Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai

A Telekom megújítja mobilos portfólióját, személyre szabható tarifarendszert vezet be, hasonlóan ahhoz, amit a Telenor My Tariff néven lépett meg bő két évvel ezelőtt. Míg a konkurenciánál a Blue díjcsomagcsalád érkezése eltörölte a modulárisan összepakolható csomagválasztékot, a Telekom most érezte úgy, hogy ideje ebbe belevágni.

Ahogy azt a Telekomtól már láttuk korábban, a vezetékes szolgáltatásokra is előfizetők számára extra kedvezményeket biztosít a vállalat. Érdekes döntés, hogy online csak kétéves hűség vállalása ellenében lehet szerződni vagy csomagot váltani, 1 éves hűséghez, vagy hűség nélküli csomagokhoz személyesen be kell menni valamelyik Telekom (vagy partner) üzletbe.

Az új csomagok esetében a Vodafone és a Telenor után a Telekom sem számol fel extra díjat az európai roaming után, az árak viszont nem túl impozánsak: papírmentes számlázás esetén, két év hűséggel a minden belföldi irányba ingyenes telefonálás 13 ezer forint havonta, ehhez a legnagyobb választható mobilnet csomagot választva érhető el a legdrágább havidíj, összesen 23 ezer forint, bár ezért 30 GB internet is jár. Ha a kétéves hűség mellé nem kérünk készüléket, ebből lejön havi négyezer forintnyi kedvezmény, tehát 19 ezer forintnál áll meg a számláló.

Ha valaki nem szeretne hanghívásért fizetni, mert adatkártyát szeretne amin csak internetszolgáltatás van, a 4, 10 és 30 gigás csomagok közül választhat. Ha internetre nincs szükség, kizárólag a 13 ezer forintos, minden irányba korlátlan hanghívást biztosító csomagot jelölheti ki.


[+]

A legolcsóbb összerakható előfizetés 80 perc vagy SMS opciót és 400 MB internetet tartalmaz, ez készülék nélkül kétéves hűséggel 2700 forintba kerül. A legnagyobb csomagon kívül egyébként elmondható, hogy ha készüléket nem kérünk, akkor 10 százalékkal olcsóbb az előfizetési díj, vagyis két év alatt 2,4 havi kedvezményben részesülhetünk. Minden, nem korlátlan csomag esetében a havidíjban foglalt mennyiség túllépését követően egységesen 35 forint a perc- és SMS-díj, ami meglehetősen soknak számít annak fényében, hogy ennél a prepaid kártyás ügyfelek is jobb ajánlatokat kapnak.

Azok az ügyfelek, akiknek a nevén nem csak egy előfizetés van, kedvezményben részesülnek. 3 otthoni szolgáltatás esetén negyedével csökken a havidíj minden platformon, két vezetékes szolgáltatással 20 százalékkal kell kevesebbet fizetni. Ezt a 20 százalékot azok is megkapják (az alacsonyabb árú előfizetésre), akiknek legalább két mobilszám van a nevükön.

A Mobil S hangcsomag mellé külön havidíjért cserébe választható a költségkontroll opció, ezzel a díjcsomagban foglalt keret felhasználása után a prepaid kártyákhoz hasonlóan van lehetőség tovább telefonálni.


[+]

A váltásban gondolkodóknak arra is érdemes odafigyelni, hogy ha túllépik az előfizetésükben foglalt adatkeretet, az adatforgalmazás sebességkorlátozás helyett teljesen leáll, ezt csak az ExtraNet opcióval oldhatják fel a fordulónapig. Azoknak a 18. életévüket betöltött "diákoknak", akik rendelkeznek érvényes középiskolai vagy felsőoktatási diákigazolvánnyal, +2 GB felhasználható adatkeretet ad a Telekom bármelyik (fizetős) adatopció választás esetén.

A Telekom korábbi díjcsomagjai május elsejét követően nem igényelhetők, a hűségidő lejártakor csak az új csomagokból választhatnak az ügyfelek. A pénteken indított új csomagcsaláddal összefüggésben csütörtök este nyolc órától (hivatalosan karbantartás miatt) egyes oldalak és funkciók korlátozottan érhetők el, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy még péntek délben sem sikerült belépnünk az oldalra, csak látogatóként böngészhettük a tartalmakat.

Friss információk a Telekom sajtóosztályától itt

Azóta történt

Előzmények