Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz Stauffenberg #7 üzenetére

  Ez nem érv, nagyon sok kommunikációs cég mások infrastruktúráját használja (hazai példa is van, ugyanis igen sok kis szolgáltató a Telekom hálózatán keresztül forgalmaz, de a különbség, hogy ők bérlik, míg a VoIP szolgáltatók nem).

  Valahol érthető az aggodalom, hiszen ez kicsit olyan, mintha egy konkurens fuvarozó kamionja után kötnéd a megkérdezése nélkül a te pótkocsidat, az ő benzin költségén juttatnád azt célba és még konkurenciát is jelentenél neki.

  A hasonlattal az a probléma, hogy a hurokátengedésnél KisPista Bt-vel vagyok szerződésben és neki fizetek. A KisPista Bt pedig bérli a telkom cég infrastruktúráját. Az hogy ők hogy rendezik egymás közt az ő megállapodásukon múlik.

  A voip esetében a telkom cégnek fizetek a kapcsolatért / forgalomért. A kifizetett pótkocsi rakományába szeretnének beleszólni. Ekkor, hozzáférek sok más interenetes szolgáltatás mellett a KisPista Bt ingyenes és fizetős szolgáltatásaihoz. A telkom szolgáltatók közt pedig sok külön pénzt kér azért, hogy ne port-korlátozzák az internetelérést. A vicc, hogy a hang és adat szolgáltatáshoz képest a csak adat szolgáltatás sokszor kedvezőbb áron érhető el ugyanannál a (mobil) telkom cégnél. Verseny helyett lobbizással akarnak bevételt növelni. :U

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák