- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
-
addikt
válasz Fitzgerald #11 üzenetére
Ugyan, nézd már meg, miket gondoltak 20-30 éve is. Elég megnézni néhány filmet, pl. Vissza A Jövőbe trilógia. Repülő, önjáró autók, teleportáció, stb. Mi valósult meg ebből? Semmi. Még az unokáink életében sem fog semmi ilyesmi bekövetkezni, hiába is kísérleteznek - a példánál maradva - önjáró autókkal. Ami elromolhat, az el is romlik - arany igazság. A teleportáció, csillagkapu meg ilyeneket az cáfolja meg - szvsz - hogy amit szétszedsz, teljesen ki van zárva, hogy 100% ugyanúgy össze lehessen rakni.
Én eddig egyébként egy igazi mesterséges intelligenciáról szóló hírt sem láttam, ugyanis annak egyik fő ismérve a tanulás képessége kellene legyen, nem az, hogy egy rohadt nagy adatbázis. Sehol nem tartanak az agy vagy az immunrendszer működésének megfejtésével sem, hogyan is építhetne akkor bárki is hasonlót.
Garold: vonat
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
VIC20
őstag
válasz sz.balazs.95 #1 üzenetére
Mé' nem látszik, hogy a kutyának két farka van?
-
Garold
senior tag
Én imádok vezetni, de azért tényleg jól jönne néha az önvezető autó!
Van olyan hogy munka miatt kelek 4:30kor és levezetek 4 órát pályán 1megállással mert ott kell lennem 9re. Ez után egész nap még szellemileg, testileg a topon kell lennem. Szívesen átaludnám én azt a 4 órát...máskor meg ha van kedvem élvezem a vezetést.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
winhate
őstag
Amikor elöször neteztem mobilszutyokkal (alcatel one toch) még netes csomag sem volt. (kb 2000) Vártam az este 10 órát amikor percenként kellett csengetni némi zsetont.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
winhate
őstag
Realitas ,magyar fizetesek.
Mobilon youtubot nezni realtime penzkidobas.
Letoltod otthon akar teloval akar geppel es megnezed.Ja hogy azonnal kell u most kell megmutatni ? Ez a baj.
Sajat szememmel latom nap mint nap hogy az emberek a kezukbe kapjak a technologiat soot fizetnek is erte es nem tudjak megfeleloen kihasznalni azt.
20 letoltenek egy videot a beepitett nezegetovel ezzel 20x akkor forgalmat generalnak.
1x is eleg lenne letolteni a hattertarba es onnan meg mutogatod .
Ez csak egy dolog az emberi butasagra es pazarlasra.http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
Penge_4
veterán
"Figyelik a környezetet, van amelyik sugárzást, van amelyik szélerősséget, van amelyik hőmérsékletet mér, de olyan is akad, ami egyszerűen azt figyeli, becsuktuk-e az ablakot és kihúztuk-e a hajsütő vasat."
Valószerű, hogy ilyen high-tech környezetben ki kell húzni bármit is (a szenzor akár áramtalaníthatja is a konnektort, amibe bedugva hagytunk bármit), ablakot nyitni meg pláne, amikor klímás, légcserélős megoldás sokkal gazdaságosabb energetikailag és még egészségesebb is egy szmogos nagyvárosban. Ilyen esetben pedig ablakot maximum akkor kellene nyitni, ha valaki ki akarna hajolni/ugrani rajta. Ezt meg az USA felhőkarcolóiban lakók is túlélik, hogy valahányadik emelet felett nem tudnak ablakot nyitni...
"Ha nem lenne biztos a dolgában, egy 4K-s videókonferencián segítséget kérhet a kollégáktól"
Ezt a labdát nem lehet nem leütni...[link]
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem mindenki azért utazik, mert imád vezetni, hiszen akkor nem lenne, aki tömegközlekedést használna.
Sofőrre meg nem mindenkinek telik. Szóval biztosan van olyan, aki inkább aludna vagy a munkájával foglalkozna a kormány markolása helyett
Előbb vagy utóbb biztosan eljutunk oda, hogy a vezetés csak drága hobbi lesz.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
El sem merem képzelni mekkora zsíros fizetések fognak becsúszni ott a zsebekbe....főleg a vezetői posztokon...
Más: és ha az emberek nem ezt akarják? Az olyan autókázásban mi az élvezet, amit nem én irányítok? pl...?https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
-
azbest
félisten
válasz BlackPriest #37 üzenetére
A vezetékest hiába hasonlítod a mobilhoz. A vezetékes szolgáltató azt tesz a kábelével amit csak akar. A mobilhoz viszont az államtól lehet frekvenciákat bérelni. Emlékszel, hogy milyen zavaros frekvenciatenderek mentek az utóbbi években? Még valami állami mobilszolgáltatót is csináltak, ami még indulás előtt meg is szűnt.
Szóval a lényeg, hogy a rádiós technikánál komoly fizikai korlátja van a net sebességének, mivel az egész világ azon osztozik a mikrosütőtől a rádiós egéren át a katonai és meteorológiai radarokig. Vezetékesen, meg ha másképp nem megy, akkor kihúznak még egy kábelt és máris dupla sebességgel lehet tolni. Na ezért drágább a mobilnet.
Bár érdekes kezdeményezés, hogy valamelyik szolgáltató a wifis routerein bármelyik előfizetőjük számára lehetővé tette a kapcsolódást. Ha jól tudom az usa-ban is vannak területek, ahol a szintén inkább wifis a hordozható net és nem feltételen mobilos.
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
tényleg, most, hogy mondod, nekem is. igaz, hogy 2500-ért van korlátlan netem éjjel nappal, de nem lehet cipelni. a 12 giga, ahogy említetted is, pár tecső videó. az éjszaka nem tudom mikortól meddig számít, de elég perverz arány. plusz elképzelem a családot, ahogy ül otthon az órát lesve és ölik egymást, hogy ki zuttanyjon le a gép elé elsőként, aki többet netezik, az meg mehet mosogatni. álomba illő. de valóban egyre olcsóbb, csak 100*-os tempóban fejlődik a technika, mint ahogy csökken az ár
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
azbest
félisten
válasz BlackPriest #35 üzenetére
Nekem a vezetékes sem ingyen jön, az is több ezer forint.
Egyébként, amikor először használtam mobilnetet, akkor 100MB-ot kaptam 2-3 eFt körül. Ma ennyiért 1-2GB körül adnak feltöltősre. De ahogy nézem előfizetősre jobb konstrukciók is vannak. Úgy látom van amelyiknél 5ezerért 12GB, plusz még 100 éjszakai forgalmat kap az előfizető.
-
azbest
félisten
Ugyan már... mindig is lesz olyan régió, ami elmaradottabb. Sőt a fejlett régióban is lesz olyan hely, ahol nincs gigabites internet...
Ettől függetlenül 6 év múlva teljesen reális, sőt szerintem simán alábecsültek a számok. Minden évben megtöbbszöröződik az interneten bonyolított forgalom nagysága. Egyre inkább tolódunk a vezeték nélküli eszközök felé. A korábbi évek statisztikái [link] elég szépen megmutatják a tendenciát.
Már manapság is vannak sokan akik havi több száz gigabájtot forgalmaznak. Napi 1GB-hoz elég csak 10 fhd youtube klippet megnézni.
-
mrhitoshi
veterán
Sima ügy. Én 4G-t használok, és a T mostani fejlesztése óta az kell mondjam, elég komoly lett vidéken, és hozza a 40-90Mb-t is, olyan helyeken is, ahol eddig csak GPRS volt. Ha ez az ütem marad, akkor simán elképzelhetőnek tartom.
PS4
-
winhate
őstag
"2020-ra napi egy gigabájt mobiladattal számol fejenként a vállalat,"
Na ne vicceljünk már. Afrikában meg káánaán lesz mi ?
"Képzeljük el, hogy 2020 van
Az ágyban, a szobában, a lakásban, a házban, de az utcán is, bármerre nézünk, apró szenzorok vesznek körbe bennünket. Figyelik a környezetet, van amelyik sugárzást, van amelyik szélerősséget, van amelyik hőmérsékletet mér, de olyan is akad, ami egyszerűen azt figyeli, becsuktuk-e az ablakot és kihúztuk-e a hajsütő vasat."
Magyar valóság ha így folytatjuk:
A pincében patkányok a a hideg lakásban egerek keresik a morzsákat.
Mi éppen a régi múltból származó bringáinkra pattanunk fel és el kezdjük tekerni őket hogy legyen a rezsóhóz is egy kis áram. Közben felrakjuk a konzerves babot kicsit melegíteni.http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
shiftac
aktív tag
HERE részleg
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
addikt
válasz sz.balazs.95 #15 üzenetére
csak magát
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Fryskitt
addikt
válasz FoxiestFox #7 üzenetére
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
bambano
titán
a volvo max. j.c.v.damme heréihez került egész közel
a helyfüggő időjárásjelentéshez én windowst használok. kinézek az ablakon.
(#15) sz.balazs.95: "az autó fog irányítani minket?": egy csomó nő hormonszintjét már régen az autód irányítja...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
azbest
félisten
válasz sz.balazs.95 #15 üzenetére
bizony, a kormány csavarja az embereket és nem fordítva
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz BlackPriest #19 üzenetére
C, Bevezetk és jól megadóztatják.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
nagyúr
Pics@'ba... Most csinálom a jogsit... Ha ezt tudom, el sem kezdem...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Szoszo94
őstag
válasz BlackPriest #19 üzenetére
Hmmm, mondasz valamit
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
BlackPriest
őstag
de itthon tiltott és üldözött lesz, mert nem lesz gyorshajtás, a sok operatőrnek el kellene kezdeni tényleges bűnt üldözni b variáció, bevezetik, utána meg hallgatjuk a hírekben, hogy 7 fok alatt is nyári fw volt a kocsin, ezért ütköztek és mindenki upgradeljen most!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Azért nagyon kiváncsi lennék én arra, hogy szándékozzák mindezt elérni. Egyfelől milyen hullámhosszon, sávokon működne? A Wi-Fi sávok már most is le vannak terhelve a nagyobb városok frekventáltabb helyein, a mobil hálózatok frekijei is meg vannak már eléggé tépdesve. Másfelől pedig valóban lehetséges lenne a roppant alacsony késleltetés mobil kommunikációval? Ez nekem egy kicsit sci-fi, per pillanat a távirányítású drónoknál (de írhattam volna akár önvezető autókat) is ezért igyekeznek legalább részlegesen önirányításúra építeni / tervezni, mivel az elvárt reakcióidő vészhelyzetekre csak így biztosítható.
Megint hasonló probléma a rendelkezésre állás / megbízhatóság kérdése, amit nagyon nem emlegettek. Itt egyébként van is egy kicsi ellentmondás a cégen belül, hiszen a HERE egyik legvonzóbb tulajdonsága éppen az, hogy offline működőképes...
Ezzel párhuzamos a felhőbe vetett bizalom kérdése, amire itt sincs válasz. Roppant jó, ha minden a felhőbe van integrálva, de lessz-e forgatókönyv arra, hogy reagál a hálózat részleges vagy teljes leállás terén?És lehetne még hosszan folytatni...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
KisDre
senior tag
S egykettőre eltűnne "a sofőr" szerep a pálinkázások alkalmával Na persze ez nem ilyen egyszerű.
Amúgy reálisan tekintve, valami elterjed valahol, ahhoz minimum +5 év mire elterjedjen a világon is, legalább is autók-közlekedés esetében, s onnan még 5 év mire Magyarországon is. De úgy ámblokk valahogy a 2020 túl közeli számomra.(#15) sz.balazs.95
Szovjet Oroszországban autó vezet téged![ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
CJ4567
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
Nagyon futurisztikusan hangzik ez az egész, főleg a mobil eszközökön dolgozó mesterséges intelligenciák. lol 14 éve még a négysoros monokróm kijelző volt a sláger, meg a segghülye telefonok. Aztán majd néz mindenki amikor elszabadul a SkyNet, Schwarzi meg b#szik visszautazni a jövőből.
-
veterán
A szlogent valthattak volna siman "connecting"-re is, most, hogy jobban belegondoltam
Everybody lies.
-
veterán
Csak a thermal throttling miatt meg ne alljon a szive nyaron
Everybody lies.
-
sz.balazs.95
veterán
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
félisten
válasz sz.balazs.95 #6 üzenetére
A pészmékered ötgére kötve.
-
-szp-
aktív tag
A piramis három csúcsa a Nokia ábráján: 10 éves üzemidő akksiról, 10 GBPS sebesség és 1 ms válaszidő. A piramison belül a piktogramok úgy helyezkednek el, ahogy azt a függőségi viszony indokolja. Pl. az önvezető autónak nyilván nem lenne szerencsés egy nagyobb késés, ugyanakkor a vizuális tartalomnak főleg az átviteli sebességhezkell közel helyezkednie az ábrán a logika szerint.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
KisDre
senior tag
Egyébként mi az hogy 10 years on battery?
Más: Az önjáró autó szerintem csak 2040-50 környékére képzelhető el, hiába van ma már jól működő projektek mint pl a Google-nél.
KisDre.artstation.com
-
-szp-
aktív tag
már megérte elmenni hozzájuk! Köszi
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
sz.balazs.95
veterán
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
Új hozzászólás Aktív témák
it Eszerint néhány éven belül ezerszer annyi adattal dolgozunk majd, mint ma. De segít a big data és a lagmentes mobilkapcsolat. A Nokia Networks magyarországi csapata szerves részét képezi a cég kutatás-fejlesztés részlegének. Egy cég, amelyik gyakorlatias, életszerű példákkal támasztja alá a felhő létjogosultságát.
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM