Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem értem minek kell dollármilliókból mindenre ötféle alternatív megoldást kidolgozni, aztán harcolni, hogy melyik szabvány legyen a befutó. Van ugye wimax, wimax 2, a mobilos szélessávra is van egy halom 4G szabvány, most meg itt a wran.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
lgb
tag
-
Pheadar
tag
Gondolom még jópár év mire ez kishazánkban is megjelenik, de erre külön fel kell készíteni a készülékeket? Egy mostanában gyártott 802.11a/b/g képes laptop tudna csatlakozni egy ilyen 802.22-es hálózathoz, vagy nagyon el vagyok tévedve és nem is erre van kitalálva? (:
Meg kellene próbálni boldognak lenni. Ha másért nem, legalább a példa kedvéért.
-
lgb
tag
Haaat ... ahogy a cikk is irja, itt UHF/VHF savrol van szo, a cikk 54-862 MHz-et emlit. A "normal" wifi az meg ~2.4 GHz frekvenciatartomanyba esik (ha jol remlik), tehat koszonoviszonyban sincsenek egymassal mar csak ezert sem. Es akkor meg persze a hasznalt frekvencian felul azert lehet "tizmillio" egyeb kulonbseg is. Szerintem ennek szorossabban nincs kozze ahhoz, amit a legtobb ember "wifi"-nek nevez, ahogy a wimax is olyan technologia, amire wifi-vel nem tudsz "ramaszni" pl.
-
lgb
tag
Viszont a celja is mas, emiatt teljesen eltero modon lehet a ketto megvalositva. Imho nehez lenne olyan megoldast talalni, ami minden celra megfelelo, az altalanos megoldasok mindig rosszabbak valamennyivel, mint a pont egy adott celra tervezett megoldas (viszont tagadhatatlan elonye az utobbinak, hogy akkor nem kell szivni tucatnyi kulonbozo megoldassal). Gondolok itt arra, hogy a wifi tervezesi celja a kis hatotavolsagu (par tucat meter mondjuk) kvazi "LAN szeru" funkcionalitas megvalsotiasa volt wireless technologiaval (viszonylag egyszeru modon, es lehetoleg kis energiaigeny mellett), addig a "tavolsagibb" osszekottetesek megvaolsitasa elegge mas jellegu problemakat vet fel, es mas megoldasokat is igenyel.
-
hohoo
senior tag
hát a 22 mbit elég sovány, főleg mert gondolom ez is a megosztott sávszél az adott csatornán. De még is csak jobb hogy nem egy félresikerült köpésnyi távolságra megy el mint a 802.11
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Tigerclaw
nagyúr
A fejlesztéssel nincs is problémám, de itt úgyis több cég dolgozik össze már csak azért is, hogy tényleg ipari szabványnak fogadjanak el valamit. Nyugodtan dolgozhatna több kommunikációs cég együtt, összedobva az ötleteket és nem lenne több alternatív szabvány ugyanarra a feladatra. Sokszor odáig eljutnak, hogy befűzik a technológiában járatlan fogyasztót és a végé kiderül, hogy amit drága pénzért vett berendezése kvázi szabványtalan, mert senki más nem használja. Az is probléma, hogy később ha egy gyártó biztosra akar menni, az olyan készülékeket gyárt, ami kezeli az összes szabványt, ami műszakilag is megdrágítja, a licencekről nem is beszélve. Ma egy házimozi erősítőnek ismernie kell vagy 20 féle analóg és digitális jelfajtát.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyébként ez egy nagyon fontos szegmense a kommunikációnak, mert ha végre valósággá válna a dolog, az ISP-knek nem kellene hálózatot építenie, vagyis szinte instant lefedhetnének olyan területeket szolgáltatással, ahol eddig a konkurrencia volt egyeduralkodó. Sok helyen iszonyatosan drágán szolgáltatnak még ma is, hiszen monopol helyzetben vannak és ezt ki is használják.
Hirtelen belenézve az én szolgáltatóm és a UPC árlistájába:
PR Telecom (Sárospatak, kábeles szolgáltató) - 20Mbites net: 18.000 Ft
UPC - 25Mbites net: 3.200 Ft
Én is kénytelen voltam visszaállni 10 megásról 768k-s netre, mert nem bírtam kifizteni. (UPC 120Mbites netet ad az árért, amit én szuper akcióban a 10 megásért fizettem)
-
krystman
őstag
Hát ez szerintem nálunk nem igazán fog elterjedni! Ez igazándiból Amerikában lenne jó, ahol hatalmasak a távolságok, és nehéz kiépíteni a netet. Mi ebből szerintem semmit sem fogunk profitálni.
-
-
-
bambano
titán
a nagy távolságú összeköttetés meg a helyi wifi miért ugyanaz a feladat?
az egész hálózat rétegezett modellből áll, nagyon sok minden újrafelhasználható.
(#10) Tigerclaw: azért a két csatorna kapacitása messze nem ugyanannyi...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest