Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Microsoft Excel topic
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Nem is az a baj, hogy vannak reklámok, hanem hogy rosszak, erőszakosak, idegesítőek. A 70-80-as években még kedveltük is a reklámokat, mert jópofák, viccesek voltak, vagy jó volt a zenéjük, esetleg jó nő volt bennük.. Mert akkor még eladni akartak a reklámmal, ma pedig már felkelteni a figyelmünket, és ebbe belefér bármi, az idegesítés, macera is - sőt, főleg az.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
fornettisuti
veterán
nem kell a reklámanyag, ha akarok vmit rákeresek
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
bambano
titán
"Ki van adva, hogy mindenhova be kell dobni a szórólapokat, ... akár nem." ebben az esetben nem törvényes bedobni. csak senkinek nem volt még türelme végigfutni ezt a témakört és szétperelni a mocskokat.
nekem se sokszorEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
van ebben kamu rendesen...
azt írja, hogy "dm hatására legalább egyszer már..." na ez olyan bő kategória, hogy ihaj. kapok évi 30 kiló szórólapot, ebből egyszer már, akkor megéri? hint: nem.
meg azt sem értem, hogy hogyan lehet pozitívan reagálni, pozitívnak feltüntetni egy jórészt törvénytelenül működő iparágat? megkérdezik a narkóst, mikor éppen össze van akadva a szeme, hogy szereti-e a dealerét? hát persze. ettől még illegális, amit csinálnak.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ceia
őstag
Utálom a reklámokat és azokat is, akik pl. a tv reklámokat csinálják. A titkosügynökök és a TEK kommandósok után kb. ők a harmadik legkevésbé ismert személyek.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
BatchMan
senior tag
Van egy nyugdíjas réteg, aki napi szinten hasonlítgatja az árakat, sőt körbejárja boltokat és csak az akcióst veszi meg. Idejéből kitelik. Jelentős százalékot tesznek ki.
Másik, hogy 1000 reprezentatív ember válaszolt. Aki nem válaszolt, az nem reprezentatív. Arról nem szól a cikk, hány megkeresésre jutott egy reprezentatív válaszoló -
mikung
aktív tag
válasz nincskanál #33 üzenetére
Különben min pucolnád a krumplit ? A nagy kihajtható MM -os az igazi.
-
nincskanál
tag
Ja, ja, mi szeressük a reklámokat. Nincs is annál örömtelibb, mint mikor benézek a fiókomba, és indulásképpen kitörlök 100-150 kéretlen szemetet. Az is vicces, mikor a postaládámat szinte szétfeszíti a sok nyomorult reklámújság. Hát persze, hogy örülök neki, hogy nem fér be a levelem a szeméttől...
-
mikung
aktív tag
"A cikk adatai a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megbízásából a KutatóCentrum által készített DM Szenzor kutatásának eredményein alapulnak..."
Bevallom én csak a reklámok miatt járok ide.
-
tomazin
veterán
válasz #56573440 #21 üzenetére
Tokeletesen igazad van. A baj szerintem az, hogy aki bedobatja az ujsagot a szerencsetlennel az arra veszi fel a penzt,h 100k papir ki lesz hordva. Aki meg kihordja ha oraberben van akkor a vallalkozo erdeke, h bedobja, ha teljesitmenyben, akkor meg a sajatja. Az egyiket sem erdekli, h te ettol nem veszel semmit.
-
törölt tag
A szórólapok valóban hasznosak. Télen, kazánbegyújtáshoz, ha nem is a legideálisabb, működőképes és költséghatékony megoldás.
-
atike
nagyúr
Meg.
-
rocket
nagyúr
1000fo eleg kevesnek tunik ahoz, hogy reprezentativ legyen.
#14: Csak nem egy ekkora orszagban, es az orszag nagy reszet erinto temaban, hanem inkabb a Ferrari tulajdonosok kozott Europaban
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
"Elemezzük akkor ki ezt a mondatot, mert úgy tünik a szokásos statisztikai csürcsavarás van benne. Nem az számít hányan vásároltak, hanem hogy ehhez mennyi municiót vetettek be."
Sőt időkorlátot sem tettek a kijelentésbe.
Magyarul, a kétharmad és a több mint fele, a megkérdezetteknek, életében legalább egyszer vásárolt.
Ennek a csodának az eléréséhez, legalább 15 éven keresztül és napi szinten, több reklámmal kellett bombázni a vásárlót.
Az egy reklámra jutó vásárlást nagyjából 0,00000...001 nagyságrendbe tippelem.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
dementor
aktív tag
Nem tudom hova tenni ezt az információt. De aki szereti fogyassza örömmel.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
caprine
senior tag
".....vizsgáló felmérés szerint szórólap hatására a megkeresettek több mint kétharmada, míg elektronikus reklámüzenet nyomán a címzettek több mint fele vásárolt már legalább egy alkalommal."
Elemezzük akkor ki ezt a mondatot, mert úgy tünik a szokásos statisztikai csürcsavarás van benne. Nem az számít hányan vásároltak, hanem hogy ehhez mennyi municiót vetettek be. Nekem napi szinten dobnak be szórólapot, ez éves szinten vegyük 365 szórólapnak, ebből max 2 szórólap és azon is mondjuk csak 1 tétel érdekel, persze ezt hogy még rondább legyen a képlet 1 szórólapon nem 1 ajánlat van hanem sokkal több, hirdető újságnál akár 100 is lehet tehát azzal még szorozni kellene és rögtön nem ilyen 2/3 arány jönne ki hanem kb 1/3000, és ez a reálisabb. Email esetében napi 2-10 spam jön, ebből mondjuk 5 érdekel éves szinten. Ennyit ennek a reklámnak a hatékonyságáról. Ha én ilyen hatékonysággal dolgoznák akkor rég kirugnának.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
törölt tag
köszi tőle se kell. aki kéretlen levelekkel meg hirdetésekkel bombáz az nálam minden üzlettől elvágta magát. pont. nem is tudom felfogni miért gondolják azt, hogy azzal hogy a pofámba dobnak valamit amikor tudják hogy nem kértem, azzal majd összecsapom a kezem, nocsak költsünkmá' itt el egy kis gubát... esélyes.
értem én hogy van akinek ez a melója és nem érdekli mit írok ki, mert a fix kismillió darabot el kell szórnia valakinek, de abszofakin'lútli tutimitimuti hogy én azokból nem vásárolok. és innentől meg pont leszarom.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nem lenne baj a reklámmal, ha a hirdetések tárgya nem 99-100%-a lenne szemétdombra való. Amit bőszen reklámoznak az szinte kivétel nélkül ipari hulladék, legyen az akár élelmiszernek minősített készítmény vagy műszaki cikk. Tehát átverés.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
Én 15 éve rengeteget szórólapoztam, hogy tandíjat tudjak fizetni.
Emiatt nem tudok haragudni a szórólaposokra. Ha kedvesen néz, vagy nyújtja felém, akkor elveszem, mert nekem nem fáj, neki meg pénze van belőle. Úgyis kidobom egy sarokkal később, vagy hazaviszem a szelektívbe.
Ennek ellenére kb. soha nem olvasom el, mert se időm, se kedvem egy pörgős nap után szórólapokat olvasni, értelmezni.
A postaládába is hagyom bedobni, úgyis egy mozdulat kidobni az egy méterre lévő papírgyűjtőbe az összes többi "lakást vennék a környéken", meg "akciós ablakcsere" szarokkal együtt.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
FF23
senior tag
"a köcsög szórólapos meg nem érti hogy nem kérek..."
Érti a köcsög, de nem ő a hibás. Ki van adva, hogy mindenhova be kell dobni a szórólapokat, akár kérik akár nem. Ezt egyébként a hirdető cég követeli meg.
Van olyan megbízó is, hogy tömbházaknál sem használhatják a gyűjtőt, hanem be kell jutni és minden ládába be kell dobálni a sz@ros kiadványát. Ez még engem is fel tud húzni úgy, hogy nagyjából tudom, hogy miként működik a dolog.[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
noorbertt
őstag
Akkor jöhetnek a csuda ajánlatok mailben innen is 😰
-
félisten
Nálam az akciós újság megy egyből a szelektívbe (ami praktikussági okokból közvetlenül a postaládák mellett van), az email-es megkeresés meg egyszerre "leiratkozás / unsubscripbe" és spam-nek jelölés. Ha nem sikerül a leiratkozás, akkor se kerüljön az inbox-ba.
Fogalmam sincs, hogy vásároltam-e ezekből bármit, mert sosem olvasom el őket.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Felmérést ugy kellene tenni ,hogy kilép az utcára és 1000 postaládábol megszámolja ,hogy mennyin van kiirva hogy nem kér reklámszemetet....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Ghoosty
őstag
Én igazából többre számítottam. Nekem furcsa, hogy az emberek közel harmada még sose vásárolt semmit akciós újság alapján.
Viszont magát a kérdést furának tartom. Pl akciós újságból rendszeresen szoktam vásárolni, de e-mail-es megkeresés alapján évente egyszer valamilyen apróságot ilyen 1-2 USD körüi értékben banggod/aliexpress stb-ról. A felmérés alapján ez a kettő azonos kategória.
Meg egy másik példa az életemből. Valamikor évekkel ezelőtt kaptam egy sms-t, ha most feltöltök pénzt a kártyámra, akkor lebeszélhetek még valamennyi időt. Mivel 1-2 héten belül úgyis akartam tölteni, hát megtettem. Azóta se történt hasonló, de most ez alapján megint benne vagyok a 12%-ban.
Amúgy az informatív és nem tolakodó reklámokat szeretem. Telefonos megkeresés alapján meg sose vásárolnék. Egyszer rendeltem egy szolgáltatásbővítést, de miután leraktam a telefont utánaolvastam és azonnal visszamondtam, mert egy pár dolgot elhallgatott az értékesítő és így már nem is érte meg nekem.
-
jonnyjoker01
veterán
Ez vicc
Üdv. Johnny
-
VoidXs
nagyúr
Minden reklámozó próbálja megmagyarázni, miért jók a reklámaik. Nem fog menni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Corleone33
senior tag
Én személy szerint marhára rühellem a reklámokat de hát kinek mi persze.
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
félisten
Ez tetszik.
Vajon mennyire reprezentatív minta azok csoportja, akik hajlandóak kitölteni az ilyen sz*rokat?
-
lappa86
aktív tag
Egy ezerfős minta is lehet reprezentatív, nem ezen múlik.
Azon már annál inkább, hogy baromira torzítja az adatokat, hogy online adatfelvétel történt, hiszen az ország lakosságának csak 60%-a rendszeres internethasználó. No meg aki egy direktmarketinges felmérést kitölt, az azért vélhetően fogékonyabb a reklámokra. Komoly közvéleménykutatást nem bonyolítanak le online kérdőív formájában.
Always with the negative waves.
-
peter9228
aktív tag
"A felmérésben 1000 ember vett részt"
-
saelin
veterán
Ez valami vicc?
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Z a hangya
tag
Én nem szeretem.
"Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér"
-
törölt tag
"Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) megbízásából"
kissé meglepett volna ha mást hoznak ki. ha valaki reklámmal kapcsolatban hív vagy sms-t küld, az instant kill. az email-t úgy hívják spam és megy is rá egyből a tiltás, a köcsög szórólapos meg nem érti hogy nem kérek... az repül a papírgyűjtésbe...
soha nem vásároltam semmit ami ilyen csatornákon keresztül jutott el hozzám, teljesen kizárt hogy támogassam ezt a magatartást.
sokkal jobb lenne mindenkinek ha ilyen baromságokkal nem terhelnénk egymást meg a környezetet... a kutatáshoz meg egyébként innen is gratulálok...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest