Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tommmysun #103 üzenetére
De mostmár tényleg érdekel, hogy mi a búbánatot nem lehet azon megérteni, hogy a belsőégésű motorok fejlesztésébe többet fektettek eddig, mint az akkumulátorokéba? Ha A=belsőégésű motor fejlesztés, B=akkumulátor fejlesztés, akkor A>B. Mindössze ennyit állítottam. Ez hol nem igaz, levezetnéd nekem?
-
djgeg
őstag
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
Ti komolyan szemellenzővel jártok... Az egész autóiparról és az olaj lobbiról van szó és arról, hogy ez az ipar szánt szándékkal nyomott el vagy épp vásárolt meg és nyomott el a süllyesztőbe technológiákat jó sokáig.
Az akku is hasonló cipőben volt amíg más iparágak nem kezdtek el fejleszteni rajta, mert kellet.
Nézzétek meg pl nemrégi R&D költségvetésüket pár autógyárnak és ebből rohadtúl nem nagy % ka megy el kifejezetten akksi fejlesztésre. Még ha nem is ennyit toltak bele régen de akkor is K sokat. Ezzel szembend az akksik jók voltak kb 60-70 évig ahogy voltak. Aztán más iparok és most az autó ipar is döbben rá,hogy bazz jönnek a törvényi szigorítások meg fogy az olaj lépni kell.
[link] -
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
Nem csak a károsanyag csökkentése a fejlesztés. Például a 40-es években a közvetlen befecskendezés megjelenése, vagy a kompresszoros motorok, a turbó stb. szerintem igenis fejlesztés. Az, hogy ma egy 1000-es motorból kihoznak 100+ lóerőt úgy, hogy nem csak két kört megy el egy versenypályán, mielőtt széthullik, az igencsak fejlesztés. Persze fejlesztés a kevesebb károsanyag kibocsátás is, nagyon is fontos. Rengeteget fejlődtek a motorok, mert rengeteg energiát, pénzt, időt fektettek bele. Most az akkumulátorok fejlesztésébe is beleölik ugyanezt az energiát, pénzt és időt, úgyhogy én hasonló fejlődésre számítok ezen a téren is...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
"hanem a sok GWh nappal megtermelt áramot is le lehet majd bennük tárolni.
"
Tudom ironizálásnak szántad, de ez adná a legnagyobb löketet a megújuló energiaforrásoknak. Az biztos, hogy az akkumulátorok fejlesztése sose volt annyira kardinális kérdés, mint jelenleg, nem sok olyan terület van ahol ne lenne fontos. Egy drasztikusan hatékonyabb akkumulátor (azonos ár és méretek mellett) iparágakat változtathatna meg egyik napról a másikra.
Új hozzászólás Aktív témák
it Úgy tűnik, hogy a kiváló technológiát maga mögött tudó gyártó képes kockáztatni is, hogy a hamarosan robbanó szegmensben versenyelőnyre tegyen szert.
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gurulunk, WAZE?!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest