Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz sing1ep1ayer #36 üzenetére
Ez a hír egy kicsit ellentmondásos,egyébként ő spanyol epret termel,de hazai
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
sing1ep1ayer
őstag
Érdekes... Lehet hogy ezek szerint mégis hazai epret ettem és tényleg rosszabb volt a görögnél?
-
dajkopali
addikt
válasz #06658560 #33 üzenetére
ezzel azért nem értek egyet: megfeszülhetsz, Magyarországon akkor sem tudsz igazán finom narancsot termelni, nincs meg hozzá a szükséges makro- és mikroklíma, épp ezért képtelenség Angliában jó málnát termelni
nincs ezzel semmi baj, ez van, ezek az adottságok
a vita nem is erről szól"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
de hogy az alapvéleménnyel való egyetértésemet is kifejezzem
dolgoztam Angliában farmon, ahol pl. volt málna
gyönyörű volt, hatalmas, gusztusos - de az égvilágon semmi íze nem volt
persze hogy nem volt, egyrészt túlnemesített fajta volt, másrészt sem napsütésben, sem talajban, sem egyéb tényezőkben nem kapta meg azt, amit nálunk a kert hátsó részében megkapott az isteni málna"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
az offnál is offabb
a hazai gyümölcs és zöldség lehetséges magas minősége Kárpát-medence adottságai miatt egyrészt igaz (ez ügyben egy kertészmérnök barátom folytán eléggé képben vagyok), másrészt a valós állapotokat nézve ez ma már sajnos jórészt csak mítosz (ráadásul kádárista mítosz, mivel ennek sulykolása politika szándék nyomán indult el a hetvenes években)
bizonyítja ezt számtalan élelmiszerteszt a közelmúltból - hogy csak a hírhedtté vált paprikatesztet mondjam, ahol a "híres magyar őrölt paprikák" többsége a "fogyasztásra nem alkalmas" kategóriába került
az van, hogy az adottságaink megvannak hozzá, de a piacon jelen lévő termékek többsége egyszerűen szar - épp ma ment a közszolgálati(!) adón a Krónikában(!) egy tudósítás, ami arról számolt be, hogy az idei magyar eprek minősíthetetlenek"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
őstag
-
törölt tag
-
őstag
Itt egy kis olvasnivaló,és a lényeg a végén Egyébként nemcsak a kisebb termőterület, hanem a fajta, a technológia és az időjárási körülmények is magyarázatot adnak arra, miért sokkal drágább a hazai eper. A szakember szerint az itthon használt fajták 30 dekát teremnek tövenként, míg például a spanyoloké akár 1 kilót is, tehát háromszor többet.
-
őstag
válasz sing1ep1ayer #22 üzenetére
Azért mert nagyobb és pirosabb,és mert jobban bírja a szállítást,és talán jobban terem, a magyar epret leszeded,és 1 napon belül el kell adni mert másnapra,csak lekvárnak lesz jó
(#26) sing1ep1ayer.Én továbbra is azt mondom, hogy a hazaiként árult bolti eper semmivel nem jobb, mint a külföld
Ha az itthon termesztett spanyol epret etted a boltból,akkor semmivel nem jobb mint a kintről hozott spanyol eperLehet itt kitalálni olyan dolgokat, hogy azt kint éretlenül szüretelik, de ne vicceljünk már: kamionnal egy nap alatt ideér,
Ez nem kitaláció tény,a kamion nem azonnal a multiba viszi,hanem az elosztó központba[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
Ettem már földről epret, minden évben eszem, de nem értem ez hogy jön ide egyáltalán. A földről, saját telken termelt és szedett eper nem egyenlő a boltban magyar eperként kapható cuccal. Én továbbra is azt mondom, hogy a hazaiként árult bolti eper semmivel nem jobb, mint a külföldi. Ez tapasztalat. Lehet itt kitalálni olyan dolgokat, hogy azt kint éretlenül szüretelik, de ne vicceljünk már: kamionnal egy nap alatt ideér, szóval maximum ennyivel kell korábban leszedni, mint a nálunk termelt társait.
Az, hogy hazai céget támogass a vásárlásoddal, megint más tészta. Lehet az ember lokálpatrióta, csak nem kellene emiatt mindenfélét bebeszélni önmagának és másoknak. Ha a hazai dinnye, eper, málna, barack, szőlő, meg ki tudja még mi a fene mind-mind jobb lenne a külföldinél, akkor pusztán ezeket exportálva mi rég Európa vezető gazdasági nagyhatalma lennénk. -
tomazin
veterán
nem sértésnek szánom, de szerintem még nem ettél földről epret, ha azt tudod mondani,h egy más országból hozott eper finom volt. mert nagyon finom ám a görög eper, de csak az amit ott kint a nyaralás során megveszel a piacon, amit a nénike kirak. Itthon csak az éretlenül leszedett, mesterséges úton, szállítás közben érlelt epret eszel, mert a rendes megrohadna.
100k-s kérdés: mert itthon is cél, hogy amit temesztettek mind eladják, ezért van aki inkább éretlenül leszedi, és eladja az ízetlent, (gondok itt azokra akik óriási mennyiségben termesztik és mint Tikakukac is mondta nyomják a tacskóba)
ezzel szemben az érett eper leszedés után pár nappal már megfonnyad, amit nem fogsz megvenni, mert az a jó ami jól kinéz (nem, de az emberek nagy része így vásárol), ergo sokkal nagyobb a kockázat->nagyobb lesz az ár, százalékosan több megy kukába.
a másik dolog meg, hogy ha tehetem akkor itthon készült terméket vásárolok (sajnos itt is megy az átbás), ugyanis -bármennyire is hülyén hangzik manapság- de egy magyar munkahelyet támogassak a pénzemmel, mint mást.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Mert raktároznak és tartják a készletet itthon is. Így megéri itthon is termelni és tolni a multikba.
Ez van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
sing1ep1ayer
őstag
Oké, tehát azt mondod hogy külföldön azért termesztik az íztelenebb fajtát, mert az jól bírja a szállítást. De korábban azt állítottad, hogy itthon is van "hazai termesztésű spanyol eper" és én biztosan abból ettem, ezért nem volt elég jó. Na most a százezres kérdés: itthon mi a ráknak termesztik a spanyol epret, ha egyszer nem szállítják sehová, hanem helyben adják el?
-
Tikakukac
titán
válasz sing1ep1ayer #16 üzenetére
Faluhelyen nőttél fel, vagy városban?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
őstag
Szerinted melyik fajtát fogják termeszteni,azt amelyik édes,beérett,és nem fogja bírni a spanyolországból való hosszu szállítást,vagy azt amelyik ugyan nem édes,kemény,de jobban bírja a szállítást
-
őstag
a szállítás miatt még éretlenül szedik le, ez lehet a baj szerintem
cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz #06658560 #13 üzenetére
Ugye nem gondolod hogy Szegeden összegyüjtöm az epret,és szétszóróm Magyarországon,mindenki ha akar jó minőségű hazai epret enni akkor vegyen egy kis fáradságot,és nézzen utána hogy a környezetében merre van,mivel itt ilyen a spanyol eper,így ebből indulok ki
#14) sing1ep1ayer Szerinted hány fajta eper van a világon?nem mind1 hogy milyen fajtát termesztenek,és hol
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sing1ep1ayer #11 üzenetére
Akkor nem hazai epret ettél,mert itt is van hazai termesztésű spanyol eper,de ég és föld a spanyol eper,és ami nálam van például
-
kcsa
veterán
Az eBay és a china wholesale korszakában úgyis kínában hamisítják, nem magyar jellegzetesség, kár így lehúzni a hazait.
De csak úgy tudom elképzelni hogy egyedi, sorszámos kódokat kapnak a termékek, így látható ha valamit már eladtak, így kiszűrhető a hamisítás, egyúttal drágább is a csomagolás az egyedi nyomtatás miatt.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
xmaas
őstag
elegge ertelmetlen egy dolog ugyse fognak tudni csinalni egy hatalmas adatbazist mindenrol na meg aztan folyamatosan frissiteni a dolgokat kinek erne az meg tul nagy munka, na meg arrol ne is beszeljunk hogy siman berakhatjak a hamis cuccot eredeti csomagolasba stb azt meg ki tudja ellenorizni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
És ha egy magasabb minőségű áru kodját itthon átteszik egy alacsonyabb minőségű árura,akkor szhatjuk a leolvasót
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- ASUS routerek
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen program, ami...?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest