Új hozzászólás Aktív témák
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom kikapcsolni hogy ne jöjjön mindég értesítés erről ami a képen látható ?
[kép]A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Spec
őstag
Tudom, hogy nem ebbe a topikba való téma, de itt többen is vannak akik profi romolgatók, így hátha tudtok segíteni.
Van egy őskövület Alcatel OneTouch Pixi 3 (10 inch) tabletünk, amit régebben használtunk, de már évek óta semmi másra nem jó, mint a gyereknek mesét nézni. Sajnos lassan már arra se jó olyan szinten belassul, akár már csak egy weboldal megnyitásától. Gyári rendszer van rajta, amire nyilván nincs már frissítés évek óta. Szerintem minimum 7-8 éves a készülék.
A kérdésem, hogy érdemes lehet valami barkács romot rátolni? Akkor használhatóvá válna, vagy ez már kuka mindenképpen. Más célra nem kellene, mint a YouTube menjen rajta, meg pár gyerek játék.
A jelenlegi gyári rendszere: Android 5.0.1; kernel 3.10.54; build 01008.
Ha van rá valami értelmes frissebb verzió, akkor ha tudna valaki segíteni egy szájbarágós leírással azt megköszönném. Meg hogy egyáltalán van-e értelme vele vesződni?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
MODERÁTOR
válasz headhunter #3794 üzenetére
Szerintem ez kell neked:
Beállítások - Hangok és rezgések - Hangasszisztens - Hang igazítása több alkalmazáshoz
Így lesz egy plusz ikonod:Ahol tudod állítani az appok hangerejét külön:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
DeFranco
nagyúr
válasz Tompika777 #3795 üzenetére
Nálam a "média" a "csengőhang" és az "ébresztő" van külön, szerintem az értesítés a csengőhanghoz vagy esetleg az ébresztőhöz kötődik, de biztos, hogy a médiától külön van mert az nálam mindig néma.
-
Tompika777
senior tag
válasz headhunter #3794 üzenetére
Lehet rosszul tudom,de szerintem nem állítható külön...
Amúgy eléggé hiányzik nekem is,hogy legalább az értesítések hagerejét lehetne külön állítani a médiától,nem pedig egy kalap alá véve nagyjából mindent. -
headhunter
addikt
Appoknál állítható külön a hangerő?
Telepítve lett az az app: [link]
A beállított figyelmeztetési hang kicsit halk. (pl.: 20% és 80%-nál) -
Blizzardking
őstag
Nekem a Mediatek miatt esik ki. Aki nem romol annak jók a Mediatekek.
Jelenleg Oneplus 5-öm van. 7-es androiddal jött ki 2017-ben, most 12-őn vagyok januári biztonsági patch-el, de van hozzá android 13-as rom is. Hibátlanul működik. Leírhatatlan érzés, hogy nem kötnek ezek a "mennyi támogatás van rá" korlátok. Poco F3, X3 Pro ugyanez a kategória ebből a szempontból. Tudom hogy rétegigény, illetve kevesen teszik bele azt az időt ami ahhoz kell, hogy valóban élvezetes legyen és ne kínlódás a rom buzizás. Mindenki cserélgeti a telefonokat mintha nem lenne holnap, közben meg tökéletesen testre lehet szabni a régebbit is. Most telt el annyi idő, és gyűlt össze annyi innováció hogy veszek egy újat.
Az IPS-re - volt csúcstelóm brutál jó ips panellel. Lehet abból is nagyon jót csinálni. Nem tudom milyen van a GT-ben, de legalább beégni nem fog."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Blizzardking #3791 üzenetére
A hardver gyorsaságából nem akartam engedni. Lehetett választani, amoled kijelző, de sok minden másban visszalépés, vagy bevállalom az IPS panelt és más téren nem kell kompromisszumot kötni. Az X3 pro kijelzője is IPS. Eddig tetszik az X4 GT.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz Blizzardking #3775 üzenetére
Ma jött meg az X4 GT, még ismerkedek vele. Nálam ez lett az X3 pro értelmes utódja.
[ Szerkesztve ]
-
bodorjanos
aktív tag
Ha bemész az alkalmazások között a mi böngészőbe és alul kiválasztod az elepértelmezések törlését, akkor se tudsz utána választani? Csak egy tipp. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi volt a megoldás, de nekem is volt ilyen. Ezt próbáld ki, ha utána se tudsz appot választani, esetleg egy restart még szóba jöhet. Ha ezek se válnak be szólj és megpróbálom az emlékeim között kikutakodni az infó Nekem is a PDF-el csinálta ezt...
-
Alarikman
senior tag
válasz Viktor0610 #3784 üzenetére
Ez nagyjából így is van, ahogy írod. Viszont vannak réteg esetek, például, ha a telót megörökli a gyerek. Akkor már mindjárt nem mindegy milyen állapotban kapja meg, meddig tudja használni.
Én pl pont ezt tervezem. 1-2 év múlva felsős lesz. Ez a telefon még akkor sem lesz lassú darab. Nekem most 1 éves múlt.
94%-os az akksi. Én nagyjából tartom a 20-80-at. Nem mindig. És 10W vagy max 18W QC3-at kap. -
Spec
őstag
válasz Blizzardking #3783 üzenetére
Én aláírom, hogy a melegedés, és a fogyasztás / töltés gyakorisága nagyon fontos egy telefonnál. Nálam ez egyébként nem drámai az X3 Pro esetében, de való igaz, hogy én nem is nyüstölöm agyon.
2021. augusztusi a teló, és még most is 89%-ot ír akku kapacitásra az AccuBattery, de úgy hogy új állapotában is csak 92%-ot adott meg rá. Jelenleg is minden 2., de néha csak 3. napon töltöm. Nem szoktam a 20-80%-os pöcsöléssel bajlódni, hanem általában 10% körülre, vagy az alá is engedem, és onnantól töltöm 100%-ra. Viszont nem a gyári gyors töltőjével, hanem egy 10W-os Xiaomi töltővel töltöm.
Melegedni nálam nem szokott, igaz én FPS gamingre nem használom, csak kis alap telós játékokat szoktam rajta tolni, amik azért annyira nem izzasztják meg. Szóval ezeknek a kritériumoknak nálam a X3 Pro is megfelel jelenleg.
A kijelző valóban lehetne jobb, de emiatt nem váltanék telót, csak ha megadja magát. Bízom benne, hogy ez minél később érkezik el. Addig is meg próbálok vigyázni rá ahogy csak lehet."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
ates2
senior tag
Hogy tudom beallitani hogy hs meg akarok nyitni egy pdfet docot stb ki tudjam valasztani hogy mivel ?
Valamiert elkezdte ezt csinalni hogy nem tudom kivalasztani.
Itt a masik egyebek resznel azt akarja lepjek be a mi accomra,full ertelmetlen :/
J -
Blizzardking
őstag
válasz Viktor0610 #3784 üzenetére
Azért azt csak belátod hogy ha 2 naponta kell tölteni egy nagy aksis keveset fogyasztó telefont, annak tovább fog élni az aksija mint egy naponta 2x-3x töltőre dugott (vagy vezetéknélküli töltés esetén 20-30x) kis aksis sokat fogyasztó telefoné, ugye?
szerk - azt hogy meddig töltse fel ne úgy képzeld el hogy nézegetni kell, hanem lehet paraméterezni. Pl CrDroid tudja alapból.
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
MODERÁTOR
válasz Blizzardking #3783 üzenetére
Az ilyen "akkukímélő" hozzászólások mindig eszembe juttatják az egyik OnePlus topikban olvasottakat.
Miszerint voltak páran, akik figyeltek az akkura, páran, akik nem. Pár évvel később kiderült, hogy a nagy odafigyelés mindössze pár % akkukapacitást jelentett.
Szóval szerintem ennek sok értelme nincs.
Az eszköz van értem, nem fordítva.Xiaomi 13T
-
Blizzardking
őstag
A fogyasztás sokat számít, és ahogy D@niel is írta az amoled a legnagyobb különbség nem az a +- 3 fps a 860-hoz képest. Takarékos proci-->kevesebb töltögetés vagy 35-85% közti használat --> kisebb aksi degradáció. Én ilyeneket is nézek nemcsak a szintetikus tesztet. Azt aláírom hogy X3 pro-ról én se váltanék. A maga nemében az egy bitang jó gép, és van hozzá minden, még aicp rom is android 13-mal.
Ja még egy, akinek X3 Pro-ja van, sokan azon sírtak, hogy az X3 nfc-nek meg jobb volt a kamerája (és jogosan amúgy). Hátha most összejön egy termék ami az elmúlt 3 év pocóihoc képest semmiben nem visszalépés[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
+1 én is ezt gondolom, direkt néztem teljesítményt, mert call of duty alá szükséges.
Nekem szimpatikus a dolog, jó lesz már egy oled kijelző, viszont kissé tartok is tőle, sok órát megy a Gmaps, waze - igaz, sötét módban. De ha váltok is, két évig legyen ez is jó, hibátlan, stb.Az zavaró, hogy a kijelző csak oled (tehát kínai gyártmány, BOE) és nem a Samsung-féle amoled. Elvileg az alap x5 megkapja a jobbat.
Az ár majd dönt, ha tud ez is early bird-el 250$ körül indítani, át gondolom, bár teljesen jó lenne számomra sd860 amoled-el, kicsit jobb hűtéssel, vagy akár 870, drágábban, de az f4-től olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
ktommy91
addikt
SD860: 4*1,8GHz A55 + 3*2,4GHz A76 + 1*2,9GHz A76, LPDDR4X-2133
SD778G: 4*1,8GHz A55 + 4*2,4GHz A78, LPDDR5-3200
Az A78 magok annyival erősebbek, hogy a -500MHz ellenére még egy szálon is azonos a teljesítmény(talán picit erősebb is a SD778), több szálon pedig egyértelműen erősebb.(köszönhető a kisebb hőtermelésnek is)
GPU fronton pedig a 3dmark eredmények magukért beszélnek, notebookcheck-en meg lehet nézni.[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Spec
őstag
válasz ktommy91 #3779 üzenetére
Én nem látom egyértelműen, hogy "CPU és GPU fronton is kicsit erősebb" lenne a 778G. A benchmarkok alapján van amiben 4-5%-kal jobb, van amiben meg 7%-kal rosszabb. Ez nekem nem szignifikáns különbség, statisztikai hibahatáron belül van az eltérés. Nem láttam még olyan benchmarkot amiben egyértelműen a 779G-t hozták volna ki győztesnek. Azt aláírom, hogy a 6 nm miatt egy picit talán kevésbé melegszik, és jobb az energia gazdálkodása, de ez se egy óriási előrelépés.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
ktommy91
addikt
CPU és GPU fronton is kicsit erősebb és takarékosabb a 778G. 5G valóban előny, viszont a wifi6-ot megint kispórolták a poco-ból(már az x3 pro is tudná). Én sem rohannék a boltba érte, pláne nem magyar áron. Mivel ez a helyzet a piacon, én nem is nagyon fogok új telefont venni. Decemberben 55k-ért ment el az 1.5 éves x3 pro-m és 100k-ért kaptam egy 3 hetes 11T pro-t(kínai "garanciával"). Bár abba SD nem megy(nincs is rá igényem) és kell egy 3 dolláros toldat a jack-hez, de minden szempontból erős a kontraszt az x3 pro-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Spec
őstag
válasz Blizzardking #3777 üzenetére
Nem azért mondom, de én két telefon generáció után, nagyobb ugrást, nagyobb kontrasztot várnék hardver specifikációban. Az X5 Pro teljesítményben nem sokkal nyújt többet, mint a 2 évvel korábbi X3 Pro. A benne lévő Snapdragon 778G SoC teljesítménye kb. azonos, vagy talán még picit gyengébb is, mint a 860-asé. Egyedül az 5G a valódi előnye, de akinek ez eddig se hiányzott, annak ezután se valószínű hogy fog hiányozni. A 778G SoC-nak talán a GPU része picit fejlettebb, de számottevően erősebbnek azt se mondanám.
Én nem látok semmi érdemi különbséget, ami miatt 2 év múlva megérné ismét kiadni kb. 100-120e Ft-ot. Maximum ha az X3 Pro végleg elvérzik valami miatt."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Blizzardking
őstag
válasz Alarikman #3776 üzenetére
F3/X3Pro telókhoz nagyságrenddel több fejlesztés ment mint a 4-es sorozathoz. Nemcsak azért mert régebbi, hanem az ilyen telitalálat gépekre nagyon ráugranak a fejlesztők. Valami azt súgja, hogy az 5-ös sorozat hasonlóan népszerű lesz ilyen szempontból is. Az az igazán drága, ha olyan rendszeren ragad valaki amit nem kedvel. Ha van egy jó vas és temérdek rom, azzal nagyon sokáig el lehet karistolni. Így valóban fontos az ár, hogy sokaknak megérje megvenni és fejleszteni rá. Személy szerint nekem nem annyira fontos, mert olyan ritkán cserélek telót, hogy ilyenkor nem fő szempont pár százalék fel vagy le. Én ilyen anti-fogyasztó vagyok, amíg valami működik addig inkább reszelem mintsem lecseréljem. Kinek mi a kattanása
-
Alarikman
senior tag
válasz Blizzardking #3775 üzenetére
Nem rossz az X5 pro. Az ár dönti el. De váltani az X3 pro-ról nem érdemes. Max ha már lelaktad és amoled párti vagy. SZVSZ.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Szerintem a következő telóm ilyen lesz. Én is nézem egy ideje az F5/X5 híreket. Szerintem ez megint egy aranylövés lesz az X3 nyomdokain. Az X4 kicsit gyengére sikerült. Snapi 778 + amoled + jack + 5000 mAh + közösség = nirvána
-
Fall-N
veterán
válasz bodorjanos #3772 üzenetére
Nem jött még meg a 13.0.6.
-
bodorjanos
aktív tag
13.0.4-nél újabb rom jott valakinek OTA vagy csak letöltve lehet feltolni? Nem létszükség, lehet kivárom a 14-et, ha nem jön OTA-n a frissítés. Lustaság, fél egészség
-
v.attis
őstag
Nem akarok frenkizni, de 2021 június: 57.000 kiszállítva.
Banggood asszem, de nem tudom milyen raktár, kevesebb, mint 3 hét alatt megjött. -
bodorjanos
aktív tag
Én 2021 áprilisában vettem 250 euro-ért. Az is valahol 80 körül volt annak idején. 8/256 GB.
Nagyon durvák kezdenek lenni a mai árak sajnos. -
D@niel
addikt
válasz szkaroly #3764 üzenetére
Nekem 75k volt Alin spanyol raktárból, amint elérhetővé vált, meg is rendeltem.
Most x4 pro ugyanitt 121e, az árfolyam miatt nem a legjobb.
Az ufs nekem is zavaró.
Egy darabig marad az x3p, elhasználom, kíváncsi vagyok meddig fogja bírni. A következő pedig f3 új akksival.『poco f4_𝔼𝕧𝕠𝕝𝕦𝕥𝕚𝕠𝕟 𝕏 v10.2』
-
szkaroly
senior tag
Az x4 pro most 160e egy normális boltban, ez meg nyitóban kb. 180-200 lesz. Anno 2021 augusztusában 85-ért vettem az x3 pro-t. Az sd860 cpu-ban egyenrangú az sd778-al, gpu-ban erősebb. Az UFS 3 belső tár pedig nyilván hiányozni fog az x5-ben is. Összegezve: amíg működik az x3 pro, addig nem veszek másik mobilt.
Poco F6
-
rolandhun95
tag
válasz rolandhun95 #3738 üzenetére
PROBLEM SOLVED:
Fejlesztői beállításokban az "enable bluetooth page scan"-t bepipáltam, utána most már csatlakozik automatikusan. jó lett. (De nem is értem, nem kapcsolhattam én ezt azelőtt ) -
szürke
tag
válasz rolandhun95 #3753 üzenetére
-
Spec
őstag
Furcsa, mert eddig sohasem csinálta. De nem tudom mi válthatta ki, mert tudtommal most frissítés, vagy bármi nem jött a telóra, ami bekavarhatott. Eddig mindig szépen óramű pontossággal be is kapcsolt, meg ki is. Érdekes...
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
rolandhun95
tag
Igen. Határozottan volt ilyen, emlékszem. Sokszor nem kapcsol ki nekem se. Ugyanígy van a "ne zavarjanak" móddal is. Viszont szerintem az azért van, mert pl schedulézva van 21:00től 4:00ig, de benyomom pl 20:00kor, akkor addig nem fog kikapcsolni míg manuálisan nem teszed.
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Találkoztatok már valaki olyan hibával, hogy nem deaktiválja magát az olvasómód? Én használom ezt a funkciót, hogy este lefekvés előtt ha használom a telót, akkor ne kapjak annyi hideg kék fényt, hanem melegebb tónust kap a kijelző.
Úgy van beállítva, hogy este 9-kor automatikusan bekapcsol, reggel 7-kor meg ki kellene kapcsolnia. Eddig nem is volt vele gond, de ma nem kapcsolt ki. Néztem is, hogy mi van, miért ilyen sárgás a kijelző még de. 9-kor is. Kezdtem megilyedni, hogy valami a panellal van, attól sárgás.
De aztán újra indítottam a telót és helyre állt a helyzet. Érdekes módon úgy hogy amikor újra indult, utána még mindig rajta volt a sárga tónus, de pár másodpercre rá hál' Istennek visszaváltott normál módra. Mi okozhatta ezt?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
szürke
tag
Sziasztok!
Érdemes még újonnan venni most egy ilyen telefont vagy sem? Meddig kap még frissítéseket? Mennyire jellemző ez a bootloop dolog? (Euronicsban most akciós)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bodorjanos
aktív tag
válasz v.attis #3746 üzenetére
Írj xiaomi.eu-soknak, hátha tudnak zsigerből valami megoldást a problémádra. Egy próbát megér.
Megértem, ha rendesen belakta az ember a telefont, nagyon nem esik jól egy reset. Nekem is tele van mindenféle cuccal a telefon és fájna mindent újrarakni és beállítani. Kezdek megöregedni. Régen az újratelepítés öröm volt, most már határozottan nyűg... Ha több időm lenne ilyenekkel játszani, akkor biztos nem fájna ennyire
Mindenesetre a te telefonodon nagyon fura ez a merülés... MIUI topicban nem kérdeztél rá esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz bodorjanos #3742 üzenetére
Hát én sem akarok resetelni. Privát és munka telefon egyben, megannyi alkalmazással amelyek technikai és adminisztratív kellékei a mindennapjaimnak. Megannyi regisztráció és mentett adatbázisok, amelyekről mindenképp kellene egy biztonsági mentés, majd visszaállítás.
Egy reset nálam vagy 3 nap lenne, mire mindent vissza konfigurálnék és még az is lehet, hogy nem jelentene megoldást. Sajnos nem engedhetek meg magamnak még 1 nap kiesést sem.Viszont akkor már inkább megpróbálnám a CRdroidot, csak ami nagyon fontos lenne:
- hívásrögzítés root nélkül;
- Xiaomi gyári kamera alkalmazás nekem nagyon bejön, nem szeretem a Gcam-et.
A fentieket a Xiaomi.eu rom mind tudja root nélkül, így nem áll fenn a veszélye, hogy a banki alkalmazás visszapofázik (tudom, el lehet rejteni, de régen próbálkoztam vele és a leg váratlanabb pillanatokban bukott meg a rendszer). Csak ezek tartanak még ezen a romon... -
bodorjanos
aktív tag
válasz Viktor0610 #3744 üzenetére
Gondoltam, hogy valaki kiszúrja a logikai hibát a mondatomban
Azért egy új telefont csak jobb belakni, mint egy régit
Mondjuk most iphone az elsődleges telefon nálam, ott a mentésből visszaállítás elég hatékony, nem sok utólagos beállítást kell megejteni, ha emlékeim nem csalnak. Mondjuk azt is már jó másfél éve húztam újra a régi telefont mentéséből. Szinte ott tudtam folytatni, ahol abbahagytam a régi telefonon. Persze lehet csak az emlékek szépültek meg és azzal is szívtam, ki tudja most már[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
válasz bodorjanos #3742 üzenetére
Mondjuk én előbb vennék új telefont, mint a factory reset Gyűlölöm már belakni a telefonokat. A gyermeki kíváncsiság kihalt már belőlem...
haha, +1, a hideg futkos a hátamon a gondolattól is, a redmi 4x-em a végén óránként indult újra (valami soft reset volt, mert pint nem kért, csak inicializálta magát feszt) de nem bírtam magam rászánni a FR-re
-
bodorjanos
aktív tag
válasz v.attis #3741 üzenetére
Fasza, azért ez kellően idegesítő lehet...
Én gyári romon vagyok, de szerintem semmit nem vesztesz, ha írsz nekik. Max nem foglalkoznak vele, de egy próbát megérhet mindenképp.
Ilyenkor mondjuk még szokták mondani a factory reset-et, de már nem emlékszem, hogy nálad ez megvolt-e már. Mondjuk én előbb vennék új telefont, mint a factory reset Gyűlölöm már belakni a telefonokat. A gyermeki kíváncsiság kihalt már belőlem...[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz bodorjanos #3721 üzenetére
Hát nem oldódik meg, az első éjszaka nem merül semmit, de a másodiktól igen. Tehát a telefon újraindulása valamit megváltoztat. Ez is haladás, mert így egyértelművé vált, hogy szoftveres a gond.
Lehet írnom kellene a Xiaomi.eu fejlesztőinek?
-
rolandhun95
tag
válasz Viktor0610 #3739 üzenetére
Hát ez nem jött be, de köszi.
-
MODERÁTOR
válasz rolandhun95 #3738 üzenetére
Beállítások / Kapcsolat és megosztás / Wi-Fi, mobilhálózatok és Bluetooth visszaállítása
Ezt még kipróbálhatod. Emlékeim szerint az összes mentett Wi-Fi-hálózatot, Bluetooth-eszközt újra kell párosítani.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
rolandhun95
tag
válasz rolandhun95 #3709 üzenetére
Amióta volt ez a bootloop, azóta nem kapcsolódik automatikusan az autó bluetooth-ára a telefon. Lehet valami ott becrashelt? Próbáltam törölni, újracsatlakozni, semmi. Van erre megoldás factory reseten kívül?
-
tyan
senior tag
válasz gixxergabi #3736 üzenetére
Most néztem, nálam még nem dobta fel ezt a frissítést.
-
v.attis
őstag
válasz gixxergabi #3732 üzenetére
Nem tudom milyen romon vagy, de nekem Xiaomi.eu-n mindig is volt dokumentum fotózás. Naponta használom szkenner helyett, mióta csak megvettem a telefont.
Elvileg a Xiaomi.eu, kínai (vagy indiai?) stock romon alapul, tehát valamennyire stock kamera alkalmazás van ebben is.... -
Alarikman
senior tag
Tudom, arról már sokat beszéltetek itt a fórumon. D@niel kolléga vetette fel a paszta problémát, arra reagáltam. És tényleg létező probléma, főleg indiai variánsoknál, hogy vagy nem tettek a réz lap és a chip közé pasztát, vagy rossz minőségűt. Ezért nagyon melegedett és bootloop alakult ki. Itt vitáztak róla link , XDA fórum: link
Azért mértem a hőfokot. Tegnapi rekord 64fok volt. Ami nem vészes. Jól átmelegedett a telefon és a kijelző, ez azt jelenti, hogy jól átadta a hőt a SOC-ról. -
gixxergabi
senior tag
Felraktam új gyári kamera appot megjelent egy dokumentum fotózás lehetőség, ami tök jól működik, kiváltva eddig külsős appokat.
-
Spec
őstag
válasz Alarikman #3724 üzenetére
Nem a SoC melegedése okozza a problémát, így sok köze nincs a játék közbeni terheléshez, vagy hőfokhoz.
A töltés vezérlő áramkör (PMIC) hibája. A gyakori gyorstöltés, a töltés közbeni intenzív használat (pl. töltőn játszás, streamelés, autóban navigáció), ami a probléma forrása."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz rolandhun95 #3729 üzenetére
Igen, én viszont az első pár töltés után leálltam a gyári gyors töltőről, mert nem találtam normálisnak, hogy kevesebb, mint 1 óra alatt fullra nyomja, és érezhetően melegszik is közben.
Anno kérdeztem is itt, hogy ez normális, és megoszlottak a vélemények, hogy hat ki az akksi élettartamára. Mondjuk, akkor még ez a PMIC probléma nem volt terítéken.
Mindenesetre én leálltam teljesen a gyorstöltéssel és egy Xiaomi 10W-os töltővel töltöm azóta is. Így is feltölti, kb. 2 óra alatt fullra, úgy hogy közben egyáltalán nem melegszik.
Az akksi kapacitása 89-90%, több mint 1,5 év után.
Bízom benne, hogy ez az óvatoskodás a PMIC problémát is megelőzi (kopp-kopp)."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Alarikman
senior tag
Lesz, tesztelik éppen. Kérdés, hogy a kínai új év előtt megjelenik-e(február). Legkésőbb tavasszal szerintem...
-
Gloob
addikt
Egy kis "érdekesség". Jön a MIUI 14
Samsung Galaxy A52S
-
Alarikman
senior tag
Direkt utána olvastam(XDA, Reddit cikkek). Tettem fel CPU hőmérséklet figyelőt. Komolyabb játék(The Elder Scrolls Blades), alatt 54 fok fölé eddig nem ment.
A képernyő melegszik, szóval jó a hő átadás. Kínai verziós az enyém. Részemről ez rendben van. Remélem sok kollégának is hosszú ideig bírja a teló. -
Spec
őstag
Én nem ezt hallottam, olvastam róla. Hanem azt, hogy a töltési áramkör (PMIC) adja meg magát. És igen, ezt is a nagy hőfejlődés, a töltés közbeni használat/terhelés, és az állandó gyorstöltés vágja haza (legalábbis ez az elmélet).
Milyen ragasztó, vagy paszta amire gondolsz? Szerintem a forrasztásra gondolhatsz, de az nem ragasztó. Ha a forrasztás sérül a bga tokozású IC-nél, azt hívják reballingnak. Ha magát a SoC-ot kellene reballingolni, az már régen rossz. Akkor lehet cserélni inkább magát az egész alaplapot, SoC-ostul, mindenestül."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
D@niel
addikt
válasz Alarikman #3719 üzenetére
Direkt spórolnak =)
Igen, az indiai sokkal gázabb, meg is hosszabbították nekik a garit fél évvel (így összesen 18-at kaptak), mert kb mindenki vissza vitte.Amúgy az x3 pro utolsó mohikán, néztem az x5-öt és még a pro is csak sd778-al jön ki.
-
Alarikman
senior tag
De most akkor valamit el sz@rtak gyártáskor? Ennek nem kellene így lennie. Erősebb SOC-ok is vannak ettől.
Bármilyen gyártási helyű telóval elő fordul? Nekem nem annyira melegszik játék közben, igaz, nagyon durva játékokkal nem játszom.Talán ez hasonló mint a korai ps4-ek esetében volt, hogy kinyomta a pasztát a sok hő ingadozás. Mondjuk elég bika chip ez is a maga módján.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
A bootloop azért jön elő, mert ennyi idő után túlságosan megolvadt a CPU-n lévő ragasztó. Ez a telefon leggyengébb része.
Keresni kell telefon üzletet, ahol újra pasztázzák, yt-on sok videó van erről.
Az ismertebb custom romok azért ajánlottak, mert standard módban nem terhelik úgy a hw-t, mint a miui, azaz nem kevésbé melegszik a struktúra.[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Arra lennék kíváncsi, hogy akik ezt az újraindulgatós hibát tapasztaljátok, mindannyian a gyári gyorstöltőjével töltitek?
Meg hogy gyári rendszer van-e rajta, vagy valami custom rom?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
gixxergabi
senior tag
Már lehet is jelentkezni: [link]
Elindult a Xiaomi MIUI 14 Mi Pilot Tester Program! -
rolandhun95
tag
Ráadásul olyan kapcsolók is megjelentek amik eddig nem voltak. Tehát lehet hogy valami háttérben lévő automatikus frissítés zavarta meg? Pulzus figyelés zuhany mód ilyen biztos nem volt előtte.
SZERK: Elnézést, ezek app kapcsolók, nem tudtam hogy ezeket beteszi ide.. pl a notify for mi band-nak is itt van, plusz aliexpress.. Bocs!
[ Szerkesztve ]
-
Sanki
Topikgazda
Első alkalommal sajnos nekem is ez volt. Azóta 2x volt random újraindulás.
-
rolandhun95
tag
Na, azt hiszem kár volt olvasgatni a napokban az előforduló alaplapi hibákról, újraindulásokról. Mai nap most (13:00kor) leteszem a telefont az asztalra, kimegyek a konyhába, majd vissza a szobába arra jövök be hogy a telefon ki be kapcsolgat. Poco felirat 5mp ki, és így sorba.
Beléptem a recoverybe, safe mód. Bejött.
Majd onnan újraindítottam megint. Jó lett. Viszont most eltűnt az összes ikon és widget a kezdőképernyőről. Az applikációk megvannak, csak az ikonok nem.
Kezdjek félni én is? -
v.attis
őstag
válasz bodorjanos #3707 üzenetére
Amit belinkeltem. Adb-s mahináció volt.
-
Sanki
Topikgazda
válasz Viktor0610 #3703 üzenetére
Nekem is így volt valamelyik frissítésnél, nem engedte felrakni kézzel, utána pár nap múlva megjelent magától.
-
Papix
tag
Remélem.Az Asszonynak is ezt csinálta egy márkánbelüli telefon.
-
v.attis
őstag
válasz bodorjanos #3692 üzenetére
[link] lehet sikerült megállítani?
-
MODERÁTOR
-
Papix
tag
válasz Viktor0610 #3700 üzenetére
Köszi.
Azt írja a telefon, h béta verzió. -
szkaroly
senior tag
válasz gixxergabi #3694 üzenetére
Tavaszra vártam, de mostanában úgyis tavaszias idő van néha.
Poco F6
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest