- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dendytv
senior tag
Csak nekem lett tele reklámokkal a készűlékem, vagy más is tapasztal ilyet ?
-
mbalazs7
csendes tag
Üdv!
Be lehet állítani, hogy a fényképekre tegye rá automatikusan a készítés dátumát? (nem találom, tudom, hogy alkalmazással megoldható) -
pok.tom
aktív tag
Be lehet azt állítani, hogy zárt képernyőn csak a naptár értesítésebe bele tudjak nézni, képernyő feloldása nélkül?
-
bepe79
addikt
Szándékos elavultatás.
Lassan kezd 2 éves korához érkezni a telefon, el kell rontani valahogy. -
Az asszony pár napja frissítette a Telenoros A5/2017-ét, és azóta folyamatosan panaszkodik, hogy be van lassulva, a közleségérzékelőjére lassan reagál, hívások alatt be-be kapcsol a kamera random (szerintem a közelségérzékelő bénázása miatt lesz ez is). Van valami javaslat?
-
Almonen
aktív tag
Kíváncsi vagyok vajon újév előtt Telekomra is kiadják az októberi frissítést vagy nem, szeptemberire kellet várni másfél hónapot.
Mondjuk nyilván nem új telefon.
-
zsobacsi
csendes újonc
Üd v! Mostaná b an gépeléskor a bil l entyűzet random módon szóközö k et szúr be a szavak b a. Mint látjátok. Az őrületbe kerget. Va lami ötlet a megoldásra?
-
mcs
veterán
válasz
Martin97 #8268 üzenetére
Hallgattam huzamosabb ideig az AKG-t, de nekem továbbra is hiányzik az a bizonyos plusz basszuslöket.
A szoftveres hangszínszabályzó sem javít sokat rajta, ráadásul az még a hangerőt is alaposan visszább veszi.
Elismerem, hogy tiszta hangzású, és a kialakítása is megfelelő, de sajnos nem felel meg az ízlésemnek.
Amúgy régebben kipróbáltam egy Huawei usb-c -> jack átalakítót, amire fittyet se hányt az A5.
Nekem is volt J5 2016, aminek kifogástalanul szólt a jack kimenete, és ezért sem értem, hogy mégis miért zajosabb az A5. -
pitiless
senior tag
válasz
Donki Hóte #8271 üzenetére
A Rock Zircont én is csak ajánlani tudom.
-
válasz
Martin97 #8268 üzenetére
Fülhallgató kérdésben ez az akciós 7,8 dolláros Rock Zircon az abszolút bestbuy, ha könnyűzene kedvelő vagy.
Ha pedig a komolyzenét és a világzenét kedveled, akkor az az akciós 5 dolláros UiiSii HM-7 fülhallgató a legjobb választás.
Bármelyiket is veszed, le fogsz döbbenni, hogy a 3000 Ft-os gyári fülesnél is sokkal olcsóbban milyen szuper hangot tudnak nyújtani ezek a fülesek
-
bepe79
addikt
Októberi biztonsági frissítés kint van a függetlenre. Most jelzett nálam.
-
Martin97
aktív tag
A kihangosítást egy lemfo lem x okosórával oldom meg. Szerintem ez a zajszűrő mikrofon miatt volt, túlságosan tompít, ha nem közvetlen a mikrofonba beszélsz, ami kihangosításnál ezt eredményezte.
Én nem igen játszom. Szerencsére engem ez a gond nem érint. Azért azt tegyük hozzá, hogy a 6s és az A5 2017 messze nem egy kategória.
A hangszóró helyét viszonylag hamar megszoktam. Sokkal jobb videó nézés közben, mint az előző 16-os verzión alul levő hangszóró, meg szerintem kicsit jobb a minősége is. Jobban hallani, nem csak az egyik oldalra szórja a hangot, stb.
#8256 mcs:
Ezek szerint nem csak nálam nem jó az eredetinek a harangja. Maga a füles nekem nagyon tetszik. A mélyet pop, rock zenénél meg hangszín szabályzóval húztam még rá és így már 5 ezer forintért verhetetlen cucc. Komolyzenénél nem kell rá több mély nálam. Egyszerűen brutális mennyire jól szól, és ez "csak" egy gyári füles.
A kialakítása nekem picit szokatlan, de kényelmes még 2-3 óra után is.A jacknél még nem jöttem rá ez mitől lehet. Nálam szinte hangerőtől független csinálja és baromi mód idegesítő. Előbb utóbb visszaváltok a jó régi mp3-asomra.
#8257 shiftyhungar
Sűrített levegővel fújtam kb. 5 másodpercig. Nem jött ki belőle csak néhány porszem. És megmaradt ugyan az a jelenség.#8258 bepe79:
Igazából eddig az utóbbi 8 évben egyik telefonom sem csinálta ezt (Lumia 610, J5 2016, A5 2016). Ezért is furcsa ez nekem. Először arra gyanakodtam egy ideig, hogy a fülesem rossz, és amiatt torzít, de nem.#8259 mcs:
Szerintem ez valami hardveres dolog lesz. Olyannak tűnik, mintha túlvezérelt lenne a hangsáv és amiatt lenne torz.
Ezt a mentalitást meg elfogadni nem tudom. Ha raknak rá analóg csatit, akkor az legyen már normális. Egyébként meg ne rakjanak rá. A mai napig használok egy két kazettás pioneer decket, sőt még az autómban is kazettás lejátszó van. És azok sem recsegnek egy csöppet sem. Pedig már 10 év felett jár mindkettő...
Bluetooth-os átjátszóm van. De az is hagy némi kívánni valót maga után. És akkuról csak 3 órát megy maximum. (Bár ezt telefonról tudom tölteni, ha kifogyna.)
Egyébként USB C átalakítóval volna rá esély, hogy normálisan szóljon, és a fejhallgatóm is jól meghajtsa?#8264 mcs:
Nekem a gyári füles a közepes haranggal jól illeszkedik a fülembe. Egész jól szól úgy, és én kényelmesnek is mondanám. Szerintem próbáld ki azt is egy másik haranggal, úgy biztosan jobb. Bár az AKG mellett felesleges szerintem.Ha már audiónál maradunk, pár napja rám jött az agymenés, hogy ki kellene próbálni pár fej és fülhallgatót. Néztem Néhány összecsukható sonyt, és 2 JBL fülest és egy philips és pana fejhalgatót amik jóknak tűnnek.
Vajon érdemes lehet kísérletezgetni, vagy inkább hagyjam a fenébe az AKG és a V6-os sony mellett?#8265 HKorn:
Nekem az üzemidővel nincs bajom. A 6 óra kijelzőidőt gond nélkül hozza.
Próbáld megnézni az intelligens kezelőben, hogy mi fogyassza az akkut. Esetleg töröld le a gyorstárat hátha beragadt valami. -
woreuth
csendes újonc
Megérkezett az októberi biztonsági frissítés! (Független)
-
HKorn
veterán
Azt vettem észre, hogy egy ideje jelentősen kevesebbet bír a telefonom, mint előtte. Régebben hozható volt a 2 nap, de átlagban 1.5 lazán. Most ugyanazzal a felhasználással alig bír ki 1 napot.
Mitől lehet ez?
-
mcs
veterán
Hát én attól a rusnya gyári biszb@sztól kiakadok, mert a harangjával sehogy se tudom normálisan a fülembe helyezni, pedig amúgy hangzásra elfogadható lenne. Ha kicsit rányomok ujjal, előjön belőle egy jópofa V hangkép, de ahogy elengedem, átmegy Sokolba. Kanyarított, ergonomikus kialakítás kellett volna neki, nem a végbélkúp forma.
-
Mucsi14
tag
A gyári füles (amit hozzá adnak) típusszámát meg tudná valaki mondani ?
-
mcs
veterán
válasz
shifty! #8257 üzenetére
Kontakt hiba nálam is előfordul néha, amikor bekoszolódik az aljzat, de ilyenkor ecsettel kipucolom, és nyomok beléje sűrített levegőt. Alapból a jack-en keresztül továbbított hang nem annyira tiszta nálam bizonyos hangeffekteknél vagy erősebb basszusnál, mintha szoftveres vagy hardveres gubanc lenne. Piciket hajlamos beropogni/pattogni a hang ilyenkor. Igazság szerint már nem zavar, mert egyrészt van bluetooth fejesem is, másrészt elfogadtam a Samsung analóg-ellenes felfogását.
-
bepe79
addikt
Azt hittem, hogy ezt a jack meg rádió pattogás dolgot már a Nokia 3-4-5-ös szériánál kinőtték a telefonok 10-15 évvel ezelőtt.
-
mcs
veterán
válasz
Martin97 #8254 üzenetére
Egy JBL T110 közepes méretű harangjaival sikerült kihozni belőle a maximumot. Alapvetően nagyon tiszta és világos hangzású füles, de egy kicsivel több mélykiemelést simán lehetett volna még hangolnia rá az AKGnek. Az anyagminősége előtt le a kalappal, mert nagyon igényesen rakták össze.
Amúgy az A5 jack kimenete nálam se teljesen tiszta, mert dinamikusabb részleteknél, és kimondottan ,,flanger" effekteknél hajlamos picit bepattogni. -
bepe79
addikt
válasz
Martin97 #8254 üzenetére
Nem csak azzal van baj. A 6S-emhez mérve engem az A5-ön szinte nem hallanak kihangosítva a másik oldalon, és ha játszom rajta, akkor az A5 által kiadott hangok szintén elbújhatnak a 6S mögött. Amúgy szerethető kis telefon, de ezekre odafigyelhetett volna a Samsung. Ja, és a hangszóró nagyon rossz helyen van, játszva, fektetett módban az esetek 95%-ában eltakarja valamelyik ujjam a hangszórót.
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Én egy S8-hoz való fülest vettem. Korábban itt azt ajánlották. Én teljesen elégedett vagyok vele. Bár eddig eléggé alap füleseket használtam. 🙂
Javaslom hogy próbáld ki több gumi haranggal, nekem ugy lett tökéletes, hogy egy másik fülesemről átraktam az AKG-re. Úgy elég jól szól.
Nekem mostanában az a bajom zeneileg a telóval hogy zajos a jack csatlakozó. Mozgás közben serceg és pattog.
Illetve a régi MDR-V6 fejhallgatómat vállalhatatlanul halkan hajtja csak meg. -
mcs
veterán
Valaki vásárolt már közületek AKG-s Samsung fülest a telefonjához?
Ha igen, akkor csak nekem tűnik kevésbé basszusosnak, mint egy átlagos, 10e forint alatti füles? Amúgy összképre tisztán szól, csak nekem egy picit mélyszegénynek tűnik. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 32GB-os SD kártya a telóban,már nem mai darab. Több telefonomban is azt használtam.Mostanában észrevettem,hogy ha rámásolok egy filmet,akkor a galériában duplán jelenik meg,de csak ott,a fájlkezelőben nem. Ha a teló belső tárhelyére másolom ugyan azt a fájlt,akkor minden ok. Kezd kuka lenni az SD kártya,vagy a telefonnal van valami?
-
LexTheMoose
újonc
Köszi mindenkinek, akkor maradok az A5-nél.
GSM Arena oldalán olvastam a hozzászólásokat egyébként.
Sony XA1-ről váltanék, amivel amúgy nem lenne semmi probléma, ha az érintőképernyős probléma nem jelentkezett volna néhány hónapja. Jótállásom már nincs rá, és ahogy olvastam itt egy másik topikban, a legtöbb embernek 3-4 szervízbe vitel sem oldotta meg. -
adabra
senior tag
válasz
LexTheMoose #8240 üzenetére
Nem tudom, hol olvastad. Jómagam is azt tapasztalom, hogy mintha mostanában kissé kevesebbet bírna az akku.
Persze estig simán elvan, de korábban 40-45% maradt, mostanában inkább 15-20%.
A használati szokások és a telepített alkalmazások nem változtak.
Mondjuk már 20 hónapos a telefon. Nyugodtan vehetsz ilyet, jó cucc. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
A J5 gyengébb hardverrel rendelkezik. Csak a memória és tárhelyet nézve:
A5: 3 GB memória, 32 GB tárhely
J5: 2 GB memória, 16 GB tárhelyDe kisebb a felbontása, lassabb a processzora is.
-
mcs
veterán
válasz
Én is J5 2017 és A5 2017 között agyaltam, majd utóbbinál kötöttem ki, mert sokkal nagyobb előrelépés az előző J5 2016osomhoz képest. Te miről váltanál?
Amúgy nekem a frissítések sose gyengítették az üzemidőt, sőt, valami elképesztő módon jól bánik az akksival az Exynos 7880. 1-2 órával több képernyő üzemidőket érek el, mint a J5 2016 Snapdragon 410esével, ami teljesítményben a fele-harmada volt. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Nekem a júliusi frissítés van fent, de nem tapasztaltam gyorsabb merülést.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Akkor keress rá itt is a merülésre, és próbálj meg leszűrni 1 "arányt". Amennyiben az ilyesmi valóban helytálló lenne (hogy önmagában egy-egy update okoz ilyesmit...), akkor az igen nagy számban jelentkezne, hiszen a hiba minden azonos hardveren produkálná a szimptómát, és ez a topik is tele volna panaszáradattal, mégpedig arányaiban túlnyomó részt.. Szerintem -ez- ott is megáll, "ahol olvastad"...
Inkább a felhasználói szokásokban, felhasználói körülményekben keresendő az ilyesmi oka, az esetek jelentős részében, 1-2 -csak szabályt erősítő- kivételtől eltekintve.
-
LexTheMoose
újonc
Sziasztok!
Kinéztem magamnak ezt a telefont, de néhány külföldi fórumon azt olvastam, hogy a júliusi/szeptemberi frissítés óta az aksi kegyetlenül gyorsan merül a legtöbb embernek. Szóval, tapasztalt itthon bárki is ilyet?
Különben nehezen tudok dönteni, hogy az A5-t vagy a J5-t válasszam-e. -
-
gerner1
nagyúr
válasz
atigyerek #8237 üzenetére
Csak azokat látja, amelyek FAT32, vagy exFAT -ra formázottak. NTFS (+ stb) -hez, a play áruházból kell telepíteni, valamelyik 3rd party megoldást a kínálatból.
Az exFAT egyébként az egyszerűbb megoldás, és ennél sincs 4GB -os max file méret korlát, + nem kell külső app sem ...
De, ha mindezek rendben vannak, akkor lehet, hogy az OTG átalakító vagy a kábel hibás, vagy az érintkező piszkos esetleg.
PC csatlakozási hiba leggyakoribb oka, hogy a legtöbb user a windows által telepített ""Samsung"" phone driver -t használja, amellyel akad(hat)nak gondok. Ajánlott telepíteni a következőket:
ⓐ SΛMSUNG Phone driver for Windows - LINK-1 / LINK-2( ⇑ Ez az ajánlott, és nem a Windows -é ! ⇑ ...)
ⓑ Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)
ⓒ Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)
ⓓ Windows10 esetében, szükséges lehet a : .NET Framework v3.5 telepítése (is). -
atigyerek
újonc
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni ! Galaxy A7 2017hónapok óta nem ismeri fel a telefonom a pen drive ket, nem tudom miért pedig elötte gond nélkül felismerte.
Nagyon sok filmet néztem igy
de egy ideje semmi bedugom és semmi !És akárhányszor csatlakozatom a telefont a pc re néha felismeri néha pedig nem
Várom a válaszaitokat
Köszönöm szépen
Attila -
Neubauten
csendes tag
válasz
waldinger #8233 üzenetére
Én túrázok a telefonnal rendszeresen. Vettem rá egy erős Spigen Slim Armor hátlapot (Mil. Std. 810, katonai standard) meg egy sima tempered glass üveget raktam rá (3d üveg feljön, azt hallottam róla, az a pár mm most nem védett nálam). A tok egyszerűen szuper, fém hátlap, szilikon belső, bármit kibír.
[link] -
waldinger
újonc
Üdv! Egy hónapja használom A5-t, mely egyben életem első okos telefonja. Döntenem kellett: vagy veszek egy túra gps-t geocaching-hez, a Nokia 515 után (mely elnyűhetetlen volt) egy másik hagyományos telefont, és egy kisebb méretű kompakt digitális fényképezőt, vagy a Galaxy A5-öt.
Eddig nem bántam meg. Féltem az üzemidőtől, de nincs okom. 2-3 napot simán megy az én igényem mellett.
Nagyon gyors. a GPS-t még keveset teszteltem, de az iránytűt remek, hogy benne hagyták (feleségem J5-séből hiányzik)
Egyedül a védelme miatt aggódok. Az első üvegfóliát épp ma nyűttem el (inkább az sérüljön). De nem volt rá az igazi. Olvastam, hogy nemigazán gyártanak rávalót. A széleken felválik. Így volt nálam is. Zavaró. Tudtok megoldást? 3d fólia hogy szuperál? Nem csúnyítja el?
Nem szeretném zárt tokba tenni. Most egy s-line tok védi, majd nézek egy komolyabbat, mert ennek a hátrésze számomra csúszik.
A VRS Design tokot használ valaki? Mennyivel növeli meg a telefon méreteit?
Elsőre ennyi -
Martin97
aktív tag
Ez nagyon durva. ☹
Örülök hogy engem nem érint ez a probléma. Nem is értem hogy ez hogyan lehetséges, holott az almák igen jol tartják magukat.Az S8-hoz gratulálok. Jo telefon nagyon. Főleg a kamerája. ☺
Az üzemidőt egy vékony powerbank szépen meg tudja dobni. Bár ebben az A5 tényleg verhetetlen. 🙂
-
Dhampir
félisten
Ez nagyszerű eredmény volt.
Hasonlüóan jó üzemidőt annak idején S3-nál láttam (nem a Neo változata), a telefonbeszélgetések mellett rövid wifizéssel és fotózással együtt adta ki, és még 43% maradt benne.
-
patow
senior tag
Én 47-ért tudtam eladni három hete ,független extreme digitálos makulátlan volt, és még volt rá 1 év gari. az eladás napján hirtelen hárman is jelentkeztek hogy megveszik. S8 ra váltottam ,vissza is sírom az üzemidejét és nagyon jó telefonnak tartom .
-
csanady97
tag
Hello!
Elkezdett szarakodni a gomb a telefonomon. Ha beviszem a itt Pesten egy Samsung szervízben akkor mennyibe kerül kicserélni, valamint mennyi ideig tart?
-
Dhampir
félisten
válasz
Weareus #8197 üzenetére
A 2016 és 2017 összehasonlítása a Gsmarena-n.
(#8198) seadrone
Az említett repedés (főleg ez) és a kopás is közrejátszik az érték megállításában.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest