Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- VMware
- Ubuntu Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #42 üzenetére
Nekem is megfelel a 60 Hz. A múltkor is betámadott valami féleszű itt a fórumon.
Ha nem felelne meg nekem, akkor nem vettem volna meg. Ilyen egyszerű. -
hegedus001
aktív tag
Nekem is M1 Air 8/256 kivitel van, hobbifotós vagyok csak, de egy 1000+ darabos kép mennyiséget pl tényleg jól kezel, de amint elkezdjük jobban maszkolni a képeket, pl valami portré sorozat ne adj Isten, kell egy zajszűrés, akkor ott már elég hamar letérdel a gép. (adobe lightroom esetén)
A 16/512-es pro sem hiszem, hogy ebből a szempontból sokkal tovább tartana, szerintem ha ezzel dolgozik az ember, akkor kell a 24 GBA 60 Hz-es témához +1 tőlem is. Nem értem mi ez a nagy pörgés rajta. Látom és érzem a különbséget, de laptop esetén nem végzek rajta olyan dolgot, hogy zavarna (képszerkesztésnél pont semmi lényegi dologban nem befolyásol a 60 Hz, ellenben csomó üzemidőt takarítok meg vele) telefon méretben meg nekem pl egyáltalán nem zavaró (13 minim van) egyedül az iPad (amin játszok is sokszor, meg többet olvasok) érzem azt hogy van értelme a magasabb képfrissítésnek.
-
vadkörte
addikt
válasz
hegedus001 #38 üzenetére
"...a 8GB ipaden pl bőven elég..."
Nem csak iPad-en. Amúgy erősen használatfüggő a dolog.
Egyik klubtársamnak 8/256-os M1-es MacBook-ja van (meg mellette egy 64/1TB M1Max Studio). Napközben pedagógus, dolgozik a MacBook-kal, "civilben" természetfotós, Canon EOS R3/R5 gépekkel fotóz, a RAW-jaik nem kicsik. Több éves a gép, de röhögve kibír egy teljes munkanapot akkuról. Egy másik klubtársamnak - végzős fotográfiát hallgató egyetemista - 16/512-es M1-es MacBook Pro-ja van. Nem túlzás, hogy ezresével szerkeszti rajt a képeket (Nikon D750) de a gép nem akar kifutni az erőforrásaiból.
#32 nozs23
Nem értem ezt az állandó vissza-visszatérő rugózást a 60Hz-en. Amíg csak 60Hz-es kijelzőkkel szerelt telefonok voltak senki nem nyavalygott miatta. Az a felhasználói kör aki olyan készüléket vesz amiben 60Hz-es kijelző van, általában magasról telibeszarja. Nem mindenki görget fényhez közeli sebességgel social media-t, vagy 24/7-ben AA-s játékokat tolni rajt. Amúgy ha nem felel meg, nem kell megvenni -
nozs23
addikt
válasz
hegedus001 #38 üzenetére
Nem feledékeny. Az iOS faszsága, hogy kinyírja a háttérben futó appokat, ez igaz a 16GB-os iPad Pro-ra is. Javul a helyzet az utóbbi években, de még nem az igazi.
-
válasz
Luck Dragon #27 üzenetére
Én is.. és azt is hogy mikor jelenik meg szolgáltatói kínálatban.
-
Ádám16
addikt
-
Kíváncsian várom .
-
scdlsc
senior tag
válasz
hegedus001 #11 üzenetére
Én is 13 minit használok, de szeptemberben lesz 4 éve, hogy bemutatták.
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
janeszgol #20 üzenetére
Ooooké.
A lényeg, hogy egyre kisebb változások vannak évről-évre és úgy tűnik, hogy iparági sztenderd lesz a flagsip telefonok között a 7éves támogatás, aminek platformtól függetlenül örülök.
Nem lennék meglepődve, ha pl. a 13-as széria már akár a 8. főverzióját is megkapná. De erre még várni kell pár évet, hogy megtudjuk. -
Bálint941121
tag
Hát ha 500$ Lesz kint akkor az nálunk kb 270 000Ft lesz hivatalos forgalmazoknál,meg én azt olvastam egy külföldi oldalon hogy A16 proci lesz benne,és az iPhone 15 kamerája,pont annyival lesz jobb mint egy 14 hogy azt már ne érje meg megvenni,de akinek 15-16-ra nem telik azt ezt vegye.
-
janeszgol
félisten
A Samsung 7 évét kidobhatjuk az ablakon. Ugye az S24-nél lett beígérve. Hol az Android 15? Már a Motorola is kiadta az A15-öt. A Pixeleken A16 béta van.
Az Apple nem versenyez a Samsunggal, mert nincs miért. Az Apple a kezdetekről fogva 5-6-7 éveket ad a telóinak. Fordítva ülsz a lovon. Ráadásul az almánál azonnal elérhető mindenre. Samsungnál nem.
Szóval én kijelentem, hogy az Apple mellett a Samsung frissítés terén egy kalap szar. Direkt visszafogják az A15-öt, hogy jobban fogyjon az S25 széria.
-
ParmaBoy
junior tag
válasz
galaxys80 #17 üzenetére
Ez furcsa, a mobilarénán azt írják, hogy hét főverzió és hét évnyi biztonsági frissítés. Szerintem hiteles forrás.
Ez roppant érdekes.(még az A16-ra is beígérte a Samu a 6(hat) főverziót és 6(hat) évnyi biztonsági frissítést.)
Most kapcsolok, h sztem elbeszélünk egymás mellett. A Samsung jelenleg 7 (hét) év főverziót ígér, de ugye arrafele előre közlik, hogy hogy mennyi az annyi (Pixel esetében is), az Apple pedig nem közöl semmit, de a meglévő palettáját már 7 (hét) év főverzióra írja be.
Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy presztízskérdés.
Szóval igazad van, a régi modelleknél az előre bejelentettet tartják, ami 3+4, az újak már 7 (hét) évvel érkeznek, az alma pedig az összes modellre kitolja hétre. -
strogov
senior tag
Minden hónapban 2x jön egy "most aztán lelepleztük az új SE-t", és "mindjárt itt van". Tehetnétek egy countert a cikkhez. Egyszer majd bejön.
Ennek a készülék egyetlen érdekes paramétere lesz, hogy mennyibe kerül. Ez meg valamiért soha nincs a "hírben".
-
strogov
senior tag
Az apple annyiban volt innovatív, hogy akkor hoztak ki egy feature-t amikor az működött, vagy elkaszáltak valamit ami nem működött/nem volt rá szükség. kb. semmit nem tudnék mondani ami apple találmány ... sőt nerd irányból amit kihoztak az is inkább lebutított, röghözkötött.
Írom ezt megrögzött ios használóként. Amit kihoznak az valóban működik és tudja amit igérnek ... legfeljebb drága. Elég szomorú, hogy ez a mai világban unikum. -
xhege
veterán
Én nagyon kíváncsi leszek, főleg az árra. Szerintem nem lesz ez rossz. Asszonynak, gyereknek, céges telefonnak, vagy csak annak, aki alap iPhonet akar.
-
Ádám16
addikt
Nemtom, amennyire innovatív volt anno az Apple, én azt látom, annál inkább visszatartja a fejlesztéseket most. Szerintem a legskótabbak ők lettek mind közül.
Szerencséjükre a 13 mini után senki se dobott ki ennyire kompakt telefont, az iPad OS pedig számomra még mindig jobb tabletre, mint az Android, de a következő nagy teló-tablet vásárlásnál valószínűleg elköszönök tőlük.
-
Garada
őstag
Az USB-C szabályozás miatt annyira talán nem meglepő ez a lépés, szerintem törekedett az Apple arra, hogy előrébb hozzák a megjelenést, emiatt szerintem annyira nem váratlan húzás, kíváncsi leszek bejelentést követően mennyit kell várni, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák.
-
janeszgol
félisten
Nem gondoltam volna, hogy még februárban megjelenik. Én arra leszek kíváncsi, hogy a régi készülékek milyen arányban esnek majd ki a frissítési ütemtervből. Megengedő volt most is az Apple, mert a Xs családnak ki kellett volna esnie az iOS 18-ból, de nem, szóval várható a Xs családdal együtt a 11-es széria búcsúja is.
A másik. Az Apple AI-t igazán engedhetnék a 6 GB rammal szerelt telefonokra is. Bár lehet, hogy maga az AI fixen lefoglal 1-2-3 GB memóriát és ezért húzta meg 8 GB-nál a határt a cég, ezt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A lap szerint az Apple a héten egy sajtóközleményben jelzi, van új iPhone SE, lehet előrendelni.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Interactive Brokers társalgó
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- AliExpress tapasztalatok
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro max - 256gb - Deep Purple - Vodafone függő - 2 éves elmúlt!
- Samsung Galaxy Navy Blue S25+ 256GB eladó
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB GDDR6 GDDR6 SilentiumPC 850W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest