Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Nagy Gábor #408 üzenetére
Én csak azért voltam kíváncsi erre, mert mondjuk ez is egy elég fontos dolog az MSO-ban, szerintem, amikor igény van rá, és, hogy mondjuk ez ténylegesen helyettesíthető-e OO/Libre-vel. De végre legalább kaptam értelmes választ erre..
A kompatibilitás érdekel még főként, ugye oda vissza, tehát, hogy a jelölések/módosítások megmaradnak-e, és ugyanúgy mutatja-e mindkét verzió.
Thx előre is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #401 üzenetére
Úgy, hogy ád 1, honnan tudod, hogy a rászoruló, az mitől szorul rá a támogatásokra?
A másik, honnan tudod, hogy az adódat mire költik, jelen esetben ment ebbe is, szinte biztos, lényegében miből fizették volna.. Ekkora államadósság mellett.. Szal, a lényeg annyi, hogy nyer vele az állam, mi meg veszítünk, de nyerni nem nyerünk semmit, mert jobb nem lesz semmi.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Nagy Gábor #403 üzenetére
Nah, végre valaki leírja rendesen... Köszi!
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én nem, de Ő írta azt, hogy:
"Most őszintén - mindjárt elsírom magam azon, hogy valaki nem tud pár évente 1 oprendszert venni."
Oké, a pár évente, az nem évente...
De tételezzük fel, ha OEM-et veszel, és valamilyen okból kifolyólag alaplapot kell cserélned, akkor kénytelen vagy újat venni...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Már vártam erre.
.. Erre meg azt tudom mondani, ha már itt tartunk, biztosítson munkát, ugyan úgy mint az orvosoknak is pl, meg a rendőröknek... Mert sokan miért mennek el? Sokan azért (is) mert hiába van diplomája, pályakezdőként elküldik a fenébe azzal, hogy gyakorlata sincs, mert elmélet orientált a képzési rendszerünk? Csak ezt a munkáltatók nem látják, haha... Itthon meg mit csináljon, malmozzon, meg tartsa még el anyuci x évig, amíg/hátha talál magának munkát? Nem mindenki szeretne még a szülőktől függni...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
1szer mentem be TIK (egyetemi könyvtár)-be tanulni, le is betegedtem 2 hétre.. Mindenki ott krákogott körülöttem...
A másik, kari épület termeibe szerinted beengednek csak úgy?
Könyvtáran meg mondjuk kétlem, hogy minden szükséges szoftver fent van ahhoz, hogy bizonyos beadandó feladatokat meg tudj csinálni..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #372 üzenetére
Te okoskodsz, miért google-zzak?
A másik, hogy ez eleve bukott, mert elméletben minden módosításnak látszódnia kell korrektúrában.. A harmadik, hogy ha ebben korrektúrázol, és elmented, az vajon MSO-ban ugyanúgy látszik, és megmutat mindent?
A másik, Office Projektre ingyenes alternatíva?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #369 üzenetére
Nahlátod..
Hát, pedig a korrektúrázás nem olyan bonyolult dolog.. Nevében is benne van, hogy vajon mit jelenthet..
Csak mondjuk egyetemen pl. magyar szakon elvárhatják, hogy csinálj, és erre kapsz gyakorlati jegyet.. Office szinten ez annyit tesz, hogy látod azt, hogy mit javítottál a szövegben, látszódik, hogy hol a hiba, és ilyesmik.. Ebből kifolyólag tudod nézni a különbséget a korrektúrázott, és a nyers szöveg között.
Gratulálok.. Kicsit értelmesebben kéne keresni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #366 üzenetére
Ne járd körbe, válaszold meg.. OO/Libre office tud korrektúrázni, ha tud, akkor azt teljes mértékben használja az MSO?
Ha igen, akkor egy lehetőség kihúzva, de ettől függetlenül a formázással bőven lehetnek problémák, vagy a formázási kompatibilitás már 100%-os?
Ha meg nem tudja, akkor nincs rá ingyenes alternatíva, akkor miről is beszélünk? Lényegében nem tudod teljesíteni az elvárt követelményeket..
Kérdezek, de egyikre sem kapok értelmes választ, csak ugyan azt hajtogatod folyamatosan..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aha.. Akkor szombat vasárnap is próbálj meg iskolába bemenni, azzal az indokkal, hogy Neked beadandó feladatot kell csinálni.. Meg csupán valamikor napi szinten este, amikor sokszor időd van..
Amikor beíratkozol BSC-re, aláírod, hogy tisztában vagy azzal, hogy az egy követelmény, melyet teljesítened kell ahhoz, hogy megkapd a diplomád, nem a tanárok kérik tőled, hogy teljesítsd, hanem a rendszer..
A poén, ha emeltszinten érettségizel, (amiből akár lehet kettő is) megkapod a nyelvvizsgát, ingyen.. Akkor miről is beszélünk? Régebben nem ez a rendszer volt? Hát van ez így.. Ha meg nem éltél ezzel a lehetőséggel az meg már a Te problémád... Nem a rendszeré...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #361 üzenetére
Oktatóknak is járt ilyen téren, azt hiszem...
Hát akkor kezdhetsz sírni... Azért sztem évente ~25 gurigát kiadni azért nem olyan egyszerű.. Hiába nem tűnik olyan soknak.. De mindegy.
Amúgy ha már ennyire ellene vagy, válaszold meg a korrektúrás kérdésem..
Plusz mondjuk, Office projektre mondj Nekem egy linuxos alternatívát...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz eziskamu #355 üzenetére
Hát vagy csak bizonyos kedvezmény, vagy valami...
Ugye annak idején volt az Office 2003-ból student verzió, az so megfizethető áron volt, asszem tán Én annó még 10k alatti áron vettem, vagyis egészen pontosan MS egér/bill kombóhoz kaptam, és utána néztem utána, hogy mi is a bolti ára, és akkor lepődtem meg, hogy jé, ennyiért már lehet office-t kapni..
Bár ugye abban nem volt Access, és ugye az is kellett már szakközépben, de a semminél több volt..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez még oké lenne..
De mint mondtam, pl. OO/Libre office-ban tudsz pl. korrektúrázni? Ha megcsináltad, akkor az ugyan úgy teljes mértékben használható, és látszik MS Word alatt is? Ez csak egy dolog, de ha ez működik akkor jelenleg nem szóltam.. De biztos van sok más dolog is..
Plusz mi a garancia arra, hogy 100%-ban működik/látszik minden formázás MS Word alatt, amit OO/Libre-ben csinálsz, vagy ez már 100%?Nekem nem a Windows-al van a fő problémám, az csak egy dolog.. Főként az Office-szal..
Akár, de szerintem ilyen sem lesz...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha már az oktatási intézmény várja el, hogy Én csináljam meg ezzel az adott feladatot, akkor még Én vegyem meg? Biztosítsa az adott lehetőséget, és ez egy ilyen lehetőség volt.
Ha a cég azt kérné tőled, hogy furikázz, veszel ezért autót? Vagy inkább ha van lehetőség, céges autóval járnál? (Jó, ezt nem az állam fizeti.. De ettól függetlenül saját kiadás lenne.. )
De csak, hogy maradjunk az adófizetők pénzénél, poltikusok is céges autóval járnak, és azt is a Te adódból (is) fizetik, tankolják... Ez nem baj?
Mondok jobbat, sokan (érthető okokból) végeznek itt államilag finanszírozott képzésen (amit szintén a Te adódból (is) fizetnek, és utána megy külföldre dolgozni.. Ez sem baj?
Valami PC-je úgyis van... Tehát egyetem == van pénzem, van gépem! Király.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát, mondjuk az első félévében jól teljesítesz, kapsz rendszert, utána meg ha csak 2-3-as átlaga van, akkor mivan? Félév után törli az MS a kulcsot mert sz@r az átlagod?
Aztán mondod a tanárnak, hogy "elnézést, nem tudom teljesíteni az elvárásokat, mert a fránya MS törölte a kulcsomat?"
Kevesebb államilag finanszírozott tanuló kéne, tény... Jelenlegi rendszer alapján bekerülnk könnyű, benn maradni nehéz. Bár ahogy jelenleg szigorítani akarja a felvételi követelményeket, így meg senki nem fog egyetemre járni, mert azokat az elvárásokat, normál (anyagi) körülmények között nem lehet majd teljesíteni... Tehát kezdve azzal, hogy a gyerekedet nem fogják felkészíteni 2-3 vagy több tárgyból emelt szintű érettségire az iskolában, tehát küldheted magán tanárhoz...Különben szinte biztos, hogy nem fog felvételt nyerni állami képzésre... Egy érettségivel meg végképp nem sűrűn fogod tudni elhelyeztetni a gyereked sehova.. tehát kilyukadunk oda, hogy megint fellendül majd a szakmunkás képtés, ami nem lenne baj..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
De áh... Miből gondoljátok azt, hogy ha valaki (egy egyetmista jelen helyzetbe) pl. ~50k-ért tud venni egy konfigot, vagy csak egy netbook-ot, arra, hogy megcsinálja a sulis dolgait rajta, annak még van ~25k-ja rendszerre, ezt mondjátok már el Nekem... Abból, hogy kap apucitól, anyucitól, plusz kap ösztöndíjat, vagy mégis miből?
Jah mert mondjuk a magyar szakosnak nem office word-ben kell pl. korrektúráznia, mert azt kérik tőle.. Aha, értelek.. De pont itt, ha OO-ban, vagy Libre-ben korrektúrázol (ha lehet), akkor az MSO Word-ben is ugyan olyan? Mert ha nem, akkor itt már megbukott a dolog.. tehát, nem csak informatika szakosok tarthatnak igényt rá, mert tőlük is kérhetnek ilyet, amihez kellhet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, az a volt a legjobb az egészben, hogy az oktató sem tudta, hogy mi a gáz, szinte minden csoportunk belefutott a tomcat-es error-ba, és kész, kotlott az oktató fölötte jó pár órát, bármit csinált vele nem volt jó.. Pedig ő sem volt hülye a dolgokhoz.
Dehát mindegy..
Mint mondtam, nem vetem meg a linux-ot, szó nincs erről.. Csak a 0-ról kezdve, szerintem egy ember feltelepíteni sem volna képes, ha már partícionálni is kell.
Vista... Tanulni jó volt a 7 előtt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát akkor vonjuk meg az MSDNAA-t is? Mondom, az van már, hogy sokan mondogatják, hogy arany élet az egyetem, ki van nyalva az egyetemisták hátsója, azt közben a francot, lényegében mondhatni majdnem semmi nem jár már a bérleten kívül....Így haladunk, lassan az sem lesz, bár abban az a jó, hogy elvileg az nem állami dolog, asszem... Dehát aminek az államhoz köze van, mindent szépen megvonnak... Drága már a 4-es metró, kell rá a pénz.. Meghát át kell nevezni a tereket, az sem olcsó..
Meg ha már itt tartunk, akkor azokat a dolgokat is vonjunk meg másoktól, amit pl. a Te adódból fizetnek.. Tehát, ne is adózzunk.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én nem háborodok fel, nem erről van szó..
Most nem azért, de sztem van pár olyan szak az egyetemen, amin lehet, hogy pár ember többet öregszik 3 év alatt, mivel ugye a BSC-s kézpés már nem 10 félév, hanem csak 6, mint valamilyen munkán az ember több év munka után, aztán ha szerencséje van, talán még kap ösztöndíjat is.. ha vért izzad az átlagért... És még lehet akkor sem kap.
Ennyit nem érdemel meg jelenleg egy felsőoktatásban lévő? Tehet egy szivességet, ha már egyetemre jár a polgár? MSDNAA pl. nem mindenkinek jár, ugye elvileg csak olyanoknak, akik Informatika karra/szakra járnak, tehát abból is sokan kiestek.
Oké, aláírom, az ember választotta, hogy arra jelentkezik... tehát elvállalta.. Nah mindegy, Én ezt egyetemista oldalról nézem..
Ugyan ez volt a szoctámmal is... Plusz az egyetemek juttatásaival, államilag lett csökkentve, ebből kifolyólag csökkent minden...
Mondogatják, hogy járjál egyetemre, aranyélet, meg kapsz mindent, hát hogyne, lényegében megvonnak már mindent... Plusz csökkentik a képzések időtartamát, közben az anyag semmivel sem kevesebb, de azért végezd el.. Aham.
Akkor az adódból építsenek 5-ös metrót.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meg mondjuk azokkal is kib@sztak ilyen téren, akinek, tételezzük fel az asztali gépén legális win volt, és a tisztaszoftverest meg mondjuk a notebookjához igényelte, mert OS nélkül vette meg a gépét, mert arra volt pénze, és kellett a sulihoz...
Adófizetők pénze, bakkR, úgyis elb@sszák másra... Szerintetek tán megmarad? ... Elköltik szépen másra, amiből Nekünk/Nektek adófizetőknek semmivel sem lesz jobb, szal szerintem ez meg hülyeség, úgy ahogy van..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #41133696 #321 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz....
Ezzel a tisztaszoftveres dologgal is az a gáz, hogy nem mindenki olvassa ezeket a híreket, tehát lövése nincs arról, hogy lényegében június óta jogtalanul használja a rendszerét... Levelet meg nem hiszem, hogy fognak küldeni mindenkinek, hogy lejárt a liszensze, szerintem....
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Biztosít, van nálunk is, csak ugye létre kellett hozni egy komplett java EE-s projektet, úgy, hogy alapot so kaptunk hozzá, 3 alkalommal, tömbösített órában..
Ehhez volt sz0pás linux alatt, nem kevés... Pedig ismerősöm főként linux alatt dolgozik, programozik, de sehogy nem volt jó, így a végén win alatt csináltuk meg, amit lehett, szal vicces...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát kezdve azzal, hogy egy rohadt tomcat nem volt hajlandó futni linux alatt, fingunk sincs miért, de nem volt hajlandó futni sehogy.. Komplett projekthez kellett, de nem ment.. Haver gépén sem, én gépemen sem, windows alatt ment, le is futott az alkalmazás..
A másik, pl. Én feltelepítettem a javat linux alatt, és még egy jójáték sem volt hajlandó működni, pedig közölte, hogy van java telepítve...
(#315) Polllen:
Elméletben kéne, hogy biztosítsák a lehetőséget, gyakorlatilag ez sem mindig így van.. Plusz amikor mondjuk féléves beadandót kapsz, kétlem, hogy suliban csinálod meg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #41133696 #303 üzenetére
Az a baj, hogy sok helyen tényleg adnak fel olyan feladatokat, amiket csak windows alatt tudsz megcsinálni... És kénytelen vagy megcsinálni, különben nem teljesíted a gyakorlatot, tehát megbuksz...
De oké, mondjuk a szakdolgozatot meg tudod írni linux alatt is... Bár ha java-s alkalmazást kell írnod mondjuk, a java-val már lehet, hogy lesznek gondok, amivel lehet, hogy szív az ember, míg windows alatt könnyebben megoldja...
MSDNAA-n Professional van, tisztaszoftverben upgrade Ultimate liszensz volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #41133696 #301 üzenetére
Ne csak a szerencsétlen office-t nézzük már a windows-hoz, hanem a többit is, amiket egyetemen oktatnak... Kezdve azzal, hogy pl. flash-t, hogy írsz linux alatt, van hozzá alternatíva? Vagy van linux-os adobe flash? Ami mondjuk a windows-os liszenszel használható?
Pl. Multimédiás alkalmazások írásához (pl. Neobook) létezik linuxos altenativa? Csak pár példa, amit, amit nálunk használnak, oktatnak...És van még pár program, ami szinte biztos, hogy nincs linuxra...
De ha már csak office.. Office Projekt-nek létezik linux-os alternatívája? Bár, ez MSDNAA-s, szal ez kiesik ebből, szal ez lényegében tárgytalan..
Ha már adófizetők pénze, azt meg elköltik másra..[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #280 üzenetére
Azt hiszed, hogy másnál nincs így?
Pl. amikor valaki vidéken dolgozik napokat, heteket, mert elküldik oda?
A tanároknak manapság ennél rosszabb a helyzete, valamilyen szinten, mert ők (elvileg) helyben dolgoznak, mégis sokszor bőven többet vannak az iskolában, mint napi 8 óra, de mindegy...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megteheti persze.. Volt is erre már példa..
De gondolom, hogy akkor a kérdésre ezt a választ adták volna, hogy akkor készüljünk rá fel, hogy ez megtörténik idővel. Nem?
Viszont ugye, ellenőrizni ellenőrzi, pl. már azzal, hogyha leszedsz egy Virtual PC-t, vagy valami adott win frissítést külön.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #280 üzenetére
Az, hogy törvény szerint mi van, sztem az nálunk már tökmindegy...
ELVILEG a túlórát is ki kéne fizetni, erre mivan? ...
Szal összességében, sokan azt gondolják, hogy jó dolog tanárnak lenni, de ha kicsit belelátnának akkor rájönnének, hogy nem annyira.
Meg már elmondtam egy párszor, tanároknál általános iskolában, szakközépben heti óraszám van megadva, azt teljesíteni kell, úgy ahogy tudja, ennyi....
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Milyen rendeletet?
"Azt lapunk erre vonatkozó kérdésére ugyanakkor az üzletágvezető elismerte, hogy a Microsoftnak nincs olyan jogosítványa, amellyel ellenőrizhetné a jogosulatlanná vált licencekkel rendelkező termékek eltávolítását."
Ez már a régi campus liszenszeknél is megvolt, attól függetlenül tudod használni.... csakhát, lényegében jogtalanul használod.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #259 üzenetére
Csak nappali oktatás volt, hiába volt esti, mivel mi is nappali tagozatosok voltunk, hiába du. 1re jártunk suliba. Ugyan annyit kaptak utánunk, mint azokért akik de. jártak, mivel benne voltunk a heti óraszámban...
Plusz pénzért, és szerinted miért vállal többet, heccből? Sokan azt hiszik, hogy megéri tanárnak lenni.. pedig azért nem akkora poén, amikor lényegében 8-19-ig dolgozol, majdnem lényegében folyamatosan.. És nem pont stresszmentes munka.
Szakközép iskolában rugalmas? haha... jó vicc, ez még egyetemen sem mindig megy... Volt már alkalmam látni tanári órarendet, az sem sokkal jobb.. Bár ugye ott ez tanárfüggő..ott is attól függ, milyen pozíciót tölt be, attól is függ a heti megtartandó óraszám, egyetemen.
De mint mondtam, ne keverjük ide az egyetemi oktatást, mert főként a szakközépiskolai oktatásról van/lenne szó, meg mondjuk az általános iskolásról is..
A másik még, hogy szerintem egy linux-os oktatáshoz nem elég egy továbbképzés, mert elég sok mindent meg kell tanulni ahhoz is, hogy felhasználói szinten tudd használni... És mondjuk ez egy windows orientált tanárnak (a mai oktatási rendszerben) nem túl egyszerű, szerintem. Kiindulva abból, hogy saját magam is több hónapig tanulmányoztam az ubuntu-t, mire rájöttem, hogy pontosan mivel mit, hogyan tudok megcsinálni.. Plusz itt a fórumon ubuntu topic-ot is használtam napi szinten...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #255 üzenetére
Egyetemen lehet, szakközépben rohadtul nem..
Pedig mi hivatalosan felnőtt oktatásban voltunk, mert ugye szakma után mentünk érettségizni... Annó az iskola összevonások miatt volt ebből bőven gáz..
Plusz, ténylegesen a tanárnak is készülnie kell a következő napi órákra...
A magán órákat ne keverjük ide, az megint más.. Az lényegében nem is másod állás, mert sokak "maszekból" csinálják.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #252 üzenetére
Az a baj, hogy nem minden tanárnak van az, hogy napi 8 árt tanít... Sztem egy páran ennek nagyon is örülnének..
Jártam du. suliba, (nem egyetemem, mert az megint más tészta...és ugye jelenleg most ált. iskoláról, szakközépiskoláról beszélünk) és láttam azt, hogy ez nem így megy, amikor reggel 8-ra ment be a tanár, közben nekünk még este 6 után óránk volt vele. Közben egész nap lényegében annyi szünete volt, hogy ebédelni el tudott menni... Szal nah.. Tanároknál ugye heti óraszám van, amit meg KELL tartani...
Szóval benne van, hogy nincs idő bent javítani a dolgozatokat... Ezt addig nem tudja senki, amíg nem lesz tanár.
És, ebből kifolyólag, ne is általánosítsunk...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz bazsi83vp #249 üzenetére
Tanároknak túlóra? Nah, azért csak óvatosan a kijelentésekkel.. Van elég bajuk amúgyis sok helyen ,sajnos...
Túlóra helyett inkább továbbképzés, úgy esetleg... Azért Ne túlórában képeztessünk már tovább.. Na meg a túlórát ELVILEG fizetni kéne.
Biztos van olyan aki elvállalja, csak azért abba gondolj bele, hogy hány oktatási intézmény van országszerte. Naés, kétlem, hogy lenne annyi ember, hogy mindenhol oktassanak. A másik, hogy akkor a régiekkel mi lenne? Kétlem, hogy ott maradnának a jelenlegi betöltött helyükön...
Mondjuk azt meg nem tudom, hogy egy "átlagembernek" mi szüksége lehet otthon egy PS4 extended-re.. Most nem azért, oké, dolgozhat meg minden, de szerintem alaphelyzetben a GIMP is sok mindenre elég, hogy tudjon spórolni PS-re, vagy nem?
Naés, vektorgrafikára is van ingyenes alternatíva, lásd Inkscape...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, az upgrade windows-t mondjuk nem tudod megvenni, de viszont az office 2007 enterprise-t, illetve az office 2010 pro-t igen. Mondjuk a plus-ban nem tudom, hogy mi az extra..
Csak azért vicces, hogy az office 2010 professional ára közel 160k...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz KAMI/ACEMCP #224 üzenetére
Csak ott a baj, hogy Tisztaszoftverben járt Office is, nem csak Windows....
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #182 üzenetére
Az azért kemény.... Hogyha pl. Winter Edition van a suilban telepítve... Bár ez meg az intézményt minősíti.. :\
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz matyi012345 #176 üzenetére
Öhm, miért fizettél 12k-t?
Felvételi költség az 9000Ft, onnantól igényelhettél, ha felvettek felsőoktatásba.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz matyi012345 #168 üzenetére
"2011-et írunk, az emberekben nincs becsület. ha nyitva hagyod az ajtódat és kirabolnak teis hibás leszel, mert nem zártad be."
Az a vicc az egészben, hogy ez nem minden országban/városban van így...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz matyi012345 #154 üzenetére
Nemfeltétlen..
Vagy inkább azon ami van.. Kezdve pl. a példát, hogy a frontpage-el nem lehetett honlapot szerkeszteni, mert kivették a student pack-ból, és így nincs a suliknak, így maradt az NVU....
Haverom, eléggé linux júzer, Ő mondta, hogy ő X-el linux-ot, meg OOO-t, aztán relatív megkérték, hogy nemár...
(#158) blueMerle: Tényleg... Mondasz valamit!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a baj, hogy abból az oktatásból így sem leszel versenyképes, amit leadnak.. Ez szinte biztos. Az érettségi arra elég, hogy (talán) tudd használni az office-t, azt pedig nem nevezném versenyképesnek..
Attól függ mik azok az igények, szerintem, és persze, hogy milyen cégről is beszélünk...
Tény, ilyen téren az outlook nyerő, de mondjuk Nekem személy szerint egyáltalán nem jó, túl zsufolt, és a többi.. Inkább Thunderbird...
Céges szinten persze, szükség lehet rá, de mondjuk fogalmam sincs arról, hogy milyen ingyenes levező programok mennek jelenleg..
Az viszont igaz, hogy mindenhol MS szoftverek vannak, de épp ezért, amit már leírtam, mert már mindenhonnan az MS folyik, más nem létezik, ami baj..
(#151) Alex91: Nos, amikor Én érettségiztem, akkor ezt úgy mondták, ott, hogy ha Én OOO-t kérek, akkor azt kapok, ha GIMP-et, akkor azt, ha Photoshop-ot, akkor azt (ha van a sulinak, asszem...), Tehát az elvileg azért van, hogy adott illető milyen programokkal szeretné megírni az érettségi feladatait.. Vagyis akkoriban Nekünk ezt így mondták, bár ez lehet változott...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz matyi012345 #135 üzenetére
Nem lehet.. Tény és való..
A fő gond az, hogy a sulis oktatás lényegében mehetne Linux/OOO/Libre-vel.. Mert amit tanítanak ált. isk-ben, arra biztos elég lenne, sőt még a szakközepesre is, bőven. Csak lényegében, mindenkibe a windows-t tunkolják folyamatosan, persze, hogy azt szokják meg az emberek. Én használtam Ubuntu-t, meg lehet szokni.. Az alap dolgokat simán kiszolgálja, amire szükség lehet. Grafikai dolgokra pl. van ingyenes alternatíva, ami nem hátrány..
Alapban nincs, hacsak nem igényled azt, hogy Te máson szeretnél érettségizni, csak az máskérdés, hogy azt biztosítják-e Neked.
Kicsit nézz körbe, meg fogsz lepődni az árakon..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz matyi012345 #130 üzenetére
Az utolsó mondatod azért egy kicsit erős túlzás, azt remélem Te is tudod..
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jim Tonic #101 üzenetére
Ez mondjuk jó....
Az a baj, hogy ha már itt is ezt akarják, akkor oktassanak is hozzá.. Mert most mondjuk Én, tudnám használni a linux-ot, oké.. De olyan szinten úgymond közel sem, mint kéne...
Kezdve azzal, hogy egy átlagos felhasználó pl. nem is tudna egy illesztőprogramot feltenni linux alatt, azért, mert nem tudja, hogy kell.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Meg mondjuk nem poénból álltak vissza (asszem) a németek sem linux/ooo-ról windows-ra/office-ra.
Gondolom nem heccből álltak vissza...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jim Tonic #83 üzenetére
Alaphelyzetben a biciklisruha nem létfontosságú, lámpát is manapságot kapsz a bicóhoz, láncot szintén...
Akkor kilyukadtunk oda, hogy árulják CSAK OS-sel a gépeket..
Namármost, eljutottunk odáig, hogy aki egyszer össze tud rakni egy drágább gépet, az tuti, hogy kis pénzes valaki, és van pénze mindenre.. F@sza.
Amúgymeg, a másik apróság... Ha mondjuk tudom azt, hogy Nekem 50k-s gép kell, hiába van 125ezrem, nem veszek 125-ezerért gépet, inkább félre rakom azt a 75ezret másra. Mondjuk életre...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, mert őszintén mégis min spórolsz jelenleg? Tudom, sokan a tápon spórolnak, hogy még olcsóbb legyen, mondjuk a ~100 helyett ~90... De ha a tápon spórol, akkor még nyer, tehát a különbözetet nem fogja szoftverre költeni, inkább elrakja.
Tudom, most lehet jönni az egyetem előnyivel, hogy ösztöndíj, és a többi és a többi... Dehát ugye, az sem mindenkinek van, plusz néha nem is annyi, hogy mondjuk a szoftvereket megvegyék a diákok.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jim Tonic #69 üzenetére
És erre ország szinten van valahol statisztika? Kíváncsiság...
(#73) Jim Tonic: A magok száma nem egyenesen arányos azzal, hogy mire használod a gépet, mivel pl. 2 maggal is lehet játszani, videót kódolni, és a többi.. és az már nem jelenti azt, hogy van még plusz pl. 20-25k egy winre... Főként ha mondjuk használtan veszi meg a gépét..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jim Tonic #57 üzenetére
Én használom a docs-ot egyetemen, szerintem nagyon jó, de a formátumokkal ott is vannak gondok. De mondjuk abba jegyzetelek meg ilyesmi..
Hát táblázatokkal sok baj van docs-ban pl.. meg a térközökkel is.
A docs-ból elvileg lesz offline is.
Hát igen, de jelenleg is a sulis szoftverek nagyrésze mind windows alapú, és azt kétlem, hogy az egész oktatási rendszer át fog térni linux-ra, és ingyenes programokra...
Nem kell, kiknek? Jelenlegi oktatásban lévőkkel is "kiszúrtak".. És Ők nem linux-al kezdtek.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jim Tonic #49 üzenetére
Kevesebb? Szerintem meg több...
Dehogyis.. Többen vesznek OS nélkül notit, mint OS-sel, mivel ugye OS nélkül olcsóbb a gép. Magyar "morál", tehát az olcsóbbat vesszük elv..
Éshát, kétlem, hogy a Windows júzer áttérne linux-ra.. Na meg a másik, amit már írtunk, több formázási dolog szétugrik oo-ban, vagy lo-ban... Szóval, tök jó, hogy ingyenes, csak van rá esély, hogy kapsz egy megformázott docX-et, és a formázások széteshetnek...
Plusz, ettől függetlenül az iskolákban szerintem MSO lesz, és az lesz az elvárás. Annak idején a Frontpage-et kivették az érettségi szoftverek közül (abból (is) kifolyólag, hogy nem volt ingyenesen elérhető), dehát szerintem még egy ideig az MS Word-öt, excel-t powerpoint-ot még nem fogják, egy jó ideig...
Szóval, szerintem ez ilyen téren nem nagyon igaz, sajnos. :\
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
És mégis, hogy? Mivel gondolom pályázni nem lehet megint...
Ők két dolgot tehetnek azért, hogy a szerződésmódosítás miatt ne váljanak illegális szoftverhasználóvá. Vagy letörlik a Tisztaszoftver programban igényelt Microsoft termékeket a számítógépeikről, vagy megvásárolják azokat.
Akkor most melyik igaz?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz FehérHolló #29 üzenetére
Nah igen...
Bár elvileg érettségin kérhetsz mást, bár az más kérdés, hogy megkapod-e... Tehát feltelepítik-e...
Ez meg a másik, sok formázás elveszik open/libreoffice alatt, mint amit MS Office alatt csináltak, és ugyan ez fordítva.
(#28) Sweet Lou 6: Sanszos.. :\
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tény, de ezt adták...
Ott van benne a cikkben, hogy:
" akik a program keretében korábban igényeltek Windows és Office termékeket, és azokat otthon használják. Az ő jogosultságuk júniussal megszűnt."
Tehát, mondjuk akit nem értesítenek erről, vagy nem tud róla, az úgymond a saját tudtán kívül warezol...Vicces.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz FehérHolló #21 üzenetére
Ez meg a másik...
Bár erre fogják mindjárt azt mondani, hogy a házihoz jó az open/libreoffice....
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Office-ből oké, ott az open office/libre offiice, de most azért oprendszer szinten a linux-ra ne szoktassunk már rá mindenkit, meg főként ne az egyetemistákat... amikor az oktatásban használt szoftverek nagyrésze mind windows-os...
Volt persze, oké.. Ez ugyan az mint a szoctámrendszer.. azokkal is kib@sznak, akikkel nem kéne... Dehát mindegy, ez van..
Meg ez oké, töröld le, tök jó, csak mondjuk akinek több dolga is van, sulis szoftverek, ilyesmik, az egyik pillanatról a másikra nem tudja újra telepíteni a rendszerét..
Vedd meg, annyiért amennyiért adják az ultimate upgrade liszenszt? Rendesek... Nem pont azért igényelték sokan, mert képesek lennének megvenni... Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor lényegében a modulo-n keresztül igényelt dolgok is kiestek?
Ott is van a cikkben, hogy:
"Azt lapunk erre vonatkozó kérdésére ugyanakkor az üzletágvezető elismerte, hogy a Microsoftnak nincs olyan jogosítványa, amellyel ellenőrizhetné a jogosulatlanná vált licencekkel rendelkező termékek eltávolítását."
Tehát, lényegében használod, csak illegális.. Bár azért ez vicces...
(#14) Fooler89: Tény és való, csak megy a szövegelés, hogy jajj de jó az egyetemistáknak, közben lényegében szépen megvonnak mindent, akkor miről is beszélünk? Oké, MSDNAA lényegében van, de ott office nincs.. Plusz, arra sem mindenki jogosult...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest