- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
A tablet nem notebook, a notebook nem tablet. Vannak átmenetek és egyeseknek néminemű átjárhatóság, de egy Macbook Air nagyon nem tablet és úgy 0 szempontból alternatíva.
Aki notebookot akar azt vegyen...Macbookra 1év support van után fizetsz mint a katonatiszt. MacOS-re semmilyen "szabály" nincs ahogy esik úgy puffan. macOS Ventura-ral kiesik minden, ami 2017 előtti és minden x86 supportja megszűnik pár éven belül. Adott főverzióra, pedig 2 pár ritka esetben
3év támogatás van. -
vicze
félisten
Pontosan mit erőltet rajta? Opció.
Egy erősebb tablet szükséges az értelmes webes élményhez, mert a oldalak erőforrás igénye igen magas, főleg hanem nem a szerencsétlen mobil nézetekre korlátozod magad, meg van aki játszik ezeken és rengeteg egyéb tartalom fogyasztás. Szerintem Netflix-et 1x nem néztem rajta.Tudod a Macbook Air-ről elég nehezen kapod la billt és teszed 500g-ossá...
Apple 1év garanciát ad bármilyen termékére, minden más fizetős, Mo.-n szerencsésebb a jogalkotás jelnleg. -
vicze
félisten
Nagyon ritkán értünk egyed, de most igen.
Vannak amúgy speciális esetek, mint részben a tied, amikor egyesek számára kiváltja, de többnyire vagy az egyik vagy a másik kényelmetlenebb az adott feladatra, már pusztán a forma miatt.
#37: Fú, hogy imádtam a Sony Z4 Tab billjét. beleraktad és képzeld megállt benne mint egy laptop és még értelmes touchpadje is volt, miért is csinálna bármi olyat?
#36 nozs23: Az gondolom felettébb nem zavar, hogy a MacOS semmilyen touch inputot nem támogat, és a felülete 20éves semmilyen formában nem érintéses vezérlésre van kitalálva. Nem tudom vagy 8éve mondogatják, hogy jöjöjöj, csak épp nem jön...
Nézzük meg milyen elképesztő sikeresek a Windows tabletek, az alkalmazások töredéke támogat touch inputot, legjobb esetben is tollat, a túlnyomó többség használatlan érintés vezérléssel, és maga az OS felület is ahogy Mac esetében is. És akkor a felbontások és skálázódás miatti problémákról semmit nem mondtam, és ez nem az OS hibája, hanem az appoké amik semmilyen formában nincsenek erre felkészítve.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
"Miről beszélsz? Ki akar tapicskolni egy desktop OS-t?"
Te akarod egy tableten használni?
Nincs ember a Földnön, aki dualbootozni akar, főleg nem egy tableten. Pont egy tablet form faktorának lényegét veszíted el.Az Apple billje 350$-os kiegészítő, ami kizárólag asztalon áll meg és semmi máson nem stabil/használható értelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
A Samsung hasonlója 200$, ami pont ugyan olyan elmebeteg. (Ugye promóban ingyen adták hozzá, így az értéke pont annyi.)
Samsung jó ideje követi az Apple árazását sajnos, na meg mindenki más is, olyan mértékben túl van árazva minden, hogy hihetetlen.
5éve egy jó nagy pofont adtam volna magamnak, ha ennyit fizetek egy tabletért... 7éve a "túlárazott" és Z4 Tab fele ennyi volt, és nem volt 100% infláció 7év alatt. (20%-ot se éri el) -
vicze
félisten
"De, van. Nem is kevesen, konkrétan minden iPad Pro cikk/threadben ezért bömbölnek."
Gyakorlatban 1 vagy 2 ember, akik soha nem használtak ilyet és soha nem is használnának, csak sírnak valamiért aminek semmi értelme. Megnéztem nem kell a hanta.Mac, leveszed róla iPad OS. Gyakorlatilag ugyanezt csinálná a Samsung is, csak a Dex nem igazi desktop replacement.
Egy dualboot úgy egy több perces folyamat, a DEX egy másik launcher semmi más 2sec a váltás oda vissza. -
vicze
félisten
"16:10 -es képet küld ki, vagyis, minden gyászkeretes lesz a 16:9 -es tévén. A DeX viszont 16:9 -et tol ki."
Azért mert más screen mode-ba vált. Ha csak simán rádugod, akkor tükrözi, DeX meg külön kijelzőnek kezeli, csak ennyi a különbség.Kérdés, hogy Google mennyire gondolja komolyan a tablet visszahozását, és mennyire akarnak konkurenciát a ChromeOS-nek. Vannak jelek, hogy lehet valami változni fog, de kb. 2-3év. Értsd valós multitasking, natív ablakkezelés (ami nyomokban van), és hasonlók.
iOS 16 megoldotta amúgy, hogy second screen is lehet natív felbontású, csak 4év kellett hozzá.
-
vicze
félisten
Értem én, hogy ezt kell szajkózni minding, csak a gyakorlat azt mutatja, hogy 100%-osan lényegtelen. Az Android nem tesz különbséget telefon vagy tablet között. Az adott fejlesztő vagy ír méret optimalizált UI-t vagy nem, nincs kihatással az alkalmazás működésre és 90+%-ban a használhatóságára se. Az egyetlen bosszantó dolog, ha az adott alkalmazás nem támogat landscape view-t és kb. ez az egyetlen bosszantó dolog amibe belefutottam 10+év Android tablet használat alatt.
A külön tablet app csak arra jó, hogy 2x fizess nagyon másra nem.
Csak azt tudnám, hogy mi a ***** kell a Tab 8 topikjában Apple-ből beszélni folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Az hogy fizetett app érvényes-e iPad OS-re is a fejlesztő dönti el.
Az ugye megvan, hogy némelyik telefonnak nagyobb már a felbontása mint ennek a tabnak? Meg jók lesznek azok a telefonok 6,7"-nak, vagy 6,9"-nak is már... 6"-os mikó méretű telefont már nem árulnak...
Kb. 0 probléma van a "nagyítással"(sima skálázódás, szó sincs semmilyen nagyításról), Androidon nem 1db felbontás van, rengeteg különböző méretre kell skálázódjon egy app, ezek nem zavarnak?
Egy nem létező problémán pattogsz.Még egyszer kizárólagosan a fejlesztőn múlik, hogy ír-e külön tablet UI-t vagy sem. Egyáltalán támogatja-e minimálisan a tabot, landscape mode. MS Office 1:1-ben ugyan olyan mint iOS-en konkrétan 0 különbség van, mert MS megírta rendesen, ráadásul 1db appban és különbözőeket se kell írni...
A platform részéről tehát egész konkrétan 0 azaz 0 változtatás kell. Minden nemű különbség kizárólagosan a fejlesztők platform megcélzása és nem maga az OS.#67 Somatom: A kedvencem nekem az mikor egy app X screenje elforog, Y meg nem. Vagy még van az a hülyeség, ami telefonon is idegesít, hogy valami nem forog 360-ban csak 1 adott irányba 90-et. Why??? Egy ki**** checkboxot kell benyomjon, de tényleg...
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Az ár sok, ezzel nem lehet vitatkozni, de én pont hogy többet fizettem volna, hogy OLED helyett LCD legyen. 3évet húztam le Tab S5e-val, és nagyon gyorsan, nagyon elegem lett az OLED-ből.
Alacsony fényerőn olyan utánahúzás van, mint a világ, lila maszat lesz az egész. Magas fényerő meg nincs, minek úgyse viszed ki a házbó, ha meg odasüt a nap húzd le a redőnyt.
Na és akkor a Pentil csodás szöszölése betűkkel és úgy mindennel ami éles kéne legyen.
LCD-re való visszatérés kész megváltás. Csak a színeket kellett szokni, 1órát és hogy nem megy le olyan sötétre, de legalább éles kép marad, és még napfényben is látom, 50% fényerőn. -
vicze
félisten
"12L fejleszteset, amit direkt erre talaltak ki es jelentettek be."
Arról és nem tehetek, hogy te a pletykarovatot veszed alapnak, és főcímeken kívül nagyon más nem olvasol el... Innen jön a sokan sírnak MacOS-ért iPad-en hülyeség is gondolom.12L 1,5éve jelent meg és elsősorban a hajlítható kijelzőkre volt, mert ott erőteljesen küzdöttek a gyártók az átváltással, így kellett gyorsan egy köztes verzió, Sv2 a kódnév mellesleg. Semmi más mint API level 32. Minden támogatott Pixelen jelenleg Android 12L fut.
De nem tudom, hogy feltűnt-e, de 13-nál és API 33-nál tartunk épp. -
vicze
félisten
Mobil MS Office csak MS előfizetéssel enged dokumentumokat létrehozni, vagy szerkezteni.
MS Office Online engedi a létrehozást/szerkesztést, de egyik mobilapp sem, ez így van mindegyik mobil platformon, iPaden is.
Office 2016 támogatása 1éve megszűnt Office 365-ben és már nem kompatibilis vele, így nem használható az előfizetéssel.
De ha van előfizetésed akkor bármikor telepíthető Office 365 folyamatos frissítéssel 5 PC/Mac-re. (Családi csomaggal meg is osztható 6 személlyel.)[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Az összes tablet negyedéves frissítési ciklussal rendelkezik, az hogy X előrébb vagy hátrébb van mint Y, csak azt jelenti hogy más a ciklus kezdése.
Tab S8 aug/szept kapja a következőt. -
vicze
félisten
válasz xcsaba1975 #194 üzenetére
ExFAT-ot igen, NTFS-t akkor ha időközben Samsung vett licencet hozzá. Tabon nem néztem már jó ideje.
-
vicze
félisten
válasz xcsaba1975 #196 üzenetére
Volt időm megnézni, se tabon (S8) se telón (S22) nem megy NTFS, mind a kettőnek ismeretlen formátum és formázni akarja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest