- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Microsoft Excel topic
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Crypto Trade
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
Most láttam wikiben hogy vmi 52 évet is kiszabhatnak rá.
Semmilyen bűnért nem járhatna ilyen jellegű és hosszúságú büntetés szerintem.Bezárni egy embert 20 évre vagy 40 évre oly mindegy.
Az a +20 év tiszta pazarlás.[ Szerkesztve ]
Eladó szinte új Sennheiser HD 660S2 jóárasítva - HardverApró profilomban
-
bullseye
addikt
Majd kiszivárog, hogy nem is ő volt, és jusztis pénzért
Próbálok pontosítani. A sajtónak meg kell írnia, hogy őt gyanúsítják, vagy be is vallotta akár, vagy mittomén. de nem írhat pl. arról, hogy bűnös, vagy sem, vagy kiket akar még kikérdezni ez ügyben a nyomozó hatóság (ha netán az is kiszivárogna).a sajtószabadság nem káros, csak hatalmat ad, és ezzel sokan visszaélnek. vannak akik felfújnak olyan dolgokat, amiket nem kellene, vannak akik elhallgatnak olyan dolgokat amiket nem kellene. pláne ha ezt - még ha a érthető okokból is - arctalanul csinálják, akkor mivel megbízhatóbbak a titkosító arctalanoknál? csak mert éppen ütköznek az érdekeik, és ezért véletlen nekünk jó amit tesznek?
a wikileaks egyelőre jó fej, küzd a hatalom ellen, viszonylag tisztességes eszközökkel. de az egyoldalúsága nem tetszik nekem. és könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy egyszer csak átlépi a határt, és abból komoly gond lesz. Vagy - ha már Tildy említette Kövért - erre fel szigorít az USA az információkon (és kiderül, hogy Assange is CIA ügynök...)
@Integra
márpedig szerintem hibásak. Nem tudom a dokumentumok besorolását, de valószínűleg titkosak. az a közzétételre éppúgy, sőt jobban vonatkozik. valszeg a katonai jelentések is azok voltak, de ott legalább voltak fontos eltitkolt dolgok: civil áldozatok, koordinációs problémák, az új rendőrök túlkapásai. Persze így is törvénytelen a közzététele védett anyagnak, de legalább fontos, és érthető. De az, hogy két diplomata arról levelezik, hogy mekkora kan Berlusconi?másrészt ezt normálisabb módszerrel is el lehet indítani. Idehaza is megesett már, hogy kikértek titkosított iratokat, mert kellett cikkhez, vizsgálathoz. persze nem feltétlen kapják meg, de akkor meg azért megy a balhé, és ha pont azt kilopja nekik valaki, azt helyénvalóbbnak érzem, mintha csak mikulásként megjelenne random iratokkal.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bullseye
addikt
már elnézést, de valaki, valahol ellopta az iratokat. nem környezetszennyező vállalat rákkutatási papírjait szivárogtatta ki önérzetből, hanem szigorúan, nemzetközileg is védett dokumentumokat lopott el. van egy tippem, hogy pénzért.
a folyó ügyeket természetesen lehet piszkálni, ha eltitkolnák őket, legjobb a megelőzés, de általában már megtörtént eseményeket tudnak csak leleplezni az igazi újságírók. Viszont nem véletlen nem szokás pl. folyamatban lévő nyomozást kommentálni. A manhunt ügy hatalmas balhé volt már jó sok éve, hogy egy gyilkosságot egy játék miatt követtek el, mert ugyanúgy, meg rajongó... szépen végigbömbölte minden média. mert kötelességük volt figyelmeztetni szegény ártatlan polgárokat, hogy a gyerekeik meghalnak a számítógépes játékoktól. pár hónap múlva kiderült, hogy sima pénz/drog rablógyilkosság volt. senki nem írta meg szinte, mert nem érdekes. a jelenlegi média többnyire csak arra használja a sajtószabadságot, hogy eladja magát a lehető legnagyobb szarkavarással, az ebből adódó következményeknek meg még örül is, mert több az írnivaló.
a Mohammed ügyben, meg - de lehet, rosszul informáltak - a kiváltó imám hozzácsapott még 1-2 képet az eredetikhez, amik még sértőbbek voltak az ő félreértelmezésében. ezt se nagyon hangoztatta az USA lakájsajtó, de az Al-miaztánigazatmondunk sem. mire kiderült, hogy a képek egy része hamis, már nem nagyon fordultak vissza a dzsihadisták...
mellesleg mire gondolsz, ott milyen a propagandája a wikileaks doksiknak: elismeréssel adóznak a kormány feletti civil ellenőrzésnek, a lelkiismeret győzelmének, az oldal széleskörű támogatottságának?
de remélem azért az etióp-szomáliai helyzetről anno hallottál. tudom, Afrika csak az én mániám, itt nem részletezendő okok miatt a sajtót valahogy nem érdekli annyira, mint más földrészek. pedig ott is akadtak néha talán kisebb túlkapások, esetleg még civil áldozatok is. de a szólásszabadság úgy tűnik még arra sem elég, hogy idehaza az emberek legalább egy része tudjon róla, mi történt ott. Sem a politikai, sem a gazdasági, sem a hírértéke nem elég jó.
-
bullseye
addikt
belső diplomáciai levelezés ellopása mióta sajtószabadság? Ha nincs benne semmi érdekes, akkor értelmetlen bűntény, ha meg van... a népfelség elve, hogy nem 10-20 diplomata dönt egy adott kérdésről antidemokratikusan, hanem egy kiszivárogtató hős? mint minden, ez is addig jópofi, amíg olyan anyag szivárog ki, ami ciki, de nem okoz tényleges kárt. de előbb utóbb lesz olyan anyag, ami kényszerpályákra állít dolgokat, és nem jó irányba.
a sajtószabadság fontos, lecsengett, eltitkolt dolgok feltárására, de folymatban lévő ügyeknél szenzációhajhászni már káros. jó példa a felfújt Mohamed karikatúra (épp most is "erre válaszul" robbantottak asszem), de akár a Manhunt gyilkossági ügy is.
-
phaet0n
tag
Akkor rosszul ragadtam ki a példát, vagy csak kár volt, hogy kiemeltem, de én a w. elveivel nem értek egyet, még pedig azért, mert lehet, hogy te máshogy értékeled az ilyen kiszivárgott dolgokat, mint egy kevésbé tájékozott/intelligens tagja a népnek, akinek nem biztos, hogy tudnia kell mindenről.
De mindegy, felfogtam, nem biztos, hogy igazam van, ezért is kérdeztem a kezdő hozzászólásomban, hogy én vagyok-e a gyökér.
Én. -
phaet0n
tag
Csak, hogy ne teljesen hülyén jöjjek ki a dologból, leírom, hogy miért gondolkozom így, és miért tartom jobbnak a "diplomácia módszereit" - amik amúgy nyilvánvalóan mocskosak, de valamiért mégis működnek.
A nép alapvetően a saját bőrét félti, és amint csak egy kicsit is úgy érzi, hogy csorba esik a jogain, biztonságán, azonnal elkezd zavarogni, káoszt kelteni, még ha ezzel nem is éri el, hogy visszakerüljön a komfort helyzetébe. Ezzel szemben, ha csak finomítva jutnak el hozzá az infók, akkor lehet, hogy "nemtudomnemfáj" alapon éli az életét normális módon.
Lehet, úgy fog tűnni, hogy sarkított példa, és nem is releváns, de leírom - és leszögezem, hogy véletlenül sem célom, hogy politizáljak, vagy állást foglaljak.
Most van Mao.-n ez a magánydíjpénztár-pénzes dolog. Az utcára kimennek az 60-70 éves emberek, akiknek végül is közük nincs az egészhez, és "Einstandoznak", "Horthy diktatúráznak", csoda, hogy még nem lett kikiáltva a kormánypárt Hitler Jugendnek - csak azért, mert nekik is annyi jött le, hogy "nyugdíj", "pénz", "elvesz".Most wikileaksen lenne egy hír, amiben benne van az a három szó, hogy "budapest", "tank", "orosz", hát a kisboltban a Marinéni forradalmat csinálna.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
-
Pug
veterán
Igen, az akart lenni, csak elírtam , amúgy értem nyugodj meg, anno ebből is szigorlatoztam....
Amúgy meg lehet hasznosabb lenne ha nem a formával, hanem a tartalommal foglalkoznál, talán....(#76) dabadab: te mióta érzed magad ekkora megmondó embernek, nem kell álaszolni, szerintem születésed óta...
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Te most komolyan termék létét/nemlétét hasonlítod egy egész faj társadalmi berendezkedésének szervezőelemeként szolgáló meglévő, eddig kipróbált és most életben lévő rendszerek milyenségét, azokkal kapcsolatos jövőbeli esetleges alternatívák témakörét? Ez ugye csak vicc? Értesz te valamit olyanhoz, hogy szociológia, társadalom szerkezet kutatás? Szerinted az, hogy emberek például új megoldásokon gondolkodnak, az a kék hajú Tündér esete? No comment..
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Igazabol az kellene, hogy tobb embernek legyenek alapveto penzugyi ismeretei es akkor nem beszelnenek ilyen zoldsegeket"
És belegondoltál már valaha, hogy ez miért nincs így? Mert nem érdekük, hogy az emberek gondolkozzanak.
Ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy egy felhalmozható értékmérő összeg egy fenntarthatatlan gazdasági rendszerhez vezet. És itt felesleges a kamatot vagy a hitelt hibáztatni, mert nem véletlenül alakult ki a pénzből ez a rendszer.
Technológiai fejlődés tekintetében jobb, viszont még mindig lehet jobb, ha a cél a profit helyett a hatékonyság és fenntarthatóság lenne.
Nem a pénzt kell egyenlően elosztani, mert az kommunizmus. Az erőforrásokat. Azokat pedig már nagyon régen nem a pénz szimbolizálja. A pénz ma már csak egy felfújt lufi.
De hogy egy közeli példát mondjak: Letiltanak processzormagokat, majd olcsóbban eladják alsóbb kategóriában, pedig a felhasznált erőforrás ugyanannyi.
Itt sem az dominál, hogy mennyi az előállítási költség + a %-ok (arányosan), hanem, hogy mennyire high-end a cucc.
(#18) Misály: "Lehet nem vinnek az emberek plusz-os szatyorban az emberek haza a plazma tvt mert epp csak 5 rugot kellett lerakni"
És pont a kamatmentes hitelt hozod fel példaként. Persze ha arra céloztál, hogy aki a Pluszban vásárol plazma TV-t, akkor egyetértek.
(#21) bigz: "Kellemes mellekhataskent a piramisjatekok egy resze eltakarodna az orszagbol."
Az egész gazdaság az...[link]
(#22) dabadab: Talán ha az egész média nem a népbutításra épülne, akkor lehetne.
Irónikus módon épp az ilyen politika lenne az, amely szépen lassan felszámolná önmagát, mert nem lenne szükség rá.
-
Misály
addikt
"Igazabol az kellene, hogy tobb embernek legyenek alapveto penzugyi ismeretei es akkor nem beszelnenek ilyen zoldsegeket"
En speciel oktatasi reform gyanant elsokent vezetnem be erettsegi elott az altalanos gazdasagi ismereteket heti 2 oraban. Lehet nem vinnek az emberek plusz-os szatyorban az emberek haza a plazma tvt mert epp csak 5 rugot kellett lerakni
Penge_4: a zeitgeist nagyobb agymosas - par drogos hippitol - mint a hit gyulekezete...
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Ebben az a szopás, hogy aki végrehajtja az ítéletet az adatkezelő(k) ellen hanyagság miatt, ami politikai vérmérséklettől függően lehet bírósági és lehet baleset is (kevésbé "demokrata" országokban akár hivatalos kivégzés is), az pontosan tudja a történet alapján, hogy A, B és C mely személyeket takarja, ellenben K. Pistát abszolút nem érdekli, hogy ki az a Jane Smith nevű irodai dolgozó, aki csak pecsétel, mint egy biorobot. És hamarabb fogják őt felelősségre vonni, mint azokat, akik elkövették azt a tevékenységet, ami miatt titkolni kell a nép elől ezeket az iratokat a nagy demokráciában.
Remélem a bankrendszerek leleplezése azért nem fullad kudarcba Assange letartóztatásával és a két patkány árulásával és végre több emberhez eljut, hogy az egész csak illúzió, aminél fogva az emberiséget függésben és rabszolgaságban tartják.
Bár nem lennék meglepve, ha ez már nem kerülne sorra, ugyanis a politikai kiteregetések még nem érik el az átlagember ingerküszöbét, elvégre a "minden politikus k****g" elvet vallják, az optimisták még vallják a "ha egyszer egy korrekt ember kerülne oda" elvet is, de a bankrendszer leleplezésével a kapitalizmus összeomlana.
-
HANDO88
senior tag
Elolvastam, ha nem érzem jól magam egy munkahelyen akkor lépek,főleg ha basáskodnak fölöttem vagy megaláznak.Miért nem mentek el előbb? Miért most fikázzák a fickót?
Valaki megvette őket kilóra,ennyi.Politikai ördögűzés folyik mert kiborult a bili,bár nagy következményei úgyse lesznek mert a világunkban terelgetett üveges tekintetű agyatlan zombi tömegeket már szinte lehetetlen magához téríteniVagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok