- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
girhes
csendes tag
Biztos velem van a hiba, de ha használok egy library-t, akkor nem külső forrásból húzom be, hanem lementem a szerverre. Ki tudja mikor elérhető a szerver, vagy éppen a forráskód.
Beszámítás, csere [OFF] <br /> Ha nem lennének hanyag emberek értékelésnél, +30 pozitívam lenne...
-
szunyika
tag
máshol is olvastam már ezt a hírt és ott is szerepelt ez a megfogalmazás:
"az érintett programok kártyavárként omlottak össze."sajnos itt sem esett le hogy miért? minden egyes lefutás előtt letölti a funkciót, de mivel törölve lett ezért nem tudta letölteni és készvégeavilgának?
-
cami][us
senior tag
Essentially, the instant-messaging biz says it was going to publish some open-source code including an NPM module also named Kik. That collided with Koçulu's Kik module, which is why the developer was asked to rename his software. As we know, Koçulu refused, and that led to Tuesday's cluster-fsck.
kek
-
cami][us
senior tag
-
hemaka
nagyúr
Nem vagyok egy nagy web programozó zseni, de külső URL-ről semmit nem szoktam behúzni, ha nem muszáj.
-
jsdnw
újonc
Azt senki nem emeli ki, hogy a JS "kód", ami ekkora problémát okozott, milyen végtelenül egyszerű.
Miért kell ehhez külön modul? Bele kell írni a forráskódba ezt a 10 sort, és működik. -
hakosh
tag
Nem a már telepített/futó programok omlottak össze. Ha a programod közvetve vagy közvetlenül használta a left-pad csomagot, akkor nem tudtad telepíteni vagy frissíteni csomagokat így a te programod sem működött. Én pl sok érintett csomagot használok, de nem tapasztaltam az egészből semmit (egyelőre).
-
floatr
veterán
a JavaScript igen sérülékeny az ilyen esetekben
@Pali: ez így elég nagy ferdítés. Az NPM a node.js csomagkezelője. Ha azon keresztül eltávolítják a csomagot, az nem a javascript problémája, hanem a node.js és az npm, valamint a szerző copyright problémája. Annak már inkább lenne értelme, hogy "a node.js infrastruktúra igen sérülékeny az ilyen esetekben"
-
dajkopali
addikt
igen, volt valami rossz érzésem ezzel a megfogalmazással kapcsolatban
javítok rajta, hogy elfogadhatóbb legyen
egyébként csak arra utaltam volna, hogy a js-ben a modulos egymásra rakódás miatt nagy a kockázat, ha egy valamilyen okból kiesik - ahogy itt is történt"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
floatr
veterán
válasz dajkopali #16 üzenetére
Ez gyakorlatilag bármire elmondható. Ha van egy csomagkezelőd (a "JavaScript"-nek nincs), ami lehetőséget ad arra, hogy a külső hivatkozásokat/library-ket elszakítsd a kódtól, akkor az teremthet ilyen helyzetet. Ha XML-t akarsz validálni egy külső URL-en elhelyezett XSD/DTD alapján, akkor az sem fog menni, miután a sértődött XSD/DTD tulaj eltávolítja az URL-ről a kódot.
-
Tigerclaw
nagyúr
Itt jön elő az, amikor a barom jogrendszerben le lehet védeni mindenféle tartalom nélkül bármit, pl. geometriai formát, nevet. Nézzünk kicsivel komolyabbat: Mi van ha én függetlenül mástól kitalálok egy algoritmust? Attól hogy előttem más már kitalálta én nem találhatom ki ugyanazt és nem használhatom? Ha a szomszédom levegőt lélegzik én nem tehetem?
A szabadalmi és oltalmi rendszer ilyen szinten való kicsavarása akadályozza, hogy technológiailag előrébb lépjünk. Minek foglalkozzak egy műszaki területtel, ha az tele van szabadalmi aknákkal? Gyakorlatilag lehetetlen úgy is fejleszteni, hogy egyik fejlesztő nem épít a másiknak a munkájára. Gyakorlatilag oktatás sem lehetne, ha az összes matematikus, fizikus, kémikus, biológus így kezelte volna a találmányait, ötleteit.
Hogy lehet levédeni az hogy "Kik" és mi a határ? Lehet védeni azt is hogy "Ki", sőt a "K" betűt is? Az összes elcseszett jogászt be kellene terelni egy bányába és lezárni egy nagy kővel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kispx
addikt
Legalább megszületett a left pad as a service
-
Tigerclaw
nagyúr
Én csak az elejébe olvastam bele, de ott a "kik"-es fickó ahogy látom kezd egy kövér hazugsággal, majd le is buktatja magát. Merthogy ők csak udvariasan megkérték, hogy más nevet használjon. Az udvarias azt jelenti náluk, hogy azonnal ügyvédekkel fenyegették meg. Szólni kellene nekik, hogy nem használhatják a "kik" szót, mert a Magyar nyelvben az egy szótári szó és mi régebb óta használjuk mint ahogy ők levédették. Továbbra sem értem, hogy hogy lehet levédetni szavakat, betűket és hasonlókat.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest