- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Proxmox VE
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Lolita kód
Új hozzászólás Aktív témák
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Használt már valaki esetleg közületek Hydrogel fóliát kijelzőre? Kiváncsiságból rendektem 2db ot, meg is jött, de még nem raktam föl. Nem is a felrakással van a gond, hanem azzal, hogy később ezt hogyan lehet levenni. Mert erről semmi infót nem találtam.
Köszi -
DaDa
senior tag
Mindenesetre javaslat volt a megoldásra. Nekem új kora óta ki volt kapcsolva a rezgés mert volt egy karkötőm, ami rezgett. Ezen kívül BT. hatótávban bárhol lehet a telefon nem kell zsebbe hordani sem. És még millió előnye van a karkötőnek. Valóban nem volt válasz a kérdésre de a problémára igen. Vagyis nem az okot és a miértet vettem előre hanem a megoldást, amivel megszüntetheted a rossz rezgést így már nem fog érdekelni a dolog és tovább szeretheted a telefont.
[ Szerkesztve ]
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
DaDa
senior tag
Érdemes beszerezni egy mi Band karkötőt. Gyakorlatilag erre (is) van.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
persil
nagyúr
válasz Jack Oneill #3886 üzenetére
Kenytelen vagyok, mert gyakran a sajat gondolataimat nem hallom az irodamban az itt dolgozo szereloktol, szoval a rezgore kell hagyatkoznom annal a napi 20 ezer hivasnal... :D
Meg amugy is hasznosnak tartottam vilageletemben, buszon, metron, stb mindig jol jon.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
Egyebkent szerintetek nem szanalmasan gyenge a telefon rezgomotorja?
Mar tobb, mint egy eve(ami nalam peldatlanul hosszu ido...) megvan a telefon es imadom, de elso naptol kezdve iszonyat benanak, gyengenek ereztem a rezgeset.Egyik volt kollegamnak p8 lite-ja van, egy masik ismerosomnek p8, ceges telefonom meg y6 2018 es egytol-egyig sokkal eroteljesebben rezegnek, foleg gepeles kozben erezni. Mindharom keszuleken 20msec-re van allitva a rezges, de ez ugye csak az idotartama, nem az ereje.
Nem, nem rossz a keszulek, ez ilyen. De SZERINTEM keves. Ha valakinek elegseges, annak nagyon orulok, de tegyen melle egyet a fent emlitett tipusbol es azonnal megerzi, hogy mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Nikaré
őstag
válasz darthsmoke #3882 üzenetére
Volt már Huawei telefonod?
-
darthsmoke
Korrektor
Megjött a szépséges kékség, a hozzá való gyári ablakos tokkal együtt. Gyönyörűséges.
Sok lépésben frissült az EMUI 10-re, utána nyomtam egy FR-t, és most kezdem belakni. El fogok vele szöszölni, azt hiszem.[ Szerkesztve ]
I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
KTibxx
aktív tag
válasz darthsmoke #3877 üzenetére
témaáruházban van bőségesen.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz Carline #3876 üzenetére
Köszönöm, srácok!
Vanced-et én is használnám, amúgy meg rühellem a Google-t, tehát kábé a Play Store-on kívül mindent le fogok szedni, de az Excel alapján meg lehet nyirbálni a Huawei appokat is, ami jó. Rühellem a bloatware-t...
Még annyi, hogy EMUI 10-hez is vannak jól kinéző témák, ugye? Betűtípust is lehet még változtatni, remélem...I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
Carline
őstag
válasz darthsmoke #3874 üzenetére
Xda fórumon e szerint csináltam: [link]
Az appok amiket eltüntettem:
com.google.android.apps.tachyon
com.google.android.youtube
com.google.android.gm
com.google.android.music
com.google.android.videos
com.google.android.apps.photos
com.huawei.search
Youtube-t én pl. azért hogy a vanced-et fel tudjam rakni, gmail-t pedig azért hogy ne rendszer appként legyen és tudjam az alkalmazásindításban szabályozni (folyamatosan fusson a memóriában, ne lőjje le sosem) mert nálam így megjönnek az üzenetek alvó telefon mellett is és az órára is kiküldi az értesítést.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
KTibxx
aktív tag
válasz darthsmoke #3874 üzenetére
Várunk
Én úgy emlékszem egyből a legfrissebb 10-re frissült OTA-n, egy lépésben.Az adb használatához nem kell root, ez az excel segíthet mi törölhető.
1-2 szót a használatáról, én, hogyan csináltam:
-adb minimal-t telepítettem a pc-re (ebben végzem az eltávolítást majd)
-Mate 20-ra a App Inspector-t, hogy az eltávolítandó csomag pontos nevét láthassam
-ez az útmutató végigvezet a menetén (bár ez nem az adb minimal-t használja), az eltérés annyi, hogy ha a szgéphez van kötve a telefon (lsd link), akkor egyből az adb minimal-ban hajtom végre a parancsok kiadását nem a win parancssorban.
Ha felmerül kérdés keress bátran.[ Szerkesztve ]
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Jövő héten várhatóan csatlakozom a csapathoz. Nem vagyok kezdő, Huawei telóm is volt már nem egy, de van egy-két kérdésem:
1) Ha megjön a teló, szinte biztosan EMUI 9 lesz rajta. Hogyan tudom a legkevesebb lépésből 10-re frissíteni. Az asztali HiSuite szoftverrel? És ha fenn van a legfrissebb build, elég, ha utána csinálok egy FR-t, mielőtt belakom a telót, ugye?
2) Érdekel ez az adb uninstall-os dolog. Gondolom, nem kell root hozzá. Van valahol egy lista, hogy mi távolítható el biztonságosan? (Mondjuk nekem elég, ha a Google appokat le lehet szedni.)Előre is köszi a válaszokat.
Üdv,
G.I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
Tyibur
tag
Nincs baj a wifivel a gépemen. Automatikusan kapcsolódik mind a 2 jelsugárzóhoz, amit használok a házban. Mindig az erősebb jel győz.Nem dobálja el, látja a környéken használt wifiket is. Frissítés után nem állítottam semmit.
-
RichieTri
senior tag
Sziasztok!
Eljöttem a pillanat, hogy a gyári Cloud tárhely metélt. Ugye 5gb.
Most rinyál a teló, hogy nem tud menteni...
Milyen megoldást javasoltok? Ingyenesre gondoltam... természetesen!Köszi
live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
őstag
válasz szita.erno #3858 üzenetére
Ha nem mentetted elötte valahová akkor úgy tudom sehogy.
-
őstag
válasz Jack Oneill #3844 üzenetére
Így vagyok én is vele, tízbő kétszer ha van értesítés hogy email jött, a legtöbb esetben csak akkor tudom meg ha belépek és megnézem és ott az email de értesítés meg sehol. A másik észrevétel, keresnek telefonon és ha nem tudom felvenni nincs értesítés a nem fogadott hívásról csak akkor jelenik meg fent a kis ikon meg van értesítési hang ha felébresztem a kijelzőt.
-
negroo
aktív tag
Sziasztok. itt mate20 hogyan lehet lementeni a telefont? Melyik a megbizható dolgok? Köszönöm
-
RichieTri
senior tag
válasz Jack Oneill #3862 üzenetére
Nem is figyeltem.
Amíg működik és van hely, nem érdekel!
... remélem a wifis probléma megoldódott. Rettenetesen idegesítő volt.live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
RichieTri
senior tag
-
Jack Oneill
veterán
Megjott a 214es frissites Telekomra.
-
Nikaré
őstag
Most parázok feltenni ezt az új frissítést.
A wifi nálam azt produkálja, hogy mobilnetről átváltok rá és épp gyenge a jel mert távolabb vagyok, akkor nem kapcsolódik. -
szita.erno
aktív tag
Törölt SMS-t hogy tudom vissza állítani a készülékre?
'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."
-
miquci
tag
válasz thompherkins #3853 üzenetére
Köszönöm majd holnap próbálkozom vele, sajnos nem nagyon értek hozzá. Így most akkor a képek is eltünnek róla még a telepített programok.
-
MPeter87
őstag
Nekem kb 1 órája dobta fel, még olvastam is a hozzászólásod a problémáról, de én marha azt hittem, hogy nálam jó lesz.
Mindenkinél 10.0.0.214(C432E8R1P5) verezió van most?Ezt megcsináltam most én is, köszi!
Úgy tűnik meg is oldotta a problémát.[ Szerkesztve ]
-
thompherkins
tag
Utolsó lépés (factory reset) előtt még egy wipe cache partition volt, és mintha ez most megoldotta volna, de biztosan csak akkor tudom, ha több órát vagy egy napot legalább kibír, közben azért készülök a resetre is, backupolom ami fontos.
Wipe cache:
1. Kapcsolja ki a telefont.
2. Néhány másodpercig tartsa lenyomva és tartsa lenyomva a készüléken a Hangerő növelése gombot és a Bekapcsoló gombot
3. A telefon átvált stock recovery módba
4. A hangerőszabályzó gombokkal jelölje ki a „gyorsítótár-partíció törlése” (wipe cache partition) elemet, majd a bekapcsológombbal válassza ki
5. Indítsa újra a rendszert, amint a folyamat befejeződöttEgy próbát talán megér.
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok! Arra van trükk , hogy 10-es verziónál a rendszerfrissítések értesítését (felugró ablakok stb) végleg tiltsam?
Köszönöm -
miquci
tag
válasz thompherkins #3848 üzenetére
Köszönöm szépen, ez sajnos nem hangzik valami jól. Majd jelezz már hogy mire jutottál légyszíves.
-
miquci
tag
Üdv!Segítséget szertnék kérni, nem csatlakozik a wifi -re a telefon.Már mindent megpróbáltam de nem sikerül.Újraindítottam mindent, kitöröltem a router kódot, újra beírtam és nem sikerül.Kettő napja volt egy frissítés, esetleg lehet köze hozzá.
-
Jack Oneill
veterán
Szeretném használni a google naptárat, de az miért van, hogy bármilyen bejegyzés a gyári naptárban is megjelenik ugyanúgy? Ha ott kitörlöm, a google naptárban is kitörlődik. Ha a gyári naptárban kikapcsolom a google szinkront, akkor a google naptárban nem lesznek bejegyzések. Mit lehet tenni ezzel? Ki lehet valahogy iktatni a gyari naptárat? Ha nem, maradok a gyarinal, mert zavar a dupla szinkron.
-
Carline
őstag
válasz Jack Oneill #3844 üzenetére
Mondjuk én adb uninstallal a bloatwarekat el szoktam távolítani, így a gmailt is. Majd playből manuálisan feltelepítem ami kell. Rendszeralkalmazásként a gmail nincs benne az alkalmazásindítással szabályozható appok között, de így manuálisan felrakva már igen.
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Carline
őstag
válasz Jack Oneill #3842 üzenetére
Nálam mindkettő úgy van kezdetektől, hogy megtartsa az appot a memóriában. Nem volt vele olyan problémám mint amiról írsz.
Plusz még a lakatolás.[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Üdv!
Korábban sokszor volt téma, hogy nem jönnek real time esetlegesen a gmail, vagy messenger üzenetek. Most nekem is volt ilyen jelenség többször, próbáltak hívni messengeren, de nem tudtak, mert a rendszer altatta az appot.
Találtam erre megoldást, csak megerősítést szeretnék tőletek is kérni
1.
Beállítások, alkalmazásindítás. Itt kézire állítani a nekünk fontos appot.
DE!!! Ez néha nem elég, ugyanis a gmailt kézire tettem, mégsem kaptam üzenetet, csak ha beléptem.
2.
Beállítások, alkalmazások, szintén alkalmazások, jobb felső sarok speciális hozzáférés, akkumulátor optimalizáció. Itt megvonjuk az optimalizálást a szükséges apptól.
Ezeket a lépéseket próbálta már valaki? Kell-e mindkettő vagy elég csak a második esetleg? -
KTibxx
aktív tag
válasz zsolesz967 #3839 üzenetére
Szívesen!
-
KTibxx
aktív tag
válasz zsolesz967 #3837 üzenetére
10-es rendszer esetén: kikapcsolod a készüléket (kikapcs gomb hosszan-kikapcs ikon) , majd a - bekapcsolás helyett- egyszerre nyomod és nyomva tartod a bekapcsoló és hangerő fel gombokat. Kb30mp múltán megjelenik fehér alapon egy menü. Ott kiválasztod a Wipe data/Factory reset menüpontot, azon belül a Wipe Cache Partition gomb. Ne Factory reset-et! Ezzel mindent törölnél!
Pár másodperc és végez, majd Back gomb utána reboot system now és bekapcsol a teló.
Hetente érdemes pucolni ezzel. -
KTibxx
aktív tag
válasz zsolesz967 #3834 üzenetére
Szia! Esetleg recovery alatt cache törlést kellene végezni, utána megfigyelni majd. Nekem is max 2% a merülés éjszaka.
-
szita.erno
aktív tag
válasz zsolesz967 #3834 üzenetére
Nálam 2%alatti éjszakai merülés. Esetleg a háttérbe nem megy valami alkalmazás?
'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."
-
zsolesz967
aktív tag
Utóbbi napokban éjszaka kb 6-7 %-ot merül a telefon a semmitől, se wifi, se mobilnet nincs bekapcsolva rajta. Semmilyen új alkalmazás nem lett telepítve.
Ps5,Samsung Galaxy A55,Galaxy watch 4
-
DaDa
senior tag
Lehet, hogy előtt az ideje a váltásnak. Tegnap reális áron hozzájutottam egy Galaxy s10 Plus-hoz. Régi szerelmem a Samsung ui viszont az akku nagyon bosszantott. Ebben hasonló méret van mint a mate-ben. Ha csak 70%-át bírni fogja már boldog leszek. A mate-et valószínű eladom, bár sajnálom mert olyan mintha új lenne és nagyon megszerettem. De azért luxus lenne megtartanom mikor másod telefonnak van még egy lg G4 és egy Samu s8. Mindenképp maradok még a fórumban míg el nem adom. Eddig talán a G4 fórum mellett ez volt az egyik legjobb fórum, amiben lehettem.
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
Nekem még a '18 novemberi készüléken a gyári fólia van. Sehol nem jött még fel, nincs összekarcolódva sem.
Apropó. A mi telónkra van ilyen fólia felrakós nap a Huawei szervíznél? Mert jó lenne lecserélni ugyancsak egy gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Ki milyen fóliát használ most?
Pár hónapig egy matt fóliát használtam, de nem igazán jött be, mert kicsit szemcsés lett tőle a kép. Nem tudom, hogy ez direkt volt-e ilyen, vagy csak hibás példány lehetett...
Aztán most felraktam egy hydrogel-t, de olyan jól sikerült, hogy inkább leszedtem.
Úgyhogy most fólia nélkül van és sokkal élénkebbek így a színek.
De azért mégis tennék rá valamilyet, úgyhogy jöhet pár bevált tipp. ;) -
Zsocy155
őstag
válasz szita.erno #3826 üzenetére
Szia!
Beállítások---hangok és rezgés---értesítési hangok. -
szita.erno
aktív tag
Értesítési hangot hogy tudom kikapcsolni?
-
DaDa
senior tag
válasz Daffni2 #3824 üzenetére
Itt szerintem arra gondol, amikor nem telefonál, hanem mondjuk netezik és közelre kerül az ujja, akkor zár le. Akkor nem szabadna. Talán az okos tok beállítás zavarhat be.
-
DaDa
senior tag
válasz Zolaa95 #3822 üzenetére
Nálam még nem volt ilyen. Nézd meg a beállításokban az intelligens tok nincs e aktiválva. Érdemes újra ki be kapcsolni. A zsebvédelmet szintén. Utána egy ujraindítás nem árt.
-
Zolaa95
csendes tag
Sziasztok!
Valkinél már előjött olyan probléma hogy sima használatnál tehát bármilyen alkalmazás használatakor elsötétül a kép pillanatokra? Észrevettem hogy ezt akkor csinálja amikor a szenzorok felett van az ujjam,pont úgy mint hívás közben mikor észleli hogy a fülemhez rakom. -
cH1
aktív tag
válasz zsolesz967 #3819 üzenetére
Annyi a trükk, 5 amperes type c kábel kell hozzá. Általában 3 amperesek. AP71 elvileg a gyári eredeti kódja.
Médiaban épp akciós. [link][ Szerkesztve ]
-
dikan
tag
válasz zsolesz967 #3814 üzenetére
Töltőkábelre gondolsz? Mert azt bárhol, ahol elektronikai eszközöket árulnak. De benzinkúton és ikeában is találsz. Bár ez utóbbi most épp zárva van a járvány miatt.
Mate20, S10, 🍏XR, mi9SE, 1+7
-
zsolesz967
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja hol lehet Mate 20 - hoz kábelt venni?
-
H2o-pok
senior tag
Mate 20 ra, nekem innen jött. De itthon nagyobb kinaiban is találni, csak kicsit drágább,8-900ft/db.
[link]
[link]
Ilyet is rendeltem, carbon hatású átlátszó öntapadós fólia. Elég necces a fekrakása, mert nagyon vékony anyag, és nagyon pontos a mérete. Ha risszul ragad rá, nehéz vissza húzni mert nyúlik. De a karcoktól véd. Fekete és kék hátlapon jól néz ki nagyon.
[link] -
KTibxx
aktív tag
Ha tudtok linket adni honnan érdemes méretpontos, keret nélküli, jó minőségű üvegfóliát rendelni, megköszönném. (ami Neked is fent van, és bevált)
-
H2o-pok
senior tag
-
H2o-pok
senior tag
Amúgy csak megemlitem. Gyárilag a kijelzőn 2db fólia van! Ezt csak onnan tudom, hogy miután cserés kett a gyári, levettem, és akkor derült ki hogy csak a felső jött le. Alatta volt még 1.
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
válasz vlesi69 #3800 üzenetére
Hát nekem is. Hamarább meg volt mind 2,mint a telefon
Itthon is van vagy 8db üveg, meg vagy 5db hátlapra való carbon skin matrica. Aki lusta vagy sajnálja a fóliára, üvegre azt a 4-600ft ot, az inkább ne szóljon semmit, igy járt. 100-200ezres telefora van lóvé, de egy sz.. os üvegre már nem telik. Olyan üveget kell venni ami pontos méret. Amúgy pont az ives kijelző miatt nem a pro t vettem meg, hanem ezt. Na arra keressen az ember normális üveget...... -
zsolesz967
aktív tag
Nekem is hajszál karcok jelentek meg rajta, pedig csak pár napig volt zsebben fólia nélkül. Valaki tudja amúgy milyen védelmet kapott az üveg? Nem találtam róla semmit.