Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Ja győzködnek, mert a 8 az totál bukó lesz, legalábbis vállalati szinten. Én is irtózóm ettől a csempésditől desktopon. De majd az irodába a Zsuzsinak is váltanak rá, ugyan már.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Alchemist
addikt
-
-
devast
addikt
Nálunk most megy a project, hogy a (~10 éves) win2k-s pcket le kéne cserélni
És igazából lesz*rták, hogy az it sírt... egyszerűen látták, hogy a arányaiban sok az informatikai jellegű hiba miatti gépállás, és a programozók által írt szoftver is totálisan instabil... igen, lényegében azért lesznek lecserélve, mert minden héten 1-2ben elpukkanik valami (táp, szünetmentes, hdd, alaplap stb).
Mellesleg nem tudom ez máshol hogy megy, de jobb helyeken normális az ilyen migrálás? Tehát pl az összes gépen átállni új oprendszerre. Nálunk mindig oem windows-t vesznek, és kb akkor lesz az utolsó winxp kikukázva, amikor a gép amin rajta van repül (vagyis olyan 2018-2020 környékén az informatikához való hozzáállásukat ismerve) -
Redchili
tag
windowst mindenhova
Nem megmondtam?!
-
ddekany
veterán
"Az informatikában nincs "őskövület", a szoftverek nem romlanak meg."
Avagy, tulajdonképp leginkább csak az van, csak aztán azt állandóan foltozzuk-bővítgetjük, mert nem lehet 5 évenként a kályhától újra kezdeni mindent... Sőt, szinte soha sem lehet, anélkül hogy kezdeti lelkesedés után eltűnne a süllyesztőben. (Igen, vannak ritkán kivételek.)
-
ddekany
veterán
válasz Alchemist #94 üzenetére
"Engem többnyire azzal támadtak le a mezei júzerek, hogy kapcsoljam ki ezt a vackot vagy tegyek fel ikszpét. "
Mit csinálnak azok a mezei felhasználók, ami UAC ablakot dob fel? És most az olyan műveleteket hagyjuk, amiből heti néhány fordul elő, mert az a heti pár másodperc veszteség nyilván tökéletesen mindegy.
-
bambano
titán
válasz #41133696 #108 üzenetére
egy csomó programot használnak ma is, amit anno fortranban vagy cobolban írtak. a fél bankrendszer szerintem még mindig cobol, legalábbis a kommunikációs fájlok formátuma alapján. nagyon sok tudományos cucc, molekuladinamikától kezdve fizikai programokon keresztül meg még mindig fortran.
se pénz, se idő, se erő arra, hogy ezeket újraírják, újra validálják és bevezessék. meg egyébként is, minek?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
addikt
-
Suker10
tag
Több TB-ot tudtak kezelni. Ennek semmi köze ahhoz, hogy akkor mi volt az általános.
Az informatikában nincs "őskövület", a szoftverek nem romlanak meg.
Miről szól ez az egész? Pénz. Minden a pénzről szól.Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.
-
bambano
titán
Ingó egy 8 giga ramos gépen fejlesztette a kernelbe a pae-t.
Oké, elfogadom, hogy nem szép dolog az xp-t a linuxhoz hasonlítani. Akkor hasonlítsuk mondjuk a w2k enterprise meg w2k datacenter editionhoz (8 és 32g ram támogatás).Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Felmerül a kérdés viszont, hogy a 2001-es Linux-ok hány GB RAM-ot tudtak maximum kezelni? Mert, hogy a Windows XP egy a még 90-es években fejleszteni kezdett rendszer, mely 2001-ben jelent meg. Akkor amikor még 64 MB RAM sem számított használhatatlanul kevésnek, de a középkategóriás gépekben már 128 volt vagy 192 esetleg 256.
Az MS rémálmában sem fogalmazódott meg az az elméleti lehetőség melyről már tudjuk, hogy nem is elméleti, sokkal inkább valóságos, hogy 2012-ben még noszogatni kell a sok embert, hogy váltsanak már, illetve hogy egyáltalán lesz még élő ember a földön aki ezt az őskövületet fogja használni 11 év múlva is
Ezt azért lenne fontos tisztában tenni, mert téves kép jöhet le, ha a 11 éves OS-t hasonlítgatjuk a félévente megjelenő Linux verziókkal, elvége hol használtak a home userek 2001-2004 körül 4 GB RAM-ot. Aki 2004-ben idehaza 1 GB RAM-al vásárolta a gépét, már nagy szónak számított.
-
fgordon
senior tag
Igen, az XP 32 biten nem tud többet 4 GB-nál többet címezni, de ha a többi RAM-ot mondjuk RAMDISK-ként használod, és arra swap-pel / szemetel (temp) / photoshop page file-ra az XP, nagyon hasznos és gyors tud lenni a rendszer, érezhetően fürgébb... Tehát ki tudja használni a 8 GB-ot is. A 0 ms-os, kb 4000 mbyte/sec sebességű meghajtóra írni/olvasni adatot igen kellemes...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
nXu
tag
Valóban. Physical Address Extension. Ma is tanultam valami újat, kösz
-
bambano
titán
nem, az általad linkelt wikipedia lap nem ezt támasztja alá. "Limits on physical memory for 32-bit platforms also depend on the Physical Address Extension (PAE), which allows 32-bit systems to use more than 4 GB of physical memory."
-
fgordon
senior tag
"Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy a termék életciklusán túli használat negyedik évében a rendszergazdák munkájára szánt költségek akár 25 százalékkal is nőhetnek, míg a felhasználói hatékonyság fenntartására szánt kiadások 23 százalékkal lesznek magasabbak. Ezek a számok az ötödik évben 29-re és 40-re nőnek."
Nyilván, külföldön ez igaz lehet...
Hazánkban sok vidéki cégnél azon nyögnek, hogy legális szoftverek legyenek, nem hogy bővíteni másikra.
Sok cég átállt Linux alapú desktop-ra, mert internet oldalakat nézni, levelezni, file-okat kezelni, nyomtatni jó az is. Van egy részük, akik Notebook-ot adnak mindenkinek, ott Windows van - amit adtak a notihoz...▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
nXu
tag
Én úgy tudtam, hogy az x86 procik max 4gigát tudnak megcímezni, ezt támasztja alá a wikipedia is.
Akkor nem tudom, mi van, ha x64 proci hajt 32-bites oprendszert
(#98) GoodSpeed: Épp azt írtam, hogy anélkül max 4
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
Ha csinálnak egy olyan egyszerű és jól működő rendszert mnint az XP- akkor gyanítom, hogy váltanak. Senki sem fog csak azért komolyabb hardvert venni, hogy ugyanazt a munkát elvégezhessék másik rendszeren aminek nagyobb erőforrásra van szüksége a semmiért.
Hát még a borz.....
-
törölt tag
Windows-nál 32-bit esetében van ez a limit. Linux az más dolog.
Amúgy ez a 64-bites XP max 4 GB RAM-ot sem helyes.
[ Szerkesztve ]
-
nXu
tag
válasz Alchemist #94 üzenetére
Pedig az UAC igencsak jó dolog, Az más kérdés, hogy ettől függetlenül az emberek jó része annyival reagál rá, hogy "megint kérdez valamit, persze, hogy igen, akkor békénhagy". Win8-nál mondjuk ehhez hozzájön a SmartScreen, ami a letöltött fájlokat fogja vissza, amíg az user kifejezetten nem kéri az ellenkezőjét.
Vállalati környezetnél is indokolható a váltás. A 64-bites XP nem túl jó, ráadásul a driver-támogatása is majdnem nulla (remélem, gabcseee kijavít, ő úgyis jobban tudja), anélkül mieg ugye max 4 giga ram, ami manapság - főleg Photoshop és társai esetében - egyre kevesebb. Aztán ott az IE9, ami bárki bármit mond, igenis egy gyors, modern böngésző. Én is csak a pluginok és 1-2 apróság miatt maradtam a chrome-nál.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz #13260800 #92 üzenetére
Igen és sajnos ssd témában főleg sok az ilyen egy ember elindít egy fals infót és egyből alapigazságnak számít( ilyen divat még a sandforce szidás is), de azért van 1-2 hozzáértő egyén is akik sokat segítenek, és nem dobálóznak vaktában ténynek vélt állításokkal.
(#89) nXu: Nemsokára kapom a választ, hogy nem vagyok normális ha win7-et használok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brumi1024 #91 üzenetére
Annak idején, néztem én is a milyen SSD-t vegyek topikot. A következőképpen jártam. Megnéztem mint ajánlottak XP-hez és olyat rendeltem a boltban. Véletlen a bolt egy másik SSD-t hozott ami én csak a beszerelés után vettem észre de szintén jó XP-hez ellenben itt a PH-h nem volt ajánlott sőt kifejezetten kerülendő névvel illették.
Kicsit betojtam. És Visszaolvastam az SSD topikot, hogy miért is nem ajánlott az az SSD. Egy embert találtam akik össze vissza szidta egy hozzászólásában. Megvette beszerelte neki rögtön rossz volt , lassú volt, vitte is vissza.
Ezek után ha szóba került az az SSD kapásból ment rá, hogy itt többeknek baja volt vele ezért nem ajánlott.
Közben pedig egyetlen egy embernek volt vele baja, a többiek pedig átvették és ismételték.
Ennek pár hónapja. Azóta több ilyen SSD-t is beszereltem jellemzően régebbi gépekbe primán megy mindegyik.
Sajnos a fórumokon rengeteg a fals infó. A PH-n meg pláne.
Bocsánat ez csak úgy eszembe jutott.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz #13260800 #90 üzenetére
"Vállalati környezetben még megértem a nem váltást, de otthoni környezetben abszolút nem." Ezt írtam, otthoni környezetre mondtam. Vállalati környezetben mondom megértem a nem váltást, főleg ha egy adott vállalatnál office célokra használják a gépeket(ilyen esetben mondjuk a windowst nem értem, miért nem jó egy linux, bár biztos van ok amit nem tudok). És alapvetően az eszetlen fröcsögésre reagáltam(amit Gabcsee csinált), hogy a 7/8 így sz.r meg úgy sz.r...
Tudom, hogy kaphatóak olyan ssd-k, amiknek egész jó trim-pótló eljárásaik vannak, de egyrészt még egy dolog amire figyelni kell vásárláskor, másrészt pedig kevesebb ilyen ajánlott ssd van(példa, az itteni ssd topic ajánlásai). Aztán ha valaki nem néz eléggé utána, és rosszul választ elég hamar csökken a teljesítménye az ssdnek.
Az alkalmazásokra: Pl egy Photoshop/Lightroom pedig nagyon jól érzi magát 4+gb ram esetén(alatta eléggé szenvedhet nagyobb képeknél) így ebben az esetben megint csak a win7 a jobb választás, mert a 64 bites xp nem sikeredett túl jóra.
De összességében egyetértek, ha nem éri meg a váltás ne váltson. Viszont a támogatás megszűnése még egy nyomós érv lehet a váltásra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brumi1024 #87 üzenetére
Már megbocsáss de szép számmal kapni SSD-t ami megy XP-n. Az igaz, hogy nincs TRIM, de van hasonló szemétgyűjtő amit az ssd firmware intéz.
Tudom, mert nem egy XP-s Vistás gépet átállítottam SSD-re. Érv kilőve.
"De kismillio ervet fel lehet hozni a 7 mellet kezdve a stabilitastol a hasznalhatosagig"
Vérszegény ez nagyon. Az alkalmazások jórésze bizony pontosan ugyanúgy fut XP-n mint Windows 7 alatt. A játékokat szerintem ne keverjük ide mert ugye egy cégnél szerintem ez nem szempont.
Az Internet Explorerrel is öngólt rúgtak. Nem fut XP-n a legújabb? Sebaj szépen átállnak más cégek böngészőire. Probléma megoldva.
Nyilván új rendszert én is Windows 7-el képzelek el. De ha anyagilag nem éri meg a váltás akkor ugyan miért váltson egy cég?
[ Szerkesztve ]
-
Giggles
tag
válasz #41133696 #83 üzenetére
A nagyvállalatoknál egy oprendszer átállás kb. 2 év, nálunk ha jól emlékszem 2010 Q3-ban született meg a döntés a win7-re átállásról, és csak 2013 Q1-ben fog lezárulni a dolog. Ha ezt vesszük alapul, és hozzáadunk mondjuk 1 évet amíg az új oprendszer "beérik", akkor leghamarabb 2014 vége 2015 elejére lehetne váltani a win8-ra.
-
törölt tag
Gondolom a vállalati környezetben nem lenne nyerő a Metro. Más okot nem nagyon látok, hogy mindjárt itt a 8 aztán azt mondja, álljatok át 7-esre kedves vállalati felhasználók. Mert az azért nem túl esélyes, hogy most nagy nehezen 11 év után át áll XP-ről 7-esre - egyáltalán az elmúlt 2.5 évben miért nem tette meg? - aztán meg majd 8 -asra
Így viszont, hogy lesz meg Ballmer álma az 500 millió eladott 8-as ?
-
bambano
titán
-
törölt tag
El sem tudják képzelni mennyi kis cég van ahol 400-as proci, 256MB ram, integrált VGA van a gépben....
-
törölt tag
"A userek adatmentéséröl meg ne is beszéljünk"
Ne is. Mert egy magára valamit adó cégnél az nem a user feladta hanem a rendszergazdáé.
Amúgy, net agyon szűrve, usernek szinte nulla jogosultság néhány program telepítve a gépre. Semmi probléma velük évek óta. Ennél olcsóbbat tudsz mondani? Minek dolgozzunk a Win7-el?
(új rendszerekben oké, na de sok régiben teljesen felesleges)
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz Dark Archon #71 üzenetére
Annak ég és föld, aki a feature listákat bújja. No meg persze annak, akit migrálni akarnak, miközben vígan elvolt a korábbi verzióval. Írták már korábban, hogy feladatokban gondolkozik a világ életképesebb része, nem feature-ökben
-
brumi1024
veterán
Hogy jött összehasonlítási alapnak egy telefon? Amúgy sokkal lassabb és megbízhatatlanabb számomra az xp mint a win7. Mellesleg tudásban is elmaradt a win7-hez képest, elég fontos dolgokban. Vállalati környezetben még megértem a nem váltást, de otthoni környezetben abszolút nem. Nem értem ezt a maradiságot, és a foggal-körömmel az új ellen való küzdést. Androidból miért nem 1.6-ot használsz?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ég és föld a 2010 és az XP, persze meg kellett szokni (mert hajlandó voltam rá), de sokkal jobb. Már csak a nyomtatási nézet miatt is, más kérdés, hogy egyesek még így se képesek kinyomtatni egy nyavajás táblázatot. Van egy rakás függvényes meg makrós táblázatunk, de ezekkel szerencsére nem volt gond. Mivel kihagytuk a köztes verziókat,a költségvetésre se volt nagy hatással
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
BiP
nagyúr
Szerintem is. Win8 használhatatlan (szolidabban fogalmazva nem hatékony) lesz a legtöbb vállalati környezetben.
Nálunk már váltottak Win7-re, amit nagyon nem bánok, mert használhatóbb, rugalmasabb, mint az XP. (meg XP-ről és Vistáról váltva is könnyen megszokható - sokkal könnyebben, mint pl. az Office 2003-2007 váltás volt.)
A Win8-at remélem hanyagolni fogják, mert az csak össze fogja zavarni a nem infós gondolkodású fejeket. -
floatr
veterán
válasz Dark Archon #66 üzenetére
Hujjjujjuj, az office gibbon pont a legjobb példa arra, amikor a zemberek torkán a bullshit marketinggel akarják lenyomni a használhatónak vélt öncélú fejlesztéseket. Lehet h egy newbie számára hasznos, de migrálni rémálom. Épp emiatt értelmetlen ez a nyilatkozat, hacsak nem egy a negyedévente előírt proklamátumok közül
-
-
addikt
A default felhasználó sosem fogja áldását adni, ha már valami nem olyan, nem úgy működik, nem ugyanott van az ikon, vége a világnak... volt hozzá szerencsém egy mezei Office 2010-re állásnak (Office XP-ről), de még sorolhatnám.
-
Jaffafa
aktív tag
Részben igazad van, de maga az átállás XP-röl Win7-re nem egyszerü. Tapasztalatból mondom, hogy egy nagy cégnél (több ezer kliensröl beszélünk) bizony nem 2 nap alatt megy. 2 éve váltottunk XP-re, jövöre jön a Win7, amit mindenki vár, mert akkor végre megszabadulunk ettöl szarkupactól, amit itt sokan istenítenek. Anno jó volt, de mára elavult minden tekintetben. Már rég váltanunk kellett volna, de jellemzöen akik döntenek, azok csak a számokat nézik
Egy nagy cégnél nem is az OP rendszer átállítása a probléma, hanem inkább az a pár száz (nálunk majd 1000) program, amiknek az átállás után is müködniük kell. S ez jellemzöen nem a MS hibája . A userek adatmentéséröl meg ne is beszéljünk
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
bambano
titán
válasz Dark Archon #63 üzenetére
szerintem céges környezetben az átállás előkészítése az, ami bonyolult, például az, amíg minden felhasználó vagy alkalmazásgazda áldását adja rá, hogy mehet az átállás.
maga az átállás az semmi.
-
addikt
Hát én is azért kaptam a céges gépemre Vistát, mert aki gépére eredetileg véve lett, valami csoda számlázó vagy mittomén program (német eredetű, szóval...) nem működött. Aztán kiderült, hogy mégis működik, csak szerencsétlenkedtek, de én már vissza nem adom
Mindenesetre céges környezetben nem olyan egyszerű a váltás, mint otthon, hogy legyalulom a rendszervinyót (SSD-t) és fel a Win7-et.
-
bambano
titán
válasz Dark Archon #52 üzenetére
figyelembe véve, hogy kering a neten a mondás: "megvárom az sp1-et" eddig minden oprendszer esetén kiforratlan állapotra akarta rábeszélni az ms a felhasználókat
(#53) sonar: teljesen mindegy, néhány kliens átpakolásának költsége, ideje nem változtatja meg a határköltséget. másrészt meg ha lokális lomok vannak egy pc-n, akkor az nem úgy lett telepítve és használva, ahogy nagyvállalati környezetben az ilyet illik.
(#57) tomtyi: ha tudnád.. haver még mindig dosos clipperes számlázóprogramból él, mert az egyszer lement az apeh torkán, hogy jól csinálja a jövedéki adót, és azóta senki nem mer váltani róla, mert félnek az ellenőrzéstől. a mondat, hogy "megállapítást nem tett", amit egy apeh ellenőrzés után a papírra írnak, mindent megér és minden egyéb szakmai érvet űberel.
másik hsz-re: és ha megszűnik az a hardver, amin még a dosos clipper fut, akkor linuxos dosemuban fogja futtatni, az legalább gyorsabb.
-
Fölösleges ezen vitatkozni. Én is ismerek helyeket ahol XP a jól bevált. De itt most kimondottan nagyvállalatokról van szó.
A baj inkább az, mint nálunk is, hogy a cég vesz egy zsir új laptopot a dolgozónak, de mivel a standard image még mindig XP ezért az új laptop is csak félkarú óriás és pénz kidobás.
Sok nagy cégnek egyszerűen nincsen stratégiája a váltásra, amit persze egyik napról a másikra nem lehet megtenni. De az idő rá fogja kényszeríteni őket, és minél később fognak neki annál fájdalmasabb lesz. (hamar gyorsan átállunk aztán az egyedi régen kifejlesztett dolgokkal meg csak a szivás lesz, tehát a termelékenység rovására fog menni)NASA meg postás számlázást meg nem kéne bele keverni mert teljesen más tészta.
#60 - hw gyártók tesznek róla, hogy valóban igy legyen
[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
törölt tag
Spec az űrtechnikában a úrrepülők és egyéb úrjárművek irányításában sem a C# és a Win7 a nyerő, pedig ugye az "űrtechnika" mint kifejezés a legújabb, legjobb, legdrágább szinonimája. Oszt mégis mondjuk Fortranban programozzák (konkrétan egy-két éve volt szó erről), mert az megbízható, bevált, stb., stb.
Amúgy meg egy több tízezer pc-t futtató, ezek stabil futásától függő vállalatnál mennyire lenne komoly érv a váltásra, hogy a soron következő OS népszerű? -
törölt tag
"Haladni kell a korral"
Miért az ezer éves már XP-n jól futó számlázó program jobban fog futni Windows 7 alatt?
-
Gabcseee
tag
Az XP minden idők legjobb OS-e, hatalmasat ráver az utána kiadott próbálkozásokra, de ahogy elnézem erre a giccsparádé szana-de-széjjel csempézett átgondolatlan katyvaszra még a SonyEricsson X8-asom is ráver Android 2.3.7-tel, de nem kicsit, hanem irdatlanul nagyot a 600 Mhz-es procijával, a tudástól kezdve, a külalak megemlítésével, a biztonságon keresztül, a gépigényen át egészen a felhasználóbarátságig, úgy ámblokk minden téren, de ezt a Windows8-at még egy 2004-ben kiadott Slax 50Megás Linux disztró is szénné alázza
-
Zeratul
addikt
Vállalati környezetben az Win8 buktának tűnik az idióta metró erőltetése miatt.
-
Feltéve ha csak OS-t kell újra rakni...
De mihelyt azokon a klienseken vannak egyedi dolgok mindjárt a NULLA komolyan Forintositható lesz.Pl nálunk a logisztikán megpróbáltak átállni office2003-ról 2010-re és mivel előre nem voltak letesztelve a dolgok szép nagy kalamajka lett belőle mert egy csomó makró nem futott le. (persze ez az IT előre szólt, hogy tesztelni kellene, de pár nagyhangú logisztikai vezető erősebb volt)
Persze ha Thin kliensek vannak akkor egyszerű lehet az ember dolga
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
addikt
Hogy beszélnék már rá a vállalati szférát egy még meg sem jelent, kiforratlan rendszerre?! Teljesen logikus, hogy egy már jó ideje futó, kitapasztalt rendszert ajánlanak, amit a vállalatok a számtalan féle szoftvereikkel akár már tesztelhettek is.
-
ceia
őstag
Szegény Microsoft, nagyon szeretné már eltemetni az XP-t. Valószínúleg nem számítottak ilyen mértékű kapaszkodásra a régi rendszert illetően.
Váltsatok már legalább a 7-re, naaa, lécci, már itt van a 8 is![ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
-
Chrys_
addikt
Ha a ráfordított időt átváltod €-ra, akkor máris nem 0 Mivel még image.ből sem csak annyi, hogy boot be, hálóról image fel és kész. Van ott még néhány felhasználóspecifikus dolog, amire időt kell szánni. És ez még a kliensre is vonatkozik, a rendszerre szánt idő kiesik a produktív időből.
-
-
Chrys_
addikt
Nagyvállalati rendszerben a váltásnak komoly költségei is vannak. Nem a sw árára gondolok, hanem pl. az összes kliens gép újrahúzására, pl. több 100E nagyságrendben.
-
aram01
nagyúr
jó üzlet lenne,ha váltanának hirtelen a cégek
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
FTeR
addikt
válasz BlackPriest #42 üzenetére
-
Talma
tag
Szerintem felesleges ezt a marketing bullshitot nyomatniuk. A kétkattintós metasploitok meg hasonló script kiddie toolok korában nem hiszem, hogy épeszű rendszergazda netre kapcsolva hagy XP-s meg w2k3-as gépeket a biztonsági támogatás megszűnése után. Hacsak nem arra élvez, hogy havonta gerincre vágják a gépeit a kínai cracker elvtársak, egy random botnet, vagy egy unatkozó gimnazista
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Ipari alatt a gyártást értettem, és külön fogalomként az irodai alkalmazást. Fejlesztéshez egyértelműen nem dukál már az XP.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Akybron
aktív tag
Új Infrastruktúra állás olcsóbb, mint a régit foltozgatni témára:
Nálunk van Dos(3-as Novellen keresztül hálózatról bootolva), Linux, Win31, Win98, XP, Win7. Nesze neked infrastruktúra.73&DX HA5OJN
-
Akkor gyakorlatilag egy véleményen vagyunk az első két bekezdésben.
Nagyon jó lenne, ha tényleg csak bug miatt kéne PHP-t / PSQL-t cserélni. Viszont folyamatosan egyre többen használják az oldalt, amihez az új szerver drágább, mínt az ingyenes szoftverfrissítés egy újabb gyorsabb verzióra. Viszont emellett még vannak az új feature-ök, amiket lehet könnyebb megoldani egy új php-vel / psql-lel.
Persze e frissítések nem túl gyakoriak, ám ezek a pár éves életciklusok még mindig rövidebbek az XP 10 évjénél.
Ha már az átlag irodai dolgozónál tartunk, ezeknél pont, hogy kell a frissítés mert docx.
(#38) bambano:
Szívem szerint azt tenném (hisz menne rajta a minecraft is ), de sajnos legutóbb nem igazán jött be, nem volt hatékony. De köszi, hogy eszembe juttattad, át fogom gondolni, és újra kipróbálni, hátha.
Miért kéne általánosnak lennie? Még szép, hogy nem az.
A 8 GB memória egy 32 bites rendszernek PAE nélkül nagyon sok.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
gtasystem
őstag
ekkora kupac bullshit-et egy cikk-ben látni azért nem semmi..
még jó hogy nem írták oda végső érvként hogy "és egyébként is a szomszéd pistikének is win7-e van"..inkább adnának valami komoly kedvezményt annak lenne értelme nem ennek a maszlagnak..
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
bambano
titán
ha valakinek a fő fejlesztéshez használt fő eszköze a debian, akkor azt teszi a fizikai gépre és a teszthez használt msie-t a virtuálisra.
de még mindig nem érzem általánosnak a problémáidat a windows userek között..
a "sok" memóriáról alkotott fogalmaink különböznek
-
Hát ezek közül az IE9 pl nincs XP-re. Viszont a PHP-nak eleve windows bukó, mert nem valami használható a port, azaz esetében a windows szopás. Úgyhogy kell neki virtuális gép Debiannal, ami sok memóriát igényel a PostgreSQL miatt, így egy virtuális gép 2GB rammal megfekteti a 32 bites XP-t. 64 bites windows kell, amiből az XP az alacsony elterjedtsége miatt nem kínál megfelelő kompatibilitást, így maradt a 7 (meg a vista).
-
törölt tag
az úriember azt felejtette talán el, hogy a nagyobb cégek nem véletlenül nem váltanak. egy nem 100 főt foglalkoztató cég még közel se multi, de már ott is ezerszer gondolják meg hogy hova és miért váltogatnának. ahol eddig megfordultam 99%-ban xp volt, korlátozott fiókkal, a legtöbb doksit ami fontos volt eleve szerveren kellett tárolni, a net szűrve, és az usb-s behozokegypendriveotmegmutatomazunokámat című dolgokat el lehetett felejteni. ha összeomlott valami egyből visszaállították a backupból a rendszert vírus stb esetén. nem olyan lehetetlen dolog egy stabil, biztonságos xp-s dolgozói környezetet kialakítani szerintem ahol nem kell 4 vírusírtóval meg 2 spyvadásszal küldeni 2óránként a gépeket...
tény hogy van olyan környezet is ahol szükséges a naprakész szoftverpaletta és oda muszáj lesz, de ott is csak hullámokban csinálják általában meg, mert se kapacitás, és a dolgozó türelme is véges, reggel bejönnék és win 8 vigyorogna a gépemen, pl lehet feltolnék rendszergazdának egy vargánét.
a win 8 meg szerintem pont nem is lesz senkinek csábító még egy jódarabig céges szinten, oda legkevésbé a nyalóka a szempont a szemnek...
-
ddekany
veterán
A fejlesztő gépén leginkább akkor erősen ajánlatos PHP-t meg PostgreSQL-t cserélni, ha magasabb verzió van rajta mint a majdani éles szerveren... ilyenkor tehát downgrade kéne. Persze a Windowsos a fejlesztő gépe (a szerver meg nyilván Linux), akkor ez legyen a legkisebb gond... vagy persze, dolgozhat egy Liunxot futtató virtuális gépre...
-
törölt tag
Nem csak webfejlesztés van a világon. Nálunk a notik miatt van már jelen a W7, egyébként a CAD gépeken XP 64 bit edisön, miközben a gépre rátették a w7 plecsnit dellék. Office MSO 2003. Mert a makrók azzal müködnek tutin. S még nem akarják cserélni. Mondjuk a felvásárlás igazán mókás helyzetet teremtett, de jóidöbe beletelik még, mire letisztul a SW park.
-
bambano
titán
a vállalatok nem szoftverekben meg környezetekben gondolkodnak, hanem feladatokban meg üzleti folyamatokban. Amelyik cégnél nem változik a feladat meg a folyamat, az minek is ruházna be bármibe, ami nem termel értéket?
Nekem az xp-vel is meg a w7-tel is csak bajom volt eddig. Amelyik gép az én hatáskörömbe kerül, azokról ezek záros határidőn belül lekerülnek és utána nem több vagy kevesebb problémáról van szó, hanem működnek buherálás nélkül.
(#30) lezso6: postgresql-t meg php-t fejlesztői gépen akkor kell cserélni, amikor valami olyan bugra derül fény, ami akadályozza a fejlesztést. Ez nem túl gyakori. php-ban mostanában volt egy nagy, inkompatibilis módosításcsomag, emiatt volt értelme upgrade-n agyalni, egyébként meg... sosem értettem az ilyen verziószám-hajszolókat.
Másrészt meg az átlag irodai dolgozó (és a w userek zöme ilyen) se psql-t, se php-t, se apacsot nem használ a desktopján.
-
Szóval az ipari környezet az állandó. Nekem viszont webfejlesztésre van használva a gépem, szintén nuku játék (najó, néha minectraftozok ) . Ehhez sajnos nem elég egyszer belőni a gépet, hanem mindig naprakésznek kell lennem a szoftverekkel (PostgresSQL, PHP, összes használt böngésző), ugyanígy a szakmai tudással. És nem azért, mert mániám az új, hanem a júzerek miatt, akik nem win98se-t használnak IE4 mellett, és egyre több az igényük, amiket egyszerűbb kiszolgálni újabb szoftverrel.
Lehet jobb, de én úgy írtam a példát, ahogy én látom az XP-t a saját szememmel.
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Ipari környezet jellemzően olyan terület, ahol nem telepítenek fel mindennap battlefiled-et, meg diablo III-t és társait. Hanem a gyártósor telepítéskor mindent felraknak, aztán a következő pár évben hozzá nem nyúlnak szerencsés esetben.
Ipari szoftverek még jó nagy része kompatibilis visszafelé, de már vannak jelek arra nézve, hogy itt is változik a trend.
Otthoni környezetben teljesen oké, hogy nem XP-t használjon a delikvens, mert önmagára veszélyes (saját gépemen nekem is win7 van).
Am a motor példa szerintem jobb lett volna. XP lenne mondjuk egy régebbi sport gép, a win7 meg egy idei kiadás. Megy mindkettő, csak az újabb az szebb külcsínre, és intelligensebb a beágyazott rendszere. Arra akarok kilyukadni, hogy azért mert régi, és mai viszonylatban elavult, attól még nem kell lenézni. Akkoriban ez volt a csúcs technika .
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Tamás88
őstag
Külföldön biztos, hogy váltani fognak, de nem Magyarországon, mert ugyanis, nálunk sokba kerül a rendszer (de annó Moonman mondott valamit, hogy kis összeget kell fizetni évente, és akkor minden féle rendszert és programot lehet használni).
Win8-ra meg azért nem fognak váltani, mert a rendszergazdák, és a dolgozók nem tili-tolizni akarnak, hanem dolgozni. Ezt MS is tudja.
Röviden ennyi.
-
Egy statikus rendszerben, ahol nem kell semmi változtatni, ott tényleg jó lesz az XP, vagy bármi más, ami alkalmas a szükséges feladatra.
Viszont olyan szoftverkörnyezetben, ahol az idő folyamán változnak a használt szoftverek, nem feltétlenül lesz jó az XP. És nem azért, mert "régi és szar", hanem mert van újabb, népszerűbb (7), és hát persze hogy az esetek nagy részében ezt fogja támogatni az újabb szoftver, és a régivel megy a szopás, a 7-re optimálisabb implementáció miatt. Nem mondom, hogy ez jó, de így van.
Az UAC lehet hülye példa, de nekem ez a fő érv az XP ellen. Ugyan nem vállalati környezet, de a családban van XP és 7 is, egység-sugarú júzerekkel, a 7-essel sokkal kevesebb probléma van, míg az xp-re jóval könnyebben felkúsznak pl az álvírusírtók.
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
Munkahelyemen egyelőre az XP nem akar szétfoszlani . Mert a win7-re nincs pár száz frissítés . Továbbra sem értem, hogy mire gondolsz, illetve miért nézed le ennyire, mert látható nem objektivitás mentén haladsz, hanem teljesen érzelmin.
-
FTeR
addikt
válasz BlackPriest #11 üzenetére
mert a tanulmányt most készítették és nem 2014-ben...
-
bambano
titán
a vállalatokat nem érdekli az elmélet. őket annyi érdekli, hogy a dolgozó el tudja-e végezni a munkáját vagy sem. ha el tudja, akkor jó az xp, ha nem, akkor majd cserél. az xp-t egy dologgal lehet kinyírni: olyan hardvert terjeszteni a kereskedelemben, amin már nem fut. másrészt meg kiirtani azt, amivel még fut.
mivel van olyan xp, amivel nincs gond uac nélkül se, meg van olyan vista/w7, amivel gond van uaccal is, így az uac nem korrelál a biztonsággal.
-
Olyan, mint egy 30+ éves ruhadarab. Használható meg minden, de annyira elhasználódott, és agyonfoltozott, hogy az eredetiből nem maradt semmi, és jobb lenne egy új.
Biztonságilag azért egy nulla, mert nincs UAC.
(#20) ddekany: A unix / linux rendszereket ne keverjük ide, azok alapjában véve nem desktopra vannak kihegyezve a windowszal ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"Nem csodálom, hogy sok a szopás egy 10+ éves őskövülettel."
Pedig ez egyáltalán nem evidens szoftvernél... feltéve, hogy maintenance azért van, és XP-nél speciel van. Meg "őskövület"... használnál bármilyen UN*X-ot rájönnél, hogy a WinXP milyen fiatal. (Kb, nézel, hogy ez miért a *****t van így? Mert 30 éve az XY elterjedt terminálon nem voltak még nyíl billentyűk... Vagy, mert 35 éve valami végzős villanyásznak olyanja volt, és így maradt. Stb. Na, ezek a történelmi távlatok! )
-
buherton
őstag
Miért lenne sok szopás egy 10+ éves kövülettel? Jó aláírom, ha win7 után térsz vissza az XP-re, akkor nagyon furcsa, de aki rendszeresen XP-t használ, annak miért lenne sok szopás használni? Hisz az elmúlt 10 évben azt használta.
Ezt a biztonságis dolgot sem egészen értem. Ahol kell a biztonság ott már alapból durván korlátozzák a netet, vagy rá sem kötik a gépre, akkor meg miről beszélünk?
-
Zirowe
nagyúr
Megéri, csak nem a cégeknek, hanem az msnek.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bambano
titán
a nyilatkozó az informatika 1. számú alapszabályáról felejtkezik el (nyilvánvalóan anyagi érdekekből): ami nem romlott el, azt ne akard megjavítani.
-
Nem csodálom, hogy sok a szopás egy 10+ éves őskövülettel.
-
DUNKENSTEIN
tag
na majd sp1 után
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
floatr
veterán
Maga a migráció sok helyen olyan állati plusz terhet jelent, hogy meg sem próbálják. Nem csupán a hw/sw bevásárlás, de a munkaállomások beüzemelése, miegymás. Nyilván egy rendcergazdi csak örül ha munkája van, de ez a bullshit tenger azért eléggé kilengeti a mutatókat.
(#10) Syl naja meg az xp-nek 11 éves referenciája
-
Angel1981
veterán
"Erwin a szépen megszerkesztett okfejtés bevezetőjében megmondja a tutit : a Windows XP már lassan tízéves, ami az operációs rendszerek életében már egy derék nagypapa kor"
Mennyi pénzt szedett fel ezen rendkívüli elmét igénylő megállapításhoz, és kinyilatkoztatáshoz?
-
-
Syl
nagyúr
Szerintem fél évvel az új termék bemutatója előtt 1000%-ban az újdonságra kellene rábeszélni az embereket. Hacsak persze ők is érzik, hogy win8 nem lesz egy nagy eresztés.
w7-nek már 2 éves referenciája van
Vistanak meg hat, akkor arra még inkább kellene rábeszélni?
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
spirit007
senior tag
"a termék életciklusán túli használat negyedik évében a rendszergazdák munkájára szánt költségek akár 25 százalékkal is nőhetnek, míg a felhasználói hatékonyság fenntartására szánt kiadások 23 százalékkal lesznek magasabbak. Ezek a számok az ötödik évben 29-re és 40-re nőnek."
Mivan???
Pont, hogy a rendszergazdák semmivel sem dolgoznak többet, mert ugyan az a rendszer marad a gépeken -- úgyhogy ez az igazi lábasztalratevős rendszergazdáknak kedvez.
A felhasználót meg pont semmiben sem befolyásolja felhasználás hatékonyságilag , milyen oprendszer van a felhasználói programjaik alatt - amiket egész nap használnak.
A biztonság már más kérdés, viszont azokat a követelményeket win7-8 alattis biztosítani kell(ene).
Mellesleg ebben a _feltételes módban_ írt bullshit áradatban tisztázni kéne, hogy ezek a csuda számok - termékciklust nézve - milyen időpontra is vonatkoznak konkrétan?
Talán 2014 után +4 évvel (???) ha megszűnik az XP támogatottsága?
Mert _akkor_ majd picit leveszik a rendszergazdák a lábukat az asztalról és szépen upgrade -elnek pl. egy win8-ra ... vagy amire akarnak -
anulu
félisten
válasz Sanchez638 #5 üzenetére
előző melóhelyen P4-ek voltak 2GB RAM-mal + W7. munkára tökéletes volt.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Sanchez638
addikt
de az xp-röl win7-re gépcserével lesz meg, régi p4-en általában nem megy a rendszer használhatóan..
Számom az adatlapomon.
-
anulu
félisten
nem. hanemhogy nyugisan lehessen várni a 9-et (7-re 2020-ig lesz support)
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bambano
titán
tehát azért kell átállni most w7-re, hogy egyszerű legyen w8-ra migrálni?
ahha...ja és: BINGÓÓÓÓÓ
-
Syl
nagyúr
Érdekes, hogy a hetesre beszélik rá az XP felhasználókat, nem a 8-ra.
a 7-ről 8-ra történő átállás eddig soha nem tapasztalt egyszerűséggel történhet majd
Szerintem sanszos, hogy olyan egyszerű lesz mint az XP->Vista - a felhasználók nagy része ki fogja hagyni.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel LGA1700 hűtő új
- Hightech Excalibur HIS ATi Radeon 9000 PRO 64Mb DDR AGP VIVO
- Centralion MaxOffice 400VA szünetmentes tápegység ÚJ Akkuval
- Minden Irányban Mozgatható TV fali tartó 70"-ig TVWM5350BK
- 9. GEN számítógép HP 600 G5 SFF - USB-C - NVME - WINDOWS 11 kompatibilis - I5 cpu vagy akár üresen
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest