Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Djuree

  félisten

  igaza van az öregnek :C

  I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

 • L3zl13

  nagyúr

  "Más résztvevők messze nem értettek egyet a fentebbi véleményekkel"

  Oh, mily meglepő! :U

  Vajon hány nagyobb fájlcserélő szolgáltatásnak, Pirate Bay-hez hasonló nyílt torrent szervernek stb. kell még megbuknia, és helyette 2 újnak születnie ahhoz, hogy elkezdjék végre kapiskálni a dolgot?

  [ Szerkesztve ]

  Aki hülye, haljon meg!

 • ntomka

  veterán

  Azért jó látni, hogy a vannak olyanok is a befolyásos emberek között, akik tényleg értenek a szakmájukhoz.

  ツ Headphones on - World off

 • hemaka

  nagyúr

  Van benne igazság amit az öreg mond. Az más kérdés, hogy ő a rapidshare-t hozta fel példaként, ami egyáltalán nem torrent-szerver... Az persze más dolog lenne, hogy a torrent fájlt tölthetnéd le x dollárért. Hogy ez mennyire kivitelezhető ebben a torrent-szerver dzsungelban, az már erősen megkérdőjelezhető...

  "Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  sztem pont az a lényeg, hogy nem ezekkel foglalkozott
  mivel tudja, hogy nincs esély a magánemberek kezdeményezte megosztásokat eltüntetni, ezért javasolja - már nem elsőként, talán tíz éve is megvan már annak, hogy ilyen javaslatok napvilágra kerültek -, hogy a zeneipar úgy szálljon versenybe, hogy a Rapidshare-hez hasonló szolgáltatásokat indítanak
  Hogy miért érné ez meg? Mert sokan használnák. - az iTunes a torrenttel párhuzamosan lett óriási siker. Ezek a hivatalos oldalak egyrészt a garantált minőséggel, a mostaniakhoz képest alacsonyabb árakkal, extrákkal, reklámmal stb. igen jól működhetnének.
  Arról nem is beszélve - ahogy tavaly egy szintén brit filmes konferencián felvázolták -, hogy a kiadói, terjesztői struktúra egyéb vonzó dolgokat is kínálhatna: közösségi oldalak, rajongói csoportok, a digitális világ és a valódi mozik közé szerveződő akciók, ajándéktárgyak stb.
  A lehetőségek végtelenek, csak rá kéne állni a pályára.
  A torrent persze marad, na és? Az új rendszerben mindennek meg lenne a helye.

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • Penge_4

  veterán

  "Olyan modellek bevezetésére van szükség, mint például a Rapidshare, ahol a fizetős ügyfelek gyorsabb letöltési lehetőséget kapnak"

  És itt ki az aki jobban szív? Aki fizet is érte és szív is a korlátokkal (max x giga 1 hónapban, max x/y giga naponta, stb.), vagy az, akinek van rá szoftvere, amivel IP-t cserél és tölt automatikusan? :U

  A fájlmegosztók meg vannak lőve. Ha a sebességet limitálják nagyon, akkor a felhasználók elpártolnak, mert azok szívnak a legjobban, akiknek a haverjuk egy nagyobb fájlt ezen keresztül osztott meg, ha pedig IP-s várakozási korlátot növelnek, akkor a fix IP-sek szívnak és a dinamikusak örülhetnek.

  "Ha mi [az előbb említett módon] havonta minden, a szigeten élőtől (brit polgártól) egy fontot kapnánk a zenék fejében … akkor ez már nagyon közel lenne ahhoz a jövedelemhez, mellyel jelenleg számolhatunk”."

  És amelyik "brit polgár" nem hallgatja az adott kiadó hatásköre alá tartozó egyetlen együttes zenéjét sem? Warezadó? Hányféle adót vezetnek még be?

  Ez ugyanolyan harácsolás, mivel a sokaktól beszedett kis összeg kevesek kezében hatalmas összegként összpontosul. És még alattomosabb is, mert kvázi elvárják az embertől, hogy megköszönje és legyen hálás azért, mert vannak ilyen jófejek, akik nem az egész lábát vágják le, csak a kislábujját.

 • L3zl13

  nagyúr

  Nem is mondta, hogy az.
  Csak arra hozta fel példának, hogy netes letöltő szolgáltatás, amit ingyen és fizetősen is igénybe lehet venni. Akik fizetnek azok pedig többlet szolgáltatásokat kapnak (vagy inkább nincs mesterséges lekorlátozás/késleltetés).

  Torrentnél ez technikailag megoldhatatlan lenne tudtommal, mert nem a központi szerverről töltesz le, hanem más felhasználóktól, tehát nem tudják szabályozni a letöltési sebességet.

  Aki hülye, haljon meg!

 • ntomka

  veterán

  Te valamit nagyon félreértettél... :U

  ツ Headphones on - World off

 • L3zl13

  nagyúr

  És van valami jó ötleted is, vagy csak fikázod a jelenlegi rendszert és az újító javaslatokat is?

  Aki hülye, haljon meg!

 • Dízeles

  aktív tag

  Azt akarjuk, hogy az emberek másolják és osszák meg a zenéket, de úgy, hogy megveszik őket” – fogalmazott a digitális terjesztéssel fogalalkozó Hospital Records vezetője, Matt Riley :U
  Ez olyan diktátoros duma.
  °Peter Jenner for president :R

  [ Szerkesztve ]

  Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

 • L3zl13

  nagyúr

  Ráadásul tök értelmetlen.

  Vagyem meg a zenét, osszam meg, és aztán aki letölti tőlem, az nekik fizessen érte?
  Ja, hogy még az infrastruktúrát is meg akarják spórolni? A seggüket ne nyaljam ki esetleg?

  Aki hülye, haljon meg!

 • Penge_4

  veterán

  Vagy csak tudok olvasni a sorok között is. Miért hozta fel pont a Rapidot, ami különösen híres a felhasználóellenes politikájától? És mi volt az az elejtett "brit polgáros" szöveg?

  L3zl13: Nem fikázom, csak kritizálom. Hogy miért? Mert ha az említett korlátokat eltörlik, akkor 2 lehetőség van:

  - Megadóztatnak mindenkit egy csekély összeggel, ami ellen "senkinek" nem lesz ellenvetése, cserébe kap egy újabb "rendszer" feliratú csövet infúzióként, ha kell, ha nem.

  - Csak az fizet érte, aki akar, de ezzel kénytelenek emelni az árat, hogy ugyanannyiba jöjjenek ki, mint eddig, tehát egyre többen lesznek, akik warezolnak, a kelet-európai és ázsiai régiókban szinte mindenki ingyen fog tölteni, mert megteheti büntetlenül és megfélemlítés nélkül. Ha valakinek döntenie kell, hogy a számlákat fizeti be, vagy zenét/filmet vesz, akkor az előbbit fogja tenni az utóbbit pedig ha legálisan megvan méginkább ingyen fogja megszerezni.

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog (1)

  fizetős trackereket viszont csinálhatnának, pár extra szerverrel erősítve a seed oldalt. pl teljes BLU-ray filmeket adhatnának el úgy, hogy a felhasználó is besegít a terjesztésbe. Az előny, amiért fizetne a vásárló: 2 hét helyett fél nap alatt jönne le a film, tuti jó minőségű lenne, stb-stb. Ha mindezt kínálnák havi 5-10$-ért, akkor kb tizedakkora lenne az "illegális" forgalom. Az is igaz, hogy a sony blu ray disc üzletága csődbemenne, de ez legyen az ő bajuk... (ill nem menne csődbe, csak értelmes áron kellene adniuk a lemezeket, írókat)

  Énis üdvözlöm végre az ötletet, hogy a széllel szemben pisálás helyett inkább alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Ahogy az öreg mondta, a kikényszerített, emberekre ráerőszakolt megoldások sosem vezetnek eredményre.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • L3zl13

  nagyúr

  Fikázás vagy kritizálás, bár van kis pejoratív többletjelentés az előbbinél, ez semmit nem változtat azon, hogy úgy bírálod, hogy jobb alternatívát nem tudsz felmutatni.

  A "B" verzió alatt tulajdonképpen lefestetted, hogy miért is életképtelenek a rapidsharehez hasonló oldalak, azzal együtt, hogy úgy tűnik mégis megélnek.
  Azt mondod legtöbben inkább ingyen töltenék le a számokat. Most is azt teszik, és mivel nem üldözik a magán letöltőket kb ugyanaz, mintha legálisan tennék.
  Én például szívesen megveszem a kedvenc játékaimat eredetiben. (Néha utólag, miután már végigvittem.) És ennek semmi köze ahhoz, hogy félek a jogi következményektől.

  A számlák fizetése vs filmek/zenék vásárlása című demagógiát meg hagyjuk, mert vajmi kevés köze van a valósághoz.

  [ Szerkesztve ]

  Aki hülye, haljon meg!

 • dabadab

  titán

  "Miért hozta fel pont a Rapidot, ami különösen híres a felhasználóellenes politikájától?"

  Biztos én maradtam le valamiről, de nekem nem tűnt ez eddig fel, hogy olyan rettenetesen híres lenne erről, és valószínűleg azért pont ezt hozta fel, mert a RS a legismertebb fájlhosztoló szolgáltató.

  DRM is theft

 • julius666

  őstag

  Piszok egyszerű a megoldás:
  Jó minőségű mp3-at tényleg ingyen/sz*rér-h*gyér neten árusítani, valami iTunes-szerű rszrben, FLAC-ot drágábban az igényeseknek (de még mindig nem a jelenlegi CD-árakon...), a speckó CD-kiadást meg a gyűjtőknek aranyáron. Emellett jobban nyomatni a koncerteket illetve az egyéb megvásárolható sz*rságokat (kulcstartók, pólók, bögrék, stbstb). Pont mint ahogy a NIN csinálja.

  Államilag beszedett általánydíjakból meg "befizetsz 20 dodót havonta a torrenttrackenek azt annyit töltesz amennyit nem szégyelsz" megoldásokból köszönöm nem kérek. Egyrészt nekem nincs kedvem finanszírozni, hogy Józsika Magyarország GDP-jével összemérhető értékű zenét warezol le havonta, másrészt azt sem szeretném látni, ahogy Presser Gabi tölcsérrel szívja a kokót az én pénzemből, mialatt az általam kedvelt bandák meg gitárhúrra gyűjtenek a Blahán. Mert az ilyen általánydíjak elosztásánál valahogy mindig ez szokott végeredményként kijönni (lásd artisjus).

 • echterion

  veterán

  Milyen igaza van azöregnek. :C
  Csak az a gáz, hogy ezt nem akarják belátni a megfelelő helyen, mert a régi modellből nagyon jól megéltek, és nem akarják, hogy kiessen a csöcs a szájukból. Pedig online üzlettel is meg tudnák termelni a megfelelő profitot, csak ahhoz dolgozni kellene. A megfelelő rendszert kitalálni, megtervezni, befektetni, kivitelezni, egyszóval nem a makkot gyúrni és közben a pénzt számolni.

  ***** Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej. *****

 • Hiftu

  senior tag

  A koncertek bevételeiből a kiadók ugye nem látnak semmit (vagy minimálisat). Eddig is leginkább a kiadók rinyáltak.
  Tehát a koncertek őket nem fogják megmenteni.
  Egyébként a koncertek időigényesek, korlátozottak számosságban és területi lefedettségben.
  Egyszerűbb a kiadóknak hátradőlni és figyelni a fizetett letöltések számlálóját...

  A többi okés ötlet.

  Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

 • menalcas

  őstag

  Jó látni, hogy vannak olyanok akik magát törvények létjogosultságát kérdőjelezik meg.
  Nagyon igaza van, a rendszer rossz és változtatni kell !

  Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  csak egy apróság, mert úgy látom - lehet rosszul, de majd kijavítotok, ha így van - hogy Jenner egyfontos szavait félreértitek (igaz, kib*tt tömören fogalmaz)
  az egy font azt jelenti, hogy ő abban reménykedik, hogy ha elegendő legális szolgáltatás lesz, akkor átlagosan minden polgárra számítva befolyna az egy font
  szó sincs vmi állami kötelező adóról vagy ilyesmiről, csak azt akarta jelezni, hogy sokan fizetnének keveset egy másik rendszerben - v.ö. sűrű fillér

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • shev7

  veterán

  en is igy ertettem.

  Szerintem sincs arrol szo, hogy kotelezo atalanyfizetes lenne. Hanem ahogy te is irod, hogy a jelenlegi beveteleket egy jo uzleti modellel ugy is el lehet erni, hogy a felhasznaloknak nem kerul sokba.

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

 • domperke

  HARDVERAPRÓD

  Én is igazat kell adjak az öregnek.Amíg minden ennyire drága nem fogják az emberek hivatalosan megvenni a szoftvereket,filmeket stb.... :R

  http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

 • leviske

  veterán

  Nah, kérem szépen. A zene/filmipar változás előtt áll és már elkezdett kirajzolódni a várható túlélők és elhullók listája.

 • Penge_4

  veterán

  "úgy bírálod, hogy jobb alternatívát nem tudsz felmutatni."

  Tudok, csak úgy nem, hogy a monetáris rendszer is megmarad. De ez már egy másik történet és nem ide tartozik.

  "miért is életképtelenek a rapidsharehez hasonló oldalak, azzal együtt, hogy úgy tűnik mégis megélnek."

  Azért élnek meg, mert 10 ropit fizet ha egy Premium user regisztrál a letöltési linkeden keresztül, ami reflinkként funkcionál. Akik komolyabban terítik a cuccot azoknak van respektjük a szakmában, ezért komoly pénzeket szakítanak belőle. A drogterjesztéshez tudnám hasonlítani.

  "Most is azt teszik, és mivel nem üldözik a magán letöltőket kb ugyanaz, mintha legálisan tennék."

  Más az, ha csak néhányan teszik ezt és más az, ha jóval többen. Sokakat csak az illegalitás, a hozzá nem értés és a félelem választ el attól, hogy letöltsenek. Egy IT fórumon a többség nyilván jobban tisztában van a dolgokkal, de én most ezt a társadalom egészére értem.

  "A számlák fizetése vs filmek/zenék vásárlása című demagógiát meg hagyjuk, mert vajmi kevés köze van a valósághoz."

  Talán minimálbérből élsz/tartasz fenn egy lakást, hogy ennyire tapasztalati szinten beszélsz?

  (#18) dabadab: "nekem nem tűnt ez eddig fel, hogy olyan rettenetesen híres lenne erről"

  Nézz utána mit kínálnak az alternatívák (hogy csak az ismertebbeket említsem: Megaupload, Hotfile), aztán nézd meg a Rapid szerződési feltételeit és társait. Már 90 helyett 60 nap az inaktivitási korlát (január óta), a Prémium azt jelenti, hogy havi 80 gigát tölthetsz le, de naponta csak 2,66 gigát (tehát azok vannak meglőve, akik amúgy nem töltenek le semmit, hanem egyszer szeretnének backup céljából mondjuk egy nap 5 gigát lerántani, mert nem vihető tovább a hónap többi napjára), aztán pár hete bevezettek valami 1 gigás limitet, de ezt felhasználói fellázadás miatt gyorsan visszamódosították, valamint folyamatosan szórakoznak a prémium pontokkal, hogy a feltöltők véletlenül se járjanak jól.

  (#20) julius666: "Államilag beszedett általánydíjakból meg "befizetsz 20 dodót havonta a torrenttrackenek azt annyit töltesz amennyit nem szégyelsz" megoldásokból köszönöm nem kérek."

  És neked az, idézem: „Ha mi [az előbb említett módon] havonta minden, a szigeten élőtől (brit polgártól) egy fontot kapnánk a zenék fejében … akkor ez már nagyon közel lenne ahhoz a jövedelemhez, mellyel jelenleg számolhatunk”. mondattól nem ugyanez jut az eszedbe?

  (#24) dajkopali: Így már érthetőbb, viszont azt továbbra sem értem, hogy ettől nekik hogyan jönne be ugyanannyi zsé. Mert ez maximum (ha nem manipulálják a piacot jó szokásuk szerint), azt okozná, hogy Britney Spicc és a gigasztárok eltűnnének a süllyesztőben és olyan bandák tűnnének fel, akik eddig valóban az éhező művészek kategóriába tartoztak. Lehet, hogy én vagyok túl pesszimista, de ilyesmit a kapitalizmusban nem tudok elképzelni. Úgy értem, a profitmaximalizálással maximum az elszegényedett országokban lenne összeegyeztethető. :)

 • ntomka

  veterán

  Így van, nekem is ez jött le, csak a szokásos emberek emögé is az imperialista vaskapitalizmus elvet képzelték, amihez minden topicban ragaszkodnak...

  ツ Headphones on - World off

 • shev7

  veterán

  "viszont azt továbbra sem értem, hogy ettől nekik hogyan jönne be ugyanannyi zsé."

  Pedig nem bonyolult. Sima matek. Most kevesen fizetnek sokat. A nagy tobbseg warezol. Ha elerhetobb aron lenne a cucc akkor sokan fizetnenek keveset. Ha nem is fizet minden szigetlako egy fontot havonta, de azert egy normalis elofizetesi rendszerben biztos vagyok benne, hogy a szigetlakok tizede hajlando lenne 10 fontot kifizetni, egy minosegi szolgaltatasert. Az meg az elmondasa szerint kozel van ahhoz az osszeghez amit most keresnek.

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

 • L3zl13

  nagyúr

  "Azért élnek meg, mert 10 ropit fizet ha egy Premium user regisztrál a letöltési linkeden keresztül, ami reflinkként funkcionál. Akik komolyabban terítik a cuccot azoknak van respektjük a szakmában, ezért komoly pénzeket szakítanak belőle. A drogterjesztéshez tudnám hasonlítani."

  A lényeg, hogy a szolgáltatási forma életképes. Senkit nem érdekel, hogy valaki más is meggazdagszik.

  "Más az, ha csak néhányan teszik ezt és más az, ha jóval többen. Sokakat csak az illegalitás, a hozzá nem értés és a félelem választ el attól, hogy letöltsenek"
  Hozzá nem értés... Nem hiszem, hogy jellemző lenne az, hogy valaki szeretne torrentezni, de nem tudja megoldani informatikai tudás hiányában.
  Az illegalitás miatti félelmet ugyanígy nem tudom elfogadni mint érvet. Aki hallott a torrentről olyan szinten, hogy szeretné használni, arról is hallott, hogy nem igazán üldözik.
  Ha nem így lenne, akkor nem volna miről beszélnünk, hiszen nem jelentene problémát a Warez a kiadóknak.

  "Talán minimálbérből élsz/tartasz fenn egy lakást, hogy ennyire tapasztalati szinten beszélsz?"
  Szegény kis minimálbéresnek bezzeg szélessávú netre van pénze hogy 100 gigákat letöltögessen. És bár alig van mit ennie, legnagyobb gondja, hogy milyen új filmet nézzen este. Meg hogy meglegyen neki a legújabb album az xy együttestől. Igen ez valóban realisztikus helyzet...
  Ráadásul a mostani rendszerben biztos nagybani vásárlónak számít a Virgin Megastoreban, amiért a kiadóknak bevételkiesést jelentene, ha ezentúl legálisan tölthetné le azt amit eddig se vásárolt meg. :U

  Aki hülye, haljon meg!

 • Penge_4

  veterán

  "Pedig nem bonyolult. Sima matek."

  Igen, ezt mondtuk mi is, csak ezek a "szakemberek" nem azért töltenek éveket az egyetemen, hogy ne tudják mi az a profitmaximalizáció. Abban igaza van a warezellenes tábornak, hogy sokan akkor sem fizetnének, ha 1 forintba kerülne. Persze elenyésző lenne ez az összeg és a példa sarkított, de ettől függetlenül ezzel két dolgot érnének el:

  - A szegényebb régiókban ötször annyian vennék meg.

  - A pénzesebb régiókban kétszer annyian vennék meg.

  Mindezt tizede annyi áron.

  Matekozz. Csak most több, mint 4x-esét keresik annak az összegnek, amit ezesetben keresnének.

  Nem kizárt, hogy egyszer majd elterjed ez a megoldás, de ez nem most lesz és nem a közeljövőben.

  (#31) L3zl13: "Senkit nem érdekel, hogy valaki más is meggazdagszik."

  De ebben az esetben a szolgáltató és a terjesztő gazdagszik meg. Tudod nem is olyan rég volt a Google és az ISP-k esete, mikor az ISP-k (akik az egész rendszer alfa és omegája) gyakorlatilag éhező etióp szintjén vannak a Google és a nagy multik vagyonához képest és felemelték a hangjukat)

  "Hozzá nem értés... Nem hiszem, hogy jellemző lenne az, hogy valaki szeretne torrentezni, de nem tudja megoldani informatikai tudás hiányában."

  Az nem, viszont az annál inkább, hogy meg merje-e kockáztatni, vagy a jogvédők lefigyelik, ha az xy oldalról letölt akármit és éjjel kopognak az ajtaján. Hidd el, tisztában vagyok milyen félelmeken mennek át nap mint nap az egyszeri userek.

  "Ha nem így lenne, akkor nem volna miről beszélnünk, hiszen nem jelentene problémát a Warez a kiadóknak."

  Ne legyél már naiv. Minél gazdagabb az ember, annál inkább szarrágó. A Tecsóban is a milliomos öltönyös tartja fel a sort, mert begurult a 20 forintos a kosárgörgető alá, nem a minimálbérből élő...

  "Szegény kis minimálbéresnek bezzeg szélessávú netre van pénze hogy 100 gigákat letöltögessen."

  Nem mindegy, hogy 4-5 rugóért megvan a net és gyakorlatilag az egész szórakozását kiváltja (ami élteti szerencsétlen kis hangyát, hogy ne kösse fel magát és táplálja a hatalmat egy életen keresztül, ha megéri a nyugdíjkorhatárt), de nem baj, még ezt sem érdemli meg. Csak nem tudom mi lenne a sok öltönyössel, ha nem lennének ezek a minimálbéren élő "senkik", akik megtermelik a javaitokat. Kábé ilyesmi... De hagyjuk... Addig úgysem fogja megérteni senki, amíg nem élt benne legalább gyerekkorában valamikor régen (vagy már elfelejtette).

  [ Szerkesztve ]

 • shev7

  veterán

  "Matekozz"

  Hasrauteses szamokkal? minek.... majd matekozok, ha ezt a ketszer annyian, meg otszorannyian dolgot alatamasztod.

  Masresz ezt a tized annyi aron dolgot honnan veszed? pont ez lenne a lenyege, hogy az egyes dolgoknak nem lenne ara. Atalanydijas rendszerben hulyeseg egyes termekek ararol beszelni.

  [ Szerkesztve ]

  ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

 • L3zl13

  nagyúr

  "- A szegényebb régiókban ötször annyian vennék meg.
  - A pénzesebb régiókban kétszer annyian vennék meg.

  Mindezt tizede annyi áron.
  Matekozz. Csak most több, mint 4x-esét keresik annak az összegnek, amit ezesetben keresnének."

  Ezt a matekot én nem értem. 0,1*(5+2)=0,7
  Az 1 mióta 4x-e a 0,7-nek?

  "De ebben az esetben a szolgáltató és a terjesztő gazdagszik meg."
  A szolgáltató/terjesztő a kiadó. Meggazdagszanak...
  Nem épp az a cél, hogy ebből legyen bevételük és kiváltsák az egyéb bevételkiesésüket?
  Vagy nem értem mit akarsz mondani. (A google-s részt meg főleg nem.)

  "Az nem, viszont az annál inkább, hogy meg merje-e kockáztatni, vagy a jogvédők lefigyelik, ha az xy oldalról letölt akármit és éjjel kopognak az ajtaján. Hidd el, tisztában vagyok milyen félelmeken mennek át nap mint nap az egyszeri userek."
  Elhiszem, hogy vannak ilyenek, de hogy honnan veszed, hogy ez a jellemző, és nem a másik oldal, akinek a haverja, kisfia beállítja a torrent progit, és azt mondja "használd nyugodtan", miközbe a user azt se tudja, hogy illegális a dolog, azt nem tudom.

  "Ne legyél már naiv. Minél gazdagabb az ember, annál inkább szarrágó..."
  Ezzel meg megint mit akarsz mondani? Hogy nem okoz nekik problémát a warez jelenlegi szintje, és nem kell változtatni semmin? Ez érdekes ellentmondásban van az ezt követő "szegény minimálbéresek" hozzáállással. De azt mondjuk megint nem tudom mire alapozod.

  Te tudod egyáltalán mi mellett érvelsz?
  Sok minimálbéres akinek a net biztosítja az egyetlen szórakozását...
  Miért? Most már nem riasztja vissza szerencsétleneket a tudatlanság meg az illegalitás? (Vagy most már hirtelen nem ezek vannak többségben?)
  És egyébként is ők A(!!!négy) minimálbéresek. Akiknek forintra annyi pénzük van egy hónapban, hogy kifizessék a számlákat és még kajára is jusson, de egy zeneszámot vagy filmet megvenni az már nem
  Nem éheznek és lekapcsolják a villanyt mert nem jönnek ki a minimálbérből. És nem is pár ezer forint extra marad a kasszában. Nem. Nem emberenként, családonként eltérő a helyzet. Nekik mind dönteniük kell, hogy számlákat fizetnek vagy filmet/zenét vesznek! :U
  Na ez a demagógia.

  Az első csoport nyilván nem fog semekkora árat kiadni ilyen luxusra.
  A rapidshare-szerű javaslat szerint pont ők férhetnének hozzá legálisan ingyen a tartalmakhoz, de te ezt nagy bőszen lehurrogtad. Miattuk.
  Eddig se fizettek ezért a tartalomért, ezután sem kellene. Csak most már legálisan tehetnék.
  Sosem ők voltak a célközönség. És sosem ők jelentették a warez problémát. Ha meg mégis nagyban töltögetnek le arra meg nem indok a kevés pénz, az ettől független.
  Ez a másik ok, amiért demagógia felhozni őket. Mintha rajtuk múlna, hogy beválna-e valamelyik javaslat.

  A célközönség a létminimum felett élők, akik eddig is fizettek a zenéért/filmekért. És az extra hozzáadott szolgáltatásokért hajlandóak fizetni az emberek. Lásd iTunes, Rapidshare premium, filmek rendezői változata, játékszoftverek amelyeknek bizonyos részeit csak legális verzióval lehet használni. Úgy látszik ott is beválik.

  És továbbra sem hallottam más javaslatot. Szerintem semmiféle elképzelésed nincs csak kritizálsz mindent, amilyen formában TE nem jutsz ingyen, korlátlan mennyiségben a filmjeidhez meg zenéidhez. És különben is rohadjon meg az összes gazdag köcsög kiadó.

  Aki hülye, haljon meg!

 • Penge_4

  veterán

  "Nem épp az a cél, hogy ebből legyen bevételük és kiváltsák az egyéb bevételkiesésüket?"

  Leginkább az lenne a cél, hogy lássák be: semmi szükség tovább rájuk, képezzék át magukat és kezdjenek magukkal valamit (ahogy nagyon sokan tették és teszik, bár tudom ez egy bizonyos társadalmi szint fölött már nem annyira "divat") és ne csüngjenek piócaként senkin tovább. Az internet feleslegessé tette őket. Ja, hogy profitrendszerben élünk és nem lesz mit enniük? Hát ez már baj, de nem az internet hibája...

  "Elhiszem, hogy vannak ilyenek, de hogy honnan veszed, hogy ez a jellemző, és nem a másik oldal, akinek a haverja, kisfia beállítja a torrent progit, és azt mondja "használd nyugodtan", miközbe a user azt se tudja, hogy illegális a dolog, azt nem tudom."

  Azért, mert ez a 90-es évek elejétől volt jellemző, akkor sem nyugaton, jelenleg meg egyre gyarapodik a megfélemlítettek száma.

  "Hogy nem okoz nekik problémát a warez jelenlegi szintje, és nem kell változtatni semmin? Ez érdekes ellentmondásban van az ezt követő "szegény minimálbéresek" hozzáállással."

  Miért is? Az egyiket a profit szemszögéből vizsgáltam, míg a másikat az emberiség szemszögéből. Így érzékeltettem, jól láthatóan sikeresen, mivel feltűnt számodra a hiba. Ugye milyen jó a kettős mérce, amit nap mint nap alkalmaznak, ha profitról van szó?

  "Na ez a demagógia."

  Nem. Sajnos ez a kőkemény valóság és nem csak az látja, aki benne él, hanem mindenki, aki nem csukott szemmel jár a világban, bár elismerem, utóbbiból jóval kevesebb van sajnos.

  "Sosem ők voltak a célközönség. És sosem ők jelentették a warez problémát."

  De te nem látod, hogy ez a felvázolt megoldás csak akkor működőképes, ha a világ egészének (beleértve kelet-európát, ázsiát, de még az etiópokat is) 80+ százaléka fizet, különben már nem jönnek ki profitban?

  Ráadásul aki eddig a magas árak miatt ingyen töltött azt nehezebb lesz rászoktatni a pénzért töltésre, még ha olcsó is, mint aki eleve ezt szokta meg. Ez már alapból óriási költségeket jelent marketing, szolgáltatás és szerverparkok terén.

  A nyugati pedig megint nem fog többet fogyasztani, mert 1 nap 24 órából áll, amiből 8-at dolgozik, stb, stb. Szóval neki eddig is volt pénze drágán megvenni, most, hogy olcsón veheti meg nem fog többet venni, mint a kedvenc együttesei új albumait meg amit eddig is megvett.

  "És különben is rohadjon meg az összes gazdag köcsög kiadó."

  Nem. Csak ha eddig is "éheztek a művészek" és "csőd szélén álltak a szerencsétlen kiadók", akkor nem tudom ezt hogyan fogják véghez vinni. De lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem értem, ha eddig pénzben fürödtek és kevés volt nekik, akkor most miért akarnának mission impossible-t játszani a várható alacsonyabb profitért.

 • julius666

  őstag

  "úgy bírálod, hogy jobb alternatívát nem tudsz felmutatni."

  Tudok, csak úgy nem, hogy a monetáris rendszer is megmarad. De ez már egy másik történet és nem ide tartozik.

  Azért jó látni hogy még mindig a régi vagy. :DDD

 • plexi

  tag

  Szerintem jó elképzelés, vagy legalábbis a mostaninál biztos jobb. Kíváncsi vagyok mikor lesz vlmi értelmes változás ezen a téren... (fájlcsere :B ) Már, ha lesz persze.

  make.believe

 • Vladi

  nagyúr

  Jóvan hallottuk már, köszi.
  Látnék má valamit. :U

  Egyébként meg fizetős torrent kell. Ha versenyre kelnek a mostani zárt oldalakkal, simán letolják őket. Mert van azért sok hátrányuk, amit egy legális, fizetős rendszer semmi perc alatt kiküszöbölhetne.

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  jaja, de az istennek nem akarnak váltani, ugyanis az első igazán nagy kiadó, amelyik áttér erre, iszonyút fog kaszálni, ugyanakkor megroppantja véglegesen, visszavonhatatlanul a régi ipar gerincét - na ezt nem merik bevállalni a befolyó milliárdok biztos tudatában sem
  egyébként egy nagy cégnek köll odaállni, nincs mese, egy fejlett infrastruktúra képes olyan vonzó alternatívát nyújtani (a minőségtől kezdve a megbízhatóságon és a garanciavállaláson át a torrentek által sohasem elérhető extrákig - hogy arról ne is beszéljünk, hogy alacsony árakat is csak nagy kezdőtőkével lehet biztosítani), hogy működőképes üzleti modell jöjjön létre

  [ Szerkesztve ]

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • julius666

  őstag

  Ezt nem értem. Mitől lenne jobb egy fizetős torrent, mint egy sima fizetős letöltőoldal (pl iTunes)?
  Ha az egyszerűséget nézzük (amivel sokszor jönni szoktak a warez vs. CD témában), semmivel sem egyszerűbb egy torrentfile-t letölteni majd megnyitni a torrentalkalmazásban, mint egy file-t egyszerűen leszedni.
  A torrent csak annyit játszik az egész témakörben, hogy a jelenlegi warezforgalom legnagyobb része torrenten zajlik. Semmi különösebb jelentősége nincs.

 • Vladi

  nagyúr

  Viszont a saját bandájában is tisztogatással járna a lépés, azt is tegyük hozzá.

  Az új rendszer az alkotó-forgalmazó-hallgató hármasból a középsőre van nagy veszélyjel, a másik kettő csak nyerhet. Ugye a középső amit lesz@runk, de ő cserébe minket. Ennyit mára a társadalom kritikáról. :))

  (#40) julius666:

  "Mitől lenne jobb egy fizetős torrent, mint egy sima fizetős letöltőoldal"

  "a jelenlegi warezforgalom legnagyobb része torrenten zajlik"
  Például ezért. Ebből adódóan könnyebb közösséget építeni köré, mert az emberek megszokták, ismerik. Én egy olyan forgatókönyvet is el tudok képzelni, hogy a mostani ( :Y ) oldalak veszik át a szerepet.

  Másrészt olcsóbb üzemeltetni. Némi árengedmény, ha seedelsz sokat, na mindjárt nem kell annyi szervert fenntartani, mert a fogyasztók nem elég, hogy fogyasztanak, fizetnek, de még a rendszert is fenntartják helyettünk. (kiadó) :C

  Nincs valakinek kölcsön 4-5 mrd forintja? :U

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • leviske

  veterán

  Ne azon ragadj le, hogy fizetős. :N Vedd figyelembe, hogy Peter Jenner véleményéből indultak ki, aki azt nyilatkozta, hogy:

  „Ha mi havonta minden, a szigeten élőtől (brit polgártól) egy fontot kapnánk a zenék fejében … akkor ez már nagyon közel lenne ahhoz a jövedelemhez, mellyel jelenleg számolhatunk”

  Szóval, ha jól értem, akkor egy alacsonyabb havidíjjal rendelkező torrentoldalra gondoltak, ami úgy vonzaná az embereket az ingyenes torrent oldalakról, hogy:
  - hamarabb fenn lennének a cuccok
  - jobb minőségben
  - legálisan

  (Ezt mondjuk meg lehetne spékelni annyival, hogy az arányra oda kellene figyelni és ha valaki nem akar seedelni, akkor pénzért javíthatná az arányát.)

  Ez így máris nem olyan vészes, ugye? :)

  Mondjuk az én álláspontom annyiban más, hogy én a UPC Music rendszerének a tökéletesítése mellett állok inkább. Hogy ez miben mutatkozna meg? Hát az alábbiakban:

  - Filmek, sorozatok, videoklipek felvétele a kínálatba.
  - Másolásvédelem megszüntetése, amivel csak felesleges köröket járatnak a felhasználóval. (Nem mellesleg WMP-hez kötik az embereket, mikor már azért előfordulnak Linux és Mac felhasználók is.)
  - Több díjcsomag bevezetése. Mondjuk az alábbiak:
  # Media: 150 zeneszám (MP3 128), 150 videoklip (AVI), 50 sorozat epizód (AVI), 10 film (AVI) - 1250Ft
  # Media HD: 150 zeneszám (FLAC), 150 videoklip (MKV), 50 sorozat epizód (MKV), 10 film (MKV) - 2250Ft
  # Media XL: 400 zeneszám (MP3 128), 400 videoklip (AVI), 125 sorozat epizód (AVI), 25 film (AVI) - 2500Ft
  # Media HD XL: 400 zeneszám (FLAC), 400 videoklip (MKV), 125 sorozat epizód (MKV), 25 film (MKV) - 4500Ft
  - Ezeket a csomagokat összes is köthetnék a UPC Media box-al, így a Videotár szükségtelenné is válna.

  Persze ez azthiszem lényegesen kapitalistább megoldás volna, mint a már említett torrentes, viszont így nem is lenne akkora rizikó belevágni.

  (#41) Vladi: Úgy látom, hogy torrent oldal témához hasonlóan álltunk hozzá, főképp, mert én is azon gondolkodtam, hogy a jelenlegi oldalak vehetnék át a szerepet teljesen újak helyett.

  Bár arról szvsz felesleges álmodni, hogy valaki azért kapna engedményt, mert megteszi azt a minimumot, amit torrentek esetén illik...

  [ Szerkesztve ]

 • julius666

  őstag

  Ajánlom a #20-as kommentet figyelmedbe. ;)

  A torrentes dologra meg azért mondtam, hogy marhaság, mert itt arról van szó, a usernek zene kell, minnél olcsóbban. Nem seedelési rátával buz*skodás meg egyebek. Az, hogy a letöltésnél alkalmaznak-e valamiféle p2p technológiát a forgalom csökkentése érdekében (vagy esetleg ha már lúd legyen kövér - p4p-t), az részletkérdés (bár ezt csak úgy tartanám elképzelhetőnek, ha valami iTunes-féle zárt rendszerben valósulna meg a dolog, aminek én személy szerint nem örülnék, de valós alternatíva és megvannak a maga előnyei). Viszont hogy a jelenlegi torrentsiteok maradjanak meg csak legyenek fizetősek, értelmetlennek tartom. Mert nekem nem kell pénzért felhasználók által megosztott tartalom, köszönöm, pláne átalánydíjért nem. Egyébként meg mi értelme lenne? Közösség gyorsan ki tudna épülni máshol is, nem csak torrentoldalakon. Ott a last.fm, csókolom.

  Az átalánydíjhoz még egyszer: nem jó. Lehet h az oldal üzemeltetőinek megéri, de az előadóknak semmiképp sem. Ugyanis nem lehet beárazni a termékeket, mindegyiknek ugyanannyi lesz az értéke. Illetve az elosztásnál aztán lehet trükközni. Nem tükrözi a piaci viszonyokat.

  Az egyetlen valós alternatívát abban látom, hogy befizetsz egy x összeget az accountodra (bankkártyáról, paypalról, mobilról, erre a célra kitalált feltöltőkártyáról - lásd wow, kitudjamiről), majd ebből megveszed ami kell médiaterméket, és azt hozzárendelik az accountodhoz, utána bármikor bárhonnan letöltheted. Lásd Steam. És legyen a média OLCSÓ. Az előadók (illetve managereik :) ) árazhassák be a termékeiket, és akkor ha valami drága, akkor őket lehet szidni, és nem leszedni az anyagukat. Előbb-utóbb úgyis árat csökkentenek. Nem úgy mint most a kartellezős lemezkiadók.

  [ Szerkesztve ]

 • leviske

  veterán

  Hopp, elnézést. :DDD

  "Az egyetlen valós alternatívát abban látom, hogy befizetsz egy x összeget az accountodra (bankkártyáról, paypalról, mobilról, erre a célra kitalált feltöltőkártyáról - lásd wow, kitudjamiről), majd ebből megveszed ami kell médiaterméket, és azt hozzárendelik az accountodhoz, utána bármikor bárhonnan letöltheted. Lásd Steam. És legyen a média OLCSÓ. Az előadók (illetve managereik :) ) árazhassák be a termékeiket, és akkor ha valami drága, akkor őket lehet szidni, és nem leszedni az anyagukat. Előbb-utóbb úgyis árat csökkentenek. Nem úgy mint most a kartellezős lemezkiadók."

  Ezzz, ez nagyon tetszik! :Y A gond csak az, hogy az előadókat csak a kiadók tudják egységesíteni. Arról nem is beszélve, hogy az átalánydíjjakból futtatják fel a kisebb csapatokat is.

  A számítógépes játékok piacán nem véletlenül kezdett ugyanez a rendszer kialakulni és igazándiból, ahogy mostanság elkezdett javulni az EA hozzáállása... szerintem a zene/film iparnak is elég volna annyi, hogy a kiadók észrevegyék: a vásárló réteg nem ellenfél, hanem kiszolgálandó közönség és minél boldogabb, annál több pénzt hajlandó átadni.

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  "a vásárló réteg nem ellenfél, hanem kiszolgálandó közönség és minél boldogabb, annál több pénzt hajlandó átadni."
  ennyi...

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • julius666

  őstag

  A gond csak az, hogy az előadókat csak a kiadók tudják egységesíteni.

  Nem tudom mire gondolsz, ha jogi képviseletre akkor arra ott az artisjus meg az egyéb jogvédő szervezetek.

  Arról nem is beszélve, hogy az átalánydíjjakból futtatják fel a kisebb csapatokat is.

  Aha, ez tényleg jól hangzik, csak ha körbenézel nem ez megy. :)
  A kiadók már túlléptek jó ideje azon, hogy a tehetségeket kiválogasság a tömegből. A tömegigényeket alakítják a saját belátásuk szerint, és jellemzően ismerős ismerőse hülyegyerekeket futtatnak fel mesterségesen. Köszönöm, én ebbe a rendszerbe egy büdös vasat sem szeretnék beleinvesztálni :)
  A kezdő előadókhoz: nem kell feltétlenül az első albumnak méregdrága stúdióban elkészülnie. El lehet indulni garázszenével is. Manapság a technika fejlődésével amúgy is egyre olcsóbbá válnak a szükséges eszközök (mondjuk műfaja válogatja), aki akarja meg tudja fizetni átlagemberként is. Aki zenélésre adja a fejét, az tolja szívből és ha majd megdolgozik érte, akkor talán meg is tud élni belőle. Ne a lemezkiadóktól várja el hogy majd bereptetik a sültgalambot a szájába...

  Egyébként lásd youtube, vannak akik be is futottak rajta keresztül.

 • leviske

  veterán

  "Nem tudom mire gondolsz, ha jogi képviseletre akkor arra ott az artisjus meg az egyéb jogvédő szervezetek."

  Nem, én arról beszélek, hogy nagyon meglepne, ha egy független, plusz/biztos pénzt kínálni nem tudó szervezet össze tudná fogni az előadókat, hogy ne kelljen mondjuk külön a thekillers.com-ra, meg a thirtysecondstomars.net-re felcammognom, ha meg akarok szerezni egy zeneszámot. (Bár mondjuk az említett két bandából pont kinézem, hogy hajlandó volna az együttműködésre a többiekkel.)

  Szóval hiába lenne tisztább, ha az előadó és a vásárló közt nem volna egy plusz lépcső, sajnos nehezen tudom elképzelni, hogy nem fulladna anarchiába a dolog kiadók nélkül. (Na meg persze mennyi esély van rá egyébként, hogy a Warner/Universal/Sony fogja magát és megszűnik önszántából? Vagy akár arra, hogy önszántukból kivonulnak a zene piacról és csak a filmiparra koncentrálnak?)

  "Aha, ez tényleg jól hangzik, csak ha körbenézel nem ez megy."

  Relatív. A NOX például vitathatatlanul nyújt valamiféle pluszt a zeneiparnak és erre a Universal fel is figyelt.
  A "valakinek a valakije" téma inkább Magyarországon lehet aktuális szerintem, külföldön neccesebb a semmire fel befuttatni valakit, mert azért annyira globálisan még nem tudják a nép ízlését befolyásolni.

 • BonFire

  addikt

  "A torrent csak annyit játszik az egész témakörben, hogy a jelenlegi warezforgalom legnagyobb része torrenten zajlik."

  Mondjuk én csak saját magammal tudok példálózni, de én torrenttel kezdtem, és részben átszoktam az FTP-re. El is mondom, miért.

  Nincs kedvem meghívót kódulni egy zárt torrentoldalra, ahol megszabják nekem, hogy akkor is kell letöltenem, ha éppen nem akarok. Az inaktivitást ugyanúgy büntetik, mint a rossz arányt. És mivel én tényleg csak azt töltöm le, amire szükségem van és tetszik, vannak hónapok, hogy egyáltalán semmi letöltenivalót nem találok és nem töltök. Ebben az esetben egy zárt oldalról hamar kitennék a szűröm. Ezért tehát maradnak a nyitott, külföldi oldalak. Általában a torrentz.com-on keresek, és onnan navigálok más oldalakra.

  Viszont a külföldi, nyílt torrentoldalaknak van egy piszkos nagy hátránya. Magyar tartalom, csak elvétve, vagy egyáltalán nincs fenn. Ez érthető is, mivel a magyar torrentoldalak, amelyek 99%-a zárt, tiltja, hogy az onnan származó anyagot bárki is nyilvános trackerre felpakolja. Aki megteszi, repül. Ezért ha magyar zene, e-book, vagy szinkronizált film kell, ezeken az oldalakon beszerezni szinte lehetetlenség.

  Van viszont néhány igen dús adatbázissal rendelkező warez fórum, ahonnét megszerezhetjük a rapidos, megás, vagy datás letöltési linket a jelszóval együtt, és ha fél évben egyszer toppansz be, akkor sem ér semmi retorzió. Továbbá nem kell seedelni, arányt tartani, ami sok torrentezőnek igen nagy nehézséget okoz. Mert nagyfogyasztók.

  Szóval ezeket a magyar tartalmakat az ilyen FTP-s fórumokról rántom le, de néha blogokban is lehet gyöngyszemeket, komplett diszkográfiákat találni.

  Természetesen ha szoftverre van szükségem, vagy eredeti nyelvű filmre, vagy ha gyorsan kell, akkor azt torrentről szedem le, ott ugyanis:

  1) jóval nagyobb a választék
  2) nincs időlimit és várakoztatás
  3) full sávszéllel jön a cucc; nincs lekorlátozva 100 vagy 64 kbps-ra a letöltés.
  4) nekem nem gond az arány tartása, hiszen egyrészt ha semmit nem osztanék vissza, akkor sem lenne semmi, mert publikus trackerről szedem a lomot, másrészt mivel ritkán töltök le, a feltöltés pedig egyfolytában megy, igen szép arányszámokkal dicsekedhetem. Amint az itt látható. Nem Fotosopp!

  Szóval manapság többet töltök le FTP-ről, főleg szinkronizált filmeket. A torrent meg megmarad ritkább alkalmakra szoftverek beszerzésére.

  És úgy látom (a fórumokon), hogy egyre többen szedik újra FTP-ről, főleg amióta fizetett bér-kémek alkalomszerűen, hasra ütve beállnak egy bolyba, és felirkálják a letöltők IP-címeit, majd milliós pereket indítanak több-kevesebb sikerrel, főleg az USÁ-ban, de ezekről az itthoni lapok is hírt adnak, és sokan attól tartanak, hogy így ők is bekerülhetnek a kalapba.

  Pedig Magyarország azért nem Amerika. Nálunk nem veszik olyan véresen komolyan, habár a szoftverek letöltése, és bármi egyéb jogvédett anyag megosztása nálunk sem megengedett. Mégis félnek a torrenttől. :(((

  A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

 • BonFire

  addikt

  "Relatív. A NOX például vitathatatlanul nyújt valamiféle pluszt a zeneiparnak..."

  :ASD – Tényleg relatív. Most dobtam egy hátast! A NOX, ami valamiféle népdalfeldolgozást passzíroz bele tucc-tucc tömegigényeket kielégítő formába, és mezítláb bokázik, szvsz semmiféle pluszt nem nyújt. Sőt...! Az ilyenek miatt döglenek éhen a komoly zenészek (nem komolyzenészek!), mert lejáratják az egész zenei világot.

  Ha már népdalfeldolgozásoknál tartunk, akkor már inkább a Phemius Triót választom (sajnos weboldaluk még nincs, csak fészbúkon elérhetők); akik klasszikus gitáron és latin ütőhangszereken adnak elő olyan különleges jazz muzsikát, ami 90%-ban az improvizációra épül, és – nem mellesleg! – magyar népdalokat dolgoz fel. Nem írt meg hottentottát. Magyart. Hallani kéne a "Megrakják a tüzet"-et, ahogy előadják.

  Az egyik gitáros gitártanár, a fiatalabbik gitáros pedig az ő tanítványa. Az ilyenek itthon labdába sem rúghatnak, mert egy kiadó szóba nem áll ilyen zenét játszó bandával, míg Amerikában azért kiadják az igényes jazz-muzsikát és el is adják. A komolyzenét el lehet adni, még ma is. A warezolt zeneszerkesztőben 2 óra alatt összehányt loophalmazra rádadogott fűzfapoéták kecskerímekben vartyogó "produkcióját" kevésbé. Ezért nem is fog fizetni soha senki. Az ilyen rakja fel magát a YouTube-ra és próba-szerencse. Reménykedjen, hogy befut. De ne merje magát zenésznek titulálni, pláne nem művésznek, mert az ilyentől égnek áll a hajam. Nekem, aki játszom gitáron, basszusgitáron (és így legtöbb pengetős és húros hangszeren), dobon, ütőhangszereken és zongorán, azonkívül belekóstoltam a rézfúvósba is, valamint 20 év aktív zenészi tapasztalat van a hátam mögött, így van valami rálátásom a dolgokra, az ilyesmit kikérem magamnak a zenészek nevében!

  A NOX-ék nem zenészek, hanem előadók (művész titulus nélkül) és iparosok.

  Aki pedig teheti, és a Kelet-magyarországi térségben lakik, Nyíregyházán, Debrecenben és környékén, nézze meg a Phemius Trio egy koncertjét, ha ellátogatnak hozzájuk.

  Ingyenes!

  A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Hozzászólok Aktív témák