Új hozzászólás Aktív témák
-
szente
addikt
A távközlési vállalatok szerint ez a lépés negatívan hatna a piacra, hiszen az ügyfelek kedvezőtlenebb feltételekkel vehetnék igénybe a szolgáltatásokat.
Mèg ennèl is?
-
bambano
titán
ez egy ritka idióta ötlet a kormánytól. pedig erős a verseny.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Fecogame
veterán
Senki sem kötelezi az előfizetőket 2 éves rabláncra, önként mennek bele
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Stauffenberg
nagyúr
Minekután jelenleg is kötelező biztosítani a 12 hónapos hűséget a 24 mellett, ezért ezt egy kicsit felesleges belenyúlásnak érzem a piac működésébe. Ha felnőtt emberek nem tudnak mérlegelni, hogy a kapott kedvezményért cserébe megéri-e nekik 2 éves határozott idejű szerződést kötniük, ott baj van, de nem a szolgáltatókkal.
Az embereket a tudatos fogyasztás felé kell tolni és nem helyettük eldönteni, hogy mi a jó nekik. A hűségidő nem csak a fogyasztót, de a szolgáltatót is köti a szerződésben foglaltakhoz, amivel így egy áremelkedést vagy kedvezőtlenebb tarifára kényszerítést is meg lehet úszni az időtartama alatt. Aki meg nem akar 2 évet aláírni, annak eddig sem volt kötelező.
-
bitblueduck
senior tag
ez teszi lehetővé a kedvező készülékárakat
nemtudom miért kell elviccelni a témátAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
-szp-
aktív tag
Ha valamit szabályozni kellene ezen a területen ,akkor azt, hogy minden platformon elérhető legyen a rövidebb hűség. A Telekomnál tapasztaltam, hogy online csak két évre lehet kötni, az egyéves előfizuhoz be kell menni személyesen, vagy telefonon intézni a dolgot. Ezen érdemes volna gondolkozni, de elvenni valaminek a lehetőségét...
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
m@xsys
senior tag
Na most ha egy evre kotsz valamit, mar is dragabb! Hoppa, ki van ez talalva. Keszulekarak meg...., hagyjuk
-
M5Norbi
őstag
válasz bitblueduck #5 üzenetére
Igencsak cifra gondolatok jutottak eszembe erre a mondatra.
Kedvező készülékárak......
Azért veszik a drágább készülékeket náluk mert adják részletre.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Trailblazer
veterán
Már megint egy oktalan csuklóztatás a multiellenes harc jegyében.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
cinemazealot
addikt
Az a baj, hogy kis hazánkban a távközlési szolgáltatások a régió legdrágábbjai közé tartoznak, ha nem tényleg a legdrágábbak. Ha most a kormány úgy dönt, hogy még az ilyen szintű költségmérséklési lehetőséget is elveszik a szolgáltatóktól -- ami egyébként egy újabb nagy sikerű "rezsicsökkentési" hadjáratként lesz feltüntetve (mert hogy milyen qrv@jól járnak majd így az ügyfelek), immáron telkó területen, ahol a piac által korábban kialakítható költségek alacsonyabbak lehettek volna, mint ezután -- az igazából csak a költségek növekvését fogja eredményezni, és valószínűleg ezt is csak azért találták ki, hogy az internet ÁFÁ-jának 27-ről 18%-osra csökkentése miatti kiesést pótolják.
Köszönjük, ismét. Fantasztikus ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
Én az egyik baromi ritka értelmes fideszes döntések egyikének tartom.
A szolgáltatók eddig is azt csináltak a kartellezett áraikkal amit csak akartak. Komolyan azt hiszi valaki, hogy a 2 év rabságért valódi "kedvezményt" kap? Gondolom sokat vásárol az ilyen egyén a beáraztuk.hu, bónuszbrigád és egyéb kamuakciós oldalakon.
A "kedvezményes" árakat lövik be a szolgáltatók arra a szintre amit még hajlandóak kifizetni a szolgalelkű magyarok... mert kifizetik, ez látható, még ha egyoldalúan módosítják is az árakat, és évek óta folyamatosan árat emelnek. Ebben persze segít a kartell, de a birka nép a fő ok.Na és itt jön a képbe a rendelet, hogy a birkákat egy kicsit visszafogják. Hogy ezután mi történik az árakkal arra én is QRVA kíváncsi leszek! Vagy még jobban megfejik az embereket, akik ezt is leszarják, vagy tartaniuk kell a mostani 2 éves árakat immár az 1 évessel, mert többet nem fizetnek a népek.
[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
Eddig se a husegidovel volt a problema hanem a szemetlada tarifakkal es a kartelezessel azokon kene javitani eloszor nem adni a "szarnak egy pofont" .
Majd ha olyan tarifakat biztosit itthon is az a szolgaltato mint egy masik orszagban ahol van arverseny es rendes tarifakat es keszulekarakat biztositanak az elofizetesek/husegido melle akkor majd elovehetjuk a temat megint... -
hemaka
nagyúr
Eddig is lehetett 1 ev husegidovel szerzodest kotni, sot anelkul is, nem igazan ertem. Nem a szolgaltato irja ala a szerzodest az ugyfel helyett. Inkabb az a baj, hogy rengeteg az ostoba, aki alair barmit, utana meg, ha jon a csekk csak les ki a fejebol...
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
őstag
A hűségidő mindig is csak arra volt jó, hogy korlátozza az árversenyt. Ha a vezetékes szolgáltatásokat vesszük figyelembe, akkor elmondható, hogy - főleg vidéken - sok helyen csak a Telekom szolgáltatása érhető el. Ez esetben a hűségidő egyetlen haszonélvezője a Telekom, mert ha esetleg jönne egy másik szolgáltató (pl. Digi), ami hűségidő nélkül is jelentősen olcsóbban kínálja a szolgáltatását, akkor a szerencsétlen ügyfél nem tud - azonnal - átváltani, mert röghöz köti a hűségszerződés. Ha nem lenne egyáltalán hűség, akkor a Telekom kénytelen lenne versenyezni az árazásaival. Tehát mire jó a hűség, ha nem az árverseny korlátozására?
Abban az esetben pedig, ha nem jön az adott Telekom monopol területre új szolgáltató, megint ugyanott vagyunk: felesleges a hűségszerződés.
Az pedig, hogy a Telekom azt nyilatkozta, hogy az esetben, ha csak 1 év hűségidőt lehet kötni a jövőben, és annak lejárta után nem kell újat vállalni, akkor nem tudják biztosítani az ügyfelek számára a kedvezményes árakat ... ritka tapló hozzáállás. Szerencsére erre is gondoltak a tervezetet benyújtók: "a szolgáltatók legfeljebb egy év hűségre kötelezhetnék az előfizetőket, akiknek annak lejárta után nem érhet hátrány, vagyis az új előfizetőkéhez hasonló feltételekkel hosszabbíthatnák meg, ezúttal már további röghöz kötés hűségidő vállalása nélkül az előfizetésüket."
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
bambano
titán
szerinted a piacon árkartell van. ezzel most ne vitatkozzunk, fogadjuk el egy pillanatra.
ha szerinted árkartell van, akkor az az okos döntés a döntéshozó részéről, hogy a problémát valóban megoldó hozzáállás helyett (konkrétan a gazdasági versenyhivatal rájuk uszítása helyett) egy, a problémához semmilyen szinten nem köthető álintézkedést hoznak, ami egyébként meg marhaság?lefordítom azok funkcionális analfabéták kedvéért, akiknek ez hosszú mondat volt: ha eltörik a lábad, qrvára nem jársz jól, ha a doki megsimogatja a fejed és ad egy szuper korpaelleni hajsampont. ha eltörted a lábad, akkor gipszre van szükséged, minden más kamu.
más. picit térjünk vissza a kiinduló feltételezésre: én nagyon nem értem, hogy ez az árkartell gyanú miért nem merült még fel az illetékesekben.
más2: egyébként meg ahhoz vaskos pofa kell, hogy ilyen látványosan ne értsék, hogy a percenkénti 3 forintos távközlési adónak mik a következményei.
-
bambano
titán
válasz proradeon #15 üzenetére
gyengébbek kedvéért: a hűségidő arról szól, hogy a szolgáltatónak az ügyfél megszerzése és megtartása is költséget okoz. ha ezt a költséget az elvándorlás szerződéses akadályozásával meg lehet spórolni, akkor erre alapozva lehet árengedményt adni.
az árverseny egyáltalán nem a hűségidő miatt korlátos.
-
Armahun
addikt
De jó, megvan az indok az áremelésre.
Eddig sem a hosszabb hűségidőre adtak kedvezményt, hanem a rövidebbet árazták túl.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
cinemazealot
addikt
válasz proradeon #15 üzenetére
Kis falunkban eddig nem volt más internet szolgáltató, csak a Telekom. Köthettem volna szerződést hűségidő nélkül, 1 év hűségidővel vagy 2 év hűségidővel. Mivel csak ő volt jelen a faluban, gondoltam, nem bánom, legyen 2 év. A legutóbbi hűség ciklusom kezdete után kb. 1 évvel és 3 hónappal megjelent egy új szolgáltató, aki egyértelműen jobb árakat kínál a Telekomnál. Több lehetőségem is volt:
1. Felmondom azonnal a Telekomot, fizetek...
1.1. ...annyi különbözetet, mintha az elmúlt 15 hónapot hűségidő nélkül szerződtem volna,
1.2. ...annyi különbözetet, mintha az első 12 hónapot 1 éves hűségidővel, további 3 hónapot hűségidő nélkül szerződtem volna (tehát jelen jogszabály módosítással nem lett volna jobb nekem),és azonnal átmegyek a másik szolgáltatóhoz.
2. Kiböjtölöm a fennmaradó 9 hónapot (a 2 éves hűséggel járó relatíve alacsonyabb havi díjjal).
Szerintem ennek kizárólag az lesz az eredménye, hogy ahogy nemrég a mobil tarifák, úgy a többi szolgáltatás díjazása is meg lesz reformálva, természetesen az új ügyfél számára kedvezőtlenebb irányban.
(#19) Arni
Pontosan.(#22) zolee001
"legyen piaci verseny és hulljon a férgese"
Addig nem lesz piaci verseny, amíg a milliónyi piszlicsáré kis faluban csak a T van jelen. Ahhoz a többi szolgáltatónak nagyon bele kellene húznia, de pl. a Digi is csak a nagyvárosokban, a már kiépített helyeken tud terjeszkedni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Abszolút nem értek egyet. Ha egy adott címen elérhető X szolgáltató, aki 2 év hűséggel ad egy csomagot mondjuk 10000 Ft-ért, majd elérhetővé válik Y szolgáltató, aki hűség nélkül adja erősen hasonló csomagját mondjuk 6000 Ft-ért, akkor X még kb. 2 évig nem kényszerül emiatt árcsökkentésre az adott ügyfeleknél, mert sikeresen magához kötötte őket a hűségszerződésével. Ez az árverseny korlátozása, és a Telekom-nak többek közt ezért olyan nagy szerelme a hűségszerződés.
Az ügyfél megszerzésről pedig annyit, hogy nem a monopol helyzettel kell megszerezni az ügyfelet, aztán hűséggel magához kötni, hanem jó ár/érték arányú csomagokkal. Ez a Telekomra abszolút nem jellemző.
(#20) cinemazealot: "1.1. ...annyi különbözetet, mintha az elmúlt 15 hónapot hűségidő nélkül szerződtem volna."
UPC-nél is van ilyen lehetőség. Sőt, az online ügyfélszolgálat oldalán pontosan ki van számolva, hogy mennyit kellene fizetni, ha a megtekintés időpontjában felmondaná az ügyfél a hűségszerződést. Régebben voltam náluk 2 éves hűségszerződéssel. Egyszer kíváncsiságból megtekintettem: Csak a TV szolgáltatásra 121 ezer forintot írt. Köszönöm. Én ebből a "lehetőségből" nem kérek.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Ez hogy is van?
Megszerzés (reklám kampány pl rendben) aztán hüséget köt ugye ,onnastol milyen költségei is vannak a szolgáltatoknak?
Ja hogy szolgáltatni is kell a befolyt elöfizetési dijért,az valoban költség ez igaz.
Egyébként ha törvényileg lesz max 1 év akkor is idövel beállnak az árak egy szintre,legyen piaci verseny és hulljon a férgese -
Polllen
nagyúr
A távközlési vállalatok szerint ez a lépés negatívan hatna a piacra, hiszen az ügyfelek kedvezőtlenebb feltételekkel vehetnék igénybe a szolgáltatásokat.
Hogy lehet annál kedvezőtlenebb, hogy 2 év hűség esetén piaci áron akarnak mobilt adni?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
gerii
addikt
válasz proradeon #21 üzenetére
Ez így van, a 2 év gyakorlatilag zsarolás a szolgáltató részéről, a monopolhelyzetű településeken gusztustalan, hogy mennyit elkérnek.
Persze, a 3Ft-os adó miatt nem tudják 30-40Ft alá vinni az előfizetések percdíját , sőt még sajnálom is őket.
K-EU egy gyarmat, ezt be kell látni, innen szedik be a legtöbb hasznot. -
Gusztáv
addikt
A távközlési adón kívül még léteznek más költségek is, pl a pár éve kitalált közmű adó, amit a lefektetett kábel után fizetsz méterre. És tök mindegy, hogy azon 100 van 1 előfizető van, fix költség minden évben. Na ha valami, akkor ez tett be a kisebb településeken a fejlesztésnek.
A digi mindig előkerül az ilyen híreknél, de az a szomorú helyzet, hogy az országos lefedettségük a béka segge alatt van. Ők tipikusan csak ott fejlesztenek, ahol a lehető legtöbb potenciális ügyfél van a legkisebb helyen.
Ami meg a hűségidőt illeti én már végig csináltam pár mobil tendert a munkahelyemen, és nem kis meló (2-3 hónap). Nem véletlen, hogy 24 hónap az kb a minimum amire szerződni szoktak, de nem ritka 36 vagy még hosszabb szerződés sem (mivel akkor lehet komolyabb kedvezményeket kicsikarni).Laci
-
bambano
titán
válasz proradeon #21 üzenetére
semmi gond, nem kell egyetértened, de ettől a piac még úgy működik, ahogy leírtam.
az egyetnemértésedet kifejezheted azzal, hogy nem kötsz szerződést.(#22) zolee001 légyszi próbáld meg értelmezni, amire válaszolsz. szerencsés esetben még a válaszolás előtt. kösz.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Ez igazából egy olyan dolog amiről nem tudom eldönteni, hogy jó ötlet-e. Abban persze biztos vagyok, hogy barom módon lesz megvalósítva úgyhogy jó nem fog kisülni a dologból.
Igazából nyugaton is jellemző a 2 éves hűség, bár ott tényleg komoly kedvezmény jár az előfizetések mellé.
Most tegyük félre azt, hogy a tarifa drága itthon, fogjuk az ilyen-olyan adókra. De az, hogy a készülékek ára 2 év hűséggel sem mondható kedvezőnek az nagyon gáz. Leginkább a részletfizetés amit plusz szolgáltatásként kapsz a hűség mellé ami hát elég ergya..Jó persze tudom flotta, meg mindig van egy-egy olyan készülék amit tényleg jó áron nyomat a szolgáltató, de attól még a tendencia sajnos áll.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
őstag
"az egyetnemértésedet kifejezheted azzal, hogy nem kötsz szerződést"
Vagy kötök szerződést olyan szolgáltatónál (mint amilyennél most is vagyok), ahol hűség nélkül jóval olcsóbban megkapom ugyanazt a szolgáltatást, mint máshol 2 éves hűséggel.
Pár szóban utoljára a véleményem: A hűségszerződés lejárt lemez. Jó árképzéssel kell megtartani az ügyfélt, nem láncra veréssel. Szurkolok, hogy egy jó tervezetet nyújtsanak be, és fogadjanak el (bár kétlem, hogy sikerül nekik).
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Nem az értelmezéssel van a gond hanem a véleményedre volnék kiváncsi,hogy pontosan mire is gondolsz a költségekkel kapcsolatban.
A véleményem nekem az,hogy nem sajnálom a szolgáltatokat (erröl az esetröl beszélek) és támogatom a törvényjavaslatot .
Nem kizárolag a mobilrol van szo hanem a tv röl is és a cikkben leirtakkal egyetértek,ha kötök szerzödést a szolgáltatoval akkor köteles vagyok betartani a szerzödést ö pedig kénye kedve szerint cserélheti le a csatornákat a legujabb vajna/fidesz szarra?
Megteheti mert a hüség odaköti az elöfizetöt,ha lépni akar kötbér.
Ellenpéldának ott a DIGI,se hüség se semmi ha ugy akarja vki de ha köt szerzödést az ár a hüségidö alatt nem válltozik.
Mobil ügyben alakitsanak olyan árpolitikát,hogy toduljanak oda az ügyfelek,nem a készülék forgalmazás a fö feladatuk,(azt hagyjuk meg a sarki gsm boltnak meg az erre szakosodott üzleteknek) hanem a szolgáltatás
de itt 100 bört huznak le az emberekröl a legmagasabb percdijakkal és a legdrágább nettel.
Én csak sajnálom azokat akik divatbol vesznek fél milláért tel elöfizit egy készülék miatt holott nincs is rá szükségük és nem is engedhetik meg maguknak. -
M5Norbi
őstag
Szerintem bárki aki már valaha is megnézte a kártyafüggetlen árakat.
Vagy aki hallott már arról hogy ugyanezen cégek más országokban ha aláírsz két évet sokkal olcsóbban adják a készülékeket.
Azt nem tudom jó e lenne avagy nem....de valamiért csak berezeltek ha ennyire egyeztetnének.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
joey04
titán
A szavazás eredményéből látszik mennyire indulatból voksoltak az emberek. Legalábbis remélem indulatból jött ki az eredmény, nem a butaság miatt...
-
Dexar007
veterán
Engem az erdekelne,hogy miert vallalnak egyaltalan barmilyen hüseget is az emberek..es ha 2 honap mulva jön egy jobb csomag?
Apropo VOIP mellett semmilyen csomagnak nincs ertelme.100mb net legyen,es ennyi.500ft-bol letudva a havi költseg.Give me your cum,bull!
-
DigitXT
nagyúr
Más országokban nem nemzeti sport az olcsón/részletre kapott drága
készülékek GSM-boltban, vagy éppen itt az aprón való, lehetőleg még
aznapi elpasszolása ("0 perces!"). Aztán pingvinezés és számlák nem
fizetése, esetleg megfejelve még egy kis emelt díjas forgalmazással is
ha már úgyse fog fizetni, szívjon csak a szolgáltató. (Aztán néz a vevő,
boci szemekkel, hogy miért némult el a készüléke pár hónap múlva.)Summa summárum, nem a szolgáltató adja drágán: a szürke az olcsó.
Vagyis persze, bizonyos értelemben drágán adja, de ad rá garanciát is. -
Vesa
veterán
"...és támogatom a törvényjavaslatot ."
De hiszen a törvényjavaslatnak SEMMI ÉRTELME NINCSEN!
Mivel jelenleg is kötelezően biztosítani kell a határozatlan és 12hónapos verziót, így sem téged, sem mást nem kényszerít senki arra, hogy a 2éveset válaszd! Most is választhatsz 1éveset, tehát akkor még egyszer: a törvénynek semmi értelme nincsen!Egyetlen célja van: multi-ellenes hangulatot kelteni, a kormányt pedig az emberek védőszentjeként feltüntetni!
Ahogy a topikot elnézem, a stratégia működik is. Csak kevesen gondolkodnak, a többség érzelemből működik...mely jelenség valójában bármilyen multinál félelmetesebb és veszélyesebb![ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
bambano
titán
tetszik ez a sok hsz, akinek addig hűség a hűség, amíg az ő érdekit védi. amikor meg nem, akkor rögtön felmondaná.
szerintetek a szolgáltatók szeretszolgálatok, akik azért adnak árengedményt, mert szép a szemed? csajok esetében célérték a D kosárméret?
-
-szp-
aktív tag
válasz janeszgol #42 üzenetére
A törvénytervezet olyan változtatásokat is tartalmaz, melyek a televíziószolgáltatásra vonatkoznak. Eszerint ha változik a csatornakínálat, a fogyasztó 90 napon belül jogkövetkezmény nélkül felmondhatná a szerződést.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Eugene Roe
őstag
Az árkartellt bizonyítani nehéz, és kétes kimenetelű a magyar joggyakorlatban. Egy törvényt hozni - pláne mostanság - viszont relatíve könnyű.
Izraeli ismerősöknek 6000-ért van 20 giga adatforg és ingyen beszéd minden irányba, miközben az átlagkereset majdnem 4x a miénknek. De ki hiszi még el azt, hogy egy sms 20ft-re terheli a hálózatot? Ez kb csak arra jó, hogy a 25 éves gyerek is nissan gtr-rel álljon a hűvösvölgyi dugóban.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Vangelis
félisten
Inkább azt kellene elérni, hogy a szolgáltatók versenyezzenek az ügyfelekért....
De ez még nem az a világ... legalábbis nálunk.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
aelod
veterán
Az előfizetési szerződésekhez kéne olcsóbb mobilnet csomagokat adniuk. Aki meg akar az hűsüljön be 12-24 hónapra, eddig is lehetett választani. Mondjuk nekem aztán oly mindegy mivel eddig egyetlen telefonomat vettem a TeleOrrnál. Többit mind használtan.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Arcképgyáros
Sajnos ugyanolyan szr mindegyik...
Viccet félretéve, tényleg nincs nagyon miért vándorolgatni az egyik szolgáltatótól a másikhoz.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Polllen
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #48 üzenetére
Pár éve láttam egy elemzést, hogy itthon a szolgáltató váltás mobilnál nem nagyon szokás. Nincs miért.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
tothmaxy182
őstag
Szerintem a mindenkori kormányoknak nem az lenne a feladata, hogy könyékig belenyúljon a piacokba és a saját szabályai szerint torzítsa azokat, hanem hogy tisztességes és piaci versenyt elősegítő környezetet teremtsen minden Magyarországon jelen lévő cégnek.
Ehelyett az utóbbi időben amibe csak tudnak beledumálnak, és ezeknek rendszerint a fogyasztó issza meg a levét. A kormány mindig azt hiszi, hogy mindenkinél mindent jobban tud, pedig már számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem...
Minden szavam magánvélemény!
Új hozzászólás Aktív témák
- Real időjárásjelentés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Klipsch R-121SW
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest