- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Synology NAS
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkopali
addikt
igen, szélsőséges kijelentés volt, félreérthető, de úgy értettem, hogy ha egy cégnek, szervezetnek, van kapacitása, pénze, erőforrása és szándéka a DDoS-t kivédeni, akkor a több tíz jelenleg ismert megoldást mind használja, és akkor valóban le lehet szorítani ilyen kicsire a kockázatot
az állami szférát meg nem cinizmusból írtam, hanem azért, mert - akár így van, akár nem - a kiberháborúk korában ebben a szegmensben a legfontosabb a védelem - meglehet, hogy naivnak ható kijelentés volt, de semmiképp sem cinikus[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
nem, ha komoly a szándék, akkor nem lehet kivédeni - ma már különösen nem
ugyanakkor - bár nem vagyok szakember csak olvastam olyan írásokat, melyeket szakmabeliek erről írtak - nagyon sok megoldás létezik, melyek mind egy-egy aspektust tudnak kiszűrni, ezáltal mérséklik a hatásokat
és mindez nagyon drága és erőforrás-igényes
de hát hol várhatnánk el a maximális technológiai felkészültséget és védelmet, ha nem a nemzeti szférában? (jó, persze itt most csak egy-két olyan weboldalról volt szó, aminél ha leáll, a kutya sem veszi észre - de ez presztízskérdés)"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
válasz dragon1993 #91 üzenetére
félreértés ne essék: sem a DOS-t, sem a felvázolt elképzelést nem akarom vehemensen védeni, csak elmondtam
de gondolkodni lehet rajta: figyelem az én könyvelőmet, neki van egy kb. 20 éves PC-je, amit csak egyetlen dologra használ - Win XP-vel
azon a gépen semmi mást nem csinál, csak könyvel
szóval azért a célhardver meg a célszoftver nem lenne akkora baromság - feltéve, ha van rá kereslet, és szerintem lenne
de üssetek tovább nyugodtan, ez szerintem egy értelmes vita"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
nem én mondom - csak felidéztem egy régi olvasmányélményt
de amúgy meg: miért ne lehetne hibrid rendszereket üzemeltetni? számukban a micike bt.-k vannak többségben, ők kapjanak egy ilyen megoldást, a nagyvállalati környezet meg egy másikat"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
válasz #82729984 #85 üzenetére
nem foglalok állást a vitában, csak elmondom, hogy valamikor olvastam - most épp nem találom - egy olyan cikket, amelyik koncepcionális kérdéseket vetett fel, és pont a könyvelés volt az egyik említett példa
a szerző azt írta, hogy az olyan informatikailag egyszerű feladatokat, mint pl. a könyvelés nem kéne összekötni az egyre fejlettebb - és egyre sebezhetőbb - operációs rendszerekkel, hiszen az alapfeladatok kiszolgálására az olyan egyszerű programok is képesek voltak, mint a DOS-ra épülők
a mondanivalója az volt, hogy nagyon sok olyan feladat van, amit sokkal alacsonyabb szintű felhasználói programokkal meg lehetne oldani - "ami működik, azon ne változtass" -, és ezeknek az integrációját kellene megoldani - akár az OS melletti párhuzamos futtatással is
azt írta, hogy minél egyszerűbb egy ilyen szoftver, annál kevésbé sebezhető, hiszen könnyű átlátni a struktúráját - nagyjából azt mondta, hogy ha baltával könnyű felvágni egy fahasábot, akkor ne állj neki a legmodernebb fűrészgéppel
én nem tudom, hogy ez működőképes lenne-e, de érdemes elgondolkodni rajta"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
elviekben persze hogy nem
ugyanakkor már rég léteznek technikák és technológiák a DDoS hatásainak mérséklésére, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy felkészült rendszer padlóra küldésének esélye úgy egy százalékra, vagy annál kisebb mértékűre szorítható vissza"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
biztonsági incidensről senki nem számol be nagy kedvvel, hiszen az rá hátrányos minősítés - pláne ha a kivédhető DDoS-ről van szó -, sem magáncég, sem állami szervezet
ugyanakkor sokkal tisztességesebb lett volna egy másik rövid hírt kiadni elsőre - erre már szinte formulák is vannak, kb. így
"Tegnap túlterheléses támadás érte az x rendszert, melynek következtében y időre elérhetetlenné váltak az xy.hu oldalak. A támadás másodpercenkénti xxx lekéréssel zajlott. A hatóságok megindították a nyomozást, szakembereink dolgoznak a normál állapot visszaállításán. Jelen pillanatban a támadók személyéről, illetve motivációjukról nem áll rendelkezésre információ. A vizsgálat eredményeiről később adunk ki tájékoztatást."
Ennyi.[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
a kiberbiztonság - főként a nemzeti infrastruktúra biztonsága - nagyon komoly dolog, ezzel nem lehet viccelődni
épp ezért is van nagyon sok országban olyan törvényi háttere ennek, amely igyekszik egyensúlyozni a biztonság és az elhárítás, valamint a nyilvánosság között - a legtöbb esetben szigorú tájékoztatási kötelezettséget írnak elő
ám én az első nyilatkozatot - amit lehoztunk - nem nagyon tudom ide sorolni, sőt még értelmezni sem nagyon: ezért volt a szó szerinti közlés, és az utalás arra, hogy ez nem igazán elfogadható"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- Interactive Brokers társalgó
- Synology NAS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jogász topic
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM