- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
ennek az a hátránya, hogy 2 licensz kell hozzá, egy az xp-nek és egy külön a win8-nak
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
julius666
addikt
Értem miért ezt a megoldást erőltetik (így a kliens gépen tulajdonképpen a távoli asztal mellett nem fut semmilyen más, adott esetben kétes eredetű bináris, biztonságosabb így), de azért én jobban örülnék ha a lóvét a wineba döntené inkább a Google. Ezzel az XP nincs sehogy sem kiváltva, ugyanúgy kell egy futó példány, csak nem a gépen, hanem valahol a felhőben.
-
-
GeorgeV
aktív tag
Én a Windows 8 mellé felraktam az XP-t VirtualBox-ba, ha bekapcsolom az asztali integrációt, akkor két Tálcám lesz egymás alatt, az egyik a Win8, a masik az XP. Ha XP-s programot futtatok a Win8 asztalon, csak az ablak keretén látszik, hogy XP-s.
-
GyéBen
tag
Idézet a Microsoft reklámjából:
"You see this thingie? That means it's not a really laptop. It doesn't have Windows or Office."Aham, szóval a Microsoft szerint csak az számít igazi laptopnak, amin van Windows és/vagy Office?
-
félisten
Az XP-t nem lehet kiváltani, mert aki XP-t használ, az vagy nem tudja, hogy váltania kellene, vagy nem akar váltani (pl. csak ezt lehet crack/loader nélkül illegálisan használni). Szerintem elenyésző a kompatibilitási okok miatti XP-sek száma. Nem hinném, hogy az alternatívák hiánya miatt sok az XP.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
kraftxld
félisten
Mi a gyárban ugyanígy csinálunk DaaS-t, VMware horizon view-el, rendesen ott van a szerződésben, hogy kié az adat, eljöhetsz a DC-ben megnézni a Cisco UCS-t, hogy hú ezen fut a gyár összes 1000 virtuális desktop-ja.
A cikkben csak annyi köze van a google-höz, hogy a Chromebook-ra optimalizálst klienst csinál a VMware, és ez tisztább szárazabb, jobb érzés. Eddig is volt androidos kliens ami gond nélkül ment.
Magát a DaaS-t nem a google-től veszed hanem egy 3rd party cégtől.
Gondolom nem láttál még normálisabb DaaS rendszert, hogy 2 faktoros hitelesítés van, és nekem a gyáron belől is elég sok dolgot ki kell töltsek aláírjak, hogy hozzáférjek az admin részhez, és pl ott se tudom nézni, hogy az adott desktopon épp mit csinál a felhasználó.A bal felső sarokban van a VDI-m amit bárhonnan megnyithatok, jobb lent pedig amit az admin részről látok, mint infrastruktúra üzemeltető a host-olt rendszerhez nem tudok file szinten hozzáférni, leállás vagy nyomok nélkül nem tudok semmit se csinálni.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
Elméletben biztos
hát amennyire az otthoni gépen kompatibilis sok win 7 program és alkalmazás az Xp vel úgy max annyival de szerintem közel sem. Persze ez mellett ha éppen van megfelelő sávszéled és interneted és a jó isten is úgy akarja...befizetted a számládat a google és az internet szolgáltató fele is akkor valóban van értelme... ja és persze ezért fizess egy vagyont..Mondjuk még egy dolog hogy ki garantálja azt hogy az adataim a leveleim az éppen szerkesztett fájlok nem kerülnek rossz kezekbe, nem fér hozzá más , nem látja éppen a távoli gépen bárki a dolgokat?Kész paradicsom lesz ez a hackereknek, már előre látom.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
kispx
addikt
válasz Tigerclaw #23 üzenetére
> "Én ennek az eladását külön szerződés aláírásával engedném csak, ahol a felhasználó aláírja, hogy tudja hogy mit vesz."
Szerintem totál felesleges. Ha felmész egy külföldi Chromebookkal foglalkozó fórumra, akkor ilyesmi fajta user errorral nem találkozol. A 8-ban jobban csalódtak. Ennyi erővel a tabletnél, meg az okos telefonnál is alá kellene írni a vevőnek, hogy tudja, hogy mit vesz. -
törölt tag
válasz Tigerclaw #23 üzenetére
Nézd meg az eredeti árat!
Azután pedig a HW tulajdonságokat. Na, szerintem aki ezt képes volt megvenni, annak a Chromebook maga lesz a Macbook Pro! -
Tigerclaw
nagyúr
A reklám nagyon durva, de szerintem kifejezetten a vásárlók érdekeit szolgálja, hiszen 100 emberből 98 simán megvenne egy chromebookot laptop helyett, és a 90%-uk pofára is esne. Akár mondhatnánk megtévesztésnek is, ha ugyanott árulná egy bolt ahol a rendes laptopokat. Halmozottan igaz ez olyan országokban, ahol a vezetékes és/vagy mobilnet használata drága, vagy nehézkes, hiszen ez net nélkül nem ér semmit (nettel se sokat) Én ennek az eladását külön szerződés aláírásával engedném csak, ahol a felhasználó aláírja, hogy tudja hogy mit vesz.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
gghrtz
őstag
Mekkora katyvasz van most ezekkel az OS-ekkel már... ChromeOS, Winnyóc(pontegy),ios, firefoxOS, a csillio linux, osx multkor olvastam hogy kina sajat OS-t fog fejleszteni, jesszusom...
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
válasz VaniliásRönk #13 üzenetére
"De hogy a M$-nak eszébe sem jut kiszolgálni a saját vevőit"
Ó, dehogynem akarja, csak annyira idióták, hogy nem jöttek rá, hogy ezerszer előrébb lennének, ha a Win7 felületet alá begyúrnák a Win8 kernelét és szolgáltatásait, meglenne kb. 3 hónap alatt, és nem a Win8-al balfaszkodnának tovább.
-
törölt tag
A ChromeOS alaphangon Unix rendszerbe van. Innentől bármilyen más OS dolog kezeléséről legyen is szó, csak emulátorral valósulhat meg.
Aztán ezt ugye megfejeli az, hogy sandbox alapon kell működtetni a ChromeOS alatt a Wines dolgokat, mivel a Wines dolgok hajlamosak benyalni vírusokat. Annak pedig maga a Google nem fogja kitenni sem a Chromebookot sem a ChromeOS-t, hogy sérülés érje. Nyilván ez ugye fordítva is igaz, hogyha sérülNE a ChromeOS akkor valaminek mégis védenie kellene a Wines dolgokat, hogy ne legyen adatvesztés.
Úgyhogy ez a zár-ellenzáras dolog kivitelezése nem lesz egyszerű!
Viszont ugye integrációról csak emulátoralapon lehet beszélni! -
ddekany
veterán
Itt sokan nem érették meg mi ez. Ez lényegében olyan mint a remote desktop, csak nem egy desktop gépen fut amit távolról elérsz, hanem valahol egy szerverközpontban. Tehát a Chromebook-on itt nem sok múlik kompatibilitás terén, a VMWare virtuális gépeken meg igazi Windows fut. És persze az MS is megkapja a pénzét licencek után, azokat ugyan úgy meg kell venni.
-
Schmidi
tag
Ha lenne benne egy jó, teljes értékű szövegszerkesztő, akkor én is komolyan elkondolkodnék egy chromebook-on. A windows nem a szívem csücske.
-
PPatrik
aktív tag
Ez a reklám kritikán aluli...
Én magamnak egyébként soha nem vennék chromebook-ot, viszont egy átlagos internetező, néha pár szöveget megíró embernek bőven jó. Nem kell windowst venni, frissíteni, sőt alapvetően a programokat sem kell frissíteni, mert minden megy automatikusan gondolom mint a sima chrome-nál, erre rájön hogy telepítőket sem kell futtatni, a vírusok összeszedésének az esélye szinte minimális, ja és mivel alig nőnek az igények, nagy eséllyel egy ma megvett, jó chromebook addig jó, használható és friss lesz amíg a hw el nem romlik.
Már talán csak egy nagy hibát hagyott a google: Nem integrálták egybe az android-al, bár ez talán nem is baj. Mindenesetre érdekes lenne látni egy chromebookot amin mennek a droidos programok, vagy egy droidot ami kicsit többet is tud, mint a mostani. ( Pl külső monitorra kikötve a telefont, a droid átvált chromeos módba, vagy valami hasonló. Ha ez utóbbi megvalósulna, én asszem kukáznám a laptopom és vennék egy akkus képernyőt. )[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
"a biztonsági rések, a kompatibilitási gondok és a migrációs költség egyszeriben a múlt problémái lesznek"
Évi 823 euróért? Már kezdenek kibontakozni a ChromeOS-ben rejlő lehetőségek. Hatalmas biznisz lesz, a Google-nek természetesen. De hogy a M$-nak eszébe sem jut kiszolgálni a saját vevőit és a konkurencia ilyen lehúzós megoldással lopjon piacot azt tanítani kéne.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
WinPho
senior tag
A MS ért ezekhez a geci reklámokhoz, ény nagyon bírom!
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
Mathiassa
tag
féloff:
Hiányolok a reklámból valami ehhez hasonló mondatot: Let me call a buddy of mine to check it out.
Szakértő nélkül nincs meg a PawnStars-élmény.Nokia 3100 -> 6020 -> 6300 -> c5-03 -> Samsung Galaxy W -> LG Nexus 4 -> Xiaomi Redmi 4X -> Mi A2 -> Google Pixel 4a 5G
-
spirit007
senior tag
A konkurencia bármely tagja szívesen "kiváltaná" az XP-s gépeket, mivel mindenkinek jól jönne egy ~30% -os részesedés desktop szinten ...hamár a M$ saját új termékeivel képtelen ezt megtenni
Nem kell ezen meglepőni. -
törölt tag
VMware lesz az a WMware.
-
törölt tag
Az egész egy vicc!
Ugyebár nagyon régóta azon ügyködnek több (de inkább) kevesebb sikerrel a nagy gyártók, hogy meglegyen az átjáró az okostelefon, a tablet, és az asztali gép / laptop között. Mindez ötletnek nagyon szép! Csak a megvalósítás még eléggé távol van.
Az iOS használók nem vágynak WP-s dolgokra vagy épp droidosra. A droidosok közül sokan nem szívlelik a csempét. És ez csak a user réteg! Az alkalmazásokból készítettek alternatívákat, de azok közül igen kevés az ami jónak mondható.Visszatérve a Google-höz!
Már maga a Chrome böngésző, az android rendszer, a Gmail és megannyi más Google okosság miatt van már dögivel annyi fórum, hogy Dunát lehet rekeszteni. Ha beindul ez a Chrombook vs. XP, akkor aztán elszabadul a pokol!A Microsoft ugye értelemszerűen a Windows 8-at vagy a készülő 9-et fogja ajánlgatni érthető módon. A linuxokból az Ubuntu, Suse, stb. nyilván nem óhajtja kiváltani az XP-t, de úgy egyik Windowst sem. Az OS X szintén kihagyja ezt az "örömöt".
Elnézve az újabb játékokat, a legtöbb Windows XP-n már nem igazán akar rendesen futni. Van amelyik egyáltalán nem indul el!
Aztán ott az Office is amiből már van ugye a 2013 ami szintén nem igazán dumál az XP-vel és megannyi más.
Úgyhogy bármennyire is nem tetszik sokaknak, vagy használják az XP-t annál az állapotnál aminél a Microsoft befejezte vagy beújítanak valami gépet.Szerintem!
-
Kronos3000
senior tag
Ezt a chromebook-ot kipróbálnám már mit esznek rajta...ja és ez így nekem egy nagy katyvasz...
Wasabi...
-
törölt tag
-
félisten
"miközben a Windows alapú alkalmazások boldogan működnek majd a rendszer egyik megnyitott fülén."
erre azért nem vennék mérget
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest