Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az Apple TV 4 HD távirányítója teljesen kompatibilis az Apple TV 4K 2021 modellel?
-
-
koma106
senior tag
Szia! Fél éve én is végigmentem ezen, a Plex-el kezdtem, de a transzkódolást nem sikerült kikapcsolnom, a Mr.MC-t megvettem, de végül nem tetszett meg - visszakértem az árát (pedig előtte Kodi felhasználó voltam), az Infuse-tól idegenkedtem ugyan, de kipróbáltam és azóta havi előfizetéssel (349Ft/hó) ezt használom. Elégedett vagyok vele.
-
-
koma106
senior tag
Szeretem az ATV távirányítóját, de néha kényelmesebb lenne egy távval vezérelni mindent (a tv box-é vezérli a tv-t és a soundbar-t is, de az ATV-t sajnos nem). Egyébként 2 ismerősöm is van, aki már összetörte az ATV távját...és hát nálunk is vannak gyerekek. Féltem. Vettem rá egy szilikon tokot, de ezzel meg kényelmetlen a tapipaddal a kattintás (beragad néha). Tudom, vannak ennél nagyobb problémák is a világban, így megbékélekna helyzettel.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Olyan "nagy" problémám van, hogy az ATV távirányító és az eszköz között kb. egy óra után megszakad a kapcsolat (kiírja pl. filmnézés közben, hogy a kapcsolat megszakadt). Ez gyári feature, lehet állítani rajta, vagy hiba, vagy szokjam meg?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy
1. Az Apple TV távirányítóján található siri/keresés gombot át lehet-e valahogy programozni, vagy az csak az AppleTV+, Apple Music és App Store tartalmaiban képes keresni?
Gondolok itt pl. arra, hogy ha az Infuse-ban vagyok, akkor ott keressen.
2. Siri használatára hogyan lehet átkapcsolni (angol nyelven), ha erre váltok, akkor az hatással van-e a többi eszközöm (iPhone, iPad) beállításaira (nyelv, régió, ...)?-
-
koma106
senior tag
válasz bala6120 #2632 üzenetére
Ezer hála és köszönet Neked és Blakey forumtársnak is! Alig egy hétig tartó ( ) kínlódás után végre minden működik. FTP kapcsolaton keresztül 95Mbps a sebesség, működik az Infuse könyvtár, megy a felirat letöltés, elindulnak a médiatartalmak, minden gyönyörűen működik.
-
-
koma106
senior tag
válasz aujjobba #2630 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Kipróbáltam egy régebbi routert, amit itthon találtam (TP-Link TL-WR841N 300Mbps), ezzel is gyengék az SMB értékek minden irányban (SMB1 30Mbps, SMB2/SMB3 40-45Mbps). Utána visszaálltam a Sagemcomra és beállítottam a Plex Media Servert (Kodi addon). Ezzel most 80-90Mbps (úgy emlékeztem tegnap itt is csak 45 volt).Nem tudom ez milyen kapcsolat, mennyire energiazabáló vagy sem, de most van rendes médiatáram és mennek az 1080p tartalmak.
-
-
koma106
senior tag
NFS sajnos nem támogatott LibreELEC alatt, én is a Sagemcom képességeire gyanakszom, megpróbálok szerezni kölcsönbe egy jó routert és tesztelek. Nem gondolnám, hogy hardver elégtelenség lenne, tekintve hogy UPnP/DLNA kapcsolattal megvan a sebesség, inkább a router korlátozza valahogy az SMB-t. (de nem értek hozzá)
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz MasterMark #2617 üzenetére
Infuse-ban van sebesség mérés.
Itt a tegnap esti kínlódásom:
https://www.youtube.com/watch?v=h5L13YlDza4&list=WLNFS beállításban kérhetnék segítséget?
-
-
koma106
senior tag
válasz MasterMark #2613 üzenetére
nem csak az S905X esetében ilyen alacsony a sebesség, macOS (iMac) - AppleTV között is ennyi SMB kapcsolattal.....
Megpróbálom az NFS-t.-
-
koma106
senior tag
Lemértem külön wifin és kábeles kapcsolattal is egyformán ennyi, sajnos. AppleTV4 és iMac közötti SMB kapcsolat sebessége is ilyen gyér. Egyszerűen nem értem, mint ahogy azt sem, hogy UPnP/DLNA kapcsolattal meg megy a 90Mbps.
Kodin saját médiakönyvtár megosztás bekapcsolva (kodiban rendben látszik mappa/video), az Infuse egyszerűen nem emeli be a saját könyvtárába a Kodi médiatárát, ha UPnP/DLNA kapcsolat van (SMB-vel igen) Ki érti ezt?-
-
koma106
senior tag
Kábeles. Időközben kiderült, hogy sebesség probléma van. Infuse sebességmérés SMB-n (SMB2/SM3) keresztül 40Mbps körül van csak (wifin és kábelen is ennyi), valószínűleg ez okozza, hogy egyes fimek indulnak, mások nem. ha a kodiban engedélyezem az UPnP/DLNA-t és így veszem fel a listából, akkor jó a sebesség (90Mbps) és nincsenek lejátszási problémák sem, de így meg a könyvtárkezelés nem működik. Akárhogy állítgatom a Kodi mediatárát az Infuse/Hálózat/ Könyvtár üres marad, csak a főoldalon kedvencek közül tudom betallózni a néznivalót.
Nem tudom az SMB sebességét hogyan lehetne rendbe tenni...Sagemcom FAST3686 a modem/router, T6 S905X Libreelec Kodi 17.6 a szerver és AppleTV4/Infuse Pro 6 a kliens.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Infuse Pro 6-al van olyan problémám, hogy nem tud lejátszani minden filmet. Ugyanazon típusú média közül (pl egy sorozat 2 epizódja) az egyik elindul, a másik nem " A tartalom betöltése közben egy hiba lépett fel". Apple TV 4 a kliens és SMB-n kapcsolódik Libreelec-et futtató serverhez. Volt valakinek hasonló problémája?
Ugyanezeken a gépeken a Plex mindent visz, csak éppen a transzkódolás nem kapcsolható ki...-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! MrMC-t használok ATV4-en, a server egy libreelec box. Ha beletekerek egy filmbe, akkor nagyon sokat kell várni, hogy elinduljon, ill. van néhány film, amelynek a lejátszása közben a lejátszó egyszerűen leáll. Nem is tudom folytatni, olyankor csak gondolkodik...ha el is indul, akkor pár mp után megint leáll. Mi lehet az oka? Hálózattal lehet gond?
Plex szépen játszik le mindent, ott ha belepörgetek egy filbe, akkor kb. azonnal indul a lejátszás is, csak az bajom, hogy mindent transzkódol...nem lehet kikapcsolni.-
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Kriptovaluták és az adózás
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s