Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
egyáltalán nem gond. csak az ellenkező esetben várható reakciókról elmélkedtem.
ha egy köv verzióban arrébb raknak egy vesszőt és már pénzt kér érte, akkor már nem lesz szabványos. így az egésznek értelme sem volt.
de ez csak elmélet. a gyakorlat az lesz, h mindenki (80%+) a OOXML-t fogja használni. a sima ofisz doc nem volt szabvány, sőt még nyílt sem volt, mégis megtanulták használni (olvasni).
mint írtam az ms részéről az egésznek az a lényege, h legyen egy központilag elfogadott hivatalos dokumentáció. nem az,h mindenki ezt a formátumot használja.
ráadásul ms-nek szempont a visszafele kompatibilitása** is a sajátjai felé (lásd szóközös bug móka). míg pl ODF-nél ugyanez az egyéb ISO-k felé nyilvánul meg.
**note: ha nem lenne kompatibilis, akkor az lenen a gond -
bambano
titán
Mivel az első rendes tcp/ip implementáció a bsd-ben volt, ezért valamilyen szinten mindenkire igaz, hogy onnan másolta/lopta/licenszelte, stb.
Azt nem nagyon hiszem, hogy megveszik a hp-től a hálózati stacket majd utána ellopnak egy olyat, amit nem is nagyon lehet ellopni, de ha pontosítod, hogy mire gondolsz, az érdekel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
FTeR
addikt
ha minden igaz, Svédország 1 állam. így Mo.-val együtt is 2 van.
ráadásul jelen állás szerint egy túlbuzgó alkalmazott volt (persze azt mondanak amit akarnak).
nálunk meg a szavazás kapcsán 2 vád volt. egyik, h 2/3os helyett 1/2es lett és hogy előbb tartották meg. előbbi teljesen mindegy mert 70%os lett a szavazás így a 2/3is megvan, utóbbit lásd cikk.
a legnagyobb vád, meg h zárt cuccokra is hivatkozik. erre az a válasz, h az ajánlás megengedő. ilyen kategória létezik, szal...
az erőviszonyok mozgósítása kapcsán meg már említettem, h így működik a demokrácia. (kis köztársaságunk nem ismeri súlyozott szavazatokat).
ha ooxml is ISO lesz, akkor az ODF-nek nem lesz meg még ez a kis előnye sem, nyílván mindent megtesznek, h megakadájozzák...
külön viccesnek találom, h újabban az IBM megtért a sötét oldalról, a hívek szemében...
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
A többi piacról meg annyit, hogy ilyen elhanyagolható területekről van szó, mint Kína, Brazília, India
Az olyan elhanyagolható területekre gondolsz, ahol a lopott szoftver aránya 99% fölött van és a kalózkodás gyakorlatilag államilag támogatott? Nem hinném, hogy ezek az elsődleges piacok a Microsoft szemében.
Ja, egyébként tudom: cúnya, gonosz, rossz ájbíem és hófehérke májkroszoft...
Magyarázd meg légy szíves, hogy a gonosz rossz ájbíemből hogyan vontad le azt a következtetést, hogy a májkroszoft hófehér, mert nem értem.
Látom téged is asszimilált a ''BORG''?!?!?!
Ez meg a másik észérvekkel elhalmozott hozzászólás.
nyílván mindent megtesznek, h megakadájozzák...
Lyally, ez fályt!
Érdemes lenne tán elolvasni már portálok cikkeit is erről, mert kiderült, hogy néhány igen nagy piac magasról tesz az ooxml-re.
Minden bizonnyal tudnál néhányat ajánlani, csak úgy kíváncsiságból...
Csak feketeben es feherben tudsz gondolkodni?
Na igen, ezt néhány fórumozó kollégának elég gyakran a szemére lehetne hányni. -
FTeR
addikt
ah, te vagy a 2. aki tőlem idézget. meg is hatódtam.
habár biztosra veszem, h nem sikerült felfognod a lényeget. az aero egy skin. avalon kódnéven futott a WPF és abból nincs hasonló linuxra. az xgl is csak egy köztes réteg, ami az alap 2d ablakozást dobja fel 3d effektekkel.
szövegkörnyezetből kiragadás rulz ;)
szerk:
#73-as kommentet ajánlom figyelmedbe. shev7 kollégához hasonlóan neked sem sikerült felfogni, de ezen már nem lepődünk meg.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
ez a rizsa már lassan kezd fájdalmas lenni. komoly gondok vannak a szövegértelmezési képességeiddel.
pontosan azt írtam, h nem a csicsa mértéke határozza meg a cuccost. pont azért írtam, mert sokan az xgl idétlen fx-eit úgy értékelik, h az komolyabb és jobb rendszer, mint a WPF.
aztán írtam, h linuxra hasonló sincs. először azt hittem, h keverted az aero-t az avalonnal. de ennél jóval komolyabb a képzavar. WPF != GUI nagyon nem. winen GUI = explorer (explorer.exe, nem az iexplore.exe).
WPF egy platfrom. a kerneltől kedve a drivereken át, egészen a megjelenő felületig.
gnome, kde meg társa az explorernek feleltethető meg (utóbbi teszi ki pl a startmenüt meg a tálcát). képzeld winre is vannak alternatív GUI-k. persze nem olyan számban, aminek sok oka van (többek között jogi).
az xgl vhol a kernel és a GUI között van. elkapja a 2d kimenetet és átirányítja GPU-nak, ahol kap némi fx-et. btw, ox is ezt csinálja.
ezzel szemben a WPF már a GPU-ban kezdi, ha úgy van állítva.
szerk:
ha nem vágod, h mi az, akkor mit vitatkozol velem?? fogadd le amit mondok vagy nézz utána.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest