Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
The Nvidia Shield TV still holds up four years later, but it’s due for a refresh
Shield után az AppleTV olyan mintha egy teljesen más évezredben lennék. -
gyűrű
addikt
válasz lionshamlet #3494 üzenetére
Igen érdemes. Ezzel még több olyan fájl is lejatszható ami a többin nem jó színű vagy villog.
-
lionshamlet
senior tag
Rendben koszi, majd kiprobálom.
Egyébirant erdemes erre a kodi verziora frissíteni?
Miben tér el attol amit linkeltem es te is használtál korabban, van valami extra support a formatumokat illetoen, stabilabb, stb?A korabbi build is tamogatja a Dolby Visiont minden formatumbol.
Mkv, iso...[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz lionshamlet #3491 üzenetére
Ezt használom ez ami még legjobb idáig..
Olyan felszínt nem érdemes használni ami hibás, az nem jó, hiába tetszik.. -
gyűrű
addikt
Az nagyon vékony sztem, a bold is kétféle eleve, az látszik a képen, de itt a sima akkor..
csak ehhez a parancsot is át kell írni a nevére..[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz lionshamlet #3487 üzenetére
20.0 nexus dovi release ? ez milyen kodi?
Gyári felszínnel is csinálja? -
lionshamlet
senior tag
Hei, kodi 20.0 nexus dovi release.
Problémám hogy Feliratot nem enged kivalasztani.
Ha belepek a feliratokat tartalmazo mappába, kitesz a főmenübe, ezt most hogy?A vicc kedvéért csinaltam egy videót.
[link] -
gyűrű
addikt
az arialbd a bold arial. Ide felraktam
-
gyűrű
addikt
Először is,
A font bemásolva a pc-n C gyökerébe..
Aztán letöltés ADB program a pc-re.
Csatlakozás a boxhoz, (fennt beírni a box címét, majd mellette a connectre) ,előtte feljesztői beállítások>usb debugging engedélyezése a boxon.
Console-ba belépve kiadni a parancsokat:adb shell mkdir -p /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi.quietvoid/files/.kodi/media/Fonts
adb push C:/arialbd.ttf /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi.quietvoid/files/.kodi/media/Fonts
Az első létrehozza a Fonts mappát
A második bemásolja a fontot amit te akarsz, annak a neve, nekem az arial
Ha nem quietvoid alá kell, akkor a patch-ot módiosítani kell /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/media/Fonts -ra
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Na ma megcsináltam a visszaállást 8.2.3-ra.
Viszont a hiba továbbra is fennáll. Azaz az elején amikor ki kell választani a nyelvet, onnan ugye jön hogy google accal akarsz belépni, majd jönne a wifi kapcsolat választás lehetőség, de ott semmilyen wifi kapcsolatokat nem talál. Természetesen megnéztem laptoppal,telóval, és van vagy 25db wifi kapcsolódási lehetőség (10.emeletes panelház)
Majd rádugtam inkább a vezetékes netet, újra indítottam a shield-et, és most vagy 10 percig csak az nvidia logóját mutatja...
1x sikerült végre addig eljutnia, hogy bejött az android logo, majd hogy párosítsam a távirányítóját, és ott csak áll az egész, villog a táv, de nem megy onnan tovább az egész folyamat.
Vissza gari?! -
nagyúr
Sziasztok!
Melyik jelenleg a legjobban működő Kodi a Shield-re?
Köszönöm a segítséget.
-
PpenoO
őstag
válasz LouiS22 #3465 üzenetére
A lényeg az lett volna doboz ide vagy oda, hogy új készüléket kapsz 0 kmes garanciával., mert csak a távirányítót nem tud cserélni/szervízelni az alza. De igen, a doboz nem kell a törvény szerint, viszont mivel meg volt, emiatt sem kellett bajlódnom az alzaval (kérték, hogy adjam le azt is).
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Én közvetlenül az Nvidiának írtam gari ügyben, arra kértek, hogy csak a készüléket küldjem el nekik táp és táv nélkül, mert csak a készüléket fogják cserélni, erre küldtek egy bontatlan dobozt készülékkel, táppal és távval.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
PpenoO
őstag
Ma vége tért a közel 20 napos garanciális kálváriám az Alzával. Részletekkel nem fárasztanálak benneteket csak a lényeget írom le. A gyári távirányító menü gombja behalt, a vége termékcsere lett, így annyi a belőtt médialejátszónak viszont kaptam egy bontatlan új készüléket nulla kilóméteres garanciával.
Ha valaki hasonló problémát tapasztal csak a dobozt és a távirányítót adja le Alza üzletben és akkor a garanciális ügyintézés alatt is tudja használni a lejátszót CEC távirányítással vagy keyboard/egér kombóval.
-
Nangoo85
csendes tag
válasz Nangoo85 #3458 üzenetére
Meg lett végül!
A mocskos Windows random titkosított néhány fájlt. Azért nem tűnt fel, mert csak a saját gépemen játszottam le a videókat. Ma délután a céges gépemen akartam valamit lejátszani, nem sikerült. Visszavontam a titkosítást az egyes fájlokon, már rendben van. -
LouiS22
veterán
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Nangoo85
csendes tag
Most próba kedvéért letöltöttem egy olyan dokut utorrenttel, amit nem vitt korábban, és viszi. Igaz, mostanában nem sokat foglalkoztam a dologgal, mert párhuzamosan az nvidiával is felvett a kapcsolatot, de ők sem tudtak (nem is akartak) rájönni, mi lehet a baj.
Tehát korábban qbittorrentet használtam, most utorrenttel próbálkozom. Ncore viszont nem támogatja az utorrentet. -
ls400
csendes tag
Sziasztok!
Nvidia Shield TV-n mostanság működik az HBO Max? Nincs a támogatott eszközök listáján, bár nem tudom, hogy korábban ott volt e.
Illetve másik kérdésem, hogy itthon csak Alzán szerezhető be? -
sittes79
addikt
válasz sittes79 #3449 üzenetére
Most olvasom updatelt a srác, régen jártam az oldalon, szóval igen ez a fő problémám nekem is:
"Tried latest firmware (9.1.1) last week…
Nvidia is working on updates always so I tried the latest 9.1.1 OS update for my Shield Pro. Unfortunatly Kodi 20.1 Nexus is running a bit better and I had my hopes up, for a little while at least.
After installing my Kodi-build it seemed to run smooth but after a while it started getting jittery and a got a freeze-frame-app for about a minute!? Even after full-debloating and turning of ALL Google background processes it still runs slow as fck.
Sigh, it looks like new hardware is needed on Android 11 (pushing ads and collecting telemetry takes around 35% of capacity, wtf?)." -
sittes79
addikt
válasz Imi1981 #3448 üzenetére
Itt minden le van irva, e szerint csinaltam, de van par youtube video is ha rakeresel.
Csak siman kikapcsolod hogy ne frissitsen illetve nem frissited az ezzel kapcsolatos appokat soha, meg persze az auto app frissitest is ki kell kapcsolni.
ja ige narra figyelj, hogy a megfelelo FW-t toltsd le.
Ami extra, hogy kelleni fog egy USB male-to-male kabel illetve egy vezetekes bill. is jo ha van.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #3447 üzenetére
És nem akart beüzemeléskor egyből frissíteni 11-re ? Nézem routerem beállításait (xiaomi ax3000) de nem találok olyat ,hogy blokkolni tudjak webhely eléréseket (ahonnan töltené a frissítést ) . Így lehet egyből frissítené magát . A 8-as droid megvan neked ? honnan töltötted le ?
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, dual layer Dv esetén a Shield Hdr-ben fogja lejátszani az alábbi fájlt vagy Single Layer dv-ben?
[DL - Dolby Vision FEL 4837 kbps]
Vagyis mivel a shield csak Single layer Dv képes, ezért a dual layerből képes Single layer Dv-t előallitani, vagy csak sima HDR lesz?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Cső shielden rakott már vissza valaki android tv 8-at? Leírást már linkeltetek itt régebben de nem mertem nekiállni. Érdekelne hogy valaki csinált e ilyet és sikerült e neki?
Őrületbe kerget azzal hogy időnként nem indul el a lejátszás netflixen csak újraindítás után. És ezen alapra állítás se segített. Viszont úgy emlékszem android tv 8-on nem volt ilyen probléma.
Komolyan olyan jó box lenne ez ha nem cseszték volna ez ennyire ezzel a droid 11-el. Azóta valahogy semmi nem olyan jó. -
intuicio
aktív tag
válasz Manimaci #3440 üzenetére
Egyre érdekesebb anomáliákat csinál a shield... Csak úgy random magától bekapcsolt tegnap este a ketyere, úgy hogy minden ki volt kapcsolva (tv, erősítő) Ahogy bekapcsolt, az egész képernyő tiszta zöld volt, nagyon halványan látszódtak az alkalmazások. Ki kellett húznom a tápból. Visszakapcsolva betöltött minden kezdőképernyő már rendesen, most meg megint nem hajlandó működni a távirányító.
Kész röhej ez a tégla.... -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy van-e mód Pro shielden arra, hogy a megjelenítés RGB 8bit vagy YUV444 mellett HDR-t is támogasson? Nekem a HDR Ready csak YUV420 10bit vagy YUV422 12bit mellett van. Viszont a YUV444 és RGB8bit mérföldekkel több és teltebb színeket ad.
A tv egy LG uh603v Hdr képes tv. -
azthittem
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta van egy shield tv pro-nk.
Tetszik, le is frissítettem, eddig tökéletesen működik.
A régi filmnézős és torrentezős laptopot szeretném kiiktatni.
utorrentet próbáltam letölteni, de azt írja, hogy a shield nem támogatott eszköz az appnak.
Vajon melyik lehet a jó?
Illetve NTFS fájlrendszerű külső HDD-t szeretnék rákötni. Látni fogja? Milyen fájlkezelő appot javasoltok? -
tomp
félisten
Amióta új tv-m lett, a Shielden lévő Kodi megkotlott!
Képtelen az audio dolby passthrough-ra.
DD és DDP továbbadásra képtelen lett a Kodi. Elindul a tartalom némán, elkezd megakadni a kép végül a teljes Shield lefagy. Csak a táp kihúzás marad.
Vajon mi van ezzel?
Disney+, HBO MAX, AppleTV, Plex, Vimu tökéletes. -
Szigma70
addikt
Ha ráadod a tápot bekapcsol, majd USB bill és megvagy sztem
Mikor már azt hiszed majdnem, akkor épphogy
-
intuicio
aktív tag
Gondoltam még megnézünk este párommal egy filmet a shielden, de a távirányító épp nem működik, sebaj, app-al el tudjuk indítani a filmet. De nem tudtuk. Ekkor vettem észre, hogy azt írja nincs internet (LAN-on van csatlakozva, mert a wifi kapcsolati lehetőség eltűnt a főoldalról ..wtf...) Újra indítottuk a shieldet, de az eredmény ugyanaz, nincs internet elérés (miközben van interneti kapcsolat, mert még a modemet is restartoltuk)
Ekkor megelégeltem, és a beállításokban kinyomtam (én hüle) az Internet LAN kapcsolót, és ekkor el is vesztette a kapcsolatot a telefon app között. Na innentől nem tudom mitévő legyek, hisz nem tudom visszakapcsolni a kis kapcsolót, mert ugye nem érem el a sieldet se távirányítóval, se appal... Ilyenkor mi a f@sz van?
Azt hiszem ott tartok, hogy felgyújtom...
(Már nézegetem a 8.2.3 downgradet) -
Nangoo85
csendes tag
válasz Saughassy #3427 üzenetére
Igen, próbáltam 1.mkv fájlnévvel is. Illetve egyszerű 16GB-os penyóra is feltettem videót és azt sem játszotta. Bár, a helyi hálózaton sek olvassa a vidiket, amikre háklis.
Nem tudom, számít-e valamit, hogy samba szerver vagy ftp szerver megy. Ftp-t még nem próbáltam, a shield elvileg azt os tudja.
Még a penyót át tudom állítani NTFS-ről FAT-ra. -
Hege1234
addikt
válasz Nangoo85 #3422 üzenetére
(legújabb firmw. shield pro 2019)
dvd-t leszámítva kb mind "ugyan az"
ezekkel nem kellene, hogy gond legyen a shield-enezeket próbáltam:
Ace.Ventura.Pet.Detective.1994.1080p.Blu-ray.Remux.AVC.DTS-HD.MA.5.1.HuN-GL
Ace.Ventura.When.Nature.Calls.1995.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-HRT
justvideo player, alap kodi is simán viszi őketrandomnak tűnik nálad mit játszik le
passzolom.. -
Nangoo85
csendes tag
válasz Hege1234 #3420 üzenetére
Készítettem egy listát:
OK: Ace.Ventura.1994.HDTV.1080p.x264.hundub-Bak
NOK: Ace.Ventura.Pet.Detective.1994.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-HRT
NOK: Ace.Ventura.Pet.Detective.1994.1080p.Blu-ray.Remux.AVC.DTS-HD.MA.5.1.HuN-GL
NOK: Ace.Ventura.Pet.Detective.1994.CuSToM.BDRiP.XviD.HuN-BAttila85
NOK: Ace.Ventura.Pet.Detective.1994.PAL.HUN.DVDR-PARADiSE
NOK: Ace.Ventura.When.Nature.Calls.1995.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-HRT
OK: Ace.Ventura.When.Nature.Calls.1995.Open.Matte.1080p.WEB-DL.DTS.H264.HuN-TRiNiTY[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Nangoo85 #3415 üzenetére
Kipróbáltam a doku filmet és az Ace ventura -t. Mindkettőt tökéletesen és azonnal játsza le (pedig hálózaton keresztül játszom le ftp kapcsolattal PC-ről). A jurassic world nem töltöttem le de tutira azt is viszi. Avatarból volt 86 GB-os verzióm és azt is vitte gond nélkül. Nekem is a legújabb firmware van rajta. Nekem cső verzió shield van.
Csináltál már gyári alapra állítást? Hátha segít. Ha nem segít akkor szerintem más probléma van ott.[ Szerkesztve ]
-
Nangoo85
csendes tag
Az lesz a végén, hogy csinálnom kell egy downgrade-et? A legújabb verzióra van frissítve a Shield.
Közben telóra felraktam 3 vidit, amit nem játszott le a Shield, 3:0 a telónak.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Nangoo85 #3412 üzenetére
Nem tudom mi lehet nálad de még nem volt olyan formátum amit ne játszott volna le a shield. Most a torrent oldalakon előforduló formátumokra gondolok. Mindig mindent lejátszott és jól. Nem lehet, hogy valami hardveres gondja van a tiédnek? Gpu probléma? Én kodit használok.
HDR, hdr 10, hdr 10+ vagy Dolby vision anyagok ezek? Nekem nem hdr képes a tévém és csak full HD de 1080p anyagokat mindent vitt eddig. Van néhány 4k hdr anyag amit sdr-re konvertál de még az is tökéletesen megy. Szóval nálad valami nagyon fura.
Elküldheted privátba egy olyan film linkjét (ncore linkre gondolok) amit tutira nem játszik le és kipróbálom. Megírom mi a helyzet vele.[ Szerkesztve ]
-
Nangoo85
csendes tag
válasz LógaGéza #3411 üzenetére
Köszi a próbálkozást, de ez sem szereti az adott videókat.
Közben olyannak is próbálkoztam, hogy PC-n átalakítottam .avi kiterjesztéssel x264 kodekkel a video, mp3-mal a hang részét, csak egy nyelvet tettem rá, de akkor sem akarta lejátszani.
Ace ventura volt az egyik ilyen mumus film (van újabb is, de a gyerkőc most ezt szeretné megnézni), leszedtem az összes fellelhető verziókb, az egyiket lejátsza a box.
Akkor mostantól mimdent 3x töltök le kb, és jók leszünk. Előre megyünk. A régi Mede8er-t erre a lomra cseréltem, nem is olcsón. Az "nyugtat", hogy akorábban vásárolt Ugoos X4Q pro sem játssza. Mintha az android nem szeretné alapból. Még lehet, a telón megnézem, hogyan kezeli. -
LógaGéza
veterán
válasz Nangoo85 #3410 üzenetére
Just (Video) Playert próbáltad?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
gyűrű
addikt
válasz Nangoo85 #3406 üzenetére
Kodi omega dovi build ot próbáltad ?
-
Nangoo85
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy shield pro-t médialejátszónak, illetve, hogy egy helyről érjem el a streaming szolgáltatókat is.
Médialejátszóként úgy működik, hogy van rákötve egy 4 terrás vinyó. A problémám az, hogy az újonnan letöltött filmek kb 20-30%-át nem játsza le. 1080p-s H264-es filmekről van szó, de nem tudok rájönni, hogy kodek vagy bitráta baja volna, vagy mi a tök; őszintén szólva nem látok összefüggést. Még egy régi fos Ace Ventura vidin is elhasal, de egy mai Avatar megy és vica versa.VLC, MX Player, Nova player ugyanarra jut.
Simán annyit ír, hogy egy vagy több fájlt nem tudott lejátszani.Mi a megoldás? Töltsem le az összes fellelhető verziót mindenből? 😅
-
intuicio
aktív tag
válasz sittes79 #3401 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Elvileg elérhető rendesen az oldal. Kicsit megijedtem, hogy azért törölték az oldalt, mert nem volt okés a downgrade
Amúgy ha valamit esetleg elbaszarintok, akkor nem lesz tégla belőle? Sajnos az angol tudásom a a google fordítóban merül ki.. (bár látom, holland képek vannak az oldalon, kb ugyanannyit tudok hollandul is) -
sittes79
addikt
válasz intuicio #3400 üzenetére
Nem azt mondom, hogy one click egyszerűségű, de nem is agysebészet, én ezt a leírást használtam, sajnos törölték azóta, de ha beírod google-be akkor a tárolt verzió ugyanott van. Kell hozzá egy usb bill, usb-A-usb A kabel meg windows driver és at FW maga.
[link] tarolt verzio, de van egy csomo zoutube vido is fent
hirtelen még ezt találtam
[link]
A lényeg kb
"You can actually perform the downgrade to v8.2.3 right now. I just did it over the weekend and was able to start enjoying my Shield again after getting rid of this god awful v9 update (Android 11)."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest