Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #399 üzenetére
Mert az adót arra költik, amire kéne?
-
Nyilván nem fogják e miatt csökkenteni az adót, viszont esélyes, hogy e miatt nem fogják emelni.
Aki fizetősön van, az is kimegy.
Ennek mi köze ahhoz, hogy nem szép, ha kimennek az államilag támogatott végzősök? Semmi.
Egyébként én is azt vallom, hogy maradjon itt, akinek mi, adófizetők fizettük a diplomáját, és tegyen le valamit az asztalra. Jobb életszínvonal kell? Dolgozzanak meg érte. Amíg a nép ingyen akar diplomát, de cserébe nem hajlandó építeni az országot, nem is lesz itt jobb. Mert most ez a nagy büdös helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én nem, de Ő írta azt, hogy:
"Most őszintén - mindjárt elsírom magam azon, hogy valaki nem tud pár évente 1 oprendszert venni."
Oké, a pár évente, az nem évente...
De tételezzük fel, ha OEM-et veszel, és valamilyen okból kifolyólag alaplapot kell cserélned, akkor kénytelen vagy újat venni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát lehet úgy gondolta, hogy ha dobozost vesz és professionalt ...
Amúgy OEM -win -z már én is csak a mindenkori másodlagos gépre veszek, azután miután lefokozófott elsődlegesből másodlagossá... Az elsőflegesen Dobozos van aminek hatalmas előnye, hogy cserélhető alatta a Deszka, azt csak három évente egyszer kell megvenni amikor kijön az új Win.
-
válasz
=Mentor= #379 üzenetére
Nekem is az a válaszom az utolsó bekezdésedre, hogy ha nem találnak itthon életteret a fiatalok, mivel ez egy banánköztársaságban elég nehéz feladat ez, úgy menjen mindenki arra, amerre kedve tartja. Valamint nem csak az állam adja a pénzt az oktatáshoz, hiszen marha sok EU-s pénz is van már ebben a szektorban, úgyhogy erős csúsztatás az, amikor az állam veri magát a süket dumájára...
A Windows licenszek elbarmolásához is csak gratulálni, tudok, meg a Mikrofosnak is, hogy nem talált megoldást rá... De ha nem kell nekik a pénz, mégha kevesebb is, akkor éljen a nyílt forráskód!!!!
-
fatal`
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
Már vártam erre.
.. Erre meg azt tudom mondani, ha már itt tartunk, biztosítson munkát, ugyan úgy mint az orvosoknak is pl, meg a rendőröknek... Mert sokan miért mennek el? Sokan azért (is) mert hiába van diplomája, pályakezdőként elküldik a fenébe azzal, hogy gyakorlata sincs, mert elmélet orientált a képzési rendszerünk? Csak ezt a munkáltatók nem látják, haha... Itthon meg mit csináljon, malmozzon, meg tartsa még el anyuci x évig, amíg/hátha talál magának munkát? Nem mindenki szeretne még a szülőktől függni...
[ Szerkesztve ]
-
tuser
aktív tag
No problem, legyen röghöz kötés. Akinek állambácsi fizette a diplomáját, esetleg ösztöndíjat kapott, ... az ne vállalhasson szakmájában munkát magyarországon kívül 5 évig. Amennyiben ez nem felel meg, jelezze a dékánnak hogy nem kíván élni az államilag támogatott képzés lehetőségével, inkább tejel, az ő támogatását meg megkapja az, kinek megfelel itthon. Ez így lenne korrekt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
1szer mentem be TIK (egyetemi könyvtár)-be tanulni, le is betegedtem 2 hétre.. Mindenki ott krákogott körülöttem...
A másik, kari épület termeibe szerinted beengednek csak úgy?
Könyvtáran meg mondjuk kétlem, hogy minden szükséges szoftver fent van ahhoz, hogy bizonyos beadandó feladatokat meg tudj csinálni..
[ Szerkesztve ]
-
válasz
=Mentor= #379 üzenetére
"nehogy már az adófizetők pénzéből fizessük az egyetemisták szoftvereit..."
Gondolom nem olvastál kommenteket. Egyfelől neked nem lesz kevesebb az adó, másfelől nyomát nem fogjuk látni ennek a pénznek. ezen kár lovagolni.
"az államnak, le kell számolni minden szinten a látszatingyenességgel."
Lesz jó kis közmunka program.
"Elég érvágás az, hogy a súlyos százezrekből kitaníttatott emberkék elszivárognak külföldre dolgozni, pedig a minimum ez lenne, hogy visszaadjanak valamit ha már ingyenes az oktatás!"
Ez a média által erőltetett maszlag. Aki fizetősön van, az is kimegy. Ez nem ettől függ. Nem sunyi módon ingyen kitanulnak és direkt elhúznak. talán a szógyártás helyett olyan életszínvonalat kellene teremteni, amiben megéri maradni és akkor elő lehet venni ezt a témát.
-
Polllen
nagyúr
válasz
hackeeeee #365 üzenetére
Érettségivel szakmaival bővített középfokú nyelvvizsga? Én még a régi rendszerben érettségiztem...
Viszont nem volt mindig ingyen a windows meg ms office a hallgatóknak... Most újra ez van... Hja, hogy volt idő amikor ingyen kapták? "Hát van ez így.." Már csak volt. (És akkor a te érvelési stílusoddal le is zárhatjuk a témát.
)
Amúgy melyik főiskola/egyetem/könyvtár van egész hétvégén zárva?
Nálunk simán be lehetett járni hétvégén, főleg, hogy levelezősöknek akkor ment az oktatás. Ugyanolyan hülye duma a hétvégén nincs időm bemenni, mint a 4 magos proci+dx11-s kártya mellé mellé nem telik erre. Mesebeszéd.
-
=Mentor=
őstag
Nyílt forráskódú szoftverek melletti elkötelezettség persze...
Sokkal inkább a spórolásról van itt szó, mellesleg kivételesen egyetértek vele, nehogy már az adófizetők pénzéből fizessük az egyetemisták szoftvereit... Csakis szociális alapon szabad támogatni bármit az államnak, le kell számolni minden szinten a látszatingyenességgel.
Elég érvágás az, hogy a súlyos százezrekből kitaníttatott emberkék elszivárognak külföldre dolgozni, pedig a minimum ez lenne, hogy visszaadjanak valamit ha már ingyenes az oktatás!
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
hackeeeee #374 üzenetére
De hogy egyszerűbb legyen - a libreoffice-ot, vagy más odt formátumot helyesen kezelő szoftvert (akár csak viewer) neked kötelező alkalmaznod a vállalatod gépén - és kész, punktum.
Persze a mellé mehet MSO, meg bármi, de az .odt szabványt követned kell, ha az lesz a törvény.[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
hackeeeee #374 üzenetére
Nekem nem kell korrektúra - keress rá magadnak, vagy csináld elsőre jól - majd az építész is remélem korrektúrázik egy sort a házadon, mire jó lesz , okostóni.
Ha változik a környezet, a követelmény is hozzá fog igazodni.
Amennyiben ebben mented (a saját formátomában), hát nem az mso-ban nyitod meg, hisz igazodtál a nemzeti szabványhoz.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi83vp #372 üzenetére
Te okoskodsz, miért google-zzak?
A másik, hogy ez eleve bukott, mert elméletben minden módosításnak látszódnia kell korrektúrában.. A harmadik, hogy ha ebben korrektúrázol, és elmented, az vajon MSO-ban ugyanúgy látszik, és megmutat mindent?
A másik, Office Projektre ingyenes alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
hackeeeee #370 üzenetére
A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.
Nem minden változtatás kerül feljegyzésre. Például a tabulátorpozíció módosítása balra igazításról jobbra igazításra nem lesz feljegyezve. A korrektorok által végrehajtott szokásos változtatások feljegyzésere kerülnek, mint például a hozzáírások, törlések, szövegmódosítások és a szokásos formázás.........Ezek szerint igen - én nem használtam, mert nem kellett. Egyszerűbb lett volna neked most a Google.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi83vp #369 üzenetére
Nahlátod..
Hát, pedig a korrektúrázás nem olyan bonyolult dolog.. Nevében is benne van, hogy vajon mit jelenthet..
Csak mondjuk egyetemen pl. magyar szakon elvárhatják, hogy csinálj, és erre kapsz gyakorlati jegyet.. Office szinten ez annyit tesz, hogy látod azt, hogy mit javítottál a szövegben, látszódik, hogy hol a hiba, és ilyesmik.. Ebből kifolyólag tudod nézni a különbséget a korrektúrázott, és a nyers szöveg között.
Gratulálok..
Kicsit értelmesebben kéne keresni.
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi83vp #366 üzenetére
Ne járd körbe, válaszold meg.. OO/Libre office tud korrektúrázni, ha tud, akkor azt teljes mértékben használja az MSO?
Ha igen, akkor egy lehetőség kihúzva, de ettől függetlenül a formázással bőven lehetnek problémák, vagy a formázási kompatibilitás már 100%-os?
Ha meg nem tudja, akkor nincs rá ingyenes alternatíva, akkor miről is beszélünk? Lényegében nem tudod teljesíteni az elvárt követelményeket..
Kérdezek, de egyikre sem kapok értelmes választ, csak ugyan azt hajtogatod folyamatosan..
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
hackeeeee #362 üzenetére
Járt - de már nem fog - tehát nekik is váltani kell szép lassan.
Meg miért kellene évente? Sokan vannak és lesznek még xp-vel, vistával.
Már volt válasz még a kérdésed előtt: Aki megveszi az MSO-t, az sem bújhat ki a törvény alól. Szóval felteszi szépen a libreO-t a gépére és ha abban jön a a dokumentum, akkor az fogja megnyitni - tudod program hozzárendelése a kiterjesztéshez. A merevlemezen elfér.Linuxom meg nincs - a wint, mint írtam, megvettem és szükségesnek is tartom (CAD programokhoz is kell) Tehát ezt a kérdést ne nekem címezd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aha.. Akkor szombat vasárnap is próbálj meg iskolába bemenni, azzal az indokkal, hogy Neked beadandó feladatot kell csinálni..
Meg csupán valamikor napi szinten este, amikor sokszor időd van..
Amikor beíratkozol BSC-re, aláírod, hogy tisztában vagy azzal, hogy az egy követelmény, melyet teljesítened kell ahhoz, hogy megkapd a diplomád, nem a tanárok kérik tőled, hogy teljesítsd, hanem a rendszer..
A poén, ha emeltszinten érettségizel, (amiből akár lehet kettő is) megkapod a nyelvvizsgát, ingyen.. Akkor miről is beszélünk? Régebben nem ez a rendszer volt? Hát van ez így.. Ha meg nem éltél ezzel a lehetőséggel az meg már a Te problémád... Nem a rendszeré...
[ Szerkesztve ]
-
tuser
aktív tag
-
Polllen
nagyúr
válasz
hackeeeee #351 üzenetére
A gépterem azért hangzott el sokszor, mert az a "biztosítsa a lehetőséget"
Amúgy a diplomám megszerzéséhez 2 db szakmaival bővített középfokú nyelvvizsgára volt szükség. A gondolatmeneted szerint ezt is az államnak kellett volna fizetnie. (egy árban van a windows+office kombóval)
És egyet is tudnék vele érteni, ha mondjuk az átlag életszínvonal az északi népekéét súrolná...
Nem itt tartunk, beláttam és nem álltam neki sírni, h milyen tetv népség, nekem kell kicsengetni kb 50k-t...
Inkább minden nyaram végigdolgoztam meg vettem fel diákhitelt, amit lassan sikerült kinullázni.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bazsi83vp #361 üzenetére
Oktatóknak is járt ilyen téren, azt hiszem...
Hát akkor kezdhetsz sírni... Azért sztem évente ~25 gurigát kiadni azért nem olyan egyszerű.. Hiába nem tűnik olyan soknak.. De mindegy.
Amúgy ha már ennyire ellene vagy, válaszold meg a korrektúrás kérdésem..
Plusz mondjuk, Office projektre mondj Nekem egy linuxos alternatívát...
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
Teoretikus kérdés: Ha már a diáknak kötelező az ingyenes formátum, a prof is azt fogja használni nem? Vagy ti azt hiszitek ő majd megkapja (veszi?) a legújabb MS Office-ot?
A wint (ha kell) meg lehet venni. Max elmegy suli előtt közmunkába, ha még csak arra jó és lesz zsebpénze.
Ha van (főként a kisebb) cégeknek lehetősége ,akkor nem élnének az ingyenes alternatívával? Nekik se buli x-y licencet venni időnként.Most őszintén - mindjárt elsírom magam azon, hogy valaki nem tud pár évente 1 oprendszert venni. Dolgozni kéne érte - én se kapom ingyen a hallókészüléket - de nem is várom el. Pedig többe került mint egyesek gépe tokkal vonóval. Ha valami kell, akár tanuláshoz, akár az élet jobbá tételéhez, tessék megvenni. Ha meg lehet - megfelelő ingyenes alternatívát használni.
Kíváncsi vagyok ,hogy azok közül akik így védik a MS office-t, hánynak legális a program a gépén. -
tuser
aktív tag
válasz
hackeeeee #354 üzenetére
Közelednek az álláspontok.
Eddigi felállás :
OOo/LO nem kezeli le a sz@*rá szerkesztett ekszeeel táblát > Gagyi az OOo
Új felállás :
MSO nem kezeli le a sz@*rá szerkesztett ODS -t > Gagyi az MSO
Mondjuk míg a MS egy valag házi "szabványt" tologat be extrémebbnél extrémebb felállásban, addig a nyílt szoftverek alkalmazkodnak a már elfogadott szabványokhoz.
És valljuk be ... egy MSO -ba könnyeb implementálni a nyílt szabványokat, mint egy LO -ba a zárt/félig zárt/csiki-csukis/... MSO játékokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
eziskamu #355 üzenetére
Hát vagy csak bizonyos kedvezmény, vagy valami...
Ugye annak idején volt az Office 2003-ból student verzió, az so megfizethető áron volt, asszem tán Én annó még 10k alatti áron vettem, vagyis egészen pontosan MS egér/bill kombóhoz kaptam, és utána néztem utána, hogy mi is a bolti ára, és akkor lepődtem meg, hogy jé, ennyiért már lehet office-t kapni..
Bár ugye abban nem volt Access, és ugye az is kellett már szakközépben, de a semminél több volt..
-
Ja, a komcsi nem rád vonatkozik, arra a társadalmi beidegződésre, amit belénk is neveltek. De amúgy azzal egyet tudok érteni, hogy a diákok ne gondolják, hogy alanyi jogon jár. Viszont az ebből nyert pénz az államnak csepp a tengerben. A jelentősége máshol lesz majd. Például az OpenEDU környékén, mert ezzel a lépéssel motiváltabbak lehetnek a váltásra a diákok is.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Lehetne valami kamatmentes diákhitelféle szoftverekre pl. Vagy hülye ötlet?
Lenne is támogatás, de legalább valamennyi vissza is jönne belőle. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ez még oké lenne..
De mint mondtam, pl. OO/Libre office-ban tudsz pl. korrektúrázni? Ha megcsináltad, akkor az ugyan úgy teljes mértékben használható, és látszik MS Word alatt is? Ez csak egy dolog, de ha ez működik akkor jelenleg nem szóltam.. De biztos van sok más dolog is..
Plusz mi a garancia arra, hogy 100%-ban működik/látszik minden formázás MS Word alatt, amit OO/Libre-ben csinálsz, vagy ez már 100%?Nekem nem a Windows-al van a fő problémám, az csak egy dolog.. Főként az Office-szal..
Akár, de szerintem ilyen sem lesz...
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
"Amúgy, ha rövid választ szeretnél, igen, mivel az ez iránt érdeklődőnek valamilyen PC-je ugyis van."
És akkor warezoljon rá egy windows server 2008at meg egy exchange server 2010et, ha szeretne velük foglalkozni? Netán vegye meg őket? És tudom, vegye meg a Visual Studiot is, ha fejleszteni szeretne.
-
tuser
aktív tag
Ha bekerült a felsőoktatásba, feltételezzük van némi sütnivalója, így csak nem okoz neki gondot hogy másképp néz ki az ikon és másik almenüben van a funkció.
Ha meg igen, akkor hogy került be a felsőoktatásba ?
Maximum az OS -re lehetne ráfogni hogy a HyperUltimateCircuitDesigner 2012 miatt elengedhetetlen ( mert mondjuk a suli azt kapja ingyen és az csak win alatt fut ), ez esetben az adott szakok saját költségen ( legfeljebb minimális állami támogatással ) biztosítsanak valami alap ( mittomén' W7 Starter ?
) edition -t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha már az oktatási intézmény várja el, hogy Én csináljam meg ezzel az adott feladatot, akkor még Én vegyem meg? Biztosítsa az adott lehetőséget, és ez egy ilyen lehetőség volt.
Ha a cég azt kérné tőled, hogy furikázz, veszel ezért autót? Vagy inkább ha van lehetőség, céges autóval járnál? (Jó, ezt nem az állam fizeti..
De ettól függetlenül saját kiadás lenne.. )
De csak, hogy maradjunk az adófizetők pénzénél, poltikusok is céges autóval járnak, és azt is a Te adódból (is) fizetik, tankolják... Ez nem baj?
Mondok jobbat, sokan (érthető okokból) végeznek itt államilag finanszírozott képzésen (amit szintén a Te adódból (is) fizetnek, és utána megy külföldre dolgozni.. Ez sem baj?
Valami PC-je úgyis van... Tehát egyetem == van pénzem, van gépem! Király.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
hackeeeee #347 üzenetére
De még mindig nem értem, miért kellene nekik állami finanszírozott oktatásban állami finanszírozott ms office és ms windows programokat adni? Ha van pénz dögivel, támogassuk a fiatalokat, ha meg nincs, akkor ne sírjon már az emberek szája.
Most komolyan... Ha játékgépre tellett valamiből - esetleg laptopra - , ezekre miért nem telik?
Részletfizetésről hallottunk-e már? Miért mindig az a leghangosabb, aki elsőblikkre nem is tűnik olyan rászorulónak? -
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát, mondjuk az első félévében jól teljesítesz, kapsz rendszert, utána meg ha csak 2-3-as átlaga van, akkor mivan? Félév után törli az MS a kulcsot mert sz@r az átlagod?
Aztán mondod a tanárnak, hogy "elnézést, nem tudom teljesíteni az elvárásokat, mert a fránya MS törölte a kulcsomat?"
Kevesebb államilag finanszírozott tanuló kéne, tény... Jelenlegi rendszer alapján bekerülnk könnyű, benn maradni nehéz. Bár ahogy jelenleg szigorítani akarja a felvételi követelményeket, így meg senki nem fog egyetemre járni, mert azokat az elvárásokat, normál (anyagi) körülmények között nem lehet majd teljesíteni... Tehát kezdve azzal, hogy a gyerekedet nem fogják felkészíteni 2-3 vagy több tárgyból emelt szintű érettségire az iskolában, tehát küldheted magán tanárhoz...Különben szinte biztos, hogy nem fog felvételt nyerni állami képzésre... Egy érettségivel meg végképp nem sűrűn fogod tudni elhelyeztetni a gyereked sehova.. tehát kilyukadunk oda, hogy megint fellendül majd a szakmunkás képtés, ami nem lenne baj..
[ Szerkesztve ]
-
zeg
őstag
válasz
hackeeeee #337 üzenetére
Kevesebb felsőoktatásban államilag finanszírozott tanuló, piacképtelen szakok tanulói létszámának csökkentése stb, bőven lehetne spórolni, még a liszenszek számát is lehetne jelentősen csökkenteni. Ofiszt kapjanak a rászorulók, kiemelkedő átlagú tehetséges diákok, a többinek lóf___ a popójába.
Megj.: Munka mellett diák vagyok
-
hackeeeee
Jómunkásember
De áh... Miből gondoljátok azt, hogy ha valaki (egy egyetmista jelen helyzetbe) pl. ~50k-ért tud venni egy konfigot, vagy csak egy netbook-ot, arra, hogy megcsinálja a sulis dolgait rajta, annak még van ~25k-ja rendszerre, ezt mondjátok már el Nekem... Abból, hogy kap apucitól, anyucitól, plusz kap ösztöndíjat, vagy mégis miből?
Jah mert mondjuk a magyar szakosnak nem office word-ben kell pl. korrektúráznia, mert azt kérik tőle.. Aha, értelek..
De pont itt, ha OO-ban, vagy Libre-ben korrektúrázol (ha lehet), akkor az MSO Word-ben is ugyan olyan? Mert ha nem, akkor itt már megbukott a dolog.. tehát, nem csak informatika szakosok tarthatnak igényt rá, mert tőlük is kérhetnek ilyet, amihez kellhet.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
hackeeeee #340 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az egy speciális megállapodás és több egyéb dolog között az IT szektorba készülő tanulóknak nagy segítség. (valós - nem feltétlenül az hogy adják, hanem hogy mindig hozzáférhetnek a legújabbhoz és azt tanulhatják)
Nem venném egy kalap alá a "minden felsőoktatásban tanulónak adjunk ingyen" rendszerrel.
Amúgy, ha rövid választ szeretnél, igen, mivel az ez iránt érdeklődőnek valamilyen PC-je ugyis van. Az oprendszer a gép árához képest már nem tétel. Ha tetszik, ha nem. Ha nincs rá pénze, úgyis részletre veszi, plusz 3-4 havi törlesztőrészlet.
És a segélyek egy jelentős részét is kössük szociális munkához és még lehetne folytatni, hogy szerintem mire nem kellene úgy költeni, ahogyan most tesszük.Amúgy ki mondta, hogy az egyetem/főiskola leányálom? Attól, hogy nem sírom tele a fórumot azzal, milyen szegény családban nőttem fel, még minden nyarat végigrobotoltam, hogy finanszírozni tudjam a főiskolát, mert ha a szüleimnek kellett volna fedezni, nem biztos be tudom fejezni. Ne vegyük fel a szegény egyetemistának csak 4 magos procira telik, windows-ra már nem...
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, az a volt a legjobb az egészben, hogy az oktató sem tudta, hogy mi a gáz, szinte minden csoportunk belefutott a tomcat-es error-ba, és kész, kotlott az oktató fölötte jó pár órát, bármit csinált vele nem volt jó.. Pedig ő sem volt hülye a dolgokhoz.
Dehát mindegy..
Mint mondtam, nem vetem meg a linux-ot, szó nincs erről.. Csak a 0-ról kezdve, szerintem egy ember feltelepíteni sem volna képes, ha már partícionálni is kell.
Vista...
Tanulni jó volt a 7 előtt.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz
hackeeeee #338 üzenetére
Mondjuk az történhet, hogy a sulix készítői felfigyelnek a problémára, és segítenek ezen a dolgon is
Vagy esetleg fuduntu/mint...
Szvsz ez több összetevős probléma, ennek az egyik része a fejlesztőket teheli, a másik része a FLOSS-freak disztró készítőket, a harmadik része meg azt a júzert, aki nulla tudással vág bele mindenbe
Ha engem kérdezel, egy tomcat használathoz telepítendő java gatyába rázása adott rendszeren készség kéne hogy legyen, ha már a tomcatig eljut az ember
(#341) anulu na látod hasonlóképpen voltam én a vistával
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz
hackeeeee #338 üzenetére
nem vagyok tök analfabéta a linuxhoz, de ennyi után repült volna. download - install - menjen. max ennyit vagyok hajlandó a java-val p*csölni. sajnos netbankhoz kell, de egy 2 kattintásos update megoldotta és így IE9 és FF5 alól is jó.
amit a kollega leírt, arra nincs időm. nem nem akarok szánni rá, hanem nincs. -
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát akkor vonjuk meg az MSDNAA-t is? Mondom, az van már, hogy sokan mondogatják, hogy arany élet az egyetem, ki van nyalva az egyetemisták hátsója, azt közben a francot, lényegében mondhatni majdnem semmi nem jár már a bérleten kívül....Így haladunk, lassan az sem lesz, bár abban az a jó, hogy elvileg az nem állami dolog, asszem... Dehát aminek az államhoz köze van, mindent szépen megvonnak... Drága már a 4-es metró, kell rá a pénz..
Meghát át kell nevezni a tereket, az sem olcsó..
Meg ha már itt tartunk, akkor azokat a dolgokat is vonjunk meg másoktól, amit pl. a Te adódból fizetnek.. Tehát, ne is adózzunk.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Akinek nem inge, nem veszi magára. Szándékosan nem azt írtam, hogy TE.
Amúgy ebben semmi komcsi beidegződés nincs, 27 éves vagyok. Csak a posztok egy részéből az jön le, hogy fel sem mérik mit kaptak eddig ingyen, amiért hálásnak kellene lenniük. Most pedig, hogy nincs nem degecfalvázni kellene, hanem tudomásul venni, hogy semmi sincs ingyen. (inkább egyébként az maradt az előző rendszerből, hogy majd az állam mindent odaad és megold, ha-ha)
A kezdjenek el dolgozni pedig azért lenne fontos, mert ha még mindig nem alakult ki benne az, hogy mások munkáját becsülje, talán, amikor magára kezd el keresni átértékeli. Nem biztos, de talán.
hackeeeeeAttól, hogy továbbtanulsz még mindig nem értem, miért kellene ingyen járnia egy windows-nak és ms office-nak. Nekem is van diplomám, nekem is meg kellett érte dolgoznom.
Ha olyan jól élnénk, nem sajnálnám még a tablet-t se senkitől. Most még nem jött el ez a világ, így a megvonás utáni felháborodásnak - sztem - semmi alapja. Azon lehet pörögni, miért ilyen a megállapodás, annak még értelme is lenne, mint ez az nehogymá'fizetnikelljenmán... -
hackeeeee
Jómunkásember
Én nem háborodok fel, nem erről van szó..
Most nem azért, de sztem van pár olyan szak az egyetemen, amin lehet, hogy pár ember többet öregszik 3 év alatt, mivel ugye a BSC-s kézpés már nem 10 félév, hanem csak 6, mint valamilyen munkán az ember több év munka után, aztán ha szerencséje van, talán még kap ösztöndíjat is.. ha vért izzad az átlagért... És még lehet akkor sem kap.
Ennyit nem érdemel meg jelenleg egy felsőoktatásban lévő? Tehet egy szivességet, ha már egyetemre jár a polgár? MSDNAA pl. nem mindenkinek jár, ugye elvileg csak olyanoknak, akik Informatika karra/szakra járnak, tehát abból is sokan kiestek.
Oké, aláírom, az ember választotta, hogy arra jelentkezik... tehát elvállalta.. Nah mindegy, Én ezt egyetemista oldalról nézem..
Ugyan ez volt a szoctámmal is... Plusz az egyetemek juttatásaival, államilag lett csökkentve, ebből kifolyólag csökkent minden...
Mondogatják, hogy járjál egyetemre, aranyélet, meg kapsz mindent, hát hogyne, lényegében megvonnak már mindent... Plusz csökkentik a képzések időtartamát, közben az anyag semmivel sem kevesebb, de azért végezd el.. Aham.
Akkor az adódból építsenek 5-ös metrót.
[ Szerkesztve ]
-
"goto dolgozni, aztán majd megtanulják mennyire van ingyen... mintha valami alapvető szükségletről lenne szó..."
Itt most egyetemistákról, középiskolásokról és tanáraikról van szó? Hova ez a radikális álláspont?
Régi jó
komcsitársadalmi berögződés, hogy a munka nemesít, meg a munka életre nevel, meg egyebek... sok ember azért nem dolgozik, mert nem tud, de ez megint nem jön ide.Amúgy nem mondtam, hogy tartsák fenn. Olyat látsz a hsz-be, ami nincs ott. Csak azt mondtam, hogy felesleges hangulatkeltés a "az én adómból soha!" felkiáltás - amit egyébként nem neked szántam. Nem is vettem észre, hogy te írtál ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz
hackeeeee #316 üzenetére
Sok összetevős a dolog. A legkézenfekvőbb probléma az szokott lenni, hogy sok disztrón az OpenJDK települ, abban meg nincsen benne sok olyan csomag, amit valamiért pár alkalmazás előszeretettel használ, mint pl a sun-os Base64 codec. Ha a sun java6 jdk-t telepíted, akkor sok esetben át kell állítani az alapértelmezett java/javac eléréseket (pl bubin "sudo update-alternatives --config java").
Aztán szokott gond lenni a böngészők pluginjeivel is, amivel az utóbbi időben sajnálatosan keveset bajlódtam, de a cib netbank nekem megy alapból.Mivel szervereket nem repo-ból telepítünk a repo gondozójának szájíze szerint, nem szokott gondot okozni a használatuk sem. Ha esetleg van specifikus problémád, talán tudok segíteni benne priviben, esetleg páran szeretettel várnak a disztró specifikus topicokban (a bubi tán a legaktívabb)
-
Polllen
nagyúr
válasz
hackeeeee #333 üzenetére
Azon ugyanúgy felháborodtam, mint azon, hogy
1. ez a lincenc megállapodás nem jó vásár volt
2. az nyíltplatformon megint valaki megszedi magát
3. sok embernek természetes, hogy ingyen kap dolgokat, azán mikor nincs többé még felháborodik...(goto dolgozni, aztán majd megtanulják mennyire van ingyen... mintha valami alapvető szükségletről lenne szó...)
stevveAttól, hogy közvetlen hasznod nem lesz belőle, miért gondolod, hogy jelen helyzetben megéri fenntartani egy ilyen pocsékoló programot?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
#41133696 #328 üzenetére
Nem fogják. Illetve de, valamire, amiről azt mondják, hogy valami marhára hasznos, közben meg mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy mi tudjuk, vagyis majd hazudnak valamit és elkenik, mint falon a @#%!.
Ne legyetek naivak...
"Majd mikor elkezdesz adót fizetni - nem keveset - és kórházba kerülsz, jobb esetben más állam által finanszírozott ótvar szolgáltatást kapsz átértékeled, hogy vajh mire kéne elkölteni a rendelkezésre álló pénzt és hogyan."
Miből gondolod, hogy nem fizetek - nem keveset?
Kórházba inkább nem kerülnék, amilyen állapotban az EÜ ma van - szintén elég közeli tapasztalat. Ez még mindig nem indok. Amit ebből "nyernek" (a cikkben foglaltak), kevés nagyobb problémákhoz, viszont pont elég arra, hogy valahol kozmetikázzanak átcsoportosításokkal. Mi ebből egy fillért nem látunk majd megtérülni, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Figy, nem bántásból de ekkora baromságot... Nem azért mondtam, hogy az én adómat ne ilyen baromságra költsék el, hogy kevesebbet tudjak adózni, hanem hogy másra több jusson. Majd mikor elkezdesz adót fizetni - nem keveset - és kórházba kerülsz, jobb esetben más állam által finanszírozott ótvar szolgáltatást kapsz átértékeled, hogy vajh mire kéne elkölteni a rendelkezésre álló pénzt és hogyan.
Szerintem nem erre.
hunfatal
Kőkemény demagógia, az utsó posztod, uh inkább hagyjuk. (Ha én is az akarnék lenni, erre jó válasz lenne, hogy vivá lá ingyen windows és office a szegény egyetemistának, akinek már nem futotta OS-re a laptop-hoz (mert ugye ha részletre veszed nagyon meglátszik a +25k), csak az aszalira... hagyjuk már királylány)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
#41133696 #328 üzenetére
Lehet költeni utcák és repülőterek átnevezésésre, zp lebontására, Elvis térre. Ugye mennyivel értelmesebb?
Na mindegy, a PH!-n nincs politika. Egyébként meg elvettek egy csomó liszenszt és ahhoz képest alig lett olcsóbb, így még rosszabbul jár az állam, mint, ahogy volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meg mondjuk azokkal is kib@sztak ilyen téren, akinek, tételezzük fel az asztali gépén legális win volt, és a tisztaszoftverest meg mondjuk a notebookjához igényelte, mert OS nélkül vette meg a gépét, mert arra volt pénze, és kellett a sulihoz...
Adófizetők pénze, bakkR, úgyis elb@sszák másra... Szerintetek tán megmarad? ... Elköltik szépen másra, amiből Nekünk/Nektek adófizetőknek semmivel sem lesz jobb, szal szerintem ez meg hülyeség, úgy ahogy van..
[ Szerkesztve ]
-
Látom, sokan felültek az "adófizetők pénzéből" hullámra. Kár volt. Azzal, hogy ezt kiveszik, még nem lesz kevesebb az adó, szóval lényegében értelmetlen ez a kifogás.
-
Polllen
nagyúr
Mint korábban írtam, összespóroltam az árát és megvettem magamnak a windows-t, mert úgy éreztem szükségem van rá. Amúgy a sulis beadandót, mivel nem programozónak tanultam, hanem a külkeren, simán meg tudtam írni MS office nélkül.
Amúgy erre csak azt tudom mondani, hogy hagyjuk már "Miért nem jár tovább ingyen az adófizetők pénzéből?" című ingyen-éléshez ragaszkodást. (Nem hiszem el, hogy nem telik az embernek egy windows-ra a nem túl olcsó konfig/laptop/okostelefon mellett. Szimplán kétszínűség azt mondani, hogy jaj erre nem telik.)
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#41133696 #321 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz....
Ezzel a tisztaszoftveres dologgal is az a gáz, hogy nem mindenki olvassa ezeket a híreket, tehát lövése nincs arról, hogy lényegében június óta jogtalanul használja a rendszerét... Levelet meg nem hiszem, hogy fognak küldeni mindenkinek, hogy lejárt a liszensze, szerintem....
-
hackeeeee
Jómunkásember
Biztosít, van nálunk is, csak ugye létre kellett hozni egy komplett java EE-s projektet, úgy, hogy alapot so kaptunk hozzá, 3 alkalommal, tömbösített órában..
Ehhez volt sz0pás linux alatt, nem kevés... Pedig ismerősöm főként linux alatt dolgozik, programozik, de sehogy nem volt jó, így a végén win alatt csináltuk meg, amit lehett, szal vicces...
-
törölt tag
"Állítom, hogy a tisztaszoftvert használók 80%-a azt sem tudja, hogy nem legális már az OS a gépén."
Ebben amúgy van valami, de nem is az a baj, hogy nem tudja, hanem az hogy ha tudná is mutyizna .
Az igaz, hogy rendkívül rossz volt a tájékoztatás, mert 2002-ben amikor még a Discimus Üzleti Akadémiára jártam nem is tudtam róla, hogy van ilyen eleinte. Pedig már akkor is volt
-
fatal`
titán
válasz
#41133696 #318 üzenetére
Nem mindegy, hogy 1 emberhez kell kimenni, vagy 220 ezerhez.
Tudom, szerinted csukjunk le mindenkit, aki tisztaszoftveres OS-t hajt a gépén.
Ezt is a te adódból fizetik, ez nem zavar? Csak az, ha az állam a legális szoftverre költ? Hallottál már arról, hogy kettős mérce?
Állítom, hogy a tisztaszoftvert használók 80%-a azt sem tudja, hogy nem legális már az OS a gépén.
(#319) hackeeeee: OK, nekünk nem kellett még. Majd lehet, hogy fog.
Bár azt hiszem biztosít az egyetem web servert is.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
#41133696 #314 üzenetére
Nem hát, egyesével rendőröket kiküldeni minden lakáshoz valóban nem kerülne sokba.
(#315) Polllen: Hagyjátok már ezt a sulinak van gépterme baromságot. Te írnád ott az egyetemi beadandódat egész hétvégén? Ugye, hogy nem...
(#316) hackeeeee: Tomcatet nem próbáltam mert nekem csak az egyetemhez kellett a java. Viszont böngészőben semmi gondom nem volt a javaval.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát kezdve azzal, hogy egy rohadt tomcat nem volt hajlandó futni linux alatt, fingunk sincs miért, de nem volt hajlandó futni sehogy.. Komplett projekthez kellett, de nem ment.. Haver gépén sem, én gépemen sem, windows alatt ment, le is futott az alkalmazás..
A másik, pl. Én feltelepítettem a javat linux alatt, és még egy jójáték sem volt hajlandó működni, pedig közölte, hogy van java telepítve...
(#315) Polllen:
Elméletben kéne, hogy biztosítsák a lehetőséget, gyakorlatilag ez sem mindig így van.. Plusz amikor mondjuk féléves beadandót kapsz, kétlem, hogy suliban csinálod meg.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz
#41133696 #301 üzenetére
Vagy a másik megoldás, szúrópróba szerűen kimenni ellenőrizni, hogy nem e éppen azt a Windows -t használja a kedves volt / vagy jelenlegi hallgató, amire már nem jogosult ?
ehhez babám bírói engedély kell.
A Microsoft sohasem indított peres eljárás amiatt, mert valaki saját használatra lewarezolt egy termékét.
illetve kb 2004-ben adott ki egy közleményt (2004-2006), amikor egy magyar családapát akartak megbüntetni, mert nem volt legális az xp-je, hogy ők nem akarják, hogy egy elrettentő, megtorló cégként állítsák be.amikor megkapod a szoftver-hamisítás áldozatává vált címkét, feltételezi a program, hogy te loptad? feltételezi, hogy ahonnan vetted, ott hamisan rakták fel, hamisan törték meg az ellenőrzési védelmét.
-
fatal`
titán
válasz
hackeeeee #311 üzenetére
Én ilyet nem mondtam. De aki informatikát tanul, annak elérhető az MSDNAA. Tisztaszoftverben szerintem is pont elég lett volna a HP, de MSDNAA-n nem (aminek mellesleg semmi köze sem a közoktatáshoz, sem az államhoz).
(#309) hackeeeee: Mi a szívás a javaval Linuxon? Mert winen még a PATH változóba is be kell tenni a JDK útvonalát, ha nem akarod, hogy a program filesból kelljen fordítani, Linuxon bekerül a PATHba magától. Netbeans is gond nélkül telepíthető Linuxon.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
#41133696 #301 üzenetére
"Vagy a másik megoldás, szúrópróba szerűen kimenni ellenőrizni, hogy nem e éppen azt a Windows -t használja a kedves volt / vagy jelenlegi hallgató, amire már nem jogosult ?"
Te komolyan gondolod ezt a hülyeséget? Persze erre költeni a pénzt.
Inkább az utcán késelőket keresgéljék.
(#306) Benoe77: Olyan, hogy platformfüggetlen nem létezik. De valóban a java multiplatform nyelv és pont nincs probléma a fejlesztéssel Linux alatt. C#-al már lehetnek problémák.
(#307) hackeeeee : Aki MSDNAA-t kap, az valószínű később vállalati környezetben is találkozni fog a winnel (vagy win serverrel). A Home Premiumból pedig minden ilyesmi hiányzik (pl. nem rakható tartományba, nincs benne group policy stb.)
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#41133696 #303 üzenetére
Az a baj, hogy sok helyen tényleg adnak fel olyan feladatokat, amiket csak windows alatt tudsz megcsinálni... És kénytelen vagy megcsinálni, különben nem teljesíted a gyakorlatot, tehát megbuksz...
De oké, mondjuk a szakdolgozatot meg tudod írni linux alatt is... Bár ha java-s alkalmazást kell írnod mondjuk, a java-val már lehet, hogy lesznek gondok, amivel lehet, hogy szív az ember, míg windows alatt könnyebben megoldja...
MSDNAA-n Professional van, tisztaszoftverben upgrade Ultimate liszensz volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #302 üzenetére
Nem tudom, hogy van e Linuxos Adobe Flash ... Flash Player van az tudom
Nos korlátozott számban iskolákban legyen Windows de csak ott ahol indokolt, otthonra meg ne legyen ... Elvégre a gyógyszerész hallgató sem visz haza egy komplett labort, mert ő otthon is gyakorolni akar.
A másik meg az, hogy olyasmi dereng, hogy otthonra sem a Home szériát licencelték, hanem a Professionalt ...
Amikor engem felvettek a fősulira 2003-ban, már akkor is ment ez a program, akkor sem éltem vele.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#41133696 #301 üzenetére
Ne csak a szerencsétlen office-t nézzük már a windows-hoz, hanem a többit is, amiket egyetemen oktatnak...
Kezdve azzal, hogy pl. flash-t, hogy írsz linux alatt, van hozzá alternatíva? Vagy van linux-os adobe flash? Ami mondjuk a windows-os liszenszel használható?
Pl. Multimédiás alkalmazások írásához (pl. Neobook) létezik linuxos altenativa? Csak pár példa, amit, amit nálunk használnak, oktatnak...És van még pár program, ami szinte biztos, hogy nincs linuxra...
De ha már csak office.. Office Projekt-nek létezik linux-os alternatívája? Bár, ez MSDNAA-s, szal ez kiesik ebből, szal ez lényegében tárgytalan..
Ha már adófizetők pénze, azt meg elköltik másra..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ideje volt , hogy ne az adófizetők fizessék a diákok otthon codozásához nélkülözhetetlen alapot nyújtó Windows licencet. Akik meg most azzal jönnek, hogy tanulnak a gépen, lehet tanulni Linuxon is. Akik meg azzal jönnek elő, hogy azon nem fut az MS Office -azoknak meg a válasz, hogy Fut az OpenOffice meg a LibreOffice .
"A kormány és a cég arról is egyeztet, hogy miként adjon otthoni használati jogot a Microsoft Office irodai csomaghoz a szociálisan rászorulóknak"
A szociálisan rászorulóknak pénz magot kell adni, nem office licencet, használjanak LibereOffice-t. Pont.
Úgy látom, nem volt elég mély a válság, mert ha az lett volna, valószínűleg szépen áttérnének Linuxra. Szögezzük le , én nem használom Linuxot évek óta !
Az is érdekes, hogy a közszférában a jóval gazdagabb Németország már meglépte ezt részben vagy egészben.
Viszont saját magamnak , a saját pénzemből veszek Microsoft termékeket , abból is csak Windows -okat dobozost és OEM-et egyaránt. Microsoft Office-t meg 8 éve nem is láttam. Viszont használom az ingyenes OpenOffice-t ami most már LibreOffice lett.
Az a szöveg sem bír meghatni, hogy nehéz átszoktatni a dolgozókat . Szokassák át . Ha felsőoktatási intézményben a tanár nem képes megtanulni a Windows után a Linux használatát, és a titkárnő sem, el kell küldeni egy tanfolyásra...
"Ők két dolgot tehetnek azért, hogy a szerződésmódosítás miatt ne váljanak illegális szoftverhasználóvá. Vagy letörlik a Tisztaszoftver programban igényelt Microsoft termékeket a számítógépeikről, vagy megvásárolják azokat."
Na most itt arról nem szól a fáma, de nyilván meglehetne úgyis oldani, hogy szépen amikor letelik a határidőre, a kulcsukat tiltó listára tenni...
"illetve ősztől várhatóan a szociálisan rászorultak ismét fognak Microsoft Office-t kapni."
Hát igen enélkül nyilván éhen halnának
"Azt lapunk erre vonatkozó kérdésére ugyanakkor az üzletágvezető elismerte, hogy a Microsoftnak nincs olyan jogosítványa, amellyel ellenőrizhetné a jogosulatlanná vált licencekkel rendelkező termékek eltávolítását."
Szóval nem igen fogják eltávolítani, és nem fogja őket érdekelni, hogy illegálisan használják ... Innentől a történet FAIL
Vagy a másik megoldás, szúrópróba szerűen kimenni ellenőrizni, hogy nem e éppen azt a Windows -t használja a kedves volt / vagy jelenlegi hallgató, amire már nem jogosult ?
"A cég adatai szerint a program az elmúlt tanévben körülbelül 220 ezer államilag finanszírozott képzésben tanuló hallgató számára biztosította a lehetőséget a Windows és az Office ingyenes használatára, jelenleg potenciálisan ennyi diákot érint a feltételek változása. Azt ugyanakkor a vállalat nem árulta el, hogy június előtt hány tanuló igényelt Campus-licencet."
Bocs, hogy párhuzamot vonok ... de amikor munkanélküliek százezrei vannak a periféria szélén , amikor télen emberek fagynak meg a házaikban mert nincs pénzük tüzelőre, akkor egy ilyen országban ez milyen pazalás már ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A hónap elején aláírt új megállapodás a korábbi évekhez képest jóval korlátozottabb felhasználási jogokat biztosít az intézmények és főként a diákok számára. Az utóbbiak által telepített termékek nem jogtiszták többé.
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest