Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Mondjuk én azért a Google docs szolgáltatást sem fényezném annyira. Egy bekezdést nem képes formázni, csak az előre beállított 5féle sablonnal. Amíg ezt meg nem oldja, nekem felejtős. Azért ez az online hátsó ajtós kiszólás kicsit megmosolyogtató.
Ez a wév meg egy nagy talány. Május 28-a óta fenn van a YouTube-on (sajátjuk) a közel másfél órás bemutató anyaga, de a Google Magyarország mindezidáig nem vette a fáradságot, hogy lefordítsa, és lökjön alá egy kibe6452077 magyar feliratot. Persze, van angol nyelvű caption, vagyis felirat, meg fordító béta üzemmódban, de attól a szövegtől nem leszünk okosabbak.
Többet értek az angol szövegből, mint a gépi fordított magyarból, de ahhoz édeskevés, hogy a lényege lejönnön. Fogalmam sincs, hogy ez mire jó, vagy mi ellen van!
Kedves Google Magyarország! Tess' má' egy magyar feliratot alábiggyeszteni, mer' nem értsük!
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
moonman
titán
válasz julius666 #36 üzenetére
persze, lényegében a Live-os cuccaimhoz is elég már egy böngésző, Hotmail, Webmessenger, SkyDrive, Office Live, videók, térképek, stb. mind egy darab bejelentkezéssel. de én valahogy még mindig a kliensprogramok* híve vagyok - nem mintha abból túl sokat futtatnék, összesen három kell: Messenger, Live Mail (mail+naptár+RSS), Outlook (mail+naptár).
iwiw-re nem járok.
*viszont nem aggódok, hogy bármi elvész, ha kell csak leszinkronizálok mindent újra a felhőből jól.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
Google Maps-et használom, mert nincs jelenleg jobb nála. de így is elég online vagyok a mobilon, push mail-lel jönnek a Live-os és a céges Exchange leveleim, van Messenger, van webböngésző, tudok fotókat fel és letölteni a tárhelyemről, van Google Maps és navigáció, meg persze YouTube. a facebook meg ilyen szarságok pedig nem érdekelnek.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Igazából ami nekem a bemutatóvideóból lejött, az leginkább az, hogy ez egy msn, fórum, e-mail, google docs, fotómegosztó egybegyúrva (remélem a videómegosztó is beleolvad, de ebben messze nem vagyok biztos, legalábbis hogy már a kezdetekben a része lesz). Tehát egyszerre lehet benne valós időben kommunikálni, mint az msn-ben, viszont eltárolja a beszélgetéseket, mint egy fórum (v e-mail, illetve későb módosítható/hozzáfúzhető). + mindamellett marha 1×űen megoszthatók doksik/fotók (kb. msn szinten), illetve bármilyen alkalmazás fejleszthető rá (multis flashjátékok tömkelege?). Ez így külön-külön mind már valóban létező dolog, de ezek kényelmes és használható egybeolvasztására még nem volt példa. A google-é viszont ilyennek tűnik.
Én a forradalmit, mint fogalmat nem úgy definiálom, hogy vmi teljesen új, és egetrengető gondolat megszületése, hanem vmi olyané, ami a nagy tömegek hétköznapjait, cselekvéseit formálja át (minőségi előrelépés), a google waves ha olyan lesz, mint mondják szerintem ennek a kritériumnak teljes mértékben eleget fog tenni. Ma jelenleg rengeteg dolga van az embernek, ha felnéz a gépre: e-mailek olvasása, msn-re, iwiw-re felnézés, stb. Ez mind egybe fog olvadni, rengeteget egyszerűsödni, kényelmesedni.
-
moonman
titán
válasz #16820480 #33 üzenetére
"a kérdés, hogy tetszik-e neked (mivel az szinte nyilvánvaló, hogy úgysem fog, ha egyszer a google fejleszti)"
előítélet rulez. és még én vagyok az elvakult vagy mit szoktam kapni.
"ez meg arra lett kitalálva, hogy mindezt élőben, interaktív módon tedd meg"
nem ülök egész nap a gép előtt, hogy online nézegessem, ahogy mások irkálnak. naponta x-szer elolvasom az emaileimet, azt jóvan.
-
törölt tag
nem az volt a kérdés, hogy tetszik-e neked (mivel az szinte nyilvánvaló, hogy úgysem fog, ha egyszer a google fejleszti), hanem hogy látod-e a különbséget.
hogy a jelenlegi portálrendszerek arra jók, hogy emailt írj, vagy IM-et használj, vagy online dokumentumokat szerkessz, fotókat ossz meg. ez meg arra lett kitalálva, hogy mindezt élőben, interaktív módon tedd meg, plusz egymásba vannak gyúrva, hogy ne sokféle protokol legyen, hanem valami új, egységes. -
moonman
titán
válasz #16820480 #31 üzenetére
nem szandekoztam "visszavagni", vitazni meg plane nem akarok. egyszeruen foloslegesnek tartom, a mostani szolgaltatasokkal is meg tudok mindent csinalni. persze tudom, erre megint az lesz a valasz, hogy ez tobb. nem erdekel, nekem nem tobb, hanem ugyanaz felhype-olva.
es akkor is tevedsz, ha azt hiszed, hogy aki nem isteniti agyon es nem nyavog meghivoert, az nem is latta a bemutatot. talan latta, csak siman nem hozta lazba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
hmmm, hát most nagyon visszavágtál. egy portálrendszer, amiben megvannak azok a cuccok, amiket felsoroltál, de teljesen másképpen épül fel, mint a wave. a live rendszer most nagyjából azt tudja, mint amit péládul a google portálrendszere jelenleg (nem is véletlenül ezek tekinthetőek ellenfélnek), a wave ennél egy jó lépéssel több. de amíg nem vagy hajlandó megnézni, hogy mi az, addig teljesen felesleges vitázni róla.
-
Vladi
nagyúr
Ajaj. Érzem maradok le. Mi a pcsa az a vév?
Azért ezek többsége úgy kell, mint egy falat kenyér. De tényleg.
il sole non sorge più ad Est!
-
moonman
titán
miért akarna az MS csinálni, ha egyszer van már neki? a sajtó nem fújta fel ennyire, meg nincs ilyen bűvös körítés hozzá.
amint belépek a Live honlapomra, egyetlen kattintással elérem a leveleimet, ezen belül a kontaktokat, naptárat, és a webmessenger-t. látom, ki mit csinált az elmúlt időkben, tudok közös eseményeket szervezni a megosztott naptárnak köszönhetően, tudok fájlokat, fényképeket megosztani a SkyDrive-val, online tudok Office dokumentumokat szerkeszteni, ha kell, ezt is közössé tehetem a SharePoint-ra épülő Office Live-val, tudok videotelefonálni, stb.
nem olyan nagy durranás ez a Wave, csak jól van eladva.
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy wave üzenetek kimenjenek simán e-mail postafiókba is, persze a régi technológia megkötésein belül
a Microsoftos felvetés jó, nekem is eszembe jutott, ha sikeres lesz, biztos csinálnak valami hasonlót, aztán elkezdik nyomatni oprendszerbe integráltan -
ntomka
nagyúr
válasz Major Major #23 üzenetére
Ez rendben is van. Én pl a gmailt használom. De ez egy email szolgáltatás, ahogy visszább is írta valaki, ahogy azt is, hogy a wave külön technológia lesz. És szerintem hosszú távon a google úgy gondolja, hogy az ilyen és hasonló technológiák ki fogják váltani az email-t, és a hagyományos kommunikációs formákat. Hisz hány éves is az email, mint technológia? Nagyon megváltoztak azóta az igények, és ezt próbálja most a google kielégíteni. Ha sikerül is neki, akkor én biztos szívesen fogom használni. De hiába lesz nyílt rendszerű, van ismerősöm, aki a hotmailt használja, és mivel neki bevált, miért térne át? És ezzel biztos, hogy nem egy-két ember lesz így. Abban meg ugye mindenki egyet ért velem, hogy az M$ nem fog könnyen bedőlni, hogy egy a wavere épülő rendszert készítsen. Inkább sajátot csinál, és nyílván érdeke lesz, hogy kompatibilis legyen vele, hisz ha elég divatos lesz (márpedig a G-t ismerve az lesz) a wave, akkor sok felhasználót elcsábíthat tőlük. De amíg az M$ elkészít egy ilyen rendszert (az ő fejlesztési tempójukat ismerve), várhatunk 1, 2, 3... évet. Szóval a wave rendszer elterjedésének legnagyobb korlátját a kezdeti inkompatibilitási problémákban látom (annak ellenére, hogy biztos már a start után milliós forgalma lesz).
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Morden24
nagyúr
h akinek nincs g-s account-ja, az amugy is mindenhol lemaradt (msn meg ciki pl). aki kicsit is jelenben el, netalan progressiven nez elore
Elég viccesen hangzik, hogy egy választott kommunikációs csatorna lehet ciki... azt hittem, hogy ezt nagyjából a személyes igények és lehetőségek döntik el, nem az, hogy mi trendi.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Narxis
nagyúr
Nekem tetszett a cikk, mivel nem ismerem a Google történeteit, termékeiről, szolgáltatásairól pedig csak hallottam, de nem próbáltam még ki. Egyedül a keresőjüket használom rendszeresen.
Úgy néz ki, hogy a Google megállíthatatlanul növekszik és terjeszkedik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
Kimaradt az android, chrome OS, amikkel a ms szintén nem tud mit kezdeni, mintha nem értenék
Szerintem értik azért eléggé, nyilván ezért készül a Photon (és terjesztették ki a WM funkcionalitását a net felé), a netes szekuricsis dologra meg majd (egyszer) jön a Gazelle.
Sectumsempra - For Enemies
-
mcsabee
senior tag
-
Depression
veterán
De mi az a wave?
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
sputnick
tag
Az írás eleje táján azt hittem, hogy ez fizetett hirdetés.
Think.
-
Porcupain
aktív tag
"mint néhai M.J. a feltűnően kiskorúakhoz."
velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
törölt tag
ahogy én kiveszem az egészet, akkor ez egy open source platform lesz, amit bárki felhasználhat. cégek tudják maguknak (akár zártan) implementálni, vagy szolgáltatók a jelenlegi rendszerük fejlesztése jegyében. tehát a wave csak egy háttér/technológia magához a szolgáltatáshoz, amit igazából bárki nyújthat majd. szóval lesz google wave, de lehet hasonlóan yahoo wave, facebook wave, stb. tehát ez nem a gmail utódja/továbbfejlesztése, hanem egy technológia, ami kiválthatja azt, meg egy rakás más dologot még mellette, de szabadon alkalmazható, nem kötődik úgy a google-hoz, mint a gmail (mivel azt nem licenszelheti senki).
-
alien24
tag
en ugy vettem eszre az ismeroseim kozt, h akinek nincs g-s account-ja, az amugy is mindenhol lemaradt (msn meg ciki pl). aki kicsit is jelenben el, netalan progressiven nez elore azt biztosan elfogom erni. aki meg a multban ragadt kimarad, ecceru ez
haverok, munkatarsak 90%-nak van.[ Szerkesztve ]
http://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
buherbela
csendes tag
Csak az nem derül ki a cikkből, hogy a Wave koncepciója miért "Erőltetett és Önkényes"... Valamelyik sajtós kitalálta, hogy ez lesz az új e-mail, de ha valaki végignézte a prezentációt, az láthatta, hogy közel sem csak erről van szó, az e-mail csak egy szolgáltatás, ami a Wave-en mint _platformon_ megvalósítható, ugyanúgy, mint a microblogging az online sakk, vagy más olyan szolgáltatások, melyekről jelenleg elképzelésünk sincs. Nem feltétlenül lesz a Wave átütő siker, de ha néhány technológia a benne foglaltak közül elterjed, már jól járunk.
[ Szerkesztve ]
http://buhera.blog.hu
-
floatr
veterán
Jó írás, gugli-félős. Kimaradt az android, chrome OS, amikkel a ms szintén nem tud mit kezdeni, mintha nem értenék. Ezek ketten mondjuk azért is érdekesek, mert a wave-vel össze fognak nőni.
Egyébként ugyanaz az az érzésem van, mint anno a NFS porsche unleashed esetében, ti jópár hasonló cég van, akikről ilyen megijedős-félős cikket össze lehet lapátolni, bár tény h a guglitól félni olyan trendi(es), mint a fogalmazás módja is.
Egyébként egy wave-elemzésre számítottam -- akár köpködős stílusban -- de legalább valami testközeli információ lett volna. Hát ma sem lettünk okosabbak...
-
ntomka
nagyúr
Mondjuk a wave kapcsán arra volnék kíváncsi, hogy pl egy hotmail-es vagy freemail-es ismerőssel hogy fogok wave-ezni?! Amíg csak a wave rendszeren belül tudnak így kommunikálni az emberek, addig csak az újdonság értéke miatt fogják használni, de akinek beváltak pl az említett mail szolgáltatások, azok maradnak annál. Így lesz az embernek még egy plusz acc egy google szolgáltatáshoz, amit nem tud teljes értékűen használni.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
moma
őstag
nem lehetett könnyű összehozni ennyi mondatot, mindenféle mondanivaló nélkül... ráadásól a wave-hez a címen és az alatta lévő egy mondaton kívűl nem sok köze van(mondjuk máshoz sem, de azt nem is ígéri a cím).
we all deserve a bit of luck.
-
oO7
őstag
gyerekek én azthittem ezt a szöveget egy robot írta... vagy valami rossz fordító
idiótán elválasztott mondatok, tele helyesírási hibákkal, betűlehagyásokkal, értelmetlen szókapcsolatokkal...és ez inkább valami GoogleFan blogba illene nem egy ITCafe oldalára... ebben 0 a hírérték...
-
04ahgy
nagyúr
Gyönyörű írás, bravó. A stílusa nagyon megfogott, élvezettel olvastam, és minden sora igaz. (Sajnos vagy szerencsére?)
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
DarkByte
addikt
Épp ma láttam egy rádió adást (kis képzavar, szóval rádió adást néztem a ustream -en), ahol a műsorvezető épp egy Microsoft -os ürgével készített interjút, aki nem értette mire fel van szükség a Wave -re, ráadásul elég bonyolult is a kezelőfelülete. Még nem sikerült meghívót nyernem, de a videók alapján nekem is úgy tűnt hogy nem lesz egyszerű hozzászokni. De ha tényleg lesz tartalom is a marketing mögött akkor újabb függőség lesz a Google irányába. Már aki engedi, nyílván.
A cikk pedig egy szép vázolása annak hogyan menetel előre a Google birodalmi lépegetője. Csodálkozom egyébként hogy pl. a Twitter -t még nem vették meg. Bár a Wave végül is ezt is kiválthatja.
-
Killing
addikt
Mi ez? Google Up-olás?
Az tény hogy sokat pofázik mindenbe, de nem éppen felhasználóbarát jópár szolgálatása. Egy kicsit árláthatóbbá kéne tenni.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest