Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunbi
tag
Még a végén kiderül, hogy az apple másolt a samu készülőben lévő készülékeiről az nsa segítségével...
-
dajkopali
addikt
mindenki sáros
az USA azért van középpontban, mert Snowden amerikai, így értelemszerűen az NSA-ről voltak adatai
az európaiak meg igyekeznek elhatárolódni, és mindent az USA-ra kenni, pedig nyilvánvaló - hiszen katonai és politikai szövetségesek vagyunk -, hogy nagyon sok akció összehangoltan ment, adatcserék történtek (ezt a németek el is ismerték), megbízásra egymást szolgálták ki stb.
vagyis a nyugati titkosszolgálatok - habár a miénk ugye nem nyugati, de NATO-tagként mégis részesek vagyunk, így nálunk is - együtt, közösen végzik a megfigyelés jó részét - erre pl. számos nemzetközi egyezmény is létezik
az meg ebben a szakmában természetes, hogy a szövetségesek egymást is figyelik - ezen most sokan fel vannak akadva, de hát a hírszerzés már csak ilyen"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
sh4d0w
félisten
Az NSA egy régóta létező szervezet, a PRISM meg egy általa működtetett program - tehát amerikai. Angoloknál ezt úgy hívják, hogy GCHQ és a hírekben ők is szerepelnek.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
ng0ofy
KORREKTOR
Mondjuk az tényleg érdekes, hogy az EU állampolgárok adatait az EU-ban lévő szerverről, ha leányvállalat tartja fenn és nem az anyacég, is teljesen legálisan kérhet-e ki az USA. PErsze, hogy nem érdekli őket és nem erről van szó és semmi nem lesz ellenlépésként ez ügyben, csak annyira vagyok kíváncsi hogy:
Anno együtt kezdték az "Echelon" hálózattal ezt a teljeskörű lehallgatást a britek-usa és még pár ország. Most az NSA és a PRISM csak az USA bulija vagy benne van a "régi csapat" is? Ugyanis a hírekben-cikkekben az az USA a rosszfiú...
[ Szerkesztve ]
-
cer
tag
Ahogy végig lapozgattam azt a dokumentumot, nem hittem a szememnek, hogy ilyen nem csak filmekben létezik... szinte jobban fekete mint fehér .... ( olyan RED beütéses )
[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
Azt kéne valamilyen módon megpiszkálni, hogy pl az Amazon a Windows Azure és a Google európai adatközpontjaiba ne lehessen NSA bácsinak bejárása (Patriot act). Legalább adót vethetnének ki miatta ha már mást nem mernek csinálni..
-
8th
addikt
Én azon lepődöm meg, hogy ez a hír bárkit is meglep.
-
atti_2010
nagyúr
-
EmberXY
veterán
Nekem az eddig rendben átjött, hogy törvényileg kötelezték a cégeket az együttműködésre, ennek értelmében az NSA kedvére turkálhat az adatbázisokban, az "átállás" költségeit pedig gavallér módon megtérítették.
Viszont azt nem értem, hogy most lényegében a botrány tovább dagad azzal, hogy nem minden cégnek fizették ki a költségeket, vagy esetleg néhányan letagadják a pénzt?
Pl. a Google nyilatkozata szerint ők nem vettek részt semmi ilyesmiben, na de ha törvény írta elő, hogy tudtak (volna) ez alól kibújni?
Nincs elég sz@r így is, még az érintettek is ködösítenek?Up the Irons!
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #35 üzenetére
nezd, egyetlen egy linket vartam toled, mivel a hsz-ed alapjan nagyon tajekozottnak tuntel a temaban. na, kiderult, hogy mennyire.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
atti_2010
nagyúr
Nem tudom hány éves vagy de a jelek szerint idősebb mint én, ha ebben a korban is ilyen naiv valaki az komoly problémára utal.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
El Kebir
őstag
És a világ még ekkor sem csapott az asztalra
"Egy EU-s jelentés szerint 1993 és 2000 között nagyjából 25-30 ezermilliárd dollárnyi olyan üzlet jött létre az USA és más országok között, ahol az eredeti partnert az Echelonnal szerzett információk segítségével golyózta ki az Egyesült Államok. Műholdrendszerek, repülőtenderek, telekommunikációs- és vegyipari fejlesztések, energiatermelés, szemétfeldolgozás – a lista szinte végtelen. A francia kormány néha szót is emelt a dolog ellen, de R. James Woolsey, a CIA akkori vezetője azzal hárította el a vádakat, hogy a franciák meg mindenkit lefizetnek, az USA csak egyenlít az Echelon használatával. "
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #29 üzenetére
nem kemkedesi elismervenyt varok, hanem cikkeket, ahol az europai cegek kiverik a balhet, amiert kar erte oket egy felhoszolgaltatas igenybevetele utan....
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
atti_2010
nagyúr
Nem értem miért kellene, de tetszik a gondolat.
az elérem nem egyenlő a felhasználómmal.
Ez még bébimesének is nagyon de nagyon gyenge.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #23 üzenetére
az elerem nem egyenlo a felhasznalommal.
szerk.: o, bazz, radkerestem fb-n. maradjunk annyiban, hogy csokolommal kellene koszonnod nekem.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Szerinted ha mindent elérnek ami a felhőben van milyen forrás kell még, esetleg egy elismervény hogy igen xy cég összes adatát elloptuk és továbbadtuk, ne gyerekeskedj már.
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #21 üzenetére
jaj, hat annyi nyilt forraskodu titkosito program van, azokban tuti nincs backdoor.
te hoztad fel az ipari kemkedest, meg hogy az amerikai cegek megkapnak mindent. erre varnek valami forrast.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
nem teszunk felhobe megfelelo vedelem nelkul,
Milyen védelemre gondolsz, szerinted az amerikai hírszerzés melyiket nem tudja feltörni?
annyira világos dolog, hogy meg mindig nem latok ebben a topicban egyetlen egy peldat sem erre.
Milyen példára gondolsz, ha tudnék egyet már milliomos lennék és nem itt fórumoznék, te most vagy gyerek vagy vagy ennyire nem érted a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
egyreszt szenzitiv adatot meg mindig nem teszunk felhobe megfelelo vedelem nelkul, masreszt ne lepodjunk mar meg azon, hogy egy akarmilyen kulfoldi felhoszolgaltato kulfoldon talalhato servereihez hozzafer az ottani titkosszolgalat az ottani torvenyeknek megfeleloen.
-
atti_2010
nagyúr
Világos dolog hogy ha valami érdekes azt amerikai cégek megkapják és akkor ugrálhatsz mert azzal maradsz, értetlenül nézem hogy egyesek ezt elnézik vagy természetesnek tartják.
-
]Phobos[
senior tag
Ez tipikusan az az eset amikor felteszik a kérdést, hogy kinek sz@ros a keze és mindenki pironkodva próbálja a háta mögé gyömöszölni
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Воланд
titán
válasz atti_2010 #11 üzenetére
akkor most kernek arra valami forrast, hogy xy europai ceget kar ert amiatt, mert amerikai szolgaltato serverein tarolta a ceges cuccokat.
-
atti_2010
nagyúr
Ez már rég nem a piaci versenyről szól hanem nemzetbiztonsági és ipari kémkedés stb. úgy, ugye ebben nem ez a dühítő hogy Jóska bácsit lehallgatják hanem egyéb ipari titkos dolgokhoz is hozzáférnek.
-
Kari1
aktív tag
válasz greenlizard #9 üzenetére
Szerintem ez a legjobb.
http://getprsm.com/ -
greenlizard
csendes tag
Nagyon durva dolgok folynak itt, de az átlaguserek tényleg semmit sem tudnak róla (híradóban nem igazán volt felfújva, bár láttam 1-2x, de a apró színes hírek között)
Amúgy egyszer láttam ezt a képet, azóta mindig ez jut eszembe -
Воланд
titán
"és ne engedjék hogy komoly EU cégek amerikai szervereken tartsanak fontos adatokat"
korlatozzak a piaci versenyt?
-
anulu
félisten
igen, és a Google is ugyanezt a postafiókokra (és a login screenre), a FB pedig a loginra. amúgy van még pár cég, amelyiknek a véleményére kíváncsi lennék. nem kezdem sorolni, mert úgyis csak az lenne a vége, hogy "dehát a Linux nyílt, lehallgathatatlan és hogy mersz ilyet felvetni!!!!!"
(merthogy az USA törvények alól ők sem bújhatnak ki )
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
belzebubu
csendes tag
Legelső körben (figyelembe véve a picipuha eddigi disznóságait) kötelezni a picipuhát, hogy vastagon szedett betűkkel nyomtassa a vindóz dobozára illetve a reklámtábláira a következő feliratot :
Amennyiben Windowst használ önt megfigyeli az USA védelmi hivatala és hozzáférést biztosítunk minden adatához. A WINDOWS szabad bejárást biztosít a gépébe az USA védelmi hivatalainak.
Tájékoztatni KELL a hozzánemértő tömegeket, mivel user 1.0 nem tud arról, hogy pénzt ad azért, hogy megfigyelhessék.
-
atti_2010
nagyúr
Például hogy saját felhő alapú rendszereket hozzanak létre és ne engedjék hogy komoly EU cégek amerikai szervereken tartsanak fontos adatokat.
-
atti_2010
nagyúr
Gyerekek ez kezd egyre botrányosabb lenni, ha erre nem reagál nagyon szigorúan az EU akkor innentől egy kaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest