Hirdetés
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- OpenWRT topic
- Synology NAS
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Vivaldi (böngésző)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows 11
- Amazon Prime Video
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
válasz
bandi0000 #5642 üzenetére
Lényeg, hogy tudják vinni magukkal a weboldalt offline mobilon. A rajta lévő anyagokat el tudják érni offline. Amúgy nem tehetem fel a netre mert nem publikus. Az meg, hogy, mappaszerkezettel együtt másolgassák be maguknak mobilra nem hiszem, hogy mindenkinek menne. De nekem egy Windows telepítő is jól lenne ami bemásolja az egészet és kitesz nekik egy parancsikont a telón.
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Van egy komplett weboldalam offline, képekkel aloldalakkal, dokumentumokkat (ppt, word, pdf). Ezt, hogy tudnám egy apk-ba tenni? Annyit csinálna, hogy bemásolja a telefonra és kitesz hozzá egy ikont.
Userekre nem bíznám rá a folyamatot és offline lenne a frissítés is.
-
Zsoxx
senior tag
A Google-nál milyen rendesek, lecsökkentették a kötelező 20 tesztert 12 főre.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #5634 üzenetére
Nem, a gemini, chatgpt, copilot és hasonszőrű MI-k, kicsit továbbfejlesztett google kereső, persze ez nagyon leegyszerűsítve, jelenleg arra való, hogy egy fejlesztő dolgát meggyorsítja, viszont semmiképp sem hejjettesíti, sőt, még egy junior-t se fog senior szintre hozni, szal ezzel nem értek el semmit
Vagy egyikőtök elmegy egy képzésre és magára szedi az alapokat feltéve, ha van huzalma hozzá és több idő alatt megcsinálja, vagy fizettek egy 10k+ nem tudom mennyi a maszek órabér egy fejlesztőnek
Esetleg kerestek egy tanulót, és diplomamunkanak eladjátok neki, de ahhoz meg lehet túl komolex
Amúgy én haverom is kitalált egy nagy appot, igazából hasonló de más tematikaba mint amit te említesz, de neked is azt tudom mondani mint neki, hogyha lenne piaca, akkor már megcsinálták volna, vagy már létezik 3-4 verzióba
Amúgy a tietekre tuti hallottam tavaly egy példát, amit eléggé tolnak is, szal nem hiszem hogy jó ötlet
Alapvetően egy ilyen munka 100+ óránál indul komplexitástól függően, szal elég zsebbenyúlós
-
Zsoxx
senior tag
válasz
vodrosjozsi #5634 üzenetére
Most akkor van pénz fejlesztőre vagy nincs?
Ha az alapokkal sem vagytok tisztában, úgy elég nehéz lesz AI-val megíratni egy teljes alkalmazást. -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Kigondoltunk többedmagammal egy alkalmazást de nincs semmi érzékünk alkalmazást létrehozni, és sajnos nincs olyan ismerősünk sem aki megcsinálná, és jelenleg aki ezt kigondolta az egy sóher. és ha minden kötél szakad akkor én fogok keresni fejlesztőt.
Viszont láttam, hogy gemini segítségével lehet alkalmazást "fejleszteni".
Ezt próbálta már valaki? -
lanszelot
addikt
Hello,
Anno itt segítettek megírni egy alkalmazást a telefonomra.
Ez az alkalmazás android 4.1.2 Samsung Galaxy S2 -es telefonomon van.
Szeretném a bevitt adatokat kimenteni róla.
SQLite editor van a telefonon, azzal meg tudom nézni.
De nem tudom lementeni.
Ha pc-re dugom ott nem talalom az adatokat.Hogyan tudom leneteni róla? Kimásolni is jó és pc-n DB Browserral megnézném.
Nem root-olt telefon. -
rgeorge
addikt
Újra SOAP webservice témában érkezem. Most még kötöttebb a dolog, mert ugyan mi fejlesztettük a SOAP webservice-t is (.NET), de nem tudunk ettől eltérni, mert működnie kell továbbra is. Android klienseket is szeretne az ügyfél, de megtartja a régieket is, amik viszont csak a SOAP-pal működnek (és egyébként sem lenne pénz és idő azt átírni).
Van esetleg valakinek ezzel tapasztalata? A webservice függvények sokan vannak és vannak objektum paraméterek is, pl. a legtöbb visszatérő értéke is ilyen.
Az egyenkénti SOAP xml előállítás és és a válasz értelmezése csak a legvégső megoldás lenne. -
domel
tag
Sziasztok! 9-ről 14-es Androidra váltottam és van pár dolog aminek pislogok. Szerencsére a legfontosabb két applikációm kis kepesztéssel de lefordult, a többivel meg majd el szórakozok. Először is ami a leg szembetűnőbb, hogy ha a vissza (bezárás) gombra kattintok, akkor vagy lefut az onDestroy, vagy nem. Úgyhogy most az onBackPressed()-be rakok egy finish()-t, mert más ötletem nincs (az onDestroy-ban mentek, vagy állítom le például az internet rádiót)
Volt egy internetrádiós ébresztőórám is, na az nem működik. Foreground service alatt egy PendingIntent-et állítottam be egy AlarmManager-nek ami a megfelelő időpontban elindította a program Activity-jét, ez most csak úgy működik, ha nem lépek ki a programból, szóval ez így megbízhatatlan.
Harmadik dolog ami így eszembe jut, az a wifi debug. Néha párosodik, akkor boldog vagyok, de leginkább nem. Arra rájöttem, hogy a wifi router 2,4 és 5 GHz-en működik, és ha a PC 5GHz-en, a telefon 2,4GHz-en kapcsolódik, akkor biztosan nem fogják egymást megtalálni, de egyfajta hálózaton látják egymást, mégis valami gebasz van. Úgyhogy marad a kábel. -
bandi0000
nagyúr
Szerintem belelátnak, legalább is nekem a Samsungomon látható az app mappája
Amúgy meg max csinálsz hozzá egy export funkciót és akkor tudsz mappát választani az intet filterrel
Elméletileg képet tudsz úgy menteni, hogy más is hozzáférjen, valszeg más fájl esetén is működik, de nekem nincs tapasztalatom ezzel
-
domel
tag
Sziasztok! 2018-ban írtam egy sport tracker programot amivel futni járok. A telefon is ősrégi 2018-as (android 9), és most tervezem lecserélni android 13-ra. Annyit tudok, hogy már nem működik az ilyen telefon belső tárhelyére mentés
File root = new File(Environment.getExternalStorageDirectory(), dir);
szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok text fájlokat menteni belső tárhelyre úgy, hogy azt valamilyen módon ki tudjam másolni a számítógépre? Minden telefonhoz adnak windows-os fájlkezelőt, azok mit látnak a telefonból? Az applikációk mappáiba gondolom nem látnak bele, mert abba már régen sem láttak bele, lehet még olyan helyre menteni, ahonnan másik (saját) applikáció is hozzáfér? (illetve a fájlkezelő?)
-domel -
sebijani1982
senior tag
válasz
sztanozs #5627 üzenetére
Sajnos lehet, hogy félreértettük egymást, mert én fogalmaztam pontatlanul.
A saját telómat angolra váltottam és úgy néztem meg a fejlesztői menüm.
Abban pointer location a mutató helye
Megtaláltam hozzá elvileg az adb parancsot:adb shell settings put system pointer_location
1 vagy 0Tesztelni még nem volt időm. De gyanítom, hogy ha az "adb devices" nem látja a telót, akkor hiába írom be.
Elvileg a készülék az érintést érzékeli, csak kép nincs. Illetve a külső tv-n a pointer location fedvény szürke csíkja látszik a kép többi része sötét. Zárképernyőnél látszik az óra, egy lakat és a fedvény szürke csíkja is.
Dupla kopp vagy simítás hatására a képernyő feloldása megtörténik, mert újra a fedvény szürke csíkja és a "többi rész sötét" látszik.Amikor frissen csatlakoztatom az OTG - HDMI adaptert és billentyűzet segítségével: a két space, tab, jobbra, enter kombinációval engedélyezem a külső képernyőt, akkor 0,5 mp-re látom a készülék kezdő képernyőjét, de utána a fedvény "betakar"...
Viszont "normál" feloldásokkor egyből csak a sötétre váltás van, így nem opció, hogy játszak a lezár, felold metódussal és apránként navigáljak a telefonban.
.
Ezen pontosítás (még egyszer bocs a félreértésért) után lenne valami ötlet, hogy mit tudok tenni, a kijelző cserén kívül....
Feltételezve, hogy valamiért az usb - debug mégsincs bekapcsolódva... -
sztanozs
veterán
válasz
sebijani1982 #5626 üzenetére
Elmeletileg 10x kell ranyomni a kepernyore es akkor eltunik.
Probalj hegeszteni hozza egy touch device-t es akkor el tudod tunteni. -
sebijani1982
senior tag
válasz
sztanozs #5625 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azonban az adb devices nem ad ki eszközt.
Így a leírt parancsot is hiába akarom megadni...
A Hisuite is jelzi, hogy kapcsoljam be az USB hibakeresést...
Ezek szerint mégsem aktiváltam???(Pedig úgy emlékszem, hogy rányomtam a kapcsolóra egérrel)
Ezt hogyan lehetne megoldani "vakon"?
-
sztanozs
veterán
válasz
sebijani1982 #5624 üzenetére
Adb parancs:
[link]adb shell settings put system show_touches 0
-
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
P20 Pro topikban, Tommee 18804-es hozzászólása [link] segítségével életre keltettem egy halott kijelzős P20 Pro-t, tv-n.
A számsoros képernyőfeloldást kivettem, így a készülék feloldása egyszerűsödött.
Fejlesztői beállításokban bekapcsoltam az USB hibakeresést.
Elkövettem azonban egy hibát:
Bekapcsoltam a mutató helyének kijelzése opciót.
Így viszont csak ennek a feature-nek a fedvényét látom a tv-n. Ha zárom a kijelzőt, akkor a fedvény és a zárképernyő (az órával és egy kis lakattal) látszik, azonban, ha nyitom a készüléket (két space), akkor csak a fedvény marad és sötét képernyő a szürke pozíció kijelzése sáv alatt. Azonban az értékek nem változnak hiába mókolok egérrel vagy billentyűzettel....
Illetve, ami még furcsa volt amikor még láttam a kijelzőt, hogy nem találtam opciót a fekvő (kvázi számítógép utánzat) módra. Valamint az értesítési "redőnyt" sem jelenítette meg, ha lehúzást csináltam.
Kérdésem, van valami mód a mutató helyének kijelzése fedvény eltüntetésének? Vagy, hogy mellette legalább a képernyőt is lássam? -
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #5615 üzenetére
Egyrészt a fagyásaimat valószínűleg az Intel HAXM okozta, amióta áttértem a WHPX-re, nincs fagyás.
Az Android Studio Iguana viszont bugos még mindig, ami hiba megjelenik a Problems/Project errors listában, az csak cache invalidálással tűnik el. Más is találkozott már ezzel? -
bandi0000
nagyúr
válasz
angyalpc2 #5618 üzenetére
Én nagyjàból leírtam, i5 elégnek kell, hogy legyen, plàne ha újabb generàciós, 32 giga rammal kezdj, vagy akàr 16+ al és majd dobsz bele ha neme elég.
AndroidStudio azért szereti megenni a világ összes ramjátJelenleg én egy samu s20fe-n tolom, én nem vagyok nagy kedvelője az emulàtornak, mert mindig van valami nyűgje, és egyszerű dolgokat mint a vpn, talkBack használatát nem könnyű megoldani rajtuk, vagy legalàbb is nem ready to use.
Emulátor max azért jó ha több kijelző méreten/felbontáson is tesztelnél
Nagyon nem kell ràfeszülni egy gép vásárlásra, egy középkategóriás gamer gép kártya nélkül már elég a legtöbb feladatra. Nemtudom mi a cél neked, de pl melóban úgyis kapsz majd, jobb esetben vmi apple szart, rosszabban meg egy netezős laptopot
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
bandi0000 #5617 üzenetére
Eszem ágában nincs laptopon, az nem arra való.
jelenleg is asztali i5 8500+ 32gb ...de nagyon régen legutoljára i5 4570+16gb-n futtattam... akkor azért köhögött 2016-ban még ssd-m se volt, ment de érződött hogy dolgozik a gép..
Aztán gondolkoztam váltáson a mostani 8500-ről,(most még nincs fenn) hogy mire érdemes, i9-9900-et vagy inkább i5/i7 12* vagy i5 14* valami és kellhet a 64Gb?Van esetleg teljesítmény Android studio CPU teszt a neten? (nem találtam)
Azért kérdeztem, hogy nektek mi a konfig és mi a tapasztalat...Esetleg AMD intel összevetésben is.
Külön érdekelne, hogy milyen mobilokon ellenőrzitek az appokat. vagy csak emuláció? -
bandi0000
nagyúr
válasz
angyalpc2 #5616 üzenetére
Laptopot nem nagyon erőltetnék, vagy valami nagyon újat bika cpu val
16 giga ram elég lehet, de inkább 32
Ha nekem kellene turi asztali gépet vennék, egy sima I5/ezzel egyenértékű rizsa jó lehetcéges laptop katasztrófa, igaz nem is a legújabb, tele van céges okossàgokkal amik futnak a hàttérbe, és az app is rohadt nagy meg szar is
Sima fordítás sztem nem para ha pàr s el később történik meg, de pl compose esetén idegesítő a sok és lassú renderelés? nem tudom jó szó e rà. Illetve régebbi laptopon még xml ben az auto complete is lassú volt
-
angyalpc2
aktív tag
Kinek milyen gépe van az android studióhoz?
Processzor
memória
SSD
Mekkora terjedelmű programokat készít? (kicsi, közepes, egészen nagy)
És mennyire terheli a gépét? (akadozik, normál vagy könnyűszerrel pikk pakk)
Milyen telefonon próbálja le az appokat? -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Találkozott már valaki azzal, hogy az Android Studio teleszórja a Problems listát Unresolved reference: R sorokkal, de a hivatkozott sorokban nincs pirossal megjelölve az R, a build sikeresen fut le, az app futtatható is. Már mindent próbáltam: clean/rebuild, cache invalidálás. Ha egy adott osztályban törlöm az R importálást, majd újra importálom az R-t, akkor nő a problémás sorok száma, a hibás sorok többször szerepelnek.
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #5605 üzenetére
Egyelőre nincs megoldás még a fagyásra. Annyit kiderítettem viszont, hogy az x64-es emulátor mindenképpen az nVidia GPU-t használja. Windowsban is és az nVidia beállításokban is a qemu-system-x86_64.exe-et az Intel Graphics-ra konfigoltam, de marad az nVidia-n. Csak akkor nem, ha az emulátorban az "Emulated performance"-t szoftveresre állítom. Gyanítom, hogy ennek van szerepe a fagyásokban.
Valakinek sikerült már rábírni az emulátort, hogy hardveresen az intel grafikát használja?
Még valami: a fejlesztett alkalmazás VPN-en csatlakozik egy web apihoz. Emulátorban ez megy, ha a fejlesztőeszközön megy a VPN. Hardvereszközt használva ezt hogy lehet könnyen megvalósítani? Eszközön a VPN nem biztos, hogy menni fog, mert a VPN sajnos PPTP... -
FingR86
őstag
-
FingR86
őstag
üdv mindenki. Lenne egy kérdésem. Van ez a xiaomi wifi alkalmazás, ami elvileg a leírás szerint tartalmaz 78 nyelvet, mégis csak a csirkelábbal indul el. Lenne erre lehetőség, hogy valaki bele kukkantson van e benne egyáltalán legalább egy angol nyelv ? [link] Vagy mit kellene csinálni, hogy vmi értelmes nyelvet választhasson ki az ember. Ha esetleg nem tartalmaz semmilyen más nyelvet, szívesen vennék tippeket, hogyan tudnám esetleg magamnak lefordítani. előre is köszi
-
Kutyauto
csendes tag
Hát, nem is tudom mit kéne csinálni. Az egy dolog, hogy szórakoztat ha írok valamit és sikerül... de végül is azért kezdtem ezt tanulni, hogy megélhetési céllal is visszavergődjek valahogy erre a területre . Jól láthatóan azonban alkalmazottként semmi esély rá, ha pedig csak úgy a piacra írkálnál ezt azt, így ott eléggé ki vagy szolgáltatva a Googlenak és a Play Store - nak. Most elég kevéssé látom hogy ilyen szempontból miképp lenne reálisan értelme az Android Studio + Kotlin eszközt tovább nyüstölni. Lehet, hogy elpazaroltam csak rá az időt és mást kellett volna tanulni. Pythont, vagy nem tudom mit.
Bár ahogy látom más fórumokon manapság még a webes backend, frontend is telített. Sőt, ismerősöm 7 év banki rendszergazdai múlttal is hónapok óta parlagon hever. -
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Van arra tapasztalat, hogy az Android Studio vagy az emulátor lefagyasztja a gépet (Windows 10)? Egyre többször találom feléleszthetetlenül fekete képernyővel a gépemet, egy-két órás tétlenség után. Ma nem is futott más, csak a Studio + emulátor (x86 HAXM).
Logokban nem találtam semmit sem egyelőre. -
-
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
BÚÉK mindenkinek!
Kb. 1 éve hogy feltöltöttem a kutya egyszerű kis alkalmazásomat a Playbe. Mivel ha nem vagy ott fent, akkor gyakorlatilag láthatatlan vagy az Androidos mobil univerzumban. Mint azóta bebizonyosodott akkor is , ha fent vagy :-) . További két külső alkalmazásboltba is feltettem, azok aztán annyira hasznosak megjelenés szempontjából, mintha a Voyager-1 vitte volna magával a telepítő csomagot.
Ez alatt az idő alatt kétszer, vagy háromszor kellett módosítanom a korábban már egyszer jóváhagyott alkalmazást különféle policy változások miatt. Volt, hogy egyszer csak küldtek egy emailt, hogy a program egyes részei szerzői jogokat sérthetnek. Rájöttem, hogy az autómárkák logóira gondolhatnak, ezért a splash screenre kitettem egy feliratot, hogy minden grafika a nyílt internetről származik, ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor írj számomra egy emailt. No, ezzel rögtön baj lett: adatgyűjtés! (hiszen ha ír nekem, akkor megtudom az email címét - oké logikus) .
Átfogalmaztam: ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor, értesíts. (ahogy akarsz :-) ) No, csoda, így átment és vagy fél éve csend volt.
Most megint megtaláltak, hogy a legutóbbi automatikus felülvizsgálat során mégis úgy találták, hogy az adatbiztonsági nyilatkozatom nem egyezik a program működésével. Nincs bejelentkezés, sem regisztráció, nincs benne egy árva fejlesztői email cím sem közölve, sem link külső oldalakra, se semmi. Egyedül egy árva kis GoogleAds banner ami kifelé beszélget. Legalábbis amiről tudok.
Azt persze nem közlik, hogy konkrétan mivel van bajuk, találjam ki én hogy a behúzott függőségek közül (és az általuk behúzott és az azok által behúzott...etc...etc ) melyik és miben sérti azt a nyilatkozatomat, mi szerint nem gyűjtök és nem tárolok semmilyen adatot.
No, én itt meguntam, kiszerettem az Androidból. Még annyit megteszek, hogy elballagok a fiókba és átállítom a nyilatkozat olyan formán, hogy a világon mindent gyűjtök és tárolok. Ha nem tetszik, ne telepítsd.
Értem én hogy jó a szándék, de én vagy kihagyok egy fontos fejlesztési lépést, vagy ez így gyakorlatilag egy folytonos fingreszelés a semmiért.
Ti hogyan tesztelitek azt, hogy a hálózaton kifelé mikor, hová és mit kommunikál az applikáció? Vagy hogy bele lehet-e kötni adatvédelmi szempontból?
Arra gondolok elindítanám, logolnám a forgalmat aztán hadd fusson egy ideg és aztán megnézni a logot, hogy vajh ki, mit és hová partizánkodik ami nem fog tetszeni a Google-nak? Van ilyen, szokás ez? -
bandi0000
nagyúr
Használja valaki a Compos-t kicsit mélyebben?
Most kezdtem el, és kicsit bezavar a re-composition, mikor történik.
Van egy parent, ahol van a state-em, abból adok át egy listàt a gyereknek, ami majd tudja módosítani az eredeti listát egy callback segítségvel.
Azt nem értem, hogyha változik az eredeti lista, ami egy state, miért nem frissül be a gyerek is, az új értékkel?
Elvileg state-et nem kellene nagyon átadni a child-nek, de akkor egy ilyesmit, hogy kellene szépen kezelni?
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy mikor a telefon csatlakozik HFP profilon a kihangosítómhoz (ami egy másik telefon) és sco szeretném beállítani a kihangosítón.
Sajnos ez valamiért nem sikerül.Amikor hfpn keresztül csatlakozik a telefon a kihangosítóhoz akkor headset ként is csatlakozik hozzá ? Headset objectet megtudom szerezni? Scohoz nincs szükség hozzá ??
Amikor elindíttok egy hívást akkor a telefonon nem tudom kiválasztani bt-s kihangosítas ha rakattintok akkor semmise történik ha nem vissza vált telefon módra vagy hangszóróra.
Segítségeteket megköszönném. -
PiXeL90
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyikre lenne értelmesebb előfizetnem ha Android fejlesztést szeretnék tanulni Kodeco-ra vagy Oreilly-re?
Vagy ha tudtok mást ajánlani az is érdekel!
Köszönöm előre is a segítséget! -
bandi0000
nagyúr
Hátha van valakinek friss élménye
Adott egy Legacy kód, semmi navigation component, sőt java kód...
Egyik fragmentről navigálok másikra, add és replace-el van lehetőségem rá. Replace ugye az előző fragmentet megsemmisíti, míg az add nem, ami nekem kell is. Tele van az elsg fragment observable-val, ami sajnos a view-t is összepakolja szerintem. Tehát, ha replace-t használom, akkor lefutnak, és emiatt "villog" a screen, de itt ugye lefut az onResume is, ami szintén kell.
Szóval, ha jól rémlik, nincs olyan megoldás, hogy onResume lefusson, de az onCreate + onCreate view ne, igaz?
2 dologra gondoltam, de egyik se jó, első, hogy az observable-k valami single event szerűséggel térnek vissza, ezáltal nem lesznek triggerelve ha újra felíratkozok rá. A másik meg, hogy valami callback szerűséggel megtudom, hogy a 2. Fragmentről, visszamentünk az előbbire viszont ezt sem érzem túl jónak..
Esetleg van valakinek ötlete erre?
-
Kutyauto
csendes tag
Na, még nehezebb lesz bejutni a PlayStore kínálatba.
A végén azért is fizetni kell majd, hogy húsz valaki telepítse az új appodat és ne törölje le adott ideig.https://prog.hu/hirek/6575/play-aruhaz-kotelezo-app-teszteles-android-alkalmazas-mobiltelefon
-
Kutyauto
csendes tag
Köszi, legközelebb majd próbálok valami más nevet adni.
Én mondjuk az gondoltam, hogy egy kereső az alkalmazás teljes leírásában keres. Márpedig abba beírtam pl., hogy " a klasszikus memóriajáték reinkarnációja" és azt gondoltam egy keresőnek kutya kötelessége kiadni első helyen az appot, ha a keresőbe mondjuk ezt így beírom. Nos, ahogy próbáltam ma, akkor adja ki, ha ezt a formát használom : "klasszikus" and "memóriajáték" and "reinkarnációja" . :-)
Azt hiszem ember nincs aki ezt így írja be a keresősávba.
Ellenben ha a "klasszikus memóriajáték reinkarnációja" kifejezést használom a keresősávban, akkor kiad vagy hat-hét angol nyelvű játékot, amiknek a (lefordított) leírásában általában csak a "klasszikus" szó szerepel a keresett háromból, míg az enyém sehol nincs.
Hát, nem igazán értem, de úgy látszik ez is egy tudomány, hogy miféle szövegeket tégy bele a leírásodba...
Egyébként ma reggelre az az értesítés várt a play consolon tegnapi dátummal, hogy a célzott API verzióra vonatkozó hibát sikeresen elhárítottam. (ja, már augusztus végén..)
Érdekes módon ma már azt is meg tudtam tenni, hogy a 4-es verziójú alkalmazáscsomagot vissza tudtam vonni, deaktiválni tudtam egy szép piros linkkel, ami tegnap még szerintem nem létezett. Fura. -
zerohu
újonc
válasz
Kutyauto #5576 üzenetére
Igazából semmi különöset nem vártam az egyforma alap játékok tengerében a Google Play Store-ban való megjelenéstől, de az azért marhára bosszant, hogy még akkor sem jön ki az alkalmazásom ha konkrétan a nevére keresek rá a Play Store keresőjében.
Szerintem tul specialis es rovid neve van. De egyebkent ez van, ha csak nem szo szerint keresel ra valamire, akkor sosem fogja kihozni. Sajnos reklam nelkul nem igazan lehet letolteseket szerezni. Nekem van olyan jatekom amit kb. 1 eve toltottem fel, es 5-en toltottek le.
A google sose fogja ajanlani senkinek, hacsak nem fizetek erte. Magara az appra nem nem fog szo szerint rakeresni senki. -
-
Kutyauto
csendes tag
Amúgy most ahogy nézem az alkalmazáscsomag kezelőben, látom hogy pl. az 1-es és a 4-es kiadás most is aktívként szerepel, holott mindig hibák, változások miatt töltögettem fel újabb és újabb verziókat és csak a legfrissebbnek kéne élnie.
Valahol, valamit nem jelöltem be, vagy nem tudom mi történt, de most sem látom hogyan tudnám ezeket inaktiválni, hogy csak az utolsó maradjon.
Olyasmit ír a súgó, hogy ha valaha is volt letöltés a csomagra, akkor nem törölhető. Szerintem az aktívként szereplő 4-es csomag miatt van kint még mindig a hibajelzés a főlapon, pedig ugye meg lett már többször frissítve, fene akarná aktívan tartani. -
Kutyauto
csendes tag
Nos, Bard szerint is ezt jelentené ez a szám, de szerintem nem. Hanem, hogy akárhány gyártó összesen több, mint 20 ezer különböző típusú Androidos eszköze számára elérhető elvileg.
Holnap megpróbálok megint végigmenni az egészen, és eltüntetni valahogy ezt a figyelmeztetést is, ami szerintem már aug 28 óta -a jelenlegi aktív Éles kiadás óta - nem áll fenn, nem tudom miért virít még mindig ott.
Számomra elég nehezen követhető az egész folyamat ezen a felületen. Biztos nehéz a fejem. -
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
Igazából semmi különöset nem vártam az egyforma alap játékok tengerében a Google Play Store-ban való megjelenéstől, de az azért marhára bosszant, hogy még akkor sem jön ki az alkalmazásom ha konkrétan a nevére keresek rá a Play Store keresőjében. Direkt linkkel le tudom tölteni, de semmilyen kereséssel ki nem jön a találati listában.
Mit csinálhatok rosszul? -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Manapság miben érdemes elkezdeni az Android fejlesztést? Kezdetben egy egyszerű adatgyűjtő lenne, ami jövőbeni komplexebb alkalmazások alapja is lenne. Van jelentős, de más platformon szerzett mobil fejlesztési tudás, némi Android előélet is.
Android Studio? Java? Kotlin?
Android 10 (29 API) eszköz a cél első körben, ez fix. -
peeat
tag
Sziasztok
Adatbázis háttérben való szinkronizáásra van szükségem de sajnos a 15 perc Workmanager minimum ismétlési intervallum túl nagy , tudtok valami tippet adni helyette mivel lehetne megoldani ? -
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok magyar nyelvű kezdő tananyagot ajánlani Android app fejlesztéshez?
Nagyon régen kicsit foglalkoztam php, java nyelvekkel, de megkopott már a tudásom. Viszont nem vagyok teljesen elveszve OOP/MVC vonalon.
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Elkeztem készteni egy BT PBAP ami a névjegyzéket szeretném lekérdezni.
Sajnos valmaiért ez nem sikerül.
Párosítás uuid megadás stb ez sikerül csak Obex szenvedek.. nagyon
Nem tudom valaki ért hozzá?
Nem akarok sok hosszú sort beszúrni ide de ha van egy lelkes ember akkor megosztom a android studio projectet.
de ezeket az adatokat kapom meg.
Second send datas = 83004fcb00000001010021feff00740065006c00650063006f006d002f00700062002e007600630066420012782d62742f70686f6e65626f6f6b004c0014060800000000000000000701010402ffff
Second send OVER.
Get Response Code = a0001f10002000cb000000014a0013796135f0f0c511d809660800200c9a66c40008cb00000001
Response code lenne a névjegyzékde mondjuk kb 50 névjegyzékem és ennyi jön be.
Ha rossz helyre írtam kérlek helyezzétek át köszönöm.
Connect parancs is meg van get is csak elég hosszú kód sor.
De szívesen elküldöm. -
Zsoxx
senior tag
Inkább itt kérdezd meg.
-
Smafia
junior tag
Sziasztok kéne egy kis segítség smart tv re androidos rootolni kéne meg egy alkalmazást fel tenni remélem jó helyre teszem fel a kérdést előre köszönöm szépen a segítséget
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Kutyauto #5560 üzenetére
Ezt szerintem rohadtul túlgondolod, vagy én nem értem a problémàt...
Ha egy komplex view-t mutatsz RecyclerView-ban, pl képpel, akkor kb 50 elem elég, hogy egyszerre lekérdezd a szervertől, kb 5-10 et làtunk egyszerre + alà fölé kell, szóval bőven elég
Mint mondtam, ha 1000 elemet is tartassz memóriában a recyclerview nem fogja legeneràlni mind az 1000 elemhez a view-t cssk annyit, amennyi szükséges
Ha használod az android paginget akkor megtudod mondani, hogy mennyi elemet húzzon be egyszerre, nem kell itt semmi matekozàs, hogy méret alapjàn csinàld ezt... A képeket meg am is asyncn módon szoktuk betölteni ha màr nagyon optimalizálni akarod a dolgot
-
Kutyauto
csendes tag
válasz
bandi0000 #5559 üzenetére
Végül is a futtató masina egyéni paraméterei adják meg,hol kezd majd pusztulni egy túl nagyra nőtt háttér adapter miatt.
Ha azt túl kicsire hagyom akkor viszont a hálózatot terhelem azzal, hogy folyton lekéregetem az adatokat amikor az user le meg fel scrollozgat az ujjával, én meg a háttérben noszogatom az adaptert.
Adott esetben ez a kis mozdulat (amit nagyon sokan úgy használnak hogy szinte észre sem veszik) felesleges adatforgalmi díjat is generálhat.
Mivel ezt egy általánosan használható objektnek szántam volna, legjobb az lenne ha a beállításoknál kilobájtban lehetne paraméterezni hogy hol kezdjen eldobni már korábban letöltött adatokat. (amiket aztán lehet hogy egy pillanat múlva ismét le kell töltenie) Az egyik ablakban, viewban ez lehet hogy ötezer rekordot engedne meg, egy másik nézetnél ahol képek vannak vagy ilyesmi, ott meg csak ötvenet.
Egész délelőtt gyúrtam az OpenAi-t meg a netet, de az összes megoldás kezdemény elhasalt valahol.
Most úgy látszik bámulatos módon nehéz egy tetszőleges objektum konkrét méretét lekérdezni Kotlinban. Nincs egy sima sizeOf.Lehet hogy túlgondoltam, ezt most elengedem.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Kutyauto #5558 üzenetére
Igazsàg szerint a RecylerView pont így működik, layout elemekből kb anyit tart meg, amennyi kifér a kijelzőre + felfele és lefele is kirajzol valamennyit, ahogy görgeted úgy lesz a régebbi megszüntetve és létrehozva az új. Ezért Recycler. Azzal lehet még trükközni, hogyha nem fix beégetett adataid vannak, akkor meglehet csinàlni a paginget, ott ténylegesen csak annyi adatot is fog lekérni Api-tól/adatbàzisból, amit épp megjelenít
-
Kutyauto
csendes tag
Farigcsálok egy saját recyclerview osztályt.
Van arra gyakorlati tapasztalat hogy mekkora adatmennyiség az amit már nem érdemes egyszerre betöltve tartani az adapter classban?
Egyelőre ott tartok, hogy betölt valahány adatsort (paraméterezhető) aztán ha lefelé scrolloz az ember akkor ugyanilyen blokkonként lekéri és hozzáadja a köv. adagot.
Gondolom valahogy meg kéne oldani egy határ fölött, hogy az eleje törlődjön.
Amikor viszont visszafelé kezd scrollozni akkor majd fordítva... elejéhez ad hozzá, végéről töröl. -
-
Kutyauto
csendes tag
Te hol tanultál?
Nekem az Ekler féle kezdő és az alapozó van meg, a haladóra már (vagy még) nem áldoztam pénzt. Szívesen megnézném, megnéztem volna azt is de egyrészt innen már magam is tovább tudok lépni ha akarok (igaz, így önállóan sokkal nehezebb) , másrészt nem bírtam megindokolni hogyan fog megtérülni ez a pénz. Márpedig manapság nem engedhetem meg magamnak hogy 6 számjegyű összegeket szórjak ki az ablakon.
De se állás, se szabadúszó fejlesztés irányban nem látom hogy igazán labdába tudnék rúgni. Azt gondoltam egy több milliárd felhasználós piacon azért könnyen lehet találni némi aprót, de mintha ez baromi nehézkesen menne.... -
Kutyauto
csendes tag
válasz
bucihost #5551 üzenetére
Köszi.
Akkor te vagy az ember, aki már látott hasznot Android app fejlesztésből. :-)
Én is evvel a reménnyel kezdtem bele tanulni vagy másfél éve, de egyelőre úgy látom csak szórakozásnak lesz jó. Kb. az aranyásással egyező esélye van egy normális gurításnak bármilyen irányban.
Egy csomó mindent ki tudok faragni, de semmit sem fejből és ez felettébb hervasztó. Ennyi hónap után az internet nélkül még mindig végem volna.
No, azért a remény hal meg utoljára. -
bucihost
senior tag
válasz
Kutyauto #5550 üzenetére
Természetesen megreklamáltam. De eddig semmi válasz....
Reklám nem volt, egy internetes rádiónak készült az alkalmazás. 1 év alatt volt ~500 telepítés / frissítés, meg ~100 aktív felhasználó. Csak a "kényelem" maitt került fel play-ra. Így nem sipákoltak a telefonok az ismeretlen helyről származó alkalmazás miatt.... -
Kutyauto
csendes tag
válasz
bucihost #5548 üzenetére
Gondolom akkor megreklamálod a dolgot... ? Szerintem ezeket automatán csinálják,
az is lehet, hogy egyszerűen csak a leírást nem találja elég jónak épp valami új algoritmus és valójában köze nincs semmilyen linknek az egészhez, hiába írkál ilyesmit.
Megérte egyébként fent lenni ? Elérted amit gondoltál letöltések számában, reklámban ilyesmiben? -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy alkalmazást még annó. 2022 elején fel is ment az áruházba, mindent rendben talált a google. Erre ma ezt az üzenetet kaptam.:
Alkalmazás eltávolítva
Alkalmazásodat eltávolítottuk a Google Playről, mert nem felel meg a Google Play Fejlesztői programszabályzatban leírtaknak. Az új felhasználók nem találhatják meg és telepíthetik az alkalmazásodat, a meglévő felhasználók pedig nem fogják megkapni a frissítéseket.Ugrás az Irányelvállapot oldalraTovábbi információArchiválásexpand_lessEligibility IssueMetadata: First level links
Any links provided in your metadata must be compliant with Developer Program Policies. To resolve this issue, please remove non-compliant links and/or remove any inappropriate content displayed on these linked pages. For more details, please read through the Metadata policy.Metában semmi link nem volt, mióta feltöltöttem az appot azóta nem is módosítottam / frissítettem rajta semmit. Valakinek ötlet mit nézzek?
-
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok
okhttp cuccal csinálom hogy tudjanak kommunikálni az appok egymással egy szerveren keresztül. Secure winsock a megoldás, az ugye teljesen aszinkron.
A konnektnél azon vakarózom, hogy amikor rányom a konnektálásra és elmegy a request , akkor ugye az adott kiszolgáló vagy válaszol és akkor annak megfelelően a kliens WebsocketListenerjének az onMessage-ben kezelem a dolgot.
De az is lehet, hogy nem válaszol egyáltalán mert mondjuk nem fut.
Ilyenkor ugyanott az onFailure fut le. Ez nálam most ilyen...override fun onFailure(pwebSocket: WebSocket , t: Throwable, response: Response?) {
//Log.d(TAG, "onFailure: ${t.message} $response")
if (t.message?.startsWith("failed to connect to",true)==true) {
if (webSocket?.pnAttempt!! < 3)
{
webSocket?.pnAttempt = webSocket?.pnAttempt!! +1
webSocket?.ws_connect() // újra próbálkozik, a pnAttemptből látja hányadikszor
}
else
{
webSocket?.pnAttempt=1
webSocket?.SocketViewModel?._socketStatus?.postValue(false)
}
}
super.onFailure(pwebSocket, t, response)
}
Azt akarom belőle kihozni, hogy N próbálkozásig hívja újra és újra a konnektet. Ilyenkor a ws_connect -ben van lehetőség másik szervert választani egy listából, vagy ha elfogytak a lehetőségek, akkor vége és a státuszt Próbálkozásból Disconnectre állítom a képernyőn.Ez működik is, csak a kérdés: az onFailure response paramétere ilyenkor üres, a t: Throwable paraméter t.message tagjából tudom kitalálni, hogy konnekt hiba volt.
(t.message?.startsWith("failed to connect to",true)==true)Nincs ez helyett a szöveg helyett valami egzaktabb hibakód valahol? Már mindent széttúrtam, de én nem találtam jobbat.
Kicsit tartok tőle, hogy a szöveges érték esetleg megváltozik valamilyen környezetben és akkor elhasal.
-
domel
tag
Kettővel ezelőtti probléma megoldása:
Ha Signed APK-t akarunk külső forrásból telepíteni, akkor annak más lesz az SHA1 kódja és nem fog működni a google térkép, de az alábbi kóddal le lehet programból lekérdezni az új SHA1 kódotpublic String getSign(Context context, String key) {
String ss="";
try {
PackageInfo info = context.getPackageManager().getPackageInfo(
BuildConfig.APPLICATION_ID,
PackageManager.GET_SIGNATURES
);
for (android.content.pm.Signature signature : info.signatures) {
MessageDigest md = MessageDigest.getInstance(key);
md.update(signature.toByteArray());
byte[] digest = md.digest();
StringBuilder toRet = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < digest.length; i++) {
if (i != 0) {
toRet.append(":");
}
int b = digest[i] & 0xff;
String hex = Integer.toHexString(b);
if (hex.length() == 1) {
toRet.append("0");
}
toRet.append(hex);
}
String s = toRet.toString();
return s.toUpperCase();
}
} catch (PackageManager.NameNotFoundException e1) {
Log.e("name not found", e1.toString());
} catch (NoSuchAlgorithmException e) {
Log.e("no such an algorithm", e.toString());
} catch (Exception e) {
Log.e("exception", e.toString());
}
return ss.toUpperCase();
}
getSign(getApplicationContext(),"SHA1")
ezután már csak létre kell hozni egy másodlagos térkép kulcsot és máris működik a google térkép. (majd egyszer erőt veszek magamon, és áttérek kotlinra)
-
domel
tag
Sziasztok!
Ha Generate Signed Bundle / APK -ban befordítok egy programot és külső forrásból telepítem, akkor miért nem jelenik meg a google térkép??? Vagy ha megváltozik az SHA1, akkor azt hol tudom megnézni? (a signingReportban azt az SHA1-et látom, amit beregisztráltam API kulcsként és amivel fejlesztés közben működik a google térkép) -
doc
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy Android appot, ami tud ketfele notificationt kuldeni:
- uj uzenet
- nem fogadott hivas
Odaig eljutottam hogy van az app, benne ket gombbal amik a ket fenti notificationt tudjak ki/be kapcsolgatni (megjeleniteni es torolni). A problemam az, hogy az istennek sem hajlando felismerni a rendszer (pontosabban egy bizonyos masik app, a Rideology) mint new message/missed call notificationok.Jelenleg ket otletem van:
- valami hianyzik, es a notificationokhoz kell meg valami hogy "igazi" missed call es new message ertesitesek legyenek
- nem is a notification a lenyeg, hanem valamilyen event mikor megerkezik az uzenet/hivas. Ezt mondjuk annyibol ketlem hogy a Rideology siman mutat pl 'uj uzenet' ertesitest ha az indulasakor van ilyen, ezert gondoltam hogy a notificationoket figyeli, de lehet hogy van valami rendszerszintu flag ezekre amirol nem tudok :-/valakinek esetleg tippje, hogy mit probaljak meg?
peldanak itt a 'new message' notification kodja:
private fun showIncomingMessageNotification() {
// Create the notification channel (if not already created)
createNotificationChannel()
val intent = Intent(this, MainActivity::class.java)
intent.flags = Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK or Intent.FLAG_ACTIVITY_CLEAR_TASK
val pendingIntent = PendingIntent.getActivity(this, 0, intent, 0)
val notificationBuilder = NotificationCompat.Builder(this, CHANNEL_ID)
.setSmallIcon(R.drawable.ic_message)
.setContentTitle("Messenger")
.setContentText("Jane Doe")
.setPriority(NotificationCompat.PRIORITY_HIGH)
.setCategory(NotificationCompat.CATEGORY_MESSAGE)
.setContentIntent(pendingIntent)
.setAutoCancel(true)
notificationManager?.notify(
INCOMING_MESSAGE_NOTIFICATION_ID,
notificationBuilder.build()
)
}
-
Zsoxx
senior tag
Refundot hol lehet kérni amúgy? A 25 $-t akarom visszakérni.
-
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Kutyauto #5531 üzenetére
Ez az az űrlap, aminek a linkjét a fejlesztői fiók regisztrációja után küldték, hogy adjam meg a vállalkozásom (ami nincs) adatait.
A Fizetési profilban a Beállítások lapon Számlatípus: Egyéni szerepel. -
Kutyauto
csendes tag
Sajnos nem emlékszem hogy volt akkor az űrlap amikor csináltam
Nekem az igazolványokat kellett többször elküldenem, vagy mert apró becsillanás volt a fotón, vagy a felbontást kicsinyellték. (olvashatók voltak, gondolom automata dobta vissza) Lényegében majd egy hónap volt a fizetés után mire élni kezdett. Miket kötelező megadnod? Ha beírod a neved és a sima adóazonosító számodat, azt nem eszi? -
Zsoxx
senior tag
válasz
Kutyauto #5529 üzenetére
Személyes fiókot állítottam be, nem cégest. Az űrlapon nincs olyan opció, hogy NINCS vállalkozásom. És amíg nem küldöm be a vállalkozás adatait, addig áll a kifizetés. Zsákutca, nem tudom mit csináljak. Több mint 2 hete nem hagyták jóvá a fiókot, amire 2 napot mondtak.
-
Ablakos
őstag
Van egy elég öregecske (API 15) apk, aminek nem találom a telepített helyét a fájlrendszerben. /storage/emulated/0/Android/data alatt keresgélem, de lehet hogy máshelyre telepítette a rendszer? (10-es android van a készüléken; a csomagnév: jp.pioneer.avsoft.android.controlapp, gondolom ilyesmi névvel kellene találnom)
-
Zsoxx
senior tag
Srácok, mi ez a fizetős Google Cloud project?
Térképes alkalmazáshoz fizetni kell? -
magortaltos
csendes tag
Android alá szeretnék egy programot írni, ami használja a bluetooth-ot. Csak egyszerű C kellene. De nem boldogulok vele.
(eddigi küzdelmeim: 1.Android Studio PC-n: túl macerás, grafikus, instant, nekem egy egyszerű rendszerközeli progi kell. 2. Feltettem (megvettem) a telómra a C4droid -ot, ami ugye feltette elvileg a GCC-t is. A példaprogramok szépen futnak, bluetooth példának azonban nyoma sincs. 3. Akkor felteszem én a bluetooth.h -t, gondoltam. A GCC könyvtárát se találom. Rákerestem az stdio.h -ra, hogylegalább a könyvtára meglegyen. Sehol nincs. Sebaj, elkezdtem lementeni a bluetooth.hu -t a forrásnyelvű program könyvtárába , ott biztos látja. Látja is, csak nem elég neki. Kéri az arduino.h-t, rendben de ez se elég , kéri a avr könyvtárat, azt is bemásoltam, erre kéri a ard.h -t, bemásoltam, erre két oldalnyi hibaüzenetet lökött ki. Itt adtam fel és írtam ide a fórumba. Nem létezik, hogy ilyen macerás legyen egy egyszerű soros kommunikáció megvalósítása C-ben...)
-
Zsoxx
senior tag
A Google Paymentstől jött az e-mail "Fiókigazolás" tárggyal, nem tudom mennyi köze van a fejlesztői fiókhoz.
Amint azt talán eddigi banki kapcsolatainál is tapasztalhatta, az európai jogszabályok előírják, hogy a fizetési szolgáltatók lépéseket tegyenek ügyfeleik személyazonosságának ellenőrzése érdekében. A Google úgy alakította ki ezeket a folyamatokat, hogy megfeleljenek az előírásoknak, miközben megvédjük és tiszteletben tartjuk a felhasználók személyes adatainak titkosságát is.
Arra kérjük, hogy fiókja igazolásához küldjön el olyan további információkat a vállalkozásáról, amelyeket nem kértünk a regisztráció folyamata során. Adjon meg további információkat vállalkozásáról ezen az űrlapon. -
Zsoxx
senior tag
Magánszemélyként nem lehet fejlesztői fiókot létrehozni a Google-nál?
Most azt kéri, hogy adjam meg, milyen vállalkozásom van. Nincs semmilyen.
Személyes fiókról van szó, nem szervezeti. Az igazolványképet már beküldtem. -
Sziasztok!
Adott egy Xamarin.Android projekt. Ezt korábban a fejlesztők lokál gépen Visual Studioban fejlesztették, USB-n debuggolták. Most változott a környezet, minden gépünkre VmWare került fel Win11 image-el, azon van a VS22. Mit kéne tegyek annak érdekében, hogy a VM-en lássam a laptopra dugott eszközt?
Adb platform-tools segítségével néztem, hogy a fizikai gép látja, de a VM nem.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
Vizinyenyec #5517 üzenetére
az AsyncTask nem deprecated? régebben használtam, de úgy emlékszem kb akkor vált azzá
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz
Vizinyenyec #5516 üzenetére
Sziasztok!
Végül sikerült megoldani.
Nem a hagyományos Java JDBC kapcsolatot használtam hanem az alábbi kódot:@SuppressLint("StaticFieldLeak") public class InfoAsyncTask extends AsyncTask<Void, Void, Map<String, String>> { @Override protected Map<String, String> doInBackground(Void... voids) { Map<String, String> info = new HashMap<>(); try (Connection connection = DriverManager.getConnection(URL, USER, PASSWORD)) { String sql = "SELECT name, address, phone_number FROM school_info LIMIT 1"; PreparedStatement statement = connection.prepareStatement(sql); ResultSet resultSet = statement.executeQuery(); if (resultSet.next()) { info.put("name", resultSet.getString("name")); info.put("address", resultSet.getString("address")); info.put("phone_number", resultSet.getString("phone_number")); } } catch (Exception e) { Log.e("InfoAsyncTask", "Error reading school information", e); } return info; } @Override protected void onPostExecute(Map<String, String> result) { if (!result.isEmpty()) { TextView textViewName = findViewById(R.id.textViewName); TextView textViewAddress = findViewById(R.id.textViewAddress); TextView textViewPhoneNumber = findViewById(R.id.textViewPhone); textViewName.setText(result.get("name")); textViewAddress.setText(result.get("address")); textViewPhoneNumber.setText(result.get("phone_number")); } }
-
Vizinyenyec
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, hogy az android studio emulátor illetve az app sem látja a hálózatot. Készítenék egy appot amin az ellenőrök tudnák rögzíteni az adatokat, de nem tudok csatlakozni a MySQL szerverhez. Egy másik asztali Java alkalmazás rendszeresen használja ezt a szervert, abból vettem az osztályt, de android alatt nem tud csatlakozni. Kipróbáltam és a hálózaton levő egyéb fájlokat sem látom, vagy az asztalon levő fájlokat sem.
Az AndroidManifest.xlm fájba beletettem ezt:
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
Hozzáadtam a mysql-connector-java-8.0.28.jar-t.Mit kellene még beállítani, hogy a hálózatot is elérje?
Az emulált telefonon internet van, ha elindítok egy böngészőt, bármit megnyit, de a hálózaton levő fájlokat nem, illetve a windows desktopon levő fájlokat sem.
Mit kellene még beállítani, hogy lássa a hálózatot az app? -
stefi68
addikt
Üdv, fejlesztők!
Android alkalmazás magyarításokat szoktam csinálni hobbiból.
Némelyik be is kerül hivatalosan a programba.
Az apk-k szétbontása, visszacsomagolása általában nem okoz gondot.
Most viszont egy kifogott rajtam.
Abba a hibába estem, hogy a fordítás előtt nem győződtem meg arról, hogy vissza tudom-e csomagolni. Hát nem tudtam.
A magyarítást elküldtem a fejlesztőnek, aki megígérte, hogy beépíti a következő verzióba.
Mondtam neki, hogy a végleges kiadás előtt azért tesztelni szoktuk a fordítást, sőt több soron is.
Írtam neki, hogy küldjön egy előzetes verziót amiben már benne van a magyar nyelvi fájl , de nem túl együttműködő.
Van itt olyan hozzáértő, aki profi ebben, mármint a ki- és visszacsomagolásban? A többit privátban... -
Kutyauto
csendes tag
válasz
Kutyauto #5513 üzenetére
Ebből kiderült, hogy kb. miért volna ez jó, bár a végeredmény szempontjából azt hiszem végül is mindegy melyik úton éred el ugyanazt a működést. Az is kiderült, hogy ez önmagában is megint egy jó nagy falat, viszont ha a világ erre megy, akkor hosszabb távon nem érdemes lemaradni róla. Azt hiszem egyelőre jobb, ha a hagyományos módszerben lévő gyakorlatot próbálom fejleszteni, aztán egy adott ponton apró lépésben hozzá próbálni ezt az újat.
-
Zsoxx
senior tag
-
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
Sok helyről hallom, hogy a Jetpack Compose a jövő... Én egyelőre még az xml-es desingt is csak tanulgatom, de azért picit belenéztem pár bemutató videóba. Mindegyikben kézzel írogatnak a kódba megjelenítendő képernyő elemeket, meg hozzájuk paramétereket.
Azok alapján amit eddig láttam egyelőre nem értem mi a királyság a Jetpack Compose-ban az Android Studio grafikus képernyő fejlesztői felületéhez képest. Én sem egyszerűbbnek , sem áttekintetőbbnek nem látom. Nem veszek észre valamit? Ti használjátok a Compose-t? -
Kutyauto
csendes tag
Köszi, megnézem ezeket is.
Átrágtam magam ezen : https://amitshekhar.me/blog/kotlin-coroutines és némileg úgy érzem világosodik a dolog. Annyira tán mégsem bonyolult ez, csak régen mintha jobb lett volna a felfogásom .
Az Ekler Péter egy respektábilis személyiség, jók a tanfolyamai, semmi esélyem nem lett volna nélkülük elindulni ebben a dologban. Azonban amíg nem keresek ezzel pénzt (és elég valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is fogok...), addig sajna nem tudok már költeni rá több papírnyi összegeket, még akkor sem, ha amúgy megérné az árát. Hobbiként már csakis olyan dolgokat csinálok amik nem kerülnek látható pénzbe. Régebben csináltam fából is dolgokat csak úgy szórakozásként is, de ma már azt is csak akkor csinálom meg ha vagy nekem kell, vagy van aki kifizeti a gépkopást, áramot, anyagokat, a ráfordított időt...hónapokig is csend van a műhelyben. Egyelőre marad az internet, meg a fordítgatás. :-/ . Azért így is szórakoztat, meg ott van a lottó faktor is... hátha valahogy mégis kisül belőle valami. -
Kutyauto
csendes tag
Amúgy megfaragtam ezt a cuccot, működik, de látom hogy nem az lett volna a helyes technika,ahogy csináltam. Volt szó a coroutinokról, de csak alap szinten. Látom, hogy sokkal fontosabb használni és sokkal nagyobb téma. Néztem, hallgattam róla mélyebb anyagokat de gyenge az angolom. Sok próba, debug, tesztelés vár még rám mire megértem azt a sok mindent amiről szó volt ezekben az anyagokban. Ha esetleg valaki tud ingyenes, vagy nem drága magyar nyelvű anyagot erről a témáról azt megköszönném.
-
Kutyauto
csendes tag
Köszi, nézem azt is, de még nem volt jó megoldás.
Most végül ezt a formulát (amit amúgy egy csomó ideig keresgéltem):
voice = tts?.voices?.first {
it.locale == clocale && !it.isNetworkConnectionRequired
}
Kicseréltem egy szimpla mechanikus for ciklus - break megoldásra, aztán úgy néz ki így jó. -
Kutyauto
csendes tag
válasz
Kutyauto #5502 üzenetére
A tts-t defaulton hagyom, nem tudok mit kezdeni vele. Közben rájöttem, hogy a médiával kapcsolatban probléma, hogy timereket használok, azokból indítok effekteket és ha az activityt kilövöm a timer alatt, akkor az hibát okoz, illetve már rég nincs fent az ablak, amikor a tiktakk még mindig megy. Ezeket megoldottam az onDestroy - okban, előbb kilövöm az esetlegesen futó timert.
-
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
Küzdök a publikálással. A legelső feltöltésemben nem talált piros hibát a Google Play, de pár kontraszt, meg efféle dolgokat kiírt. Erre letiltottam a sötét módot, nem volt kedvem vacakolni vele, meg még ezt azt módosítottam. Második feltöltésre , hozott egy hibát egyetlen eszközön, ami a szövegfelolvasás részben keletkezett. (amihez amúgy nem nyúltam)
Itt a lokalizációnak megfelelő első hangot próbálom kiválasztani, amihez nem kell hálózati kapcsolat sem.
var voice:Voice? = null
voice = tts?.voices?.first {
it.locale == clocale && !it.isNetworkConnectionRequired
}
if (voice != null) {
tts?.setVoice(voice)
}
Erre jön ez a hiba, valahol a TextToSpeech motorban :
java.util.NoSuchElementException: Collection contains no element matching the predicate.
Erre az egészet betettem egy
try{ }blokkba, gondolván hogy ha azon belül hiba jön, akkor az ignorálódik. De nem. Megmaradt a hiba .
Elég tanácstalan vagyok, lassan haljok rá, hogy az egészet kihagyom aztán maradjon a defaulton :-/
Amilyen okosnak és kukacosan precíznek tűnik a fordító, pont olyan nehézkesnek megfelelni a teszteken. Még valami egyedi natív crash is van egy fajta eszközön egy szimpla hangfájl lejátszásnál, de azzal még nem foglalkoztam. Kicsit lelomboz ez. -
Kutyauto
csendes tag
Sziasztok,
Felküzdöttem magam a Playbe , belső tesztelést csinálok egyelőre. Elég összetett dolog a megjelenés, sok mindent nem értek még belőle tisztán.
Gondoltam csinálok egy funkciót, ami időnként lefut hogy az ember tudjon értékelést küldeni az applikációból. Az első tesztnél le is futott, de soha többet.
Aztán olvastam valahol, hogy ha már adott az illető értékelést, akkor többé nem jön az ablak hiába hívogatod. Amúgy is csak központilag szabályozva, olykor olykor fog megjelenni a hívásra.
Max új csomagnévvel megint feltöltve meg ilyesmi, de olyat nem akarnék, nem olyan egyszerű móka...
Kár, hogy nem debuggoltam le elsőre, így most nem tudom miből lehetne tudni, hogy adott, vagy nem adott értékelést az ablakban, ha az megjelent. Mert akkor letárolnám és nem is hívogatnám többet ezt a funkciót.
Ezt az alábbi kódot találtam és építettem be, de nem találok rá infót, hogy az akciót hogyan lehet megtudni :
val reviewManager = ReviewManagerFactory.create(mycontext)
reviewManager.requestReviewFlow()
.addOnCompleteListener { task ->
if (task.isSuccessful) {
reviewManager.launchReviewFlow(mycontext as MainActivity, task.result)
.addOnCompleteListener {
// Continue the normal user flow.
}
}
else {
// Continue the normal user flow.
}
}
Talán ha így hívnám meg:
val result = manager.launchReviewFlow(currentActivity, task.getResult())..addOnCompleteListener {}
Akkor a resultban talán lenne valami eredmény, de nem tudom mi lenne ott és most már kipróbálni sem tudom egyszerű módon...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Chromebook x360 14a :Intel Celeron N4020/4GB/64GB eMMC/14"FHD LED/Chrome OS
- Eladó kicsi de erős Ryzen 9 3900X , RTX 2070 Super, 32GB RAM , fullos konfig
- X1 Carbon 10th, 4K UHD+ IPS, i7-1265U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vil bill, ujjolv, IR kam, gar
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASROCK A620M PRO RS! FRISS BIOS! GAR+SZÁMLA (nevedre)! Hűtött VRM, hűtött M.2! LEGOLCSÓBB SZ ÁR
- enermax liqmax iii 120 vízhűtés
- Next Level Racing Wheel Stand Szimulátor állvány + váltó tartó
- Scythe Mugen 3 Intel processzor hűtő
- Garis - ASRock RX6950XT - Phantom Gaming 16GB OC, 3080ti, 3090, 4070super szint/jobb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest