kütyü került az általam kezelt MikroTik elé. Azóta nem lehet VPN kapcsolatot létesíteni a net felől a MikroTik felé.
A CB felületén nem találtam Port-Forward pontot. Annyit találtam a neten, hogy át kell állítani IPv4 vagy Bridge módra.
Nem igazán van kedvem "kitalálni" (ezt is) hogyan lehet megcsinálni. -
A.P.I.
aktív tag
Na úgy fest most minden ok modem módban is, (sebesség, EPG), amit csináltam, kitakarítottam a port trigger táblát (régi bejegyzések), a "WAN - NAT áthaladás"-ban mindent letiltottam (nem tudom mi a default), de nincs VPN-em.
A furcsa az, hogy ezek 100 éves beállítások voltak, a probléma pedig csak tegnap merült fel úgy, hogy a műsorvisszanézőt azért használtam eddig is.
-
A.P.I.
aktív tag
válasz
woodworm #820 üzenetére
Szia, persze, azért jöttem ide, hogy keressük együtt!
Igen, mindkét esetben, otthonautomatizálásom van, úgyhogy van egy rakás lefoglalt cím DHCP-nél, szóval az Asus-t mindedenképp meghagyom router módban, amikor a CB is abban van, akkor pesrsze kikapcsolt DHCP-vel (CB), statikus WAN Ip-vel (Asus), ill. DMZ-be ki van téve az Asus, igazábol ilyenkor hasít is, látványosan gyorsabb. A másik fele nem tiszta nekem, ha modem módban van, akkor annyi a különbség, hogy a WAN automatikus IP-re van állítva, a net stabil, de lényegesen lassabb. Mielőtt ide látogattam, egy csomó beállítást kipróbáltam, (manuális DNS, IPv6 ki/be manuális DNS-el, vagy automatával), de alapvetően semmi nam változott. Valami triviálisra gondolok, amit nem veszek észre, ill. talán a szolgáltató változtatott valamit!
Az egész ugyanis úgy került felszínre, hogy a műsovisszanézőben totál eltűnt az összes visszanézhető műsor (nincs meg a kis háromszög jel azzal a kis 270 fokos ívelt nyillal), ill. az EPG legtöbb helyen azt írta, hogy "információ most nem elérhető", gondoltam, resetelem ezt a csodát (router módba kerül), és vissza is állt az összes visszanézhatő műsor ill.az EPG. Aztán modem módba tettem, és ismét eltűntek a visszanézhetőek!
Szóval itt tartok, kísérletezek tovább -
A.P.I.
aktív tag
Az hogy lehet, hogy ez a csoda modem módban 250Mbps-t, router módban 500Mbps-t tud, a mögötte lévő router 1 Asus RT-N18U, mindkét esetben.
-
Od!3
tag
Mi okozhatja ezt az Illegal foward package hibát??? Folyton újraindítja a CB-t. Már nagyon zavaró, hogy nem lehet értelmesen használni a netet. Valaki pls.
-
-
CzGöbe
tag
Üdv!
Elolvastam az idei HSZeket, de nem találtam hasonló problémát, mint a sajátom:
A home office járvány kezdete óta nem úgy működik a dolog, ahogy kellene. Azt vártam, hogy napközben ne legyen minden olyan sima, mint eddig, ezzel nincs is problámám, de amit tapasztalok a munkaidő végétől hajnalig, az sokszor kritikán aluli. Vannak weboldalak, amik flottul betöltenek, de vannak olyanok is, amik ebben az idősávban egyáltalán nem akarnak működni. Ma megelégeltem a dolgot, készítettem pár speedtestet, de sajnos már ügyfélszolgálati idő után kerestem őket. Ismerős DNS cserét ajánlott, de nem találtam beállítást rá. Mi lehet a problémám, tudtok rá megoldást? Áramtalanítással próbálkoztam csak eddig. (Bp XIII. ker 500-as net) -
Od!3
tag
válasz
Gubek-Einste #814 üzenetére
Tp Link T2UH (AC600) Wifi sticket használok azt asztali gépen, 2018 óta használom problémamentesen. Még a telefonokon is el dobja ilyenkor a netet.
-
-
Od!3
tag
Sziasztok! UPC 500-as net van nálunk és Wifi stick-el csatalakozik rá az asztali gép. KB 2 hónapja ledobádlja a netről a gépet. Teljesen random időben és alkalmakkor. MEgnézem a logot a ConnectBox-on és a következő hibamegnevezés fogadd minden alkalommal.
Illegal - Dropped FORWARD packet:
Tudja valaki, hogy mi lehet a hiba oka és hogy hogyan lehet Javítani a hibát????
-
No.01
addikt
Sziasztok,
nemtudom jo helyen jarok-e? UPS connect-box a tema ami nalam nem epp egy csodarouter.
Ujabban nagyon sokszor ledobal, megszakad a net es a lefedetseggel sem vagyok maradektalanul elegedett.Van egy routerem (Asus) amit szeretnek rakotni, az szvsz jobban mukodik majd.
Mit kell tennem pontosan, h atvegyem a router opciokat a csodabox-tol? -
Kátai
senior tag
Na,akkor hogy legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kábelmodembe integált Wi-Fi router kisebb csomagok mellé is elérhető. De vajon megéri?
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest