- Egy év alatt 80 milliárd dollárt költ AI-képes adatközpontokra a Microsoft
- Befejezi a pereskedést az IBM és a GlobalFoundries
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egorov
aktív tag
Igénylet már valaki wave-et? Esetleg kapott valaki?
LINKIhn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
félisten
(#113) moonman, (#115) Scalpel:
Értem mindkettőtök érvelését, de nekem úgy tűnik, hogy a mai időszak google termékei még csak a puhítás kategóriába tartoznak, és ha az ember megmarad ezen a szinten, akkor nem érheti baj. Vagy téveged?
Én pl. csak azért használok gmail-t, mert marhajó a beszélgetés-szerű rendezése, és analytics-et, mert ennek van egyedül megbízható IP-helymeghatározása (az ingyenes geolocation adatbázisok nem túl jók).
Amint ennek a kettőnek lesz valódi ingyenes alternatívája, azonnal váltok, és törlődik a google fiókom.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Scalpel
senior tag
Teljesen egyetértek.
Csak úgy mellékesen azok az egészségügyi adatok megfelelően feldolgozva dollár milliárdokat érnek az egészségügyi biztosítóknak, gondolok itt leginkább az USA-ra. Ennek lehetnek ám negatív következményei egy userre nézve is, ha az ő betegségcsoportjának megemelik a biztosítási költésgeit, mert egy megfelelő statisztikai számítás után magasabb rizikót és ezzel járó várható költségeket állapítottak meg.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
egyáltalán nem kell "félni", csak egy egészséges tartás azért nem árt.
nem, nem attól kell félni, hogy beleolvasnak a leveleidbe, ezzel nem okoznak nagy kárt senkinek. attól kell tartani, hogy ezeket a dolgokat szép lassan (mit szép lassan, már régesrég) természetesnek vesszük.
5-6 éve micsoda világbotrány lett volna belőle, ha egy ilyen kiderül. 5-6 éve ki gondolta volna, hogy egészségügyi, helyzetmeghatározó és magánéleti adatokat oszunk meg egy információkereskedelmi céggel? elképzelhetetlennek tűnt. ma ez természetes, amikor bejelentenek egy-egy ilyen újabb "szolgáltatásnak" álcázott adatgyűjtőt, mindenki lelkendezik és egyből ráugrik. aztán csak utána gondol bele - ha egyáltalán - hogy biztos, hogy kell ez neki?
egyszer már leírtam egy másik topicban: egészen addig fogjuk hajtogatni ezt az "ugyan mitől félnék" című mondókát, amíg már arról fog szólni a topic, hogy valóban mire is jó nekünk ez a nyomkövető chip, amit múlt hónapban belénk ültettek? messzire vezet ez, de remélem így már kicsit érthetőbb.
-
félisten
válasz julius666 #109 üzenetére
"könnyen lehet, hogy az encoder a buta"
Nos, ezzel viszon egyetértek. Simán lehet, hogy az encoderek voltak az eredmény okozói. Egyébként többet is kipróbáltunk, de már nem emlékszem, hogy melyikeket - ezt a kollégám csinálta.
Arra emlékszem, hogy az mp3-at a lame-el, és valami hardveres mp3 tömörítővel is próbáltuk, és nem találtunk különbséget köztük.
Azt viszont érdekesnek találnám, ha lenne olyan ogg/aac/wma kódoló forgalomban, ami sokkal jobb eredményt ad az általunk kipróbáltaknál, és a kollégák közül senki sem hallott volna róla.
Vagyis inkább marha ciki lenne.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
julius666
addikt
valami olyanból csípnek le, ami kevésbé hiányzik a fülnek
Ugye a veszteséges tömörítésnél van információvesztés, a lényeges pont ott van, hogy olyan dolgokat hajigáljunk ki, amit nem hall meg az emberi fül vagy ha meg is hallja, nem zavaró.
Nyilván egy 128-as .ogg nem fog annyit tudni, mint egy 192-es .mp3, de az ember füle nem nagyon hallja meg a különbséget.Viszont azt, hogy magasabb bitrátákon sem vesznek le ebből sokkal kevesebbet messze nem biztos hogy az okozza, hogy buta a szabvány: könnyen lehet, hogy az encoder a buta, az van alacsonyabb bitrátákra optimalizálva (az átlag felhasználók igényei alapján).
Ezt egyébként nem is tartanám baromira lehetetlennek, mivel az mp3 jóval idősebb szabvány a fenti 3-nál, illetve fényévekkel többet csiszoltak rajta (lásd pl. Lame encoder).
Pl. a Apple és a Nero AAC encoderén kívül az összes többi kb. használhatatlan, és nehezen tudom elképzelni, hogy ez a két cég olyan baromi sok munkát fektetett az optimalizálásba.
Ergo az újabb szabványok még messze vannak a határaiktól, míg az MP3 lehet hogy már nagyon megközelítette azt. -
félisten
Dehogynem csináltam vaktesztet. Többször is, méghozzá hangstúdióban.
Szerintem pedig a te érvelésed nem állja meg a helyét. Az nem érv, hogy az újak bizos minden szempontból jobbak.
Egyébként nem mondtam, hogy rosszabbul teljesít, csak azt, hogy bizonyos - manapság már ritka - körülmények között.
Lehet, hogy nem a 256-320 közötti tartomány további fejlesztése volt a cél (hiszen meg sem lehet különböztetni az eredetitől ), hanem a kisebb file méret elérése azonos minőségben, vagy a kisebb bitrátájú fájlok feljavítása.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Azért az a 192kbit-es határ elég alacsony. Egy 320-as mp3 és a flac között is észrevehető különbség van, főleg fejhallgatón, jól kevert zenével"
Ne haragudj, de ilyet tipikusan azok szoktak mondani, akik nem igazan csinaltak meg vakteszteket.
"Miért tűnik kamunak az eszmefuttatás, vagyis melyik része?"
A felsorolt formatumok kozul az mp3 a legregebbi, akik a tobbi codeceket keszitettek, azok tokeletesen tisztaban voltak az mp3 tudasaval, minden bizonnyal affele referenciakent is hasznaltak, valamint az mp3 kifejlesztese ota elert ujabb eredmenyekkel, ezert aztan eleg valoszinutlen, hogy a kesobbi codecek mind-mind rosszabbul teljesitsenek, mint az mp3.
DRM is theft
-
félisten
Azért az a 192kbit-es határ elég alacsony. Egy 320-as mp3 és a flac között is észrevehető különbség van, főleg fejhallgatón, jól kevert zenével (Rolling Stones, Nirvana, stb.), vagy akusztikus zenénél.
Miért tűnik kamunak az eszmefuttatás, vagyis melyik része?
Abban nem vagyok biztos, hogy az újabb kodekek a fázismenenetet rontják (oda is írtam, hogy "valószínűleg"), de abban igen, hogy valami olyanból csípnek le, ami kevésbé hiányzik a fülnek, és a magasabb bitrátákon sem vesznek le ebből sokkal kevesebbet. Ezt egy munkahelyi stúdióban is százszor kipróbáltuk.Utána fogok nézni a témának nagyon alaposan, és lesz belőle egy logout cikk.
Az már tuti, hogy a kép, és a hang tömörítés külön cikk lesz.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Az az igazsag, hogy 192 kbit tajan mar kezdnek a codecek transzparensse valni (azaz vakteszten nem tudjak megkulonboztetni az emberek az eredetitol), azaz nincs nagyon sok ertelme azon vitatkozni, hogy 320-on melyik a jobb - az emberek elsoproen nagy resze akkor se tudna azokat megkulonboztetni az eredetitol, ha az elete mulna rajta, a maradek meg valoszinuleg csak odaig jutna, hogy hallana koztuk vmi apro kulonbseget, de hogy melyik a jobb, arrol nem tudna nyilatkozni.
A technikai eszmefuttatas igy elsore kamunak tunik, de nyilvan rendesebben utana kellene nezni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
félisten
válasz julius666 #103 üzenetére
Az újabb kodekeket gondolom azért fejlesztették, mert az meberek 90%-a inkább kisebb file méretet akar, mint jobb minőséget. De ez csak tipp.
Másrészt pedig ha egy átlagos hifin hallgatod, pláne számítógéphez szánt 2.1, vagy 5.1 cuccon, vagy akármilyen hordozható kütyün, akkor 200%, hogy jobbak az újabb eljárások. Ez azért is van így, mert a mai cuccok hemzsegnek a különböző "hangzásjavító" fícsöröktől (Loudness, Bass Boost, Dinamika kompresszió, mély-, magashang kiemelés, EQ, térhatás, stb.). Na, ezek mellett tényleg hülyeség eltárolni olyan infókat, amik a zene fázisviszonyait hivatottak a helyén tartani, hiszen ezek a fícsörök szétkuszálják a zene fázisviszonyait - időbeliségét. Sőt, még a DirectSound is "javít" valamit a hangon.
Persze, a mai elektromos zenénél értelmetlen fázisproblémáról beszélni, mivel nincs viszonyítási alap, mert ugyebár az elektromos hangszereket nem lehet élőben meghallgatni, csak hangszóróból.Amiről én beszéltem, az egy kifejezetten jó minőségű, mély- és magas-kiemelés, és mindenféle egyéb beavatkozás nélküli sztereó hangrendszerre és akusztikus zenére vonatkozik.
Persze, az világos, hogy nem ez az átlag felhasználás.
mod: Segít jobban képbe kerülni az az infó is, hogy manapság kifejezetten figyelembe veszik a hordozható eszközöket a hangstúdiókban a zene keverésénél, és azt is, hogy jó eséllyel valamilyen tömörített formátumban fogják hallgatni. Tehát úgy lövik be, hogy egy 0.8cm átmérőjű hangszórón is jól szóljon 23 féle digitális transzformáció után is. Ettől persze egy normális hifin rosszabbul fog szólni.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Az említett hatékonyabb kodekek azért jobbak, mert sok olyan információt nem tárolnak el (azt hiszem bizonyos fázis-információk), amik ~224-256 kbit/sec alatt kevésbé fontosak, mint más részletek, amiket az mp3 nem tud eltárloni a kis bitráta miatt. Viszont, amint feljebb emeled a bitrátát, megfordul a helyzet, mivel az mp3 egyre több részletet tud eltárolni, míg a fejlettebb kodekek nem tárolnak el annyival többet az említett (valószínűleg) fázis információkból.
Nem tudom pontosan, de nem hiszem, hogy amikor az MP3-at követő, következő generációs kodekeket fejlesztették, úgy csinálták volna, hogy az MP3 bizonyos szemszögből nézve többet tudjon...
Illetve azt sem tudom, h ezek a "fázis információk" mennyire fontos szerepet játszanak hallás szempontjából, de hát Emellett szerepet játszik az is, hogy kinek mire érzékenyebb a füle.
->Ez így igaz, van akinek biztos sokat számít[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz julius666 #96 üzenetére
Tévedsz.
Az említett hatékonyabb kodekek azért jobbak, mert sok olyan információt nem tárolnak el (azt hiszem bizonyos fázis-információk), amik ~224-256 kbit/sec alatt kevésbé fontosak, mint más részletek, amiket az mp3 nem tud eltárloni a kis bitráta miatt. Viszont, amint feljebb emeled a bitrátát, megfordul a helyzet, mivel az mp3 egyre több részletet tud eltárolni, míg a fejlettebb kodekek nem tárolnak el annyival többet az említett (valószínűleg) fázis információkból.
Ez a fordulat kodektől függően 260-280kbit/s körül van (ha mindkét kodekkel egyforma bitrátát használsz).
Emellett szerepet játszik az is, hogy kinek mire érzékenyebb a füle.Az eddigi infóim hangmérnök kollégámtól van, tehát nem tudok komolyabban vitázni a kodekek működésével kapcsolatban, de utána fogok nézni nagyon részletesen, és írok egy cikket belőle a Logout-ra.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
[OFF]
Jobb minőségű hifin, jól tömörített 320-as, vagy VBR0-s .mp3 azonos felbontáson (pl. 16 bit 44.1 kHz) már beelőz a fenti szabványoknak akármilyen bitrátával tömörítették azokat.Nem igaz! Egy 192-es WMAPro-t/AAC/OggVorbis-t beelőz, de egy 320-ast semmiképp sem! (Amennyiben azok is jól vannak tömörítve.)
Az MP3 semmilyen esetben sem (néhány nagyon extrém példát kivéve) jobb, mint a fent említett codec-ek, csak a bitráta növekedésével a különbség a 0-hoz konvergál, így felesleges ekkora bitrátán elveszíteni az MP3-mal járó kompatibilitási előnyöket egy átlagos felhasználónak. De a különbség igenis létezik.
[/OFF][ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen. Ilyen feltételek mellett ez kétségtelenül igaz.
(#92) azbest: A WmaPro/AAC/OggVorbis, stb alacsony bitrátákon, átlagos hifi berendezésen jobban szól az .mp3-nál.
Ezek közül gondolom a .wma a legtámogatottabb windows környezetben.Jobb minőségű hifin, jól tömörített 320-as, vagy VBR0-s .mp3 azonos felbontáson (pl. 16 bit 44.1 kHz) már beelőz a fenti szabványoknak akármilyen bitrátával tömörítették azokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
azért ez nem egészen így van. a kütyüknél konkrétan romlik a szolgáltatás minősége, ha sok dolgot egybe akarsz rakni.mondjuk egy pda-t (itt most a PIM funkciókra gondolok elsősorban, nem az érintőképernyőre) meg egy telefont még viszonylag egyszerű, meg talán még egy mp3 lejátszó sem lenne akkora kihívás, csak normális hangchip kell hozzá. de mondjuk a fényképező, vagy a videólejtászó már elég érdekes, ahogy a gps is.
szoftvereknél elvileg nem kell attól tartani, hogy fizikai korlátai akadnak a megvalósításnak.#87 Penge_4 : pedig támogatja. amennyire emlékszem 0.7-es verziótól már benne volt, de több mint egy éve nem használok mirandát, amióta linuxra váltottam. de péládul a pidgin is támogatja már msn alatt a 2.5.2-es verziótó (vagy 2.5.3-astól, nem emlékszem pontosan). ahogy az emesene is támogatja, és így tovább.
#86 moonman: az rss nem zárja ki, hogy meglátogasd a kedvenc oldalaidat. én legalább is úgy használom, hogy megnézem a néhány oldalból összeválogatott fejléceket, és amelyik cikk érdekel, azt akár az rss olvasóban (evolution), akár böngészőben megnyitva megjeleníti a teljes oldalt.
de azt nem értem, hogy miért baj, ha magánbeszélgetéseket, vagy jegyzeteidet látja a google (vagy akármelyik másik cég)? nem igazán tudok elképzelni olyan esetet egy átlagember életében, amikor ez káros lehetne. céges esetben ez más dolog, de egyrészt egy cég ebből simán csinálhat saját rendszert a framework-re építve, vagy akár használhat más szolgáltatásokat. úgy állítod be, mintha ez lenne az egyetlen szolgáltatás, és csak ezt lehetne igénybevenni.
-
moonman
titán
a wma-t hosszas tesztelgetés után választottam. nem lehet mindent 320-as mp3-ban tárolni és ha már tömöríteni kell, akkor a wma nekem jobban szól. ami régebbről volt meg mp3-ban, azokat természetesen nem kódoltam át, hüje azért nem vagyok.
a hibajelentést nem egészen jól tudod, ott semmiféle azonosító nincs, egy szám leszel a statisztikában. a hardverprofil amúgy is benne van a jelentésben, nem kell aktivációhoz kötni.
azt sem nézik, hogy milyen programok futnak (max ha nem bányásszák ki a memória dump-ból), a saját szoftvereik használatát mérik, melyik gombra hányszor és mikor kattintottál, hányszor, mikor lett elindítva valami, mely funkciókat használod a legtöbbször, ilyesmi. Office 2007 videóban pl. tök jól látszik a táblázat, amit begyűjtöttek, hogy Outlook-ban a Delete a legtöbbet használt gomb a Send és a Paste előtt.
"az online tárhelyeik, szolgáltatásaik is éppen annyira használhatók profilkészítésre, mint a google esetében "
ezt teljesen aláírom, valahogy mégis ezerszer inkább rájuk bíznám az adataimat. -
azbest
félisten
az rss-t úgy értettem, hogy több oldal feedjét összeszedi egy kliens progi és egy felületen tálalja.
wmapro utólag gondoltam is erre, hogy nem mp3 hanem inkább wma illik hozzád
Mivel a google reklámokból élő webes cég, nem annyira meglepő, hogy mindenféle népeszerű szolgáltatást próbál létrehozni, ami javítja a reklámok hatékonyságát. (ha a fiók hozzáköthető a bönjgésző profilhoz, akkor ez is mutatja milyen tartalmú reklám érdekelhet)
Ha az ms nagyobb hangsúlyt helyez a reklám bizniszre, az sem fog másképp viselkedni. Egyébként sem lehet azt mondani, hogy az ms nem gyűjt adatokat és nem csinál profilokat.. a helyükben én is azt tenném, mert:
- telepítés/aktiválás egyedi azonosítást ad (hw szinten)
- bármi program elszáll, ha küldök hibajelentéseket, akkor ehhez a profilhoz kapcsolhatják, különböző hibák esetén kibukhat a közös pont (hw vagy sw összetevő)
- bizonyos mértékig a felhasználói szokások / érdeklődés tükre is, hogy milyen programok futnak nála -> ebből következtetni lehet merre érdemes haladni, milyen piacra érdemes belépni.
- a felhasználói élmény javítós dolog is a felhasználói szokásokat monitorozza.
- az online tárhelyeik, szolgáltatásaik is éppen annyira használhatók profilkészítésre, mint a google esetében (ezeket is a kis emberek használják inkább, a cégek az előfizetős szolgáltatását választják, mert nekik kevés az ingyenes adta lehetőség) -
Penge_4
veterán
érdekes, én itthoni userként miért nem vagyok rászorulva ilyen egységesített kommunikációs izékre?
Mert másak az igényeid? Az élet nem fekete-fehér. Neked az jön be, nekünk meg majd esetleg ez*.
megvan a Messenger-em, megvan az email-em, és megvan az online tárhelyem, ha valami nagyobbat akarok megosztani. ennyi.
A WLM-től konkrétan kiráz a hideg és nem csak a csiliviliségétől, mert a külső szmájlikat ki lehet kapcsolni és a színezett neveket is át lehet írni, hanem attól, hogy ennek ellenére nekem ne egyen már 40-50 mega memóriát, amikor a Miranda csak 5 megát eszik és egyetlen problémája, hogy nem támogatja az offline üzeneteket**.
Az asztali kliensekért nem vagyok oda, jobban szeretem biztonságban tudni a leveleimet évekre visszamenőleg egy szerveren és nem DVD-re backupolgatni. Azon kívül minek fusson plusz egy szoftver a böngésző mellett? A Hotmail nekem ugyanúgy nem nyújt többet, mint a Yahoo vagy bármelyik, bennem már mesterséges igény gerjedt a csoportosítós nézetes levelezés iránt.
Idén jön majd valamikor a GDrive, mint online tárhely, megosztogatni nem szoktam, amit meg szoktam arra ott a torrent, vagy az orosz rapid alternatívák (mert a rapidot is utálom), de amúgy bőven elég a Gmail 20 megás csatolmánya is.
* Majd ha elindul, addig még nem tudunk róla sokat, csak ami a videóban volt, de például stabilitás, sebesség, kompatibilitás, használhatóság, sokmindentől függ, ami majd élesben derül ki.
** Még nem találkoztam olyan alternatív klienssel, ami támogatná.
szerk: kizárt, hogy ebből egyetlen bájtot is ingyen a Google kezébe adjak. ha nagyon akar, fizethet a céges kontaktlistámért.
De azért elfogadod, hogy egy átlagember, akinek nincsenek különösebb rejtegetnivalói konkurens cégigazgatók vagy egyéb tényezőkkel szemben és immunis a reklámokra, azok többet nyernek esetlegesen a Google bizonyos szolgáltatásaival, mint amennyit a Google rajta egyemberként nyerhet azzal, hogy ingyen adja és infókat gyűjt róla.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
nekem csak az nem tetszik, hogy egy amúgy is túl nagy befolyással rendelkező cég akarja megszabni az irányvonalat. ami szoftver tekintetében talán a Microsoftra is igaz lehet, bár azért azt látni kell, hogy az utóbbi 5-6 évben inkább a felmerült igényekre való fejlesztés folyik ezerrel (+ nyílt formátumok, protokollok, framework-ök megjelenése, stb.), a Microsoft is átalakul az igényeknek megfelelően. ehhez képest a Google csak diktál, sorra jelenti be a fasza szolgáltatásait, csak az a baj, hogy egytől-egyig arra vannak kihegyezve, hogy még több információhoz jussanak. egy Windows, egy Office, vagy akár egy SharePoint pont nem alkalmas ilyenre (leszámítva a usage adatokat, amiket hüje lenne bárki is nem használni).
nem használok Zune-t, és igen, egyben van a telefon, pda, gps és mp3 (inkább wmapro ) lejátszóm, de a kommunikációs csatornáimat még véletlenül sem szeretném egybeömleszteni. bizony vannak külön céges és magán kontaktlistáim, vannak külön group-jaim, és van, akit soha nem vennék fel IM-be, de emailen szívesen válaszolok neki. az pedig kizárt, hogy ebből egyetlen bájtot is ingyen a Google kezébe adjak. ha nagyon akar, fizethet a céges kontaktlistámért.
szerk: az RSS egy remek dolog, de ettől függetlenül van olyan lap, amit old fashion módon élőben is meglátogatok, mert megérdemlik. az RSS viszont egy csatornát képez, nem huszonhatot akar összeömleszteni teljesen odanemvaló dolgokkal.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ahha, tehát a usernek nincs igénye SharePointra, de lehet hogy lesz igénye Wave-ra. Van ez így.
Senki nem fog pisztolyt a user fejéhez, hogy mostantól felejtse el az emailezést. Az egyszeri felhasználó meg majd eldöni, hogy mit akar.
Gondolom van külön telefonod, laptopod, gps-ed és pna-d, mp3 lejátszód*... az egyszeri user minek is akarná egy eszközbe integráltan az általa használt szolgáltatásokat.
*: ez lehet tényleg van, ha Zune-t használsz.
Persze van úgy, hogy egy jó ötlet elcsábít felhasználókat egy másik cég szolgáltatásától... kicsit kevesebb Live Messenger felhasználó lesz... Hmm, a messenger is reklámokat mutat, és nem kértek pénzt a használatáért... félnem kéne, hogy a beszélgetésemmel visszaélnek?
Ha annyira fizetni akarsz, akkor előfizethetsz Google Appsra is, amennyire meg tudom ítélni úgyis az áll közelebb a SharePoint-hoz. Az nem érv egy szolgáltatás mellett, hogy fizettem érte ezért biztos nem élnek vissza az adataimmal.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
épp erre mondtam, hogy mesterségesen generált igény. az egyszeri felhasználónak nincs rá igénye. erre jön a Google, és bejelenti, hogy mostantól lófaszt levelezel, ezt fogod csinálni, mert amúgy kurvára ezt akartad eddig is csinálni, csak nem tudtál róla, de most majd mi jól megmentünk. a birkája pedig bólogat és önként felpakol mindent a Google-be. szépen terelgetik az emberek kommunikációját a saját ölükbe...
az, hogy egy cég felhasználja a framework-öt és készít magának Wave szervert, egy egész más dolog. bár cégként hüje lennék bármit Google-szoftverre bízni, akkor már inkább MS, ott egyszer már fizettem* a szolgáltatástért.
érdekes, én itthoni userként miért nem vagyok rászorulva ilyen egységesített kommunikációs izékre? megvan a Messenger-em, megvan az email-em, és megvan az online tárhelyem, ha valami nagyobbat akarok megosztani. ennyi.
*ugye tudjuk, hogy nincs ingyen ebéd.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Az egyszeri user vajon fog e SharePoint szervert telepíteni... vagy fogja és az Ms szerverére tolja fel a dokumentumait (Office Live vagy esetleg fizet azért, hogy a kisebb cégének legyen ilyen)... vagy ahogy te fogalmazol a magánéletét.
jah egyébként találtam SharePoint demo oldalt, ha valaki érdekel: [link]
Itt pedig egy blog bejegyzés az Office Live és SharePoint szolgáltatásról: [link]
a kommentek is érdekesnek tűnnek.
-
Penge_4
veterán
"El kell érned, hogy szükség legyen rád. Azért maradsz fenn, mert eléred, hogy szükség legyen arra, amid van. És azután máshoz már nem fordulhatnak."
Sajnos ez tényleg így van. Sokan hozzák példaként, hogy a Google-t nem lehet kikerülni, mármint a keresőt. De tulajdonképpen mi tart vissza attól, hogy a piacon lévő másik két nagy, illetve n+1 kicsi keresőt használd helyette. Az, hogy a Google annyival jobb, mint a piac többi tagja. De ha valamelyik jobb lesz tőle, akkor csak egy url-t kell átírnod a könyvjelzőben, illetve megváltoztatnod a default keresőt kb 3 kattintással.
Sokan hozzák még, hogy az AdWords reklámok minden második weboldalon ott vannak. Csak egyetlen egy JS-t kell blokkolnod (az analytics-szel együtt kettőt), akár a hosts fájlodból, ha IE6-7-et használsz és nincs reklámblokkoló és máris eltűntél a Google látóköréből.Ellenben a MS annyira magához láncol, hogy még egy olyan profi Linux guru, mint bambano is beismeri, hogy vannak (a PhotoShopon kívül ) olyan dolgok, amire nincs alternatíva és még ő is kénytelen Windows-hoz nyúlni. Akármennyire is fáj egyeseknek beismerni, az MS eddigi nyílt "szabványai" mind-mind az EU-nak köszönhető, nem pedig annak, hogy változtattak volna az üzletpolitikájukon.
-
azbest
félisten
"ingyen eladod nekik a lelked is" és még pont te mondod ezt...
Az MS megkéri az árát, hogy kezelésbe vegye a lelkünket. A személyi számítógépek nagyrészén windows fut.... júúúúúj akkor most féljünk, mert van egy cég ami mindenütt ott van?
Ha jól látom 4000 és 50000 $ közt van a SharePoint szerver ára.. böngészők kapcsán pedig szokás szerint a lényeget felejted el beidézni:
"lthough administrative tasks on SharePoint sites are optimized for level 1 browsers, Office SharePoint Server 2007 also provides support for other browsers that are commonly used. To ensure that you have complete access to all the functionality, we recommend that you use a level 1 browser for administrative tasks." = nézegetheted mással is, de ha szerkeszteni akarod, akkor Internet Explorer kell hozzá (és Windows).
"1To be licensed for the Enterprise Edition functionality of Office SharePoint Server 2007, both the Standard and Enterprise client access licenses are required."
Sírjál azért is, hogy vannak olyan őrültek, akik még fizetnek is érte, hogy a céges dokumentumaikat egy multinál tárolják / szerkesszék. Ja most az Ms-ről beszélek.
A gerjesztett igények pedig éppen az Ms politikájához tartoznak. Az egész cég létezésének ez az alapja.
"El kell érned, hogy szükség legyen rád. Azért maradsz fenn, mert eléred, hogy szükség legyen arra, amid van. És azután máshoz már nem fordulhatnak." -
moonman
titán
"SharePoint recognizes and searches inside many Adobe PDF documents. Not every PDF is compatible with SharePoint search (for example many scanned documents which have not been through an OCR text recognition process which correctly orients text, straightens the text on the page and makes it searchable). Each site has a PDF iFilter which enables SharePoint to search inside many compatible PDF documents. "
"Microsoft announced on May 21st that the new Service Pack for Office 2007 (SP2) will add native support for ODF and PDF files. This will mean, for SharePoint of course, a fully Microsoft-supported ODF and PDF IFilter."
-
Penge_4
veterán
ingyen eladod nekik a lelked is.
amíg ezt a Wave-et meg nem hallottad, azt se tudtad, hogy létezik olyan, tehát igényed se volt rá.
Nézd már meg milyen régen írtam már, hogy milyen jó lenne legalább a Google Readert és a Gmailt egybe integrálni, csak az a Greasemonkey script nem müxik Opera alatt sehogysem.
mesterségesen gerjesztett igény, miközben úgy tálalják, hogy enélkül nem is tudunk élni.
Nem. A mesterségesen gerjesztett igény olyan, mint például a MS Surface/TabletPC, ami mesterségesen gerjeszti, hogy állj át érintőképernyőre, mert az milyen jó, aztán vegyél olyat, amin nem marad ott az ujjlenyomatod, meg majd amíg nem forrja ki magát a technológia, addig fostalicska, ahogyan az LCD is az volt még kezdetben a CRT-hez képest, a TN panel most is az.
Mesterségesen gerjesztett igény például az Aero Glass, amihez önmagában csak egy csilivili átlátszó téma, de mivel olyan funkciókat csatolnak hozzá, mint taskbar preview...stb, így többen kénytelenek minimum 128-as videókártyát venni. De ha hatékonyabban ki akarják használni a GPU-ban rejlő lehetőségeket, akkor vegyenek mindjárt DX10-es/DX11-es kártyát.Ezek a mesterségesen gerjesztett igények.
ha az Opera annyira hűdeszabványos, akkor ezek szerint az is támogatott, nemde?
Főleg, ha az MS jó szokása szerint nem dob vissza már rögtön, mert nem ismeri az Opera user agentjét sem.
-
moonman
titán
jól érted. a SharePoint egy kereskedelmi termék, ilyen szempontból nyilván a Google féle adathalász Wave "olcsóbb" (soksok idézőjellel).
az alatt mit értesz, hogy belenézni? indexelni? persze.
"van-e megkötés, hogy csak MS formátumokat tud, vagy elképzelhető más formátum is"
miért, a Windows Search csak MS formátumokat ismer? -
moonman
titán
a Google ingyen van, ingyen eladod nekik a lelked is. épp erről beszélek, de látom, nem jutott el elég mélyre.
miért vennék neked SharePoint-ot? egyrészt lopsz te magadnak, másrészt amíg ezt a Wave-et meg nem hallottad, azt se tudtad, hogy létezik olyan, tehát igényed se volt rá. bambano szépen leírta: mesterségesen gerjesztett igény, miközben úgy tálalják, hogy enélkül nem is tudunk élni.
"nem látom az all browsers are supported listában az Operát"
Firefox 3 és Safari 3 viszont van. ha az Opera annyira hűdeszabványos, akkor ezek szerint az is támogatott, nemde? -
Penge_4
veterán
új színes szalagos Google csomagolásban újra feltalálnak, persze "tökinnyé", amibe a sok birka megint elkezdi önként és "tökinnyé" beletolni az összes adatát
Veszel nekem Windows Servert és SharePoint előfizetést? Miért éri meg fizetni érte, amikor a Google ingyen van?
Egyébként nem látom az all browsers are supported listában az Operát, úgyhogy innentől a szememben fos az egész.
-
WonderCSabo
félisten
Érdekesnek tűnik, bár nekem eddig nem annyira jöttek be ezek az egybeoldalak. Meglátjuk.
-
Darkness1
aktív tag
Nekem tetszik. Az én értelmezésem szerint ez innovatív fejlesztés.
Sok minden múlik majd a felhasználói szokásokon és igényeken. Sok helyen hasznát lehet majd venni egy ilyen rendszernek. Például nálunk is jó lenne a Lotus helyett. Teljesen ki tudná váltani.
Jó lesz ez, én biztos használni fogom.
No stress, no work Today!
-
infectedmann
őstag
Hát én nagyjából megnéztem a videót, jónak ígérkezik, de ki tudja mennyire lesz sikeres, hogy a sok maradi ember aki nem nyílik az új dolgok felé, akik maradnak a régi megszokott dolgoknál mennyire fog nyitni felé. Ha túl kevés ismerősöm fogja használni akkor nem lesz értelme ez egésznek.
-
félisten
Tehát a szerverhez kell egy windows server 2003 sp1, vagy újabb, a böngésző oldalon meg ajánlott egy 32bites IE, de butább módban műxik máson is. Jól értem?
Egyébként ez a sharepoint bele tud nézni office fájlokba? Ha igen, akkor van-e megkötés, hogy csak MS formátumokat tud, vagy elképzelhető más formátum is, pl. pdf, vagy odf?
Kösz!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
moonman
titán
"Egyébként a Sharepoint biztos jó, de például Linuxról igénybe lehet venni?"
"The SharePoint UI is accessed through a web interface in a browser. While all browsers are supported, only browsers that fall under the Microsoft designation of "Level 1" are fully integrated and only these browsers will be able to leverage the full functionality of a SharePoint Solution."
-
moonman
titán
igen, baromira az fájl. jóvan.
vagy inkább az, hogy egy 2001 óta létező dolgot új színes szalagos Google csomagolásban újra feltalálnak, persze "tökinnyé", amibe a sok birka megint elkezdi önként és "tökinnyé" beletolni az összes adatát, a kedvesaranyos Google meg csak hátradől és szipkázza le az összes kommunikációdat, dokumentumodat, és egyéb adataidat, feltérképezi a kapcsolati hálódat, hogy kit hogy a legegyszerűbb elérni és mit érdemes róla tudni. mindezt tökinnyé. leesett végre?
-
azbest
félisten
attól még az információ az eredeti helyen is megmarad...
neked ezek szerint a DOS-t kéne használnod, hisz minek az a sok ablak és minek egyszerre több dolgot csináni, minek a multitask... ez csak információhajhászás.
Kész vicc már ami ebben a topicban megy... bemutatnak egy új fejlesztésű rendszert, erre jön egy csorda ember, aki mindenféle konkrétum nélkül elkezd szart dobálni...
Ha az Ms hoz elő egy évtizedes múltú dolgot saját neve alatt, de lehetőleg úgy, hogy ne legyen kompatibilis a korábbi implementációkkal, akkor ők a zseni aki fényt hoz a userek sötét fejébe... ha valaki más épít egy rendszert, ami felhasználóbarátságban úttörő és úgy / olyan minőségben kombinál megoldásokat, ahogy nem nagyon sikerült még másnak, akkor az szar és nem ér semmit...Ezennel jelentsük ki, hogy minden jövőbeli fejlesztés szar, mert nincs semmi innováció bennük, mert ugyanazokból a gépi kódú utasításokból állnak, mint a többi eddigi megoldás.
Hirtelenjében a SharePoint lett a szent grál, ami mindent megold... na persze.
Mennyibe kerül a sharepoint rendszer? [link]
Mit tud? [link] húúúúa luxus árú szekér a király, a ferrari meg csak ócska szekér koppintás.
ja és az iPhone és az Android is szar... mert nem ablakok vannak benne.
nameg a google a gonosz aki le akar igázni benneteket ha megnyugtatja a lelketeket, akkor használjatok SharePointot és Office Liveot
Eszembe jutott egy jó szlogen:
Pay more or play more. Ms Or Google[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
Lehet en vagyok nagyon antiszocialis, de engem nem igazan izgat fel ez a tema, pont ugy mint a twitter vagy a mi a fene. Az e-mail az e-mail, chat chat maradjon, akinek van igenye ilyen socsial-network-re az meg regisztraljon.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
bambano
titán
Egyrészt van olyan üzenetküldő, ami sok rendszert kezel egyszerre, másrészt ennyire közléskényszered van, hogy belebetegszel, ha a világon ismert összes protokollon nem tolod a fecselyt párhuzamosan?
Az meg külön izgi lenne, hogyha egyforma felületen, összemosva beömlik minden üzenet, és úgy válaszolok a főnökömnek, mint itt szoktam a windows fanoknak
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
DarkByte
addikt
Felállítasz magadnak egy saját Google Wave szervert és akkor nem kell tartani hogy a Google féle összeomlik, max. ha a többi Google szolgáltatás döglik le azokat nem éred el, legalább is ha ez tényleg ennyire függetleníthető lesz.
Másrészt nem éreztem a dolgon hogy Apple kópia az előadás sorozat. Egyrészt itt viccelődtek az előadáson, ilyet Apple -nál nem láttam, ott mindent kb. úgy mondanak el, mint ha az Odüsszeiából idéznék másrészt kb. a realtime fordításig nem volt semmiféle őrjöngés csak sima tapsolás.
A 4000 ingyen Android telefon fogadtatásán pedig nincs mit meglepődni, én személy szerint még a hajamba is hajlandó lennék belevágatni egy Google logót ha kaphatnék egyet ingyen. (igen, továbbra is irigy vagyok mint a dög )
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Egyebkent miert jo ha minden egy helyen van? Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen a legserulkenyebb rendszer.
Bici már leírta a lényeget, csak annyit akartam hozzászólni, hogy ha így gondolkoznánk, akkor szívnánk is rendesen. Elég csak arra gondolni, hogy a CPU a gépedben is sokkal sérülékenyebb, mint például a kőbalta.
-
félisten
Azért jó, hogy minden egy helyen van, mert gyorsabban tudsz vele dolgozni. Egyből látod, hogy ki hol tart, stb.
Én is várom már, hogy milyen lesz, mert pont ilyesmire van szükségünk.
Ne technikai szemszögből nézd, hanem felhasználói oldalról!
Nyilván, ha gyakran bahal, akkor nem fogják sokan használni, ami a guglinak se jó. A google DOCS se sűrűn omlik össze, legalábbis én még nem tapasztaltam ilyet.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
dark100
aktív tag
Na en ezt nem innovacionak tekintem hanem informaciohajhaszasnak. Egyebkent miert jo ha minden egy helyen van? Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen a legserulkenyebb rendszer. Ha gmail mintajara kethetente behal, akkor megall az elet?
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
fishi
tag
Pofon egyszerű: nem az az új, hogy pl. ehhez a hírhez lehet kommentet fűzni, hogy a twitteren lehet csicseregni, és még csak az sem, hogy lehet egymásnak emailt küldeni.
Az az új, hogy elvileg rendelkezésre fog állni egy eszköz, amely az összes kommunkációd integrálni tudja. Azaz bejelentkezel a wave kiszolgálódra - amit vagy a céged, vagy a sulid, vagy a google, vagy te magad üzemeltetsz, és rögtön látod, hogy a twitterbejegyzésedre, az ide írt előbbi kommentedre, az anyunak küldött üzenetre mit reagáltak. Tehát nem azzal megy el az időd, hogy váltogatsz a platformok között, és ha végigértél az új üzeneteken mindenhol, akkor mész vissza az első helyre, mert már rég született egy csomó új üzenet... Persze az egyszer sem biztos, hogy ez meg is valósul ilyen szinten.Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
dark100
aktív tag
Egyebkent mi ebben az uj? Ne legyunk mar komolytalanok...
Amugy rajottem, hogy a gugli tenyleg meg fogja verni az m$-t ugyanis a musoruk totalisan apple koppincs. Es az usa nepe ezt zabalja. Ajuldoznak meg hiszterikusan sikongatnak mintha ... nem is tom hun lennenek.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Penge_4
veterán
"Ha valaki megtöri ezt a biztonsági alaptézist, annak szerintem betonkockában a helye, jó mélyen."
Azóta már van Vista és Win7 UAC-lal. Az, hogy usermódban drag n' droppolgatsz, az mé' baj?
Hozzáteszem, bőven kialakíthatják ezt is biztonságosan. Hirtelen példának az FF-ben az xpi telepítést tudom felhozni. Csak a hivatalos oldalról engedi, a többinél felugrik az információs sáv és engedélyezheted időlegesen és véglegesen is. Ha a user hülye, akkor az isten sem védi meg, de ha nem hülye, akkor ez valóban egy innovatív megoldás. Nyilván a legutolsó crack vagy pornóoldalon nem fogom engedélyezni a funkciót, de a google.com-on miért ne?
Egyébként a Sharepoint biztos jó, de például Linuxról igénybe lehet venni? Mert ha Windows kell hozzá (IE, ActiveX függő...stb), akkor úgy veszem, hogy az fizetős, a Google pedig platformfüggetlen és ingyenes. Számomra ez már egy nagyon fontos innovatív szempont.
moonman: "csak attól kapok hányingert, amikor az egyik cégnél fúj, már megint marketingszöveggel etetnek, addig a másiknál hanyettesek, akkora innováció. és közben ugyanazt csinálják pepitában."
Én ezt az Apple-nél érzem elég erőteljesen, a Google esetében valahogy nem. Még ha másolnak is, mivel Google szolgáltatásokat használok, egy szolgáltatásért nem biztos, hogy fogom egy másik cég termékét használni, de ha a Google a többi szolgáltatásához kapcsolja, akkor már sokkalinkább hasznát tudom venni.
-
bambano
titán
És még hiányzik a magyarázat, hogy mi lesz az emaillel. A cím szerint ugyanis az email *helyett* jön a wave. Majd jól megmondja a gugli, hogy mától a levelezésnek kuss?
-
moonman
titán
mindent úgy kell bemutatni, különben senkit sem érdekelne. meg nem kapná fel a sajtó. nincs is ezzel baj, csak attól kapok hányingert, amikor az egyik cégnél fúj, már megint marketingszöveggel etetnek, addig a másiknál hanyettesek, akkora innováció. és közben ugyanazt csinálják pepitában.
-
NagyVillany
tag
na, én nézegettem a videokat, olvasgattam cikkeket, és hát szerintem egy jobb fórummotor ugyanezt tudja évek óta lényegében.
Ha valaki uj "wave"t indít, az ugyanaz mint egy fórumban egy uj témát nyitni, mindenki látja akit érdekel, mindenki hozzászólhat, azonnal megjelenik mindenki előtt egy új hozzászólás, mindenféle médiatartalmakat docokat lehet mellékelni, az usereknek van profil oldaluk, a belépett userek chatelhetnek egymással közös chatben - privat chaten stb..
Lényegében sztem a fórum dolog van újra feltalálva, kicsicsázva, egykét frissebb vizuálisabb extrával megtoldva aztán kész... hogy most "drag&droppal" helyezek el valamit, vagy egy "Melléklet" gomb nyomás után jelölöm ki amit mellékelni akarok és feltöltés, nekem lényegében ugyanaz.hirtelen ennyi
-
moonman
titán
mindent úgy kell bemutatni, különben senkit sem érdekelne. meg nem kapná fel a sajtó. nincs is ezzel baj, csak attól kapok hányingert, amikor az egyik cégnél fúj, már megint marketingszöveggel etetnek, addig a másiknál hanyettesek, akkora innováció. és közben ugyanazt csinálják pepitában.
-
alien24
tag
hat aki parazik ne hasznalja. nekem pont klafa lesz
igazi ellenerv a szokasos paranoian es gugli fikazason kivul nem volt...
meg tegnap fel is iratkoztam,h hasznalnam
es a nyuszioknak: biztos,h gec nagysiker lesz tomenytelen userrrelhttp://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
oO7
őstag
na végignéztem ezt a demót... hát nem esett le az állam
-
moonman
titán
IE-nél kapsz egy plusz figyelmeztetést, ha webről nyitsz meg olyan fájlt, ami helyi programot indít a megjelenítéshez, hogy biztonsági zónát váltasz és biztos-e, és ugyanez fordítva. mostakkor el kell dönteni, hogy biztonság minden áron, vagy bizonyos dolgokat be kell áldozni a kényelem és a funkcionalitás oltárán.
a másik, hogy ha böngészőből mentenél bárhová védett rendszermappába (vagyis bárhová a felhasználói profilon kívül), akkor virtualizált homokozóba kerül a fájl.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nem látom hogy miért jelent biztonsági kockázatot egy olyan API bevezetése amely Drag & Drop -al egy bizonyos lap elemre ráhúzott fájlok feltöltését engedélyezi mindenféle Flash és hasonló kiterjesztést igénylő plusz dolgok nélkül Ettől még ugyanúgy nem látja a gép tartalmát a script, lényegében nem lesz más az egész mint egy újragondolt filechoose HTML vezérlő, a böngésző elintézi az egészet a script helyett. Ha már itt tartunk hamarabb rá lehetne ugrani a Gears -re ami offline tárolni képes egy webalkalmazás script -jeit, egyéb erőforrásait és a program adatbázist is, persze szigorú körülmények között.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nálam az innovációba az is beletartozik, hogy valós felhasználói igényre találnak ki valami nagy durranást és megcsinálják. Nálam a fordított irány, hogy kitalált valami nagynak gondolt durranást és utána addig csöcsörészett a felhasználók agyával, míg úgy kezdték érezni, hogy ez nekik kell, nem innováció, hanem marketing, ami mifelénk szitokszó...
-
bambano
titán
Mert eddig az volt a mantra, hogy a böngészőben futó scriptek szeparáltan futnak és nem tudnak kijutni a böngésző által létrehozott környezetből. Amint ez lehetségessé válik, akkora vírusáradat lesz minden rendszerre, hogy beleszakadunk.
Ha valaki megtöri ezt a biztonsági alaptézist, annak szerintem betonkockában a helye, jó mélyen. De egye fene, betonozzák csak be bokáig, legalább a cápák is kapnak egyszer nyalókát...
-
DarkByte
addikt
Ettől még az első így működő demót talán ők prezentálták (mivel közel sem vagyok mindentudó IT területen, megint csak sorry ha valaki egyértelműen tudja hogy ez nem így van, cáfoljon meg nyugodtan). Azon hogy ezt utána egy csomó egyéb weboldal is tudni fogja, nem csodálkozom, pont ezt szeretnék elérni.
#23: attól tartok hogy kezdhetsz Hobbibeton -t vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Sajnálom, akik azt látják ebben, hogy halom régi ötletet összegereblyézve, kicsit megtuningolva, saját néven kiadva, az innováció. Azt sem gondolom a magam részéről, hogy attól, hogy egy rendszerben az általam nem használt funkciók darabszáma megötszöröződött, attól az a rendszer már jó.
-
moonman
titán
html5-ig minden ilyenhez kell plugin, SkyDrive is egy kis ActiveX-vezérlőt használ hozzá, de teljesen jó példa. és még lehetne folytatni egy csomó ilyen online fájlfeltöltős szolgáltatással. vagy mondjuk ott az Office Online, ahol Word-ös save as ablakból rögtön web-re mentek.
-
oO7
őstag
-
DarkByte
addikt
Tudsz mutatni olyan web alkalmazást ahol egy mappányi képet be tudsz húzni a gépedről egy fájlkezelőből egy böngészőn belüli alkalmazásba úgy hogy azok azonnal fel is töltődnek és megjelennek a dokumentumban? Mindezt Flash vagy Silverlight nélkül (vagyis hogy majd hamarosan mert most mint írtam Gears kell, de a HTML 5 egyik újdonsága ez lesz ígéretük szerint). Én még nem találkoztam ilyennel, ami persze nem zárja ki hogy nem létezik hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Kíváncsi vagyok hányan nézték és értették meg a videót a fikázók közül. Akik meg anti-google hitvallásúak nem értem miért gondolják, hogy ezt kötelező lesz használni. Opcionális. Én megnéztem, felfogtam és nagyon tetszik így elsőre, látok benne sok fantáziát.
-
moonman
titán
újra feltalálták a SharePoint-ot. vagy az Office Live-ot? már nem is tudom, mindenesetre mindent spanyolviaszként adnak elő. innováció a köbön.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Remélem a sok okos aki itt már szidja a cuccost megnézte a másfél órás előadást. Mert én igen és néhol az államat keresgéltem. Már a webalkalmazásokban eddig nem látott funkciók (úgymint pl. fájl Drag&Drop az asztalról, ezt jelenleg a Gears végzi, de erőteljesen kiállnak a mellett, hogy ezt standarizálják a HTML5 -be) is nagyon tetszetős volt, de főleg a valós idejű üzenetkezelés szinkronizációja, a privát szál kezelés és nagy fokú kibővíthetőség (pl. robot valós idejű fordításhoz egyik nyelvről a másikra netről gyűjtött minták alapján; példa integráció Twitter -el, stb.) az ami miatt igazán tetszett a platform. Ahogyan említik is, olyan ez mint egy subversion csak nem forrás kód kezeléshez hanem emberi kommunikációra kihegyezve. Amit pedig a videót nem látók szintén nem tudnak, hogy a Wave nem kimondottan Google szolgáltatás lesz, inkább egy framework amelyet többek között ők is üzemeltetnek majd, de akár egy cég a saját szerverére is felhúzhatja azt és a külvilággal való interakcióját teljesen személyre szabhatja. Ezen túl a projekt teljesen open source is. Azt is érdemes látni hogy a Wave leginkább a Microsoft Sharepoint ellenfele lesz, de úgy tűnik a nem vállalati felhasználók is hasznukat lelhetik benne.
Maga a webalkalmazás léte sem semmi ennek a projektnek, itt villantja ki a foga fehérjét hogy a Google Web Toolkit mi mindenre használható. Szóval lehet szidni a Google -t, de úgy tűnik megint valami innovatívat sikerül letenniük az asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
bijesz
aktív tag
Sajnálom akik nem látják a lehetséget ebben.
A jelenlegi a kollaborativ alkalmazásokat helyből leveri.
Szerintem óriási tutti lesz koppintása.
A sharepoint egy vicc ehhez képest. -
bambano
titán
JÖN a wave!!! Nem baj, majd félrehúzódunk kicsit, és akkor el is megy...
-
vamzi
senior tag
nem értem min vagy kiakadva.. remélem a bing-nek a topicjába is beírtál, h megint ms
most ezzel nem lehet mit tenni, ha egyszer ez a hír, akkor ez, nincs más, vagy akkor már ne írjanak semmiről??
kezd kicsit unalmassá válni, hogy feszt jönnek az emberek kiakadni a hasonló topicokba(csak, hogy 1 példával éljek: bármilyen ati-s hír jelenik meg, oda is egyből, h biztos az ati szponzorálja az oldalt..)
Érdekes ötlet, kíváncsi vagyok, hogyan fogják megvalósítani és, hogy mennyire lesz használható, kézreálló, egyszerű, egyértelmű.
-
MichaelSD
őstag
Nem erre való az MSN?Ha meg böngészű alapút akarunk akkor meg e-buddy.
De igen. De Wave összefűzné a chaetet, az emailt, a social networkinget egy egésszé.
Scalpel:?
mint információt árusító vállalkozást továbbra sem szeretem, főleg mióta kiderült az EULA turpiszságEULAt kijavították és nem kell használni. Nincs előre installálva a gépeden és senki nem kényszerít. Nem értem, mit húzod fel magad.
[ Szerkesztve ]
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
addikt
válasz Depression #6 üzenetére
Van aki megteheti/képes rá
-
Depression
veterán
80 perces youtube videó.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Killing
addikt
"A Google Wave – mely egyelőre még csak a fejlesztők számára elérhető – egy böngészőalapú alkalmazás, mely egyesíteni kívánja magában az elektronikus levelezést, az azonnali üzenetküldést és a dokumentummegosztást, s a felhasználók számára végtelenül könnyűvé kívánja tenni, hogy a különféle dokumentumtípusokat egyszerűen megosszák egymással."
Nem erre való az MSN?Ha meg böngészű alapút akarunk akkor meg e-buddy.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Inv1sus
addikt
Én nem értem mi ebbe a nagy szám, de biztos...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Scalpel
senior tag
Már megint mindent a Google-ön keresztül csináljunk. Hogyne...
Persze, támogatom az integrált rendszereket, de Google-t, mint információt árusító vállalkozást továbbra sem szeretem, főleg mióta kiderült az EULA turpiszság, hiszen egy e-mail/böngésző EULA kapcsán ki gondolna arra, hogy a saját szellemi tulajdonát a szolgáltatás igénybevételével visszavonhatatlanul és végérvényesen átadja a szolgáltató cégnek...
Ha ez így lenne egy SAP-től bérelt rendszeren valami szellemi termékekkel foglalkozó cég esetében, SAP már csődbe ment volna...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hmm, remélem, hogy a Google Apps fiókkal is menni fog, nem csak sima guglissal!
Bár, nem vagyok híve a gugli szolgáltatásaira történő túlzott támaszkodásnak, de ez a cucc elsőre nagyon tetszik, sokban megkönnyítené a munkát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD HUN
- 512GB Csillagfény! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Starlight MacBook Air M3 512GB Magyar bill, GAR!
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Samsung NX300 milc fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest