Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Béééla #1 üzenetére

  "Akkor lenne szolgáltató, ha magában is működne, de amíg más hálózatát használja..."

  Ez nem érv, nagyon sok kommunikációs cég mások infrastruktúráját használja (hazai példa is van, ugyanis igen sok kis szolgáltató a Telekom hálózatán keresztül forgalmaz, de a különbség, hogy ők bérlik, míg a VoIP szolgáltatók nem).

  Valahol érthető az aggodalom, hiszen ez kicsit olyan, mintha egy konkurens fuvarozó kamionja után kötnéd a megkérdezése nélkül a te pótkocsidat, az ő benzin költségén juttatnád azt célba és még konkurenciát is jelentenél neki.

  A Skype-ot most már nem tudom sajnálni. Sajnos "mindig van az a pénz". A szolgáltatás korábban azért volt zseniális, mert soha nem adott hozzáférést harmadik félnek és nem arra épült, hogy a megfigyelésedből származó adatokat reklám céllal értékesítse. Személyiségi jogi oldalról igencsak aggasztó, hogy egyre kevesebb az olyan szolgáltatás ami nem a privát szférád megfigyelésére, annak kereskedelmi célú hasznosítására alapoz és akkor az "Anti-Terrorism Act" szerű baromságokról nem is beszélünk, mely korlátlan hatalmas ad a kormányok kezébe, hogy a nap 24 órájában lehallgasson.

  A Skype pedig azt a vonzó tulajdonságát, hogy megfigyelés, lehallgatás nélkül beszélhettél az ismerőseiddel meg egyszerűen elveszítette amikor a Microsoft kezébe adta az irányítást. Mindegy, hogy a lehallgatást az üzemeltető végzi kereskedelmi céllal, vagy kormányok politikaival.

  Nem a bűnüldözési céllal, bírói végzéssel történő lehallgatással van probléma (ezért is szeretnék a franciák ha a Skype kommunikációs cégként lenne bejegyezve), hanem a korlátlan, non-stop lehallgatással, mint amit például az USA-ban művel az NSA.

  (#6) Dany007: Nana. A Skype-ot már a kezdetek óta mardossák mindenhol a világon. Több helyen (pl: Irán) egyszerűen be van tiltva amiatt, mert soha, egyetlen kormánynak sem adták ki a lehallgatás jogát. Most annyi változott, hogy a Microsoft kezébe került a szolgáltatás, mely egyszerűen más policy-t követ. A Microsoft együttműködőbb a kormányokkal, hiszen nagyon zsíros megrendelésekkel bombázzák. Ezért futnak megint neki a Skype-nak, mert most már van esély a sikerre.

  [ Szerkesztve ]

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák