Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Ezek csodálatos dolgok, de sosem fogják megszavazni őket, mert azok akik erről döntenek nem érdekeltek benne, sőt, nekik pont az az érdekük, hogy minden maradjon úgy, ahogyan most van.
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #1 üzenetére
Na, pont ezert lenne jo az, ha a hirekben nem csak az szerepelne, hogy hol szuletett zsirafbebi, hanem az is, hogy mi tortenik a vilagban, mert akkor nem irnal ilyen, a konkret tortenesekkel csak erintoleges kapcsolatban allo dolgokat.
Az EU-ben a fogyasztovedelem eleg komolyan vett dolog, es akkor is keresztulviszik a dolgokat, ha az par cegnek komoly kiesest okoz, hogy hirtelen mast ne mondjak, ott a roaming dijak maximalizalasa (es a tervbe vett teljes eltorlese) vagy akar mondhatnam a SEPA-t is.
DRM is theft
-
sing1ep1ayer
őstag
Meglátjuk mi lesz belőle. Az EU-ban egyébként miért veszik komolyabban ezeket a dolgokat, mint máshol? Ott nem ugyanazok a politikusok döntenek? Vagy mi kiket delegálunk oda szerinted? Az aktuálisan kormányon lévő párt a saját embereit küldi ki (nem csak tőlünk, ez más országokra is igaz), akik szépen úgy szavaznak, ahogy az nekik a legjobb. Ha nekik nem számít mennyi a roamingdíj, akkor csökkentik, vagy akár el is törlik, de azért nagyon sok dolog van, ami érintené őket és a saját pénztárcájuk ellen nem fog egyik sem szavazni, ebben nyugodt lehetsz.
-
nagyúr
Persze, de elsőre majdnem átment az ACTA is. 2006-ban tárgyaltak róla, 2010-ben véglegesítették, 2012-ben meg megvizsgálták. Nem ártott volna előre vizsgálódni. Az EU akkor kezdett vele foglalkozni, mikor már felháborodás lett belőle...
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #3 üzenetére
"Az aktuálisan kormányon lévő párt a saját embereit küldi ki"
Ize, az EP-be kozvetlenul valasztott kepviselok vannak. Ezek utan inkabb nem eroltetnek vitat az EU mukodeserol Egyebkent van olyan, hogy politikai kultura, ez mashol mas, mint minalunk, olyan ez, mint hogy pl. Ausztriaban az autosok tudjak, hogy mire valo a zebra, itt meg elutik rajta a gyalogosokat.
(#4) Jim Tonic: gyakorlatilag nulla eselye volt arra, hogy az ACTA atmenjen az EP-n (es ezt mar 2010-ben eleg vilagosan kifejtettek), azt az ET tolta (hasonlo volt a helyzet, mint anno a szoftverszabadalmakkal).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
nagyúr
Ha nulla esély lett volna rá, hogy átmegy az EP-n, akkor minek ratifikálták az országok? Megvárhatták volna az EP-t. Erre utaltam.
Az EP szintén pártemberekből áll. Érdekes módon az EP-ben már senki nem támogatta, azok a pártok sem, akik ratifikálták...[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #9 üzenetére
A partok is "mi" vagyunk. A demokracia aze, aki megmuveli, vagy mi.
DRM is theft
-
szab.tam
nagyúr
ez már futurisztikus idealizmus. előbb lesz minden ember egyenlő, minthogy ezek ánmenjenek bárhol is.
addig fogják egyengetni, amíg hatalmas eredmény lesz az apróbetű apróságának a 25%-kal való megnövelése, és minimál limitálása. (vagy akciós olvasószemüveg a júzereknek.)pl. a mobil adat skype-olás tiltása egy időben divat volt, de szerintem mára nem életszerű vele foglalkozni, mert nem tudom, bárhol korlátoznák-e még.
(#5) dabadab
a zebra kérdés az utóbbi pár évben óriásit változott. gyakorló gyalogosként modnom ezt. kb. 4-ből 3 autó tuti megáll már akkor, ha közeledsz a járda széléhez. a maradék 1 az pedig még gázt is ad, ez igaz...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Flashback
addikt
Neelie Kroes for president!
Ezt rakják be a mocskos híradóba, ne a gyilkosságokat meg a f**zom celebeket.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
szab.tam
nagyúr
-
őstag
Ha jól gondolom jövöre EU parlamenti választások lesznek,igy ez azért ebbe lehet egy kis politika is
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
bambano
titán
na, az elefánt is hp lett...
ilyen beszédet annak se kellene tartania, aki teljesen tájékozatlan, de olyannak, aki azt hiszi magáról, hogy ismeri a dolgokat, pláne."De más problémák is vannak: a szolgáltatók nagyon gyakran nem biztosítják az előfizetőknek azt a hálózati sebességet, amelyért a felhasználók a szerződés alapján fizetnek.": melyik szolgáltató, melyik előfizetőnek, melyik szolgáltatás szerinti sebességet nem biztosítja?
"hathatósan kell fellépni annak érdekében, hogy a jelenlegi gyakorlat, amikor a szolgáltatók sokoldalas, igen bonyolult jogászi nyelven megfogalmazott szerződéseket íratnak alá az előfizetőkkel, megszűnjön: a jövőben egy ilyen szerződésnek egyszerűnek és könnyen átláthatónak kell lennie": ezt alapvetően támogatnám, egy probléma van vele: ma Magyarországon jogszabály határozza meg, hogy tételesen minek kell benne lennie az ászf-ben. tehát ha neked ilyen bajaid vannak, akkor:
a./ leülsz a sarokba és megvárod, míg elmúlik
b./ beszélsz a kollégáddal az illetékes magyar hatóságnál és nem szabályozói szinten való beavatkozást emlegetsz, mert azon már túl vagyunk.jó lenne, ha ezt a pozíciót olyan töltené be, aki ért is hozzá, és a cselekvési terv az nem választási propaganda lenne, hanem értelmes terv.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
anulu
félisten
Kb, mint egy választási szöveg. Annyira is vehető komolyan.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Mateosz
aktív tag
Jó az irány, remélem lesz is belőle valami. Hajrá!
*** Be prepared! ***
-
bambano
titán
jaja, tényleg jó az irány, amikor ugyanezt korábban elővezették, akkor lett a 60 oldalas bikkfanyelven fogalmazott ászf-ből 120 oldalas, atomgagyi ótvar ászf.
tényleg hajrá... oh wait, vagy mégse kéne falnak zavarni a júzert?
-
bambano
titán
térjünk vissza az eredetihez: azt állítottad, hogy az acta nem ment át sehol. ehhez képest van hadopi a franciáknál, meg ugyanolyan módon büntetnek a németeknél, mintha átment volna. következésképpen a németeknél is átment az elv, csak a nevét nem tudjuk, a franciáknál meg átment és a nevét is tudjuk.
Az, számomra nem érdemi különbség, hogy nem acta-nak hívják, hanem hadopinak, mint ahogy az sem, hogy nem tudom, minek hívják acta helyett.
a logikainak szánt okfejtésedet nem tudom követni, mert össze-vissza ragoztál.
-
dabadab
titán
"térjünk vissza az eredetihez: azt állítottad, hogy az acta nem ment át sehol."
Nem sehol, hanem az EP-n.
"ehhez képest van hadopi a franciáknál"
Amihez ugye semmi koze az EP-nek, illetve annyi, hogy amikor egy hasonlo tervezetet felvetettek, akkor azt elutasitottak.
"meg ugyanolyan módon büntetnek a németeknél, mintha átment volna"
Ez mondjuk tobb szempontbol is csusztatas, egyreszt az ACTA-ban konkret buntetes sehol sem szerepelt, masreszt a nemet rendszer joval regebbi az ACTA-nal, harmadreszt meg ugye ehhez sincs semmi koze az EP-nek.
szerk:: az elozo hsz-emben meg volt egy felesleges "nem"
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Khm, sok mindenre van itthon jogszabály, és ezeket néha nagyon nem szeretik betartani a szolgáltatók és kereskedők. Részben azért, mert sok jogszabály úgy alkalmatlan, ahogy van, ezeken kéne javítani, részben mert a végtelenségig lehet húzni egy csomó ügyet, részben mert a hatóság lassú, vagy nincs hatalma rendet tenni.
A szabályozás javítása tehát nem lenne rossz dolog, egyik területen sem.Mutogatni való hater díszpinty
-
Béééla
őstag
pl. a mobil adat skype-olás tiltása egy időben divat volt, de szerintem mára nem életszerű vele foglalkozni, mert nem tudom, bárhol korlátoznák-e még.
De, németeknél mobilról nálam pl. nem megy a Viber. mondjuk amilyen minőségűek itt a szolgáltatók... A németek maguk mondják, hogy vagy voda, vagy T, a többi felejtősen lassú, 3g kapcsolat mellett néhány kb/s kapcsolat, alig van lefedettség...
Arról meg nem is beszélve, hogy a blokkolás mellett a realtime működést igénylő szolgáltatásoknál a blokkolás helyett a "nem prioritásos" küldést is be lehet vetni, egyszerűen csak olyan fos lesz a minőség, hogy inkább visszajössz - a VoIP nincs blokkolva nálunk mobilon, mégis csak másfél évig bírták az idegeim az olcsó, másodperc alapú telefonálást - fél percig nem épült fel normálisan a vonal, utána is olyan késleltetés volt, hogy na. Wifiről meg minden normális volt. Pedig a telefonálás is már gyakorlatilag IP alapon megy, csak maguknak beállítják természetesen a prioritást.Bélabá
-
-
ceia
őstag
Én azért reménykedem abban, hogy valami történni fog - főleg az apróbetűs részek, és a jogásznyelvű szerződések ellenében. Ezek tényleg egyértelműen fogyasztó, felhasználó, illetve állampolgár ellenes módszerek. Tőlünk nyugatra másképpen mennek a dolgok, más a média, és a fogyasztóvédők hozzáállása.
De jó lenne ezt mindenhová kiterjeszteni. Ott vannak a konzervek, májkrémek, ilyesmik.. A fejlett nyomtatási technikának "köszönhetően" olyan apró betűkkel írják rá az adatokat, és gyakran még többszínű háttérre is, hogy azt lehetetlen elolvasni. Szerintem vannak olyan trükkök is, hogy csak azért nyomják rá öt nyelven az adatokat, hogy erre hivatkozva használhassanak apró betűket, mert csak így fér rá - holott nem is kerül máshol forgalomba, csak nálunk. Már arra is gondoltam, viszek magammal egy nagyítót, ha vásárolni megyek..[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
kisfurko
senior tag
melyik szolgáltató, melyik előfizetőnek, melyik szolgáltatás szerinti sebességet nem biztosítja?
Minden előfizetést az elérhető legmagasabb sebességgel reklámoznak. Aki nem ért hozzá, nem tudja, hogy DSL-t vagy kábelt válasszon ugyanazon reklámsebességek mellett. Mégis, hogyan hasonlítsa össze, ha nem tájékoztatják megfelelően? A garantált sebesség alapján (ami egy vicc, és tadaam, apróbetűs)? Szerinted rendben van az, hogy akinél csak 2 Mbit elérhető, az ugyanannyit fizet, mint akinek 8 Mbit?ezt alapvetően támogatnám, egy probléma van vele: ma Magyarországon jogszabály határozza meg, hogy tételesen minek kell benne lennie az ászf-ben
Igen, de nincs egységes szabályozás. Kicsit hatákonyabb EU szinten egy egységes keretrendszer, mint minden állammal külön vesződni egyenként.Egyébként, tényleg nem nagyon értenek hozzá, de ilyenek a politikusok, a világon mindenhol. Ennek ellenére valós problémák ezek, a súlyukon lehet vitatkozni.
-
-
danih
veterán
Mi az állampolgár-ellenes a jogi nyelven megfogalmazott szerződések esetében?
Megmondom: semmi. A szerződések ugyanis a jogi szabályozás keretében, annak megfelelve vannak megfogalmazva, máshogy nem is lehetne - és ez a felhasználó érdeke is. Aki meg nem tud értelmezni egy hosszabb mondatszerkezetet amelyben olyan szavak, kifejezések szerepelnek mint mondjuk "kizárólag", "abban az esetben", "kivéve", stb, az inkább magára vessen vagy ne kössön szerződést.[ Szerkesztve ]
-
kisfurko
senior tag
válasz Jim Tonic #39 üzenetére
És ha nincs kisebb csomag?
A kb. 5 km-re levő kisvárosban van a DSLAM, még jó, hogy VDSL2 van Szóltak, hogy itt nem lesz meg a maximum, de ezt nem gondoltam volna. Előre nem tájékoztattak az elérhető sebességről. Így a 10 Euró spórolás negyedakkora sebességet eredményezett Az üvegszálas Digi után egy rémálom volt, de már megszoktam. -
kisfurko
senior tag
Aki meg nem tud értelmezni egy hosszabb mondatszerkezetet amelyben olyan szavak kifejezések szerepelnek mint mondjuk "kizárólag", "abban az esetben", "kivéve", stb, az inkább magára vessen vagy ne kössön szerződést.
Azért ezt szerződése válogatja. A mi hitelszerződésünk a jogász családtagnak és a közjegyzőnek sem volt egyértelmű Egy órán át kérdezgettük az ügyintézőt, úgy, hogy már fel voltunk készülve a kérdésekkel!
Szerintem lehetne valami középutat találni, pl. egyik szerződésünkben táblázatosan össze vannak foglalva a főbb pontok (kötelezettségek). Afféle értelmező mondatok, vagy ilyesmi. Ne kelljen már minden szirszarhoz jogászt keríteni... -
-
danih
veterán
Attól, még hogy nem volt egyértelmű (lehet hogy hiba, lehet szándékos), nem biztos, hogy konyhanyelven megfogalmazva azzá válna. Ám látod - tudtátok értelmezni. De még ha ott lenne kötelezően egy olyan táblázat, amire utaltál - felmentené az az embert a szerződés elolvasásától? Lehetne hivatkozási alap - vagy inkább csak információs célú összefoglaló? Mit kell(ene) belevenni? Stb, kérdések tömkelege, egy ilyen dolog szerintem csak további hiba- és félreértési lehetőséget hozna be egy szerződésbe. Ráadásul ha kötelező lenne, meglenne a jogszabályi háttere - ez még több jogszabályt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Mi az állampolgár-ellenes a jogi nyelven megfogalmazott szerződések esetében?"
Alapvetoen az, hogy az egyszeri user nem erti. (Sot, megkockaztatom, hogy egy melleklettel, AFSZ-szel, miegyebekkel 30-40-50 oldalas, tomeny szerzodesszoveg rendes, teljeskoru ertelmezese egy ugyvednek is legalabb egy napjaba beletellik.)
En a magam reszerol tamogatnek valami olyasmit, mint a Creative Commonsnal, hogy legyenek standard szerzodesek, amiket harom-negy ikon tokeletesen leir, a felhasznalonak csak azt kell megerteni, aztan a konkret jogi szoveg dzsungeleben nem kell tevelyegnie, meg nem derul ki utolag, hogy a harmadik melleklet huszontodik paragrafusanak meg az AFSZ hetvenotodik paragrafusanak otodik bekezdese egyuttesen azt teszi ki, hogy a szerzodo fel eladta rabszolganak az elsoszulottjet. (Tulajdonkeppen a THM meg az EBKM is hasonlo megfontolasokbol jott letre es remekul mukodnek.)
(#39) Jim Tonic: a "nem jon a max" foleg ADSL-nel tipikus, amikor a vonal fizikailag nem birja az adott savszelesseget - ha nalad birja, akkor birja, fuggetlenul attol, hogy ki a szolgaltato.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
danih
veterán
Nem olvastam a Creative Commonsról, lehet annak olyan jogszabályi háttere van, ami ezt lehetővé teszi - ehhez nem tudok érdemben semmit hozzáfűzni. Ámde nem tudom elképzelni, hogy ilyen módszert hogyan lehetne áthozni "személyre szabott" szerződésekre. Maradjunk meg akkor a hitelszerződéseknél: THM. Ez nem igazán függ össze szerintem a jelen témával, inkább bizonyos pénzügyi mutatók standardizálására szolgál, melyet a könnyebb összehasonlíthatóság illetve a szabályozott informálás (nem utolsósorban marketing) céljából hozták létre. Ez rendben van, mivel pénzügyi mutató. Ámde egy hitelszerződésnek rengeteg jogszabálynak kell megfelelnie - röviden: nem látom az összefüggést különböző mutatószámok létrehozása illetve a szerződések nyelvének egyszerűsítése között. Persze azt aláírom, hogy vannak szándékosan obfuszkált szerződések, de aki erre törekszik, az megoldja akkor is, ha az konyhanyelven volna megírva.
-
dabadab
titán
"Ámde nem tudom elképzelni, hogy ilyen módszert hogyan lehetne áthozni "személyre szabott" szerződésekre."
A dolog lenyege pont az, hogy egy internetelofizeteshez semmi szukseg szemelyre szabott szerzodesekre (nem is azok), hanem lenne egy darab szerzodes, amin lenne par beikszelheto opcio es annyi.
Az, ami most a szerzodeseknel van, egeszen abszurd, olyan, mintha minden usertol elvarnank, hogy megertse a programok forraskodjat.DRM is theft
-
danih
veterán
Internetelőfizetésnél lehet (én a hitelszerződésbe lovalltam magam), de ikszelhető opciók ide vagy oda, ott van a szerzsődés tárgya, a felek jogai és kötelezettségei illetve az egyéb rendelkezések - és ez csak a minimum. Én nem tudom elképzelni, hogyan lehetne ezt egyszerűbbé tenni úgy, hogy a folyamat ne menjen a pontosság és az egyértelműség kárára, ne érezzük úgy, hogy oké, van a szerződés, és vannak a jogszabályok - és a kettő valahol a ködben összekapcsolódik.
Felhasználó: fizessé', szolgáltató: szolgáltassá', minden egyéb kérdésben a PTK az irányadó - ez nem tudom miben lenne egyszerűbb. -
tomazin
veterán
"Amennyiben a forgalomszabályozás kiegyenlítésre törekszik – pl. egyes „adatfaló” felhasználók által okozott extrém leterheléstől igyekeznek megvédeni a többieket –, ez a tevékenység üdvös és helyénvaló, mondta el az alelnök"
vs
az innováció serkentése érdekében az új szolgáltatásokat tilos legyen korlátozni csak azért, mert nagy sebességű internetkapcsolat szükséges az igénybevételükhöz
&
a forgalomszabályozás örve alatt a szolgáltatók gyakran saját önös érdekeik szerint is beavatkoznak az információáramlásba, ami elfogadhatatlan
&
De más problémák is vannak: a szolgáltatók nagyon gyakran nem biztosítják az előfizetőknek azt a hálózati sebességet, amelyért a felhasználók a szerződés alapján fizetnek.ugye ebből a DT, majd az elsőt jól kiemeli,h hahááá azért támogatnak minket a zelképzeléseinkben...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest