- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz arnyekxxx #182 üzenetére
Nem szokásom senkire rátukmálni oprendszereket. Ha valaki régi wint kér, azt kapja. Nem játszom a megmondóembert, hogy, "de ez nagyon jó, ez kell neked, nem is hiányzik belőle a start menü stb., stb".
Én a linux mellett döntöttem és nagyon elégedett vagyok vele. De ezt sem próbálom senkire ráerőltetni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
arnyekxxx
veterán
Ki beszélt statisztikáról?
arról volt szó, hogy a w8 miatt sokan inkább linuxra váltanak, én ebben kételkedtem, mondván, hogy az átlagember aki megszokta a wint az egy startgomb miatt nem hiszem, hogy komplett rendszert váltana, erre írtad, hogy itt vagy pl te én meg azt, hogy szrintem te nem vagy az a kimondott statisztikai átlagfelhasználó, és ezt meg is erősitetted.
Emellett hoztál is gyorsan egy engem megerősiő példát, ahol szintén nem linuxot kért a juzer, hanem régiwint.
-
Az OS/2-t az IBM intézte el, mert azt gondolták, hogy a rendszer minősége majd meggyőzi a vásárlókat. Arra nem számítottak, hogy a Microsoft olyan marketingkampányt kerít a Windows 95 köré, amely a rendszer fejlesztésének összegével összemérhető. Az én termelésben lévő OS/2-es gépem ment egy hetet, mellettem a műszakvezető Win95-jénél mindenórások voltak a fagyások.
https://www.coreinfinity.tech
-
Syl
nagyúr
Meg a "tisztességes" piaci magatartásuk végett. A win 3.11 például nem ment DRDOS-on, holott a 3.1 hiba nélkül együttműködött vele. Meg a számítógép-gyártókat is sakkban tartották. Aki win-en kívül más gépet is árult, az drágábban kapta a win licencet. Mondjuk ezt a trükköt az intel is év(tized)ekig gyakorolta.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
oO7
őstag
válasz #95561216 #172 üzenetére
"Hm, Chrome szóval kudarc, azt hiszem eddig lehetett téged kicsit is komolyan venni"
ha jobban megnézed, hogy hova írtam, akkor észreveheted, hogy a szolgáltatásokkal kapcsolatban írtam ezt... ebbe a kategóriába sem a Chrome sem az Android nem annyira illik bele... de csak, hogy rávilágítsak:
gTalk vs Skype (vagy akár Live Messenger), Wave vs email, Google+ vs Facebook, Buzz vs Twitter, gDocs vs Office Web Apps, gDrive vs SkyDrive (vagy akár DropBox)...van egy pár jó alapszolgáltatásuk, mondom, a Gmail, a YouTube, a térképük, a keresőjük... de még itt is kicsit árnyalt a kép, mert levelezéssel kb ugyanott állnak, mint az MS az Outlook.com-mal, és térkép fronton is a Bing + Nokia Maps kombó rendesen szorongatja őket... de kb ennyi, bármi újba megpróbáltak belefogni az jellemzően nem annyira jött össze... és pl az Android is sokkal inkább a Samsungnak köszönheti a sikerét azzal, hogy lemásolták az iPhone-t meg a sok kis olcsó szar telefonnak, amik az olcsóságuk ellenére végülis csak-csak okostelefonok és ebben a szegmensben nem volt és még most sem igazán van konkurenciájuk...
-
törölt tag
Ugyan konkrétan nem írtam, de az ellenpéldás kezdésből talán lehetne sejteni, hogy Applenél a destkop/notebook szegmensre gondoltam. Az meg, hogy nincs WP alsó-közép kategóriában óriási baklövés, lásd #159.
55.8% egy előtelepített böngészőtől bizony szenvedés. Főleg ha figyelembe veszed, hogy céges gépeken jó pár százalék a halálba átkozhatja, hogy nem tud mást felrakni.
Skype, való igaz, folyton elfelejtem, hogy már MS, csak arról jut eszembe, hogy újabban gyakrabban fagy.. Azért a felvásárlást nem tartom akkora innovációnak, főleg, hogy azért kellett megvenni, mert a saját hasonló szolgáltatásuk haldoklott. A többi appra meg nyugodtan mondhatjuk, hogy lepkefing. Illetve officeról nem nyilatkozom, elvétve használom.
Hm, Chrome szóval kudarc, azt hiszem eddig lehetett téged kicsit is komolyan venni
-
Syl
nagyúr
válasz arnyekxxx #167 üzenetére
Ki beszélt statisztikáról? Én csak leírtam az én esetemet. Vagy ha az nem egyezik Ballmer elvárásaival, akkor meg se szólalhatok?
Nem mellesleg, ha már megnézted a regisztrációm időpontját, beleolvashatnál a blogomba is. Gyorsan kiderül, hogy ebből a 20 év vindózozásból tizenöt évet mint hivatalos MS bétateszter ténykedtem (win98-win7 teszt, méghozzá a magyar verziók is, nem csak az angol). Tehát én egy MS-hez erősen kötődő júzer vagyok és mégis, win8 helyett ubuntura váltottam.
De átlagemberekkel is szoktam ám találkozni Például aki két hete vett új (win8-as) laptopot, majd hozta hozzám, hogy wtf?! Tegyek rá XP-t (merthogy az előző gépén az volt, azt ismeri etc.). Mondtam azt azért nem kéne. Inkább classic shell, meg egy kis oktatás. Most tesztelgeti. Kiderül marad-e a win8, vagy tenni kell rá valami "használható" vindózt.
-
oO7
őstag
válasz #95561216 #169 üzenetére
"Innentől lesz majd igazán érdekes a számok alakulása, hogy android és ios ellen is tud-e hozni, vagy ennyi volt benne"
Jó pár országban az iOS-t már lelépte a WP... példának okáért kishazánkban is..."Az ellenpéldáid meg sántítanak, Apple prémium szegmensben versenyez"
WP-ből sem nagyon látni közép kategória alatti eszközt... akkor ennyi erővel alaptalan a rendszer összehasonlítása az Androiddal?"ellenben a Windows programok és szolgáltatások piacán nagyon is jól állnak (Bing, IE szenved). Microsoftnak mije van Androidra?"
A NetMarketShare adatai alapján jelenleg 55.8%-on szenved az IE
Microsoft appok Androidra
Szolgáltatásoknál ott van a Skype, Skydrive, Outlook.com, Bing (még ha nálunk annyira nem is penge), Office 365, meg lehetne még egy darabig sorolni... ellenben a Google mi is tud felmutatni? gyakorlatilag a keresőjük meg a Gmail az ami jól sikerült, aztán az összes többi próbálkozásuk kudarc... -
törölt tag
Mobil fronton egyelőre annyi történt, hogy felzabálta a Symbian részesedését, ami annyit jelent és nem többet, hogy a Nokia fanok Nokia fanok maradtak. Innentől lesz majd igazán érdekes a számok alakulása, hogy android és ios ellen is tud-e hozni, vagy ennyi volt benne. Mivel gyakorlatilag a Nokiaé a WP piac túlnyomó többsége, sokkal érdekesebb lenne a Nokia eladások arányának vizsgálata, ilyet egyelőre nem találtam.
Az ellenpéldáid meg sántítanak, Apple prémium szegmensben versenyez, ott (sajnos, mert őket még kevésbé szeretem) viszont erősen letörték a windows uralmát. A ChromeOs egyelőre még egy szörnyszülött valami, ellenben a Windows programok és szolgáltatások piacán nagyon is jól állnak (Bing, IE szenved). Microsoftnak mije van Androidra? Most ez komoly kérdés, lehet van valami, de nem tudok róla.
-
oO7
őstag
"Nem csak mobil fronton ütköztek ellenállásba: tabletre sem kell a Windows"
A megújult mobil és tabletpiacra csak most lépett be az MS... a Win8 sem tud jobban terjedni tableten, mint ahogy a WP terjed mobil fronton... de terjed folyamatosan, és stabilan növekszik a piaci részesedése, amiből én nem igazán tudom azt leszűrni, hogy "tabletre sem kell a Windows"... mellesleg, akkor fordítsuk meg egy kicsit a képet és nézzük meg, hogy az Apple milyen sikereket ért el a Microsofttal szemben desktop fronton (Windows vs OSX) vagy TV fronton (Xbox vs Apple TV)... vagy hozhatnám ugyanezt a példát Google-re is (Windows vs ChromeOS és Xbox vs Google TV)... márpedig sem a desktop piac, sem a SmartTV piac nem kevésbé fontos, mint a mobil vagy tablet piac... akkor most kezdjük őket is temetni, mert nem képesek egy-egy már "belakott" piacon szignifikáns részesedést szerezni (ami mellesleg a Win8-ra és a WP8-ra nem mondható el)? -
törölt tag
válasz arnyekxxx #162 üzenetére
Nem desktop linuxra gondoltam, hanem tabletekre. Bár a környezetemben láttam olyan példát nem rég, amin meglepődtem, egy lány ismerősömnek gondja volt a winjével, szóba hoztam neki, hogy teszek neki linuxot, aztán pár nap múlva meglepetésemre már úgy írt rám skyepon, hogy üdv linuxról Persze ez messze nem általános, de szerintem lassan lehet fogadásokat kötni, hogy mi jön el előbb, a linux desktop, vagy a windows phone éve, mindkettőt ígérik már egy ideje
-
"...Ballmer pedig csak egy szokásos CEO, se több se kevesebb... neki nem feladata az, hogy megírja a windows-t vagy akár képes legyen programozni, neki az a feladata, hogy irányítsa a céget és ahhoz pedig nem egy álmodozó zseni kell, hanem egy jó üzletember..."
Gates-nek és Jobs-nak sem volt feladata megírni a Windows-t, vagy a Mac OS-t/iOS-t, mégis olyan ösvényekre vitték a fejlesztéseket, amelyekkel diktálták a trendeket. Gates programozónak csak közepes volt, Jobs meg egyáltalán nem is értett hozzá - de én nem is azt mondtam, hogy Ballmernek ez lenne a dolga. A Microsoft legnagyobb baja pont az, hogy Ballmer egy szokásos CEO, semmi több.
"...ez hülyeség... legalábbis nagyon nem ezt támasztja alá az, hogy teljes válszélességgel kiállnak a Windows Phone mögött, és a Windows-t is masszívan az érintőkijelzők irányába tolják..."
A Windows Phone mintegy száz év lemaradással követte megjelenésben az iPhone-t (ezt pl. konkrétan kiröhögte Ballmer), vagy az Androidot. A teljes vállszélességről annyit, hogy a Nokián kívül a kutyának sem kell a Windows telefonra, a Windows-nál megy egyenesen hülyeség volt desktopra erőltetni a Metro-t.
"...Csak azért mert a mobil fronton épp egy kicsit masszívabb ellenállásba ütköztek, az még nagyon nem jelenti azt, hogy "sodródnak az árral"... nagyon is meghatározó fejlesztéseik vannak és nagyon is ők terelik az árt, nem igazán van olyan terület ahol le lennének maradva, vagy inkább ahol ne ők járnának az élen..."
Nem csak mobil fronton ütköztek ellenállásba: tabletre sem kell a Windows, a gyártók egymás után szüntetik meg a Windows RT-s táblák forgalmazását. Szervereken szerencsére nem egyeduralkodó a Windows, igazán az egyetlen front, ahol még tartják magukat, az a desktop OS szegmens. De ha így folytatják, hamarosan ott is meg fog indulni az erózió.
-
Syl
nagyúr
válasz arnyekxxx #162 üzenetére
Tényleg nem tudom elképzelni, hogy akinek van egy megszokott wines élete, az emiatt az egészet inkább kukázza
Akkor gyere hozzám! Októberben új gépet raktam össze és húsz év winezés után linuxra álltam át. A Win7 Utlimate doboz meg ment a szekrénybe a Vista, XP stb. dobozok mellé.
-
arnyekxxx
veterán
válasz #95561216 #159 üzenetére
nagyrészt egyetértek, ezzel nem:
"ha már elveszitek a megszokott felületem, kipróbálhatok mást is"
Ott van ugyanaz a megszokott felület, ott vannak ugyanazok a megszokott programok, egyetlen változás, hogy nincs startgomb (de a helye ugyanott maradt és ugyanugy müködik) és a startmenü teljesképernyősen jön be. Tényleg nem tudom elképzelni, hogy akinek van egy megszokott wines élete, az emiatt az egészet inkább kukázza mert macerás egyszer megnyomni rendszerindításkor a desktop csempét. Azt elhiszem, hogy sokan törlik a w8-at és feltesznek egy 7-et (elvégre sokan a 7et is törölték és visszatették az xp-t, pont ennyire racionális a w8-7 downgrade is) de arra van egy rekesz söröm, hogy a következő évben se fog sokszorozódni a desktop linux.
Az időseknek szerintem a tablet nem igazán opció, egérmozi a megszokott monitorméretekhez képest.
-
oO7
őstag
"A Microsoft legnagyobb baja Ballmer; Bill Gates-hez, Steve Jobs-hoz képest ő egy tehetségtelen senki"
Bill Gates és Steve Jobs két zseni, akikből nem találni egyet minden bokorban... ők valóra váltották az álmaikat és aktívan résztvettek a fejlesztésekben, az új képességek kitalálásában... Ballmer pedig csak egy szokásos CEO, se több se kevesebb... neki nem feladata az, hogy megírja a windows-t vagy akár képes legyen programozni, neki az a feladata, hogy irányítsa a céget és ahhoz pedig nem egy álmodozó zseni kell, hanem egy jó üzletember..."aki nemhogy a jövő trendjeit nem képes felismerni, de még akkor is kineveti ezeket a trendeket, amikor azok már az ajtón kopogtatnak"
ez hülyeség... legalábbis nagyon nem ezt támasztja alá az, hogy teljes válszélességgel kiállnak a Windows Phone mögött, és a Windows-t is masszívan az érintőkijelzők irányába tolják..."Amíg ő irányítja a céget, addig a cég csak sodródni fog az árral, nem pedig terelni azt"
Csak azért mert a mobil fronton épp egy kicsit masszívabb ellenállásba ütköztek, az még nagyon nem jelenti azt, hogy "sodródnak az árral"... nagyon is meghatározó fejlesztéseik vannak és nagyon is ők terelik az árt, nem igazán van olyan terület ahol le lennének maradva, vagy inkább ahol ne ők járnának az élen... -
Glenda
addikt
-
törölt tag
válasz arnyekxxx #152 üzenetére
Valami hasonló nem elképzelhetetlen, bár inkább abból az irányból megközelítve, hogy a win8-al adott közel egységes felületek és az ms marketingje (win8-as tableten is futnak a programjaid, stb) sokakat elvihetett abba az irányba, hogy tablet fronton is szétnézzen, aminek az eredménye viszont többnyire nem egy 8-as tablet lesz (ár miatt sem..). Magyarán orbitális baklövés volt a nagyrészt 500 dolláros laptopokon tengődő Windows felhasználói réteg számára a tabletek előnyeit ecsetelni, miközben ott a saját termékeim 1000 dollárnál kezdődnek, a konkurenciáé meg 200 körül.. (Ezzel nemakarom lecsórózni a win-felhasználókat, csak a felső-közép kategória felhasználói szerintem már túlestek ezen, vagy eleve szükséges egy pc számukra).
Persze a - szerintem elhibázott rendszer - negatív hatásait sem szabad lebecsülni. A 7-8 közötti váltás sokaknál lehet elég arra, hogy "ha már elveszitek a megszokott felületem, kipróbálhatok mást is". Vagy ha egy fiatal vesz a szüleinek egy gépet, amin netezhetnek, meg skypeolhatnak vele, akkor lehet kevesebb nyűggel szoktatja át androidra/iosre, mint win8-ra (meg ugye egy Nexus 7 egy laptop árának töredékébe kerül). Pszichológiailag is teljesen más, ha a megszokott rendszeredet erővel húzzák ki alólad ('nyád, miért nem ott van, ahol eddig volt), míg egy új rendszer megismerése a felfedezés öröméről is szólhat.
-
Tény, hogy most nagy változások zajlanak az IT-ban, de a Microsoft legnagyobb baja nem ez, hiszen nem ez az első komoly változás. A Microsoft legnagyobb baja Ballmer; Bill Gates-hez, Steve Jobs-hoz képest ő egy tehetségtelen senki, aki nemhogy a jövő trendjeit nem képes felismerni, de még akkor is kineveti ezeket a trendeket, amikor azok már az ajtón kopogtatnak. Amíg ő irányítja a céget, addig a cég csak sodródni fog az árral, nem pedig terelni azt. Mindegy, egyszer minden sorozatnak vége szakad, úgy tűnik, most jött el a redmondiak sorozatának vége.
Mint mondtam, az érintőkijelző használata tabletnél nagyobb méretben fárasztó. Amíg ezt a problémát nem oldják meg a mérnökök, addig nem fog terjedni más piacon, csak a telefonok és tabletek piacán.
-
oO7
őstag
amúgy szerintem érdemes még azt is figyelembe venni, amikor a Vista-hoz meg 7-hez hasonlítgatják a 8 szereplését, hogy XP idejében még ugye jellemzően 1 magos, 32bit -es processzorok voltak, a normális 64bit támogatás és a többmagos processzorok lényegében a Vista-val együtt terjedtek el... akkor volt egy olyan technológiai ugrás (a DX9 -> DX10 váltásról nem is beszélve) ami miatt megérte váltani és új PC-re beruházni... ehhez képest, most ilyen téren nincsen semmiféle "ugrás", sőt nem, hogy most, de már évek óta nem lettek több bitesek a processzorok, nincs látványosan több mag, látszólag (laikus szemmel nézve!!!) nincs semmi fejlődés... ami valószínűleg hasonló fellendítést fog most tudni hozni, az az érintőkijelző, illetve motorháztető alatti fronton az új Xbox (DX11-es játékok)... persze ha ki lennének használva, akkor az APU-kban is volna rengeteg potenciál, ott vannak az SSD-k is (bár azt ugye külön is frissítheti a felhasználó), és még nincs lejátszva az x86 vs ARM meccs sem, sőt az új ARMv8-as procikkal kezdődik csak el igazán az a játék is...
a másik dolog meg, hogy a Vista meg a 7 korában gyakorlatilag a számítógép egyet jelentett a Windows-zal, nem volt olyan, hogy iOS meg Android (jó a 7 korában már volt, de még gyerekcipőben), akkor még ha az ember akár csak netezni vagy filmezni is akart, PC-t vett... ehhez képest most ugye az ilyen jellegű felhasználást kezdi rendesen bekebelezni a tablet meg az okostelefon...
persze lehet azt mondani, hogy csak magyarázkodás az egész és a win8 márpedig bukás, de valójában ez a helyzet pontosan egy olyan helyzet, amikor a korábbi számokra hagyatkozni és a korábbi trendek alapján állítani elvárásokat teljes hülyeség... persze nyilván ha a körlményeket figyelmen kívül hagyuk, akkor könnyedén összedobható egy hatásvadász "hír" amint azt a példa is elég jól mutatja...
-
arnyekxxx
veterán
-
válasz arnyekxxx #154 üzenetére
A PC-piac egyébként is zsugorodik, a Win8 viszont képtelen ezt megállítani, sőt, egyesek szerint rá is segít - habár én ezzel nem értek egyet. Az viszont biztos, hogy a Win8 rajtja rossz - függetlenül a PC-piaci helyzettől -, aminek én viszont csak örülni tudok,legalább egészséges versenyhelyzet alakulhat ki a desktop OS-ek piacán.
-
arnyekxxx
veterán
A különböző elemzések szerint meg nem azért nem jó a Win8 fogadtatása, mert összeesett a PC-piac, hanem fordítva.
Ez nekem azt jelenti, hogy azért esett össze a pcpiac, mert nemjó a w8, de mivel az emberek továbbra is vesznek IT terméket, így aki bemegy pc-t venni az a w8 nemjósága miatt tablettel megy inkább haza.
-
-
Ezt kb. a Win8 óta halljuk, de kábé mindig kiderül, hogy mindennél, ami nagyobb a tabletnél, felejtős az érintőképernyő, mert fárasztó a használata. A különböző elemzések szerint meg nem azért nem jó a Win8 fogadtatása, mert összeesett a PC-piac, hanem fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!