- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladogeppc
veterán
Nem lopott telefonba szeretnék új IMEI-t írni, hanem nem a sajátját,és nem értem miért vesztette el azt egyáltalán...
Ha szigorúan vesszük, már a TWRP és CustomRom felrakása is warez.
De könyörgöm, ez az oldal nem a "Nők lapja", hogy ne szakmázzunk.
Én egy nagyon kedves barátomnak próbálok segíteni.
Költeni nem tud rá, ezért foglalkozom én vele.
Ha tudna költeni, már egy GSM bolt foglalkozna vele.
Plusz nekem ez hobby.
Aki tud, kérem segítsen akkor privátban.
Minden segítség jól jön.A progi amit linkeltél az fizetős és hardver is kell hozzá.
-
törölt tag
A5, de 2015, ilyen topikot viszont nem dobott ki a kereső.
Hogyan lehet beállítani, h ne frissítgesse az appokat? H csak én tudjam frissíteni, kézzel.
-
bepe79
addikt
Az hol warez, hogy a bedöglött A5-ösét szeretné életre kelteni a gyári rommal?
-
bepe79
addikt
válasz
Angel2014 #8790 üzenetére
A fórum alapelvei közt ezek szerepelnek:
"„Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói)."
Ez egyikbe se tartozik bele.
Itt a kolléga ha jól értem a gyári official ROM-ot próbálja valahogy visszaszenvedni, hogy újra jó sebességű, használható legyen az A5-öse. Nem egy főzött szutyvadék kínai ROM-ot próbál ráerőszakolni. -
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8789 üzenetére
Azért nem merek írni mert ez warez már...neked kell rájönnöd.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8787 üzenetére
-
eladogeppc
veterán
Az utolsó állapot szerint 7-es volt fent.
Elvileg nem volt buzerálva, fiókban pihent a lassulások miatt.
Azert az gyanús, hogy mindegyik ROM fagyogat.
Egyebkent 7-esről 6-osra tudok váltani?
En ugy lattam hogy nem.LineAge Rom kisebb, kevésbé fagy, de amint teleszalad a cache, dadogni kezd, megáll másodpercekre.
Amit még látok, hogy IMEI sincs. Korábban nem néztem meg, de valószínűleg nem volt már. -
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8785 üzenetére
Úgy ha 6 os volt rajta .és 7 est flashelsz fel ...vagy ha 7 es volt rajta és vissza downrageled a 6 ost lehet hiba igaz?
-
eladogeppc
veterán
válasz
Angel2014 #8784 üzenetére
Hogy lehet rá rossz ROM-ot flashelni ??????
SamFirm - SM-A520F kiválaszt, onnan XEH kód, letölt, felflashel.
S8-am volt nem egy, azon így ment és nem volt gond.Jelenleg TWRP felment, Onnan ha egy nagyobb 2GB-os ROM-ot flash-elek, akkor 28%-nál megtorpan, alig moccan.
Most LineAge 14.1 megy fel próbára, mert az kisebb. -
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8783 üzenetére
szerintem rossz romot flasheltél fel és valamit csinált a bootloaderrel. valahogy vissza kéne menni ami volt rajta és onnan frissíteni otán.
-
eladogeppc
veterán
A telefon elindul, de nagyon akad.
Hogy lehetne kideríteni mi okozza ? -
eladogeppc
veterán
válasz
Donki Hóte #8781 üzenetére
Fel felmegy, rendben. Download mód is rendben van, de reboot után órákig mókol.
S7Edge Oreo frissítés után csinált ilyeneket, erről olvastam is.
-
válasz
eladogeppc #8780 üzenetére
Hardveresen semmi gondja a cuccnak?
Ha ennyire nem mennek fel rá a firmwarek, akkor arra vagyok kénytelen gondolni, hogy valami nem stimmel a telefonnal
-
szucstom
őstag
válasz
Angel2014 #8778 üzenetére
Egyszerű a választék: független esetén a XEH Romok közül kell, telenor egyértelmű,
Telekomnál meg csak egyetlen verzió érhető el. Jah és persze van Vodás is.Végre működik ez a szerencsétlen céges net. no, szóval tavaly májusi verzió elérhető függetlenbe és szolgáltató függőként is.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8776 üzenetére
Még azt is írd le milyen függő a telód
-
glacious
addikt
válasz
eladogeppc #8776 üzenetére
Csak oreo mehet rá, mert 7-es a bootloader verzió. Azokból is a tavaly szeptember után kiadottak.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8773 üzenetére
-
gerner1
nagyúr
válasz
eladogeppc #8771 üzenetére
Csak a jelenlegivel azonos BootLoader verzióval rendelkező firmware verzióra lehet downgrade -elni.
A BL verziója határozza mag a biztosángi irányelv szintet. Így bármilyen más régiókódra -vagy a jelenlegivel azonos esetben is- kiadott firmware - re is (CSC váltás) csak akkor van mód, ha annak biztonsági irányelv szintje azonos a jelenlegivel, vagy magasabb értékű.
Alacsonyabb értékű (ez minden esetben downgrade) nem lehet.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8767 üzenetére
-
szucstom
őstag
válasz
eladogeppc #8769 üzenetére
Attól függ. lehet hogy a 3 féle verzióból nem a legjobbat szedted le.
1 Telekomos, és többféle XEH (független) és Telenor verzió van fent. ajánlatos szerintem egy sokkal korábbi verziót megpróbálni és utána max felupdate-eled a telefont. -
eladogeppc
veterán
válasz
Angel2014 #8768 üzenetére
Semmi nincs benne. Csupasz a készülék. Knox 0x0 nem volt piszkálva.
Olvatam, hogy S7Edge-ek jártak így, de a vissza út nekem nem jön össze.
SamFirm legutolsó hivatalos ROM felmegy szépen Nand Clear-el.Már csak egy út van szerintem, az a Factory ROM. De olyat nem találtam sajnos ami nekem felmenne.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8767 üzenetére
Se a simkártyát és az sd- ét vedd ki belőle.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8765 üzenetére
odin flash előtt recoveryben takarítsd ki wipe data factory reset és wipe cash partition.
-
Angel2014
addikt
válasz
eladogeppc #8763 üzenetére
-
eladogeppc
veterán
-
szucstom
őstag
válasz
eladogeppc #8761 üzenetére
A PIT-et nem ismerem. Gondom eddig ennél a típusnál nem volt, korábbi Galaxy-kat pakoltam teljesen újra a Nand Erase használatával.
-
szucstom
őstag
válasz
eladogeppc #8759 üzenetére
ODIN-nal húzd újra, options fülnél a nand erase-t told rá. Ha ez megvolt először is, akkor nem szóltam
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Kollégám megkért, hogy a telefonját élesszem fel, mert com.xxx errorokat dobott.
Odinnal felflasheltem a legutolsó ROM-ot, de az Erase résznél áll a telefon.Mit lehet vele tenni ?
Köszi előre is !
-
kugli
aktív tag
válasz
Donki Hóte #8757 üzenetére
Ez nem használati útmutató
Oké,köszönöm a szakmai felvilágosítást!
-
-
Obyboy
addikt
Kevésbé lett volna ciki ha beírod google-ba.
De ezért van ez a kultúrált fórum, ha valaki nem tud valamit megkérdezi a többiek pedig segítenek neki, nem pedig széttrollkodják mint egy-egy FB-os csoportban.
(#8754) Donki Hóte: Ennél érthetőbben én sem tudtam volna megfogalmazni. -
-
kugli
aktív tag
válasz
Donki Hóte #8749 üzenetére
Nagyon ciki ha megkérdezem mi az az RGB led?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #8749 üzenetére
Kinek mi. Ha tőlem messze van a telefon, akkor amúgy is leszarom, keresett-e valaki.
-
válasz
Dilikutya #8748 üzenetére
Pedig hidd el, hogy egy RGB LED sok plusz információt tud megjeleníteni az AoD jelzéseken felül.
Az AoD jelzések elég kicsik, a hozzájuk választható színek eléggé korlátozottak, messziről nem is különböztethetőek meg az AoD ikonok.
Egy jó RGB LED viszont már messziről látható és beazonosítható jelzést ad.
Van, amiben az AoD a jobb (pl. órakijelzés), de van amihez jobb az RGB LED (pl. az elmulasztott hívásra történő figyelmeztetés).
-
Dilikutya
félisten
válasz
Vjankovics82 #8742 üzenetére
Milyen gombok?
-
Obyboy
addikt
válasz
Vjankovics82 #8744 üzenetére
AMOLED kijelzőnél azért jó az AoD mert csak azok a pontok generálnak fogyasztást a kijelzőn amelyek világítanak. Egy kiírt értesítés nem hiszem, hogy többet fogyaszt mint egy villogó LED. Bár ezt cáfolni és megerősíteni sem tudom.
-
Obyboy
addikt
válasz
Vjankovics82 #8742 üzenetére
Talán mert az AoD mellett nem volt rá igény...
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
Donki Hóte #8741 üzenetére
Volt egy telóm nem is tudom milyen márka de ott külső alkalmazással be.lehetett állítani hogy értesítésnél villogjanak a gombok!
Erre hogy hogy nem találtak még megoldást 😮😤😡 -
válasz
Vjankovics82 #8740 üzenetére
Gyári nincs, gyárilag az AoD szolgál erre a feladatra.
-
Vjankovics82
senior tag
Srácok arra nincs valami megoldás hogy értesítésnél villogjanak a gombok?
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
A5-ös készülékem van 2015-ből. Gyári visszaállítást csináltam, mert már nagyon döcögött. Újra be kell állítani/belakni a készüléket! Elakadtam, mert pl. az értesítési hangok (SMS) kiválasztásához nem jelenik meg a korábbi lista:
Hanem ezt adja fel:
Beírnám az útvonalat, de nem tudom hol vannak a fenti, eredeti hangok? A Notifications mappa látszólag üres!
Ezt a kettőt sem mutatja a Total Commander. -
-
Obyboy
addikt
válasz
Donki Hóte #8735 üzenetére
"ahol van még készleten, ott eladják."
Ez ponotosan így van. A gyár nem tehet róla, hogy egy-egy kereskedő többet rendelt be mint amennyit el tudott adni. A kereskedő pedig nem fogja beszerzési ár alatt eladni míg nem muszály. Ez telefon nem élelmiszer, nem jár le a szavatossága, max az aksi öregszik és nem kap több frissítést. -
válasz
Angel2014 #8734 üzenetére
másrészt nem is hozták forgalomba már amikor leáll a frissítés...
A Samsung már nem is. Ezzel szemben azok a boltok, ahol még volt készleten a TV, azok addig árulták, ameddig a készlet ki nem fogyott.
Pontosan ez a helyzet az A5 2017 telefonnal is, a Samsung nem gyártja már egy éve, de ahol van még készleten, ott eladják.
-
Angel2014
addikt
Tudod nekem van egy F6400 as samsung tv ém ...kaptam rá az updatét utána írták leállnak a gyártásával és pl egy év múlva leáll a frissítése szerintem ez így korrekt...egyrészt figyelmeztettek ,másrészt nem is hozták forgalomba már amikor leáll a frissítés...
A mi telefonunknál még a boltokban forgalomba van....ha ezt csinálja a samsung kötelezném a samsungot hogy ilyen esetben vegye vissza és ne forgalmazza ezeket a készülékeket vagy olyan nyomott árulja.
-
Obyboy
addikt
válasz
Angel2014 #8731 üzenetére
Az nem érdekli a gyártót, hogy hol mekkora raktárkészlet halmozódott fel egy készülékből, ha kiadja az utódot akkor arra fekteti a hangsúlyt nem a kifutó modellre.
Nekem az A5 céges teló, a saját SIM-em egy OPO-ban van, nem mai készülék de a custom ROM-oknak hála ősz óta Pie van rajta. Az OPO 4.4-es droiddal jelent meg anno és még a 9-et is bírja a hardver, ilyen alapon minden gyártó fejleszthetne 4-5 évig szofvert minden készülékére. -
-
galuska95
aktív tag
nem
-
gyuri2008
veterán
A Qi töltést tudja a telefon?
-
törölt tag
a samsung email 6-os verzióra frissítése után furcsa bug van a kliensben, egyszer csak egy részei feketék lesznek, de csak néhány email, aztán újraindítás után megint fehér ... de egy két email megnyitása után megint féldark módba kerül
valaki tapasztalt már ilyet
-
hnike
csendes újonc
Sziasztok,
Messenger Lite fut a telónom, tegnap óta nincs hang értesítéskor
mindent megnéztem, a Beállításokat, és a az app beállítását is. Elvileg az alapértelmezett van beállítva és nem lett megváltoztatva.
Valaki? Vélemény? -
bepe79
addikt
-
kugli
aktív tag
Köszi srácok!
Az elektromossághoz hülye vagyok. Biztos jót magyaráztatok,és én értelmezem rosszul. Arra vagyok kiváncsi,hogy kb egy évesen milyen az akku állapota. Már ha létezik erre vonatkozó infó. -
bepe79
addikt
AccuBattery. Az ingyenes play store-os verzió is millió adatot megmond az akksiról, az "Állapot" fülre átmenvén írja nálam, hogy 2772 mAh a számított jelenlegi kapacitás (92%), a gyári a 3000 mAh, tehát ennyit használódott. Írja, hogy 129 töltés-ciklus volt ő szerinte, grafikonokat is mutat.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Droid Info például kiír az akkumulátor fülön egy "egészségügy" infót. Pontosabb infót nem tudom, hogy lehet-e szerezni.
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Az akku elhasználódottságát,állapotát lehet valahogy ellenőrizni? -
kuyarashi
őstag
-
kuyarashi
őstag
De nem csak az A5 hibája lehet ez. Alkalmasabb fórumot nem találtam.
Ezentúl kérek elnézést mindenkitől, akinek ezzel maradandó sérülést okoztam a lelkében.
-
bepe79
addikt
4 éves?
Akkor az se A5 2017
-
kuyarashi
őstag
válasz
csemberlen #8704 üzenetére
Mák. Ez 4 éves.
Kijelzőcsere volt?
-
kuyarashi
őstag
válasz
csemberlen #8702 üzenetére
Megoldás?
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Ismerős A5 telefonjának a kijelzőjének tetején megjelent egy lilás vonal, ami lassan lekúszott teljesen, a kijelző aljáig, majd az egész elfeketedett.
Minimális, szabálytalan formájú fény szűrődik be a panel szélein, egyébként a kijelző teljesen vak.
A kérdés, hogy találkoztatok-e már hasonlóval.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mobilinternet
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest