Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Nem gáz, hogy van youtube, wikipedia meg twitter is...
-
ddekany
veterán
Az az OSI definíciója... talán ezért is írják mindenhol nagybetűvel, "Open Source". Amúgy az open source annyit jelent, hogy a felhasználó hozzáférhet a forráskódhoz. Ettől még simán lehet, hogy csak akkor használhatod ha fizettél, vagy hogy nem csinálhatsz belőle saját terméket. Vagy, ami az OSI által elfogadott licencekben is előfordul, hogy nem használhatod fel zárt szoftverben.
-
fatal`
titán
A scrollozható widgetekkel a gyári launcherek többsége sem bírkózott meg akkoriban, amikor készült a widget. ICS óta gyárilag támogatott.
"mivel az emberek többsége nem rakná fel a gyári szarokat, mert nem molyol ilyenekkel..."
Már az is megoldás lenne, ha indításkor fent lenne mindkettő és megkérdezné a telefon melyiket akarom használni. A frissítéseket meg két lépcsőben adnák ki (gyári felület, majd második körben gyári szaros).
-
ddekany
veterán
"Ez bődületes hülyeség."
Én kb. a 2. Play-ről beszedett widgetnél bele futottam ilyenbe, hogy X meg Y launcher nem kompatibilis a scrollozható widgetekkel... (Meg még sok paranormális jelenséget láttam, ki tudja mi nem szeretett mit.)
"A megoldást én inkább abban látnám, ha a google kötelezné, hogy a gyári felülettel kelljen kiadni a telefont és akinek kell a sok gyári szar, az a playről letöltheti."
Igen, az is teljes jó lenne. Nyilván erre is csak tüzzel-vassal lehetne rávenni a gyártókat, mivel az emberek többsége nem rakná fel a gyári szarokat, mert nem molyol ilyenekkel...
-
fatal`
titán
"Nem csak a launcher (ami amúgy fasza kompatibilitási gondokhoz is vezet)"
Ez bődületes hülyeség. Max a gyári vackok widgetjeit nem tudod használni custom launcheren, de ez nem kompatibilitási gond, hanem a gyártók korlátozása.
Az Android opensource, a google nem sokat tud tenni. Persze a playről tilthatná, csak értelme nem lenne.
A megoldást én inkább abban látnám, ha a google kötelezné, hogy a gyári felülettel kelljen kiadni a telefont és akinek kell a sok gyári szar, az a playről letöltheti.
-
ddekany
veterán
Nem csak a launcher (ami amúgy fasza kompatibilitási gondokhoz is vezet), hanem a contacts is, meg a tárcsázó, meg a galéria, meg még ki tudja mi. A felhasználóknak jobb lenne, ha a Google a gyárinak több figyelmet szentelne és a telefongyártókat meg ösztönöznék (Play-tól eltiltással) hogy ne cseréljék le ezeket a sajátjukra. Csak a telefon gyártók gondolom ragaszkodnak az átszabáshoz... mert ugye onnantól, hogy felhasználónak lehetett, nekik is sajnos.
-
ddekany
veterán
Andorid esetén leginkább az a gáz szerintem, hogy nem csak az van, hogy én ha akarom lecserélem másmilyenre (ez szerintem csak jó), hanem minden telefon gyártó a saját vackait tukmálja a hivatalos helyett. WP-nél nem tudom mennyire engedi az MS, hogy belegányoljon a gyártó a rendszerbe.
-
Oliverda
félisten
Pontosan emiatt lassú egy bármilyen OS elterjedése. Az alkalmazások mennyisége és minősége az egészhez a kulcs. Az MS-nek bele kéne pumpálni néhány millát a fejlesztők zsebébe, hogy elinduljon az öngerjesztő folyamat.
-
Einstvan
aktív tag
Plusz a WP felületi sajátossága miatt egy csomó programot nem tudnak rá irni mint például androidra
-
fatal`
titán
válasz
Dark Archon #49 üzenetére
Semmiféle automata fordítás nincs, csak egy lehetőség a developer consoleban. Szerintem idióta, aki használja. Inkább legyenek angolul a leírások és program nevek.
-
quailstorm
nagyúr
Mondjuk igaz, ők pont nem izgultak még rá erre az érintős mütyürészésre. De gépet overclockolnak, benchmarkolnak rendszeresen. Hobbi szinten játszanak. Szerinted ha lenne ilyen eszköze, nem lenne kíváncsi mit tud? Attól még hogy idős a nyelvtanuláshoz, és nem tanult angolt?
Ez csak egy példa volt egyébként, nem kell vér komolyan venni, egy nagyon ritka esetét írtam le a nyelvet váltani nem akaró, de benchmarkolni igen, típusú emberre. -
válasz
quailstorm #50 üzenetére
PC bontós a célszemélye a mobilos benchmarkoknak? Elmagyaráznád miért?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Dark Archon #49 üzenetére
Ez nem igaz, 40-50 éves PC bontós nem fog angolra állítani egy google terméket sem. Pedig ő célszemélye ezeknek a termékeknek, és néhány szakszót azért tud. Elég sok ilyen bontóst ismerek, közölük 1 kezdett el angolt tanulni.
-
válasz
quailstorm #47 üzenetére
Hát abban biztos vagyok, hogy az idegen nyelvtől ódzkodó, kevésbé technikai beállítottságú emberek a büdös életben nem fognak a benchmark szóra rákeresni
De egyébként ja, kár volt ezt az automata fordítást ráengedni a rendszerre.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Dark Archon #38 üzenetére
De szerinted hány idegen nyelvtől ódzkodó, kevésbé technikai beállítottságú embernek fog eszébe jutni ez az ötlet? Akár hazánkban, akár külföldön? Azért ezt a google-nek meg kellene oldani valahogy.
-
Kriza
őstag
válasz
quailstorm #9 üzenetére
Ezt a szemtesztet már szedem is le... érdekel.
-
NGA
addikt
Valóban, elirtam, nem Win8RT hanem Windows RT. Szerintem te is pontosan tudod, hogy mire gondoltam, az ARM alapú táblagépekre, amiken nem lehet 3rd. desktop alkalmazást futtatni. Hogy ezt az API vagy más hiánya miatt nem lehet, ezzel nem foglalkoztam.
A lényeg, hogy ha valaki vesz egy Windows 8-at, azon tudja futtatni a Windows 7 alkalmazásokat, de ha vesz egy Windows RT alapú táblát, azon csak a modern ui alkalmazásokat tudja futtatni, amit a Windows store-ből letölthet.
Igy megfelel neked?
-
Khan13
senior tag
Csak az ARM-os gépekre kerül WindowsRT, amiken x86 nélkül a szokásos Desktop appok nem fognak futni. A desktop felületű program amit csak MS fejleszthet rá, azt értsd pl Office, ami be van építve. Meg egy-két dolog lesz még.
(#43) smkb:
Oké, akkor a kb 99%-os Windowsos PC piac nem számít
A Modern UI pont azt célozza, hogy az XBOX, a PC, a tablet, a telefon mind pont ugyanazt az egységes felületet mutassa, és ugyanazok az alkalmazások mindegyiken elérhetőek legyenek (pl ezért van Microsoft account integráció W8-ban is) bárhol bármikor. Azért ez jobban hangzik, mint az Android vagy az iOS világ. (Mondom Androidos telefonnal) Az Android akkor lehetne ütősebb, ha már egy éve lenne PC oprendszerük (Chrome OS), szóval így még az Apple is előrébb van a kevesebb userével. -
smkb
őstag
A nagy baj itt az, hogy lehet hogy az IOS és Android is kis alkalmazás számmal nyitott, csak nekik nem kellett szembenézni két rettentő erős ökoszisztémával, két olyannal amikre az emberek zöme berendezkedett (iPhone + iPad +i akármi / Android teló + Adnroid pad + Android minipc + akármi) és a már megvásárolt alkalmazásaikat, az adott ökoszisztémán belül szabadon használhatják.
Épp ezért gyenge kifogás az, hogy "de a xy is kevés appal kezdett" ... mert akkor ezt meg lehetett tenni...
-
ddekany
veterán
"Win8RT"? Tudtommal van Windows 8, meg van Windows RT. (Meg van a WinRT, ami csak egy API, amit a Windows 8 és a Windows RT is megvalósít.)
Ezenkívül tudtommal van Windows RT-n is desktop, de csak az MS fejleszthet rá. Meg persze nem csak a desktop meglétén múlna a Win7-es programok futtatása, hanem kéne hozzá x86, meg a teljes Win32 API... ezek meg nincsenek Windows RT esetén.
-
Воланд
titán
a modern stilusu alkalmazasokrol van szo, amik az uj kornyezetben futnak (egy windows rt-t futtato tablan pl sokra mesz azokkal az alkalmazasokkal, amik win7-en futnak). és azért lényeges, mert ez az elsodleges felulet, nem a hagyomanyos desktop, erre epulnek az uj erintokijelzos eszkozok es az ms strategiaja.
-
-
Lirion
addikt
Én csak azt nem értem, hogy ha a win8 kompatibilis a win7-tel és a w7-es programok elfutnak a 8-on is, akkor miért lényeges az, hogy kevés az app a windows store-ban?
Viszont ha a a w7-es programok nem futnak a 8-on, akkor semmi jót nem kívánok az új rendszernek.. (mondjuk amúgy se, örülnék, ha kukáznák ezt a gagyi ui-t). -
válasz
quailstorm #9 üzenetére
Ha helyesen írtad volna a benchmark-ot, akkor megtalálta volna azokat is...
Ja, nálam helyes találatok vannak.
-
Khan13
senior tag
A cikk utolsó bekezdése a lényeg összesen
Az meg megint más tészta, hogy belső forrásból tudom, hogy rengeteg app van fejlesztés alatt és a startra, illetve az utána következő egy-két hónapban bőséges bővítés lesz.
Meg az sem elhanyagolható, hogy nagyon kemény követelményeknek kell megfelelni a W8 Storeba kerüléshez, nem úgy, mint Applenél vagy Googlenél (ott is van követelmény, de minimális). Plusz ha jól emlékszem W8 Store éves díja valami 18 ezer Ft körül van (diákoknak van/lesz ingyen, meg még valami csoportnak).
-
raper
senior tag
"Kevés az app a Windows Store-ban" MÉG!
( Aztán majd beindul ez is. ) -
A rendszer meg sem jelent még mi kéne?Majd bővül...
-
banhammer
veterán
Majd lesz n+1 huzd meg az ujjam program.
-
h-yle
addikt
Most nyilván nem arra gondoltam, hogy van egy specifikus alkalmazás amit 20 ember használ de nekik nagyon fontos.
Sokkal inkább arra, hogy a kismillió, "nézzé jócsajt", "fingass lovat", "2 perc alatt csináltam egy játékot", "nesze itt egy link az oldalamhoz" és "átcsomagoltam a szomszéd tibi sikeres appját" típusú dolgok miatt a mennyi app van egy app boltban helyett, sokkal relevánsabb az a kérdés, hogy az appok amiket használok ott vannak-e az adott boltban, és milyen minőségben.vocalhost: Értem én, és nem is az OS vagy a kreatív szabadság ellen beszélek, csak azt mondom, hogy a szám önmagában semmit sem jelent. 1 000 appal is le lehet fedni az emberek igényeinek nagyrészét, és 100 000 app is lehet olyan amit csak csekély számú felhasználó tart bármire is. Minőség kell, nem mennyiség, legyen szó bármelyik boltról. Persze a nagy számok törvénye alapján, ha 100 appra jut egy jó, akkor 2 300 app között 23 jó lesz 600 000 között meg 6 000... Csak a usereken múlik, hogy a szemetet ne vegyék/töltsék/használják, így javítva az arányokat, ami platformonként persze nem ugyan az. Hátha kihullik a férgese, és szemétgyárosok más elfoglaltság után néznek ha nem jön be a fingóapp biznisz.
-
butyek
senior tag
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
Bukni nem hiszem, hogy fog. Inkább az lehet probléma, hogy hiába win 8, ha többféle lesz. Eddig is volt x86, meg x64, ezek mellé még pluszba hoznak. Az androidra folyton azt írják, hogy túlságosan széttagolt. De ott a verziószám más. Ennél meg egy verzión belül is széttagolt.
-
persil
nagyúr
Már nincs meg az omniám, de nem egy olyannal találkoztam, amit iOS-re 0.79ért, vagy 1-2 euroért megvettem, itt meg 1000-1200 forint lett volna.
Most androidon vagyok és itt is(iOS-hez hasonlóan) ritkák a 2-3 dollárnál drágább appok(azokban a kategóriákban, amik engem érdekelnek, szóval nem a 20 ezer forintos navigációkról beszélek).
De alapjában el lehet mondani, hogy az a kevés app, ami van, drágább.
-
persil
nagyúr
Azért talán azt is figyelembe kéne venni, hogy akad egy kazalnyi olyan app wp store-ban, ami iOS-re és Androidra ingyenes, vagy 1 dollár/euro körül beszerezhető, windowson viszont 1000-1200 forint.
Így nyilván nem lesz sok felhasználó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"míg az Android Market 5 hónappal az indulása után is mindössze 2300 alkalmazást tartalmazott"
Nem mintha szívügyem lenne a Google, de ez így szándékos ferdítés, az összehasonlítási alapnak ugyanúgy egy évnek kéne lennie. Nem tudom, hogy ez az eredeti cikk hiányossága, vagy az itteni átiraté, de az végülis mindegy.
#22 butyek: Ha a Windows 8 a Vistához mérhető beégés lesz, akkor ebből double kill lesz.
-
butyek
senior tag
Egyik platform sem úgy nyitott, hogy 100k program volt hozzá. Lesznek felhasználók, ettől lesz több progi, feltéve, hogy a fejlesztők vonzónak találják a vevőkör méretét.
-
nicu71
addikt
Felhasználói szemmel is elég kevés,bár nem nevezném tragikusnak,mivel pc-n nem is kell túl sok metrós/modern app,hiszen mindenre van egyéb megoldás is.Viszont tabletfronton nagyon oda kell tennie magát a MS-nak hogy növekedjen az a szám...
-
Gregorius
őstag
Az Apple és a Google ezt a "hány app van" versenyt rég megnyerte. Ha másért nem azért, mert évekkel korábban jöttek. Miért váltana bárki Surface-re, ha ugyanazt tudja és ugyanúgy tele van szemetelve jobbnál rosszabb appokkal, mint az iPad? A gép önmagában tizenkettő egy tucat, ráadásul semmi tapasztalat nincs vele. A fegyvertény inkább abban lehet (már ha egyáltalán lesz), hogy jobban integrálódik az otthoni/vállalati infarktustúrával, nem utolsó sorban a nagyobbik legacy alkalmazásokat is futtat és ultrabookként is használható.
Itt win8-ról van szó, a vs12 elég régóta elérhető azért.
A VS2012-vel kapcsolatban a Microsoftnak sikerült enyhén szólva lábon lőnie magát, ami miatt igen sok fejlesztő ódzkodik a bevezetésétől, hasonló okokból a Win8-tól is. Ezek után nem csoda, ha a kedves fejlesztőjelöltek még kávészünetben sem játszadoznak az új kütyükkel. És gyanítom, hogy amíg az XP nem éri el az End of Life státuszt, addig ez nem fog érdemben változni.Ja meg pár hete lehet csak kiadni az appokat a store-ba, szóval az is közrejátszik hogy nincs még olyan sok.
Meg az is, hogy az appnak egy igen szigorú technológiai auditen is végig kell mennie, hogy bekerülhessen. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Dark Archon #17 üzenetére
Nem vettem észre az elírást, de ugyanazok a találatok. Kissing teszt szerelem teszt, fingós appok... Pedig a Neocore BENCHMARK- nevében is benne van. Az hogy elég azzal vitáznék. Az antutu 3d tesztje ritka fos. Semmi reálisat nem közöl, meg az új különálló appjuk sem. Mondjuk a Nena, és a neocore sem tökéletes, de pontosabb képet ad. Emulátorban emulált emulátorhegyet benchmarkolni nem érdemes. Az antutu ezt teszi. Linpack? Az neked nem kell? Legalább értelmes mértékegységben adja meg az adatot, nem úgy mint a benchmarkok saját pontrendszere.
(#15) kispx: egy ember valóban kevesebb mint 1%-ot használ, de ha azt nézzük hogy a különböző embereknek mi a fontos, valószínűleg egy ~20%-ot kapnál. De nagyon sok a gyökérség, meg a fake app az biztos. Ettől a marketplace egyelőre mentesebb sokkal. Remélem így is marad. -
válasz
quailstorm #9 üzenetére
Ott a Quadrant, csak éppen bencHmark-ra kellene keresni
Az első két találat egyébként elég is.
-
kispx
addikt
"Szóval ja. 90% (de inkább 99%) soha a büdös életben nem hiányozna senkinek. Elég ha csak a top appok letöltését összehasonlítjuk a többivel. Erre sajnos nem találtam statisztikát, de több mint valószinű, hogy exponenciálisan csökken a letöltések száma, és az 5 000-10 000. app szinte elhanyagolható letöltéseket produkál."
Nekem van olyan alkalmazásom win-en, ami elhanyagolható letöltéseket produkál, viszont számomra fontos.
Szerintem a probléma inkább az appok "minőségével" van. Nem tudom, hogy mit élveznek a fin*ós appokkal (és a társaival) -
h-yle
addikt
Jogos. Ez még azon nem változtat, hogy 90%-uk senki ember fiának nem kell. A maradék 10% is 60k app, ami gombócból is sok.
Ha egy telepítést átlag fél percel számolunk (mármint az elindítását) akkor az összes appot kb. 21 nap folyamatos telepítéssel leehtne felrakni, már ha lenne olyan elvetemült ember akinek erre ideje, energiája, és tárhelye van. És akkor még el sem indítottam egyet sem.Szóval ja. 90% (de inkább 99%) soha a büdös életben nem hiányozna senkinek. Elég ha csak a top appok letöltését összehasonlítjuk a többivel. Erre sajnos nem találtam statisztikát, de több mint valószinű, hogy exponenciálisan csökken a letöltések száma, és az 5 000-10 000. app szinte elhanyagolható letöltéseket produkál.
-
xxSanchez
őstag
Hát igen, az a 7% nem valami sok. [link]
-
vocalhost
tag
válasz
quailstorm #9 üzenetére
Angol play-t próbálj, mert ezt az idióta gtranslate-el fordított oldalak teszik. Nem tudom, hogy ez play opció-e vagy minden 10 ből 8 fejlesztő teljesen hülye és azt hiszi a translate jól fordít, de az okozza a fos találatokat.
-
quailstorm
nagyúr
példa
Ezek szerint nem tudod az állapotokat. Ezt találtam legkevésbé semlegesnek, mert ha konkrét appra keresek és alatta nyomja a hülyeségeit kevésbé zavar, de benchmark érted, első oldal Antutu, dead pixel kereső. Hol a Nenamark, a neocore, az antutu tester, a GLbenchmark, quadrant, linpack stb... Érted mire gondolok? Ugyanúgy tudnom kell a nevét és létezését egy appnak mint a WinMO/symbian őskorszakban. Mert ügyesen teleszemetelték a gyűjtőhelyet, aminek pont az lenne a célja, hogy kategória alapján megtaláld amit keresel. Erre esély sincs. -
vocalhost
tag
válasz
quailstorm #7 üzenetére
Ami neked szemét vagy felesleg az másnak kell, ennyi.
-
quailstorm
nagyúr
Az android market, alias google play is 90% szeméttel meg felesleges hülyeséggel van tele. Lehet itt számokkal dobálózni, de a haszontalan, meg ifjú fejlesztő szárnybontogatása appokat ki kéne hagyni szerintem. Apple store-t nem ismerem.
-
Alexios
veterán
-
GeorgeV
aktív tag
Én például azért nem fejlesztek még Win Phone 8-ra, mert a fejlesztőrendszert még le sem lehet tölteni. Az már egy újabb kérdés, hogy x86 alatt is (x64 mellett) lehet-e rá fejleszteni, illetve Vista alatt is használható lesz-e.
-
vocalhost
tag
Egy olyan rendszerről írtok ami még meg sem jelent.
Mégis mit vártok? 5 millió appot? -
Alexios
veterán
Meg sem jelent még a rendszer, persze hogy nincs annyi mint az évek óta létező konkurens alkalmazásboltokban, ez azért aligha meglepő, sőt.
Lesz-e elég alkalmazás a Windows Store-ban a Windows 8 és Windows RT bő három hét múlva esedékes megjelenésekor?
Ez meg mi, hogy lesz-e elég, nem hinném, hogy a darabszám lenne egy store egyetlen mérőszáma, inkább lesz-e a kezdetben minden a konkurenseken már elérhető, népszerűbb programokból win8 port.
Új hozzászólás Aktív témák
it Úgy tűnik, nem lesz elég ütős alkalmazás a Windows 8 indulásakor a Windows Store-ban. Ez rövid távon biztosan hendikep.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest