- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurkoz
csendes tag
Android Autoval van tapasztalat, hogy mennyire működik együtt?
-
válasz
Dilikutya #8394 üzenetére
S9+ telefonon lehet saját képet felrakni, de annyira kicsi kép kontrasztja, hogy alig lehet látni, hogy mi van a képen. Egy darabig próbálkoztam vele, de aztán visszaálltam a sima órára.
Nekem A7 telefonom is van, azon még nem sikerült saját képet felrakni, bár az S9+ bénázás után nem is nagyon próbáltam
-
csemberlen
őstag
A bleutoot probléma valamelyik frissítéssel úgy néz ki, hogy megoldódott .
-
Dilikutya
félisten
AOD-re lehet valahogy betenni saját képet? Kicsit túlzásnak érzem a 300-400Ft-ot egy netről összelopott képért nulla hozzáadott tartalommal.
-
Kazasi
tag
Arra számítottam, hogy ki van kapcsolva nálad, ezért lövi ki a képernyőt videózás közben.
Ha nem a kék kapcsolóra nyomsz, hanem az előtte álló szövegre, akkor ismerteti a kapcsoló funkcióját. Sajnos nem tudok segíteni. Esetleg egy ki- be kapcsolás segíthet, vagy egy újraindítás.
Esetleg az A3 topikban is megkérdezheted, kvázi ugyanaz a két rendszer. -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani bevált üvegfoliát, olcsón Kínából?
-
Vindex
tag
Hogy lehet a regisztrált bankkártyát kitörölni a Samsung fiókból? Nem tudok új kártyát regisztrálni a lejárt miatt.
-
bepe79
addikt
Mostanában azt csinálja az A5, hogy videónézés közben (full screen) leveszi a fényerőt 15 vagy 30 sec után, és lezárja a képernyőt, mintha nem is vidót néznék. Van erre valami megoldás, beállítás, hogy ezt ne tegye? Az a furcsa, hogy eddig ezt nem csinálta, és semmit nem állítgattam mostanában rajta. Egyébként ez régebben már más Androidos telefonomnál is előjött, csak már nem emlékszem, hogy mi volt rá a megoldás.
-
speed207
tag
válasz
Donki Hóte #8385 üzenetére
Kiderült hogy az adapter csatija kontaktos.
-
-
Vindex
tag
Nem tudok a témaáruházban vásárolni, pedig érvényes a megadott bankkártya. Ez a problémán már fenn áll egy ideje. Valaki tapasztalt hasonlót? Érdekes, hogy a Play áruház elfogadja és sikeres is a tranzakció. Mi lehet a baj?
-
psion2101
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy két havonta jelentkezik egy olyan gond,hogy a töltő eltömödik piszokkal és a töltö csatlakozója nem igazán akar csatlakozni.Mivel érdemes takaritani? -
gyurkoz
csendes tag
Kijött XEH-re a 2018-11 frissítés
-
csemberlen
őstag
Másik gond. Autóban néha tölteném, de jelzi, hogy rácsatlakozott de nem tölt. Újraindítom, és tölt!
-
mcs
veterán
Szerintetek meddig fogja még kapni az A5 a biztonsági frissítéseket?
-
0519
senior tag
Érkezik a Novemberi frissítés a függetlenekre.
Csak bizt. frissítésnek tűnik. -
speed207
tag
Hali! Pár napja töltés közben azt írja hogy lassú töltés, tényleg nagyon lassú... Kábel nincs megtörve, csati tiszta. Mit csináljak hogy vissza áljon gyors töltésre?
-
Daemos
tag
válasz
csemberlen #8365 üzenetére
Bocsanat, nem olvastam vissza...
Köszönöm a választ.
Vissza nezem! -
Daemos
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék hogy van a telcsihez egy Bluetooth füles és szerintetek mitől van az hogy telefonálás közbe ha kapok egy másik hívást, akkor ledobja a fülest és újból telóba lehet csak hallani a beszélgetést...?
Menet közbe nagyon zavaró tud lenni hogy bármiféle jelzés nélkül csak megszakad a kapcsolat és csak a telefonon tudok kommunikálni míg vissza nem állítom.Ugyan ez van más fülessel is (azért nem írtam márkát) meg ha autóval is ha párosítom ezt produkálja.
Ez valami beállítás vagy valami probléma ?Választ előre is köszi.
Üdv:
Daem -
Strangers
tag
A gyorsító tárat hol lehet törölni?
Előre is köszi
-
0519
senior tag
válasz
Vjankovics82 #8357 üzenetére
biztonsági frissítések jönnek rá (OTA)?
-
laca891
aktív tag
válasz
Ez esetben a legújabb androidot is megkaphatja a 9-es verziót????
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
És ez miben más, mint a gyári? Kézzel fogható dolgokra gondolok.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Dilikutya #8324 üzenetére
A lumia 1020 volt az azt hiszem.
Köszönöm a tippet, képnél kipróbálom majd a kisebb felbontást, mikor nagyítás kell, hátha jobb lesz úgy az eredmény.Viszont videofelvételnél továbbra sem értem miért skálázna. Az FHD-felbontás ~2mpx. A 16mpx-es kamera adna teret arra, hogy kivágja az 1920X1080 pixelt, skálázás nélkül.
A szoftver milyenségét hol tudom megnézni, hogy milyen?
-
balzs12
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Galaxy A5 2017-es telefon. Nincs rajta garancia!
Rom-ot szeretnék válltoztatni rajta.. van hozzá már kellő tapasztalatom.
Milyen ROM-ot ajánlatok?
Köszönöm előre is.. -
gerner1
nagyúr
Mint írtam, ez a készülék nem állítható át XEH -re.
Valójában ugyanis az OXX multi-CSC -ben van benne a XEH. Ebben pedig, az ETL régió a default, és a te készüléked aktív-CSC -je is ETL lett, nem XEH.
Otthoni körülményekkel, és lehetőségekkel csak akkor lenne XEH - re átállítható, ha a XEH régió single-CSC lenne...
-
gerner1
nagyúr
VoLTE csak TMH, és XEH -n elérhető, és csak Telekomos SiM kártyával, de továbbra sem mindenkinek.
Szóval, ha "független" -t raktál fel, akkor az a kérdés, hogy melyik régióra kiadott független firmware -t (?), mert az sem mindegy. Ugyanakkor, XEH aktív-CSC -re nem lehet át állítani a készüléket.
-
1egaly
aktív tag
Egy érdekesség...
Jómagam is Telekomost váltottam függetlenre(utáltam az indulásnál a magenta színt..stb.).
Ami hátrány lett előtte regisztráltam a Volte-t,ez bizony eltünt!Akiknek most alapból függetlennel kapják azoknak működik?
-
Dilikutya
félisten
Egyébként mi a különbség az egyes szolgáltatói verziók között? Azon kívül, hogy a szolgáltatóik nyilván a szolgáltató közbeiktatásával kapják a frissítéseket, olykor később, mint a független verziók.
Nyilván lehetnek rajta szolgáltatós appok, de azokat le lehet szedni. Legalábbis a régi telefonomról le tudtam törölni őket, az A5 már eleve független, így ilyen gond nincs. -
törölt tag
válasz
szemesi69 #8345 üzenetére
Én pár hónapja telekomos romot cseréltem le függetlenre. Nem írom ki ide a fórumtárs nevét,akitől segítséget kértem,mert nem vagyok tisztában azzal,hogy ez mennyire varez tevékenység. De a segítségnek köszönhetően a megfelelő független romot felrakva nem módosult a Knox. És azóta is tökéletesen üzemel a készülék,kapja a frissítéseket is ahogy kell...
-
gerner1
nagyúr
válasz
szemesi69 #8343 üzenetére
Érdekes aspektus, amit írsz. Ezzel kapcsolatban eszembe jutott néhány múltbéli -házon belüli (Samsung)- eset... - Például az év elején lehetett akcióban venni S7 -est a Telekom -nál, amelyekből egy jelentősebb mennyiség "átszoftverezett" volt Telenor -ról (mint utólag kiderült). De korábban, a MM egyik májusi akciójában szintén eladtak rengeteg készüléket más eu -s országok aktív-CSC -jével (nagy valószínűséggel, máshonnan, az akkor el nem adott mennyiség egy részét átcsoportosították ide...), és jól láthatóan 2db, vagy néhány esetben több db új Samsung zárjeggyel a dobozokon. Tehát, ha ezeket bevizsgálják, hogy IMEI & S№ alapján eredetileg milyenek voltak (egyébként bárki számára elérhető a lehetőség a neten...), akkor ezeknek is megkéne "bukniuk" a szervizben, és nem 1-2 példányról van szó, "mutatóba". Azonban, érdekes módon ez egyeltalán nincs így.
A topikokban is, az az általános szerviztapasztalat (userek visszajelzései), hogy aki nem a gyári aktív-CSC -vel adta le (többnyire hazai szolgáltatós készülékek, át állítva valamelyik független régió CSC -jére...) a készülékét javaításra, azok az eredetivel kapták vissza (tehát pl: BTU -val adta le, és TMH -val kapta vissza, stb,stb...), de csupán elvétve ~2-4 esetet ismerek, amikor valamelyik szerviz erre hivatkozva "próbálta" visszadobni (amiről te is írsz...). Ez utóbbi ügyek is, többségükben rendeződtek miután azokra vonatkozóan a Samsungtól kértek állásfoglalást a tulajdonosaik, de volt olyan is aki szimplán beadta egy másik szervizbe, ahol már probléma nélkül javították. 2 esetben pedig, utólag került felszínre olyan lényeges információ az adott "történethez", hogy vagy sérült volt a készülék, vagy beázott korábban, és valójában azok okozták a garanciavesztést.
Ami viszont valóban lényeges, az a Knox számláló által mutatott érték, ugyanis a gyártó által el nem fogadott szoftveres beavatkozás esetében az minden esetben odébb ugrik 0x0000 -ról.Abban viszont egyetértek veled, hogy óvatossággal csökkenthető minden valós, vagy vélt rizikó. 👍
-
szemesi69
addikt
válasz
kovacss72 #8342 üzenetére
Soha nem volt ilyen állásfoglalás, szoftveres beavatkozásnak minősül, minden olyan tevékenység ami nem otán jön vagy smarton keresztül. Más kérdés az adott szervizes, hogy áll hozzá, a garancia ugorhat miatta.
ish4d0w
Problémát nem fog okozni, teljesen mindegy függő-független, bármelyik hivatalos rom rámegy knox billenés nélkül, de akinek fontos a garancia, nem érdemes hozzá nyúlni.
-
kovacss72
aktív tag
válasz
csemberlen #8335 üzenetére
Nálam is ugyanez a gond J5 2016-on a több hónappal ezelőtti frissítés óta (7.1.1-en). Telefon újraindítás egy időre megoldja a problémát.
-
válasz
Sziasztok!
Nálam beszélgetés közben nem dobja el, de készenlétben naponta többször is. Szerintem a hardwer döglődik, mert nálam a kezdettől fogva 6-os droid van. -
csemberlen
őstag
válasz
Impair1980 #8336 üzenetére
Ismerős kocsi kihangoskodnál is ugyanez a gond.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Nálam rendben. Nem vettem észre hasonlót sem...
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Nálam is ugyan ez a helyzet. Kb 1-2 hete csinálja!
-
csemberlen
őstag
Sziasztok. Néhány frissítés óta a Bluetooth szórakozik. Sokszor ledobál, és ha épp folyik egy beszélgetés, és jön egy másik hívás akkor tuti szétkapcsol. Másik fülessel is kipróbáltam ugyanez van.
-
Almonen
aktív tag
https://imgur.com/a/TLWlKFY
Samsung Themes írta ki. De nem lesz Android P akkor?
-
Dendytv
senior tag
Űdv egy kérdésem lenne
Eddig be volt nekem állítva a telefonomon az , hogy ha massangeren írtak azt megkaptam, csak zárolt képernyőnél azt írta, hogy "Tartalom elrejtve" most valami meg változott s már ott is mutatja nekem ! Zárolt képernyőnél , hogy valaki írt s , hogy mit! Az a baj, hogy már nem tudom, hogy ezt hol is állítottam be ! Valami , "érzékeny tartalom "volt a neve ennek a funkciónak ! Valaki tudd ebben nekem segíteni ? -
Almonen
aktív tag
Ha telekomos A5-re felrakom a független romot, jár garanciavesztéssel?
Valamint hol találok egy leírást mi a menete? Tud segíteni valaki?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Martin97 #8323 üzenetére
Igen, lényegében ennyi a digitális zoom, kivág egy részt, és felskálázza a szoftver. Amire te gondolsz, olyan megoldás is létezik, valamelyik csúcs Lumia, vagy talán több is tudta. 41 mpx kamera volt benne, de ha jól emlékszem, ténylegesen a kész képet nem annyiban mentette el, csak így több részletet tudott megörökíteni, illetve jól jött kisebb digitális zoom-nál, mert a "kinagyított" képet a 41 mpx-es forrásból vágta ki és mentette el 10akárhány mpx-ben. Gondolom, képeknél itt is működne a dolog, ha mondjuk valami alacsonyabb felbontást állítasz be mentésnek, attól még a nyers adat ugyanúgy 16 mpx lesz.
-
Martin97
aktív tag
A sok pont egyes gamer fül/fejhallgatókat meg a csilivili led-es fejhallgató szerű gamer világító testeket valahogy sosem tudtam komolyan venni. A terméket jobb esetben nem ez adja el.
A pubg-t nem nagyon ismerem. Nem tudom ahhoz milyen fejhallgató kellene.
Viszont van jópár teszt és vélemény amik segítenek eligazodni. Ami még segítségedre lehet a minőség terén az egy kicsit jobb forrás. Ebben az A5 nem jeleskedik sajnálatos mód. Nem kell itt extrára gondolni, egy átlag laptop,vagy mp3 bőven megteszi.#8313 Dilikutya:
A minősége a videónak nem rossz feltűnően, ezért is gondoltam, hogy lehet van valami trükk. Ezek szerint "csak" simán felskáláz.Egyébként mint elméleti feltevés, a szenzor tud többször akkora felbontást, mint ami a FHD videó felbontása.
Na mármost, azt nem lehetséges megoldani, hogy egy bizonyos nagyításig kivágja az FHD videót amíg van hozzá elég pixel a szenzor azon területén, és csak ezt követően tovább nagyítva kezd el felskálázni?
Képeknél meg úgy szint csak kivágni. Feltételezem, hogy így jobbak lennének a felvételek és az utómunkával is jobb eredményt lehetne elérni mint egy alapból már felskálázott forrásnál.#8314 mcs: Végül csak megoldódott a probléma.
#8316 orso0355:
A wifire sajnos nem tudok mit mondani, nálam stabil volt eddig a gyakran használt hálózatokon. Nekem egyedül görögben az apartman wifijénél produkált hasonlót. De néhány újracsatlakozási próba után azért elkapta a fonalat és ment ahogy azt kell amég újra el nem hagytam a hatókört. Azóta sem tudom hogy mi okozhatta és miért.Játékok terén ti mikkel szoktatok játszani? Mik a tapasztalatok, hol vannak a telefonnak a határai?
Néha jó volna kiereszteni egy kicsit a gőzt, anélkül hogy géphez ülnék. Esetleg tippeket tudtok adni?Feleslegesen nem szeretnék letöltögetni meg telepítgetni playről. Mobilnet rulz.
Illetve netezés közben az értesítési sáv újabban fehér, holott korábban fekete volt és csak a piktogramok voltak fehérek. Ezt valahogy be tudom állítani? 🤔
-
Dendytv
senior tag
Üdv
A massangerem a mai nap lefrissűlt és rettenetesen nem tetszik ! Nem tudom valahogyan vissza csinálni az előző kinézetre ? -
Dilikutya
félisten
válasz
Martin97 #8310 üzenetére
Itt némi zavart érzek az Erőben. Digitális zoom-nál nem lesz kisebb az elkészült felvétel felbontása. Annyi történik, hogy a telefon (meg bármilyen eszköz) a kép egy részét felnagyítja, és ezt menti el ugyanazon a felbontáson. Ha csak a minőségre gondolsz, mivel a nagyítás digitális, ezért néz ki majd csúnyán, mivel a meglévő képi információból kvázi megtippeli a hiányzó részleteket, míg optikai nagyításnál erre nincs szükség. De ez a felbontást nem érinti, az ugyanúgy 1920x1080 illetve fénykép esetében 4608x3456 képpont lesz.
Sokan belekötnek a rossz minőségű tartalmakba is, hogy az nem fHD vagy 4K. De, az az, mivel az csak a felbontást jelenti.
-
Dilikutya
félisten
Maxell Retro DJ. Sztereo fülesnek ár/érték bajnok, én 6 ezerért vettem. A tesztet nem bíztam a véletlenre, vittem a telefont a kedvenc zenéimmel, végigpróbáltam a Media Markt-ban mindent 5-20 ezer között, nem volt elmaradva a drágábbaktól. 2 éve van meg, semmi baja. Játékra is használom, bár a PUBG-t pont nem próbáltam, de szerintem egy gamer Trust-ot bármikor lever. Az 5.1 fülesben egyébként nem hiszek.
Gamer fejhallgatót nem vennék, pláne Trust-ot, ami semmiben sem jó. Max ha a mikrofon is kéne, akkor néznék szét ezen a téren, egyébként ami zenére minőségi, az játékra is. Nyilván a 20+ ezres kategóriával nem veszi fel a versenyt, bár egy bizonyos ár fölött már nem hiszek a plusz hangminőségben. -
bepe79
addikt
válasz
Martin97 #8310 üzenetére
Én játékhoz (PUBG) vettem anno MM-ben egy Trust márkájú fülest, ami úgy volt hirdetve, hogy "gamer füles", hát olyan sz@rt még nem láttam, szinte beazonosíthatatlan volt, hogy honnan jön a lövés (ugye ott többnyire arra kell hagyatkoznod, mert semmiféle assist/segítség nincsen, ami jelölné az ellenfelet). Most egy TDK-t használok, amit még anno a szolgáltató adott vagy 5 éve az Ace 4 telefon mellé ajándékként, ez az elfogadható kategória, ezen már hallani dolgokat, de el tudnék képzelni sokkal-sokkal jobbat is. REgyszer kipróbálok én is egy AKG vagy JBL, vagy Sennheiser vagy Logitech fülest, hogy ott mi a helyzet, mert 'olcsó húsnak híg a leve'.
-
Martin97
aktív tag
Kár. ☹
Én a sajátom nagyon bírom. Bár inkább a közép tartományt részesítem előnyben. Abban meg elég jó.Ha vársz egy picit a következő fülessel, akkor nekem lassan megjönnek a korábban linkelt csodák, illetve veszek még pár fejest/fülest vegyítve. 3-8 ezer forint kategóriában. Talán tudok róluk érdemben nyilatkozni majd. Ha nem akarsz várni, akkor mélyben a JBL T210-ben szerintem nem csalódsz. (Netről rendelve 14 napon belül bármikor elállhatsz a vásárlástól ha nem jönne be.) 🙂
Nekem ugyan van már egy AKG, de ha mást nem érdekel akkor dobj egy PM-et, hogy mire gondolsz árban, helyszínen.
Amúgy nyakam rá, hogy neved/avatarod alapján már veled is összefutottam másik topikban. 🤔😃To all:
Tegnap voltam egy jó koncerten. Vettem fel néhány videót. Mivel távol álltam ezért nagyjából 2x-esen bele nagyítottam. De, és most jön a csavar, a videó végig FHD felbontású. Holott a digitális zoom miatt kisebbnek kellene lennie.? Most akkor a telefon ezt felskálázza és ráhazudja a FHD felbontást vagy van egy kis mértékű losless zoom videófelvételnél? Ti tapasztaltatok hasonlót? Nálatok is így működik? 🤔Fényképeknél a nagyított kép arányosan kisebb felbontású. De 2x-es nagyításig bőven jól teljesít szerintem. 🤗
-
orso0355
őstag
Sziasztok! Páromnak van egy A5-öse, nemrég, nov 7-én rendszerfrissítése volt (sima gyárin van), és az itthoni wifi azóta nem megy neki. Az én Xiaomi 4X-emen jó. UPC netünk van, nemrég, nyár végén kaptuk az új "connect box"-ot. Lehetséges, hogy a mobilján kéne beállítani valamit? Újraindítás után egy ideig jó, aztán tíz perc után nem.
Köszi! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
pulutodurumo #8303 üzenetére
Ezen a fórumon tiltott az FRP (Factory Reset Protection) megkerülése. De a Google biztos segít.
-
pulutodurumo
őstag
Üdv Srácok!
A cégnél előkerült valamelyik fiókból egy ilyen telefon. Szeretnénk használni, csak senki nem tudja kié volt. Bónusz, hogy valamikor, valaki csinált rajta egy gyári visszaállítást. Úgyhogy most csak a kis üzenet fogad, hogy jelentkezz be a korábban használt fiókba, blablabla...
A kérdés: Odinnal újratelepítve vagy máshogy működésre lehet bírni? -
mcs
veterán
Képtelen voltam az AKG fülessel megbarátkozni, mert EDM-hez nagyon karcsúnak érzem továbbra is. Szerintem a 60-80 hz alatti tartománya hiányos. Nem kell valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest