Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
Bocs, hogy nem bírtam az összes hozzászólást végigolvasni. Még mindig nem világos, miből jutottál arra hogy a vasárnapi zárva tartás sok családnak jó lesz.
Méltányolom ahogy összefoglaltad, de azt nehezen értem meg ha azt kifogásolják, hogy:
- valaki a saját érdekeit nézi (miért nem tudok vasárnap vásárolni?)
- szkeptikus az autoriter ukázokkal (Miért akarják nekem megmondani...?)A sima irigységet, azt megértem.
Mellékesen: a legutolsó törvényszövegben az adventi vasárnapok nem számítottak zárva tartósnak. Javítson ki valaki, ha tévednék.[ Szerkesztve ]
"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
vzozo
senior tag
válasz konzultáció #385 üzenetére
Nem értetted meg, sajnálom, ez nem az én bajom - több erőfeszítést nem fogok beletenni a magyarázatba.
További kellemest, áldott karácsonyt!
-
-
vzozo
senior tag
válasz konzultáció #382 üzenetére
Te write-onlyban nyomod, ugye? Most kopizzam be a #379-et, hogy meglásd, elolvasd? A megértésben nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
konzultáció
tag
Azt se szabad elfelejeteni, hogy a tudomony olykor korábbi saját eredményeinek pontosan ellentmondó álláspontra jut... Vitaminioknál nem tudom hány ilyen sztori is volt. Vagy pl. ott vannak ezek a antioxidások a a szabadgyökök ellen... Igazából nem áll szilárd lábakon az sem, pedig ha nem nézünk le a mélyre azt hihetnénk.
-
konzultáció
tag
Azért a tudományt is befolyásolja a politika... Vannak eredmények amik nem illenek az adott képbe és akkor megy mondjuk a ködösítés. Olvastam pl. olyan sztorit, hogy a feministaknak nem tetsző eredmény jött ki és akkor azt szépen elhallgatták és addig változtattak a modszereken, hogy jó legyen nekik az eredmény.
-
vzozo
senior tag
Tévedni emberi dolog. De a tudománynak ezt a működését még csak utalás szinten sem tartalmazza a tananyag.
Milyen tananyag? Mert az látszik, hogy a tudományról semmit sem tudsz. Segítek néhány Carl Sagan idézettel, én se tudnám szebben vagy jobban megfogalmazni:
The method of science is tried and true. It is not perfect, it's just the best we have. And to abandon it, with its skeptical protocols, is the pathway to a dark age.
In science it often happens that scientists say, 'You know that's a really good argument; my position is mistaken,' and then they would actually change their minds and you never hear that old view from them again. They really do it. It doesn't happen as often as it should, because scientists are human and change is sometimes painful. But it happens every day. I cannot recall the last time something like that happened in politics or religion.
[Science] is not perfect. It can be misused. It is only a tool. But it is by far the best tool we have, self-correcting, ongoing, applicable to everything.
Kreacionistától, politikustól, összeesküvés-elmélet hívőtől mikor hallottad utoljára azt a szót, hogy "tévedtem"?
konzultáció, #378: semmit sem értettél meg az írásból, és most időm sincs, hogy leálljak ezt magyarázni.
-
bkercso
nagyúr
Ez mind igaz és "jó anyag".
De a videó a kritikus gondolkodásról is szól. Pár éve pl. olvastam olyan cikket, hogy a dinoszauruszok sokkal soványabbak voltak, mint azt eddig gondolták, mert valamit elszámoltak. Tévedni emberi dolog. De a tudománynak ezt a működését még csak utalás szinten sem tartalmazza a tananyag. Márpedig nem csak egyetemista diákok léteznek, hanem általános iskolások is, ők pedig hisznek abban, hogy a felnőttek/tanárok/tudósok tévedhetetlenek.
Az én biológiatanáraim nem voltak vallásosak, mégis hozzá tudták ezt tenni és árnyalni a képet.
Egyébként sem az élet létrejöttét, sem a fajok másikká alakulását nem sikerült reprodukálni, és az is csak pár éves eredmény, hogy a genetikai információt többféle mechanizmussal is dekódolja a szervezet, és más-más infót nyer ki belőle. Vagyis többet nem tudunk az élővilág működéséről, mint amennyit tudunk.Csak érintőlegesen követem amúgy ezt a vitát, de kissé kisóvodás szintű szerintem, ahogy mindkét fél gőgösen, a másikat hülyének vagy hazugnak bélyegezve áll a dologhoz, és nem ismerik el egymás eredményét vagy meggyőződése alapjának legitimitását. Rögtön felháborodnak, ha a másik nem ért egyet.
Nem minden vallásos/hívő ember érzelmi sérült egyébként, volt amerikai elnököknek is volt/van hitük, ahogyan híres természettudósoknak is.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vzozo
senior tag
Ajánlott szakirodalom: Ezért van szükségünk zsidó gyíkemberekre
Néhány szemelvény:
Miért van szüksége az embernek arra hogy ilyen, alapvetően irracionális dolgokban higgyen?
Van némi hasonlóság a vallásos gondolkodás és a konspirációkba vetett hit között. Az összeesküvés-elmélet sok esetben valláspótlék abból a szempontból, hogy átfogó magyarázatot nyújt a világ eseményeire, felsőbb hatalmak létezését feltételezi, és meglehetősen dogmatikus gondolkodásmódhoz is vezethet.
[...]
A másik ok, hogy a csoport számára védelmet ad az összeesküvés-elmélet. Ezek a teóriák általában erős csoportidentitással kapcsolódnak össze, és a kollektív önértékelés erősítését szolgálják. Ebben hasonlóak a paranoiához, bár nem szerencsés összemosni a kettőt, mert az egyik egyéni pszichopatológia, a másik pedig társadalmi jelenség. De van némi hasonlóság a patológiás gondolkodás és az összeesküvés-elméletekbe vetett hit között. A paranoia előnye, hogy a paranoid ember azt érezheti, hogy a ő a világon a legfontosabb. Mindenki őt akarja megfigyelni, mindenki ellene tör, mert ő annyira fontos, mint senki más a világon. Ez a valóság nagyon súlyos torzítása árán ugyan, de képes erősíteni az önértékelést. Ugyanez a helyzet az összeesküvés-elméletekkel csoportszinten: az üldöztetésnek, az áldozati identitásnak az az előnye, hogy küldetéstudattal és fontosságérzéssel ruházza fel a csoportot.
[...]
Az összeesküvés-elméletek meggyőződéses hívőinek gondolkodását megváltoztatni nagyon nehéz. A tudományos bizonyítékok, amelyek az összeesküvés-elméletek állításait cáfolják, maguk is a rendszer részei, a tudósokról azt lehet mondani, hogy manipulatív módon azért csinálják ezeket a kutatásokat, hogy meggyőzzenek minket. Az újságíró is a rendszer része, ezért bármi, amit a médiában olvasunk, látunk, hallunk, hitelteleníthető mint a rendszer propagandája. A hagyományos információforrások így elveszítik jelentőségüket. Az összeesküvési gondolkodás elméletileg cáfolhatatlan, mert olyan védelmi mechanizmusokkal van ellátva, amelyek minden ellenérvet hiteltelenítenek. Ha olyan történik, amit az elmélet nem jelzett előre, akkor azt lehet mondani: annyira profi az egész összeesküvés, hogy nem látunk belőle semmit, eltüntették a nyomait, vagy a háttérben zajlik éppen. Éppen a bizonyíték hiánya a bizonyíték. A tapasztalati tények nem képesek ellentmondani az összeesküvés-elméletnek, mert a „tényeket” is a rendszer állítja elő.
-
bambano
titán
egyrészt elmeséli, hogy vallási fanatikus. ez már rögtön megkérdőjelezi a véleményét.
utána nyom egy hosszasabb halandzsát arról, hogy sem nem tudományellenes, sem nem tankönyvellenes, meg még sorolhatnám, hogy milyen nem ellenes. majd elkezd törvényekkel takarózni, hogy milyen kötelezettségei vannak a tankönyvellátóknak és tanároknak.és következik egy meseszép csúsztatás arról, hogy miért van a könyvekben evolúció (figyelem: nem evolúcióellenes!!!). nagyon mesterien összerakja az egyébként igaz, de egymással kapcsolatban nem álló tényeket, aminek az eredménye azt sugallja, hogy a teremtésmítosz helyes, az evolúció meg nem. utána meg erről a zagyvaságról hablatyol még vagy két és fél órát, gondolom, nem néztem végig, mert a gyomrom nem vette be már a nyitóképet sem.
meg számonkéri, hogy miért nincs teremtés. azért nincs teremtés, mert az mese.
az evolúciót meg nem befogadni kell nyitottan, hanem szétnézni a világban és megnézni azokat az élő példákat, amik bizonyítják.
"Ami világnézetileg elsőre meredek, azt meg max. átugrod.": ja, azt már átugrottam, gyakorlatilag az egész filmet.
na mindegy, a magam részéről nem vitatkozom tovább teremtéshívőkkel, fárasztóbb banda, mint a windows fanok...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
"Ha csupán 5 perced van - ami egyáltalán nem gond - akkor hallgasd meg inkább pl. a 2:34:50 - 2:39:50 részt."
Ha valaki nem akarja meghallgatni, akkor a kovetkezok vannak:
Idezet Dawkinstol, miszerint az antievolucionistak ostobak (neki ebben eleg nagy tapasztalata, siman el lehet hinni neki).
Biblia-idezet (nem ellenoriztem, hogy kamu-e ) + mellecsapva az, hogy logikus kovetkeztetes hinni a teremtoben, mert csak.
Egy kamu idezet Karl Poppertol, ami egyebkent ha igaz lenne, akkor is csak annyit jelentene, hogy Popper teljesen hulye volt es egyebkent csodas ellentmondas is, mert ha nem falszifikalhato az evolucios elmelet, akkor a szerencsetlen eloado miert erolkodott pont ezzel?...
Ujabb kamu idezet, ami aztan raadasul nem is erinti erdemben az evoluciot.
Es akkor en itt fel is adom, ez tenyleg a kemtrelesek terulete.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bkercso
nagyúr
Hogyhogy az első 5 percet? Abban semmi érdemleges nem hangzik el, csupán bemutatkozik. Lehet, hogy nem szimpatikus, de még nem mond semmit. Az evolúcióelméletet is ennyire nyitottan hallgattad?
Ha csupán 5 perced van - ami egyáltalán nem gond - akkor hallgasd meg inkább pl. a 2:34:50 - 2:39:50 részt.
Idézetek néhány evolóció-atyától, professzortól, tudományos akadémia tagtól, filozófustól, múzeumigazgatótól stb. Ami világnézetileg elsőre meredek, azt meg max. átugrod.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bambano
titán
nem is kell végignézni, tartok tőle, értelmes ember nem is bírja végignézni.
elég lett volna az első 5 percet megnézned, és akkor be sem linkeled.
ehhez képest a 2015-ös költségvetési törvény egy kiválóan összerakott, megalapozott és bizonyított cucc.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
Ize, azert ez ugy a "masik oldal", mint ahogy az "amerikaiak soha nem jartak a Holdon oldal" meg az "USA-t gyikemberek vezeteik" oldal is valamilyen ertelemben "masik oldal", de leginkabb csak idiotak gyulekezete.
Ez a "masik olda" tudomanyos ertelemben nem letezik, mert vagy nincsenek valos erveik vagy ami volt, azokat meg alaposan megcafoltak, nincsen semmi hasznalhato alternativ elmeletuk, semmi.DRM is theft
-
nuke7
veterán
ebbe belenéztem valamikor. félóránál többet nem igazán bírtam belőle - de lehet, hogy a feléig is eljutottam
nézzétek meg ezt a rövid videót. ő szerintem igencsak konzervatív, munka-alapú társadalomban hisz
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
bkercso
nagyúr
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
SzaboZE
addikt
Ez a vasárnap téma ugyanolyan, mint a 4 napos ünnepek... Kell a fenének, hogy szombaton kelljen menni dolgozni, 6 munkanap után most már vásárolni se mehetsz akárhova. Aki akarja, vegye ki szabadságba a pénteket vagy a hétfőt, a többit meg hagyják pihenni a hétvégén. Miért nem lehet ezt az emberekre bízni?
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
ripla
addikt
nemzeti konzultáció, internetadó, édes istenem... mit nem lehet azon megérteni, hogy egyikre sincs szükség, semmilyen formában. fizetjük a csomagdíjat, fizetjük az elektromos áramot, legyen már elég a lopásból.
-
őstag
válasz Raysen623 #345 üzenetére
Gyengébbek kedvéért érthetőbben akkor:
- a vasárnapi nyitva tartás sok családnak jó lesz
- ennek örülök
- sokan nem bánták a vasárnapi munkát a piciny pótlék miatt
- ezért talán a dolgozókat kellett volna kérdezni
- Egy árufeltöltő nettó bére kb. 66.500 Ft, jó esetben 2-3 ezerrel növeli a 2-3 vasárnap
- Ennyiért sokan nem mennének vasárnap
- Meg lehetett volna máshogy is oldani
- pl. ne tegyék kötelezővé és akkor ha megfizeti a kereskedő akkor nyitva, ha nem akkor meg nem
- nem lenne rossz ez az irány, csak ezt egyéb más dologgal együtt azzal összhangban kellene
- sajnos félő, hogy a kormány csak lassan a multikat akarja ezzel és a leendő törvényekkel elűzni
- ennek nem örülök
- más munkáknál vagy nélkülözhetetlen, vagy megfizetik, vagy saját időbeosztásban dolgozik
- Multinál ez egyik se
- ha vígan menne mindenki vasárnap a pótlék vagy bármi miatt, akkor miért kellett szabályozással kötelezni a munkavállalót?Ami egyesek véleményében nem tettszett:
- sokat csak az érdekel, hogy nem tud vasárnap vásárolni
- mások csak azért, nehogy már más mondja meg mikor vásároljon
- ha más szektorba is kell vasárnap dolgozni akkor nehogy már a hülye Tescos hazamehessen- Én ezeket a fenti érveket támadtam csak, nem önmagában az intézkedéssel értettem egyet teljesen, csak részben
- Ez az én véleményem, nem több
- Másnak is véleménye lehet csak, de igaza nem
- Az igazság odaát van -
félisten
Milyen valótlanságot állítottam?
Az a 200, az 400.
Valószínűleg nem érted, hogy a törvényt úgy szabták, hogy a "magyar üzletláncokat" ne érintse olyan súlyosan.
Igen, ez az, amikor befolyásoljuk a piaci folyamatokat a haverok javára.
Erre van egy nagyon szép angol kifejezés "crony capitalism"."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bkercso
nagyúr
válasz Avicularia #349 üzenetére
Jó, hogy nincs erővel tiltva az ünnepi nyitvatartás. Sokan nem karácsonyoznak, azok rohangálhatnak a leértékelt holmikért.
Porthoszx: Jézus gyógyított szombaton. Támadták is miatta anno.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Kornel
veterán
válasz #82729984 #354 üzenetére
Mondtad, hogy nem ott dolgozok már, és nem is eladó voltam.
Tehát ezen jókívánságod biztos nem fog teljesülni.
A törvényben az is szerepel, hogy este 10-kor minden üzletnek be kell zárnia.
A kirúgásokról meg elmondtam a véleményem, pár esettől eltekintve nem fognak bekövetkezni, tömeges leépítések meg végképp nem lesznek emiatt. Amennyiben igényled, újra leírom az okait, de már párszor megtettem az előbbiekben.
A fidesz pedig valóban gyengítette a munkavállalók jogait, ezt korábban én is mondtam, de nem tudom, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy a boltok vasárnap zárva lesznek? Egyáltalán nem támogatom a jelenlegi kormányt, de attól még bizonyos intézkedésekkel egyet érthetek. -
törölt tag
Ezt nagyon egyszerüen meg lehet törvényileg fogni, de mit ad isten mit csinált a fidesz? Pont az ellenkezőjét, gyengitette a munkavállalói jogokat, sőt ők bevallottan a keleti (kinai) modellt akarják követni azaz a 7x24 gyári munkások országát szeretnék megvalósítani.
Úgyhogy nem ártana gondolkodni...
Egyébként meg, tudod mi lesz a megoldás:
a, vagy kirugják a dolgozók ~10%-át, hisz most már 1/7-del kevesebb munkaerőre van szükség.
b, mostantól majd nem este 6-kor vagy 8-kor zárnak a boltok hanem éjfélkor. De f@sza is lesz majd a dolgozónak ha ezután szombat éjfélig benn rohadhat...És ha már személyeskedés, én meg remélem hogy te a kirúgottak között leszel aztán ünnepelhetsz munka nélkül vasárnap a templomban
-
Realradical
őstag
válasz Avicularia #343 üzenetére
Brit tudósok megállapították, hogy .................
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Kornel
veterán
válasz Avicularia #351 üzenetére
Jelenleg nem ott dolgozok, illetve amikor kereskedelemben dolgoztam is, akkor se fizikai munkásként dolgoztam ott, sajnos az a helyzet, hogy aki ilyen helyeken dolgozik, az többnyire kényszerűségből teszi. Nagyon ritka az elkötelezett eladó, ez látszik is a kiszolgáláson. Mondjuk 80 ezerért nem hiszem, hogy sok mindenki elkötelezett lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest