Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
"persze nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az izlésedet"
marad a VPN / TOR -on keresztüli Netflix aztán akkor kapkodhatnak...
[ Szerkesztve ]
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
fdeyso
csendes tag
Pl a crunchyroll-tol ezt, hogy a kisf*szomba várnák el? Kizarolag animék vannak, 99.999% japán, a maradek meg kina/korea. Az europai animegyartoknak (ha van egyaltalan) durvan fejlodni kene.
-
DjFlanker
aktív tag
Érdekességképpen, előfizetői nagyságrendek, fél évvel ezelőtti adatok (csak amerikai cégek).
HBO 142M
Netflix 125M
Amazon Prime 100M
Spotify 71M
Apple Music 40M
Sirius XM 27.5M
Hulu 17M
Pandora 5.5M
New York Times 3.6M
Tinder 3M
CBS All Access 2M
MoviePass 2MJó pilóta alagútban nem katapultál
-
Alchemist
addikt
válasz #42308056 #90 üzenetére
Egyáltalán nincs rendben... ahogy a "nagyon demokratikus" másik nagyhatalom bizonyos lépései sem.
Az oroszoknak is megvan a maguk Monroe-elve, érdekeltségei... ami az egyik esetben Disznó-öböl, a másikban Donbass-régió...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Ribi
nagyúr
válasz Hieronymus #119 üzenetére
Elvileg szar sorrendben is kezdték el vetíteni és szar időpontban is. Emiatt valószínű nem is nagyon volt rendes néző bázis.
-
csiby222
aktív tag
Úgy látom nem értetted a mondandómat nem azt mondtam hogy nincs jó EU-s film hanem azt hogy ritka. A macska jaj pl sosem fogtam fel mitől kultusz film egyszer pont elég volt belőle. A másikat amit említettél sosem hallottam róla pedig azért a filmek világát elég jól ismerem.
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
-
-
addikt
válasz Necroman_Mk2 #116 üzenetére
Jelentem megvan: Falling Skies itt ha nem tévedek nem akarták folytatni, de végül beleegyeztek egy uccsó évados lezárásba.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Necroman_Mk2
őstag
Ezt tény, viszont ezzel akár két legyet is ütöttek egy csapásra: visszaszorítják a nagyrészt amerikai (kisebb részt ázsiai) tartalmakat, emellett a felületet is adnak az európai filmeknek, azaz egymást is promotálhatják pl. a lengyel filmeket (több tucatot gyártanak évente, vannak köztük egészen jók is) . Persze ez esetben egyrészt ott van a licenc, másfelöl a lokalizáció kérdése, nem beszélve arról, hogy összkvóta esetén csata indulna a különféle nemzetek filmcégei, főleg a francia, néme, spanyol és angol forgalmazók között ennek betöltésére. Lásd amerikai mozifilmek Kínában.
Mondjuk a Brexit után ez egy érdekes dolog lesz, mert akkor elvileg az angol filmek (pl. James Bond?) és sorozatok (pl. Doctor Who) már nem lesz EU-sak, vagyis kieshetnek ebből a kényszerkvótából(#115) Tsa-bika Kíváncsivá tettél, hogy mivel keverhetted össze...
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
dabadab
titán
"Pedig ha valamit, akkor ezt elő kellene venni"
Elég régi téma az EU-s single digital market, 2015 óta hivatalos EU-s projekt is, annak a keretében történt a roaming díjak
megszüntetéseerős korlátozása is, illetve a streamingnél már nem geoblocking van, hanem az előfizető lakhelye szerinti korlátozás (ami persze egy apró lépés csak az egységes piac irányába). Persze nem könnyű, mert az egyes országok vámszedői persze erősen ellenérdekeltek ebben.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
addikt
válasz Necroman_Mk2 #103 üzenetére
Tudtommal ez volt az a sorozat, ami kaszát kapott, majd rajongói nyomásra folytatták.
-
Ribi
nagyúr
Tehát akkor igen. Így ahogy írod tényleg nincs benne semmi fura
Hieronymus: És most miért lesz jobb, hogy egy részét leírod mégeccer
Mondjuk ha trollkodni akarnak és egy tagország bekéri a 40%-ot, akkor oda csak más országból való cuccot adnak. Mert ugye nincs megszabva, hogy milyen tartalom legyen.
-
azbest
félisten
Most sem egyforma a tartalom eu országok között. Függ attól, hogy milyen jogokat tudnak megszerezni. Szóval egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden országban ugyanaz a tartalom kell kitöltse az akárhány százalékot.
(#106) Necroman_Mk2
attól, hogy más lehet a százalék, még ugyanúgy eu tartalomról van szó.Mielőtt valaki előveszi azt, hogy egyéges piac vagyunk, a jogvédős területekre ez nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #106 üzenetére
Ezt a részt én sem értem, mert ha 1 helyen 40% akkor az már bent van a rendszerben és mindenkinek 40%.
Vagy az a +10% akkor csak náluk lesz elérhető? -
Necroman_Mk2
őstag
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ennél kicsit általánosabban gondoltam (tudom, senki nem gondolatolvasó ), hogy megint olyan dologba akarnak beleszólni, amihez nincs közük, ezzel kiválóan demonstrálva azt, amit az ellenzők adott esetben láttatni akarnak.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
dabadab
titán
válasz Necroman_Mk2 #102 üzenetére
"Egy összeurópai 20 %-os kvóta még rendben volna szvsz, ugyanakkor ezt országokra lebontani marhaság lenne"
Szerintem senki nem beszélt országokra való lebontásról.
DRM is theft
-
-
Necroman_Mk2
őstag
Nem olvastam végig midnen hozzászólást, de három dolgot emelnék ki:
1. Valószínűleg azért nem akarnak indíttatni egy külön streaming szolgáltatót az európai filmeknek, mert önmagában nem lenne túlságosan nyereséges, de minimum kockázatos lenne. Még a "gazdag" nyugaton sem, ahol a legtöbb ember szintén húzná a száját egy N+1. előfizetésre a már meglévő N mellé. Hosszabb távon kevésbé kockázatos és bölcsebb egy már meglévő, bejáratott platformra feltenni az anyagokat.
2. Ha egy európai filmforgalmazó föl akarja tetetni az anyagát pl. a Netflixre, azt szvsz már eddig is megtehette - vannak szép számmal itt is a hazai kínálatban francia, spanyol meg német gyártású filmek. A kulcskérdés inkább a licenc feltételek lehetnek, azaz ezzel a kényszerített kvótával az európai filmesek jobb alkupozícióba kerülnek, ha a streaming nem akar ugyanolyan kondíciókat kínálni, mint egy hollywood-i blockbuster esetében.
3. Egy összeurópai 20 %-os kvóta még rendben volna szvsz, ugyanakkor ezt országokra lebontani marhaság lenne. Már csak azért is, mert ezzel nem csak országonként, hanem az EU más tagállamaiban is meg lehetne ismerkedni egy másik tagállamban készült alkotással. ("Vicces", hogy az amerikai Netflixen ott van a magyar Testől és lélkeről meg a Fehér isten is, de a magyaron nincs ) Persze itt egyéb gondok is bejönnek a nyelvi különbségek miatt, nem beszélve a szinkronos vs feliratos kultúrákat, bár az HBO ebben előrébb tart.
+1: Mivel a Disney elvéileg hamarosan elindítja a saját szolgáltatását, amivel kivonja pl. a Netflixről a saját filmjeit és sorozatait (kiv. a koprodukciósokat), ezzel együtt a mennyiségi csökkentés is megoldódott(#5) Ribi No igen, ez egy igencsak érdekes kérdés. Valószínűleg a forgalmazókra gondolnak majd, mert egy ilyen "joghézaggal" akár az Eragon és a Szárnyas fejvadás 2049 is beletartozna, esetleg Eurotrip. Sőt, a sorozatok esetében még bonyolultabb lenne, ha egy alapvetően USA-ban játszódó és forgatott széria néhány epizódra átjön az öreg kontinensre.
(#89) Hieronymus Itthon itt a Médiaklikk pl. ahol gyakorlatilag ingyen tudsz a köztévé által gyártott régi és új filmeket nézni, pl. Egynyári kaland. (Bár a régi Videotár kínálat terén sokkal jobb volt.)
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
dabadab
titán
válasz bLaCkDoGoNe #91 üzenetére
"Az ilyen kontraproduktív baromságokkal adnak remek muníciót a populistáknak/szkeptikusoknak."
A populisták most éppen a nacionalista vonaton ülnek és bár semmi kétségem, hogy nem okoz gondot nekik, hogy megmagyarázzák, hogy fúj, most a saját nemzeti filmtermésünket is nézni kell, nem csak az amerikai importot, de... azért ez így mókás lesz.
DRM is theft
-
peeeti_85
újonc
Segítséget szeretnék kérni. Hogyan tudok legegyszerűbben HD filmeket telefonról átvinni a TV-hez csatlakoztatott külső vinyora a laptopom használata nelkul?? Problémám az, hogy különböző file rendszert hasznal a tv es a telefon ezert direktben nem tudok másolni rá.🤔🤔
-
törölt tag
válasz Hieronymus #94 üzenetére
Még a felkonvertálás is jobb mint a semmi. De talán ha tényleg beszállna a Netflix és az HBO a témába, talán elkezdenék az illetékesek remasterelni legalább a klasszikus filmeket. Ahogy most a Macskafogóval is történt.
-
-
törölt tag
válasz Hieronymus #92 üzenetére
Mondjuk nem lenne rossz ha jó magyar filmek bekerülnének HD felbontásban.
-
válasz #42308056 #90 üzenetére
"az amúgy is szegényes lokalizációval rendelkező magyar régiós kínálatra vajon milyen hatással lesz egy ilyen lépés?"
A Duna televizió indulása utáni években lenyomta izomból az összes régi magyar filmet. Ezt bármelyik szolgáltató meg tudja lépni. A törvény betűi szerint teljesül a követelmény. É lesz néhány régi film, amit érdemes lehet megnézni.
Én Amazon Prime előfizető vagyok. A német lokalizációban eddig megjelentek német gyártmányú tartalmak. Egy részük élvezhető.
Van egy másik megközelítése a problémának. Több ország együttműködésével kiváló termékek jelenhetnek meg. Erre jó példa a Pumukli kalandjai rajzfilmsorozat, amit a mi animáltunk, NSZK és Osztrák kooperációban.
A lehetőséget kell megtalálni ebben az EU direktívában és nem az akadályoztatást.
Hasonló megkötések a magyar tévé és rádió szolgáltatóknál is előírások. Nincs ebben újdonság.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Megint olyanba ugatnak bele, amihez nem értenek. Fafejű bürokraták gyülekezete reszeli a fingot...
Az ilyen kontraproduktív baromságokkal adnak remek muníciót a populistáknak/szkeptikusoknak.[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
törölt tag
válasz Alchemist #88 üzenetére
Tehát szerinted teljesen rendben van ha egy velünk határos európai ország egyes területeit annektálja egy kvázi diktatórikus berendezkedésű nagyhatalom. OK.
(#89) Hieronymus: Az a baj, hogy ezzek gyakorlatilag kötelezik őket hogy egy rakás pénzt költsenek regionális filmek/sorozatok licenceire. Ami mondjuk Németországban még talán belefér, de az amúgy is szegényes lokalizációval rendelkező magyar régiós kínálatra vajon milyen hatással lesz egy ilyen lépés?
[ Szerkesztve ]
-
A hozzászólásokat olvasva, nem értem mi a gondotok.
Magyarországon talán probléma a magyar gyártmányú audiovizuális termékek megjelenítése, az érintett szolgáltatóknak. Nyilván nem, mert ki lehet a rést tömni régi filmekkel. A nagyobb országokban elegendő friss termék készül, ami megfelel az előírásnak. De ezeket a termékeket nem kötelező nézni.
Ezt a törvényalkotók és a hozzászólók többsége ezt nem vette figyelembe.Inkább lássatok ebben lehetőséget, ami néhány értékelhető alkotás megjelenését biztosíthatja.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Alchemist
addikt
válasz #42308056 #65 üzenetére
Az oroszok hosszú távú szerződéses alapon üzemeltették a szevasztopoli stratégiai jelentőségű haditengerészeti támaszpontot, amikor az ukrán vezetés beszólt neki, hogy majd NATO támaszpont lesz belőle. Erre fogyott el az orosz nagyhatalmi türelem.
[ Szerkesztve ]
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Elavult gyökér emberek ülnek ott
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
Amíg a kábeltévé volt a hordozó csatorna, addig az NBC, Syfy és a többiek az USA nézettséget alapul véve ítélték meg egy sorozat sorsát, mindegy volt máshol mennyire szeretnék. Netflix ellenben globális közönség (kivéve pár országot), így nekik inkább az lesz lassan mindegy, hogy az USA hogy teljesít.
borg25: Fuh, ebbe most nem is szeretnék belemenni, hogy a linkelt cikkben olvasható dolgokkal mennyire ellentétes tapasztalatom van (például utolsó bekezdés: zenei ízlések eloszlása és alakulása). Nem tudom honnan vettek ilyen adatokat, de egy peer review nem ártana neki azért.
"Ezek után kiszúrás a gyereket nem arra nevelni..." Huhh, átnevelő tábor much? És ha kijönne egy olyan kutatás, hogy a skandináv blackmetal még annál is jobb hatással van az emberre, akkor bevállalnád, hogy áttérsz a komolyzenéről arra?[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz -Skylake- #80 üzenetére
"Netflixet hasznalsz, mert nem azt akarod nezni amit eledtolnak, hanem amit szeretnel"
Ha ezért használsz Netflixet, akkor valamit nagyon félreértettél. Valamikor volt a Netflixnek ilyen törekvése, hogy univerzális online videótéka legyen (mert eredetileg ugye univerzális postán DVD-t küldözgető videotéka volt), de erről jó pár éve láthatóan letettek és pont ugyanazt csinálják, mint az Amazon Prime, hogy alapvetően a saját tartalmakra alapoznak és mellé még megvesznek ezt-azt.
Ezek után egyébként nem teljesen értem, hogy miért az fáj neked, ha arrak akarják rávenni őket, hogy bővítsék a kínálatot.
DRM is theft
-
borg25
senior tag
válasz #16820480 #63 üzenetére
Minél többet találkozol valamivel annál jobban kedveled. A reklámok ezt használják ki. A sulykolás ereje nagyon hatásos tud lenni.
Szóval ha a gyerek sokat hall komolyzenét akkor azt fogja szeretni, ha Ramsteint, akkor azt.Ehhez adjuk hozzá a komolyzenével végzett kísérletek eredményét.
Pár idézet:
A növények a kertészek szerint gyorsabban fejlődnek, ha komolyzene szól a közelben. A tehenek több tejet adnak melódiák hatására, sőt, kifejezett érdeklődést mutatnak a dzsessz iránt.
A zenehallgatás megemeli az agy dopaminszintjét, ami erősíti a koncentrálóképességet. Ez viszont nem kötődik egy bizonyos zeneszerzőhöz, sőt még műfajhoz sem, ugyanis minden olyan zene bír ezzel a hatással, amit a hallgatója kellemesnek tart.
A szívtranszplantált egereken végzett vizsgálat során a felépülés ideje alatt egy hétig 5 csoportra bontva Verdit, Mozartot és könnyűzenét hallgattak, egy csoport monoton frekvenciákat, egy kontrollcsoport pedig semmit. Az eredmények szerint a Verdit és Mozartot hallgató egerek átültetett szíve jóval hosszabb ideig működött, mint a könnyűzenét és a monoton hangfrekvenciát hallgató társaiké.Ezek után kiszúrás a gyereket nem arra nevelni, hogy a komolyzenét részesítse előnyben. Ha ehhez állami szabályozás kell akkor is megéri.
erahurka:
Demokráciák csak akkor háborúznak, ha a győzelem esélye nagy, a szűkséges áldozat pedig bőven több, mint a nyereség. Ha ez a képlet nem áll fent, akkor a politikus tudja, hogyha hadat üzen, akkor jövőre már nem fogják megválasztani, merthát az anyák együtt éreznek az Ukrán anyákkal, de ettől még nem akarják a gyerekeik felét elveszíteni.
Oroszországgal való hadakozásba belebukott Napóleon, Hitler, egyedül a Krimi háború jut eszembe ami végül Oroszország vereségével végződött, de ott is az Oroszok üzentek hadat. Ezek után melyik demokratikus államfő menne neki az Orosz medvének? -
Alexios
veterán
Azért a breaking bad utolsó részét több mint 10 millióan nézték, szóval az túlzás hogy nem volt népszerű.
Amúgy a topikban kíváncsi lennék hány embernek van most aktív netflix előfizetése itthon, mert egyáltalán nem minőségi tartalommal van tele, mint ahogy egyesek beállítják, van néhány jó sorozat(netflix gyártás és azon kívül is), van néhány jobb régi film, 1-2 tűrhető netflix gyártású film, rengeteg iszonyú gagyi stand up comedy special, és még több egyéb szemét legyen szó filmről, vagy sorozatról. Ha itthon is olyan minőség lenne mint nyugatabbra érteném a panaszokat, de egyelőre távol vagyunk attól, hogy nem fér be ide a húdeminőségi kontent mellé a "gagyi" európai.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Oriasi. Netflixet hasznalsz, mert nem azt akarod nezni amit eledtolnak, hanem amit szeretnel. Ez a nagy megoldas ? A netflixbol tvcsatornat csinalni ? Kovi mi lesz, ami hosszabb mint 7perc abba kotelezo 8perces reklamblokk ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Kroni1
veterán
Azt én is utálom, hogy mindent a nézettség függvényében ítélnek meg a filmgyárak. Breaking Bad sem volt népszerű mikor TV-ben ment, a Netflixen futott be, utólag. Mégis klasszikus lett.
A netflix szerintem sokban segíti az ipart, az alkotói szabadság miatt végre nem a producerek szájíze szerint készül minden, akik csak a lehető legnagyobb rétegnek akarnak megfelelni, és csak a profit a lényeg. Én jobban csipem az egyedibb, saját víziókat, amit az alkotók teljes mértékben a sajátjuknak tekintenek, amibe mások nem nagyon tudnak bele vau-vau.
-
törölt tag
Igen. Mert amikor azokat a dolgokat írták még kb 100 ember tudott olvasni az országban, és azok többsége élvezte. Most meg 99% tud elvileg olvasni, és 90%-ot nem érdekelnek az ilyen írások. Ebből lehet olyan statisztikát is építeni, hogy mennyire lezüllött a korunk (amiben szintén van igazság), és olyat is, hogy mégsem voltak olyan általánosan jók azok a művek.
-
Corleone33
senior tag
fogadni merek hogy jó szokás szerint mi fogyasztók fogunk ezzel szívni, hála EU papának
kösz de elvagyok az amerikai sorozataimmal
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
bambano
titán
"Azért nem nagyon tudnak már ujat mutatni nekünk történetből": de tudtak, csak azokat kaszálták.
abban a hsz-ben kétféle sorozatot soroltam: gagyit meg jót. például a lucifert miért kellett kaszálni? alig bírták megmenteni. vagy a hazudj ha tudsz-ot?vagy kedvenc rossz példám a smallville. az első 3-4 évad elég jó volt, mert milyen is legyen szupermen. majd elfogyott a kraft, elővették a nagy series making howto-t és megcsináltak mindent, ami benne volt. legyen félelmetes főgonosz, aki egész évadon átível. minek? nem volt több eredeti ötlet? belerakták Lana Langot, aki kizárólag egy figurát tudott hozni több-kevesebb sikerrel, a tündibündi kislányt. de legalább elsütöttek benne pár poént, mint amikor jack senator bácsi megérkezett a farmra... vagy amikor a zöld íjász számonkéri, hogy miért vágtak hozzá egy teherautót...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
hugi0
őstag
Erdekes volt vegigolvasni az egyik es masik oldal hozzaszolasait.
Lassan 20 eve nincs TV-keszulekem, igy maga a filmek es sorozatokhoz ertekelesehez nem tudok hozzaszolni.Ellenben jo ottletnek tartom az egyik oldalrol, hogy probaljuk meg orizni a "tortenelmunket-identitasunkat".
Masik oldalrol egy profitorientalt ceg megveszi a legolcsobb eu tartalmat (aminek semmi ertelme).
Igy az arakat kicsit feljebb tuszkolja, mert a 30%os kovetelmeny rakenyszeriti.
Mondhatnank "hudejo !" a 30% europan belul erosodest okoz.
De valojaban mi is fog tortenni ?
Azt fogjuk nezni amit akarunk - ha van 30% eu-s ha nincs.
"reklamkent" elenkrajak azt a 30%-ot, amin sokan bosszankodni is fognak mert nem erdekli oket.
Tehat ugyan azt fogjuk nezni tobbet fizetve a szabaly miatt.
- vagyis nem mi, hanem ti, mert en nem nezek semmit. ;-)A kotelezo olvasmany - ruheltem mindent ami hozza kotheto volt.
Ezzel a kotelezoseggel meg is utaltattak velem mind magat a konyvolvasast mind a magyar irodalmat.
Szerncsere egy baratom Henri Charriere - Pillango cimu konyvet ajanlotta amikor meg a kotelezo sorkatonasag volt. Ott volt az ideje az embernek "bakterkodas" kozben-helyett olvasni. - igyhat elkezdtem en is, mert valamivel el kellet utni az idot.
Addig a konyvig soha semmit nem birtam 5-6 oldalnal tovabb olvasni, megvallom oszinten nem is akartam.
Nem tudom, hogy 3 vagy 4 nap tunt el az eletembol, de masra nem emlekszem, csak arra, hogy alvas helyett is olvastam."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Kroni1
veterán
Szerintem öregszünk. Azért nem nagyon tudnak már ujat mutatni nekünk történetből, mert azokat gyerekkorunktól már annyira sűrűn, sok helyen láthattuk/átélhettük. De egy újszülöttnek minden vicc új, a mai fiatalok bizony sokkal több irányba tudnak keresni, mint mi amikor volt a szomszédok és kész. Nem lehet minden film vagy sorozat forradalmi és egetrengető újdonság, az nagyon ritkán jön össze. De van rá példa, sztem.
Lehet hogy az általad felsorolt sorozatok egy kaptafa, de konkrétan én egyiket se néztem azok közül. HoC, GoT nem fogott meg, a westworld aminek az első évadát végignéztem, volt benne valami de többet vártam. Zombis sorozat se az én világom, scifi sem, valahogy mégis úgy érzem, hogy vannak jó sorozatok! Night of megvolt? Én azt egy hetvégén ledaráltam, pedig semmi extra csak kiváló színészi játék. A Fargot elöször asszony nem akarta velem nézni, de ő is teljesen rákattant. A BB neki túl lassú volt, azt már egyedül daráltam le.
Szerk:
És azt hozzáteszem, hogy ez a megcsömörlés sokszor párosul a régen minden jobb volt utóérzéssel. Pedig nem biztos, én sok régi kedvencen szörnyedtem el újranézéskor, hogy ez a gagyi hogy tetszhetett egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ennyi erővel, minden ember egyforma, mert végül is, ha lehámozzuk róla a mázat, akkor az egész életük arról szól, hogy csinálnak-e gyereket, majd meghalnak. Aztán mégiscsak az a 90%-nyi máz adja a nüansznyi különbség és egyediséget vagy eredetiséget.
A sorozatok lelövése kapcsán van igazság abban, amit mondasz. A nyomi tévétársaságok folyton csúcsnézettséget várnak el, akkor is, ha idióta időpontban (pl szuperkupa meccsekkel egyszerre) adták le, és rossz sorrendben (firelfy). Ha valami nem hozza ezt, akkor azonnal kasza és más megy a helyére.
Mostanában meg az is előfordul, hogy pont a netflix vagy az amazon vesz át filmet vagy sorozatot, mert náluk nem az első vetítős téboly a cél, hanem a tartalom szélesítése. És nagyon komolyan odateszik magukat. És náluk nem jár kasza azért, mert a kritikusok előnézésen nem jósolnak világrengető kasszasikert nekik.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz DjFlanker #70 üzenetére
house of cards, quantico, westworld, game of thrones nagyjából mind egy kaptafa. kicsit más a környezet, de alapvetően ugyanazok a megoldások mindben. emberek szenyáznak másik emberrel. annyira hót uncsi az összes ilyen.
pedig első ránézésre azt hinné az ember, hogy micsoda változatosság, a westworld egy sci-fi, robotos univerzum, a got egy fantasy, a másik kettő meg real world, de ha lehámozod róluk ezt a mázat, megnézed az alapsémákat, akkor ugyanaz az egy kaptafára készült sorozat mind.
erre jön rá az elmeháborodott pc mozgalom, amelyik olyan nagy cégeket is leterített, mint a bbc, így lett a doctor who-ból egy pc feminista foshalom. mer mindenáron kellett nekik egy leszbikus is, meg egy női doki is, mert különben kapnak három rossz twitter bejegyzést...
vagy ott van az 500 sorozatodból egy: az ncis. én bírom, mert gibbs valami teljesen egyedi módon köcsög a többiekkel, de ugyanez a tehetség nincs meg az ncsla-ban meg az ncisno-ban meg az nciscyberben. ez utóbbi három sorozat minek? ha ilyen alapon nézzük (tudom, ez most sarkítás), akkor rögtön eloszthatod néggyel az 500 sorozatodat.
Azokat a sorozatokat meg, amiknek a folytatásához kellett volna valami kis ötlet, azokat kaszálják, mert a pórnép lusta keresztbe tenni egy szinapszist is. hazudj ha tudsz? rémvadászok/su2? és pláne és kiemelten: LUCIFER?
a legtöbb sorozat attól éri el a nézhetőség küszöbét, hogy van benne egy csft (Csöcsös-faros-takaros). slussz. star trek voyager: attól lesz jó a sorozat, hogy janeway tud homlokot ráncolni? még csúnyán nézni se tud rendesen... meg az agyonistenített 7/9-et egy jó nagy nullát alakít. a legtöbb sorozatszínész színészi eszköztárában van egy, max. két arckifejezés, oszt jónapot.
hiába raknak eléd a mekkdönciben 20 bigmacet, az csak bigmac marad, nem válik bélszínné.
[ Szerkesztve ]
-
DjFlanker
aktív tag
"Jelenleg a sorozatok elképesztő többsége 2-3 kaptafára készül, oszt jónapot. van zombis, meg időutazósnak látszó ócskaság, meg zombis, meg sci-fi-nek látszó ócskaság, meg zombis"
Ez, ne haragudj, óriási hülyeség.. Rengeteg féle sorozat van, olyan réteg témákkal IS, amiről még 5 éve se gondolta bárki hogy elkészülhet. 500+ sorozat (új és visszatérő), és ez CSAK az USA kínálat.
Amúgy a Netflix is előrelépett, megnyitotta az első európai sorozatfejlesztő/gyártó központját Spanyolországban. Az HBO se véletlenül készít annyi saját gyártást Európában
Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
azbest
félisten
válasz Rusher4587 #41 üzenetére
az eu-nak most is van bevétele ebből. Az áfát a helyi ország kapja az előfizetésből. A jogdíjakat a helyi jogvédő szervezet
lopja elosztja szét a jogtulajdonosok közt becsületesen.A filmgyártósból is lehet bevételük, hiszen még itthon is forgatnak amcsi filmeket. Ja, hogy a producerek és stúdiók által betett pénzt irígylik? Hát azt az itteni pénzembereknek kellene beletenni, ha itteni producerrel akarnak filmet.
Egyébként ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az itthoni iparágnak jó lenne, mert ezzel azok az eu országok járnak jól, akiknél most is van termelés és most is sok tartalom jelenik meg például tévében tőlük.
(#45) Dr. X
szerintem az is komoly probléma az európai tartalommal, hogy 28 különböző jogvédő szervezettel kell egyezkedni. Azt hiszem azért is tudott elindulni több szolgáltató itthon, mert egy közös eu-s jogvédő gittegyletbe belépett a nemzeti jogvédőnk. De attól még sokkal drágább lehet, ha ennyi éhes szájat kell betömni, mintha egy tényleg egységes piac van és egy szervezettel kell megegyezni.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz #16820480 #63 üzenetére
Azért azt sem árt elfelejteni, hogy sok minden azért is szorul háttérbe, mert a tömegeket kell kiszolgálni.
"De kényszerrel megpróbálni köztudatban tartani szerintem már önmagában egy kritika."
Ez éppenséggel inkább lehet jelen korunk kritikája.
dabadab: Arról nem is beszélve, hogy Ukrajna nem is része az EU-nak.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz #42308056 #65 üzenetére
Mit kellett volna tenni? Újabb hidegháborúba kezdeni? Fegyveresen bevonulni a Krímre? Mo. 9 millió társadalomkutató, politológus, szövetségi kapitány országa... mégsem jut soha előrébb.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
törölt tag
Ilyen baromságokat ezerrel megszavaznak, de mikor Oroszország bevonult Ukrajnába csak bután néznek maguk elé. Így nincs jövője az EU-nak...
-
addikt
Sajnálom, hogy a felsoroltak közül egy se volt az igazi. Bár ezek közül egy se épp polkorrekt, én is utálom azt a mániát. Ha kell nagyon puttó, de minőségi cucc: Deadwood-ot próbáld meg eredeti nyelven (személyes kedvenc, idén újra kipörgettem mind a 3 évadot
bambano olyan mintha a sorozatokról mindenkinek csak a walking dead ugrana be, ami azért poén, mert én pont azt nem nézem (próbáltam, feladtam). Van azért 6-7 minőségi dráma és bár időutazóst nem tudok, de Sci-fik közül nekem a The Expanse nagyon bejött (nincs benne időutazás)
American Gods, amugy nálam 2017 év sorozata, szorosan mögötte a Netflix The Punisher-je.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De lehet róla vitatkozni, bár nem arról, hogy jó vagy sem, hanem hogy érdemes-e kötelezőként kezelni vagy sem. Ha valami kötelező, az nehezen megkerülhető. Persze a legtöbb iskolában el lehet alibizni, de akkor mi értelme az egésznek?
Én sem szeretem az Egri csillagokat, sem a könyvet, sem a filmet. A könyvet végigszenvedtem, nem mert kötelező volt, hanem mert kaptam az elolvasásért olyan könyvet, amit szerettem olvasni. Egyszerűen nem érdekelt sem akkor, sem azóta az a korszak, sem a benne játszódó történetek. Hasonlóan gondolom, hogy egy bizonyos zenei irányzat erőltetése is értelmetlen, ahogy azt várni, hogy majd "megkomolyodik" a gyerek, "belenő". A művészet értékét nem egy bizottság kellene meghatározza. Tanuljon meg a gyerek válogatni, alakítsa az ízlését. Ha ettől visszaszorulnak a régi regények/versek/zenék, akkor lehet, hogy mégsem olyan örök érvényűek. De kényszerrel megpróbálni köztudatban tartani szerintem már önmagában egy kritika. -
bambano
titán
válasz VágniValó #27 üzenetére
"A sorozatok nagyon jó minőséget ütnek meg, az elmúlt 10 év filmjei szinte elhalványodnak mellette. ": haha, ez volt a hónap legjobb vicce eddig.
Jelenleg a sorozatok elképesztő többsége 2-3 kaptafára készül, oszt jónapot. van zombis, meg időutazósnak látszó ócskaság, meg zombis, meg sci-fi-nek látszó ócskaság, meg zombis. olyan sorozat, ami igazán, mellbevágóan különbözik a többitől, egy volt mostanában: az american gods. kazalszám van olyan sorozat, amit elindítanak valami érdekes történettel, azt hiszed, hogy jó lesz, majd 2-3 epizód után beterelik a hagyományos epizodikus klisék közé, és sima egyszerű sorozat lesz belőle, amiből 13 kell egy tucathoz. na meg van egy halom remake. mekkgájver és társai.
az tény, a mennyiség mostanában kiugró. pont ugyanúgy kiugró, mint a star wars filmeknél, és pont ugyanakkorát zakóznak, mint a solo.
-
Kroni1
veterán
Szerintem ő konkrétan a "szerb fim" című gusztustalanságra gondolt, és nem a szerb filmekre..
"Klinikák, Hallo, Hallo,Colombo, Knigh Rider, Baywatch a maga idejében, Vészhelyzet, X akták. Ezek tényleg jók voltak a maguk idéjében de a többitől én kifejezetten irtóztam, főleg a jóbarátok-tól de hát ez csak ízlés kérdése.. Még a Polip volt nagy sláger, emlékszem gyerekként nagyon kivoltam morricone zenéjétől, de a 6. évad körül lettem annyi idős, amikor megértettem a mondanivalóját, és nagyon megtetszett.
-
Micsurin
nagyúr
~30-40% -> Barátok közt a Netflixen no no... kevesebb sorozat? Naná...
VPN here I come.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
borg25
senior tag
Jah pl a Tejben, vajban, szerelemben
Tartalma van, vicces, Monica Bellucci játszik benne. A 6.4 IMDB értékelés is gáz?
Macska jaj nem egy kultuszfilm? Csak mert az is szerb... -
borg25
senior tag
Ízlések és pofonok. Nem nagyon lehet rajta vitatkozni.
Abban gondolom egyetértünk, hogy színvonalat csakis színvonalas tartalommal lehet emelni.
Ez a szabályozás egyrészt azt mondta ki, hogy ugyanazok a kötelességek vonatkozzanak egy streaming szolgáltatóra, mint egy mezei kereskedelmi televízióra, másrészt bevételt akar az európai tartalomgyártóknak, harmadrészt értékrend védő.
Mondjuk így belegondolva én inkább az ajánlási algoritmusra tettem volna előírást, és nem feltétlen úgy ahogy itt is, hogy az eu tartalomnak kiemelt helyen kell lennie, hanem, hogy a közszolgálati tartalomnak kiemelt helyen kell lennie, és az ajánlatadási algoritmusban előrébb kell sorolni őket. Jelszó Öveges professzort és az Egri csillagokat az első helyreS ha már kérdezve lettek a régi jobb sorozatok:
Klinikák, Guldenburgok öröksége, Hallo, Hallo, Csengetett MyLord, Pumukli,Első csók, Derrick
Colombo, Két férfi egy eset, Knigh Rider, Jóbarátok, Baywatch a maga idejében, Vészhelyzet, X akták, Star Trek TNG/DS9/Voyager, Star Gate/SG Atlantis
Azért sok akkori sorozatért még most is elmennek a rajongók egy-egy találkozóra. A Westword, Alter Carbon tényleg jó volt, de hányan mennének el egy Westword vagy Trónok harca találkozóra?[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
Majd teleszórják mindenféle füle-farka nincs művészfilmmel hogy meglegyen a kvóta vagy beraknak olyan szemeteket is mint a szerb film.
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
Kroni1
veterán
Értem. Nekem amúgy tetszik az a frissesség, amit a netflix hozott a tényleg nagyon kiszámítható, és valóban gyenge színvonalú amerikai filmek mellé.. Amúgy ahogy látom az európai fim is nagyon sokat romlott, legalábbis a régi francia és olasz színvonalat nem látom felfedezni. (Talán csak a skandináv dolgok tudnak megfogni a hangulat miatt, pl. Tetovált lány, Fejvadászok, a híd, stb..)
Úhh, a Fargot kihagytam, nálam az is nagy kedvenc, sőt talán az a legnagyobb!
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Inkább filmekre értettem, hogy romlott sokat a színvonal, sorozatok terén azért a 10-20 évvel ezelőttiekhez képest jobb a színvonal, viszont kevés az, amit pár rész után nem akar kukázni az ember.
Breaking Bad-et én is szeretem, néztem a Trónok harcát is és a Fargo is egész jó volt.
Scifi is érdekelne, viszont én nagyrészt Stanislaw Lem-en, meg Asimovon nőttem fel, nekem rémesen bugyuták, gagyik a mai scifi sorozatok.Most legutoljára a Silicon Valley-t néztem, mert beajánlották, de valami szörnyű, van pár jobb poén, meg látom mire menne ki az egész, de egyszerűen unalmas, gyenge a megvalósítás. A Westworld első évada sem volt rossz, viszont ez a második évad szörnyen gyenge. Ezeken kívül vagy 8-10 pilot részt néztem meg az elmúlt szezonban, de még annyira sem fogtak meg, hogy a nevükre emlékezzek.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Amik igy hirtelen eszembe jutottak, hogy nekem bejöttek az elmúlt időszakban: breaking bad, american crime story, mr. Robot, night of.
És a könnyedebb sorozatok közül a modern family-t is nagyon jónak tartom. Én egyértelműen látok előrelépést a bugyuta rém rendes családhoz képest...
(Al Bundy rajongóknál most biztos kihúztam a gyufát...)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Ezzel nagyon nem értek egyet, de elfogadom, hogy neked nem tetszenek a mostani sorozatok. Viszont azt irtad, h romlik a sorozatok színvonala. Mondj pár példát, hogy 10-20 éve mik voltak azok a sorozatok amihez nem tudtak hasonlót a jelenlegi kínálat készítői! Mert szerintem kínálatban is nagyon nőtt, és minőségben is rettenesen sokat fejlődött ez a szegmens.
-
Alchemist
addikt
Sok sorozat van, tele bőven CGI-vel. Ugyanakkor a történetek minősége nem lett jobb, viszont a nézők "túlterheltsége" miatt még a jól induló sorozatok is sokszor kevés évadot élnek meg, illetve az évadok max. 10-12 részből állnak, régen ez a szám 20 fölött volt.
Van amikor a "kevesebb a több"...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Sinesol
veterán
Mindet láttam, vagy legalabbis belenéztem az említettekbe, talán 1-2 volt említésre méltó, de a nagy részük hulladék, legalabbis szerintem. Sok sorozat pilot részébe is belenéztem az elmúlt évben, és nem volt egyetlen sem, amit néztem volna, a legtöbb bugyuta, felszínes, csak látszólag összetett, maximum ilyen tizenéveseknek valóak, akik még nem sok mindent láttak. Plusz az erőltetett polkorrektség sem igazán tesz jót semminek.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Vannak könnyen emészthető olvasmányok és nehezen emészthetőek.
Csak hogy idézzek EGY mondatot: "Hát a passzusomba azt írta a szolgabíró, persze diákul a nacionálém után, hogy "verbi divini minister", ami annyit tesz, hogy az "isteni ige szolgája", s íme, a vámon, amint megmutatom passzusomat, a vámosok elkezdenek "per miniszter" titulálni, azontúl tráger, fiáker, kellner, valamennyi mind per "excellenciád" ad egyik a másiknak a kezére; előttem, utánam komplimentíroznak, csakhogy a földet nem verik az orrukkal, és vesztegetik rám az excellenciát!"
Ugye minden világos mindenkinek...
Nyilván nem szó szerint kell venni a minden második mondatot, de nem kevés ilyen van benne, brutál sok szereplővel. Ez nagyon nem egy 10 éves gyereknek való olvasmány. Az meg hogy 40 éve ezt nyomják, azzal nem tudok mit kezdeni. Megint csak sarkítva, de azt hiszem több ezer éve a nő igencsak alsóbb rendűnek tekintett "lény", nem is igazán ember, mert az ember az ugye a férfi. Vagy, hogy a sztahanovista és hasonló szerencsétlenségek közepette ki találta ki, hogy a Kőszívű egy 10 évesnek való rohadtul nem érdekel. De baromság. Nagyon sok jó olvasmányos könyv van. Ez nem az. -
joey04
titán
Ezt a baromságot. elmennek a francba.
-
Egon
nagyúr
Hát nem is tudom.
A lányom élvezte a Pál utcai fiúkat, és a Kőszívű ember fiai-t is. Nekem az Egri csillagok (no meg a középiskolás Mester és Margarita) annyira bejött, hogy többször is kiolvastam.
Ellenben pl. a Lázár Ervin-féle Manógyár (ami a lányom első kötelezője volt), no meg mondjuk a Hatos számú kórterem Csehovtól, ami nekem az egyik rémálmom volt középiskolában - no ezekkel büntetni lehet. Pedig az utóbbi nem igazán "régi"...Mellesleg az Egri csillagok az ország legnépszerűbb regényének is meg lett választva pár éve (ergo igen sokaknak bejött), szóval ha te kivétel nélkül utáltad az összes "szar" kötelező olvasmányt, akkor tartok tőle, hogy ez esetben nem a regény volt a hibás...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dr. X
aktív tag
Egy sorozatot/filmet nem kérésre raknak be az adatbázisba, hanem ha megfizetik a jogdíjat utána. Ha a Netflixnek a mostani x százalékos európai arányt fel kell vinni 30-ra, az két módon érheti el. 1.: vagy kivág egy csomó nem európai tartalmat és a meglévővel elérik a 30%ot vagy 2.: plusz pénzt költenek a rengeteg régi ezerszer mindenki által látott műsorok licenszére, és így az x összegből, amit évente elkölthetnek az európai régióra, kevesebb jut majd új gyártásra.
-
borg25
senior tag
Két féle műsorszolgáltató létezik: közszolgálati, piaci. Utóbbi piaci alapon működik, olyan tartalmat szolgáltat amivel a lehető legszélesebb közönségtábort tudja elérni. Sajnos ez nem feltétlen jár színvonalas műsorok készítésével. Lsd: Mónika show. Itt megjegyezném, hogy ami miatt itt hápognak, az a hagyományos médiaszolgáltatóknak évtizedek óta előírás, hogy a műsorban bizonyos mennyiségű eu gyártású tartalmat kell leadni. Ennek az egyik eredménye volt a Mónika show: Eu gyártású, nézték, és olcsóbb volt mint egy tv sorozat.
A lényeg, hogy amit sokan néznek, az nem feltétlen ad értéket. Itt jön képbe a közszolgálati műsorszolgáltató: Ő vállalja, hogy olyan tartalmat is leközöl, ami kisebb célcsoportot/réteget érdekel, olyan tartalmat amit a társadalom értéknek tekint. A tevékenységéért cserébe az állam a (reklám)bevételét kiegészíti.
Az eddigi sztreaming szolgáltatók mind piaci alapon működnek. Érdekes lenne egy olyan koncepció, ami közszolgálati jelleget is ölt.Írtad, hogy a gyerek most olvassa a kőszívű ember fiait, és minden második mondatban van olyan szó amit nem ért. Én nem emlékszem ilyenre. Arra igen, hogy én se szerettem a kötelező olvasmányokat olvasni, s sokat nem is olvastam el.
A gyerekednek az a gondja, hogy a kőszívű olvasása során sok olyan szóval találkozik, amit nem ismer. Ez Jókai hibája lenne? Nem hiszem. Én inkább abban látom a gondot, hogy eddig olyan tartalommal találkozott, amiben ezek a kifejezések nem szerepeltek. Pedig a kőszívű gondolom 40 éve kötelező olvasmány. 40 éve gondolják úgy, hogy ekkora már kellene olyan szókinccsel rendelkeznie, amivel meg tudja érteni ezt a művet. De ha csak facebookos szlenggel és rövidítéssel találkozik, meg primitív amerikai poénokkal akkor nem lesz megfelelő szókincse. Biztos vagyok vele, hogy nem csak ezeket a tartalmakat nézeted vele. Egyszerűen csak arra akartam rámutatni, hogy a értelem, érzelem fejlődéséhez szükség van olyan tartalomra ami fejleszti a lelket és a szellemet. Lehet, hogy kinézetileg nagyon szépek az amerikai filmek, de ma már kevés az, aminek olyan tartalma is van, ami miatt 1 év múlva is meg akarod nézni a filmet. -
tothl
addikt
válasz Rusher4587 #41 üzenetére
Oké de az olyan sorozat mint a Babylon Berlin, vagy mint a Dark ritka mint a fehér holló és nem hinném, hogy mesterséges módszerekkel kéne eltartani egy kontinensnyi stúdiót.
-
Rusher4587
tag
Én azt gondolom, ez úgy fog kinézni, hogy Európai stúdiókban forgatják majd a filmeket, itt végzik esetleg az utómunkákat is, esetleg több itteni színészt alkalmaznak.
Sokan nem értik a lényeget: a cél, hogy az EU-nak bevétele legyen ebből, a filmkészítés után fizetett adó formájában, ha már a saját filmgyártása kiszorul a piacról a netflix és társai miatt.
És azért szögezzünk le valamit, ennek nem a minőségibeli különbség az oka, hanem a vásárlók lustasága, és igénytelensége, még ha néha jó filmeket, sorozatokat is láthatunk az amerikai cégektől., ez vezetett oda, hogy a pénz az amcsi filmiparba (ami már nem Hollywood) ömlik, és ott futja rá, hogy fossák magukból a filmeket, sorozatokat, a nagy számok törvénye alapján meg valamennyi jól is sikerül.
Ez persze az élet más területein is így van, igenis kordában kell tartani az amerikai (és más) termékeket, meg kell akadályozni a monopóliumot.
(Vagy nem tanultunk még azokból az esetekből, amikor ők az erejüket kihasználva politikai-gazdasági okokból kígyót-békát kiabálva betiltják, ellehetetlenítik egyes cégek termékeit az általuk uralt piacon?)
Én nem hiszem, hogy Magyarország ebből túl sokat profitálna, de én amúgy már csak azért is örülök a tervezetnek, mert ezzel az Európai filmipar -ha nem is fellendül, de- talán könnyebben talpon marad, mert hát nem mondanám, hogy a legjobb filmek között, amiket láttam, az amerikai, vagy az amcsi könyvekből készült darabok vannak többségben, és akkor még finoman fogalmaztam!Si vis pacem, para bellum!
-
quarros
tag
Hmmmmmm.... Első kérdés ami beugrott mi lesz a Chruncyroll-al? Ott csak japán animék vannak angol felirattal. Mi legyen? Europai anime studiót hozzanak létre?
(A mostani sorozatok minőségét tekintve meg azt mondom hogy a netflix sokszor mérföldekkel lelépi a "kábelszolgáltatók sorozatait" példa: Altered Carbon)
-
Slack
tag
Nem lehetne inkább az európai tartalomgyártókat kötelezni a normális tartalom készítésére? Ha lenne normális tartalom akkor a Netflix is szívesen felvenné a kínálatba.
-
tothl
addikt
No hát ez egy űberbuta hozzáállás már megint. Gratulálok az illetékeseknek.
Indítsék el az EUFlixet és szerezzenek előfizetői bázist.
A Netflixnél nagyon jól van az úgy, ha csak olyan tartalmak kerülnek be, amelyek valóban megütik a szintet.
És van sok európai alkotás is.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Na és itt van a gond. A régi cuccok erőltetése. Mint a spenót meg az an****x...
Családban van pont 10/12 éves gyerek. Kötelező olvasmány: Kőszívű ember fiai. Olvassa, de minden második mondatban van olyan szó amit nem ért. Kínszenvedés olvasnia. Persze szerettessük meg az olvasást a gyerekekkel, mert már nem olvasnak és ez a mocsokos számítógép miatt van. Olyan könyveket olvastatnak velük amit majd 20 év múlva kellene olvasniuk. Magától kiolvasta az összes Herry Plottert. Én is utáltam az összes szar kötelező olvasmányt általánosban és gimiben. Sajnos csak egyi után jöttem rá, hogy vannak értelmes könyvek is. Pont az ilyen hozzáállással cseszik szét az egész olvasási és filmes törekvéseket is. Nekik nem tetszik, nekem igen, akkor is nyomjuk a jó régi vackot, mer én azt mondom az a jó. Meg a Latabár meg a kisf***om... Bocs, de meglátom azt az embert és baltát dobok a monitorba... ÁÁÁáááá...Gyerekek habzsolnák az információt, de pont hogy kiégett vén pöcsök mondják meg, hogy mit kellene habzsolniuk. Aztán csak hápognak, hogy hát lám a gyerek nem érti a könyvet amit én így a halál fele tartva annyira szeretek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kikikirly #30 üzenetére
Bizony! Minél tovább tart egy sorozat annál nagyobb költségvetést is adnak neki, ha sikeres. Erre tökéletes példa a History Channel-en a Vikings. Első 2 évad: kb 15-15 statiszta a mezőn, közeli felvételeken püfölte egymást. Utána...
+ Idén debütált mindig idők legnagyobb költségvetésű sorozata az Altered Carbon, és a látványon (is) kb besz@rtam. Pont az EU által csúnyabácsinak tekintett Netflix az, ami nemhogy évről évre, de lassan odajutunk, hogy hónapról-hónapra valami újító és grandiózussal jön elő. Bárcsak a föld lakosságának mindenben fele annyira lenne kinyalva a segge, mint sorozatokban.
[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
Csak egyetlen pici probléma hogy nagy része a EU filmgyártásnak egy nagy rakás gőzölgő kaksi ,akkor meg miről beszelünk? Olyan ritkán lehet látni bármilyen jó sorozatot vagy filmet amit itt csináltak hogy sírni lehetne
-
-KP-
addikt
"Talán az itt lévő olvasók többsége inkább vallja magát magyarnak/európainak mint amerikainak, ezért talán örülni kéne neki, ha a gyereke nem csak az amerikai életérzést szívná magába a tv képernyőjén keresztül, hanem azt a kultúrát is ami a gyökere."
Ez így nettó marhaság. Én pl. jó filmet/sorozatot akarok nézni, és nem az érdekel hol készült. Arról nem én tehetek, hogy a jobb filmek döntő többsége amerikai. Néhányat leszámítva nem is tudok hirtelen normális európai sorozatot felsorolni az utóbbi pár évből. Így elsőre a Luther meg a Young Pope jut eszembe, hakni akciófilmre meg a Strike Back. Mozifilmeknél valószínűleg még rosszabb az arány.
Ezzel a húzással egyedül azt fogja elérni az EU, hogy kevesebb külföldi tartalom lesz elérhető, hogy meglegyen az arány, vagy pedig nagy számban felhigítják ócska gagyival, ami a lőtéri kutyát se érdekli, szintén azért, hogy meglegyen az arány.
-
borg25
senior tag
Szó se róla, tuti, hogy a európai médiacégek mentek oda lobbizni,nem pedig az átlag állampolgár mondta, hogy az EU tegyen a európai kultúra és munkahelyek megóvásáért. Talán még egy nacionalista pártot el tudok képzelni, hogy nemzeti arculatú streaming szolgáltatókat, a nemzeti érzelmű embereknek szlogennel.
A lényeg, hogy itt pont, hogy nem kevesebb lesz, hanem több. Ha lépést akarnak tartani, akkor fel kell venniük a régi gyártású filmeket is. Amik közt sok nagyon színvonalas film is van. pl felrakhatják az összes régi magyar Latabáros filmet és társait. Hogyan másképp kerülne be a Netflix kínálatába a Tüskevár, Egy magyar nábob, vagy az Egy bolond százat csinál?
Tudom a mai ifjúság számára ezek a filmek lassúak és unalmasak, viszont szerintem nem, és sajnálom őket, mert lehet, hogy kiskorúk óta arra szoktatták rá őket, hogy habzsolják az információt, de az emberi agy nem így működik, ennek még meg lesz a böjtje. Már most is sok tizenxéves gyereken látszik, hogy kiégett. -
kikikirly
senior tag
Stranger Things...
100%-ig egyetértek veled.
Amit ,még észrevettem hogy látványba is felnőttek a sorozatok a filmekhez.Walking Dead-be azért nem kicsit részletesen mutatják a darabolást.Gondolom olcsóbbak lettek a számitógépes effektek.
2000-es évek elején levő akció sorozatokba pl borzalmasan gagyik voltak az akció jelenetek, 90-es évekbeli nagy filmekkel összevetve is.Látványon túl is rengeteg javult a sorozatok minősége, nekem kifejezetten bejön hogy a sorozatokba sokkal részletesebb el tudják mesélni a történéseket mint egy 90/120 perces filmbe.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Feketelaszlo #24 üzenetére
"a nagy európai nemzetek már lenyilatkozták, hogy ők a gonosz és ördögi Netflixszel márpedig nem hajlandóak együttműködni,"
Valamit elronthattál, mert a cikk, amit linkeltél, baromra nem arról szól, mint amit írtál.
DRM is theft
-
tuki2200
senior tag
Az USA a reneszanszat elo protekcionizmusaval elkezdte szivatni az europai cegeket, ezert az EU vissza szivatja az amcsi multikat.. egy ideje tart mar ez az adok-kapok nem veletlen kezdtek el mostansag komolyan birsagolni meg szabalyozni facebookekat, googliekat meg amazonekat is..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez egy jó nagy büdös sarkítás, már ne haragudj. A filmekben igazad van, átlalában 2 évente van valami jó, amit akkor tényleg az összes haver ajánl az összes havernak, mert "na végre valami épkézláb"
De a sorozatokat nézve pont, hogy a szöges ellentéte történik. Nagyjából 2008 óta beindult egy olyan folyamat, amit szinte biztos vagyok benne hogy a sorozatok aranykoraként fognak említeni jó 100 múlva. A sorozatok nagyon jó minőséget ütnek meg, az elmúlt 10 év filmjei szinte elhalványodnak mellette. Igen rengeteg van, ezzel együtt jár, hogy sok az átlagos is. Viszont szinte minden érdeklődés ki van elégítve: True Detective, The Expanse, Breaking Bad, The Americans, American Horror story, Firefly, This is us, Silicon Valley.... Színvonalas sorozatok a stílusok széles skáláján. Ki van nyalva a seggünk rendesen.
Tehát ha szerinted a sorozatgyártás is mélypontra süllyedt, akkor írd meg mikor volt ilyen minőségi felhozatal azelőtt.
Szerk: Az itt megnevezett sorozatokat csak hasraütésre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nem hiszem, hogy olyan sokat veszítenénk, az elmúlt cirka 10 évben méylpontra sülyedt az amerikai filmgyártás, szinte már csak szemetet gyártanak, sorozatok terén sem sokkal jobb a helyzet.
-
Feketelaszlo
senior tag
Tekintve, hogy a nagy európai nemzetek már lenyilatkozták, hogy ők a gonosz és ördögi Netflixszel márpedig nem hajlandóak együttműködni, ez például remek lehetőség a magyar filmnek - itthon talán nyitottabbak az ilyesmire.
-
bambano
titán
el kellene dönteni, hogy mit akarnak.
ha több eu-s tagállamban is jelentős adókedvezményt meg egyéb támogatást lehet kapni az amcsiknak filmgyártáshoz, akkor azzal több amcsi film készülhet, mert az egységköltség csökken.
ez a szabály meg visszaszorítaná az amcsi filmeket.na most akkor melyik legyen?
-
borg25
senior tag
Itt senki nem gondolkodik? A Netflixnek mi a célja? Profitmaximalizálás. Azt hogy tudja a legegyszerűbben elérni? ha az egész világon ugyanazt a tartalmat adja. Esetleg csinál olyat, hogy nem angol felirat.
A Netflix amerikai cég, elsődlegesen az amerikai igényeket igyekszik kielégíteni.
Ha ezt a két dolgot összeadjuk, akkor érdeke-e a Netflixnek, hogy időt és pénzt áldozzon arra, hogy európai filmeket is felvegyen a kínálatába? A meglévő kismillió közé, amikhez már most is kevés húsz élet, hogy az ember megnézze? Segítek a válasz a nem.Érdeke-e az Eu bürokratáin kívül másnak is, hogy európai gyártású filmek is fent legyenek a kínálatban?
1. Talán az itt lévő olvasók többsége inkább vallja magát magyarnak/európainak mint amerikainak, ezért talán örülni kéne neki, ha a gyereke nem csak az amerikai életérzést szívná magába a tv képernyőjén keresztül, hanem azt a kultúrát is ami a gyökere.
2. Az a csúnya pénz. Bár az a 15 eurós előfizetési díj nem tűnik soknak, de sok kicsi sokra megy. Nem mindegy, hogy abból az amerikai filmstúdió kap pénzt, vagy egy európai, uram bocsá magyar. Gondolom sokan érzik azt, hogy már most is túl sokat keresnek, és nem kéne erőltetni az európai filmgyártást, még a végén exportbevételt generálna, az meg milyen má.
3. Ez két élű fegyver. Ha bekerült egy film a netflix adatbázisába, akkor nem feltétlen fogja azt mondani, hogy azt csak Európában lehet megnézni, és amerikai ember ne próbáljon angol vígjátékot nézni. -> Segíti az európai kultúra és értékrend terjedését és így lesz exportbevétel.Végül hol írták, hogy a 30%-nak új készítésű filmnek kell lennie? Bármikori lehet. Most itt megint sokan akarnak aggályoskodni, hogy milyen már hogy Bud Spenceres filmeket is lehessen nézni a Netflixen?
-
törölt tag
Akkor ha a Netflix mondjuk az EU leányvállalata (gondolom ők is az íreknél vagy Luxemburgban vannak bejegyezve) adja ki az általuk készített filmeket és sorozatokat, akkor azok európainak fognak minősülni?
Mert amúgy nem tartanám túl pozitívnak ezt a módosítást. Ennyi erővel akkor a boltok legalább 30%-ban EU-ban gyártott termékeket forgalmazhatnának.
-
Alchemist
addikt
A Brüsszeli Fontos Elvtársaknak megint kézivezérlős agymenésük támadt...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Mrpingvan
tag
És mi van a Netflixen lévő európai tartalmakhoz? Pl. nagyon jó kis sorozat volt a "The Rain" c. sorozat ami dán gyártmány.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Ha nyitok egy magyar feliratos kizárólag japán manga streaming szolgáltatást, akkor annak a 30%-a európai gyártású japán manga kell legyen.
-
Fred23
nagyúr
Marhák. Ha nem megy piaci alapon, nem kéne erőltetni!
-
Hunpriest
senior tag
A hagyományos piacokat is védik hasonló eszközökkel. Ezt is kell, mert ha kontroll nélkül árad be az USA kontent, akkor az tényleg nehéz helyzetbe hozzhatja az EU tartalom gyártókat. És nem, ez nem olyan "egyszerű", hogy akkor az EU is gyártson minőségi tartalmat.
-
addikt
Ez pontosan az amit ők el akarnak kerülni. Mind tudjuk miért. Nekik az a nagyon fontos, hogy (kicsit irodalmi leszek) a más által felépített forgalmas piacon az első két sorba kaphassanak asztalt,h ogy felkúrják a terméküket.
Hozni kellene minimum azt a szintet, mitn az olaszok a Gomorra-val és nem lenne baj.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem hiszem, mert akkor meg a kutya nem fog fizetni érte. Valszeg inkább tele lesz nézhetetlen szutyok európai művészfilmmel...
Vannak jó európai filmek is, de sajnos mivel nem piaci alapon működik az európai filmgyártás, mint az amerikai, ezért itt azért is kapnak pénzt az alkotók, ami teljesen értéktelen, míg amerikában felkopna az álluk (fel is kopik, mert ott is akarnak értéktelen filmeket forgatni, csak azt nem finanszírozza senki...)Aki él és nem boldog, az téved!
-
Dr. X
aktív tag
Ésszerűtlennek tűnik. Ha lenne legalább 30%nyi európai tartalmuk, akkor most is fent lenne. Így majd szépen kigyomlálják a nem európai tartalmat, hogy elérje a 30%ot az arány. Ha a Netflix mostantól minden forrásából csak európai sorozatokat csinálna, akkor hány év lenne, mire elérnék a 30%ot? Ettől csak beszűkítik az európai felhasználók előtti tartalmat.
-
moleculez
veterán
Mi köze az EU-nak ahhoz, hogy mit szolgáltat a Netflix?! Van free trial, pont azért, hogy eldonthessem kell-e ez nekem. Ha nem, akkor nem.
Mondjuk ha a teljes Barátok Köztöt feltolják (mármint mind a másfélmillió részt) akkor már is megvan. Legrosszabb esetben Szomszédokkal megvan.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
a2d2
addikt
És mi lenne ha az európai filmek kapnának egy külön stream szolgáltatót aztán aki azokra kíváncsi majd arra fizet elő. Aztán majd a piac belövi a kereslet/kínálatot. Nem bírom az ilyen ígycsináldmertaztmondtam hozzáállást.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Samott
addikt
Megmondom mi lesz: visszavagjak az amcsi tartalmakat, hogy tartani tudjak az aranyt. Tehat meg kevesebbet kapunk majd mint az amcsik.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Bandi995
aktív tag
Csodálatos! Ráadásul legyen a lokális kontent kiemelt helyen! Ezt az emeletes baromságot! Hagy döntse már el mindenki, hogy miért szeretne pénzt kiadni és azon a szolgáltatáson keresztül mit szeretne ha eléraknának...
Ribi: abszolút jogos kérdés, de valószínű, hogy konkretizálták valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Mi számít európainak?
Van pár film amibe forgatnak európában is, az már jó?(#3) Balika911: Ha csak az igény határozná meg akkor eléggé egysíkú lesz rövid időn belül az egész (tudod, nincs rasszizmus, de igény az lenne rá). Viszont politikus szabályzás erre sem jó, mert aki fizet az szerepel. Kell valami szabályzás, csak a szokásos kérdés, hogy mi és hogy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez nem ésszerű, az, hogy ezt megszavazták kb gusztustalan. Nem az ott ülő politikusoknál kell lobbizni, hanem érdemi kontentet készíteni a fogyasztónak.
"az említett regionális tartalmakat nem szabad eldugni, hanem azokat kiemelt pozícióban kell elhelyezni a felhasználói felületen."
Ez az egyetlen része az egésznek, amivel egyet tudok érteni, a többi bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Hagy döntse már el a vevő, hogy mit akar...
+1: Lehet egyáltalán 30% EU-s tartalom vagy nem is készül ennyi film / sorozat?
+2: A 40%-os emelés az EU tartalomra vonatkozik vagy az országéra? Mekkora része tűnne el a Netflix nem magyar tartalmának, hogy meglegyen a 40%?[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Ésszerűnek tűnik.Viszont a piaci körülmények között nem a verseny,vagyis a fogyasztói igényeknek kéne meghatározni mi az amire van igény és mire nincs?Magam részéről ki nem állhatom az Európai filmeket,nagyon más már az alaphangulatuk mint az Amcsi filmeknek,ami nekem nem jön be.
Ha magától sincs meg az 30% igény akko...Lehet változtatni kéne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest