- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Synology NAS
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont olyat, mint amit máshol megesznek? Idióták ezek.
Amúgy hogy milyen visszaélések mennek, amiért ezeket meg kellett hozni... és amik ezzel együtt is tuti mennek. Igen, gondolom csicskáknak nyugdíj (f)elvétele, ilyesmik. Pont erre írtam fentebb, hogy tök jó lenne, ha a posta cégként működne, és pl. minden hivatalban ugyanazok alapján a szabályok szerint vennék fel pl. az ajánlottat, vagy vennék vissza a saját maguk által olyan postaládába kézbesített leveleket, amik címzettje évek óta nem ott lakik (Ez utóbbi a posta szerint nem sért személyiségi jogokat, azaz más számláját nyugodtan megkaphatom )
Mutogatni való hater díszpinty
-
Tikakukac
titán
Kövi héten megyek fel, megoldom, majd bedobok 3 nyugtatót, akkor talán nem 120 decibellel ordítom ki a főnököt a helyéről, hogy magyarázza már meg, hogy miért ilyen rendetlen a szemétdombja, kiskakas uraság. Bezzeg mikor odafent vagyok és kérek meg valaki, hogy ugorjon be, zokszó nélkül kiadják. Legutóbb is volt ilyen, 2 ablak ment. Egyiknél sorban dobálta vissza a néni az értesítőket. A másikba átállva semmi gond nem volt ezekkel Agyrém.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
azbest
félisten
válasz Tikakukac #45 üzenetére
Van olyan opció is, hogy a kézbesítőt raboljátok el és 250km-re elviszitek hozzád, hogy lássa, tényleg te vagy az, s akkor ő hitelesíti azt Bár arra nem emlékszem, hogy ez a meghatalmazás vagy csak a papír, ami alapján majd egyszer készítenek egy laminált fecnit, ami meghatalmazás.
Mondjuk azt nem tudom, hogy más posta kézbesítőjének elrablása opció -e vagy muszáj pontosan azt, aki a címre kézbesít.
A pénzes jellegű meghatalmazás szigorúbb, ahhoz tuti neked is jelen kell lenni. De a poén, hogy ha a címen találnak valakit, vagy szomszéd jelentkezik a helyszínen, annak bármit odaadnak
A személyi átadós, elküldős dolog meg valsz tiltott is. Más kérdés, hogy sok helyen letétbe kérik a személyit, aminek eleget téve mindkét fél megsérti a jogszabályt ezzel kapcsolatban. De ez ilyen ország, mindig kerülőutak vannak, szabályosan nehezen működnek az életszerűtlen dolgok.
-
Tikakukac
titán
Ez tök jó. Azt olvastad, hogy mit mondtak neki a postán és amit utána írtam vagy write only?
Ismét: szerintük úgy kéne megoldani a problémát, anélkül, hogy nekem oda kelljen mennem most, amit nem akarok, nem is tudok, hogy: megírom a tetves papírt tanúkkal, aláírom az én részemet, odarakom mellé az én személyimet egy borítékba, ezt felküldöm, ehhez hozzácsapja tesóm a személyijét és aláírását a papírra, amit írtam, majd átveheti a küldeményemet. Hány buktatót és eszement hülyeséget találsz benne? Szerintem van benne legalább 3. Ezt így 1:1 mondták a postán, diktafonra van rögzítve.
Elég világos, írjam le még háromszor? Pontosan tudom, hogy hogyan kéne meghatalmazásokat írni, nem az volt a kérdés, sem a sztori. Köszönöm a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Depression #42 üzenetére
Oké, rendben van. Tekerj oda, a kolléga írására. Kész? Most mondd meg nekem, honnan a bánatos francból derül ki, hogy "postai igazolvány" (lol), mikor az egész szöveg, sőt, az egész kalamajka azért van mert a posta a meghatalmazás mellé kéri a személyi igazolványomat eredetiben úgy, hogy én nem vagyok ott. Az, hogy te rendelkezel extra infóval, amivel kiegészítve érted a mondatot nem azt jelenti, hogy ezen infó nélkül más is fogja. Remélem ez így elég érthető
Én elmegyek a suliba, ha ott ez kötelező tananyag és alapműveltség része.
-
Depression
veterán
válasz Tikakukac #41 üzenetére
A meghatalmazottnak nem kell ott lennie az aláírás során, neki kiküldik azt az igazolványt, amivel majd felveheti a meghatalmazó leveleit. De ezt is csak személyesen a meghatalmazott veheti át/fel, senki más.
Irány a suli!Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Tikakukac
titán
válasz Depression #40 üzenetére
Az utolsó mondat ha érthető, megyek magyart tanulni gimibe, rohadjak meg ha értem
Az a nagyobb kérdés, milyen dolgokat kéne bevezetni, hogy a mostani, nem csak sejtéseink szerinti brutális csomaglopás megszűnjön. Ja, ne, bocs, itt csak az ügyfél lehet szopókörön, odabent minden belefér.
-
-
Tikakukac
titán
Semmilyen igazolvány átvételéről nincs szó. Egy fosos 0,8 dolláros üvegfólia átvételéhez vagy felutazok gyorsan 250km-t vagy elküldetem a személyimet húgommal egy félig kitöltött és aláírt meghatalmazással, amit ő kiegészít és mellécsapja ott helyben a saját majd az én igazolványomat is.
Magyar Posta 2019
-
konci79
őstag
válasz Tikakukac #37 üzenetére
Szép... Hivatalosan (magánszemélynél) a saját postásod igazolhat meghatalmazást ha előtte írják alá,az orvos kórházban , vagy az ügyfélszolgálat,szintén személyesen aláírva helyszínen a meghatalmazótól. Akinek adják nem muszáj ott lennie,kiküldik az igazolványt,amit csak ő vehet át.
-
válasz Depression #34 üzenetére
Igen, simán jók az északiak arra, hogy bármit rájuk lehet fogni
-
janeszgol
félisten
válasz enginev3.0 #29 üzenetére
Ez amúgy országimázs is lehetne, annyira klappol, hogy még mindig itt tartunk. Bürokrácia level végtelen, minden szart kinyomtatnak, csak a papír, csak a papír. Ha kell valamit digitalizálni, akkor (és nem viccelek, fején találtad a szöget) kinyomtat, majd beszkennel, mert papír formában is legyen meg, mivel az az alap. -
-
azbest
félisten
Ja és újabban 4 hetente egyszer érkezik nemzetközi küldemény. Az egész havi egyszerre. Gondolom pesten az elosztóban rohasztják őket, amíg meg nem telik egy konténer, amit letolnak a városba. Két ugyanott, ugyanonnan egyszerre feladott küldeménynél az egyik belefért, a másik 4 hét múlva jött meg. De már 4 hónapja tapasztalom, hogy kb egy hónap szünet van, de akkor egyszerre itt van 4-6 is.
Persze érthető. A potens posta csinálta a tankönyvek kiszállítását - ahová még az informatikusokat is befogták sofőrnek, ahogy hallottam. Aztán rezsi kupon. Meg isten ösztönző levele szavazás előtt.
-
azbest
félisten
postafiók? naív vagy Gondolkodtam ezen korábban.
A hiba a rendszerben:
- a postafiókba ajánlott, aláírós küldemény esetén az értesítő kerül. Tehát ugyanúgy sorba kell álnod. Ha a postafiókot nem a központi postán nyitod, akkor másik helyre kell átmenj.
- Elvileg - ha jól emlékszem - hetente köteles vagy üríteni a szekrényt. Bár esetleg 2 héten belül kéne átvenni ajánlott küldeményt.Lényegében 2-3 ezer forint felárért ugyanott lennék mint most, csak nem az én postaládámba teszik be az értesítőt, hanem máshová.
A magyarként túlméretes, nem ajánlott külföldi levelek esetén is gondolom csak értesítőt dobnak a postafiókba is.
btw, a papíros értesítőket használják erre. Az elektronikusnál meg vicces ez a fejlődés, jó drágán vették azokat a terminálokat. A rendszer korábbani s tudta követni az ajánlottakat, csak belföldön le volt tiltva.
(#27) Tikakukac
errefele füzetkét sem néznek, hanem elkezdenek vakon keresni az értesítő alapján. Ha nem találják, esetleg megnézik a gépben vagy füzetben is.
Ha nem valami paraszti logika szerint raknák kazalba a küldeményeket, hanem legalább a nyomkövetőseket lecsipognák a rendszerbe, hogy melyik számú rekeszbe hajították bele, akkor számítógéppel pillanatok alatt meg lehetne találni. Ja meg persze a nyomtatott értesítőn a qr kód nem ám a küldeményre vonatkozik, hanem csak a posta ászf-et tartalmazza. Kretén módon használják a technológiát, ahelyett, hogy hatékonyságot javítanák vele. Plusz mostmár nyomtatják, de kézzel töltik az értesítőt.Pedig sejtésem szerint nem kézzel válogatják a leveleket, kivéve az olvashatatlanokat. Sőt, ott a nyomorék küldeményen a vonalkód, de nem használják fel a lépéseknél. Csak plusz papírokat generálnak kézi feldolgozáshoz..
A kisebb postán pedig hallottam beszélgetést korábban, amiből azt szűrtem le, hogy kézbesítőket vesznek fel esetleg, de ha hatékonyan dolgoznak, akkor leépítenek embereket a kiadó részekről. Szóval nem akarnak hatékonyak lenni, mert ha nincs sor, akkor valaki repül.
Ja és amikor ellopták egy küldeményemet a kézbesítőtől, arra is csak fura kamu bejegyzéseket rögzítettek a nemzetközi rendszerbe. Mintha nem találnának otthon. Amikor rákérdeztem, hogy ilyen esetben a követésből hogy látom a bajt, azt mondták, ha már a helyi postára ért, attól kezdve nem rögzítenek semmit. Ha nem megyek be érdeklődni, akkor nem tudom kiderül -e. Btw, aki épp a pultnál volt, a belső rendszerükből 2 a4 oldalas részletes követést tudott nyomtatni magának, amit csatolt a panaszhoz. Abból kotyogta el, hogy a kézbesítő táskájából kilopták. Persze később már a másik ügyintéző rutinosan elvesztést kamuzott.
[ Szerkesztve ]
-
Csinálhatnának olyat is, hogy felbontják a leveleket, és beszkennelik majd elküldik emailben
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
Tikakukac
titán
A kedvencem továbbra is az, amikor 2 ablakból dolgoznak 1 füzetkéből, amibe olvashatatlanul fel vannak írva a csomagok, amiket ki kéne adni. Kézzel. Egyszerűen ezt annyira egyszerű lenne digitalizálni és utána duplikálni 1-2-3-4-5-4000 ablakhoz, hogy hihetetlen. De nem. Papír van, keresgetés van, ha külföldi az illető, akkor grátisz a sorból kell valaki aki tud angolt/németet/franciát/olaszt aztán elmakogja, hogy mit is akar a paraszt.
Iszonyat kőkor. A lopásmennyiség pedig most már tényleg zavaró. Nagyon.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Nem erre gondolok. (Amúgy a postánmaradóajánlottra külön szolgáltatás az értesítés, legalábbis itt nem értesítenek.)
Olyasmire, hogy adsz egy nyilatkozatot a Postának, hogy neked ne vigyanak ki semmit, csak elektronikus értesítést kérsz.
Olyat pl. lehet, hogy ha ismeretlen leveleit kapod, akkor nyilatkozol, hogy ne vigyék ki neked. Olyat, hogy a sajátjaidat ne vigyék ki, csak értesítsenek nem@janeszgol : Szólj az államnak... Meg annyi ember van még, akinek nincs semmilyen netes eszköze, vagy nem hajlandó pl. e-mailt használni, hogy még.
-
janeszgol
félisten
Én dolgoztam biciklis postásként. Jó lenne, ha a leveleket elfelejtenénk, és digitálisan aláírt, egyéb digitális hitelesítés útján elektronikusan jönnének ezek. Az emberek szokjanak át a digitális életmódra.
A csomagokat pedig bízzák a foxpost, mpl, dpd stb cégekre és a postákat be is lehetne zárni vagy teljesen átállnak elektronikus munkafolyamatokra. -
-
nyogo83
senior tag
-
válasz Tomy Yayo #18 üzenetére
Nekem már az a feature, ha odaér a cucc, és nem bénáznak vele
Amúgy sem vagyok otthon kézbesítési időben, szóval mire csengessen fel, meg hozza ki? Ezt nem úgy mondtam, hogy senkinek ne vigyék ki, de jó lenne kérhető szolgáltatásként, hogy nekem a sima levélen kívül semmit ne hozzanak ki, így kevesebb macera lenne a postának, és nekem is. (Amúgy, ki szokott otthon lenni? Aki éjszakás, gyesen van, meg nyugdíjas. A többi nagyrészt a munkahelyén van.)A fejlesztésnek amúgy lenne értelme, hiszen a nyomonkövethetőség csak jó - csak olyan jellegű, hogy felhúzták a házból a tetőt, falak meg alig, értsd az általad említett emberhiányt ezen.
@nyogo83 : Pl. ha ezt kérhetnéd, hogy ki se vigyeneek neked semmi csomagot, hanem egyből mehess érte, sokkal egyszerűbb lenne.
-
Depression
veterán
Igen, mint írtam megnéztük azt a sort, ahol a következő ilyen miatt jól jött volna, de a frissen kiengedett párommal azt a sort inkább nem vállaltuk be.
Egyébként a meghatalmazásnak van egyszeri lehetősége is, konkrét azonosítót lehet megadni. Na annak a résznek nincs így semmi értelme.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Tomy Yayo
senior tag
Szerintem meg ha házhoz rendelek valamit, azt hozzák házhoz...
Sajnos nálunk is azt csinálják, hogy végigrohannak a (láthatóan előre megírt) értesítőkkel, bedobálják mindenhova, mert nincs elég postás. Így túl nagy terület jut egynek, aki ezért ahelyett, hogy mindenhol ténylegesen próbálkozna, csengetne, ahol otthon is vannak ott ne adj' Isten további értékes perceket elvesztegetne az aláírkálással, inkább automatikusan értesítőt hagy, hogy menjen mindenki a csomagjáért a postára, húzzon sorszámot, töltse a drága idejét. Aztán mivel mindenki mehet be személyesen, aki szeretné megkapni a rendelését, a postán is túlterheltek, kevesen vannak. Azért fizettem ki a házhozszállítást, hogy ne kelljen érte járkálnom, a postásnak meg ez lenne a dolga. Persze őket is megértem, kemény meló, és tényleg kevesen vannak. A postának kéne több ember rendes fizetéssel például az ilyen értelmetlen "fejlesztések" helyett, amik papíron ugyan jól hangzanak, de a megvalósítás mindig botladozik.Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
Nem, ott helyben kell aláírnia, hogy később felvehesse a leveleket helyette valaki.
2011-ben még nem szívóztak ilyennel.Amúgy azonos lakcím esetén ki szoktak adni kb. bármit, nagyon hivatalos kivételével. De! Ezek postánként változóak. Az is, hogy visszaveszik-e a hibás címre kivitt levelet. Ez az igazán kemény, hogy némely postahivatal betartja a saját szabályaikat, némely nem.
Van ez a 2cm vastagság ajánlottnál. Csomóan nem értik, mert náluk felveszik a vastagabbat is.@Tomy Yayo : Fú, de jó lenne, ha mailt küldenének róla, hogy van egy küldeményem... Most hazamegyek, észreveszem az értesítőt, megyek a postára, majd másnap is. A posta útba esik hazafele amúgy.
Az lenne a jó, ha ki se hoznák, csak jönne egy e-mail, hogy küldemény van, és átvehetem.Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
válasz Depression #11 üzenetére
"Ott közölték velem, hogy a meghatalmazást ott a helyszínen kellene aláírnia a páromnak"
amivel tökön is lőtték a meghatalmazás lényegét...
ebbe én is belefutottam, és azóta sem értem.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Dyingsoul
veterán
Persze. Az érzés, mikor az MPL futár meghozza az új lapos TV-t és közli, hogy nincs nála terminál mert csak minden negyedik MPL futárnak jut... felbecsülhetetlen...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nyogo83
senior tag
Mondjuk en mar annak is orulnek, ha szintet ugrananak a csomagkezelesben a postakon.
Ertem ez alatt, hogy ha bemegyek az ertesitovel, akkor ne egy negyzetracsos fuzetben bogarassza hosszu percekig, hogy mikor erkezett be a csomag/tenyleg jo -e az ertesito.Majd ha ez megvan, 2x alafirkantja, 3 pecsetet belenyom a fuzetbe es fejvakarva elkezdi keresgetni a latszolag minden logika nelkul halmokba/kosarakba/polcokra szort csomagok kozott a megfelelot. Ez attol fuggoen mennyi csomag van, 2-5-10 perc/vagy "nem talaljuk".
Persze mikor megvan a csomag, akkor sebessegbe kapcsol a 21. szazad, vonalkod lecsipogtatas, szamitogep nyomkodas, "blokk" alairas es vegeztel.
Az elso resze a proceduranak kicsit "Uganda also" szintu.
Szerk: Depression: "aki a postaládák tetejére felrakja azokat az értesítőket, amiknek köze nincs a mi házszámunkhoz, vagy akár nem is a mi utcánkba valóak"
Ez nalunk Pesten is szokas, ugy latszik a postas kezikonyv utolso oldalan a "barmi egyeb hiba eseten alkalmazando" eljarashoz ez a teendo van irva[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
Párom kórházban volt múlthét végéig. Együtt lakunk. Kinyomtattam otthon a meghatalmazást, aláírás, 2 tanú, irány a posta.
Ott közölték velem, hogy a meghatalmazást ott a helyszínen kellene aláírnia a páromnak, hogy felvehessem a levelét.
Elvittem most, és meghatamazás nélkül felvette saját maga. Ránéztünk arra a sorra, ahol ezeket a meghatalmazásokat intézték volna, alig 20-an álltak ott, mert csak ott, abban az egy pultban (fizikailag 2 van, de hát nem lehet csúcsforgalomban nyitva a 2.) lett volna intézhető Miskolc központi postáján, ahol a csomagokat is kiadják.A postásunkról meg ne is beszéljek, aki a postaládák tetejére felrakja azokat az értesítőket, amiknek köze nincs a mi házszámunkhoz, vagy akár nem is a mi utcánkba valóak. Gondolom a mi leveleinkkel is ennyire törődik.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
sztanozs
veterán
A posta már az emaileket is kihozza?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Lenry
félisten
mostmár majd a postaládáig se kell majd elmenniük, ha értesítőt akarnak írni, majd küld egy mailt...
az egyik irodánk egy panelház egyik földszinti lakásában működik, hány értesítőt kaptunk, hogy "nem találtak otthon senkit"... egy irodában. ahol 8-17h-ig ott vagyunk. a földszinten. négy (4) lépésre a postaládáktól...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
balco
aktív tag
Persze most vettem ki a postaládámból két macskakaparásos értesítőt...
-
localhost
Közösségépítő
Most röhögtetsz? Direkt?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Tomy Yayo
senior tag
Remélem a csomagokat még (vagy már?) IRL kihozzák
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
-
veterán
Ez rendben van, de attól még ugyanazokat a leveleket kell(ene) kiszállítani, mint eddig. Csak az értelmezésem szerint jobban nyomonkövethető. De ettől még a kiszállítás hogyan lesz gyorsabb?
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM