Hirdetés
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
240 euróért hirdetik a német Saturn áruházakban!
Amennyiben ez igaz, akkor tényleg drága? -
veterán
Azt hiszem kishazánkban nem lesz ekkora sikere föként az ára miatt
duree54
-
domi007
őstag
En nem hivnam azert szamitogepnek, annyira nem okos
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
törölt tag
tény,h az apple a szart is eltudja adni. tény,h a hype, ami az iPhone-nal (sőt még anno az iPod brnaddel) beindult, sokat dob az eladásokon. tény, h vannak korlátjai a készüléknek.
DE! miért olyan elképzelhetetlen, hogy valaki tud egy ilyen készüléket használni. nekem anno szükségem volt egy olyan készülékre, amit tudok mindenhova vinni, tudok rajta netezni némi kompromisszumokkal, és tudok rajta pdf-eket olvasni. erre egy PDA tökéletes lett volna, de végül egy iTouch lett belőle, mert árban PDA-knál nem volt több, viszont szép, meg jó érzés kézbe venni( ez volt az első apple termékem, és valószínű az utolsó is, mert Munkás Pista egyre antipatikusabb).
aztán a több év használat után azon vettem észre magam, h a sok blogot, a közösségi faszkodásokat mind a kis kütyün oldom meg, csak munka/tanulás miatt ülök az íróasztalhoz (meg azért a pár oldalért,ami Flashes)nekem spec jó lenne agy iPad, nagyobb kijelzőn még jobb lenne netezni és az 500 dolláros ár se lenne túl elszállva, csak a dollár=euro, plusz áfa, béfa, défa miatt mire ideérne lenne drága.
ami miatt mégis inkább egy Androidos ilyen kütyüt vennék, az a Flash hiánya (tudom erőforrászabáló, meg szar, meg Steve megmondta,h a HTML5 az isten, de laszarom, ha nem tölti be az űberdivájszuk a Robot Unicorn Attackot).
lényeg a lényeg, én örülök, hogy egyre több ilyen készüléket jelentenek be, mert nekem hasznos lenne egy ilyen tábla!amúgy az szomorú, hogy apple termékekről nem lehet érzelmektől mentes tesztet olvasni
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
Pontosan ezt kell észrevenni. Mindenki sulykolja hogy ár/érték arányban nem jó. És meg kell mondjam, én is szivom a fogam, ha az áráról van szó... magyar gazdasági viszonylatban! Amerikai viszonylatban kicsit más a helyzet. úgyhogy ne az apple-t szidja aki sokallja a magyarországi árát... (mert hát olcsón még az is megvenné, aki a legjobban fikázza most... max elajándékozná vmi ismerősnek, mondván, tényleg fos és haszontalan az ő számára.)
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
David75
őstag
30-40 ezerért én is vennék ipad-et.De ennyiért semmiképp sem fogok.Amerikában ugy érzékelik az árát mintha nekem 30-40 ezer lenne.Innentől szerintem érthető miért fogy.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
=Mentor=
őstag
Hülye sznobok megvesznek mindent szutykot csak mert az Apple gyártotta...
(#22) wolfman
Az Iphone-nak nem is a minőségével van ba hanem az árával, sokkal olcsóbban kapsz ugyanolyan ha nem jobb cuccost. Egy Iphone-os haverom vett egy HTC Desire-t és sokkal jobban meg van elégedve vele, nem beszélve a súlyos tízezrekről amivel olcsóbb a szifonnál
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
-
wolfman
veterán
Szerintem az Apple cuccoknak (iPhone, iPad, iMac stb.) rettenetesen jó a szoftveres kialakítása. Értem ezalatt, hogy pl. volt a kezemben már iPhone, és hihetetlenül jó, hogy gyors a menü, nem tölt, nem akadozva tölti be a programokat, finomabban kezelhető a kijelző, szép a kijelző, a menümozgatás folyamatosabb és még sorolhatnám, de ugyan ez vonatkozik a többi termékre.
Amiért nálam - és gondolom sok másnál is - elásta magát a dolog, hogy pl. a telefonon található és rá letölthető tartalmak 95%-a FELESLEGES, haszontalan, hülyeség. Persze vannak jó, hasznos dolgok, de azért már ők is kemény pénzeket kérnek pluszban. Vannak ezek a jópofa játékok, hogy kokaindaraboló, kólásüveget felrázó, telefoneldobás szimulátor, ezek mind mind jópofa dolgok, de rövidtávon unalmasak és feleslegesek, nem mellékesen drágák, persze a felső szegmensben semmi sem az.
Mondom ezeket úgy hogy amit látok, de javítsatok ki ha nem így van.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Xero
nagyúr
Ez az az Apple termék ami megjelenésekor sem váltott ki belőlem nagy érzelmeket, és mind a mai napig nem is vált.
El tudom képzelni egy-két helyen, sőt érdekesnek tartom, hogy ekkora felületet tapicskoljak csak úgy mint a szifonomon, de a megvásárlását saját részre marhaságnak tartom.Akinek hasznos lehet az egy asztali erőmű tulaj akinek egy okostelefon on the go kevés, viszont egy laptop túl sok.
Ezen kívül jelenleg, szerintem is, a cool factor és a marketing adja el a gépet.
Az viszont durva hogy lenyomta az iphone 3g kezdeti eladásait is! -
fordfairlane
veterán
válasz attila9988 #2 üzenetére
Az Apple árgus szemekkel figyeli a felhasználói szokások alakulását, és ahol változást észlel, új trendet lát kibontakozóban, arra lecsap. Próbál elémenni, felerősíteni marketinggel, divatot kreálni, megtámogatja "életérzéssel". Nem gyárt használhatatlan dolgokat, de az tény, hogy a kúlsági fakort igen erőteljesen próbálja belevinni, és sokszor a technikai hiányosságokat próbálja elfedni. Márpedig a trendek arra utalnak, hogy különféle méretkategóriákban ugyanazt vagy majdnem ugyanazt el lehet adni ugyanannak a közönségnek. (Szgép asztali, notebook, netbook , mp3 lejátszó, touchos okostelefon, most meg a táblagép )
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
bunfi
őstag
Örülök, hogy jól fogy. Legalább lesz pénz a következő áj termékre. Én viszont inkább szenvedek valamivel, mintsem "csak azt csinálhassam, amire ők engedélyt adnak".
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Narxis
nagyúr
Durva, amihez az Apple nyúl az arannyá válik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #11 üzenetére
És szerinted mégis mi? Az ipad MENŐ. Azért az, mert elképesztően jó a marketingje.
Örülök, hogy te ennyire behatóan tanulmányoztad az Apple iPad-et érintő reklámkampányát, és ilyen szinten a divat és menőség pulzusán tartod az ujjad.
Kétlem, hogy MENŐ lenne. Valószínűleg arról van szó (ha már Apple), hogy a marketing igen jól kommunikálja azt, hogy a különböző eszközeik felhasználói élményszintje magasan megelőzi a konkurencia hasonlóan nyújtott élményszintjét, ráadásul mindezt azzal az ígérettel, hogy "stílusos" eszközt fogsz használni. Tehát igen, eladják a gumicsizmát magassarokkal, Prada felirattal. Mégis, az emberek többsége elégedett vele (most hagyjuk a fórumokat terrorizáló "hozzáértő fanboy" kategóriát, nem az ilyen faszokból kell megítélni egy felhasználói halmazt).
Amellett hogy gyakorlatilag egy középszerű mobiltelefon szintjén mozog a tudása
Dehogy is, azért hülyeséget ne beszéljünk. Szeretném én azt látni, amikor egy (kártyafüggetlenül) 30K-ba kerülő telefonon te ugyanazokat megcsinálod, mint egy szifonon.
Félreértés ne essék, nekem aztán gőzöm nincsen, hogy mire jó egy iPad - többek között ezért is nincsen ilyenem. Sőt, az Apple kommunikációs stílusát kifejezetten nem szeretem. De azért állati LOL dolgokat lehet ám olvasni olyan emberekről, akik nemhogy még a kezükben sem tartottak ilyen eszközt, de még a neten is csak a Youtube-os fikavideókat nézik meg.
Még webezni sem lehet vele az ismert okok miatt...
Pfff. Szerintem elég sok embernek nem okoz problémát. A mobilomon sem tudok Flash-tartalmat megnézni (Youtube-ra külön app van, akárcsak Mobile OSX-en, szóval ez nem indok), de a desktop gépemen is x64-es IE-t használok a netezési időm minimum 80%-ában.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
attila9988
őstag
Szóval valószínűleg nem az "elmondhassák magukról" faktor van benne.
És szerinted mégis mi? Az ipad MENŐ. Azért az, mert elképesztően jó a marketingje. Amellett hogy gyakorlatilag egy középszerű mobiltelefon szintjén mozog a tudása (cirka 30 000 ft -os értékben.. maximum.. de ennyiért még az akkut is cserélhetem ) még csak nem is lehet igazán eldönteni mi a fenére lehetne használni.. Az egész egy nagy kerek nulla. Annyit tud, hogy apple.... mást nem igazán. Még webezni sem lehet vele az ismert okok miatt... Több helyen olvasni hogy még ebook reader -nek sem jó, mert kifolyik az ember szeme.. ezt nem tudom igazolni, mert ennyi ideig nem volt még a kezemben hogy zavart volna a kijelző, de elég sok helyen utalnak rá....
500$..... nevetséges...[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Morden24
nagyúr
Külföldön sokkal kevésbé prémiumtermék egyébként, mint itthon.
Tehát oké, hogy itt a balkánon menő, akinek van teszem azt egy szifonja, de amcsiban pl. nem így van. Szóval valószínűleg nem az "elmondhassák magukról" faktor van benne.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
törölt tag
Ez a kétmilla eddig a fanboyok bevásárlása. Meg kell várni, amíg elegendő nagy készletek lesznek, hogy tényleg hoz-e forradalmat, és erről fognak a nagyik a kanapéból netezni. Persze anyagilag már most nagy siker.
-
wolfman
veterán
válasz attila9988 #2 üzenetére
Igen, ezt furcsa. A nyakamat merném rá tenni, hogy az Apple terméket vásárlók 50%-ának nincs is a készülékre szüksége hanem csak, hogy elmondhassák "nekem iPad-om van, höhöhö". A magyar szegmensben biztosan nem sok elő-vásárlójuk van.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
DraXoN
addikt
Én még mindig nem értem, hogy mire lehet jó egy ilyen drága "játékszer"... mert másra nem látom értelmét.. csak mutogatni.... Úgy, hogy miattam nem kell törniük magukat, nem vagyok esetleges vásárlójelöltjük
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
ntomka
nagyúr
Apple cikket minden PH!-s oldalra!
ツ Headphones on - World off
-
P00By
nagyúr
Már csak a gamepod van hátra.
-
attila9988
őstag
Én ezt egyszerűen nem értem...
Annak az árnak a felét se éri meg, ha szigorúan a technikai részleteket vizsgáljuk. Persze az "apple érzés" eladja a gépet, de ez utóbbi nekem édeskevés lenne 500$ -ért cserébe..„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Syl
nagyúr
kissé fanyalogva fogadta
Kissé fanyalogva? Én inkább azt mondanám, hogy ritka az olyan termék, amit akkora "fikahadjárat" kísér, mint az iPad-et.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest