Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
válasz echterion #68 üzenetére
Hát, itten olvashatod: http://www.bogar.net/usa/alkotm.htm.
Én nem találtam benne ilyesmit, szerintem a válasz a common law-ban keresendő, szóval bányászkodni kell.Tetszik, amit a bojkottról, meg a letöltésről írtál, magam is erre utaltam korábban, csak más formában. Persze a letöltés lehet jogtalan, de ilyen jogsértésnél az ember keze ökölbe szorul.
Kis túlzással (na jó, a hajánál fogva) ide lehet ráncigálni az 1849 után a kiegyezésig tartó időszakot, a passzív ellenállás idejét. Adót nem fizettek be, mégsem úgy emlékszünk erre a korra, mint az adócsalók világára. Merthogy ez egy válaszlépés volt valamire.
-
echterion
nagyúr
Akkor is megtehetik, ha alkotmányban rögzített jogról van szó? Úgy tudom, ami ott van, attól semmilyen szerződés nem vonhat meg. Persze, azt nem tudom, ott (mármint az USA területén) benne van-e a független bírósághoz való fordulás joga (akár egyénileg, akár csoportosan).
-
echterion
nagyúr
A hülyeség fertőző. Ezektől sem fogok venni semmit. Sőt, "bosszúból" lehet, hogy minden egyes, a jövőben megjelenő játékukat le fogom tölteni (ha kedvem úgy hozza). Kis bünti ez nekik, de remélem, még sokan fognak hasonlóan cselekedni (de itt nem a letöltésre gondolok, hanem arra, hogy nem vesznek semmit, nehogy valamiféle felbujtási dologra gondoljon itt bárki).
[ Szerkesztve ]
-
hunbi
tag
Szerintem egyszerűen ki kellene terjeszteni a vásárlástól való ellállás jogát az aszf, licensz szerződés és egyéb felbontás után kiderülő nyalánkságok esetére. Magyarul automatikusan pénz vissza.
Elég baj az nekünk, hogy elbaxák a napunkat és a szórakozásunkat, plusz még csengethetjük a postaköltséget is (jaj az csak az én nyomorom mert vidéki vagyok, mindegy).És légyszives ne gyertek nekem azzal, hogy meg van az online is meg hasonlók... ha dobozos, és nem volt rajta a dobozon, hogy regisztrációhoz kötött, az megtévesztés. Ha nincs az adatgyűjtés a dobozon, az is megtévesztés, fontosabb információ ez mint a korhatár.
Apropó kor, hogy a fenébe rakhatnak ilyesmit az ÁSZF be? A legtöbb felhasználó kiskorú, hogy mondhat le egy kiskorú bármilyen jogáról!!?
"- Apúúú gyere légyszi, mondj le helyettem a jogaimról, hogy játszhassak a fifa 2013 leszerelünk edísönnel.
- Játszol te a fütyiddel fiacskám, holnap visszük vissza a boltba, és panaszt teszünk a büdös banda ellen!"Legközelebb egy pakli kártya eula szerződésében lesz benne, hogy ha kibontom, onnantól szerencsejáték regisztrációt kell csinálnom és havi x összeget perkálnom amíg le nem adom a paklit "ártalmatlanításra"...
-
senior tag
Úgy látszik ragadós a példa, mégha nem is pozitív...
essexboy
-
VIC20
őstag
Dehogynem! Felvállalom. Erre írtam azt, hogy egy jogtalan lépéssel egy másik jogtalan lépést állítottam szembe - ahogy korábban már megjegyeztétek: cinikusan. Cinikusan viccelődve - teszem hozzá én. (Avagy a werez szót szájadra ne vedd? Hehe: http://www.youtube.com/watch?v=aw0-NC05H90)
De szerintem lépjünk már túl rajtam, most minek magyarázgassam a bizonyítványom? Ha valaki elmosolyodott rajta, az jó. Ha valakit kiakasztottam vele (bár nem ez volt a célom), de nekem az is jó.
Elévültem!
-
VIC20
őstag
Illegálisat állítottam szembe illegálissal. (És teljesen hidegen hagy, hogy a földgolyó átellenes pontján lehet legális is.)
Edényke: Hát persze, hogy nem. Ez a "butaság" jelző, amit tőled kaptam, csak úgy lebeg a fejem fölött, mint Damoklész kardja, de expressis verbis nem lett kimondva, hogy "te hülye vagy". Na, ez meg suvasztás.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ez a baj, hogy szinonima, illetve, hogy nem butáztam le senkit. de hát ez van.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Az általam írt butaság, és az általad említett hülyeség között is van határ.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
VIC20
őstag
Szerintem tényleg lemerült a humormodulod.
Persze így is lehet élni, sőt boldogulni is az életben. Mint ahogy a másik lehülyézésével is.
Ha ez téged boldoggá tesz...Ui: Egyébként hol az az "éles határ"? Tényleg felkeltette az érdeklődésemet a dolog, ugyanis az életben ritkán lehet éles, jól megragadható elhatárolásokkal találkozni. Pláne objektívvel. persze. Szóval ritka kuriózumról van szó. (Ha arról van szó, hogy "Edényke így gondolja", az lehet nagyon éles cenzus, de objektívnek semmiképpen sem nevezhetjük, tehát nem ér!)
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Van egy éles határ a cinizmus (amit látom te se vettél észre az én hsz-emben) és a butaság között.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Látom jól elvagy.
Kár, hogy a való világban nem így működnek a dolgok.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
VIC20
őstag
Alulírott VIC20 józan ítélőképességem tudatában (sőt, valójában éppen amiatt) ezennel az alábbi jognyilatkozatot teszem - mely részben egyoldalú szerződésmódosítás is:
Tiszteletben tartva az EA ÁSZF-jét, ezennel lemondok a bírósághoz fordulás jogáról.
Ezzel egy időben az EA lemond arról, hogy a szoftvereit megvegyem. Sőt, felhatalmaz arra, hogy térítésmentesen letölthessem azokat. Annak eldöntése, hogy élni kívánok-e ezzel a jogommal, saját diszkrecionális jogköröm.
Mindez saját kis személyre szóló ÁSZF-em legfrissebb módosítása szerint...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blueMerle #45 üzenetére
Ebben az a durva, hogy egy baranyai strandon egy kis A4-es papíron van feltüntetve, hogy ha baleset ér, akkor milyen mértékű kártérítésre vagy jogosult melyik biztosítónál. Máshol midnen saját felelősségre. A strand teljesen korrektül kezelte az esetet mikor kellett ezt a szolgáltatást igénybe venni, pedig a jelek szerint mi voltunk az elsők, akiknek ez kellett. S mondjuk egy hat hetes betegszabi-táppénz kombó esetén is jól jöhet a csonttörésért, csontrepedésért járó 30k. HUF. Csak sajna ez nem terjed még, pedig marketing ereje is lehetne.
-
Depression
veterán
-
Eu-ban nem érvényes, persze hogy nem, mivel nem mernek kikezdeni az EU bírósággal, hiszen ahogy ismerjük az itteni bírókat, addig fognak pampogni, amíg vissza nem vonja, illetve nem kompenzálja a helyzetet a vállalat (pl. Windows és a böngészők).
Amúgy nekünk jó, és ez számít. -
Pug
veterán
egy PM dalszöveg részlet ugrott be:
Demokráciában vállalati diktatúra
Nyugatról keletre ugyanazt a szelet fújja
Ha kiállsz a sorból leszel megbélyegezve más
Ha profitálsz elismert, ha nem akkor az szopás. -
blueMerle
veterán
Amíg rám nem vonatkozik, addig nem érdekel, de finoman fogalmazva is, sz..janak sünt. Arra emlékezet, mint amikor a strandokon ki van írva a csúszdákra hogy csak saját felelősségre. Aztak...va. Szóval ha leszakad, belehalok, ők csak széttárják a kezüket hogy hát ottvót a tábla bíróúr...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Polllen
nagyúr
A nagytöbbséghez ez a hír el sem jut, az EULA-t meg még kevesebben olvassák el, uh ez sajnos ez csak keveseket érdekel. (no meg van egy réteg, aki elég önző ahhoz, h az orrán túl ne lásson és azért nem érdekli ez az egész... vagy "távol van, úgyse lesz ez nálunk, nálunk ez soha sem fordulhat elő, velem meg főleg", stb-stb )
Nem vagyok multi ellenes, de ez is meg a sony lépése is, jó példa arra, h már sztem túl sokat megengedhetnek maguknak pont a fentebb írt miatt. Aztán, ha elvesztik az adatait és ebből károd származik, majd nem vagy csak egyedül és adott bíróságon pereskedhetsz...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Kormi76
aktív tag
-
Polllen
nagyúr
Már bocs, de ez marhaság...
Sokszor előkerült már sztem, hogy azért illik megnézni kitől vásárol az ember és mindenki maga dönti el, h mit néz el az eladónak és mit nem. Valakit nem zavar, ha a "kamionról" esett le az lcd tv, valakit meg igen...
Nekem sem szimpatikus ez a lépés (idomítás), még ha rám nem is vonatkozik és ezeket a játékokat nem kell, hanem lehet vásárolni.
-
nghost
tag
khm.. még soha nem pereltem be senkit. az meg, hogy most (még) nem vonatkozik, csak idő kérdése.. eddig szinte bármihez nyúltak sz@rrá vált. és igen, végigolvastam a cikket - is.
Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..
-
anulu
félisten
pl az Origin EULA-ja akár vontkozik Mo-ra, akár nem, akkor is gyűjtenek adatot a gépeinkről és fel is használják
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
tiv83us
veterán
Azert azt vagod, hogy ez a megallapodas-kotelezettseg kb. Europa 98%-ara (koztuk ugye Magyarorszagra sem) nem vonatkozik? Vagy inkabb a gonosz elveiert "vesszen az EA"?.
Aki ilyet mond, mint te, az eddig sem a jatekkal torodott, hanem azzal, hogy kit es mikor perelhet be kb.Always Outnumbered, Never Outgunned
-
nghost
tag
soha többet nem vásárolok EA terméket és kész. elmennek ám a sunyiba. remélem meglesz a kritikus tömeg - max pár év és kivéreznek.
Script Kiddies Do What They Do Best: Infect Themselves / The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..
-
thesound
addikt
ezek ellen egy valamit lehetne tenni, ami soha nem fog megvalósulni, elegendő tömeges mértékben, hogy a fogyasztók(!) arra kattintanak, hogy "köszi nem kérem, akkor nem veszem meg"
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Youri
veterán
Az UL-ek nem a jogrendszertől, hanem az emberi butaságtól /hiszékenységtől függenek.
Oka van annak, hogy miért keletkeznek ezek a legendák egy témáról ekkora számban.Kormi76:
Viszont az ÁSZF azért nem szentírás, bele írni bele lehet bármit,
Azért nagyon nem mindegy , hogy mit írsz bele[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
djculture
félisten
Nem muszáj megvásárolni a termékeiket és akkor joguk lesz tönkremenni is.Amúgy ez az adat megszerzés mindenkiröl nagy divat lett most,mindenfelé nyeremény játék ,ilyen olyan club kártya persze kérdőivekkel.Ittvan most ez a népszámlálás egy kiló szerintem senkinek semmi köze kérdéssel....Ennyi...
[ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
Ezek a nagy cégek már kezdenek úgy viselkedni mint állam az államban, rájuk semmi sem vonatkozik... Viszont az ÁSZF azért nem szentírás, bele írni bele lehet bármit, de attól még az nem biztos, hogy úgy is lesz. Próbálkozni lehet, hátha valamelyik bíróság beszopja, de nem kívánok sok sikert nekik hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Nem egy Kovács István a Zugügyvéd irodából állította ezeket."
Egyrészt de, másrészt meg a tiv83us azt mondja, hogy megnézte a mikrót és nincs rajta ilyen, az valamivel nagyobb bizonyítóerővel bír, mint ha te innen, Mo-ról azt mondod, hogy de.
"rendes jogrendszerben nem születnek ilyen UL-ek"
Az UL-ek nem a jogrendszertől, hanem az emberi butaságtól / hiszékenységtől függenek.
"tiv83us: ez is alátámasztja"
Ez mondjuk pont nem, a McD elleni per azon alapult, hogy a McD kávéja az iparági szabványokhoz képest volt forró és emiatt előzőleg már többször hivatalos megrovásban részesült.
DRM is theft
-
Youri
veterán
Nem egy Kovács István a Zugügyvéd irodából állította ezeket. De legyen UL, bár ezt sem támasztja alá a linked. Viszont az usa jogrendszere szerintem ígyis-úgyis megér egy misét, rendes jogrendszerben nem születnek ilyen UL-ek.
tiv83us: ez is alátámasztja
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
Zirowe
nagyúr
Az az új ászf pont kimaradt a cikkből, hogy amennyiben az általad játszott játék, aminek természetesen elfogadtad az ászf-jét, dlc-jének készítése közben az egyik programozónak bmilyen szervének transzplantációjára lenne szüksége, és te, kedves játékos, aki elfogadtad eme nemes ászf-et, véletlenül kompatibilis donor vagy, akkor az EA emberei térítésmentesen elvihetik bmelyik szervedet...
-
Depression
veterán
Ez a része hidegen hagy, hisz sosem szálnék be amúgy sem egy ilyen keresletbe. Viszont ez mutat egy irányt, hogy bármit hajlandóak beletenni az ászf-be, olyat is, ami nem a játékkal függ össze. Nekem ebben a cikkben az adatok eladása új, és ez nagyon is fájó pont. Zavar, hogy ha játszani akarok, akkor mindenemet közkincsé kell tennem, én nem ebben nőttem fel.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
anulu
félisten
válasz Depression #16 üzenetére
PC-n nálam EA játékok kimaradnak, PS3-on meg vagyok lőve, mert az EA Sports játékok tényleg nagyon jók. szerencsére EU-ban egyik EULA sem él.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz Depression #13 üzenetére
nem kell megvenni, és akkor nem vonatkozik rád. talán csak nem perelnek be, ha nem veszed meg a játékokat.
-
Depression
veterán
Valamit kellene kezdeni ezekkel az ászf-ekkel, mert lassan minden játék azzal lár, hogy mindenünkről lemondunk.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
Ez igy sajnos nem igazan igaz, az arbitracios eljarasnak az USA-ban nagy hagyomanya van, egy 1925-os(!) szovetsegi torveny expliciten jogszeruve nyilvanitotta az ilyen kiteteleket es ebben az ugyben rengeteg precedens van, szoval az EA ezt tenyleg meglepheti az USA-ban minden kulonosebb jogi problema nelkul.
DRM is theft
-
Youri
veterán
Európai Unió tagállamaiban nem érvényes, a többi nem érdekel
RTX ON
-
Solten
őstag
"a Sony a jövőben a cég és az ügyfelek közötti vitás kérdéseket először, a felhasználókra nézve is kötelezően, egy, a Sony által kijelölt választott bíróság előtt kívánja megoldani, ugyanakkor azt is kikötik, hogy bármely eljárás, akár az említett békéltető testület vagy éppen bíróság előtt, csakis egyénileg indítható meg, az ügyfelek nem állhatnak össze csoportos perre – pert egyébként egyénileg is csak akkor indíthatnak, ha a Sony és a felhasználó írásos megállapodást kötött arról, hogy a békéltető testület előtt nem tudták rendezni a vitás ügyeket."
A koncepcios perek fenykora jon...
Saor Alba
-
finest
addikt
Szerintem a független bírósághoz és igazságszolgáltatáshoz való jogot nem lehet egy szerződéssel felülírni.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Tigerclaw
nagyúr
Hol vannak ilyenkor a hírhedt ügyvédi irodák és jogvédők?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Pusztitusz
tag
ugyanis az augusztusban kiadott ÁSZF-ben egyrészt a lehető legszélesebb körű adatgyűjtési jogot követelte magának a cég, ráadásul azt is ki akarták kötni, hogy ezeket az információkat eladhassák harmadik félnek.
Na ez mar nem semmi.
Amugy meg bek@phatja az EA.My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?
-
-
Polllen
nagyúr
Ezek is elmehtnek a @-ába...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest