Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecow
aktív tag
Végig kéne olvasni a hsz-eimet és az értőolvasást alkalmazni, talán akkor megértenéd. De summázom neked hátha így megy. Én arra reagáltam, miszerint a tabletre, jobb a desktopOS, mint a "buta" mobilOS. Sőt majd leírtam, hogy azzal, hogy a desktop Windows fut ARM SoC-on egy teljesen érthető döntés, és nincs is baj vele. De ezeket már mind le írtam, a "miért ne" dolgot is érintettük már, unalmas ugyanazokat a köröket lefutni...
Nyergeld meg a nagyot
-
floatr
veterán
Ez most találtam. Egyelőre ennyi van, a multitaccsos felület meg elvileg áprilisra készül el a következő verzióra.
-
eziskamu
addikt
Ne ez az egy igaz csak mondjuk én alapból nem szeretem a tapit, és a tapihoz idomított felületet. Amúgy én androidot élőben a saját gépemen láttam. Volt egy PC-s változata valahol. Hát nem az igazi, de ugye szokás kérdése.
Nekem most így képről a WinMo7 se tetszik. Csak Symbian-os telóim voltak, de vagy vállalati volt vagy használt -
eziskamu
addikt
Mi van a VinCével? Én az Android-ra és az IOS-ra kérdeztem. Persze biztos nem érnek fel egy asztali rendszerrel, de úgy beszélsz róluk, mintha semmire se lehetne használni őket.
Ha kell hozok alu létrát, ha túl nagyra nőtt volna a paci
De félreértések elkerülése végett, én a legjobban tapsikolók között vagyok, hogy lesz rendes Windows ARM-ra is.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
ha szerinted egy ios/android egy lapon említhető egy desktop Windows-zal, akkor fejezzük is be.
Hol mondtam én ilyet?
Csupán annyit mondtam, annak a felülete kényelmesebb tableten, mivel direkt oda lett kitalálva. Desktopon nyilván fordított a helyzet. Csak a GUI-ról volt szó.még jó, hogy folyamatosan hangsúlyozták, hogy interfészről egyelőre nem beszélünk.
Még jó, hogy te ezzel vagdalóztál a linux esetében.
-
julius666
addikt
És mégis hogy a viharba jön az ARM-hoz a touch-optimalizált interface? Vagy azokat egybe gyártják?
ARM-ot abba raksz amibe akarsz, nem kell hozzá semmiféle érintőképernyő.
Tudom hogy azt akarod levezetni, a Win8 lesz gyakorlatilag az első "igazi" ARM-os OS, de ez elég gyenge próbálkozás.
Nem mellesleg a Win7 GUI sem egy igazán érintőképernyőre kitalált dolog, még ha a rszr natívan támogatja is az érintőképernyős bevitelt. Legalábbis egy Androidhoz/iOS-hez hasonlítva.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Azt az apróságot elfelejted, hogy az android/ios együtt fejlődik a technológiával, míg a win/bubi csak egy port (lenne), mert a termékfelelősök szerint átlépte az ingerküszöböt. Itt nem csak api-ról, meg szolgáltatásokról van szó, hanem a legkeményebb energiagazdálkodásról is, aminek az egyik hozadéka volt a visszafogott multitask a maga sokféle állapotú életciklus menedzsmentjével. Ehhez hasonló dolgok miatt más egy asztali rendszer, és a "nagyranőtt ipod". Amúgy a szakmán kívülieknek jóval vonzóbb egy részben parasztvakítós, részben őrületig leegyszerűsített rendszer, aminél nem kell beállításokat reszelgetni geek módjára, nem kell rendszergazda, aki megmondja mit mikor tehet meg, és hogyan.
Elfeledkezel arról is, hogy maga az oprencer senkit nem fog érdekelni nagy általánosságban, ami számítani fog, az a felület, és az alkalmazások -- ugyebár a binugz ellen is ez az egyik legfőbb érv. Utóbbi terén elég ratyin állna egy mai win port még a bubihoz képest is, mert annál legalább egy repository rendszert állítanak mögé a platformnak megfelelő alkalmazásokkal, míg a ms "csak" a saját szoftvereivel bajlódik, és a többiben max reménykedhet
-
Fecow
aktív tag
Ugyan miért nem lehet dolgozni egy mai "média" tableten, és mitől munka eszköz egy tablet PC? Én már láttam SAP szotvereket iPad-en, vagy az is valami média izé? Mitől más iPad-en dolgozni, meg más tabletPC-n? Én nem tekintek rájuk ölbe tehető média lejátszóként, te akarod a számba adni. Én érintés vezérelt kb 7-10"-os kijelzővel rendelkező hordozható informatikai eszközként tekintek rájuk, mind a tablet-re mind a néhai tablet/UMPC-re.
"mitől alakítaná át a piacot egy célgép?"
Értem tehát az a sikeres ami nem sikeres, és mint tudjuk az a gyanús ami nem gyanús. Ez a tablet pc meg célgép dolgot hanyagoljuk, te is tudod, hogy az MS-nem annak szánta (ez akart lenni szerintük a notebook utáni következő lépés a mobile computingban), az hogy ez lett belőle, többek közt technológiai okokból az más kérdés. Azt, hogy használják-e megint nem vitatta senki, a kérdés hányan. Az a lényeg, hogy én elvagyok tévedve, te viszont tisztán látsz mindent, jól van.De igazából hanyagoljuk a dolgot, mert én egészen eddig a hszm-ig meg sem említettem az iPad-et te viszont végig csak azt ócsárolod, nyilvánvaló okokból, hitvitába meg keveredjenek a hittérítők.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
Fecow
aktív tag
Ő akarod mondani, "write once run everywhere"? Na pont ez az amit az ARM windows nem nyújt hiszen mindent újra kell fordítani, akkor meg már nagyon nem ott vagyunk. Talán .NET-eseket nem, dehát ez már a javanál is ismert, hogy azért nem ilyen egyszerű a dolog. Egyébként nem a miért is ne volt a kérdés, hanem, hogy miért értelmesebb? A "miért is ne" egy másik téma, arról is lehetne beszélni.
Jaja csak szerintem nem volt sikeres, hiszen az UMPC-ket csak úgy kapkodták, meg a convertible-ök, is alapjaiban alakították át a piacot. Ja nem....
Mellesleg csak szerinted nincs köze, tabletnek a tablet PC-hez. Bár mondhatom, hogy a tabletPC csak egy izzadtságszagú, erőltetett, kényelmetlen és életképtelen szörnyszülött volt, de ettől még ugyanazt a form factort célozza meg mindkettő, más kérdés, hogy melyik a sikeresebb.Nyergeld meg a nagyot
-
Polesz
addikt
Van
Debian ARM Linux on Quemu
ARM Linux Internet Platform
Linux Support for the ARM Architecture
ARM LinuxElméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
tocsa
senior tag
Van Linuxban is multi-touch. Nincs elmeleti akadalya, hogy feltegyel egy tablara mondjuk Ubuntu-t. Persze nem i386 iso-bol.
Kukkants bele a linux kernel "arch" konyvtaraba (akar valamilyen on-line repository-ban, ha van ilyen). Itt lathatod a tamogatott architektura csaladokat.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
floatr
veterán
szerk: susognak valamit arról, hogy első félévben jön egy bubi tablet, de még a netbookos GUI-val is erősnek érzem a dolgot. Emlegették, hogy majd mennyire fogja futtatni az androidos alkalmazásokat, de szerintem az ios/android mellett halott még akkor is, hogy egyre jobban integrálnak egy market-szerű cuccot még a desktop változatba is.
(#52) max-pain "használhatóság" ?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest