Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz Aprósólyom #420 üzenetére
De 4G frekvencia sincs. Ami van, abból nem lehet teljes értékű mobilszolgáltatást nyújtani, és ezt se túl sok embernek.
hitler, sztálin, micro usb
-
válasz nyisziati #411 üzenetére
Amíg abban merül ki a ténykedés, hogy mindent akadályozunk, addig nem kell csodálkozni. 20 éve (EU csatlakozástól számoljunk, de lehetne 30 is) nem tett egyik vezetés sem semmit azért, hogy versenyképes legyen a gazdaság, mit várunk, nem fogják kihasználni a cégek a lehetőséget?
Mutogatni való hater díszpinty
-
Magyarország - itt kell lenned, hogy elhidd.
@morgyi : Így sem tartanak... Mostanában akad 1-2 cég, amelyik fizet is, de a kis cégeknél dolgozó haveroknál pár évvel ezelőttig brutálisan többet kaptam multi ranglétra alján.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Aprósólyom
addikt
Számít egyáltalán ez az 5G? 4G rendszert építhet a Digi. Mobil, de még asztali PC-re megosztva is tökéletesen megelégszem a 4G tempójával (eddig telenor 4G-t próbáltam), de még a késleltetéssel, jitterrel is elégedett vagyok, mert online gémmel is teszteltem (Paladins).
Lehet még jobban is jár a Digi, ha átugorjuk a kínai 5G tendereket és egyből a 6G-re ugrunk. Állítólag a Samsung fejleszti....Jevons paradox
-
nyisziati
veterán
válasz Komplikato #417 üzenetére
Ezt még lehet fokozni.
Anno az Auchan-ban a dolgozók egyben részvényesek is voltak. Minden héten tartott részletes beszámolót a vezérigazgató, milyen jól teljesít a bolt, klassz minden mutató, ehhez képest a dolgozói kedvezmény kevesebb volt, mint egy sima vevőnek, aki most tévedt be az utcáról, a 10 éve ott dolgozó kollégák bére meg a nettó 130 ezret verdeste.
(én 91-et kaptam akkor). -
Komplikato
veterán
válasz #32839680 #410 üzenetére
"Amíg a külföldi melós 3x kap prémiumot, addig a magyar melóssal elhitetik, hogy bár a számok nem teljesültek, de a cég mégis volt olyan kegyes hogy fizet valamit."
Hehehe. Anno a Flextronics igazgatója minden hónapban elmondta a melósoknak, hogy megint nőtt a termelékenység és a bevétel, de sajnos MEGINT nem tudnak bért emelni, mert a gonosz részvényesek bla bla bla."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
nyisziati
veterán
válasz #32839680 #415 üzenetére
Valamennyire azért van. Nézd meg honnan jöttek Orbánék.
Kommunistának muszáj volt lenniük, amikor jött az ifjonti lázadás kora, akkor liberálisok lettek, meglett emberként pedig visszakanyarodtak őseik örökségéhez.
Valahogy ez jól is jött ki.A németeket hagyjuk. Náluk ott van 100 ezer amerikai katona, úgyhogy muszáj liberálisnak lenniük.
Bár én ennek örülök. Inkább ez, minthogy kirobbantsák a III. vh.-t. -
nyisziati
veterán
Én nem ezt látom.
Kerékkötőknek amiatt szoktak minket mondani, hogy nem vagyunk hajlandók a feministák, LMBTQ-k, multikultik, humanisták, hiperliberálisok stb. szemüvegén keresztül nézni a világot, hanem erkölcsre, értékrendre, tradíciókra, nemzeti érdekekre hivatkozunk.
Multiknak valóban kinyalja mindenét a kormány, ezért is engedi kivinni a hasznot, amit írtam.
De ez nem jó nekünk, például pont ezért, mert a hálózatfejlesztés igen döcögősen halad. -
togvau
senior tag
válasz nyisziati #411 üzenetére
kerékkötőknek a putyin elvtárs által rendelt akadékoskodás miatt szokták mondani magyarországot.
Multiknak pont kinyalja mindenét a kormány, kifizeti még a munkások bérét is, csak hogy jobb legyen a foglalkoztatási statisztika, meg hogy verhessék magukat, hogy jön ide gyártani a multi (hát persze, hisz ingyen gyártat kb).hitler, sztálin, micro usb
-
nyisziati
veterán
A Telenor topikban mi is elégedetlenkedtünk már sokat. Egész addig fajult a dolog, hogy többen összeszedtük a pénzügyi adatokat a 2019-es évre, és kiderült, hogy kb. 55 Mrd (!) Ft-ot vihettek ki az országból.
Ha ennek csak a 20%-át hálózatfejlesztésre fordítják, már sokkal előrébb lennénk.
Iszonyat mohóvá váltak a cégek. Adni alig akarnak, csak leszedni a sápot. -
p2pp
őstag
Idáig azt mondták majd a 800MHz.
Udvaron úgy ahogy megy.
Bennt már csak “E“ van. 😂🤣😅
Most meg majd azzal jönnek,
h majd a 700MHz.
A Digi meg fullon van.
Mindegy milyen Speedtest-el, de használható.
Ez a lényeg most. Tudom rengeteg helyen nincs még.
Itt most ők a nyerők. Azt is tudom, sok helyen nem így van.
Hajrá Digi!U. I: Nálunk nincsenek hegyek, csak dombok.
Erre lenne jó az alacsony frekvencia!
De a falu végén ennyi év alatt miért csak a Digi tudott felhúzni bázisállomást? A többi meg sziesztázott ennyi évig.
Túl sok a kérdőjel! Ismerősöknél panel egyik fele "4G+" a másik meg "E". Jelentkeztek milliószor Állomáspályázatra. Engedély sem kell hozzá. Semmi sem történt. Jött a Digi láss csodát azonnal lett minden. Akarni kell csak ennyi!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
félisten
Csömör azért meglehetősen extra helyzetben volt/van: emlékszem, amikor a csömöri barátom brahiból megcsinálta, hogy egyszerre négy internetelőfizetése legyen, ráadásul mindegyik gyorsabb, mint ami nálam volt az aktuális UPC.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Sdi
addikt
"De arról hallgat mindenki, hogy inviteles területen szarunk a pofátokba.", ez nem teljesen igaz. Nővéreméknél / Csömör / az átvett inviteles területen, most 1000-es net fut, mindezt ócsóbban. Lehet, hogy vannak inviteles területek, ahol még nem teljesen tisztázott az átvétel, és ott még nem fejlesztenek. Majd ha vége lesz a teljes jogi hercehurcának, és akkor sem történik semmi, akkor valóban lehet reklamálni.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
félisten
Vélhetően a profit kedvéért vették meg az Invitelt, mert nekik így megéri.
Ha a környékeden és a többi hasonló környéken most azonnal megcsinálnák az Általad hiányolt hálózatfejlesztéseket, na, akkor már talán nem érné meg nekik.
Nem azért dolgoznak, hogy Neked jó legyen vagy Téged szívassanak, hanem a profit érdekében.
Teszem hozzá, én is rohadtul ki vagyok akadva (én a T-n), mert pont ezt csinálják: az utcánk vége kb. 1500 méterre van a következő DSLAM-tól, egy 25 éves vezetéken. 2-3 Mbps az elérhető net, ha a szomszédok éppen nyugton vannak. A T embere nem hivatalosan meg is mondta, hogy a járásban, de lehet, hogy az egész megyében mi leszünk az utolsó rendbe hozott szakasz, mivel konkrétan ráfizetésesek vagyunk nekik.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #32839680 #380 üzenetére
Német barátaimnak van egy nyaralója valami szép, hegyi vidéken. Rendszeresen járnak oda, és ilyenkor mindig elbúcsúzunk on-line, mert amíg ott vannak, nincs net. Több falunyi körzetben csak és kizárólag műholdas kapcsolat van, olyan áron, hogy azt csak a helyi közintézmények engedhetik meg maguknak, nyilván állami kontóra.
Pár évvel ezelőtt mondták, hogy 3 Mbps évi több ezer euróba kerülne.
MaCS
-
togvau
senior tag
Jelentem tegnap a Börzsöny közepén... dolgoztam ... Ott Digi mobil 500kbyte/sec átvitelre volt képes. A Vodafone körülbelül nullára, 800 mhz-n...
-
arnyekxxx
veterán
válasz Komplikato #378 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a digi megcsinálta volna a korlátlan adatmennyiség valamint 0 perc lebeszélhetőség csomagot 1250ért és a kétszer korlátlan és dupla0lebeszélhetőség csomagot 2500-ért ha a népköztárSSaSSág engedi neki. És még azt is el tudom képzelni, hogy kijött volna a csáknorisz csomaggal ami 5ezerért korlátlan x korlátlan adatmennyiséget és végtelenszer 0perc lebeszélhetőséget tartalmazott volna.
-
Komplikato
veterán
válasz arnyekxxx #374 üzenetére
Volt olyan pletyka, hogy a hazai szolgáltatás vagy 1250 HUF lesz a mostani tesztkártyás előfizetés adatletöltési, lebeszélhetőségi és percdíjával, vagy pont a duplája lesz 2x annyi adatmennyiséggel és lebeszélgethetőséggel. Nincs kizárva, hogy mindkét csomag létezett volna.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
arnyekxxx
veterán
Ezt annak írd aki "románozott". Te viszont ténylegesen magyarozol ami (feltételezem) magyarként elég gáz.
"Ha megpróbálsz a mondandója lényegére koncentrálni" A lényege (illetve az egész mondanivalója nettoban) az volt, hogy Romániában van olcsó digimobil.
Csak jelezném, hogy digisimet használok nagy elégedettséggel, még mielőtt megpróbálsz beerőltetni a "TRÉ / VODA / TELENYOR rajongó" dobozba.
-
floatr
veterán
válasz arnyekxxx #371 üzenetére
Lehet emberkedni, meg magyarkodni, néha beüt a feeling, és kicsit jobbnak is érzi magát az ember másoknál ilyenkor, de néha szégyellem azt, hogy ilyen országban élünk; és most nem a megjegyzésedre gondolok. Ha megpróbálsz a mondandója lényegére koncentrálni, akkor könnyen ki tudod hámozni, hogy mekkora lehúzás az, ami ebben az országban megy. Bár ennek már hagyománya van - annak is h tapicskolunk a híg f.sban, meg a románozásnak is.
-
őstag
Igen , lehet sírni , morogni , duzzogni , hamisan érvelni - de az ostor a mi hátunkon csattan !
Csak hogy a laikusok és TRÉ / VODA / TELENYOR rajongók is lássák hogy mitől buktak el : [link]
A feleségemnek van egy külföldi (román) DIGI mobil előfizetése.
- korlátlan belföldi beszélgetés bármely irányba .
- 3000 perc külföldi hálózatokba.
- korlátlan mobilnet
-------------
Mindez havi 5 EUR !!!1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
balinlin
senior tag
Minden szolgáltatónak meg van a maga pozitív és negatív tulajdonsága is, értem ez alatt a területi problémákat is.
Ne avassuk egyiket se szentté. Egyik sem értünk, hanem a profitért van, ami igazából természetes is. Ettől még nem is feltétlen a patás ördög. -
togvau
senior tag
visszatérve a kartell "minőségi" szolgáltatásaira: telefonomban cseréltem a másodlagos digis netezős kártyát a teleNER flottás adatkártyára ami hónapok óta kihasználatlan volt a fiókban, hogy motorozás közben a vidéki helyeken többször legyen netem.
Kicsit talán többször van, de a vicc az, hogy a budapesti lakásomban, újra wifit kell használnom ha nem teszem vissza a digis kártyát, mert a digi simmel 1800 mhz-n 3 csíkos térerőt tud, nincs szükség wifi-re, de a teleNER kártyával 800mhz-n max 2 csík van, de általában inkább 0-1, így még egy spotify se tud menni róla, se semmi VOIP... ráadásul a teleNER a trógerkommal közös hálózatot használ.
Minőség... ahahitler, sztálin, micro usb
-
félisten
Sok dologban igazat adok Neked, de feltehetően az Invitel-t sem üveggolyókért és tüzes vízért vették meg.
Gondolom amíg a meglévő hálózat ki nem termeli a vételárat (vagy az arra felvett hitelt), addig csak a szükséges fejlesztéseket fogják elvégezni.Írom ezt egy Digi csillagpontos panelből...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ricsi99
addikt
"Mert érdekes módon a T, upc stb-stb azért valamicskét csinál is. Persze nem szopkodom ezeket a cégeket se. De még mindig több mindent csinálnak mint a digi. Aki csak sirukál, meg közleményeket ad ki."
Köszi ,jól indult a napomEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Gyuri27
félisten
válasz Medocsabi #363 üzenetére
Akkor nem kellett volna megvenni az invitelt. Szarni bele oszt csók.
Valamiért kellett az a cég meg az a 86 település.
Nyilván egyszerübb mindent úgy hagyni ahogy van és a semmiért borsos árat számlázni.
Aztán picsogni hogy csúnyán ki lettek golyózva.Amd - Radeon - Ryzen
-
azbest
félisten
válasz Medocsabi #363 üzenetére
vagy azért nem tolják feljebb, hogy később eu pénzt lehessen kérni rá [link]
"Az elmúlt évek egyik legnagyobb infokommunikációs EU-pályázatának második köre indul 2020. februárjától, amelynek keretében újabb 410 ezer magyar háztartásban épülhet ki a szélessávú internet lehetősége – derült ki a ma társadalmi egyeztetésre kitett újabb pályázatból. Mindez azt célozza, hogy a következő években az összes magyar háztartásban legyen legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférési lehetőség, továbbá a háztartások legalább 50%-ában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre."
-
Medocsabi
addikt
UPC(most már Vodafone)-nél van olyan, hoyg bár UPC termékek, szolgáltatások vannak, de nem közvetlenül a UPC-től kapod őket, hanem egy adott cég értékesíti, pl a Rumicom-os területek. Így lehet, hogy eltérő sajnos a net sebesség, még ha bírná is a többet, nem ad az adott cég többet. Ezt a fajta üzletpolitikát mondjuk sosem értettem, nem jó az előfizetőknek, de szerintem a UPC-nek sem, mert az adott területen csak töredék bevétele lesz.
-
Medocsabi
addikt
Bocsi hogy belevau,de kérdezted, mitől kerül vidéken annyiba a net,a amennyibe. Erre teljesen világos és érthető magyarázatot kaptál.Nem csak a "drót" méterét kell megfizetni, hanem minden közterületen végzett munkát engedélyeztetni kell, engedélyenként súlyos milliókért,, amik ráadásul idő korláthoz vannak kötve stb...Ráadásul sok helyen az adott önkormányzat/polgármester/közös képviselő (ez utóbbinál rendszeresen találkozom eszméletlen irreális elképzeléssel,pl ne a födémből legyen elvezetve a tárasház kábele, hanem a pincébe bevezetve, ahol 4 méter vastag alapot kellene megbontani, de így biztosan nem lesz ott más szolgáltató. Gondolom a közös képviselő megkapta ezért a kis birítékot, a lakók meg szopnak a telekomos adsl-lel továbbra is, nekik meg mondhatja, hogy hát ő megpróbált beköttetni más szolgáltatót is) tovább nehezíthet/drágíthatja ezeket, szinte akármire hivatkozva, ha a sógornak, ismerősnek már van kiépített szolgáltatása...
Az meg, hogy azért nincs annyielőfizető, mert szar a szolgáltatás, szerinted egyenesen arányos azzal, hogy ha jó lenne, akkor sokan vennék igénybe, ergo olcsóbb lenne?
Mert akkor irdatlan nagy logikai zsákutcában vagy szerintem. Jó példa erre a Telekom, újra és újra ugyanazokat az elégedetlen előfizetőket magház láncolja 2 évente eszköz részlettel. Mert ilyen a magyar piac.Legalábbis a nagy része. Olcsó négyká tévé, azt is elég részletre venni, máris nem annyira szar hogy kockásodik a HD adás mert szar a jel, meg ledob a net... -
Gyuri27
félisten
A upc hálózat annyit tud (az okát ne kérdezd). De még igy is olcsóbb mint a 15-ös digi/invitel.
És nem csak nálunk van igy. A 66/68 körzetekben mindig is invitel volt (ezt a részt "megvették" anno).
De kb az összes faluban trágya a szolgáltatásuk. És mivel egy hulladék mindenki megy át a konkurenciához. Persze a digi várhatja, hogy a semmire legyen ügyfél. De nem lesz. Szóval ha ügyfelet akar akkor azért tegyen is. Mert érdekes módon a T, upc stb-stb azért valamicskét csinál is. Persze nem szopkodom ezeket a cégeket se. De még mindig több mindent csinálnak mint a digi. Aki csak sirukál, meg közleményeket ad ki.Amd - Radeon - Ryzen
-
azbest
félisten
Van ahol eu pályázati pénzből csinálják a fejlesztéseket. A legnagyobb telkom cégek is. Az üzemeltetés pedig lehet még olcsóbb is egy új, nem réz alapú hálózatnál. Ahol sok előfizető van kis területen, ott meg a kábeladó is fajlagosan kisebb. Bár lehet a pályázatból fejlesztett falusi hálózatoknál kapnak a kábelhossz alapú adóból kedvezményt.
De feleslegesen vergődünk itt, ha te kvázi ingyen várod el a sebességre hivatkozva a szolgáltatást. Használj mást, ha az ott jobb. Bár az üveges upc 30 megabit is érdekes. Gondolom az a legkisebb, legolcsóbb csomag és pár forint pluszért már többszörös sebesség is lenne.
A rezes technika azért sem tud nagy sebességet, mert a legmodernebb változata is csak 250 méter távolságig tud elvi 300 megabitet. 1500 méternél már csak 25 megabit az elméleti max.
-
Gyuri27
félisten
Nyilván, te viszont nagy spiler vagy.
De akkor mond el ha a modern gigás hálózat tokkal vonóval 5k (és ezt ugye ki is kellett épiteni) üzemeltetni.
Akkor az 1000 éves réz szart amire nem költöttek 20 éve azt miért ugyanennyi üzemeltetni?
Nyilván azért nincs elég előfizető mert egy kalap szar az egész. Ha nem az lenne akkor lenne előfizető.
Ja és nem zsákfalu.Amd - Radeon - Ryzen
-
azbest
félisten
Nem, nem fog 500 forint lenni a 15 megás net, mert 3 ezer a gigabites. Nem a sebességtől függ az üzemeltetési költség. És nagy beruházás kellene, hogy lecseréljék az utolsó zsákfaluban is másra, amit sohasem fog kitermelni az a pár előfizető ott. De ahogy írod, tán van többféle szolgáltató is ott. Simán lehet, hogy ráfizetéses a cégeknek ott szolgáltatni, s csak azért teszik, mert más fejlesztési pályázathoz kikötötték, hogy a zsákfalukban is szolgáltassanak. Nem nagyon érted a világ működését, de nagyok az elvárásaid.
Majd akkor szabhatod meg az árat, ha te alapítasz egy netszolgáltatót, ahol megmutathatod, hogy ki a gyuri a gáton. Hajrá, mutasd meg nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Te ugye kompakartál lenni?
Nem irtam, hogy szaros faluba gigás netet várok el.
Azt irtam, hogy 15 megára ne kelljen már gigás net árát fizetni.
És ne szarakodjon már 3-4 havonta 2-3 napra.
De hát ez lehetetlen elvárás a nagy és az ember jóbarátja digivel.
Szóval én nem fogom fényesre szopkodni őket.Amd - Radeon - Ryzen
-
azbest
félisten
Pont ahogy leírod. Mivel az más technológiát használ, azért tud csak annyit a hálózat. xDsl mellett panaszkodsz arra, hogy nincs üvegszálas sebesség.
A 35 km távolság pedig magában is szép különbség. 125 ft/m közműadóval az 4 millió 375 ezer csak a kábel létezéséért a város és a falu között. Ezer előfizető még a az adót sem termeli ki.Fogalom nélkül puffogsz csak, hogy miért nem varázsol mindenhová azonnal gigabitet a semmiből egy cég, amit az állam ott akadályoz, ahol csak tud.
A szülőfalumban vagy xdsl van, ami 30 megabitet sem biztos, hogy eléri. Vagy wifis szolgáltatás 5 ezerért, ami meg nem tudom mennyire stabil. Esetleg mobilnet. Pedig még csak nem is az isten háta mögött van.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Az is világos. Bár egy 20 éve lerakott (felakasztott réz) kábelnek nem sok költsége van. Azt már nem kell lerakni. A karbantartása se bonyolultabb drágább mint az optikaié. És mivel az egész faluban max 30 megára képes nem hiszem hogy az alközpontok (vagy mia zsák) olyan modern csúcsteknikájú, vatta új darabok lennének.
Amúgy sok esetben ez a 15/30 mega drágább mint a 4x-5x-10x gyorsabb. Azaz itt ha nem a sebességet és nem a hálózat faszaságát fizeted meg akkor mit?
Üzemeltetés? Tudod a környék 8-9 falvára mennyi szerelő van? Konkrétan 1 azaz egy darab. Szoktam velük beszélgetni mert 3-4 havonta kijönnek mert szarakszik az egész.
Szóval miről beszélgetünk?Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Komplikato #351 üzenetére
[link]
Amúgy meg annyi amennyi.
"Elmondtam de mondom megint. Azt csak megérti az ember, hogy egyből nem lesz optika meg giga ne (legyen szó bármelyik szolgáltatóról), de az árat nehezen veszi be a bögyöm. Szal a falusi fos 15/-30/ miért is kerül annyiba mint pár (max 35) km-el arrébb az 500-1000 megás net?
Erre válaszoljon aki tud?"[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Komplikato #349 üzenetére
Voda megvette (egyesültek a upc-vel). Az upc hálózata nálunk se volt baba. Minden héten volt net, tv kimaradás.
A fizió óta viszont satib a szolgáltatás (hetekig voltak kint a szerelők). az utolsó szaros utcába (ahol lakom) is optikát húztak. Szóval látszik, hogy csináltak valamit. Nyilván a jótól messze van. Mert 30/5 árán máshol 150-300-500 mega van.
A digi-invitel kombó meg lószart nem csinált 2 év alatt. Szaros rézdrót sok helyen. 15/1 meg drágább mint konkurenciánál a 30/5.
Elmondtam de mondom megint. Azt csak megérti az ember, hogy egyből nem lesz optika meg giga ne (legyen szó bármelyik szolgáltatóról), de az árat nehezen veszi be a bögyöm. Szal a falusi fos 15/-30/ miért is kerül annyiba mint pár (max 35) km-el arrébb az 500-1000 megás net?
Erre válaszoljon aki tud?
Nem védem én egyik céget se mert mind trágya. De köztük a digi amit müvel az inviteles területen meg kiemelkedő.
Aztán sirhatnak ők közleménybe.
Félig felrakták a tornyot is majd lesz ugye netes telefon. Hónapok óta ott áll befejezetlenül, üzemképtelenül.Amd - Radeon - Ryzen
-
Komplikato
veterán
Nem jött át a szarkazmus, ez van. A lakhelyemen az Invitel vásárlást követően rohamtempóban húzták fel az FTTH infrastruktúrát és ahol kész volt, ott külön rumli nélkűl léphettél át a Digihez. Nyilván szivathattak volna tovább a régi áron. Pár kilóméterre odébb lévő faluban maradt az Invitel "szolgáltatás", mivel ott még nincs kiépítve az üvegszál hálózat. De nyilván a Digi a szemét, a lakosságot 20 évig szoptató, 5x átnevezett Invitel meg nem.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Gyuri27
félisten
LOL csöcsre futott a kolléga. Nem az invitel a geci (mer az mán nincs jóformán egy ideje).
Csak a digi rutinosan a szart nem a saját logójával csomagolja (bár már a boriték digis egy ideje) hanem inviteles papirba csomagolja. Igen a nagy megváltó emberek barátja digi.
És az is rendben van hogy az ivitel (digi) x árért más vonalakon, hálazotokon mást ad. Van ahol 80 megát van ahol 30-at és van ahol 15-t (azaz kinál mert ennyi azért ritkán jön).
Lehet itt mindenre hivatkozni. De ahhoz pofa kell, hogy ugyanazt a pénzt elkéri egy 15 megás netért , mikor máshol (nem is messze) a 150-ért is ugyanazt kéri.
Kérdezem én ha máshol a gigás net 5k a diginél. Nálunk a 15 mega miért ennyi? A konkurenciánál a 30 mega miért 3500? Lehet itt szopkodni a digit. De pont olyan faszkalap cég mint az összes többi.
Ezért a 15 megás rézdrótos szarért max 1-1,5k-t kéne kérjenek. Csomagba meg max 1k. Oszt csók.Amd - Radeon - Ryzen
-
vicze
félisten
válasz Komplikato #344 üzenetére
Továbbra is, az Invitel a Digi-é szóval max. ugyanarra tudnál előfizetni náluk, de leginkább csak Digi-re.
-
Komplikato
veterán
Elolvasva a hozzászólásokat döntöttem. Elásom a kert végében a DIgi optikai modemét, kidobom az üvegszál kábeleket és holnap visszaálok a fasza Inviteles 7K áron adott 4/1Mbit-es ADSL-re, ami sokszor az 1Mbitet se tudta, felfelé meg beesett 40Kbit alá ... Fúj Digi.
-
togvau
senior tag
LOL ember, te mondtad, hogy milyen sok 3600-3800-as frekvenciája van, és há ménem jó a mobilnet
Azért nem, mert... most írtad be, mert "nincs szükség ilyen mobiltelefonra"
Öngól, nagyon belekavarodtál...#194 trógerkomnál már kb 15 éve így megy, "speciális ár" (50%) ahol van konkurencia. Azóta a speciális árat átnevezték FLIP-re, ami szintén csak ott van, ahol van konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Azért tegyük hozzá, hogy az 500/25-ös neti is bőségesen elég egy átlag felhasználónak. Viszont a Digi óriási előnye a feltöltés.Letöltést nem mondom, azt a gigabitet az átlag úgysem használja ki.
Tény, hogy ahol a Digi van, ott az árakat hál istennek jól lenyomja, de nálunk pl szarabb, mint a UPC 500as nete. Pedig itt van Fliptől kezdve minden. 3 éve van UPC, ezidő alatt semmi gond nem volt 2 egynapos karbantartást kivéve, de az ELMŰ karbantartás volt. Előtte Telekom volt, ezt vettük át az előző lakótól, utána Digi, de 3 hétig vártunk a bekötésre, és utána 4 hónapig folyamatosan használhatatlan volt a net.Ilyen 3-400 as ping, sebességgel nem volt gond, de fene megette a gigabitet ekkora ping mellett, ha online játszom főleg. Anyuméknál viszont pont fordítva, a Digin kívül minden sz@r, pedig ugyanúgy 13. ker. és ugyanúgy panel -
azbest
félisten
A koax technológia ennyit tud. Bár errefele a telekom fejleszt, így emelkedett a korábbi 120/10-ről 500-/25-re a max. És elvileg majd a feltöltés oldalon is átállnak az újabb technológiára, amivel valamennyivel magasabb lesz az is. A 25ös uplink-kel már elvagyok, a 10es már éppen elment. Az 1-essel viszont nem tudtam itthonról dolgozni.
A közelmúltban használatba vett irodánkban úgy emlékszem 3 féle üveg kapcsolat is volt különdböző szolgáltatótól. De mégsem aktiválták egyikre sem az új előfizetést. A telekom koaxot behúzott, ami folyton dobálja a csomagokat (szakad a céges konferencia) és mióta a körzetben fejlesztettek azóta a fix ip is csütörtökönként megváltozik Balf@szok. Azóta sem tudták ezt megoldani. Benn van az üvegük is amit az előző bérlő használt, de a telekom szerint nincs és nem is lehet.
A digiék lettek mellé bekötve üveggel. Az működik. Nálunk más jellegű balf@szkodás volt. Mivel még élt az előfizetés a régi irodára és már nagy nehezen sikerült elintézni náluk a bekötést az új irodára, így összekeverték valahogy a kettőt és a kapcsolódáshoz való jelszót felcserélték az irodák közt valami fejlesztéskor. Több héte... hm 2 hónapba telt mire sikerült ezt megoldani. Ja és eredetileg ők is azt mondták, hogy az irodában nincs és nem is lehet. A szerverszobában pedig ott fityeg az előző cég előfizetésének invitech-es üvege. De mivel nem tudták az valójában kihez tartozik, végül húztak be újat az épületbe. Egyébként valsz az inviteles váltás és a kevés szerelő lehetett az oka, hogy ekkora fejetlenség van.
De a másik irodánál is a devops kolléga kreativitásán múlt, hogy legyen benn digis üveg. Mert arra is azt mondták, hogy nincs és nem is lehet. De mivel a kollégának volt ifója arról, hogy az egyik fal mentén megy az üveg, mi lenne ha annak az utcának a nevére keresnének - és úgy lett 3m üveg aknába való behúzásával. Az új irodánál is a kolléga nyomozta ki, hogy ott az irodaház ajtajában pont az akna ahol van minden csak rá kéne kötni vagy aktiválni a már benn lógó üvegeket.
Nekem abszolút az volt az érzésem, hogy az ügyfélszolgálat mindegyik szolgáltatónál kreténekből áll és igyekeznek elszabotálni az új ügyfelek előfizetését. Pedig ez üzleti előfizetés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na az a nem mindegy, hogy a Digihez képest még ez is karcsú, náluk az 1000/300 van havi 3100-ért hűségidő nélkül, és nem akciósan csak most és csak neked, hanem ki van rakva a honlapjukra.
Ez jó, náluk meg a TV reklámban..... a lakótelepi részek jelentős részében meg 2-3 éve csak a lépcsőházban van jelen a kábel és fogalma sincs senkinek a Diginél, hogy ez mikor jut be a lakásokba. Ennek fényében fura, hogy 3. éve a tizedannyi netért is ugyanannyit fizetek, mint akinek giganet-je van, az 500-as net meg még drágább is.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
otapi
tag
"amiből mára 4-5 közt lehet a mostani legnagyobb 500/25 "akciósan"
Na az a nem mindegy, hogy a Digihez képest még ez is karcsú, náluk az 1000/300 van havi 3100-ért hűségidő nélkül, és nem akciósan csak most és csak neked, hanem ki van rakva a honlapjukra. Náluk csak a feltöltés majdnem akkora mint a Telenornál és Komnál a letöltés. Ami igencsak jól jön, ha meetinget tartasz megosztott képernyővel, közben a gyerek csellóórázik webkamerán keresztül, meg az asszony is távoli eléréssel nyomja, mindezt egyszerre. -
ricsi99
addikt
Lehet rugózni az árakon meg mittomén milyen költség kiszámítással megvédeni a cégeket de mint user ez engem nem izgat
2 szempont van...
vagy legyen legolcsób... ez olyan is
Vagy legyen jó és kész.
Digi nincs a kartelbe ezért gáncsoskodnak szerintem... más indokot tud valaki?
Szóval várom azokat a hozzászólásokat ahol a kiépitett területen valakinek gondja van/volt.
Vagy azt hogy miért kell akadályozni ,hogy ahol nincs szolgáltatásuk de szeretnének ott azt akadályozni keljen.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
b2fodist
tag
válasz #20749568 #84 üzenetére
Nemetorszag eppen arra jo pelda amikor nincs verseny. Telekom birtokolja a telefon infrastrukturat es mindenki mas csak hasznalja penzert. Bekotni viszont csak Telekomos szerelo kothet be. Ebbol aztan az kovetkezik, hogy ha Telekom ugyfel vagy akkor 1,5 heten belul jonnek bekotni, ha meg mas szolgaltato ugyfele akkor 3-5 heten belul. Arrol nem beszelve hogy loszart nem fejleszt a halozaton. En Berlinben laktam, 16mbit ADSL volt a max az uj epitesu hazban (2018). Es nem, nem volt olcso, ket ev huseg pedig a minimum.
-
ssarosi
tag
Én biztos vagyok benne, hogy szándékosan, mint leendő vetélytársat golyózta ki a tenderből a 3 szolgáltató meg aki kellett hozzá. Tatabánya, volt Skála Sztráda, most mindenféle kisebb nagyobb cég boltjai és telephelyei vannak ott. Az egyik cég ahova járok Telekomos 20/1 Mbites elméleti, 6/0.x gyakorlati sebességgel működő adsl-en volt kénytelen netet használni, és levelezni. Amikor kértük a mobilnetes gyorsítást elutasították, hogy nem lehetséges. Reklamáltam, majd ismerőseim segítségével megcsináltattam. kb. 2 hónap múlva válaszoltak a reklamációra, hogy mit akarok én, megcsinálták. Ezután elég ronda levelet írtam nekik. Eleinte elég gyors volt, de gondolom az egyre több mobilnet felhasználó miatt munkaidőben már szinte semmi gyorsulást nem adott a 4G-s párhuzamos net szolgáltatás. A rendszeres net kimaradásról nem is beszélve. Konkurencia nem lévén kértünk ajánlatot bérelt vonali netre, aminek garantált a sávszélessége és jó a rendelkezésre állási ideje. A 10/10 Mbites netre 40e Ft/hó ajánlatot adtak tavaly. A cég egyre többet bukott az akadozó net miatt, azért valamilyen megoldást kellett keresni. Találtunk 50/25-ös mikrohullámú netet 20e Ft-ért. Átálltunk, jó lett.
Az én véleményem: ahol nincs konkurencia, ott csak akkor fejlesztenek, ha valamiért muszáj. Mondom ezt úgy, hogy falun lakom, T-s optikát használok nagy megelégedéssel, és elég olcsón, mert van konkurencia. Az igaz, hogy kedvezményesen, hűségidővel is annyit fizetek a 150/50-es netért, mint ismerősöm a Digis 1 Gbites netért hűségidő nélkül, de itt ennek is örülni kell. Na ezért kellene a Digi mobil szolgáltatása is. -
azbest
félisten
egyébként ha már akció. Más szolgáltatóknál is úgy tolják, hogy a normál listaárhoz képest egy akciós melléklet tartalmazza a valóban fizetendő összegeket, hogy bármikor változtathassanak rajta. A telenormál lényegében mindennek az ára az akciós mellékletben van.
De vezetékes netnél is ez van, a telekomnál talán 11 ezer a listaár és valójában itt 4 ezer körül a fizetendő, mert azt hiszik ebben a társasházban is van digi, mivel a tér többi oldalán valóban van. Néhány éve még 8 ezer körül volt egy alap 20/1 -es, amiből mára 4-5 közt lehet a mostani legnagyobb 500/25 "akciósan".
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Értem én, hogy nálunk drága a mobilnet, amivel amúgy abszolút egyet értek.
De van az éremnek másik oldala is. Például nálunk sokkal magasabb a feltöltő kártyások száma is mint jó pár úniós országban.Illetve hogy otthoni széles sávú net tekintetében pedig élen vagyunk. Az EU-n belül ugyanis nem brahiból használnak olyan sokan mobilnetet, hanem mert pl Németországban a területi méret különbségek miatt sok helyen jobb a mobilnet, mint a kábeles. Illetve ezen a példán maradva nem mindegy a piac sem, hogy egy 81 milliós bázis vásárlói bázis biztosítja a bevételt a mobilszolgáltatóknak, vagy egy 10 milliós. Előbbi piacon sokkal könnyeb pozitív árazással adni bármit, mivel így is sokkal nagyobb lesz a profit, mint az utóbbin.Ezért utálom a "bezzeg az únióban" jellegű összehasonlításokat. -
worxland
addikt
"A balatonfelvidéki nyaralónkban ahol amúgy a nagy hármasnak is tré a térereje, ugyanúgy bejön a digi hálózata. Ott csak aranyáron és egész évben fizetve lenne valami csigalassú vezetékes net," - aki védi a 3 nagyot, annak egy kis infó: szintén Balaton északi part, szintén nyaraló. Havi 5 ezerért adnának 5/0.5 Mb-es vezetékes netet. Nem 1990-ben, hanem 2020-ban.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
otapi
tag
Azoknak akik szerint a digi egy hoax: itthon, családi házas övezetben, családi házban optikás, 1gigás szimetrikus fel/le töltéses internetem van már évek óta. Ez főleg most jön jól hogy kétbfelnőtt és két gyerek dolgozik home officeból... Ugyanitt csak egy-néhány 100megás lenne koaxon a T-Komtól. Tavaly tavasztól a gyerekek megkapták az ingyenes digis simkártyákat. Korlátlan netjük van, bent a suliban azt osztják meg a többieknek... A balatonfelvidéki nyaralónkban ahol amúgy a nagy hármasnak is tré a térereje, ugyanúgy bejön a digi hálózata. Ott csak aranyáron és egész évben fizetve lenne valami csigalassú vezetékes net, úgyhogy marad a mobilnet külső LTE antennával felerősítve a jelet. Semmivel nem lassabb vagy rosszabb így a digi mobilnete, mint mondjuk a Telenoré. Csak a digi ingyenes és korlátlan ami jól jön, ha a Windows úgy gondolja hogy éppen nagy updatet akar feltenni (amit persze nem tilthatok le, különben nem enged fel a céges VPN). Ez a "tesztüzem" még mindig hosszabb, mint mondjuk a Telenornak a 2018-as nyarán tartó mobilnet akciója, az csak kb. 4 hónapig tartott... Azóta sincs Telenornál korlátlan net havi 15 ezer alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Csinálják jól. Van ügyvéd meg pénz.
Hozzánk kb már egy éve digis boritékba jön az inviteles számla.
Nálunk van upc is (invitel, upc azaz digi vs voda). A upc eddig szar volt. Most úgy tünik rendben van.
Egetverő csodát nem csináltak. De azért optikán jön a 30/5 3xxx forintért stabilan.Amd - Radeon - Ryzen
-
azbest
félisten
"Az invetel a digi tulajdona de még invitel. Sajnos.
A digi megvette és szart se csinálnak."Merthogy másfél évig rángatózott rajta és akadályozta az egyesülést a hatóság. Ha pont olyan településen vagy, amibe belekötöttek, akkor még lehet el is kell adniuk. [link]
Ugyanerre a rángatózásra hivatkozva zárták ki őket az 5G tenderből.[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz arnyekxxx #323 üzenetére
Percdíj nem hiszem. Előfizetési díjban egy korlátlan csomag nagyon sok nettel meg 4e alá beférne a várakozásom szerint. A sima net az nem teszt és ott 50GB van 1000/hóért. Ebből is lehet következteni, hogy a Digi mobil baromi olcsó lenne a többihez képest. Hogy a sikertelen tender miatt most mi, hogy lesz azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Hogy van ez hogy ez nekik megéri
Úgy hogy tesztüzem, nyilvánvalóan ennél azért drágább lesz ha egyszer elindul élesben. És azért nem árt a duálsimes telefon az ingyendigisim mellé egy dominovitamaxpraktikummal mert elég könnyen tévedhet az ember olyan helyre ahol megszűnik a digijel. Persze olyan is van ahol digi van és más nincs, nálunk a városszéli shoppingcenterben az obipraktiker épületeiben a háromnagyszolgáltató simjeivel leginkább az edge az elérhető maximum már ha épp nem szűnik meg teljesen a háló, digi meg 3pálcikás LTE-vel megy. -
ricsi99
addikt
GB/forint ...most öszintén... lehet fényezni az összes mobilszolgáltatót
De....
Akinek digi-je van az miért is nem vált?
Kb azért , mert olcsó és jó.... nincs panaszDigi-n kivül melyik szolgáltató ad neked 5ft/perc dijat?
Digi-n kivül melyik szolgáltató ad neked aprópénzért korlátlan internetet?Az árukapcsolás a diginál azt jelenti ,hogy ha előfizetsz tv-re ,akkor azt nézheted ég mobilon is ingyen... vagy tabelten
Hálózaton belül meg ingyen...Hogy van ez hogy ez nekik megéri az összes többinek meg baromi nehéz és extra költség?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
arnyekxxx
veterán
válasz #00137984 #278 üzenetére
"miközben a 3000 forintos feltöltést is gyorsan lepörgetik az EU legmagasabb percdijaival"
domino most-tal 9/19Ft hálón belül/kívül, azért az annyira nem tűnik megfizethetetlennek és bárkinek elérhető és ha adott napon rengeteget kell beszélni arra is vannak párszázft-os napi opciók.
Ki ne szeretne 9ft percdijakért beszélgetni
vegyél egy dominó simet, rá egy maraton 3,5GB-ot meg egy voip előfizetést és szánakozva fogod nézni azt aki 9Ft-ért telefonál.70 felé közeledö techanalfabéta anyámnak ez nem megugorhatatlan kihívás.
Ma a bárki által elérhető legális megoldásokkal fillérekből lehet telekommunikálni.
-
-
Gyuri27
félisten
Az invetel a digi tulajdona de még invitel. Sajnos.
A digi megvette és szart se csinálnak. Ittnálunk meg kisebb falvakban ugyanolyan szar és drága. Ez van 3 éve. Ellentétben a voda-upc-vel. Az eddig hulladék upc-t itt a faluban rendbe rakta a voda (gondolom máshol is).
Most már stabil a rendszerük (előtte hetente 1-2x vagy tv vagy net ment el) és mindenhol optika van. Az invitelnél sok helyen meg még réz.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
zolee001
őstag
Megelözó idökben lezajlott frekvenciatenderen is kizárták a digit
"Na és miért tette bele a hatóság az észrevétel után? "
Az a TeleNer gyózó nevü bélféreg vitte el a balhét,vele rakattatták be,ha a hatóság irja bele magától az tul átlátszó lett volnaA tegnapi nap margójára,tömjén zsolt nevü kdnp bélféreg,nézd meg milyen törvényjavaslatokat adott be,hogy nézett volna ki ha maga orbán terjeszti be
Itt nem a kádár rendszer épül hanem a sztálini/rákosivirushelyzeti tejhatalmat kihasználva olyan járványügyi törvényeket hoznak mint a szinházakba a saját embereik ültetése,a városliget project felülirása stb Ezek a legfontosabbak a mai helyzetben,ugye?
Na ebben a "gazdasági légkörben" pályázik a Digi,gondolom nem akartak tejelni a NER-nek vagy valami és ezért lettek persona non grata
Ajánlott olvasmányok a külföldi hiroldalak,aki az origi, tv2 ,mtva kanálisokból tájékozodik az valóban 1 bites agyhalott -
emelhu
aktív tag
válasz #20749568 #49 üzenetére
" És akkor mivan? Most akkor hirtelen elkezdenek a raktárban tőkét nyomtatni?"
Esetleg azt a pénzt, amit az 5G beruházáshoz tettek félre azt belenyomják a magyar fejlesztésekbe?
Mert még az alacsony áraik mellett is nagyobb lehet itthon a profitráta, mint más, valódi verseny alapú árazásos országokban.Reménykedjünk
-
törölt tag
válasz nyisziati #307 üzenetére
Vélhetőleg sokan ugyanígy reagálnak ha a digi helyett marika tel lenne ebben a helyzetben. Inkább a királyi közbe szerzés viktatorikus elemei miatt éreznek csalódottság miatt ragadtak billentyűzetet, mert már nem is próbálnak úgy tenni mintha. Mondjuk tiszta verseny kozbeszerzesen még soha nem volt elrontott specifikáció nélkül itthon
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz #32839680 #309 üzenetére
Az a kitétel a 2014-es tenderenben is benne volt ahol a Digi a frekit nyerte. Akkor senkinek nem volt vele gondja. A kérdés az, hogy most a tervezetben miért nem volt benne? Na és miért tette bele a hatóság az észrevétel után? Továbbá mi történik ha nem teszi bele? Megtehette volna? Mit lépett volna akkor a többi szolgáltató?
Majd a bíróság eldönti....
[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
Valahol nem értem ezt a dühödt vitát.
Egyrészt semmi ráhatásunk nincs a dolgokra.
Másrészt, ha a Digi kiügyeskedi magának valahogy, hogy kapjon frekvenciát, akkor sem várható, hogy villámtempóban megszórja az országot bázisállomásokkal. Főleg, hogy látjuk az eddigi tempójukat.
Úgyhogy elég elméleti ízű a dolog, szerintem térjünk rá vissza 1-2 év múlva. -
-
Jaaa, bocsánat. Azt hittem ez úgy szimplán magától jött. Tehát fogjuk rá, hogy nagyon tömören összefoglalta az eddigieket
Amúgy voltam Digi mobilos...egy bajom volt vele, többször volt rossz mint jó, de hát a teszt üzem már csak ilyen
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
vicze
félisten
válasz st3v3np3t3r #303 üzenetére
Csak felsorolta, a Digi ellen felszólalók érveit. Ha nem olvastál volna vissza esetleg.
-
válasz #56573440 #301 üzenetére
Bocsi, nem akarlak megbántani, de amúgy mit szedsz? Vagy valami plusz serkentő van abban a pattogatott kukoricában? kb a felét nem tudtam dekódolni értelmes szöveggé abból amit most leírtál.
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
törölt tag
válasz st3v3np3t3r #300 üzenetére
Ohh sok dologról maradtál le. Mielőtt megint 10k kommentben válaszolnak neked segítek. nem ér mert 1: nem szabad letörni az árakat mert csak 2: nem ér mert a paraszt bemegy a boltbáig se jutnak el a kimutatás pusztán a neten kitett ajánlatok alapján született ami nem tükrözi a flottás árakat és egyébként is nem töröd le az árakat mert érdeketségek vannak 3: baromság mert nem linkeltél ha linkelsz akkor se érdekel kutyát se, mert autó vásárláshoz nem kell a csápos emelő.
Van egy fölös vödörn popkorn mellettem, szívesen átpasszolom vagy valami
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest