Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
MontyCrew
senior tag
válasz HUNNIA1920 #3 üzenetére
Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy aki TX3al rendelkezik és egy ilyen hűtőt szeretne venni fejlesztés céljából, az látja, hogy mennyivel lenne jobb az újonnan vásárolt hűtője.
-
Dr_Syrex
senior tag
Jó kis bemutató .
A középkategóriás hűtők közül az egyik legjobb.Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
szaszabee
aktív tag
Lehet hogy benevezek egy ilyen re
-
Krisinto
őstag
válasz Core2duo6600 #59 üzenetére
Jó ez a hűtő.
Most már tettem rá egy sárga csodát, szabályozva vagy 800-900 rpm-re . -
Sonec
tag
Én Brockent-néztem ki
LC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
nuke7
veterán
hát igen, antec p182-m van, halk, de a szellőzés nem annyira jo.
1000rpm-re én soha nem is raktam le
idle (op.rendszer) alatt olyan 1300 körül van, load meg 1600-1700 körül. szoba 27fokos kb.
a 45fok teljesen jó 3,6ghz-n, szerintem.
(nekem 3,4ghz-n annyi, mondjuk nem prime, csak gta4)
prime alatt nekem is jóval melegebb lenne, de felesleges, miért futtatnék prime-t a gépemen szórakozásból?https://youtube.com/user/nuke7
-
proci985
MODERÁTOR
én úgy emlékszem, hogy egy időben Alpenföhnék más gyártók termékeit is árulták átnevezve és ventivel (jellemzően egy kötegnyi Thermalright hűtőből volt saját verziójuk).
idle temp mennyi volt (a hány fokosak a magok egy dolog, de a deltaT is lényeges... nem mind1, hogy 18 vagy 38 fok van a szobában )
12 fok különbség úgy, hogy a TX2 2800on ment, az Alpenföhn meg 1360on... na, az szép teljesítmény.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tothgera30
Ármester
Ne röhögtess már, a Mugen 2-t is elveri, nem hogy a Ninja 2-t . Nézz utána pár német tesztoldalon, ahol jobban elterjedtek ezek az Alpenföhn hűtők . Az ára most olyan 13800 forint körül alakul, kissé magas, de a TRUE és a Megahalems szintjét hozza, tehát azokhoz hasonlítva kissé más a helyzet, így ár/érték arányban nézve elég jónak mondható .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
gabo89
senior tag
4GB-hoz már 64bit-es rendszer való
indul a sörös aludni
-
Baboon
senior tag
Jobb egy scythe ninja 2-nél? csak mert ha nem akkor nem versenyképes az ára miatt.
Még 8000E + postával is éppenhogy csak versenyképes mert a ninja 2 10500huf.[ Szerkesztve ]
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Jó cikk. Elgondolkodtató egy ilyen beszerzése...
Grat
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
PH-User
addikt
Jó a teszt, rendesen ki van dolgozva.
Én Mugen 2 Rev.B-t vettem minden lomjával 3 év garral, futárral 9k-ért.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Krisinto
őstag
válasz 1hijjanhusz #44 üzenetére
Csak ennél jobb összehasonlítási alap kellene
-
1hijjanhusz
senior tag
Nem semmi, amit tud. Jó kis teszt.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
WolfheartGR
őstag
Eddig minden szempontból tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Nagyon halk, procit meg nem sikerült tartósan 40 fok fölé küldenem Prime.al 20-23 fokos szobában. Mondjuk fix alacsony fordulaton van. Szabályzópanellel. Lapom ostobácska és feleslegesen tekergette a ventillátort.
Most a "legnagyobb" problémám, hogy hangos a tápom... Pedig halk darab.
Illetve csicsog a vas, de még nem jöttem rá melyik komponens izgul fel grafikai terhelés alatt..."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Giot
addikt
válasz WolfheartGR #38 üzenetére
És hogy látod mennyire vált be? Hűtés zaj szempontbol?
Más: Ha a háznak jó a szellőzése nem 1 2 fokot jelent. Nemrég vettem a kuckóba 3 db Coolink 12cmes ventit ugyan nem lett hűvösebb a Toxic (ami amúgy nem forró fejű még úgy sem hogy 850/1200-on használom) de vagy 10%-al kisebb venti fordulat autón és ua a hőfok.
Vagy furmarkos izzasztás 850/1200 auto venti:
70C-47%
75C-53%
76C-55%
77C-56%
77C-58% és itt megáll nem megy fentebb sem hőfok sem a fordulat, ebben a nagy melegben.[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
Jó kis teszt lett,a hűtő meg tényleg jó vétel volt ennyiért.
Én azért a helyedben kicsit alakítanék a házon,mielőtt beszerelem a rendszerhűtőket is.Az első és a hátsó ventihelynél is kivágnám dremel-lel/ vékony flexkoronggal (ha van hozzá kézügyességed) a ventirácsot,mert ahogy nézem,nagyon lefogja a légáramlást (túl aprók a lyukak a rácson).http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gerisz
addikt
Én most vettem le a 212-t a B55-ről és 28°C-os szobában Prime95 Large FFT-teszttel 1000-es fordulaton meghalt a rendszer, mert nem tudta lehűteni, 1900-as fordulaton, meg 45°C-volt. De hogy 1600-on ne lehessen kihallani ahhoz legalább az asztal alatt pár méterre és hangszigetelt házban kell lennie.
Az NH-D14-el a 212-es ventijével 900-as fordulaton 52°C ugyan ez a teszt fél óra alatt, 3,6ghz-en 1,325V-os fesszel.
Mondjuk itt nem tudom csak azt az értéket amit a lap mér, mert a B55-nél nem mutatja a magok hőfokait. -
nuke7
veterán
hát szerintem nem jártál jól ezzel a hűtővel, vagy nagyon melegszik a procid...
nekem phenom II X4 965BE idle alatt 30fok körül van, load meg 43-45 egy cooler master hyper 212-vel... (rpm 1600 - nem hallatszik ki a házból) és 6k volt.https://youtube.com/user/nuke7
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Csatlakozom Hackeeeee polgártárs véleményéhez mert nálam is a Xigmatek Balder ami 9000 ft lazán kirúgta szögletre a termetre kétszeres és 15000 ft-os Ninja plussz rev b-t,nem is 1-2 fokról beszélek hanem kb 7-10-ről.A CIKKHEZ PEDIG GRATULÁLOK
[ Szerkesztve ]
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nézd, ha az a 4000Ft-os hűtő is hatékony, akkor biza van mihez hasonlítani...
Volt már nekem ~8000Ft-os hűtőm, azt 1 rakat sz@rt nem ért... Szal az ár alapján felesleges következtetéseket levonni...
Véleményem szubjektív...
-
Fücsök007
őstag
Ez is remek hűtő!
-
-
Boxi88
őstag
tetszett az írás! és ilyen melegben ami ma is van el is kell egy ilyen hűtő Grat!
-
Merlinclub
senior tag
Az összehasonlítása a két hűtőnek más oldalról pont szerencsés, mivel az "átlag felhasználó"- minden negatív kicsengés nélkül- legalább szembesülhet azzal a ténnyel, hogy mit jelent 10000FT különbség 2db fémnél.
A teszt ebből az aspektusból nagyon hasznos!
Gratula! -
Krisinto
őstag
TX3 után megváltás volt,mert kicsit hangosnak bizonyult az új procival
Ha akarsz venni valami jót akkor ez
Bár keresnék a teszthez egy Mugen 2-őt,hogy el lehessen dönteni melyik a jobb
De ilyen időben mindkettőt újra kellene tesztelni,mert van vagy 25-30 fok a szobába
Aki esetleg fel tud ajánlani egy Mugen/Ninja 2-őt azt szeretettel várom -
14adam
addikt
Nekem se ártana már lecserélni a gyári hütőt,valami ilyesmin gondolkodok énis,lényeg a fekete szín és,hogy brutálisan hűtsön olcsón
köszi a cikket,már vártam -
Gude
senior tag
Gratula at íráshoz.Ilyen fekete hűtőt szeretmék én is.
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
csokad
senior tag
garulálok az első címlapos íráshoz barátom
-
Quan-Chi
őstag
nagyon szép hűtő
de szívesen adtam volna tesztre egy Triton88 -at lehet okozott volna némi meglepetéstkajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
SpZ
senior tag
-
total90
veterán
Nagyon jó hűtői vannak az Alpenföhn-nek, ez is az. Én pl. Brocken-t vettem majdnem, de aztán Z600 lett belőle, mert azzal mehet passzívban a procim.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
mrbig25
őstag
Na megérkezett a teszt. Köszönjük.
Feketében nagyon jól mutat egyébként
...
-
Krisinto
őstag
Giot
Messa
HUNNIA1920Sajnos nem volt más hűtő itthon
Tudom,hogy nem valami szerencsés... -
Azért súlyos hiba lenne ebből a tesztből messze menő következtetéseket levonni. Ez alatt értem azt, hogy összehasonlítani egy 4.000Ft - os és egy 14.000Ft - os hűtőt nem éppen szép dolog.
Szerintem úgy lenne az igazi, ha a 3-szor ennyibe kerülő AN 3-szor jobban hűtene.
Különben meg számomra tökéletesen felesleges kategóriát képvisel, ellenben a TX3 - al."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Messa
tag
Gratula a teszthez.
Szerintem nem szerencsés egy majd 14.000 Ft-os hűtő teljesítményét egy 4.500 Ft-ossal összehasonlítani. bár gondolom más nem volt otthon
Time is the fire in which you'll burn.
-
Giot
addikt
Kösz tesztet egy ideje szemezek az Alpenföhn-el, igaz nem ezzel a tipussal, hanem: [link]
Jó lenne kicsit megkergetni a procit meddig menne el, és mennyire tudná volna kordában tartani a Nordwand.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- LED világítás a lakásban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest