Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
A tavalyira jelentkeztem. Úgy tűnik nem kell újra mivel az imént jelzett a box, hogy elérhető. Felraktam.
Azért erős ez a "Hotfix" jelző úgy, hogy majdnem 1,5évet kellett várni rá...
A frame rate valóban jól működik. Bár megcsinálhatták volna automatára is...
A Netflix pedig továbbra is SD+Dolby Vision nálam. Ezt továbbra sem hajlandóak kijavítani egyik oldalról sem.."Fixes occasional crashes in DRM apps"
Remélem ez azt jelenti, hogy egy Disney+ stream indításnál nem omlik össze többé a rendszer és bootol újra... -
Manimaci
tag
Még egy kérdésem volna: olvastam, hogy a Shield Pro 2019 már nem támogatja a HDR10+-t. Namost akkor a sima HDR menne rajta? Nekem a tv-m még nem DV-s és nem is HDR10+-os. Viszont néhány netflix tartalom és egyes videóim is HDR-be mennének, igy akkor lesz HDR vagy már nem!?
És most olvasom több helyen, hogy valami elrontódott az új frissitéseknél (9. ...??). Mi az, ami romlott és mit tudok tenni, ha már ezzel a frissitéssel veszem eleve a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
Manimaci
tag
Értem. Nos én a videólejátszást csakis hdd/ssd-ről szeretném, nem wifin vagy lanon keresztül. Lan kábel lesz bedugva, de csakis internet miatt a Netflix, HBOMax, Youtube végett. Ilyen esetben jó lehet a Kodi? Azért kérdem, mert jelenleg egy Coreeleces boxom van, azon a Kodit már kiismertem rendesen. Kadenciahelyesség másodlagos, bár ha megoldható, az jó, nekem a 4k HDR és a HD hangok (Dts-HD és TrueHD) a lényeg leginkább.
-
hozelujiz
tag
Tegnap este végre volt időm és próbálkoztam vele kicsit...
@ugyes:
Van egy 64-es Verbatim pendrive-om, de azt valamiért nem tudta beállítani (és utána PC-n sem tudtam leformázni, pedig új volt). Aztán egy 32-es Kingston-al jó lett. A leírás alapján meg is csináltam.
@Izrlaca:
Belőttem és fel is dobtam az új Upgrade-et, majd Plex-et is frissítettem...
Most elvileg sikerült beállítani servert, a webes felületen is látja a shieldet. De megosztott mappát nem tudok betallózni. Ott ahol beállítanám a media könyvtárakat, csak az "sd kártyát" dobja fel lehetőségnek. MrMc SMB-n keresztül látja a NAS-t, de Plex nem... Mit rontok el? Vagy mi lehet a baj? Mikor először beüzemeltem az egészet ment minden egyből... -
sagit
veterán
igen, hdmi-n, tidal appban mondjuk nem, ott 96 khz-ig van minden, de az már eddig is ment úgy ha mastereket hallgattál, mqa hiányzik csak onnan, reménykedtem hogy mqa képes daccal menni fog, sajnos nem megy
amazon musicon instant 192 kHz ahogy mondod, mással nem próbáltam
a sony appban dac-al nem, legalább is én erre a következtetésre jutottam
ha sima nem high beállításon van, illetve a match mittudomén' audio nincs bekapcsolva akkor megáll a vége 44 v 48 khz-en, erre nem emlékszem márviszont ha bevan akkor megy szépen, legalább is a dac status ledje vált, erősítőn nem tudom ellenőrizni mert analóg a jel ugye
az hogy 24 bit abból gondolom (mivel ez se ellenőrizhető sehol) hogy dac nélkül ez a sony app csak hibásan tudta minden beállítással lejátszani a 24 bites számokat, dac rákötése után megy hibátlanul
uaap -t meg holnap letesztelem, megvan véve egy ideje
bluesound nod2i vételének az elkerülése lenne a cél de úgytűnik jobb lesz ha eladom a dac-ot és veszek azt
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
-
sagit
veterán
Kényelmetlen tokölest én se szeretnék, a pro t kiprobalom azért, valszeg megtartom mert a multitaskingal van azert baj a kicsin
Roont lehet kiprobalom, de nem szívesen fizetnek meg egy valamiért havonta, elég a netflix, amazon, tidal hifi, yt premium
LouiS22: Spotify -t hagyjuk, nem egy kategória, nem véletlen váltottam tidalra. Megy amúgy shielden, csak nem úgy mint PC-n, PC tol pedig hála isten megvaltam egy ideje. Egy olyan erősítő ami tud mqa t beepitve, jó a hangja legalább annyira mint amim van... Hát, kijon belőle tippre egy 5-8 shield pro ha használtan találni, de nem is vagyok benne biztos hogy találnék nem ujan mqa képes avr - t
Mézga Aladár: spoti felejtős, bár ha lesz rajta hifi ránézek
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
Az szuper, tehát nem kell restart ha zene után filmet szeretnék nézni? Elég egy avr bemenet váltás plusz a shielden? Azt a menüt ki lehet rakni gyorsmenure?
Mármint a Sony progi nem jött be? Plexbe már integrált a tidal fiókom, azzal meglesem majd.
Mqa?
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
Sajnos nem tud 4K videojelet továbbítani az erősítő csak 1080p-be 60Hz-en.
Erősítő: Onkyo HT-R380
Tervezek venni majd egy "komolyabb" hangprojektort,de addig ez van.
Tv: LG 55UK6950PLB
HDMI kábel: CCB-HDMIL-1M
Digi Router Modem: EchoLife EG8143A5 (1db 1gb port van rajta)
NAS: Synology NAS (még a pontos típust nem tudom *12 TB)
- Tudtok ajánlani valamilyen NAS-t filmek tárolására+ *HDD-t?
------
Gondolom akkor vennem kell egy gigabites routert, hogy a sz.gépem, és a NAS is megkaphassa a gigabites kapcsolatot.
------
#1335 gyűrű:
Igen. Azt hiszem meg is erősítettél a választásban. Inkább kiköhögöm azt a +20k különbözetet, de akkor legyen egy időtállóbb erősebb média lejátszóm. -
intuicio
aktív tag
Szia! Köszi a kiegészítést. Mivel nem nagyon ismerem eme terméket, ezért is jönnek jól a tanácsok
Ezt az 500GB belső memóriát nem igazán értelmezem. A 2017-es termékben van benne egy 500GB HDD, a 2019-be meg csak 16GB? Elég értelmezhetetlen "számomra" ez.Szóval akkor a 2019-es miben jobb mint a 2017-es (ezt már nem kapni)?
#1328 LouiS22
Így van.. Ízlések és pofonok Inkább egy Media lejátszóra hajazó valami doboz legyen, mint egy wc papir guriga forma a tv mellett -
félisten
Köszi a választ, ez kell nekem. Az ARC nem nagy probléma, csak kényelmi, de nem érdekes. Ezek szerint akkor 2019 -es modell kell nekem legalább.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
Az miben mutatkozik meg, hogy transzkódolásban jobb a Shield?
Valamit egyébként reszelhettek a Plexen, mert Syno 718+ szerverről Galaxy S10-re megy már a 4K HDR direct play (PGS felirattal is). Teljesen lemondtam róla pedig, korábban azonnali fagyást okozott az ilyen.[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Igazából csak ki akartam próbálni, ugyanis van egy másik media player egy másik szobában és gondoltam ésszerű lenne, ha a média adatbázis egy helyen lenne, továbbá akkor bármi, akár egy pc is ugyanaz látja, meg kíváncsi voltam a kodi-hoz képest milyen a kezelése.
Az a fura most már látom a shielden a plex server alatti rész hiányzik, ahol indítani vagy leállítani lehet.
-
peti85
senior tag
Szerintem ez nem igaz. Még amikor vettem a Shield-et és csak próbálgattam mit hogyan lehet, nem volt semmilyen Plex szerver konfigurálva nálam, de fájlkezelőben egy videót elindítva, megkérdezte mivel akarom indítani (mert nem volt még semmi sem társítva) és választható volt a Plex, el is indult vele rendesen a lejátszás.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Mezga Aladár
veterán
Pl a Kodi fájlkezelőjével felcsatolsz egy hálózati mappát, onnan a shield belső mappájába másolod az apk. Letöltesz a play-ből egy fájlkezelőt. És megy a telepítés.
Én totalcommander-t használok lan pluginnal.
Vagy ADB link.
Ezzel win alól tudod telepíteni az appokat a shieldre.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Összeraktam én is a cuccot.
Tapasztalatok.
Bármire állítom az usb kimenetet ha Plex vagy Netflix indul akkor átkapcsol 48 khz re. Az appok kikapcsolása után vissza áll az alapértelmezettre. A bitmélységet nem látom.
Van olyan, hogy a gyorsmenübe elhelyezhető az audio kimenet kapcsolója és ott kábelek húzogatása nélkül lehet kapcsolni a HDMI , Blutooth és usb között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest