- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Amazon Prime Video
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Lassan a boomerek polgárháborús platformja lesz.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
GreatL
őstag
Ha tovább nyomatják az idióta fideszes szart kérés nélkül, lehet hogy lelépek én is onnan.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Silεncε
őstag
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Ciki már az FB, én is csak a messenger miatt használom, egyébként töröltem volna a francba. A boomerektől falramászok
-
kerobi
senior tag
otthonrol dolgozok? Virtálisan fogok forgácsolni pl? Hulye cukorhegy
-
biscuit
aktív tag
Jajj neeee, hát kevesebb fészbúksimogató zombi lesz a közutakon?!?! Összefogás emberek! Mindenki hozzon magával mégegy "embert"!!!!!!
Igen, majd a metaverzumban veszed meg az esztárgád/gyalugéped/szalagfűrészed és ott állítod elő a terméked NFT-be ültetve. Hát milyen szép az élet!!!
[ Szerkesztve ]
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
FattyDove
őstag
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Lassan? Évek óta az.
-
aktív tag
-
proof88
addikt
Abban segítsetek nekem légyszi, mert én már öreg vagyok ehhez, hogy miért ciki a facebook, mi ciki benne. Miért nem volt ciki 10 éve és most miért az.
Azon kívül, hogy 10 éve első számú hírforrásom volt, mert csináltam magamnak külön news feedet benne forma1-re, meg wtcc-re, meg azokra az ismerőseimre akik tényleg érdekelnek, így csak egy jól szűrt tartalmakat láttam, aztán az egészet elkúrták azóta.
És hogy egyáltalán hogy a faxba állítható párhuzamban az instával, tiktokkal, meg a többi semmirevaló* xarral?*semmirevaló = az élethez mivel adnak többet hozzá mint a face?
Ez nem olyan dolog mint a kés, amivel kenyeret lehet szelni, meg ölni is?
Én szeretem a facebookot, mert megvannak benne azok a csoportok amikben érdeklődésem alapján benne vagyok. Kb ugyanazt a célt szolgálja mint a prohardveren a fórumok, amiket követek.
A politikát nem kell követni, ha nem bírjátok. -
.LnB
titán
Nem vagyok Apple fan, de nagyon dicséretes az, amit az adatvédelem irányában tettek. És egyszerűen jó olvasni, hogy ez fáj a Meta-nak. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy maga az Apple ennek ellenére gyűjt e felhasználói adatokat. Meglepne ha nem.
Kiráz a hideg, ennek a metaverzumnak gondolatától is. De kétlem, hogy ne érné el a célját a (Meta) cég. Egyszerűen át fogják nyomni erővel a társadalmon. És nem csak ők cuppantak rá erre a témára, hanem mindenki sajnos. Céljuk, még inkább butítani a felhasználókat, még inkább gúzsba kötni.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
biscuit
aktív tag
Bár nem vagyok tagja de megpróbálok néhány válasszal segíteni:
-"hogy miért ciki a facebook"
- "csináltam magamnak külön news feedet benne"
Ezt RSS-el arckönyv nélkül is meglehet oldani, az ismerőseim hogylétéről pedig kérdések útján tájékozódom (tudom, ez eléggé "analóg" módszer, meg is kaptam sokszor..).
-"párhuzamba
naz instával, tiktokkal, meg a többi"Úgy, hogy már rég nem arról szól a dolog... ma ezt "tartalomfogyasztásnak" hívják és azért tettem idézőjelbe, mert tartalom az sok nincs, de fogyasztják...
-"A politikát nem kell követni, ha nem bírjátok."
Eszemben sincs követni. Semmi politikai témájú hírt/cikket/weboldalt nem látogatok, ennek ellenére a YT minden 5. "hirdetése" a főnök kicsi klónjáról meg a rezsicsökkentésről szól (a kovigot nem is elmítve ugye).
Remélem segítettem!!!
-
fairi
addikt
Még biztosan nem, de eljöhet az az idő, hogy forgácsoló üzem robotjait virtuális téren át irányítod. Virtuális térben lefolyhat oktatás, prezentáció, konferencia. Jelenleg már ezek is online zajlanak, és képernyőt bámulsz, de jövőben egy virtuális térben fogod művelni. Én 20 évre tippelek. Kicsit korainak érzem még a Metát, de 20 év múlva már lehet VR téren belül forgácsolsz egy távvezérelt géppel, és csak hetente egyszer nézel rá a valóságban.
-
ddekany
veterán
Belépett a metaverzumba, és 1 perc után csoportosan megerőszakolták... hogy mi van??? Raktak be ilyen funkciót, mikor előkapod a virtuális tudod-midet? Veszélyes helynek hangzik minden esetre... És az elkövetők mikor következőnek belépnek munka után, a virtuális börtönbe találják magukat? Mert hát elég könnyű lebukni, elvégre a Meta mindent lát, mivel ő adja a képet...
-
Lenry
félisten
aktív felhasználóinak a száma a korábbi negyedév 1,93 milliárd főjéről most 1,929 milliárd főre csökkent – ilyen jellegű csökkenésre a platform történetében még nem volt példa.
tehát a majd' 2000 millió userből elvesztettek 10 milliót, azaz fél százaléknyit.
azért ezt én nem érzem akkora világkatasztrófának[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
biscuit
aktív tag
Ami az érdekes, hogy vásároltam már nemegyszer ott ennek ellenére nem kapom azokat a reklámokat... jól "működik" a gugle "megfigyelője"!
"ilyen jellegű csökkenésre a platform történetében még nem volt példa."
Azt hiszem, a súly ezen a mondaton, illetve annak jelentésén pihen.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Ne várj választ, csak menő mindig beírni hogy az már ciki.
Azt se értem aki a boomerek miatt háborog. Hát hogy a francba látja egyáltalán a boomereket rajta??? Ha én 30 éves vagyok akkor többségében 30 éves ismerőseim vannak rajta, de inkább fiatalabbak. Hogy sikerül felvenni ide 50-60-70 éves embereket?
Én a családnak is megmondtam hogy nem kívánok senkivel ott ismerősnek lenni, mindenki megértette, hiába van mondjuk a nagymamámnak is facebookja. Értelmes felnőttek vagyunk nem óvodások.Reklámok megint ilyen vicc kategória. Aki nem tudja hogy kell letiltani, van felrakni egy reklámblokkolót az mi alapján szidja a boomereket szerintem 10 éve nem láttam reklámot se weboldalakon se youtubeon.
Ez a metaverzum ellenben semennyire nem mozgat meg. Viszont a facebook nekem tökéletes arra hogy kapcsolatban maradjak a barátokkal, akik már külföldön vagy más városban vannak, és értesüljek róla hogy megházasodott vagy gyereke lett stb.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
biscuit
aktív tag
Remek ötlet. 4k-s tv-n 1080 x 2400 as, 20:9 es képarányú videót (kijelzőrészletet) bambulni! Van még hasonlóan jó ötleted amit esetleg nem próbáltam?!?! (de, hogy megkönnyítsem a dolgod: böngészőmben van blokkoló, telefonon is van vanced, a tv-n csak akkor nézek zsutúbot, ha már ágyban vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
-
freeknight
őstag
A metaverzum a jövő, de azért évente 10 milliárdos veszteséget hoz, és arra számítanak, hogy belátható időn belül ez még csak nőni fog. De szerintük ez az irány, amit tolni kell.
Oké.
Ennyi erővel én is lehetnék a CEO, ilyen veszteségeket szerintem én is össze tudnék hozni. -
ddekany
veterán
válasz freeknight #31 üzenetére
Én meg azt a gondot pont nem értem. Mi a frászért hozna bevételt, mikor most eltekintve valami beta tesztől, el sem indult még? Nyilván, minden új termék ilyen, hogy sok évig megy bele a pénzt, és aztán később, ha felfut, talán elkezdi majd visszatermelni.
-
biscuit
aktív tag
válasz Drótszamár #34 üzenetére
Nocak! Kösz a tippet!!!!
-
<Adamsky>
nagyúr
boomer = "öregek". Úgy tudom, hogy nincs pontosan definiálva a korosztály, de talán 30+ fölött már mindenki boomer (legalábbis a 10-20 éves korosztály szemében).
#35 biscuit
Nem tudom, hogy mit tud / csinál ez az oldal, de én a helyedben vagy fizetős VPN-t, vagy Youtube Premium-ot vagy egy TV okosítót használnék. Én utóbbira tettem le a voksom, és akkor az ilyen-olyan rissz-rossz "okos-TV rendszerekkel" sem kell vesződni.#14
Szerintem a facse a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Kerülöm is, mint ördög a tömjénfüstöt. Ezzel a Meta-val leszek másképp... -
biscuit
aktív tag
válasz <Adamsky> #38 üzenetére
Majd meglátom! Egyelőre nincs kedvem kockáztatni az oledem egy "kis kellemetlenség" miatt, de jó, hogy van "más megoldás". Fizetni semmiképp nem szeretnék, csak azért, hogy a tv-n biszbaszmentesen zsutubozhassak. (akkor inkább nem használom az okosfunkciót)
"Ezzel a Meta-val leszek másképp..." SEM?
[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Ja, hogy ezért nem értem. Nem tudhatom, hogy mit jelent a boomer, mert boomer vagyok. Ez a 22-es csapdája.
Egyébként amit linkeltél, pont ott olvastam én is a "hím kengur" jelentést.Adamsky Köszi. A jelentés alapjával tisztában vagyok. Éppen csak az érdekelt, hogy ma milyen korosztályra vagy korosztálybeli különbségre használják (mert hallottam már sokfélét).
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Látod ez a baj, hogy nem jól használják az emberek a facebookot. Tartalomfogyasztás lett belőle. Eredetileg nem erről szólt. Én is tartalomfogyasztó lettem sajnos, amikor megnyitom a youtube-ot, és jön a sok ajánlott videó, és rákattintok mert érdekesnek tűnik. Aztán megint. Aztán megint.
Na ennek kell ellenállni. Tudatosan. Egyszerű, nem szabad megnyitni, csak amikor ráér az ember. Sokszor megnyitom úgy a youtube-ot, hogy gyorsan beírom a keresőjébe amire rá akarok keresni, anélkül hogy pár centivel lejjebb rápillantanék az ajánlott videóra, nehogy megpróbáljon eltéríteni attól, amit eredetileg akartam nézni.Az RSS feedek olvasása azért nem ugyanaz. Anno én is csináltam olyat hogy firefoxban vagy chromeban beállítottam RSS feedeket, de teljesen más az, amikor egyből látod alatta a kommenteket is.
Ismerősökkel én is szoktam beszélgetni, de szerintem van hozzáadott értéke annak, amikor valaki felrak mondjuk egy fotóalbumot, és azt egyből látja mindenki, akivel megosztotta.
Szerintem a facebook kiváló platform lenne, események megosztására, tematikus csoportokban beszélgetésre (pl ismeretlen autótulajok ugyanolyan autót tulajdonolva megosztják tapasztalataikat, segítenek egymásnak, stb, sok ilyen van), stb. Meg anno az volt benne az egyik fő különbség a myspace-hez meg ilyenekhez képest, hogy nem megnyitottad ismerősöd profilját, hanem a news feededben láttad ha ő valamit megosztott, stb.
Sajnos azzal nehéz mit kezdeni hogy mindenki regisztrált rá és megy a fröcsögés meg a sárdobálás, meg ugye a fotelből mindenki okos effektus.
Én 2011 környékén nagyon imádtam, azóta vannak elég idegesítő dolgai használhatóság szempontjából. A tartalom meg hát az emberektől függ.
Én továbbra is kitartok mellette. Ha meglátok egy érdekes eseményt, meghívom rá 1-2 ismerősömet akit szintén érdekelheti, aztán vagy elmegyünk, vagy nem. A tematikus csoportokat szoktam olvasni. Pl van retro PC alkatrészes csoport is. Csoportja válogatja, vannak nagyon gáz csoportok, de az olyanból bármikor kiléphet az ember.
-
biscuit
aktív tag
"Látod ez a baj, hogy nem jól használják az emberek a facebookot."
- Úgyérted a faecebook használja őket?!?!?
"jön a sok ajánlott videó, és rákattintok mert érdekesnek tűnik"
- Én nem! Csak azokat a csatornákat nézem meg akikre felvagyok iratkozva, vagy ha van téma ami érdekel. A javaslatok ritkán találják el az igényem (nem is értem milyen algoritmus alapján dobálja nekem az ajánlásokat)
"Az RSS feedek olvasása azért nem ugyanaz."
- Tudom, de te hírek olvasásáról írtál, nem fórumozásról! De így már más a gyármek fekvése!
"Szerintem a faecebook kiváló platform lenne"
- Anno az iuviv-et is élveztem, tényleg volt wow faktor benne meg újdonság, aztán unalmassá vált! Facséra is csak egy csaj miatt regeltem, aztán amikor törölni akartam az accountom akkor jött a meglepetés, no azóta közelébe se szagoltam...
Ha kitartasz mellette, akkor kitartást!!
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
A jövő jelen pillanatban a TikTok. Szerintem ők nem hoztak össze bétaüzemben sem ilyen elképesztő mértékű veszteséget. A jelek szerint (200 milliárdos piaci veszteség a tőzsdén) ez már az a pont, ahol a részvényesek is elgondolkodnak, van-e értelme még finanszírozni ezt a cirkuszt.
Olyan ez a VR, mint a 3D. Valamelyik cégnek néha beakad, hogy egy legalább 40 éve létező technikát, amit sose vett be az emberek gyomra, most ők majd megcsinálják nyereségesre.
Ez valamilyen szinten személyes vélemény, de itt van az embereknél egy határvonal, amennyire már nem akarnak kiszakadni a valóságból. Napi 10-12 óra kijelzőbámulás és Instagram/TikTok feed görgetés még rendben van, de napi 10-12 órát egy VR-sisakban a Metaverzumban már nem sokan hajlandóak rohadni, és ezen nem változtat, mennyit fejlődött a VR-technika a '80-as évek óta.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, kimaradt a "sem"
Gombokért lehet kapni használható Android TV (nem Android-os) stick-et v. akár box-ot. Nem csak a YT miatt, hanem úgy egyébként ... mondjuk Kodi-val megtámogatva.
Én ebbe forgatnám a YT Premium árát.#40 somogyib
Szvsz. nincs rá definíció. Kb. olyan, mint mikor egy tizenéves egy 40 körüli figurának azt mondja, hogy "hé öreg" (pedig egy 40-es éveiben járó emberre nem szokás azt mondani, hogy idős lenne) -
proof88
addikt
válasz freeknight #43 üzenetére
De amúgy játékban jópofa.
Tavaly felvettem egy VR headsetet szimulátorhoz. Nagyon király volt csak a virtuális világot látni úgy, hogy a fejem mozgatásával körbe tudtam nézni benne. Amúgy Assetto Corsa volt ha jól emlékszem, vagy rFactor 2, passz.
Életem egyik legnagyobb csalódása volt, hogy abba kellett hagynom rosszullét miatt. Elindultam az autóval és kb fél perc után jött egy fantom érzés mintha elesnék. Akkor megálltam az autóval, újra elindultam, mindig egy rövid ideig éreztem aztán rosszul lettem, 2 perc után inkább levettem a sisakot. Émelyegtem és hányingerem lett. Utána kb 45 percig nem mertem lefelé nézni, nehogy hányjak. Többiek szerint falfehér voltam.Utána megnéztem, és van itt PH!-n is VR topik, és hát kiderült, hogy bizony vannak emberek akiknek keményen kell szoktatni magukat hozzá, hetekig, hogy utána 1 órát tudjanak hányinger nélkül VR-ozni. Valszeg nekem is ezt kéne tennem, de elég nagy csalódás volt hogy nem bírtam, mert amúgy sosem voltam még így rosszul ilyesmitől, de nálam ezt a dolgot a szervezetem nehezem emészti meg, hogy a szem által látott és az agy által a szemen keresztül elhitt dolgokat nem kapja a test meg várt erőhatás formájában, illetve ha van nagyon minimális késedelem, ezredmásodpercekben mérhető késedelem a valós és a virtuális mozgásod között, az is kiválthat ilyet. Átmeneti megoldás, ha az ember külső nézetből irányítja az autót, mert olyankor szemeddel is kívülről látod azt amit irányítasz, nem pedig belülről mintha te lennél. Remélem érthető ahogy leírtam.
Előtte évekig szimulátoroztam kormánnyal belső nézetből, sosem volt bajom, meg autóban ülve se, hajón ringatózva se, hullámvasúton se, de az a 2 perc VR-ozás keményem megviselt. Vannak akik hányáscsillapítót is bevesznek előtte hogy bírják.De idővel hozzá lehet szokni.
-
biscuit
aktív tag
válasz <Adamsky> #45 üzenetére
A beépített médialejátszójával egészen megvagyok elégedve (DTS hiányát leszámítva), szóval szerencsére nincs szükségem ilyenolyan okosítóra. Hameg "okos" tv kell akkor ittvan alatta a pc, az elég okos! (általában a "rángatózás" appot használom a tv-n, mert ott közvetítik [jellemzően] a CS:GO meccseket)
-
ddekany
veterán
válasz freeknight #43 üzenetére
Azt én sem látom, ezt hogyan képzelik el a jövőben, de valószínűleg úgy, hogy nem kell VR-t használnod, csak lehet. Ami szociális, és nem elérhető akárhol is vagy, azaz mobilon, az halott. Olyan AR szemüveg meg nem lesz egyhamar, ami nem kényelmetlenebb mint egy rendes szemüveg, vagy kontakt lencse. Valójában tán az lenne a lényeg, hogy mi ez az egész (mit lehet csinálni, mitől lesz jó hely), most attól függetlenül, hogy VR-en keresztül is láthatod.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Szerintem ezt is angol nyelvterületről vettük át, mert ott divat lett boomerezni és ilyeneket mondani, hogy hűdehát már fenn van anyám is nem csak a 14 éves haverom így gáz. Amit értek is ténédzserektől, 20 évnél idősebbtől nemigen.
Azon kívül azért van az emberek jelentős részének tele a hócipője mert mindegyik az 'ellenséges oldal' képviselői és rajongói általi szélsőséges, sokszor kamu propagandát látja és így hogy - hogy nem de mindenki el van borzadva, hogy - ugye egyesek (csak a másik oldal) - miket és hogyan tálalnak. Ez az egyre radikalizálódó politika hibája, hogy már tényekkel sem zavartatják magukat a kedves vezető celebeink, az más kérdés, hogy ezért sem a politikusok a hibásak, ugye a vv-t is nézte elég ember és mindenki elmondta milyen borzasztó de ha nincs milliós nézettsége nem csinálták volna.
Amiért ott kellene hagyni a facebookot de legalábbis nem generálni klickeket és tartalmat az az, hogy belőlünk élnek. Megjegyzem ebben a tekintetben az Apple is bőven fogyasztóellenes, csak olyan területen ami az ők üzleti modelljükhöz kell. A legnagyobb tech cégek közül szerintem mindegyik erősen sáros, legalábbis Apple/Samsung ugyanúgy mint Facebook/Google/Microsoft. Divathullámok akadnak, most a Facebookon a sor, de a tiktok rekord népszerű meg az Apple, pedig nem jobbak. Jól tudta Jobs, nem az a lényeg, hogy jó legyen egy termék hanem az, hogy kívánatos legyen.
Azt gondolom az emberek többsége nem racionálisan dönt ezekről a dolgokról, másként nem lenne annyi mindenféle fanboi. Az ilyen topicokban is látszik milyen sok ember ingerült és visz érzelmeket ezekbe a témákba.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
wyll358
tag
A boomer az egy generációs leíró, ugyan az mint az x, y, kutyafüle akármik. Nem tudom mit értetlenkedik mindenki rajta, egy konkrét időszakban születettek összefoglaló neve...
https://en.wikipedia.org/wiki/Baby_boomers
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest